Ny på jobb.

Imorgon påbörjas nya jobbet, en visstidsanställning som varar till årsskiftet (förmodligen). Att utöka CV:t med lite arbetslivserfarenheter kan väl aldrig vara fel. Efter en mycket välbehövlig ledighet är jag nu redo för nya tag, redo för nya äventyr och erfarenheter. Visst är nervositeten där, men nu kör vi!


En promenad

.. och det går bara att konstatera att det är vackert i Nättraby så här under sensommaren. Stranden där barnen lekt hela sommaren var nu folktom. Det må vara aningen för kallt för långa bad men än så länge går det alldeles utmärkt att unna sig en lugn stund vid havet och bara njuta av solen.


Överraskningsfest

1 st kidnappad Marcus med ögonbindel
1 st lokal i Rödeby
1 st husband
ca 20-25 st gäster
"Ja må han leva.."
1 st chockad Marcus


Är lika med ett väldigt partaj!

Tack alla för en fin kväll. Idag mår jag som jag förtjänar (med en bula i huvudet).

Småförändringar.

Promenix. Inhandla av nya krukor och växter. Putsa fönstrena. Storstäda. Tadaa...!! Små förändringar kan göra stor skillnad. Som i ett trollslag går det plötsligt att se ut genom fönstrena. Otroligt!

Ikväll väntas festligheter då vi skall fira att Markus numera är halvvägs till 50. Kan bli bra det här. Kan faktiskt till och med bli riktigt bra.


Höst i luften.

Hösten närmar sig, det känns i luften. Lägenheten är inte alls så varm och kvav som den har varit tidigare mornar. Men jag ser faktiskt fram emot hösten och tror att den kan bli riktigt bra. Idag är det mycket jag skall ta itu med. Många samtal att ringa inför det som komma skall, in till stan och inhandla en del förnödenheter samt på middag hos Niklas farmor. Hade även velat hinna med en riktig långpromenad.


En vacker höstdag 2007

Halmstad.

Haft ett par mycket fina dagar i Halmstad, trots ett växlande väder med mycket hård blåst. God mat, shopping, sightsing och mycket bilåkning. Stränderna är fina, havet mäktigt och husen enorma. Tror faktiskt att till och med Niklas blev lite småförälskad i staden.

 

Ikväll blir det middag för fyra.

Strandpromenad

Full storm!

Laxrestaurang i Falkenberg

...med väldigt snygga offentliga toaletter

Kusin Filip och faster Karin

Bara för att.

Kaffe Latte

Finaste Farmor

Tack så mycket faster! :)

 


:)

Camilla har fått jobb. Visserligen bara en tid framöver. Men ändå. Camilla är mycket glad.


Over and Out.

Väntans tider..

Sitter och väntar på att skjutsen skall anlända. Skall bära det av mot fina västkusten, mot vackra Halmstad. Blir även ett snabbt stopp i Växjö på vägen för att besöka kusin Anna som är nyinflyttad i Slottsstaden på Campus (mitt gamla tillhåll). Nostalgi. Fyra år sedan jag själv var en nolla. Det var fina tider. Men jag är klar med studentlivet nu, det är över och det känns faktiskt bra trots allt.

Slottsstaden på min tid


Müsli

Det här är vad jag har sysselsatt mig med i afton; göra egen müsli. Innehåller lite av varje av det vi hade hemma,  bland annat pumpafrön, solrosfrön, linfrön, rågflingor och russin, som sedan rostades i ugnen. Blev faktiskt ganska mumsigt och betydligt nyttigare än den müsli man köper i affären. Mycket blev det också så lär bli till att äta müsli en lång tid framöver nu.


Staun.

Varit en händelserik dag. Stan med Petra och Kim på förmiddagen. Blev erbjuden jobb med förbehåll om att flytta till Tingsryd. Tackade nej till jobberbjudande (skäms lite). Planering på hög nivå. Hem för snabblunch. Mot stan med Josse. Fönstershopping. Satte dit en snattare (kunde inte låta bli, att skilja mellan mitt och ditt måste väl ändå vara bland det mest grundläggande?). Fika med Miriam. Fick min soffa såld, några hundralappar rikare. Shopping med Miriam (lyckades hålla mina pengar i styr och endast få Miriam till att shoppa, något som är värt en rejäl klapp på axeln). Mot Nättraby. Storhandling. Matlagning. Och nu har jag äntligen sjunkt ner i soffan.

Imorgon bär det av mot Halmstad. Jag tror och hoppas på ett par mycket fina dagar där.



Miriam

Provade skor och insåg att jag är ganska tillfreds med min längd. "Jag kan inte ha så här höga klackar för då blir jag för lång." Slipper därmed också värkande fötter. Genialt!

Café Greven

Det blev Café Greven under gårdagen. Petra, Kim och jag fick oss ett ordentligt skådespel när regnet kom från skyn och personalen handfallna kunde konstatera att de hade 80 gäster som bokat bord och som skulle placerats under bar himmel. Dags att bygga ihop ett tält! Väldigt intressant att bygga ihop tältet i ena änden av uteserveringen och sedan använda tio man för att bära bort tältet till andra änden av serveringen, genom buskar och snår.  Till  det hela hör att när tältet väl var på plats, det vill säga många ansträngda män senare, kom solen och sken så fint över serveringen. God mat var det i alla fall och eftersom vi var tidiga på plats hade vi ett bra bord under tak  från början (till skillnad från många andra). Musiken var dock sådär och vi lämnade därav hela spektaklet vid åtta för att möta upp fyra andra filurer och gå på bio.

Blev en bra kväll.

Lördagskväll.

Som förutspått blev det en mycket trevlig kväll under gårdagen. Mat för sex, fest för åtta och kortspel till förbannelse. Ett recept för en lyckad kväll kanske. Många kända ansikten ute, även sådana som man inte sett till på åratal. Alltid skoj! För er som inte visste det får inte jag vara på PM, jag är tydligen mer en "Nivå-tjej" (vad det nu innebär?). Jag visste att det var något mellan mig och PM som aldrig riktigt klaffat. Tack fina ni för gårdagskvällen!

Så vad väntar idag? Slappande på hemmaplan. Tvätt. Min bok har legat orörd ett tag nu så kanske kan ta tag i den. Lite småsugen på häng på Café Greven i afton till tonerna av ett liveband. Är det någon som känner sig medskyldig får ni gärna höra av er.


Vid en promenad idag hamnade jag bakom detta söta par som höll varandra i handen. Kunde inte låta bli att ta upp mobilen och fota lite i smyg. Gammal kärlek är vacker. Ack så vacker.


Lördag.

Ännu en fin sensommardag med strålande solsken. Härligt! Ikväll väntas lite partaj i staden. Tror på en mycket trevlig kväll.

Kalmardrink




En av sommarens sista fina dagar...?

Varit en fin dag med återkommande sommarkänslor. Hösten närmar sig så det gäller att njuta av varje sekund, samla fina sommarminnen som man kan tänka tillbaka på när hösten är som mörkast.

På förmiddagen blev det en promenad till Saltö tillsammans med Josse. Fika på stranden i strålande solsken (visserligen bakom ett vindskydd). Kan ha varit en av de sista stranddagarna år 2010. Efter det blev det en Nättrabypromenad med Niklas, samtidigt som vi smaskade på varsin glass. Och nu ikväll blev det en fin kvällspromenad i den ljumma sommarkvällsvärmen, tillsammans med fem trevliga filurer.

Många steg har det alltså blivit under dagen och stegräknaren har nått nytt rekord. Vill därför påstå att jag har gjort mig förtjänt av en lugn fredagskväll på hemmaplan. God mat tillsammans med finaste Niklas står på schemat. En film på det och och vi har satt pricken över i:et.



.

How can a woman be expected to be happy with a man who insists on treating her as if she were a perfectly normal human being?

(Citat: Oscar Wilde)

Kristianstadsdag

En tågfärd på cirka en och en halv timme. Framme. En stor kram. Spenderat dagen i Kristianstad hos min kära vän Johanna. Varit en dag innehållande shopping, drömmar om framtiden bland alla fina inredningsprylar, förvirring vid biltvätt, otroligt god mat (särskilt sushin!) och en massa prat om allt mellan himmel och jord. Väl hemma är jag två tröjor och en kjol rikare (sen att jag är fattigare på annat vis kan vi bortse ifrån just nu).

Tack för denna break i vardagen kära ex-Kombo! Sådana här impulsträffar borde vi göra oftare.


Problem med småflugor?

Vi har under de senaste veckorna haft oändligt många (i mina mått mätt, Niklas påstår att jag överdriver) småflugor flygande i lägenheten. Det hela har dessutom kulminerat under de senaste dagarna så under gårdagskvällen bestämde jag mig för att ta i med hårdhandskarna. Rengjorde köket noggrannt och googlade fram följande tips; "Två delar vinäger, en del vatten och en droppe diskmedel (för att få bort ytspänningen) i ett glas".

Läste omfattande kommentarer om att det inte fungerade, men då vi (eller i alla fall jag) var tämligen desperata tänkte jag att det var värt ett försök. Vinäger... funkar vitvinsväger tros..? Och om det gjorde! Inom loppet av ett par timmar hade hela 26 (!!) småflugor gått i fällan (vilket jag vill påstå är oändligt många i en etta). Med andra ord; det är lätt värt ett försök (för jag har inte sett en enda fluga sen igårkväll).

I övrigt utvecklades killarnas paniktentaplugg under gårdagskvällen till en fest för fyra. Jag valde dock att vara osocial (som Niklas benämnde det) och enbart dricka citronvatten, och såklart äta lite popcorn mellan varven. Idag bär det lite spontant iväg på äventyr. Jag tror på en toppendag!



Onsdag.

Ännu en dag går mot sitt slut. Har ägnat dagen åt lite av varje; en fika med mor, ett hemligt uppdrag, långpromenix med Emelie, storstädning av köket (hur får man egentligen bort alla dessa äckliga småflugor?!) och nu står två bröd i ugnen. Har två killar hemma ikväll som paniktentapluggar inför fredagens tenta (läs dricker öl på balkongen!). Annat var det på min studenttid tänker jag drömmande tillbaka med en rynka i pannan. Jag tror minsann att jag börjar bli gammal på riktigt.

Snart dags att ta tag i matlagningen. Jag och sambon har skiftat roller på sistone och jag har varit förstekock ett tag nu. Nya recept var dag ger lite spänning i tillvaron. I alla fall är det vad jag intalar mig själv och väljer att bortse från tanken att jag mer och mer kan klassificeras som hemmafru.


.

Skulle vilja ha en gnutta tur, en nypa flyt och en näve lycka, tack!

Omgående leverans.

Måndagshäng

Måndagskvällar kan vara fina. Varför utnyttjar man inte vardagskvällarna oftare och lyxar till det lite? Måndagsumgänge som utvecklades till uteserveringshäng i sensommarkvällens värme med fina människor. Det är fint.

Idag bär det av mot Ronneby. Har en del att fixa inför det som komma skall.


Högaktiva

Då var det igång igen. Karlskronahem tycks inte göra annat än att renovera i och kring detta hus. Just är det nedgrävning av ledningar, fjärrvärme, ombyggnad av grönområde och jag vet inte allt. Det leder till en underbar utsikt och ett härligt dånande ljud, hela dagarna i ända.


Nostalgi.

Vill skriva något men finner inga bra ord. Dagarna har sin gång och det händer helt enkelt inte så mycket för tillfället. Hösten börjar närma sig. Jag spenderar dagarna med att försöka hålla mig sysselsatt, något som faktiskt inte är så lätt alla gånger. Längtar mig bort till en annan verklighet samtidigt som jag börjar acceptera min nuvarande. Kanske är det först nu jag har förstått på allvar att jag inte ska tillbaka till Växjö om drygt två veckor, utan faktiskt stanna kvar här. Märklig känsla. Grillningarna på Tufvanängen är ett minne blott, liksom overallklädda ekonomer och bibliotekshäng. Minnena är många och ofantligt fina. Men nog skall framtiden bli fin den också. För blir det inget jobb i höst blir det plugg. Något måste jag ju trots allt fördriva dagarna med. Och den här gången är det annat än ekonomi som står på schemat. Kan faktiskt bli riktigt spännande.





Sailet.

.

Kräftskivan 2010

Har bestående men ifrån gårdagen i form av sönderbitna fötter, händer, ja egentligen nästan hela jag. Aspans mygg var sannerligen inte att leka med! I övrigt hade jag en mycket fin och trevlig kväll i sommarstugan på Aspan. Tackar familjen Norin och Johansson/Åkesson samt mr Hoeck och mr Jarhall för att ni förgyllde denna afton!


Finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Anna och Alle

Kusin Filip och faster Karin

Niklas och Farmor

Nu sätter vi fart!

Och inte hade vi kunnat be om bättre väder heller. Utsikterna för kvällen är dock inte lika lovande. Vad sägs om att gå på Sailet i regn och åska? Hm. Så glöm inte att be ett par vädjande ord till vädergudarna under dagen. Vem vet, det kanske hjälper!


Äventyr i Nby

Jag och Niklas begav oss idag ut på långpromenad (med betoning på lång) och äventyr i Nättraby. En landsbygd med hav, ängar, kohagar, skog och en extrem tropisk värme.



Mycket nöjda begav vi oss sedan hemåt med en extremt stor fjällskivling.
Mumma till lunch!

Torsdagskväll

Blev en torsdagskväll lite utöver det vanliga. En bit mat för fyra. Utvecklades till en balkongfest för fem (och en inomhusfest för två). Framåt kvällen blev det sängdags för killarna och Sailetbesök för de tre tjejerna. Väl på Sailet fanns det många finingar att hälsa på. Livemusik. Avklädda killar på scen.  Polenfärjan(?!). Vidare varsin cider på fox. Avslutade kvällen med en vegtallrik (eller var det något annat det hette?) innan vi satte oss i bilen hem.

Tack samtliga inblandade för en mycket fin kväll!


blt.se

Idag väntas den traditionella kräftskivan på Aspan. Dagen skall således ägnas åt att sjunga upp (så jag är redo för snapsvisorna) samt träna högerhanden (så att snapshanden är redo). Eller nåt. Kanske skall slänga iväg ett par bedjande ord till vädergudarna också. Får se hur mycket jag hinner med. 


Bilder från kräftskivan 2009

Bror- och systerdag

Idag har mysdag med lillebror Simon stått på schemat. Blev en sväng in till "staun" där Sailet var i full gång. En shoppingtur, en runda längs Sailet-området samt varsin glass senare tog vi båten hem till Nättraby. Träffade på ett par trevliga Malmöbor som vi samtalade med hela vägen hem. Sannerligen en myspysig och fin dag.




Köksfint

Shoppingdags tyckte jag och Niklas och begav oss in till stan för att inhandla diverse (o)nödiga ting. Bland annat inhandlades en köksklocka, något som jag har saknat under en längre tid. Väl hemma åkte trasor och fönsterputsmedel fram och nu är köksfönstret rent och fint. Eller ja det kanske var att ta i, men vi kan åtminstone ha persiennerna uppdragna nu och faktiskt se ut. Det måste väl ändå ses som en väsentlig förbättring.

Nu är lillebror Simon här och skall stanna här tills imorgon. En myskväll med mina favoritkillar är alltså att vänta. Aldrig fel.


En promenad i Nby



Planer.

Fick nog av mitt liv som hemmafru igår. Jag menar bakning, tvätt, disk, matlagning, dammsuga.. finns det någon hejd på det hela? Nu smider vi istället planer inför framtiden. Göteborg/Falkenbergsbesök står högt på önskelistan samt ett besök i Malmö för att se underbara Winnerbäck. Halmstad, denna underbara sommarstad, skall också besökas nu någon gång under sensommaren. Och sen i september, då slår vi på stort då "Växjötjejerna" skall ses i Malmö.

Närmast väntar nu bio ikväll med Brattan. På fredag ställer vi till med den årliga kräftskivan på Aspan, detta år med två nya tillskott i form av Niklas och Alle. På lördagen väntas sedan sail-fest. Kan det här bli annat än bra? Tror knappast det. 

Livet är fint.

Bakdag

Uttråkad var ordet. Begav mig därför ut i förmiddags, upp mot blåbärsskogen för att plocka ännu mer av det blåa bären.


Efter plockandet begav jag mig ut på vandring i Nättraby. Det hela slutade med att jag gick vilse.


Väl hemma bestämde jag mig för att baka. Och då jag tycker att blåbär är godast att äta som de är och inte i diverse kakor och pajer blev det annat istället. Först kolakakor..


Och sedan kanel/vanilj/kardemumma-bullar.


Och just nu står två limpor av mörkt filmjölksbröd i ugnen.

Frågan är nu; vem ska äta upp allt det här?!

.

Det är officiellt; Camilla är uttråkad till max! Rädda mig!

Astrid.

Hemma efter dagens släktkalas i Småland. Lite småtrevligt att träffa alla och prata om både det ena och det andra.  Födelsedagsbarnet Daniel hamnade dock nästan lite i skymundan idag och dagens mittpunkt blev istället den här lilla söta varelsen.


Mitt kusinbarn Astrid, 2 veckor gammal. Kan vara världens sötaste.

Söndag.

Och det känns verkligen som en typiskt tråkig söndag då regnet duggar tätt. Perfekt dag för släktkalas! Därav bär det idag av mot Furuby (en bit utanför Växjö) för att fira kusin Daniel som under gårdagen fyllde 30 år. Lär bli mat, mat, mat... och tusen frågor om vad jag gör nuförtiden och om jag har fått något jobb. Suck för det sista (och nästan för det första också för lär rulla fram framåt kvällen)!

Just nu väntar jag på att min kära familj skall anlända. Klockan elva var det avtalat men det där med tider är överskattat. Det hela görs till ett väldigt buller och ett ständigt hot om attack. Kan det vara tredje världskriget som brakat ut..?


Blåbärsskogen

Lite smådugg hänger i luften. Perfekt dag för att plocka blåbär tänkte vi, och vilka mängder av blåbär det fanns! Blev en del plockande följt av en skogspromenad. Kvällen skall spenderas på hemmaplan i trevligt sällskap då Brattan och Henrik kommer över på en bit mat. Kvällen till ära serveras det grekisk pyttipanna (det var då inte igår), följt av vaniljglass med nyplockade blåbär. Hoppas att det skall passa herrskapet.


Udda

Varit en fin dag med strålande sol. Efter ett par timmar i solen vid vattnet blev det lite läsning på balkongen för min del. Gillar min nya bok. Den är rapp, spännande och.. ja kort och gott väldigt udda. Att sitta och läsa är något som är få förunnat, något jag inte orkat med under den hektiska studietiden.

Grillning nästa!


Sommarledighet

Dagarna rullar på. Trots allt. Har en ekande huvudvärk idag vilket resulterade i en låååång sovmorgon. Den botas dock av ett par tabletter och ett stort glas vatten. Om en stund blir det bad. Gäller att passa på nu medan sommaren fortfarande är här. Kvällen bjuder sedan på grillning i trevligt sällskap.

Sommarledighet är faktiskt inte så dumt.

Lånad bild


Kompott


En blandad kompott med bilder från dagarna i Stockholm. Nu är vi åter på blekingsk mark. Försöker njuta av ledigheten men kämpar mest med att försöka att dämpa rastlösheten.

Till en fin tjej

Det finns vänner man har kul ihop med. Det finns vänner man kan prata med om nästan allt. Och så finns det de som man helt enkelt inte kan leva utan, som finns där i ur och skur utan en massa krusiduller eller krav. En sådan vän fyller idag 23 år. Ett stort grattis till min ex-kombo, till min närmaste vän och till världens bästa Johanna på hennes födelsedag. HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA HURRA..!!

Stockholmshäng

En liten uppdatering från huvudstaden. Njuter i fulla drag av ledigheten. Shopping, drinkar, trevlig lördagskväll med Lina och Uffe, middag på solig uteservering, frukost på en solig brygga, soliga promenader... kan man ha det så mycket bättre? Livet är fint.