Tonight's gonna be a good night

Blev en mycket trevlig kväll igår. En liten skara härliga människor samlades i vår lägenhet och drack, skrattade, lyssnade på musik, shotade tequila och hade allmänt trevligt. Fanns en del tråkiga inslag också under kvällen men allt det är nu utrett och alla är lyckliga och glada igen.

Tack alla för en trevlig afton och kör nu försiktigt Lasse och Daniel - det är halt!





Pengarna rullar..

3000 kronor fattigare har jag blivit idag. Följde med Johanna och Daniel en sväng till Media Markt och vips hade jag satt sprätt på mina julklappspengar. Men har ju önskat mig en ny kamera väldigt länge nu och pengar är faktiskt till för att rulla!

Nu blir det lite plugg och sedan städning och fixande inför kvällens partaj! Ni kan ju räkna med att det kommer att fotas ikväll i alla fall..




Fredagskväll

Fredagskvällens schema; romantisk middag för tre (jag, kombon och hennes pojkvän Daniel) och sedan tvmys i soffan. Hade först funderingar på att sätta mig mellan det söta kärleksparet i soffan men insåg att jag kanske hade verkat liiiite väl påträngande då.

Imorgon var det tänkt att jag skulle ha en Camilla-dag i Växjö. När hände det senast? Genast gjorde jag upp planer om att rensa garderoben, rensa byrålådorna, rensa förrådet, åka till stan och inhandla en kamera, städa o.s.v. Till min stora besvikelse är jag dock inte riktigt klar med essän som skall vara inlämnad på måndag så blir nog till att plugga en del under morgondagen. Men på kvällen - då smäller det! Fest hos oss, efterlängtat som bara den. Jag ska ha skoj och de som inte skall ha det tänker jag inte våra nådig mot.

Vi ses imorgonkväll i dimman!


Konversation under kvällen;
- Jag har ont i tungan.
- Vad sa du, har du ont i huvudet?
- Nej i tungan!
- Ja, men sitter inte den i huvudet då?


Ja Johanna, vår killsmak är nog inte den bästa i alla lägen. HAHA!

Till midsommar kanske?

Är meningen att jag idag skall skriva en essä på fem sidor som skall vara inlämnad måndagförmiddag. Problemet är dock att jag varit här på bibblan sen klockan åtta i morse och har hittills lyckats få ihop en sida (inte ens en speciellt bra sida). I den här farten kan jag nog bli klar lagom till midsommar. Synd bara att biblioteket stänger om tre timmar.


Torsdagen i korthet

Under dagen har veckans sista vetenskapliga artiklar gåtts igenom. Under morgondagen skall jag nu "bara" få ihop en essä om dem också. Hur den ska se ut har jag för närvarande ingen aning om, bara att hoppas på ett tecken från Gud eller något liknande. I övrigt har det hoppats och träntas på Vugi. Lite lagom mör just nu - härligt!

?

Växjös universitetsbibliotek har beslutat sig för att byta ut alla papperskorgarna (var relativt många) och endast placera ut ett fåtal större i byggnaden. Någon som förstår varför? Tyckte de att städerskorna hade för lite att göra?

En vanligt konstaterande; "Är väl en man som kommit på det, en kvinna hade ju tänkt till!".

Dagens belöning

Trevlig eftermiddag i stan med Kombon. Blev lite inhandlat på mindre än två timmar; en tröja, en skjorta, en kjol, en väska, ett par örhängen och alkohol. Hann även med en fika på Askelyckan (då vi hoppat tre-fikan tre dagar i rad).

Resten av dagen håller jag för mig själv!

Svar på tal

Nyfiken som man är (för er som inte fattar; läs föregående inlägg) ser man ju till att hitta ett svar på frågan;

" Innehållet i värmepåsen består av koksaltlösning, lite destillerat vatten samt lite ättika för att saltet inte ska "flaga" sig. När man trycker på den konvexa metallbiten i påsen klickar den till och vänder sig ut-och-in. Detta ger en impuls som gör att saltet kristalliserar under värmeutveckling. Temperaturen höjs till cirka 50 grader under 35-60 minuter, och avtar sedan."

Coooolt!

Om en stund skall jag och Kombon bege oss in till stan för att inhandla diverse nödvändigheter. Vinterklädsel på!

?

Det finns många ting man kan fundera på när man spenderar en dag med hemmaplugg, mycket är otroligt mer spännande än just de vetenskapliga artiklarna. Exempelvis har jag just kokat mina handvärmare som jag inte använt på evigheters evigheter. Vilken fantastisk uppfinning det är egentligen. Man trycker på en liten knapp och vipps blir de små vätskefyllda påsarna varma och stela. Önskar man att de skall gå tillbaka till sin ursprungliga form kokar man dem bara och sedan går de att använda på nytt. Hur går det egentligen till?

Förundrad och nyfiken återgår jag nu till mina artiklar..


Hemmaplugg

Idag är det hemmaplugg som gäller. Kändes bäst så när det är tio minusgrader ute och då snöoväder tydligen är på ingång. Skönt att slippa göra sig iordning och bara gå hemma i myskläder. Kryper man upp i sängen med en vetenskaplig artikel kan man nästan lura sig själv till att tro att det är en spännande bok som man inte vill släppa taget om (men bara nästan).

Massbröllop

Den 19 juni skall vår kronprinsessa gifta sig. Till hennes ära skall man anordna massbröllop på Karlskronas stortorg. "Två bröllop i timmen bör vi hinna med.". Visst låter det oerhört romantiskt? Kan riktigt höra hur de ropar ut "NÄSTA!". Ska vi slå till Niklas?

(Jag hoppas att det åtminstone var någon som förstod min ironiska underton)

Läs artiklen här!

Åter till de artiklar jag egentligen ska läsa!

Morgonens kallabalik*

Vilken morgon! Tagit mig från Nättraby till Växjö. Försenad buss från Nättraby så att jag nästan missade tågbussen. Coachade en busschaufför som körde fel i Växjö och förklarade vart han borde kört in (kanske skulle satsa på att bli busschaufför istället om ekonomikarriären skulle gå åt skogen). Hem en snabbis för att slänga av mig väskan och packa ihop träningskläderna. Nu är jag på bibblan, både min, Johannas och Marcus essäer är inlämnade och det är nu dags att ta tag i veckans artikelläsande. Tjohoo..! Ikväll är det muskelpass på Vugi som gäller samt tvätt.

Underbart fint väder ute, även om det är svinigt kallt. Ni i Karlskrona ska definitivt inte klaga på minusgraderna i alla fall, höll på att få en chock av den småländska kylan när jag klev av tåget i Växjö.

Ha en trevlig dag och bege er ut i solskenet om ni har möjlighet!


*ja det är möjligt att "kallabalik" är felstavat!

Missnöjd.

Skrivkrampen är påtaglig när jag sitter med min essä. Suttit och stirrat på samma text i flera timmar i sträck, försöker skriva någon rad men raderar den snart igen. Ingenting jag skriver idag tycks bli bra. Känner mig bara allmänt missnöjd.

Studier i Kna

Fortfarande på Karlskronamark. Niklas har begett sig till skolan och ensam kvar är jag med min hög av vetenskapliga artiklar. Sista artikeln skall läsas under dagen och essä 1 skall skrivas klart och skickas in. Tro mig, det låter mycket simplare än vad det är!

I övrigt håller de på och bygger om ena halvan av hyreshuset. De borrar så att hela huset skakar. Verkligen en optimal plats för att läsa vetenskapliga artiklar. Hm!

Uppdaterad...
Bankandet och borrandet gör mig toooooookig!!

Släkt-tillskott

Idag har firande av mormor i Backaryd stått på schemat. Blev en mycket trevlig tillställning med mycket pratande med kusinerna. Borde egentligen samordna en riktig fest med bara kusinerna någon gång, hade varit skoj! Hur som helst har jag en härlig nyhet att delge efter dagens kalas; jag ska få ett kusinbarn! Mitt absolut första kusinbarn kommer att trilla in någon gång i juli och det går inte annat än att le! :)


Karlskronahelg

Trevlig kväll igår med lite middag hos Linn och Andy och sedan lite vindrickande och prat hos Niklas. I övrigt bestod dagen av intresseväckande (faktiskt) föreläsningar. Känns verkligen som att vårens kurs kan bli mycket intressant och givande, även om de hela tiden tjatar om hur hårt vi kommer få arbeta under vårterminen. Ikväll är det bio med Blubbo som gäller - "Snabba cash".

I övrigt är planerna inför nästa helg som snurrar i huvudet. Sovplatser? Mat? Gäster? Men det blir säkerligen skoj! :)

Trevlig helg på er!

Essä?

Essän är inlämnad, skrev dit sista meningen 4 minuter innan sluttidpunkten. Jag skäms över resultatet! Så ni som ska läsa min essä och även råkar läsa min blogg; se det som ett första utkast - I´ll be back! Förhoppningsvis vet jag då vad en essä är för något och inte bara skriver ihop något på måfå.

Väldig träningsvärk efter muskelpasset i tisdags. Ska försöka träna bort det med lite aerobics ikväll - tjohoo!

Nähä, nu är det dags att ta tag i alla kursdeltagarnas essäer (och våndas över att det var så jag skulle gjort egentligen).

"Lycka till i livet!"

Inlämning av essä imorgon. Ångestladdat då jag knappt ens har börjat, detta trots ännu en heldag med plugg. Suck! Bortsett från det eviga pluggandet har det varit en trevlig dag. Vid lunchen tittade kusin Anna förbi för en liten pratstund. Mycket trevligt! Hade ett möte med finansieringsläraren för att ta en rejäl diskussion om vårt betyg på grupparbetet. Resultatet blev som vi förfarade; inget svar alls! Nu ikväll har vi haft besök av Emelie, Lina, Ellen och Lotta. Blev pizza (dock inte för Lotta som trillade in lite senare), tjejsnack och fnitter blandat med gapskratt) - som vanligt (förutom pizzan då som är ett ganska ovanligt inslag)!

En liten sorglig incident (men samtidigt väldigt skoj såklart) som hänt under dagen är att Anna-Karin lämnar Vxu (vägrar Lnu) för jobb. Märkligt det där; från att ses flera gånger i vecken i skolan ska man helt plötsligt säga något i stil med "Hoppas du trivs med nya jobbet och lycka till i livet!". Det är verkligen under sådana stunder man inser att allt det här snart är över. Faktum är ju faktiskt att jag har större delen av mitt liv här för tillfället och om några månader skall det bara lösas upp för gott och jag ska bege mig rakt ut i det okända för att hitta... ett nytt liv? Men nu var det ju inte detta jag hade tänkt skriva om utan snarare; lycka till med allt Anna-Karin!

Sängen nästa - morgondagen lär inte bli nådig!

Energiknippe

Varit en ganska produktiv dag idag. Spenderat större delen av dagen med att läsa vetenskapliga artiklar på bibblan. Efter det vankades årets första träning efter ett långt juluppehåll. Puh vad jobbigt det var! Hela kroppen kändes som överkokt pasta när jag väl tog mig ut ur träningslokalen. Men härligt var det, gav en sådan kick att jag nu ikväll har både tvättat, dammsugit, strukit och hängt upp gardiner samt rensat ut en massa papper som skall slängas. Först nu har jag satt mig ner framför tv:n där Sverige kämpar för fullt i handbolls-EM. Underbara energi!

Imorgon väntas ännu en heldag på bibblan (förmodligen med enorm träningsvärk). Är mycket som skall hinnas med och ärligt talat har jag ingen aning om hur jag skall hinna få ihop en uppsats till torsdag klockan 13 när jag har 2,5 artiklar kvar att läsa. På kvällen väntas sedan tjejkväll hemma hos oss. Mycket efterlängtat!


Vatten över huvudet

Vetenskapliga artiklar i mängder; det är vad mitt liv kommer att bestå av nu under hela vårterminen. Ja jag förstår om ni är sjukligt avundsjuka på mig och mitt underbara liv! Huvudet snurrar, det är svårt att koncentrera sig alltför länge på engelska vetenskapliga texter och ändå är jag bara inne på artikel nummer två. Har en bit kvar så att säga innan det är dags att börja skriva på veckans essä. På tal om det, är det någon som vet vad en essä är för något?!

Ja jag vet, än en gång har Camilla tagit sig vatten över huvudet!

Magisteruppsats

Min dag artade sig ganska bra sedan framåt lunch. Den nya kursen verkar mycket intressant, det kommer nog att bli jobbigt men förhoppningsvis kommer det att ge en hel del. Mycket individuella arbeten som skall lämnas in. När gjorde vi enmanna-arbeten senast? Gymnasiet? Vet dock inte vad som skrämmer mig mest, att göra en kritisk granskning ensam utan att ha någon att diskutera med, eller att senare i kursen behöva göra ett arbete med "någon av de där". Förmodligen det sista faktiskt!

Efter föreläsningen bar det av till stan. Köpte mig en ny Axcent-klocka. Får se om jag kommer att använda den, är inte lätt med lite bredare klockor när man har "djävulshornen" placerade på handlederna.



KAOS!

.. ja det är verkligen vad det har varit den här morgonen! Vaknade tidigt av att klockan ringde i Nättraby. Planen i huvudet var klar; göra mig i ordning så fort som möjligt och sedan ta bussen till stan och vidare med tåget mot Växjö. Gick in på toaletten och satte igång kranen och... ingenting! Inget vatten alls; inte kunna duscha, inte kunna borsta tänderna - ingenting! Gaaah.. tokig! Tänkte en stund på människorna i Haiti och insåg att jag nog inte skulle klaga. Gjorde mig i ordning så gott det gick och tackade gudarna för att jag bokat in mig på det tidiga tåget så jag skulle hinna duscha i Växjö innan föreläsningen. Bort mot bussen och där.. ingenting! Bussen var försenad och det inte lite heller. Såg förmodligen ut som ett nervvrak där jag stod vid hållplatsen i Nättraby och stampade med foten samtidigt som jag gång på gång tittade på klockan. Hur som helst hann jag PRECIS med tåget i Bergåsa och (hör och häpna) inga tågförseningar alls under sträckan till Växjö.

Nu är jag i alla fall här i Växjö. Åt en god frukost på tåget (en bit baguett som jag och Niklas bakade igårkväll) och jag känner på mig att den här dagen bara kan bli bättre från och med nu (hoppas jag verkligen i alla fall).  

Ny föreläsning, ny start och för det behövs nya tag!



Misär

Gick in på aftonbladets hemsida efter att ha skrivit det tidigare blogginlägget. Genast drabbades jag av illamående. Här sitter jag i trygga Sverige och berättar om mitt liv som innehåller bio och parmiddagar och att det nu kommer bli en termin med hårt plugg. I Haiti har hundratusentals människor dött i jordskalv och flertalet av de som faktiskt överlevt lever i misär. Skickade genast ett sms för att skänka 50 kronor. Det är inte mycket, verkligen inte, men det är i alla fall något. 50 kronor mindre kan jag lätt leva utan. Kan du?

Skänk här!

Inspirerad av Ellen, tack!

"Flickan ligger på en madrass under ett träd utanför det som ska föreställa Port-au-Princes allmänna sjukhus. Hon heter Susanne och är nio år. Har en bruten arm och ett krossat knä. Hon är föräldralös, men vet det inte än. "Mamma kommer snart", säger hon. Grannen Patricia Dechamp tog hit henne. Det är hon som har satt plåster på Susannes knä, bundit in hennes arm i en kartong och gett henne tabletter med paracetamol.


Någon läkare eller sköterska har inte varit här på fyra dagar. En fluga kryper över Susannes arm. Benet skakar. Patricia Dechamp går bort en meter. Berättar lågt, nästan viskande:"Gud ville rädda Susanne. Men hennes familj är död." Port-au-Princes allmänna sjukhus var fram till i måndags Haitis största. Nu liknar det ett slagfält. Sjukhusbyggnaderna har inte rasat, men är fulla av sprickor och har stängts. Hundratals skadade ligger under träden på sjukhusets gård. Några på sjuksängar, andra på madrasser eller direkt på marken. Mitt bland dem ligger en död man. Han är naken, utslagen över en brits, men ingen ser åt hans håll."

- Utdrag från Aftonbladets artikel -


Laddning av batterierna

Söndag igen och helgen går mot sitt slut (igen). Varit en trevlig helg. Lite shopping i stan i fredags. "Parmiddag" på kvällen här hos Niklas med Lasse, Emelie, Bruno och Hanna. Mycket trevligt! Igår var jag och Niklas på bio. Ville se "Luftslottet som sprängdes" men Niklas tyckte att det fanns för dåliga platser. Då bestämde vi oss för "Snabba cash" istället, men fem minuter innan vi skulle gå blev jag dock övertalad av Niklas att omboka biljetterna till "Avatar". Måste nog ta och bättra på min envishet en aning! Hur som helst visade sig Avatar vara en mycket sevärd film (speciellt på bio skulle jag tro) som var helt otroligt snygg gjord. Sedan att handlingen kändes som en mer avancerad version av Disney-filmen "Pocahontas" är en annan sak. Budskapet gick i alla fall fram (för övrigt gillade jag Pocahontas mycket när jag var mindre så inte mig emot)!

Idag blir det nog en lugn dag i Nättraby. Imorgon börjar allvaret på riktigt; ny kurs och inte vilken kurs som helst utan magisterkursen. 30 hp to go och sedan är jag färdigstuderad (även om jag just nu är väldigt sugen på att läsa till mäklare). Är även tänkt att träningen skall ta fart i veckan samt att vi ska ordna ihop ett litet möte med "flickorna Fniss". Skall alltså ägna dagen åt att ladda batterierna ordentligt inför det som komma skall!

Nu ska jag nog äta lite fruktsallad (som blev över sedan gårdagen). Bästa frukosten som finns (och ja jag inser att klockan är på tok för mycket för att äta frukost, men får väl bli brunch istället då). Ha en trevlig dag!

Ledighetens under

Tentan är avklarad och jag befinner mig nu på Karlskronamark. En helt ledig dag och helg har jag framför mig där jag inte ens kan plugga om jag hade velat - Underbart! Niklas är just nu på BTH och skriver tenta så jag tänkte fixa mig iordning lite snabbt och sedan ta bussen till stan för en shoppingtur.

Nu ska jag bara njuta!

Besegrad

Nu är det dags att ge upp och erkänna sig besegrad. Ska ta mitt pick och pack och bege mig hem från bibblan. Det jag inte har lärt mig hittills kommer jag inte att kunna lära mig ikväll heller. Sista ordinarie tenta någonsin imorgon. Nog känns det som en liten seger även om det skulle bli en omtenta framöver.

Imorgon (efter tentan såklart) blir det sushilunch (har jag ju inte alls tjatat om) och sedan tåget mot Karlskrona och Knäppot. Ser fram emot några lediga dagar där nere just nu.

Skadeglädjen är den sanna glädjen!

Godkänt på vårt stora finansieringsarbete - härligt! Precis den kick självförtroendet behövde dagen innan tentan. Först lättnad, sedan ilska och sedan skadeglädje! Visst är inte livet rättvist alla gånger, men nog tycker man att det borde finnas gränser. Men då det sägs att skadeglädjen är den sanna glädjen ska vi väl inte vara något annat än nöjda med vår insats ändå.

Åter till mina miljoner anteckningar!

En tanke..

"Sidhänvisningar till provet; 104-121, 140-147, 149-151, 153-158".

Var det så man hade det på gymnasiet? Jisses... Sidhänvisningar på en engelsk bok på 900 sidor, vad är det?

!

Sista rycket idag. Nu kör vi hårt och lär oss allt (eller åtminstone trycker in det lilla jag redan kan så jag åtminstone kan besvara en fråga på tentan).


Vinterpromenix

Snuvig och rosig om kinderna, men väldigt pigg efter en rask långpromenad i kvällens vinterkyla med Jossan och Johanna. Har inte blivit mycket sådant på sistone, pluggandet har tagit upp mycket tid av mitt liv den senaste terminen. Nästa vecka är det dock tänkt att jag ska komma igång med träningen på Vugi igen - mycket efterlängtat!

Imorgon väntas terminens sista tentapluggsdag. På torsdag är tentan här (men just nu fokuserar jag mest på sushin som väntas  efter tentan, känns bättre så).

Godnatt!

Bilindustrins framtid i Sverige

Möjlig framtida konversation;

- Du förstår att när jag var ung tillverkades det bilar här i Sverige. De kallades för "Volvo" och Saab".
- Va? Cooooolt!



Vankas tvätt och hemmatentaplugg nu på förmiddagen. Bibblan får vänta tills efter lunch. Bara idag och morgondagen kvar..

Håller en extra tumme för Blubbo idag!

Familjen Annorlunda

Vad sägs om 9 barn i en fyra-rumslägenhet och ändå ha funderingar på att skaffa ett barn till? Att enbart leva på kärlek kan nog inte vara så lätt..

.

Svackan är djup och hopplösheten är enorm. Men av någon anledning finns det ingen ork till att bry sig. Känns som om jag befinner mig någon helt annanstans och tittar ner på den hopplöst förvirrade flickan på biblioteket.

Torsdageftermiddag är väldigt efterlängtat. Sushi-lunch (som alltid) och tåget bort, långt bort härifrån!


Principles of Coroprate Finance

"If you have managed to reach this point, you are probably in need of a rest and a stiff gin and tonic. So we will summarize what we have learned so far and take up the subject of options again in the next chapter when you are rested (or drunk)."

Textutdrag ur vår kurslitteratur "Principles of Corporate Finance". Det kallar jag omtanke! ;)

Tankar?

Jag har slutat med att skriva mina tankar här på bloggen. Var ju egentligen därför jag började blogga, för att skriva av mig alla mina tankar, men en dag tog de helt enkelt bara slut. Men just idag känner jag ändå att jag behöver skriva ett par ord och få ut lite känslor. Vet dock inte hur jag ska börja eller vad det ens är jag ska skriva. Det är så mycket som bubblar inom mig, så mycket känslor som är både positiva och negativa i en enda röra. Ibland är jag världens lyckligaste och i nästa sekund vill jag bara skrika rakt ut i ren frustration.

Ja jag vet inte om jag blev speciellt mycket klokare av det här. Skrev en rad och suddade ut den igen. Skrev en till och tog sedan bort även den. Tankarna får nog snurra ett par varv till innan jag hittar förmågan att kunna formulera mig.

Nu blir det bibliotekstentaplugg för hela slanten. Ska försöka att inte fundera så mycket utan lägga min kraft och energi på att förstå WACC, CAPM, APV, optionsprissättning och andra ekonomiska termer.

Lördag.

6 timmars plugg på bibblan måste ju ändå vara bättre än ingenting. Å andra sidan blev det nog inte 6 timmars effektivt plugg; Martin dök upp och plötsligt var det roligare att prata om annat (som förr i tiden).

Varit en trevlig lördagskväll i afton. Johanna och Daniel är just nu på bio och Lovisa och Johan (och Boss såklart) begav sig precis hemåt. Ensam kvar i lägenheten är jag! Tänkte nu ta tag i disken och sedan blir det kanske en liten stund framför tv:n innan det är dags att sova. Var länge sedan jag var helt ensam i lördagskväll.

Saknar lite grann så där.


Bibliotekstentaplugg

Det blev en mycket trevlig fredagskväll med goda (för goda) drinkar, dans på stolar och trevliga människor. En precis lagom kväll som slutade med att jag, Johanna och Daniel tog bussen hem lite innan klockan ett.

Hade tänkt vara på bibblan vid öppningsdags idag (det vill säga klockan tio) men på grund av trötthetsskäl landade jag inte här förrän strax innan klockan elva. Nu är jag dock redo och laddad (hrm) för en heldag med enmanna-tentaplugg här på bibblan. Vädret är helt underbart så jag hade gärna tagit en långpromenad i snön, men det får helt enkelt vänta till en annan dag. Ikväll blir det middag för fem, ska bli trevligt.


Plugg på bibblan

Ändrade planer

En plugghelg var det tänkt att bli. Plugg, plugg, plugg.. Men vad sjutton, man lever ju bara en gång så ikväll blir det spontanfest i stan. Braås-turen är också inställd så imorgonkväll blir det parmiddag hemma i lägenheten (4+1 då jag är utan partner för helgen). Kan nog bli bra det här.

Trevlig helg på er! :)

Kaffe.

Efter en kopp kaffe har jag nästan känsel i mina tår igen. Har lite kocentrationssvårigheter idag, kan bero på antingen kylan (att sitta och skaka är nog inte så bra när man ska plugga), trötthet (efter ännu en sömnlös natt) eller helt enkelt för att det är fredag!

Nähä, åter ner med nästan i boken kanske!

Brr..

Det är kallt idag. När jag och Johanna hoppade upp på våra cyklar i morse var det 18 minusgrader. Väl framme hade vi rimfrost i håret. Även på biblioteket är det kallt idag, sitter här och huttrar högljutt lite då och då. Brr...

Planerna för helgen är spikade. Det som skulle bli en helhelg i Växjö blev inte det. Ska dock bara sova borta en natt och inte så långt bort heller för den delen, närmare bestämt Braås.

Åter ner med näsan i boken.


Dagen i bilder

Lunch på Raskens; fisk- och skaldjurssoppa. Mycket mumsig!

En massa bibliotekstentaplugg

Fika på biblioteket med varm choklad..

..givetvs med utsikt över universitetsplatsen så vi kan spana på alla som går förbi (exempelvis Lina, Uffe och Emelie).

Ytterligare några timmars plugg och sedan väntas hemgång.


Välkommen till verkligheten!

Knappt sovit en blund i natt. Känns som om hela natten varit en enda lång väntan på att klockan skall ringa och när den väl gjorde det 06.20 studsade jag upp som ingenting. Med andra ord var det inte alls jobbigt att gå upp i morse, jag sov ju ändå inte. Frågan är dock hur jobbig min eftermiddag kommer att bli när tröttheten satt rot i mig på riktigt. Välkommen tillbaka till verkligheten!

Dagen skall spenderas med tentaplugg i bibblan. Söker du mig den nästkommande veckan vet du i alla fall vart du kan finna mig!

Ha en bra dag, bygg en snögubbe, gör en snöängel, åk pulka eller något annat skoj (sådant en hårt arbetande student inte har tid med)!

Julklappar till användning..

Ikväll har min julklapp invigts; mitt plättjärn!


Gick inte så bra till en början..

..men efter ett tag fick vi in "snitzen"! :)

Och ikväll ska även en annan julklapp invigas; min spikmatta. Åter till Kombon vid tv:n!

Trevlig kväll!

Återkomsten

Då har jag åter igen landat i Växjö efter drygt två veckor hos Niklas i Karlskrona. Faktum är att det redan nu känns som om jag aldrig har varit ifrån vår lilla trea här på Raskens.

Körde upp hit i förmiddags. Var moddigt, slirigt och dåligt plogat på vägarna, men framåt gick det (även om det gick sakta). Plockade upp Johanna på stationen i Växjö och sedan blev det storhandling på Citygross till vårt extremt tomma kylskåp. Väl hemma har jag nu packat upp alla kläder, julklappar och dylikt. Har även rättat min julkalender från bingolotto och visst var där en liten vinst - dock inte en miljon eller en bil men väl 50 kronor. Något är alltid bättre än ingenting!

Tack så mycket världens bästa Mamma för att du tog dig tid att hjälpa din dotter att flytta upp till de småländska skogarna igen. Du är verkligen guld värd!


P.s. En liten efterlysning; om det är någon som skulle kunna tänka sig att hitta på något (vad som helst) under fredag- eller lördagkväll är det bara att höra av sig (låter inte alls desperat)! D.s.

Nyår 2009

Lite bilder från nyår 2009. Lite sent och dessutom väldigt få - men är ju bättre än inget!




Vintervitt

Ny snö har lagt sig på marken. Jag gillar snö, Sverige är alltför grått och trist vintertid när det vintervita täcket töat bort. Men var snön tvungen att komma just idag? Imorgon är det dags att ta sitt pick och pack och bege sig hem mot Växjö igen. Antar att Mamma sätter sig lite på tvären vad det gäller att skjutsa upp mig om det råder snökaos och att ta tåget med all packning i snöyra är då inte heller helt optimalt.

Idag blir det lite plugg i Nättraby (igen). Niklas skall tillaga en stek idag, riktig vintermat som passar en kall och vit dag som denna.

Vintervitt i Växjö

Ny vecka och nya tag!

Måndag igen och vardagen tar fart. För visst känns det ändå som om jag har kommit in i någon form av vardag, bara det att vardagen ser lite annorlunda ut än vanligt och befinner sig för tillfället inte i Växjö utan i Nättraby. Tog sovmorgon även i morse (även om den inte var lika lång som tidigare dagar), sedan har det pluggats, handlats, pluggats lite till, diskats, pluggats lite till, lagat mat till mig, Niklas och Robin (samt ätit) och nu ska det pluggas lite till. Det är bra med pauser. MÅNGA pauser!

I övermorgon skall dock vardagen ta fart på allvar igen - dags att flytta upp till Växjö och de småländska skogarna. Ska bli otroligt skönt på ett sätt, samtidigt som det känns lite tradigt att jullovet (det efterlängtade lovet) tog slut så fort. Tanken på att jag kommer få bosätta mig på biblioteket de närmsta vecken känns inte superlockande precis - men det får gå!

Nähä, nu blir det till att gräva ner näsan i anteckningarna en liten stund till men SEN tar jag kväll!

Uppdatering om dagen.

Mammas portergryta är mumma, för att inte tala om varma hallon och vaniljglass - mums! Var en trevlig söndagsmiddag! Precis anlänt till Nättraby igen, lite lagom frusen. Blir nog till att krypa upp i soffan under ett täcke, med en kopp te och en läskig bok medan Niklas spelar. Ja jag vet, jag har världens nördigaste pojkvän. Men han är ganska bra ändå. I alla fall ibland. ;)


Söndag.

Var ett trevligt biobesök igår. Karlskronas nya biograf var klart bättre än den gamla. Idag är det tänkt att bli lite plugg här i Nättraby och ikväll blir det söndagsmiddag hos familjen i Ronneby.

Bakade bröd igår igen. Har ännu inte fått i mig någon frukost så tänkte ta mig en skiva nu om en stund.

Ha en trevlig söndag!

Vardagens sysslor

Vanligtvis är det ju Niklas som är kocken här i vårt lilla hushåll, han lagar mat och jag diskar. Dock skiftat sysslor lite fram och tillbaka nu den sista veckan - han tar disken och jag lagar mat. Inte mig emot! Idag tillagades laxpasta med spenat och nu är jag så mätt så jag håller på att spricka.

Ikväll blir det bio för två, en del i Niklas julklapp från mig. Myspysigt! :)

Likgiltighet

12 dagar kvar till tentan och jag har fortfarande inte ens öppnat den tjocka engelska tegelstenen. Det är rätt illa va? Kämpar på med mina anteckningar istället men det går mycket trögt. Har endast hunnit renskriva TRE föreläsningar. Jag skriver alltför mycket under föreläsningarna, vilket därför tar enormt mycket tid att renskriva. Å andra sidan är det nog det som har räddat mig flera gångar under tidigare tentor.

Det värsta är att jag känner ingen panik över det. Jag känner endast likgiltighet. Aldrig har jag varit så här skoltrött som jag är just nu, inte ens under högstadiet eller gymnasiet. Jag vill bara ha min förbannade examen och sen... ja vad händer egentligen sen?

Men nu är det ju helg. Då borde det väl ändå anses lagligt att vara pluggfri?

Nyårslöfte 2010

Nyårslöften är ju tydligen något man ska ha. Förra årets nyårslöfte löd "Svära mindre". Visst är jag nu ett år senare inte helt svordomsfri men jag reagerar i alla fall när jag råkar uttrycka en svordom. Det måste ju ändå ses som en liten bit på vägen!

Har fundererat länge och väl på årets nyårslöfte. Träna mer? Faktum är att jag tycker att jag under hösten har tränat så pass mycket som har gått med tiden som begränsning. Plugga mer? Så mycket som jag pluggat de sista månaderna under höstterminen har jag aldrig tidigare gjort. Att plugga mer vore att ta ut mig själv totalt. Plugga mindre då? Hur skulle det gå ihop? Tentorna måste ju klaras ändå och snart tar magisteruppsatsen fart.

Mitt nyårslöfte i år blir därav följande: "Keep up the good work" samt att ibland bara bortse från alla andras krav och viljor och göra det som JAG vill och det som JAG mår bäst av. Det sista lär nog bli lite av en utmaning.

Nyårsafton 2009

Höjden av dumhet måste ju egentligen vara att dricka på nyårsafton och börja första dagen på nya året ("den nya starten") med att vara bakis. Ändå tror jag att det ser ut just så för merparten av Sveriges befolkning. Själv är jag lite trött men annars vid god vigör. Men visst känns det att vin, shotar, cider och skumpa intogs under gårdagskvällen.

Hade i alla fall en mycket trevlig kväll igår. Först lite nyårsmiddag med Lasse och Emelie här hos Niklas och sedan nyårsfest hemma hos Linn. Vid tolvslaget öppnades champagnen och det bjöds på bullens korv (kombinationen är ju underbar, haha) medan ett färgsprakande spel utspelade sig på himlen.

Tack för en mycket trevlig kväll (speciellt Linn och Andy som hade ordnat så fint)!

Ett nytt år och nya möjligheter - känns som om det här kan bli ett mycket bra år!