Ord.

Jag vill göra upp planer, stora planer över vad mitt liv skall innehålla framöver, vad som skall hända, när det skall hända och vart det skall bära av. Samtidigt skräms jag av alla planer, jag vill inte hoppas, jag vill inte tro. Egentligen vill jag nog bara veta, eller är det just det jag inte vill. Äh, jag vet nog inte vad jag vill.. Men jag känner ändå en längtan efter att ta ett steg framåt, till nästa nivå. Det behövs någon skillnad, någon uppgradering och helt enkelt något mer, något litet extra. Jo det är sant, jag har många gånger tvivlat och visst gör jag det  många gånger än. Allt som behövs är en fingervisnig och mina tvivel skall aldrig mer uppstå.

Ord är bara ord. Att visa ordens betydelse är något helt annat och förmodligen ingenting du har funderat på..


Konversation med Minstingen

Lillebror: Jag kan väl kanke komma upp till dig på lördag och sova där till söndag?
Jag: Jag är ju inte hemma då, jag kommer ju hem till helgen då det är sailet.
Lillebror: Kan inte du och jag gå på sailet på dan då?
Jag: Tror inte det går, Johanna och Lovisa ska ju följa med hem.. Men du, vi får hitta på något kul sen när jag slutat jobba, bara du och jag! Vi kan ju åka någonstans en helg, till Öland, Liseberg eller något..
Lillebror: Vi kan väl åka och hälsa på Anton?

Naaaaw... så nu ska jag och Lillebror försöka planera en helg då vi kan åka ner till Anton i Lund och eventuellt alla tre tillsammans ta en tripp till Köpenhamn och gå på Tivoli. Detta är dock inget jag har diskuterat med mor och far ännu.. hehe!


Sommarvärmens glädje

Helgen är över och det är åter måndag. Löninghelgen fortskred ganska så lugnt. Tog tid för mig själv och stängde ut alla andra. Inga måsten, inte ta hänsyn till några andra, bara jag och lite tid för mig själv - lovely! I lördagskväll var vi hemma en sväng hos Lova i hennes lilla söta hus. Till och med jag som är så anti inställd till hus, ungar och svensson-liv blev allt lite sugen. Fast vid närmare eftertanke gjorde de där samtalsämnena om förlossningar att tanken på att skaffa barn nästan känns ännu mer avlägsen nu än tidigare. Söndagen tillbringades i solen i sommarstugan på Aspan med farmor och farfar.

Idag har jag jobbat större delen av dagen. Landade i Växjö vid lite i sex och då begav sig jag och Johanna iväg på äventyr. Vi styrde kosan mot Citygross där vi storhandlade. En handling på över femhundra kronor är en rejäl investering för någon som normalt har en matmånadsbudget på ungefär samma belopp. Dock är det inte bara mat som har inhandlats den här gången, utan både det ena och andra... 

I övrigt är sommaren verkligen här på riktigt just nu vilket gör att inget kan sänka humöret som tillfället är på topp - inte ens det faktum att jag faktiskt jobbar och inte har tid över till att få vara ute i solen.


Lovas mysiga hus

Anna i solskenet

Linda "Ta då för fan!"

Cicci och Brattan

Brattan och Lova

Linda

Lova - värdinnan själv!

En hel helg med semester

Sovmorgon imorgon var den enda tanke jag hade i huvudet igårkväll när jag slöt ögonen. Klockan sex vaknade jag till, försökte panikartat somna om men icke. Halv sju låg jag helt klarvaken och stirrade upp i taket. Är det verkligen lagligt att gå upp innan klockan sju en ledig lördagsmorgon?

Tog en mor-och-dotter-kväll igår. Gick ut och åt med mamma och tog sedan en kvällspromenad i den underbara sommarkvällsvärmen i Brunnsparken. Träffade på Leif ifrån Mathuset samt hans något märkliga vän. "Ja nu för tiden är man ju stel i varje lem utom i en och förr var det tvärtom!". Något pressande skratt. Blev kanske inte bätte av att mamma ville ge ett svar och lyckades få fram "Jo, jag kan tänka mig det..". Haha!

Idag blir det först lite shopping i Karlskrona (alldeles ensam - gud så skönt!) och sedan förhoppningsvis lite sol på altanen. Ikväll är det en liten klassfest hos Lova som gäller, en så kallad klassåterförening från gymnasiet. Verkar dock inte vara så många som dyker upp men skall bli rätt trevligt ändå.


Livet som hårt arbetande icke-semesterfirare

Idag har jag haft sovmorgon - ända till klockan halv sju! Min tidsuppfattning har ändrats en hel del under dessa månader då endast jobb på Ikanobanken har stått på schemat. Imorgon väntas dock en vanlig morgon då klockan kommer att ringa lite över fem.  Bara en jobbdag kvar sedan bär det av mot lite ledighet i Blekinge. Har fortfarande inte packat en pryl eller ens brytt mig om att ta ut väskan från garderoben. Antar att jag egentligen borde sova nu enligt mina trogna pendelkamrater. Suck.. ingen sömn förrän väskan är packad.

I övrigt har det varit en bra dag idag. Känt mig glad och pigg (förmodligen på grund av min långa sovmorgon.. hrm!). Solen har strålat på den klarblå himlen (jodå, det har jag minsann sett från fönstret på Ikano), kunderna har inte varit lika sura idag (kanske bara pratat med semesterfirare som njuter av det äckligt fina vädret) och har till och med fått höra att jag är en riktig pärla som är på snudd förtjänt av ett gäng röda rosor samt en kram (kul att man kan göra någon kund glad och att inte alla tycker att man är en inkompetent idiot då jag inte tar bort påförda förseningsavgifter och räntor). Imorgon är det efterlängtade fredagen här! Fredagen då det väntas löning, fredagen då det snart är helg, fredagen då det snart är hemfärd, fredagen då jag skall luncha med mina stjärnor och fredagen då det än en gång skall bli fint väder - kan det bli bättre?! Jo lite sovmorgon, ledighet under hela dagen samt en badstrand kanske hade satt en extra guldstjärna på dagen men man skall inte klaga!

Nähä, kanske skulle ta tag i mitt liv, eller rättare sagt i min väska och börja packa.



En ständigt återkommande bild från Aspan - framkallar nästan en liten rysning

..


...

Stanna upp och känn efter vad du egentligen har innan du går miste om det. Det som inte vårdas stannar inte för evigt, allt annat är faktiskt bara en myt.

Galet kul helg

Jag och Johanna har haft en galet kul helg i Blekinge. Det som skulle bli en lugn lördagskväll med en promenix på festivalsområdet i Karlshamn slutade en kväll som innehöll både alkohol, musik, Josse och en hel jävla massa skratt. Vi har även hunnit med att både sola och bada (samt sätta upp mammas nya gardiner inklusive hennes jobbiga gardinstänger). Lovely! Precis vad som behövdes för att klara av ännu en jobbvecka som tar fart imorgon...


Lite bilder från den gångna helgen..

 
Fina Jakriborg som jag inte kan låta bli att älska

Skåneland

Simon tar i för glatta livet då det var dags att bryta arm
 
Lite spelande i spelhallen

I kön till kanonen. Stod och väntade i 45 min för att få åka i 30 sekunder. hmm..

Simon ser nöjd ut efter en heldag på Liseberg

Längtan..

Sol och bad på en sommarstrand, existerar det ens i sommar? Mitten av Juli och har ännu inte upplevt en typisk sommardag. Längtan efter att ligga på en kritvit solig strand med en bra bok och höra vågorna som kluckar mot stranden är stor. En liten utomlandsresa vore allt annat en fel, en liten fundering som just nu har estat sig fast i mitt huvud.
 







Lite bilder från förra årets resa med tjejerna

Lediga dagar i Lund och Göteborg.

Tillbaka i Växjö, inte varit här sen i tisdagsmorse. Den lediga tiden som har spenderats i Lund och Göteborg har varit förvirrad, snurrig, lugn, stressig, fylld av ilska, mysig, fartfylld, märklig, trevlig, härlig och helt enkelt underbar! 

Det förvirrade och snurriga består helt klart i Anton (för den här helgen i alla fall) då han glömde koden till hembiljetterna från Göteborg i lägenheten i Lund (Jo, det var ditt fel!) eller då han skulle beställa hemleverans till Ikeamöblerna och varken kunde sin adress eller sitt nya mobilnummer (HAHA!). Lugnet kan kopplas till dagen jag spenderade ensam i Lund då Anton jobbade. Det stressiga uppstod då möbelkillen inte kom med möblerna och vi hade ett tåg till Göteborg att passa. Väldig ilska uppstod framförallt från Antons sida då skruvarna till Ikeamöblerna inte alls ville gå likadant som vi ville (leder svordomar till att man blir portad från himmelriket är vi definitivt helt körda!). Det fartfyllda betstår av Höjdskräcken, Kanonen, Uppswinget m.m (Grymt kul!). Det mysiga består av glass i solen, filmtittande och ett lugnt glas på puben. Det märkliga består i att Brattan hörde av sig i lördagsmorse och berättade att hon och Henrik var i Göteborg, utan att ha en aning om att jag var där (vad är oddsen för det?), träffades en sväng på Liseberg där det visade sig att Simon (Antons bror som bor i Göteborg och som var med oss på Liseberg) kände kompisen som Henrik och Brattan var där med (världen är allt bra liten!). De tre sista orden, trevligt, härligt och underbart sammanfattar samtliga fyra lediga dagar på ett mycket bra sätt!
 
Det var nog det hela för stunden. Imorgon början vardagen igen. Cykla hemifrån vid halv sju och vara hemma igen runt samma tid fast då på kvällen.

Livet är allt bra underbart!


Ledighet i Lund

Nu är den här, den efterlängtade ledigheten. Sitter just nu i Lund, Anton är på jobbet. Grymt avundsjuk på hans nya lägenhet, verkligen superfin! Tänkte ta en lång sovmorgon men det gick i stöpet.

Nu ska jag göra mig i ordning, städa och fixa samt  ta en promenix i mysiga Hjärup. Blir en sväng till Ikea i Malmö framåt kvällen.

Tankeverksamhet på vift..

Idag snurrar det ordentligt. I morse snurrade det bokstavligt talat, något som gick över senare under dagen och istället ersättes av snurrande tankar. Jag vill samtidigt som jag inte vill, jag gör det trots att jag egentligen inte får, jag lockas fast att jag egentligen inte borde. Ibland önskar jag att du var här..
 
Minns du mig, hon med det skenheliga leendet och med djävulshorn som gömts under det blonda änglahåret? Minns du när sommaren var helig och nätterna var allt? Minns du skratten, minns du gråten? Minns du något överhuvudtaget...?  


Äntligen är helgen över!

... och äntligen tillbaka i Växjö efter en helhelg i Älmhult som endast innehållit jobb. När alla andra var ute och hällde i sig alkoholhaltiga drycker i lördags så satt jag i en soffa tillsammans med moster och hennes man och tittade på Sommarkrysset samtidigt som jag gäspade konstant. Vid halv tio kom jag fram till att det var dags att gå och lägga sig (en lördagskväll!). Nu är det bara tre arbetsdagar kvar, tre ynka och sen (ÄNTLIGEN) väntas ledighet (mycket välförtjänt sådan). På onsdagkväll bär det av mot Lund (vad jag nu ska göra där i två dagar när Anton jobbar vet jag inte) och sedan mot Göteborg på fre.

Skåning? Knappast!

Samtal med en kund i telefonen tidigare idag:

- Hur är vädret nere i Skåne då? Är det lika varmt som  här? För antar att det är där du befinner dig, i alla fall så låter det som det..
- Nej inte Skåne - Småland!
- Jaja, men det är väl sak samma..

Ja se stockholmare..

För övrigt kan jag med glädje meddela att jag nu har mina 120 p. Lyckan har sällan varit större. No more mikroekonomi!

Alkoholk

Alkoholk - namnet på vår nya affärsidé (bör man lägga upp en affärsidé på bloggen som man ännu inte tagit patent på?). Inte klokt vad många bra idéer som kan spånas fram av fyra trötta arbetande studenter, på tåget på väg hem efter en arbetsdag. Vad alkoholk är för något? Jo, den har formen av en fågelholk, ett perfekt gömställe för just alkohol. Kan även vara en liten söt fågelholk inne i en sommarstuga som man gömmer vinboxen i. Är vi smarta eller är vi smarta?

Så här ser arbetsfördelningen ut i vårt nya företag; Lina blir logistikansvarig, Emelie fakturaansvarig, Johanna redovisningsansvarig (här är vi lagliga!) och jag telefonistansvarig som får ta emot alla de enorma mängder av beställningar som vi kommer att inkomma. Frågan som kvarstår är vem som ska vara produktionsansvarig. Ett tag funderade vi på Martin men eftersom han tydligen har "annat för sig" numera uteslöts han ganska snart. Malin var nästa alternativ men eftersom hon i ett tidigare blogginlägg klargjort att hon inte alls är någon "knäppis" kan även hos strykas från listan på potentiella delägare. Hmm.. kanske finner vi en lösning imorgon på tåget, då vi förmodligen kommer vara MINST lika trötta.
 
Trötthetens kreativitet