På ingång.

En torsdag i mängden innehållande jobb, promenixer och lite annat. Det finns inte plats för mycket annat i mitt liv för tillfället. Men nu är snart den efterlängtade helgen här och då väntas mycket skoj. Faktum är att helgen är så gott som fullbokad. Imorgon efter jobbet ska jag bege mig till frisören, något som inte bara är efterlängtat utan också rent nödvändigt. Nyklippt och nyslingad skall fredagskvällen sedan spenderas på "soffparty". Vad det innebär får jag rapportera om i efterhand. På lördag kommer två av mina Växjöfavoriter på besök, närmare bestämt världens bästa Johanna och världens bästa Martin. Lördagskvällen lär inte bli nådig, utan då vankas fest hos oss och fullt ös medvetslös! På söndag skall jag sedan bara ta igen mig efter en hård vecka/helg...eller? Nja, då bär det av mot Älmhult med Mamma för att shoppa järnet på IKEA.

Sa jag verkligen att helgen var så gott som fullbokad? Det var ju en aning överdrivet. Jag har ju trots allt en liten lucka söndagkväll.

Som sagt; nyfrisering är efterlängtat!


Dress

En dag innehållande möte på möte. Efter jobbet bestämde jag mig för att jag var värd en promenix i solen och styrde kosan ner mot stan. Hem kom jag sedan en aning fattigare men en klänning rikare. Jag vet vad ni tänker. "Hur ofta använder hon klänningar då?". Nej just det, aldrig. I alla fall inte till vardags. Men den var helt enkelt jag och då kan man ju inte motstå.

Ser fram emot helgen. Tror att den kan bli bra. Till och med riktigt bra.

Svampjakt

Idag har hösten varit påtaglig. Grått, trist och kyligt. Men det stoppade inte mig, Niklas och Robin från att ge oss ut på svampjakt. Och bra gick det! Vi är duktiga vi (och speciellt jag som plockade mest). Efter svampplockningen bjöd jag grabbarna på rykande varm kycklingsoppa. Mumma! Myskläderna är på och nu väntar film innan det är sovdags.


Snark!

Idag hade jag verkligen verkligen verkligen velat ligga kvar i sängen och inte behöva gå ut i det råa kalla vädret.  Är ju kolsvart ute. Orättvist är vad det är att jag tvingas gå upp vareviga morgon när klockan ringer medan blubb bredvid får sova vidare. Men jobbet kallar. Det är verkligheten. Och innerst inne vill jag inte vara utan det.

.

Varit en jobbig tid. Men efter regn kommer solsken. Det är efterlängat.

Isch.

Mardröm. Vaknar snyftandes och helt blöt i ansiktet av alla tårar. Huvudvärk. Magont. Gaaah...två fästingar sen igår!! Jo, morgonen KUNDE ha börjat bättre. Borde kanske stanna hemma idag och återhämta mig från morgonens chock, men istället väntas det kalas med hela tjocka släkten då Morbror fyller 45 år. Det får man ju bara inte missa. Det är bara att ta sig en ipren och se glad ut helt enkelt.

Mysig kväll igår i alla fall med finaste. Tack Blubb!

Helg.

Helgen är här och den har varit efterlängtad. Hade en trevlig kväll igår. Mat för fyra utvecklades till att bli fest hos oss för åtta (tror jag?) och sedan utgång på det. Glasen är nu diskade och burkar och flaskor undanplockade. Ikväll väntas restaurangmys för två inne i stan.


Lisas Sjökrog

:)

Vissa dagar är bättre än andra. Hoppas att de nästkommande dagarna blir lika bra som idag. Helgen ser ju i alla fall lovande ut. Me like!

Friskvårdshalvtimmen resulterade i en betald höstpromenix längs vattnet


.

Vill så mycket men samtidigt inget alls.

En tisdag i mängden.

Tröttheten har tagit över min kropp. Har varit två hårda och långa jobbdagar. Nog är det mycket att komma ifatt med efter två konferensdagar. Hur som helst tog jag en långpromenad idag efter jobbet. Välbehövligt. Det gäller att njuta av ljuset nu så länge det varar. Om ett par månader kommer det vara lika mörkt när man går till jobbet som det är när man går hem. En dusch, tända ljus, en säng och en film - ja tack!


SD

Då var valet 2010 över. Sverigedemokraterna fick sammanlagt 20 mandat i riksdagen, vilket enligt mig är 20 mandat för mycket. Ja jag vet, vi lever i en demokrati och folket har nu talat. Men det faktum att så många människor röstar på ett främlingsfientligt parti skrämmer mig. Jag har alltid trott att det främst är den äldre generationen som varit lite aviga till invandrare, liksom de har svårt att acceptera homosexualitet och annat som för dem är främmande. Jag har alltid trott att vi i den yngre generationen, som vuxit upp med jämnåriga ifrån andra kulturer, varit mer öppensinnade. Jag har tydligen trott fel.

Jo jag kan förstå argumentet att den svenska invandringspolitiken inte är perfekt. Det är inte bra att ta in invandrare, placera alla i slumområden och tro att de kan implementeras in i det svenska samhället per automatik. För att tycka det behöver man inte rasist. Men när man publicerar en debattartikel om att islam är "det största utländska hotet sedan andra världskriget", när man gör en valfilm där en pensionär blir jagad av muslimer med burka och när man helt plötsligt börjar ifrågasätta om invandrare har rätt till sin religion - då har man gått för långt!

Söndagsperfektion

Bestämde mig för att ta en cykeltur i höstvädret idag. Det hela slutade med att jag kom hem med en ny kruka och en ny blomma till köksfönstret. Stor förbättring!

Efter det begav jag och Niklas oss iväg på svampjakt. Gick betydligt bättre den här gången än förra helgen;  kantareller, trattkantareller och fjällskivlingar. Nedan har vi dagens fångst. Vi är mer än nöjda!

Nu blir det riktig söndagsmiddag med stek och svamp (i mängder). Lite valvaka och kanske någon film på det och vi kan nått söndagsperfektion (inte ens någon bakfylla).

Valdag

Valdag idag. Jag har, som tidigare nämnt, redan röstat så därav blir det inget vallolkalsbesök för min del. Förutspår en blå valseger och dessutom en större valseger än valet 2006. Tror även att Mona kommer att bli Socialdemokraternas fall. Återstår att se om jag får rätt.

Födelsedagsfirande

Mysigt födelsedagsfirande av Mamma hemma i Ronneby idag. Hela familjen plus far- och morföräldrar samlade för att avnjuta god mat och trevligt sällskap. Mycket trevligt! Ett stort grattis till Mamma!

Nu blir det filmmys i Nättraby med finaste.

Morotskaka


Nyförvärv

Blev en sväng förbi IKEA i Älmhult under gårdagen. Lite smått och gott inhandlades, bland annat den här snyggingen som numera pryder vårt köksfönster. Behöver jag säga att längar efter en större lägenhet...?


Nätverksträff

Har åter landat i Blekinge efter ett par dagar i Halmstad. Intressanta diskussioner, god mat, pilbågs- och gevärsskytte, skyskrapa, ännu mer god mat, hotelllyx... med andra ord två mycket fina dagar! Igårkväll blev det lite vinande i Nättraby och sedan utgång. Trevlig kväll. Men en mycket sen sådan. Börjar nog bli för gammal för sånt här.

Idag blir det firande av världens bästa Mamma.



Det här kan ha varit det absolut godaste jag har ätit!

Medalj - vårt lag var bäst!
själv bidrog jag mer med stabiliteten än poäng kanske. Men ändå.

Valet 2010

Skulle Fredrik och Mona halvera den tid de lägger ner på att snacka skit om varandra och istället använda den tiden till att göra något vettigt för Sverige tror jag att vi hade kunnat se synbara förbättringar i samhället. För egentligen vill vi ju alla samma sak; bra skola, bra sjukvård, en stark trygghet m.m. Vi har bara lite olika uppfattningar om vad som behövs göras för att vi skall hamna där.

Idag har i alla fall jag gjort min plikt och röstat. Jag är nöjd med mitt val.


Hårt jobb

Torsdag och fredag väntar jobbkonferens i Halmstad. Vi ska på en så kallad nätverksträff, det vill säga träffa ekonomer från andra ekonomiavdelningar och lära oss av varandras erfarenheter. Det hela avdramatiseras en aning av att medarbetarna hittills mest pratar om att vi nog måste ta en omväg på hemvägen förbi Älmhult (IKEA!) och eventuellt även förbi Kristianstad (Biltema). Det finns ju trots allt inget som säger att man inte kan förena nytta med nöje. I övrigt är kvällsaktiviteten väldigt omdiskuterad (var det någon som sa bågskytte?) samt den goda maten vi ska äta på kvällen.

Jag tror att jag gillar konferenser!

Hotellet


Dagens bild.

Tycks vara fler karlskronabor än jag som ogillar Sverigedemokraternas politik.

Sverigedemokraternas valplakat i Nättrabyån

.

Måndagen utvecklades till att bli väldigt bra, trots morgonens negativa vibbar. Varit på möte, drivit igenom en del projekt, ringt samtal och fixat och trixat. Efter en kvällspromenad kan jag nu gå och lägga mig med gott samvete.

Kvällspromenad längs vattnet i Nättraby


Carpe Diem

Effektiviteten har fortsatt att sprudla under dagen. Lånade en bil och begav oss till butikerna i Vedeby för att uträtta en del ärenden. Vips hade Niklas inhandlat en ny skrivbordsstol från Mio (mycket välbehövligt!) och den gamla har förts bort. Tänk att det skall krävas en kvinna för att få saker och ting att hända! Har även varit på en lägenhetsvisning. Tvekan. Tankar. Tänk om..? Ja vi får väl se vad vi beslutar de nästkommande dagarna.

Dags att forsätta med det absolut tråkigaste som finns; stryka! Det är nackdelen med ett jobb där det krävs anständig arbetsklädsel i form av skjortor och annat som måste strykas.


Vilodag, vad är det?

Känner att jag är på topp idag. Tog ut två nybakade bröd ur ugnen för några minuter sedan. Har precis kommit ut ur duschen efter en springtur längs Nättrabyån. Och klockan är inte ens kvart över tio! Har nästan gjort mig förtjänt av en klapp på axeln. Men mycket återstår. Har en del jag vill få uträttat innan en ny jobbvecka tar fart. Härligt väder dessutom så nu skall här njutas.

Nu kör vi!


Har du sett herr Kantarell, bor i Enebacken?

Skogspromenad. Jakt efter skogens guld (kantareller). Nog fanns det mycket svamp i skogen alltid, men de gula kantarellerna lyste med sin frånvaro. Löven däremot har börjat gulnat. Vi går sakta men säkert mot riktig höst.  Men hösten kan faktiskt vara väl så vacker. Väl hemma (efter att ha varit skogsvilse ett tag) blev det baktag. Nybakade scones är verkligen mumma!

Med andra ord har vi riktig slappdag idag. Skönt med sådana dagar också emellanåt. 


Fredagskväll.

Trevlig kväll på Långö med trevliga människor. Tidig hemgång. Men det gör egentligen inte så mycket. Ögonlocken känner för att gå igen. Godnatt. 

"Niklas är en liten hårig hamster!"

Fototriss

Har egentligen så mycket att skriva men vet inte hur jag ska formulera mig eller om jag ens vill formulera det. Kanske nöjer jag mig helt enkelt med att skriva att helgen var underbar och sedan behålla alla härliga detaljer för mig själv. Eller så kommer delar av helgen att dyka upp lite titt som tätt under hösten, när jag behöver något  fint att tänka tillbaka på. Men måste redan nu delge mig av Jessicas klockrena kommentar inne på Max vid köp av mjukglass; "Utan sås, så som alla tjejer egentligen vill ha det!". Skratten med er är helt enkelt det naturligaste som finns.

 

Det där med att vara fotomodell är sannerligen inte lätt, men efter mycket om och men lyckades de ganska bra!


Flickorna Fniss i Malmö



Foto: Mannen med de rosa byxorna

På tåget hem från en toppenhelg i Malmö. T...

dsc00330 (MMS)

På tåget hem från en toppenhelg i Malmö. Tack för den här gången flickorna Fniss! Det är få förunnat att ha så fina vänner.


Fredagskväll.

Hade en trevlig fredagskväll hemma hos oss igår. Lite trevligt folk, varsin pizza och ett par cider/öl var och kvällen är fixad! Lasse fixade en mycket snygg macho-tatuering. Om ni inte förstår det roliga har ni nog inte sett filmen "Farsan". Den är sevärd. Blev i alla fall en lugn hemmakväll där den ena efter den andra trillade hem i vettig tid. Jag hade nog kunnat tänka mig att diskutera politik en bra stund till, men sovmorgon en lördag var ju att glömma.

Idag bär det av mot Malmö där "Flickorna Fniss" ska återträffas efter en låååång sommar. Ska bli grymt kul och jag är så laddad!

I övrigt vill jag tacka världens bästa Mamma för att hon ställer upp och hämtar mig tidigt på sin lediga dag för att göra Malmöresan möjlig. Du är guld värd! ♥


Update.

För er som undrar hur det går på jobbet kan jag glädja er med att det går strålande (en liten  utstickare från föregående blogginlägg). Dock var ekonomichefen mycket upprörd över att vi inte lärt oss en viss detalj på Linnéuniversitetets ekonomutbildning. Efter ett rejält samtal med BTH:s studievägledare var ekonomichefen och studievägledaren överrens; det krävs krafttag och ett mycket allvarligt samtal till de som ansvarar för Linnéuniversitetets ekonomutbildning för att få ordning som alla framtida ekonomer som examineras därifrån. Inte kan man väl ha en magisterutbildning i ekonomi utan att ha haft en endaste kurs i hur man på bästa sätt packar ihop flyttlådor?! Efter en snabb fortbildning är jag nu så gott som fullärd. Sköter jag mig ordentligt de nästkommande dagarna skulle jag i nästa vecka få avancera ytterligare och lära mig hur man på bästa sätt bygger ihop arkivlådor av papp. Det är minsann något som skulle vässa mitt CV rejält tror jag!

Med andra ord har jag haft en väldigt omväxlande dag på arbetet idag. Inte en lång nagel kvar men nu har jag i alla fall bringat någorlunda ordning i ekonomikontorets förråd. Det är minsann både för- och nackdelar med helt nya lokaler.

Blödande småstadshjärtan

Det är nu klart; Jekyll & Hyde i Ronneby lägger ner. Och för er som inte är så bevandrade i Ronneby är Jekyll & Hyde en blandning mellan ett fik och en pub, ett mycket populärt tillhåll för alla ungdomar i Ronneby som är beläget precis intill torget. Vad är då anledningen till denna stängning? Jo, puben har blivit belagd med ett beslut om att inte få spela musik efter klockan 22 om kvällarna. Detta då grannar klagat på för hög musik under kvällstid. Och det är väl rimligt. Ungefär lika rimligt som att man bygger ett hus i Kallinge och sedan börjar protestera mot den befintliga flygplatsen som ligger en bit bort. Inte är det väl acceptabelt att flygplatsen ska få vara kvar nu när jag har hit, flygen stör ju (jo dessa protester existerar i verkligheten)?!

Efter att ha läst dagens
artikel i tidningen utbrister jag bara i en stor suck. På något vis känns det hela som Ronneby i ett nötskal. Alla klagar för att det finns för lite i Ronneby att göra, att Karlskrona tar för sig i alltför stor utsträckning på bekostnad av Ronneby och att hela Ronneby dör ut. Men inte tycks det vara någon som gör något åt det.  Vill man ha lugn och ro ska man inte flytta in mitt i city, precis intill en pub. Inte heller flyttar man intill en flygplats. Och man klagar  definitivt inte efter det att man gjort ett sådant givet missbeslut, än mindre ska man ta hänsyn till sådana åsikter. Behöver jag tillägga att Ronneby kommun utnämndes för något år sedan till att vara den mest företagsfientliga kommunen i Sverige? Och det är verkligen trist, för i grund och botten är jag ju ändå Ronnebybo. Jag vill gärna gynna de handlare som finns i den lilla staden, jag glädjs med deras framgångar och vill värna om småstaden.

Nu ska bolaget som driver Jekyll & Hyde etablera sig i Karlskrona istället. Önskar dem lycka till och hoppas på en radikal förändring i kommunledningen efter valet. Ut med de gamla och in med de nya - för den lilla stadens skull! (eller så får Karlskrona ta över Ronneby istället, kanske lika bra det)


Från student till...?

- Hej! Jasså, du pluggar här?!
- Hej! Nä alltså.. jag liksom.. jobbar här.

Jag vet inte varför det känns så genant att uttala just de orden. Kanske för att jag under så lång tid har varit student och det känns som om jag har gått över till motståndarlaget på något vis. Nej, logiken kanske inte är helt lysande men det känns lite märkligt. I vilket fall som helst trivs jag väldigt bra. Spenderar dagarna med att granska fakturor, gå på möten, planera inför framtiden samt lyssna på heta diskussioner om att de andra avdelningarna har mycket finare lunchrum än vad vi har (sen att vi har en takterass till skillnad från övriga avdelningar bortser vi givetvis ifrån).

Nu blir det en promenix i sensommarsolen. Gäller att passa på nu innan hösten kommer igång på allvar.


.

Du är den finaste.