Rädd

Fy, har nog aldrig blivit så rädd! Spökar det? Satt ensam här hemma i min lägenhet och tittade lite på datorn då jag plötsligt hörde en röst bakom mig som gjorde att jag hoppade högt av skräck. Som tur var var det bara radion. Hjälp vad rädd jag blev! Men hur kom det sig att radion helt plösligt sattes igång av sig själv? Hm, mysko!

Leende

Kolla in den här länken och du kan inte annat än att le ett stort leende. Finns det något sötare?

http://www.youtube.com/watch?v=8wrOphQXSUk&mode=related&search=


En grön liten växt

Har inhandlat en blomma! Stolt? Oja! Visserligen är det bara en liten garderobsblomma och ska jag vara helt ärlig så ser den ganska ynklig och fjantig ut. Tycker nästan lite synd om den lilla gröna växten som står i min bokhylla. Den vet ju inte vilket öde den väntar, vilken blomsterdödare den hamnat hos. Men jag ska försöka nu, mitt mål är att den fortfarande ska vara vid liv när jag beger mig till Ronneby för sommarlov. Eller kanske att den ska vara vid liv vid påsk i alla fall. Kanske är mer realistikst när jag tänker efter!

Har precis kommit hem efter en sväng i stan med Johanna och Malin. Tittade ut lite mer saker till våra fina overaller samt lunchade. Trevligt med lite sådana småaktiviteter - det är sånt som behövs för att man ska orka med veckorna.

Dags att plugga lite! Eller kanske skulle städa först? Ja, nu när jag fått min lilla garderobsblomma fick jag plötsligt en väldigt lust att piffa till det lite här. Och allt är ju roligare än att plugga.. förståss!


Min gröna fina overall..

Änligen sytt klart min overall.. Tröttheten i ögonen är nu väldigt påtaglig men mina bokstäver är nu på plats på min gröna fina overall. Blev en liten snigel längst ner på byxbenet också. Lägenheten ser ut som ett slagfält och då menar jag på riktigt! Sitter just nu på golvet och skriver på datorn. Hm! Strykbrädan och strykjärnet står framme, fullt med disk och maten har torkat in i stekpannan och grytan. Bordet och soffan är täckt med tyger. Men orka - det får vara så!

Nej nu ska jag sova! Imorgon blir det en runda ner till stan och sen måste jag plugga på eftermiddagen. Har i alla fall varit ganska så effektiv idag (eller blir det igår?) och gjort samtligt frågor till seminariet på fredag. Så nu har jag bara läsandet kvar. Suck! Det tråkigaste.. Måste nog städa dessutom vare sig jag vill eller inte, men hellre det än att läsa förståss.

Tack för en trevlig afton och godnatt!

Me like!

Sunshine
In your eyes I see the sunshine.
It's so bright that I can't see.
And this love is so much stronger
than everything that I've seen before.


Jag ser dig
When I see you standing there, watching over me
and all I can do is try.

Jag älskar dig
Baby for all my life
Don't you know that it's true
I'm living to love you
So baby don't think twice
If you feel what I feel
Trust your heart and do what I do
'Cause I'm living to love you

Jo jag vet, det är säkert vårkänslorna som spelar mig ett spratt men kan inte låta bli att lyssna på Jaddes låtar på repeat just nu. Me like! 


Vem har sagt att livet ska vara lätt?

Inte kan man väl tro att framgång kommer av sig själv? Inte kan man väl tro att alla ens drömmar ska slå in medan man bara sitter och kollar på tv utan att göra något? Inte kan man väl tro att livet ska vara lätt?

Alla har vi drömmar, drömmar om att bli någon eller något. Det finns de som har sina drömmar klara för sig, som kämpar för kung och fosterland för att nå till sina drömmars mål. Det finns de som faktiskt har det mesta serverat på silverfat, men dessa är ofta ovanliga undantag. Det finns de som kanske inte riktigt har klart för sig var de vill hamna i livet men som ändå gör så gott de kan för stunden för att göra det bästa möjliga av livet. Och så finns det de vars liv går ut på "mycket snack men liten verkstad". Du vet vad du  vill bli, du vet vad du måste göra för att nå dit men ändå finns uttrycket "jag orkar inte" hela tiden där. Jag vet, jag ska inte säga så mycket jag heller. Jag pluggar definitivt inte i den mängden jag borde. Men det gjorde jag när jag var som du! Och även om jag inte pluggar så mycket som jag borde just nu så pluggar jag ändå oändligt mycket mer än vad du gör. Du säger att du aldrig ska bli som hon! Sorry - det är just där du kommer att hamna som det ser ut just nu. Och det värsta är att du inte tycks se det. Imorgon då! Jo visst, detta ständiga imorgon.. Imorgon ska jag skärpa mig, imorgon ska det bli ordning. Vakna upp och ta tag i ditt liv idag istället!

Livet fixar sig inte av sig själv - endast DU kan göra att dina drömmar slår in. Frågan är hur mycket du är beredd att kämpa för dina drömmars mål..??


Vuxen

Ibland vill man bara tillbaka till den tiden då man var liten. Allt var svart eller vitt, gott eller ont, rätt eller fel - det fanns inga mellanting! Det fanns botemedel för all ondska, nämligen mammas trygga famn, den kunde bota allt! Önskar ibland att jag kunde krypa upp i mammas knä så hon kunde stryka mig lite över håret och göra allt bra igen. Vagga mig lite fram och tillbaka, kanske läsa en saga och få mina snyftningar att dö ut.

Men nu är det inte så.. Livet består av flera mellanting och en kram från mamma gör inte att problemen försvinner. Vi är vuxna nu - så är det! Vi förväntas kunna ta hand om oss själva utan hjälp från våra föräldrar. Vi har nått till den punkten då vi är självständiga individer, flytt från hemmets trygga plats för att söka efter ett annat liv på en annan plats, vårt egna liv! Visst är det läskigt ibland, visst kan det ibland kännas svårt men samtidigt är det ändå ett nödvändigt steg som vi många längtat efter att få ta. Vi kan om vi vill och vi kan så mycket mer än vi tror!


Minns du?

Minns du hur allt började? Minns du de skrivna orden? Minns du känslan? Minns du folket runtomkring? Minns du orden som du sa? Minns du orden vi aldrig behövde säga? Minns du musiken? Minns du ögonen? Minns du kvällarna? Minns du nätterna? Minns du doften? Minns du miljön? Minns du livet då? Minns du kylan? Minns du värmen? Minns du vad de sa? Minns du dagarna? Minns du något överhuvudtaget?

Jag minns.. Jag minns allt! Samtliga minnen är placerade i ett fotoalbum i mitt huvud som är förseglat med ett lås som inte ens den bästa låssmeden kan bryta upp. Minnena kan jag plocka fram när jag vill och på så sätt uppleva allt om och om igen trots att jag egentligen inte är närvarande. För närvarande är jag inte och tur är väl det.. 
 

Minnesvärd

Jag vet.. Jag skulle absolut INTE gå ut ikväll och jag skulle absolut INTE dricka något ikväll.. Hm, vad hände på vägen egentligen? Ida, Lina och Johanna kom hit för att titta på melodifestivalen (som förövrigt är lite av en skandal med tanke på att afterdark inte gick vidare!). Av någon anledning hamnade jag och Johanna sedan i VäxjöCity. Vi betalde ett skyhögt inträde, dansade på ett folktomt dansgolv, pratade med en full skåning som arbetade i Älghult, Johanna flörtade med en bilförare som sedan förföljde oss och kvällen avslutades sedan på Statoil - givet! Och jag kan faktiskt, trots att kvällen blev som den blev, ändå säga att det var en ganska rolig kväll och om inte annat i alla fall helt klart minnesvärd.

Till alla som jag tidigare under dagen sagt till att jag inte skulle gå ut ikväll på grund av sjukdom vill jag bara säga att förkylningen trots allt kändes lite bättre efter melodifestivalen (jag kunde åtminstone andas!), Dessutom kom jag faktiskt hem redan runt ett-tiden..Och imorgon ska jag ta det lugnt hela dagen - jag lovar! Det enda jag ska göra då är att umgås med Louie Ouie - världens bästa!

Tack för en trevlig filmkväll tjejer och tack för en minnesvärd utekväll Johanna!


Småstadstjej

Okej jag får väl medge en sak - jag är ett tvättäkta småstadstjej! Slog mig verkligen igår när jag, Mamma och Lillebror var på bio i Växjö. Mamma stod i kön för att betala våra biobiljetterna och väl framme lämnade hon fram pengarna utan att säga något. Hon bakom disken tittade lite frågande på mamma och undrade vilken film det var mamma skulle se. Mamma förstod ingenting och frågade till slut mig vad det var frågan om. "Jaha, du vet vi är från Ronneby och där finns det bara en bio per kväll att välja mellan!". Väl inne i biosalen letade jag fram våra platser,  och visade mamma var vi skulle sitta."Men måste vi sitta där? Vi kan väl sitta lite längre upp så slipper dem att flytta på sig för att vi ska komma förbi?" "Men mamma, vilken planet är du ifrån egentligen? Vi är inte i Ronneby nu, här finns speciella sittplatser!". Inne i stan såg mamma ut som en yr höna och förstod inte alls var vi befann oss trots att vi var mitt på gågatan. "Herregud vad mycket affärer här är!"

Jaja, jag får väl vara stolt över mitt ursprung! Växjö är ju inte direkt någon storstad det heller även om det är bra mycket större än Ronneby. Filmen som jag, Mamma och Lillebror såg var "Se upp för dårarna", en passande film för tre Ronneby-bor.

"Dårarna stängs! Se upp för dårarna!"


Våra kära overaller..

Då var jag tillbaka hemma igen efter en sväng i stan med Johanna och Malin. Vi har köpt lite dekorationer till våra kära overaller. Nu har jag även letat fram instruktionen till hur märkena bör placeras. Hm, Johanna och Malin - vi måste skaffa fram lite märken på EHVS samt en kapsylöppnare!

EHVS-märket - Ska placeras över hjärtat, alltså på vänster bröstficka.

Programmärke - Sätter du på den övre delen av vänster ärm.

Kick-off-märke - Placeras på den övre delen av höger ärm.

Sexmästerimärke/sektionsmärke - Hör hemma där ditt sexmästeri/sektion tycker är bäst.

Ryggtavlor - Sätts fast på ryggen mellan skulderbladen eller om du ofta bär overallen knuten över höftena så fäster du den på yttersidan av kragen.

Övriga märken - Placeras var helst du vill

Namn - Sitt namn kan vara bra att ha på overallen. Variationerna på hur man gör detta är lika många som vi är studenter. Att skriva med spritpenna går dock fetbort!

Handduk - Sätter man på sin kära bakdel. En extra handduk kan med fördel sättas på benet för att underlätta vid capsing.

Kapsylöppnare - Behöver inte beskrivas närmare. Dess användningsområde är uppenbart.

Tips!
Vid one night stands och minnesluckor, var inte orolig, namnet på personen i sängen står med största sannolikhet på overallen. (Haha!) Glöm inte att när du tar på dig overallen motsvarar det 4 öl i kroppen. Du kan göra vad du vill och bete dig precis så grisigt du vill så länge du har respekt för dina studentkollegor. Tröjan du bär bör representera utskottet eller sektionen du är med i. Om du inte är engagerad inom EHVS, ta på dig någonting kul, men inget du är särskilt rädd om!


Inget seminarie!

Inget seminarie imorgon! Gud vad skönt.. Inte för att jag har något bättre för mig imorgon direkt men kändes ändå bra med en hel dags extra ledighet! Någonstans där inne säger dock mitt förnuft att jag borde ägna hela morgondagen till studierna. Turligtvis är Camilla ingen förnuftig tjej! Nej för imorgon blir det stan med tjejerna. Vi ska luncha samt inhandla lite saker som vi kan pryda våra fina, gröna overaller med. Senare på eftermiddagen ska jag få storfrämmat, två små nattgäster - Mamma och Simon! Ska faktiskt bli riktigt mysigt..

-

Tröttheten har stigit och satt sig som en dunkande huvudvärk. Jäkla förkylning och dumma rinnande ögon! Ingenting vettigt är det på tv:n heller så vet inte vad jag ska hitta på i afton. Något plugg blir det i alla fall inte för för en gångs skull är jag faktiskt värd lite ledighet. Lägenheten är skinande ren (nästan i alla fall om vi bortser från disken!) och jag har suttit på bibblan i flera timmar idag.

Inte kan jag lägga mig så här tidigt heller? Visserligen skulle jag verkligen behöva en god natts sömn. Kanske skulle ta och gå en runda? Men är ju så kallt! Brr.. Men å andra sidan finns det väl inget dåligt väder utan bara dåliga kläder?! Hm... Undrar vem som har kommit på det där korkade ordspråket!


Släpp mig fri..

Då har man inhandlat biljetter till overallsittningen den 3/3. Synd att det inte är så många som ska med men vi får se till att ha riktigt kul ändå. Nu ikväll har vi (gamla goa skidgänget) haft en liten filmkväll hos Malin. Var trevligt, som alltid! Vårt nya handslag är kungligt.. Haha!

Har fastnat för den här låten, gått och nynnat på den hela dagen. Det är ingen sepciell låt så men den har fastnat, helt klart fastnat!

Jag vaknar varje dag och tänker vem fan är jag?
Tider har passerat men de är samma jag idag
och jag vaknar varje dag och frågar mig själv mår du bra ?
Tden passerar snabbt men ingenting jag kan komma ikapp
men tackar ändå livet för dom stunderna som jag haft.
Jag tänker tillbaka men drömmar är få,
blickar mot himlen och fyller mitt mål.
Vägen tar slut men jag fortsätter att gå.

Snälla du jag orkar inte me av de här
jag släpper mina vingar och flyger till min värld...

Släpp mig fri låt mig flyga från det här,
låt mig ta mig iväg och slippa det här.
Jag orkar inte längre jag vill ta mig härifrån,
vill sväva som fågeln fri bland moln...

Min första

Jaha, då har man varit på sin första ishockeymatch. Var faktiskt väldigt roligt och mycket läringsrikt också faktiskt. Vem visste till exempel vad hakning är för något? Vem kunde ana att det inte alls hade något med hakor att göra? Och vem kunde tro att det var så kallt i en ishall? Eller jo, vid närmare eftertanke förstod jag väl också att det skulle vara kallt. Problemet är att  jag brukar hoppa över det där med att tänka efter.

Måste ju även tillägga att vi givetvis höll på det vinnande laget Tingsryd! Sen kan man ju faktiskt undra lite vad tingsrydsbordna är för några egentligen, måste ju verkligen vara ett släkte för sig med den dialekten.. Och nej Emelie, jag pratar väl ändå inte så?!

Okej, så det här kanske var min första hockeymatch - men definitivt inte min sista!

Älskade lilla du..

Åh, min underbara Lillebror på 9 år.. "Jag saknar dig syrran", "Jag älskar min syster". Åh, nu vill jag bara hem till Ronneby. Har så dåligt samvete för att jag är hemma så lite när jag väl åker till Ronneby. Besvikelsen i Simons ögon sist jag vr hemma, när jag sa att jag skulle åka till Karlskrona och festa var inte kul. "Men du sa ju att du skulle sova hemma i natt!".

Förlåt, ska försöka att bli en bättre storasyster! 

En fjäril flyger nykter

Vi levde ut en kort sekund
så långt från tankarna av avund.
I samma tankar en gång till
på vad vi gjort å vad vi vill
som om lyckan var en fjäril.

Vi skaffar håv att fånga i
fast den trivs bäst när den är fri.
Finns ingen bur som den trivs bra i.


Som om tankarna stod still,
kan inte säga vad man vill,
så man går tyst omkring å drömmer.
En vidrig tystnad feg å snål
blir dialog av alkohol.
Man vågar säga allt man glömmer.

Kanske blir det som vi vill,
att vi kan träffas i April
och får åter se vår fjäril.
Då kan vi skippa undanflykter
för en fjäril flyger nykter..


Krumelurpiller?

Hur mycket kan man egentligen drömma på en natt? Tankarna bara snurrar i huvudet.. Måste drömt 5-6 drömmar inatt (som jag minns i alla fall), är det normalt? Jag har då aldrig varit med om något liknande i alla fall.

Middagen hos Johanna igår var väldigt trevlig! Mästerkocken Johanna serverade lax. Efter middagen blev det en promenix med Johanna och Malin, en aning omogen sådan! Antar att vi alla tre har ätit krumelurpiller, "Kära lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stur!", för det kan inte vara normalt att man uppför sig på ett sådant sätt när man går på universitet. Små barn roas lätt! Men så länge vi har kul behöver vi kanske inte ha dåligt samvete för att vi egentligen borde bete oss vuxnare? Tycker dessutom är det är mer vuxet att bete sig barnsligt än att försöka vara låtsas-vuxen, för det gör vi i alla fall inte! 

Idag ska jag försöka att umgås lite med min civilrättsbok. Hade hellre velat umgås med någon trevligare, ja vem som helst faktiskt, men måste försöka att ta tag i mig själv! Ikväll blir det hockeymatch, ja hör och häpna! Har aldrig varit på någon sådan tidigare så ska bli riktigt spännande..

Vad har du gjort ikväll och vad har du bestämt? Du sa att du behövde tid och du hade tid..

Dagboken - min hemliga historia!

Precis läst igenom min gamla dagbok och då menar jag inte bloggar och liknande som jag lägger upp här utan min personliga dagbok. Vad mycket skit den innehåller rent ut sagt. Orden som står där har verkligen gått från huvudet och rakt ut i pennan. Men trots att den innehåller mycket skit har den många gånger räddat mig från att inte säcka ihop fullständigt,  har hållit mitt humör i schack och stundtals har den nog varit min bästa vän. Skriver i den alltmer sällan, bara någon enstaka gång sen jag flyttade till Växjö. Är nog något positivt med tanke på att det som boken mest innehåller är ledsna och arga ord, många varför och många frågetecken. Dock är det mycket glädje också, skrivit väldigt detaljerat då hjärtan slagit lite extra. Haha! Väldigt kul att läsa.. Minnena blir så levande när man läser alla detaljerna som annars lätt försvinner med åren.

Ikväll blir det middag med Johanna och Malin. Bra! Det behövs.. Måste komma bort från dessa fyra väggar idag. Vet inte vad det är med mig men av någon anledning är jag väldigt sentimental..  


Svammel, svammel, svammel..

Svar ja, jag håller förmodligen på att bli galen, riktigt jäkla galen. Så ser ni någon på Campus idag som irrar omkring och ser mer förvirrad ut än vanligt så behöver ni inte bli rädda - det är förmodligen bara jag och ingen förrymd psykpatient från SSS...

Har kommit fram till att det finns låtar som gör att hjärtat slår dubbelslag och en stor klump uppstår någonstans i halsgropen. Så vad gör jag? Lyssnar på låten en gång till givetvis! Minnen och tankar uppstår och som om det inte skulle räcka så finns det ju alltid bilder och dylikt jag kan titta på som gör att ett par extra spikar slås in i mitt redan dunkande huvud. Hur kan man vara så dum att man dras till det som långt där inne faktiskt gör ont? Illa, riktigt jäkla illa!

Okej, nu när jag har skrivit av mig lite grann (även om detta inlägga bara består av en massa svammel!) så ska jag återgå till att vara upptagen. Var god bortse från det överstående! Att jag ens skriver det här måste ju innebära att jag är riktigt rubbad. Jaja, vem vill vara som alla andra?! :P
  


Upptagen

Den här veckan ska jag vara en upptagen kvinna - så det så! På så sätt tänker jag inte så mycket för det har jag ingen lust med just nu. Ibland är det bäst att bara förtränga.. Fast verkar nästan som om det är fler än jag som tänkt eller så är det bara en slump att en viss person går igenom både bilder och blogg-inlägg just nu. hm! Men upptagen ska jag vara den här veckan, varenda minut ska planeras, ska vara effektiv och inte en minut får gå till spillo! Detta innebär dock inte att jag ska ha tråkigt hela veckan. Nej absolut inte! De roliga sakerna ska planeras in i schemat de också.

Nu ska jag plugga.. och kolla lite på tv samtidigt! För om jag gör två saker samtidigt måste väl det innebära att jag är effektiv, eller?

Självömkan

Vilken dag.. Har jag fått något gjort överhuvudtaget? Vaknade vid elva, gjorde mig iordning lite snabbt och gick runt Växjösjön med Sarah, hem och lagade mat, sedan till ica för att handla. När jag kom hem från handlandet hade jag en väldig magvärk så jag knappt kunde stå på benen. Hade tänkt baka bröd men istället blev det en värktablett och sedan sängen direkt! Men det är väl tanken som räknas ändå? Var ju tvungen att plocka upp varorna innan jag kunde gå och lägga mig också. Och nu när jag tittade in i kylskåpet låg både pastan och tandkrämen där inne. Hm.. Tur att värktabletten har börjat verka så att jag kan tänka någorlunda klart åtminstone.

Blir nog en kväll framför tv:n ikväll och sedan gå och lägga mig tidigt. Håller på att bli riktigt förkyld också nu. Ajajaj.. Haha, vilken vekling jag är! Men vad gör man när man bor ensam, tycker ingen annan synd om en får man väl göra det själv!?!

Lillebror

"Jag vet men det är bara så kul att reta dig"

Haha okej, jag saknar dig också Lillebror! ;)

Shit happens but life goes on..

Imorgon är det ett år sedan.. Tänk att tiden har gått så fort! Känns som igår samtidigt som det känns väldigt långt borta. Frågetecknena var många och stackars Lovisa fick knappt en syl i vädret på en hel vecka. "En liten fjäril i hjärtat", det var så jag uttryckte det ja. Fast det var ju senare förståss, några veckor senare. Shit happens but life goes on.. Och i ärlighetens namn är jag glad för det!

Rosévin?

Eh, vad hände igår egentligen? Verkar ju vara fler än jag som förvånades över kvällens slutresultat. Ju längre fram dagen skrider desto fler flashbacks får jag. Åh, jag är så korkad! Planen var en lugn kväll, en kväll som inte alls skulle sluta som den gjorde. Tequila är ingenting för mig och inte Barcardi Rasberry heller för den delen.. Hm! Fast på det hela taget var ju kvällen ganska rolig och helt klart minnesvärd - sen att alla minnesbilder inte är på plats är en annan sak. Haha. Och jag vet att man egentligen inte bör skylla på alkoholen men i det här fallet skiter jag faktiskt i det! (Sicket svammel det här blev!)

Rosévin är utspätt rödvin och innehåller med andra ord ingen alkohol alls.. eller hur var det?

Varning

Har varit hemma i Blekinge på tok för mycket på sistone vilket gör att en viss hemlängtan har legat över mig hela veckan. Har ju faktiskt varit hemma två helger i rad (även om det bara var ett par timmar sist). Men i helgen blir jag kvar här även om jag mer än gärna hade velat följa med i Annas bil mot Blekinge idag. Finns ju ett liv där hemma som är så olikt livet här och jag vill gärna vara en del av det livet också. Finns människor i Ronneby och Karlskrona som jag mer än gärna vill umgås med men som jag sällan hinner träffa ordentligt när jag väl kommer hem. Känns som om det är mycket jag missar.. Men samtidigt, hur mycket har egentligen hänt sedan jag flyttade? Nej just det, nästan ingenting! Samma människor gör det de alltid har gjort och ingenting tycks förändras.. Att tiden går är tydligen något som ingen annan än jag reflekterar över. 

Och dessutom saknade jag faktiskt Campus-utelivet rejält förra fredagen så ikväll ska jag ha kul här. Var ju trots allt 2,5 vecka sedan jag var ute på Campus senast (hjälp, var det så länge sedan?!). Och ingen starksprit - för en halv flaska starksprit motsvarade ju som sagt en halv flaska matolja. Men vin gick väl bra, eller hur var det?


Vill också tillägga att jag idag har bejakat min barnsliga sida på äventyrsbadet (som om det skulle behövas?). Och jag varnar er - akta er för vattenruschbanan!


Nykterist?

Tittar på "Du blir vad du äter". Urk.. Nykterist nästa kanske? En halv flaska vodka är lika med ungefär en halv flaska matolja. Skulle vi festa i helgen eller hur var det? BLÄ!

"Färdigklädd och allt!"

Då var alla hjärtans dag 2007 över.. Om några år kommer vi säga ”kommer du ihåg den där alla hjärtans dag för några år sedan då vi hade pyjamasparty hemma hos Emelie, åt sushi och tittade på Bridget Jones?”. För nog var väl detta en lite ovanlig kväll? Eller ja, mycket ovanlig är kanske bättre uttryckt. Vet inte om jag tycker att sushi är någon höjdare precis, är något med konsistensen som jag inte riktigt gillar. Nej tacka vet jag smörgåsar! Och jag tror faktiskt att min kaka (som jag bakat alldeles själv idag) blev godkänd ändå. Hoppas bara att ingen av oss blir magsjuk i natt.


”Nu ska vi ut och ragga. Är ju bara att säga ”jag är färdigklädd och allt!”” Haha.

Älska

Alla hjärtans dag - en totalt meningslös dag som enbart handlar om att köpa så mycket grejer som möjligt, eller? Nej egentligen inte ändå.. Själva syftet med den här dagen är egentligen något fint, att visa att man uppskattar de människor som man tycker om. Att sedan handeln gör något stort, krävande och jobbigt av det hela är en annan sak. För alla har vi ju någon eller några som vi tycker om och älskar även om vi inte har några pojkvänner/flickvänner. Själv har jag mottagit ett antal alla-hjärtans-dag-sms med små gulliga hälsningar i och även vykort från speciella personer hemifrån och i ärlighetens namn så värmer de ändå även om jag tycker att man ska kunna uppskatta och älska varandra året om. 

v Familjen v Campus-gänget v Vännerna där hemma v Mor- och farföräldrar v Kusinerna v

Tack för att ni finns! Vad skulle jag göra utan er.. Love to you all!

Slutsats?

Beskriv mig med 1 ord... BARA ETT ! Sänd ordet till mej .. sänd sedan vidare detta till dina vänner och se hur många roliga beskrivelser du får tillbaka

Svar jag fick tillbaka:
Envis, Glad, Flummig, Obeskrivbar, Mongolid, Annorlunda och Underbar

Hmm.. Undrar vilken slutsats man kan dra av det?

övergiven

Varför känner jag mig ensam och övergiven helt plötsligt? Brukar väl trivas med lite tid för mig själv? Suck!

Och imorgon är det alla hjärtans dag.. Ska firas med en depp-kväll tydligen. Fast ärligt talat - hur deppigt brukar det bli när man umgås med sådna människor? Haha!


Älskar min ensamhet?

Har haft besök nu av lilla Emsi (jag vet att hon inte är liten längre men lilla Emelie förblir ändå alltid liten!). Var trevligt med lite levande människor i lägenheten, fika och prata. När hon gick infann sig plötsligt en känsla av tomhet. Vad är det med mig? Jag älskar ju att bo själv, att få rå om mig själv och att leva i ensamhet i min lilla lägenhet. Eller? Plötsligt fick jag en stark längtan efter "hem", där vi lever i samma hus allihop, äter middag tillsammans, pratar om vad som har hänt under dagen m.m. Inte för att det är så familjen bruka uppföra sig när jag väl är hemma. Men ändå!

Nej snart måste något hända, något annorlunda och något kul! Måste ha något att se fram emot.. Älskar ju egentligen Campus-livet men allt bara rullar på i samma takt hela tiden just nu. Det enda jag har att se fram emot är sommaren och vad ska jag göra i sommar? Ja just det, jobba! Håller med Malin helt och hållet, måste ha något att se fram emot, något som kryddar till vardagen en aning. Men vad? Alla förslag är välkomna..

 


Ångra bara det du aldrig vågade göra!

Ibland kommer jag på mig själv med att sitta och tänka på dig. Inget jag gör särskilt ofta men i vissa stunder ploppar minnen upp, ord som har utväxlats, ansiktsuttryck och händelser. Allt som var så självklart just då känns numera väldigt overkligt och det är svårt att förstå hur det där överhuvudtaget har kunnat existera. Ingenting är som det var, inte ens i närheten och ingenting kommer någonsin bli som förr, vilket på många sätt också är bra. Ändå minns jag mycket av det som varit med ett leende på läpparna. Ibland undrar jag om mitt liv hade varit annorlunda om inget av det där hade inträffat, undrar om jag ens hade varit Växjö just nu.. Förmodligen inte!

Ångrar jag då något jag gjorde då? Tror faktiskt inte det.. Det enda jag kan ångra ibland är sakerna jag inte gjorde. Men förhoppningsvis lärde jag mig något av det också. Man ska aldrig avstå från något av rädsla för att ångra sig - sådant som du senare i livet kommer att ångra är enbart det du inte gjorde! Så var aldrig rädd för att göra bort dig, hela livet är egentligen en cirkus där clownerna är de som har roligast! (oj det sista lät ju nästan lite bra! Haha)

Abstinens av att baka

Kom precis från en föreläsning med en väldigt.. ja speciell föreläsare! Och väl hemma nu i min lägenhet fick jag en väldigt lust av att baka. Öppnade kylskåpet och gick igenom mitt skafferi men var inte mycket där att hänga i julgranen direkt så blir nog inget bakande ikväll. Blir däremot en liten middag med Malin och Johanna och då även en liten filmvisning av "Plötsligt i Vinslöv". Nice! 

Baka kanske jag däremot kan göra tills på onsdag (det är min förhoppning i alla fall) då det är alla hjärtans dag. Hur jag ska fira det? Jo, det ska bli en liten träff med Johanna, Emelie och Lina (om inga andra ska med?) då vi ska se på Bridget Jones dagbok och vara allmänt tragiska. Eller kanske vi skulle pyssla lite och skicka en massa alla-hjärtans-dag-kort till varandra? "Du är snäll och har fina skor, därför tycker jag om dig!". Haha! Skriva plakat med "våga vägra kärleken" fanns också med på förslagslistan men vet jag inte direkt..

Utomlandsresa i slutet av sommaren? Hm.. Mkt möjligt om vi nu fullföljer våra planer!

Helgen

Då lider även denna helg mot sitt slut.. Tiden går så väldans fort!

Utgången i Karlskrona i fredags var högst.. ja ovanlig kanske? Rolig är i alla fall fel ord men tråkig passar inte heller in för stundtals hade jag riktigt kul även om jag vid ett tillfälle inte ville annat än hem! Vet inte riktigt hur kvällen kunde sluta som det gjorde. Var mest lite småirriterad och trött och sedan blev det som det blev. Lite småkul för stunden var det dock. Mammas blick på väg hem var kanske inte så lättsam och så här i efterhand fattar jag inte riktigt hur jag tänkte. Haha! Hur det kommer sig att en viss person blev sur (eller svartsjuk?) förstår jag inte alls. Mysko typ du!

Lördagskvällen spenderades i min lägenhet på Campus tillsammans med Brattan. Var trevligt med lite Ronneby-besök! Vi lagade mat och tittade på melodifestivalen. En väldigt lagom kväll med tanke på att vi både var väldigt trötta. Brattan har precis lämnat Campus efter en sväng i stan tillsammans.
 
Så vad ska jag hitta på en söndagskväll som denna? Borde plugga, jag borde verkligen det! Men orkar inte.. Känner mest för att krypa ner under en filt med varm choklad och en tidning. Ja! Ska nog pinna iväg mot pressbyrån direkt och köpa mig något lyxigt att läsa..

Och nu i helgen får ni allt ta och boka in en utgång på Campus - så det så! Var länge sedan nu känns det som..


Tenta-fel

Hämtade ut tentan i onsdags. Om jag tittade igenom den och räknade för att se om det stämde? Nej varför skulle jag göra det.. det stämmer säkert! Så tittar jag igenom tentan nu och upptäcker att hon har räknat helfel och att jag borde ha fem poäng till. Inte mycket att göra åt nu dock..

Lärt mig en läxa i alla fall - räkna och kolla om resultatet stämmer nästa gång - Pucko!


Mördare!

Säga vad man vill om mig, men ärvt mormors gröna fingrar - det har jag i alla fall inte! Visst finns det blommor som är tåliga och som ska överleva det mesta, men tror ni att de överlever Camilla? Knappast! Har precis slängt ut en blomma som normalt brukar hålla sig ett par år men hos mig höll den max två månader. Nu har jag bara två små små gröna växter kvar här i lägenheten och de är så gott som döda de också. Sakta men säkert förtvinar de, tappar blad och vissnar bort.. Så ja, jag erkänner - jag är en växtmördare! Dock så gör jag inte det med uppsåt (lägg märke till ordet uppsåt!) - nej absolut inte! Jag tycker nog att jag vattnar mina blommor då och då.. Inte ska de väl ha vatten jämt heller?

Idag blir det i alla fall en liten hemfärd till Ronneby för att sedan anlända på Campus igen imorgon tillsammans med Brattan. Vad vi två ska hitta på en lördagkväll i växjö låter jag däremot vara osagt. Får la se vad som händer..


Dataokunnig?

Mycket jag har fått gjort idag då – eller inte! Totalt hopplös tänker ni väl då, men riktigt så illa är det inte (bara nästan)! Jag har faktiskt städat (ordentligt!) och bättre att ha gjort lite nytta än ingen nytta alls, eller? Har dessutom införskaffat ett antivirussystem. Undrar om det är jag som är totalt data-okunnig eller om antivirussystemen bara är till för de med lite vett innanför huvudet. Hm! Det är vid sådana här tillfällen man skulle behöva en pojkvän som fixar allt sånt där man inte förstår sig på.  

Ikväll ska det serveras porterstek i min lilla lägenhet. Och inte nog med det – god sådan också! Redan där i andra meningen fick ni svar på frågan ni alla ställde er – nej jag tillagar inte portersteken själv, det har mamma gjort!  

På tal om mamma blir det en liten hemresa imorgon för att sedan komma tillbaka hit på lördag tillsammans med Brattan. Nu ska jag ner i tvättstugan en sväng!  

Like and dislike

Me like:
Sommar, Vännerna, Campus, Syskonen, Stjärnorna, Musik, Livet, Blekinge, Solsken, Farmor, Skratt, Västkusten, Utekvällar, Skriva, Beck, Mamma, Fotografera, Promenixa.

Me dislike:
EG-rätten i handelsjuridiken - BLÄ! 

Ränderna går aldrig ur..

Okej jag vet vad ni tänker.. Inte ännu ett blogginlägg va? Har människan ingenting att göra? Och svar; jo människan har faktiskt en hel det att göra, problemet är snarare att det hon borde göra är sådant hon inte vill göra. Men lovar, det här ska bli sista inlägget för ikväll...

Förlåt för att jag började skratta innan men kunde inte låta bli. Kan liksom se det hela framför mig, ni fem står där framme, skruvar lite på er och... ja sjunger! Haha! Fan också att jag inte ska följa med, för vem vill missa det här? Se er fem stå och sjunga för lilla moster. Okej att ni två småttingar ska göra det men de tre lite större då? Nej fy vad elak jag är nu, var inte meningen att låta hånfull på något vis. Faktum är att jag är riktigt imponerad av er modighet och den kärlek som ni hyser för er lilla mamma. Är helt säker på att hon kommer att tycka att det här är den bästa födelsedagspresenten någonsin! Åh snälla, kan ni inte filma hela kalaset?!

Till någon mindre roligt.. Det verkar nu det klart, vår lilla Malin ska lämna vår rad i föreläsningssalen. Hon beger sig mot nya föreläsningssalar, till andra klasser. Men glöm att du blir av med oss! Så lätt kommer du inte undan - du ska med på tentafesterna, vi ska fortsätta att gå ut på Sivans och Stallarna och någon gång ibland får du faktiskt ta och följa med oss till bibblan och göra oss sällskap när vi kämpar med vår ekonomi. För lämna oss helt och hållet det får du inte, aldrig någonsin, glöm det! Sorry, en gång ekp:are - alltid ekp:are! Och en gång en stjärna - alltid en stjärna! Ränderna går aldrig ur..

Tror du inte på kärleken?

Såg en dokumentär för någon dag sedan som handlade om att bli bortgift. Kanske vore något? Kanske skulle låta mina föräldrar leta upp någon som de tycker verkar någorlunda vettig och sedan sälja mig för ett ett par kameler eller något. Eller vid närmare eftertanke kanske det inte vore någon superidé förresten.. Haha! Nej usch, mina tankar kring ett liv i kloster verkar från den här synvinkel mer vettiga.  


Tror du inte på ödet? Tror du inte på kärleken?
"Kärleken bara förstör. Den man du gifter dig med är ditt öde. Man får ta den man blir tilldelad!"

"Flickan är varken skelögd, änka eller skild och dessutom djupt troende och fast i hyn - du har ingenting att kräva!"

Vill, borde, ska?

Jag brukar väl alltid veta vad jag vill men tydligen inte nu! Eller det kanske inte är så att jag inte vet vad jag vill utan snarare så att det är så mycket jag vill att det hela inte går ihop. Hm.. Många att träffa, mycket roligt att göra, mycket viktigt att göra, mycket som behövs göra och mycket jag vill göra. Rädd för att göra folk besvikna men antar att det inte spelar någon roll hur jag gör utan kommer förmodligen göra någon besviken ändå. Ska man fokusera på det man vill göra eller det man borde göra? Hm.. Följdfrågan blir förståss då; vad vill jag göra och vad borde jag göra?

Sicket meningslöst blogginlägg! Ber om ursäkt för denna låga nivå!


filmtips

"Linas kvällsbok" - vilken film! Precis lagom idag.. Lättsam, gullig, pinsam och rolig. Mycket möjligt att vi höjde medelåldern en del men vi skrattade, ja gud vad vi skrattade! En sån där mysig film där man inte behöva tänka så mycket - precis en sådan film som jag behövde idag. Martin verkade dock inte allt för road men däremot jag, Malin och Johanna... Ojojoj! :)

Så känner du för att gå på en bio bara för att koppla bort allt en stund, tränga bort alla problem och skratta en stund - se den här extremt söta filmen! Räkna dock inte med att ha lika kul som vi - för du får inte gå dit med oss! ;P

"jag är allt som börjar på o, jag är okul, okysst, oskuld och allmänt ointressant."

"jag har rört en mänslig batong men jag har inte tittat på den. då skulle jag förmodligen gått hem"

Saknar

Trött, trött, trött.. Trött på allt! Blä för denna juridik. Jag som faktiskt inbillade mig till en början att jag skulle tycka att det här var lite intressant. Och visst kan jag tycka att juridik är intressant så länge det inte handlar om handelsjuridik. Vilken soppa!

Funderar på om jag ska åka hem i helgen eller inte. Vill men ändå inte. Rädd för att inte räcka till, för att jag inte ska hinna med allt och alla, för att folk ska bli besvikna och rädd för min egna reaktion som kom upp i helgen. Usch, borde kanske åka hem i helgen, borde verkligen plugga nu, borde absolut städa lägenheten, borde faktiskt gå en runda och få lite frisk luft, borde nog... Ja, det finns så mycket som jag borde göra och ändå gör jag absolut ingenting. Ikväll blir det i alla fall bio med vännerna - hoppas jag i alla fall! Inte för att jag varit förtjänt av det idag men får ju ingenting gjort ändå.

Saknar... något! Men vet inte riktigt vad... Våren kanske? Och hoppet..

I´m back!

Tillbaka på Campus och det känns faktiskt lite bättre idag. Nu ska jag göra som Malin - lägga upp scheman för saker som måste göras och även lägga in lite roliga saker som gör livet värt att leva. Idag är träning och bad inplanerat. Imorgon blir det förhoppningsvis bio! Tur att ni finns! :)

Hemresa eller Campus i helgen? Hemresa eller Campus, hemresa eller campus... Hm! Får nog ta och fundera lite till på det..

dumma tankar

Usch, hamnat i något slags träsk.. Är så trött på allt och alla. Känslan av otillräcklighet är stor och orkar inte ta tag i någonting vettigt. Har precis kommit hem från en tre timmars lång promenad, bara jag och min mp3-spelare. Var skönt att bara komma bort från alla en liten stund, släppa allting och få vara lite ensam.

Ekonomi känns för tillfället som det mest meningslösa som finns för att inte tala om handelsjuridik. Behöver ha någon som rycker tag i mig och säger till mig på skarpen att nu Camilla får du allt ta och skärpa till dig. Läst fyra sidor idag. Wow vilken bedrift! Kan det vara 500 sidor till jag ska läsa eller? Det är under sådana här dagar som jag verkligen känner för att bli en av dem, en av dem som inte bryr sig ett dugg utan låter livet gå på utan en tanke på att man kanske borde skaffa sig en utbildning. Nej så får jag inte tänka, jag trivs ju bra i Växjö - mår bättre än på länge! Dumma tankar! 

Är dum mot alla andra också. Mamma vill inte annat än att prata om hur hon ska göra om i vardagsrummet. Vilken soffa ska vi ha? Vilken färg på väggarna? Ska vi flytta soffan dit bort istället tycker du? Vilka gardiner ska vi ha till? Jag brukar ju älska sånt här men inte just nu. Orkar inte tänka så mycket! Simon ville att jag och han skulle spela spel. Men snälla lilla Simon, inte idag.. Farmor var här och ville prata och kan ju inte påstå att jag var vidare aktiv i samtalsämnena. Suck! Skärp till dig för guds skull Camilla!

Jag måste ha något att se fram emot nu! Något som jag kan längta efter och som gör att jag lägger på ett kål och kämpar på. Något förslag någon?

Nej fy vilket negativt blogginlägg.. Ber så mkt om ursäkt för att ni fått läsa denna hemska text! Var god bortse från allt som står här.. Imorgon bitti blir det i alla fall Växjö som gäller och jag hoppas och tror att allt kommer att bli mycket bättre då!

Ronneby-helg

Då var man hemma i Ronneby. På ett sätt är det ganska skönt även om rastlösheten gör att jag nästan klättrar på väggarna. Dagens schema har i princip bestått av enbart vila. Träffade Brattan en sväng och nu ikväll har jag tillsammans med övriga familjen tittat på melodifestivalen.

Igår hade jag däremot riktigt kul i Karlskrona! Var länge sedan jag hade så kul någonstans utanför Campus. Kul att träffa Jessie, Josse och Mia.. Blev en del fyllesnack tror jag för fick höra att jag tydligen har en beundrare. Haha, lilla Jessie!

Nu blir det Wallander-film med lillebror och pappa... Mysko! Det här låter verkligen inte som mig..


Glöm det!

Malin ska tydligen svika oss gröngölingar och bli ngn annan färg istället. Tycker vi inte om! Men vi kan kanske godkänna det så länge hon bor kvar på Campus och pluggar i Växjö men längre bort än så får hon absolut  inte försvinna - glöm det! Aldrig!


Ha det bra i helgen - nu bär det av mot det av mot den blekingska kusten!

Blekingevisit

Förstår inte var min trötthet kommer ifrån. Jag har praktiskt taget inte pluggat något på hela två veckor (fast jag verkligen borde!) och ändå känner jag bara att jag inte orkar mer. Måste ta tag i mig själv. I helgen måste jag läsa lite, måste, måste, måste! Jag kan inte skjuta allt på framtiden utan ta tag i det här och nu! Lättare sagt än gjort tyvärr..

Seminarie om en liten stund och sedan vankas det Blekingevisit. Anna och jag ska bila ner till Karlskrona som blir nästa vistelseort och imorgon bär det nog av mot Ronneby. Ska bli skönt samtidigt som det är jobbigt att åka hem. Hur man än gör tycks det tydligen bli fel.. Det är därför jag inte tycker om att åka hem, man vill göra så mkt, man vill träffa så många och alla drar i en från alla håll och kanter. Till slut går man sönder! Är ju inte meningena att försumma någon. Varför hamnar alltid jag i dessa situationer? Nästa gång jag ska åka hem ska jag överraska alla, inte berätta för någon i förväg. På så sätt gör jag ingen besviken heller.. Förlåt! Hoppas att jag ska kunna med alla ändå för jag vill verkligen det! 

Tänk att ett par ord kan göra någon så glad.. Skönt att jag kan vara till hjälp och orden som jag fick tillbaka gjorde definitivt min dag också!

Förlåt!

Hjälp, tänk så fel det kan bli! Var verkligen inte meningen på något vis - absolut inte! Allt idag blev så impuls-aktigt! Inte alls meningen att vi skulle försumma någon. Och givetvis ska du inte ge upp något eller någon! Vi har snarare pratat om hur kul det är att du har hittat någon. Så förlåt om det blev fel, var verkligen inte meningen.. För dumpat dig, det har vi verkligen inte gjort och har inga som helst planer på att göra det heller - aldrig!

Livskvalitet

Skulle bli en dag full med plugg men riktigt så blev det inte.. Sov ett bra tag eftersom jag var ute igår och sedan blev det bara ngn timmes plugg i bibblan (dock mest prat om trevliga saker och inte så mkt om juridik). Jag och Johanna kom nämligen på den briljanta idén att vi nog skulle ta oss ner till stan och gå ut och äta där. Så kinaresaturang blev det idag! Jag som egentligen bara skulle gå ett litet ärende på stan gjorde av med en hel del pengar. Hela fem tröjor och ett par byxor inhandlades och dessutom ett par flaskor med flytande innehåll till helgen då det verkar som om det blir en utgång i Karlskrona.

Jaha, så nu är det inte mycket pengar kvar på kontot.. Men det blev i alla fall en dag full med livskvalitet - något som faktiskt inte kan mätas i pengar! (försöker åtminstone intala mig det!) Får bli nudlar fram tills nästa studiebidrag kommer. Är väl bara lite drygt en månad kvar. Hm! Tur att hyran är betald åtminstone. Måste dessutom köpa en lagbok nu. Usch! Jaja.. Shoppingterapi är förmodligen det bästa som finns i alla fall!

Godkänd

Okej då.. vi kan väl vara så pass snälla att vi godkänner Malins Daniel. Han var ju faktiskt helt okej. Men du får allt ta och lära honom våra namn lite bättre för på den punkten fick han klart underkänd. haha!

Tack för en superkväll! Sängen nästa..