Lägesrapport från lilla Hawaii

Sommar och sol. Niklas går in på sin andra semestervecka och idag har vi haft långväga gäster på besök i Karlskrona, i form av Malin och Joel. En lunch på Sjörök och sedan en tur ut till Aspö för att strosa lite och köpa varsin glass. 


I helgen nalkades det Hasslöfestivalen. Årets höjdpunkt för två öbor som oss. Farmor, Mormor och Morfar fick rycka in för att passa Tilde, och vi fick två barnlediga kvällar och vår första barnlediga natt sedan Tilde kom. Och vilken helg det blev, den kommer jag att leva på mycket länge. Perfektion när den är som bäst - det vill säga när absolut ingenting är perfekt egentligen men när allt tillsammans ändå blir så väldans bra tillsammans. 

Växthuset är färdigbyggt - såå härligt! En stor eloge till mina föräldrar som har ställt upp med både bygghjälp och barnvakt. Ikväll umgås Niklas med sina nya bästisar som han träffade på Hasslöfestivalen. Tv-spelskväll står på schemat. Jag och Tilde har umgåtts lite med Amanda, Johan, Kim och Lovis. Nu sussar Tilde gott i sin säng och snart ska jag göra detsamma. 


Sinnesro

Juli och kallt. Men jag är nog en av de som klagar minst på vädret - när man bara jobbar två dagar i veckan kan man ändå njuta ganska bra av de strålar som bjuds. Och ärligt talat är det ganska skönt att det inte är stekheta när man är småbarnsförälder.


Snart semester. Ja inte för min del (fortsätter mina 40%) men för sambon - vilket definitivt ändå ger semesterfeeling även för mig. Förra veckan var tuff. På riktigt. Så där ända in i hjärtat. Dessutom blev Lillan sjuk och jag spenderade tre dar i soffan med en utslagen tjej i famnen. Det tar på krafterna. Lördagskvällen med tjejerna i stan hjälpte. Och söndagen med våra Skånefavoriter i Värestorp var som balsam för själen. Typ. Behövde distans och fick distans. Många tankar som fick ro. Tacksam.