..

Trög. Trött. Slut. Orkeslös. Tentaångest. 

Hjälp. mig.


Ronneby. snart. orkar. jag?


Helgen

Dagen:
Plugg på bibblan
Mot sydligare breddgrader; Ronneby!
Utgång i Karlskrona med Anton, Ola och Matilda - Titta på Özz 

Morgondagen:
Sova
Träffa Brattan?
Julklappar?
20-årsfest i Nättraby (hos Josse)
Utgång i Karlskrona?

Söndag:
Vakna så tidigt som möjligt
Mot norr - Växjö!
Julskyltning?
Tända första ljuset i adventsljusstaken

Fram till onsdag:
Ha otrolig tentaångest och våndas över att jag inte kan något och ändå inte har gjort något i helgen. Hm!

Onsdag eftermiddag:
Lättnad och väntan på omtentadagen?

Fan!

Lura?

Jag blir nästan.... sur.. ja faktiskt! Trodde inte det om mig själv men verkar inte bättre. Stark övertygelse om att detta aldrig kommer att gå, tyvärr! Vem fan har vi försökt lura? Eller har kanske vetat hela tiden?

Idiot

Jag har tråkigt. Ingenting att göra. Dagen har bestått av plugg på bibblan. Fattar nada. Johanna och Malin har flytt fältet och begett sig till Timmernabben respektive Älmhult. Jag då? Ska bege mig mot Ronneby imorgon. Har mest ångest över det. Jag borde inte åka hem i helgen. Jag borde vara kvar här. Borde plugga stenhårt inför tentan. Jag är bara dum som beger mig mot sydligare breddgrader. Men har ju lovat. Måste. Vill. Skittenta. Idiot.  

Tur för dig?

Statistik är inte min grej - så är det bara! Sannolikhet för mig är något som är helt obegripligt, det är alltför logiskt för att jag ska kunna förstå det. Kombinationer, permutationer, histogram, frekvenspolygon, index, KPI, additionssatsen, multiplikationssatsen, betingad sannolikhet, empiriska regeln, slumpvariabler, väntevärde, urvalsmetodik, konfidensintervall, statistisk felmarginal, statifierat urval, allokering... visst låter det intressant? Tenta på onsdag (och kan inte plugga ett dugg i helgen) och hur mycket jag än räknar förstår jag inte ett dugg.  

Är inte utan jag kommer och tänka på ett citat från Lasse, min gamla mattelärare på gymnasienivå, "Tur för dig att det inte brukar vara så mycket sannolikhet på de nationella proven!". Hm, synd för mig att sannolikhet ingår i ekonomprogrammet på universitetsnivå.


På tal om tur.. Högsta vinsten (10 000 kronor) till mor och far - ett stort grattis! :)

Mairo

Knappast någon hemlighet att jag är ett fan av Mairos produkter. Har dock inte besökt Mairo-butiken på evigheters evigheter så kollade in hemsidan en snabbis idag. Tänk den dagen man har en liten större yta att bo på - då man faktiskt har flera fönster som ska kläs med gardiner.. ojojoj..

Ännu en heldag på bibblan.. suck!



Me like!

En romantisk middag för tre. Strör ut lite blomblad på bordet, flinar nöjt. Ska sedan lägga på duken. Oops. Haha, stackars lille Fredrik.

Jag är ett stort fan av Bonde söker fru. Jag kan inte hjälpa det, jag bara älskar det här programmet. Fredrik är bara så.. så.. ja vad ska man säga? Speciell är kanske ett bra ord (utan någon betoning för att håna). Hela programmet är så.. så.. underbart! Me like!

Ahaa-upplevelse?

Mycket nöjd över denna dag. Morgonpromenix med Lina och Johanna innan klockan slagit sju. Iväg till bibblan för att plugga fram till lunch, hem och laga mat (riktig mat!), tillbaka till bibblan och sedan hem igen vid sju-tiden. Mest effektivt pluggande men dock även lite avbrott i form av diskussioner om vilka färger clementinkärnor kan inneha samt hur konstig min blekingska dialekt är (detta trots att jag har en väldigt neutral dialekt i förhållande till många andra blekingebor). Kanske förstår jag inte mer av statistiken nu än jag gjorde i morse, kanske har jag rört ihop allt onödigt mycket - hur som helst har jag verkligen FÖRSÖKT att lära mig allt det där idag. Hoppas innerligt på att den där ahaaaa-upplevelsen ska infinna sig snart, helst innan helgen och absolut innan onsdag i nästa vecka då det vankas tenta.
 
Ikväll väntas "Bonde söker fru" och "Greys anatomy". Undrar om jag lyckades övertyga en viss person under Bonde-söker-fru-reprisen att detta faktiskt är bland det underbaraste som finns. Hehe, tror inte det men man kan ju alltid hoppas.. ;)

image419

Statistik = BLÄÄÄ!

Hycklare

Ja jag vet att jag är en hycklare.. Har satt upp mina adventsstjärnor trots att jag gång på gång har predikat om att man aaabsolut INTE ska göra detta förrän första advent. Hm, lite illa faktiskt men kunde inte låta bli igårkväll. Myspysigt värmande ljus blev det i alla fall vilket kan behövas i denna kyla.

Stärkande promenad nu på morgonen. Riiiiiktigt kallt ute! Nu väntas dusch och sedan en heldag på.. ja det behöver jag väl inte ens skriva utan bara att hänvisa till gårdagens inlägg.

image418

Min stjärna

En längtan

För en gångs skull har jag inte så mycket att säga utan lägger istället upp två bilder från dagen. Inte så svårt att lista ut vad jag har gjort idag. Bilden på himlen innebär dock inte att jag varit ute och gått i det fina vädret (även om jag och Lina (och Johanna en liten bit) gick runt sjön nu ikväll men då var det kolsvart ute) utan bilden på himlen är tagen från vårt fönster i grupprummet i bibblan.. Ska man bli lite filosofisk så kan man väl säga att fönstret i det grupprummet ger bild av vår längtan - längtan efter att tentan ska vara över.  

image416
image415

Lite julstämmning

image414


Lite julstämmning - mina nya julsaker.
Dags att bege sig till bibblan för ännu mer statistik.. Suck!

Håriga rumpor?

Hårig rumpa eller hår i rumpan.. finns en viss skillnad kanske? Hm! Märklig måndagsmiddag som alltid.. Hehe! Johanna blev tjurig och försökte då sno Malins köttbullar, något som Malin besvarade med att börja kasta ihopknölade pappersbitar. Säga vad man vill om Johanna och Malin men ordet bordsskick verkar vara något högst obekant. Haha!

Nu är julgardinerna uppsatta - jag är effektiv så här framåt småtimmarna. Stjärnorna får vänta lite till.. Gillar min nya adventsljusstake och min lilla söta tomte (som för övrigt inte var alltför passande för min plånbok den här månaden egentligen - dumma Johanna!). Lite julmusik "Midnatt råder tyst det är i husen..." och julen har anlänt till min lilla lägenhet på Stallvägen - wiihuu! 

Räddande ängel

Upp tidigt på morgonen med en förhoppning om att kunna uträtta en del på bibblan. Trist. Tråkigt. Då hör Johanna av sig i en skepnad av en räddande ängel (eller en ondskefull förstörare?) och istället för pluggande ska jag nu följa med henne ut till Citygross. Hrm! Egentligen vet jag jag vad jag borde göra istället men det här är ju mycket roligare (dessutom har jag faktiskt gjort lite nytta; har diskat!)

Idag fyller världens bästa Josse 20 år - välkommen in i "dags-att-börja-tänka-på-pensionen-klubben"! Från och med nu kommer det bara att gå utför - rynkor kommer inom kort att uppkomma, de grå håren kommer bara bli fler och fler och krämpor som ryggont och liknande kommer snart att göra sig påmind. Detta är givetvis något som är värt att fira så hoppas du får en kanondag och att du kommer att firas med dunder och brak på lördag. HIPP HIPP HURRA!

image413

Grattis gumman! (Sorry, hittade ingen bättre bild)

Ensam igen

Jaha.. då var den här helgen förbi. Ensam igen - nu är det bara jag och disken. Hehe. Dagen har bestått av tv, tv och åter tv. Varit utanför ytterdörren en gång och det var nu när jag skulle följa en viss mister till bussen. Rätt illa egentligen.. Imorgon ska jag gå en lång runda - därmed basta!

Hoppas att Ni haft en bra helg (du med Malin! Hehe)


"Jag är skitnöjd!" Dum, dum, dum.. hehe.

Arg

Jag är arg, jag är så jävla förbannad. Frågan alla ställer sig; hur i hela friden kunde DANIEL åka ut från Idol? Ingen vet, ingen förstår. Skitprogram! Från och med nu bojkottar jag Idol på tv4.
 
Det var allt för mig.

Tråkigt vanlig?

Befunnit mig i bibblan hela förmiddagen, lyckades göra en heeel uppgift. I övrigt fanns det mycket annat kul att prata om. Kom fram till att jag aldrig gått igenom någon "utstickar-period" då man färgar håret svart, börjar med droger, blir satanist -  ja helt enkelt en period då man gör allt  för att vara annorlunda (eller för att passa in kanske?). Borde man inte ha gjort det? Jag är så.. så.. tråkig, så.. så.. vanlig! Eller okej, jag tar tillbaka det sistnämnda, för riktigt vanlig och normal är jag kanske inte, men fortfarande tråkig.

Ikväll blir det en sväng till Furuby (som förövrigt nästan ligger mitt ute i ingenstans) (parantes igen ifall någon av mina kusiner skulle läsa detta; Furuby är ett väldigt fin liten håla). Vankas myspyskväll med Louie! Imorgon blir det julshopping med en viss Ronnebybo och sedan förmodligen bio på kvällen. (Till och med mitt schema över helgen är väääldigt tråkigt vanligt).

Dags för tvätt!

Hösten 2007

Gnällt lite idag över att det aldrig händer något numera. Ändå verkar dagarna gå ganska fort, snart inne i december och då väntas julstök och liknande. Terminslut några dagar innan julafton och då är vi halvvägs till en kandidatexamen - hjälp! Jag är då inte ett dugg redo för att ge mig ut i arbetslivet (inget arbete som involverar ekonomi i alla fall). Hur som helst (nu kom jag på villospår), vad har egentligen hänt i höst? Tittade igenom lite bilder och insåg att det faktiskt har funnits en hel del ljuspunkter ändå så här är min resumé över hösten 2007 - en bild säger ju mer än tusen ord så här har vi nog sammanlagt.. hm.. 1000 x 27... 27 000 va? (Bibliotekssyndromet sitter fortfarande i!)







Egen religion

- Alla religioner är ju skapade av män. Vi kanske skulle skapa en egen religion?! Pax för att vara Messias!

HAHA!


Fattar ingenting

Jag fattar ingenting och jag ser bara tecken. Bilder säger stanna och bilder säger gå. Vi pratar inte mera eller gifter oss till hösten, saker förändras när tiden går.

Har jag väntat mig för mycket, blåste jag iväg? Jag ser tillbaka på en radda av affischer.. Jag tror jag drömde om ett liv, bara utan korridorer,  utan korridorer skulle jag bli lycklig.

Du kände mig när åren var terminer, när sommaren var helig och nätterna var allt. Du har vart densamma som en klippa genom tiden med en hand som verkat räcka åt oss alla.

Sikta mot stjärnorna och hamna i närmsta grantopp

Tänkte att det skulle serveras pannkakor till kvällsmat i afton. Hade en förhoppning om att mina pannkakor skulle se ut ungefär som pannkakor brukar se ut. För att sammanfatta det hela kan man säga att jag siktade mot stjärnorna och hamnade någonstans i närmsta grantopp, en mycket låg gran (har så pass mycket självkännedom att jag kan erkänna att jag inte är någon pannkaks-expert!). Gjorde en halv sats, dvs. till 2 personer, och utav den smeten fick jag till EN pannkaka och resten blev mest trasiga delar. Tror att jag brås på min farfar, han är en mästerkock som lagar världens godaste mat men han är ingen höjdare på att göra hela pannkakor (enda skillnaden är väl egentligen att jag inte är någon mästerkock i övrigt heller). Eller så kan jag ju skylla på min usla stekpanna (ännu en sak jag kan önska mig i julklapp!).

I afton är det fotboll (något som alla tycks prata om). Själv har jag tänkt titta på "Bonde söker fru" (ett måste!) och "Greys anatomy". Fram tills dessa två underbara program börjar har jag tänkt lyssna på jullåtar (japp, ni läste rätt - gäller att börjas i tid!).

"Alltså 10 upphöjt till 2.. det blir 100 va?" Hm, bibliotekssyndromet har den inverkan på mig att ALLT blir roligt (kan inte sluta skratta) samt att hjärnan slutar fungera.  

Konstig

Du måste tyckt att jag var konstig, för nog var jag konstig alltid. När jag tänker tillbaka förstår jag verkligen inte hur jag tänkte. Egentligen borde jag inte tänka på det där överhuvudtaget, egentligen borde allt det där bara vara glömt. Kan tankar vara orättvisa, kan tankar såra? Borde istället uppskatta nuet antar jag.. 

But now I cry myself to sleep
Only you are what I need
We can make it if we try
I am nowhere without you
I don't know what I should do
Cause my tears will never dry
And I still wonder why



Morgonpromenix med Johanna innan sju-slaget i morse. Uppfriskande men är fortfarande grymt trött. Ska försöka sätta fart nu så jag kan bege mig mot bibblan och göra lite nytta (och tränga undan tankarna!)

Ospännande liv

Suck, suck, suck.. aldrig händer det något spännande. Dagarna bara rullar på, den ena mer lik den andra. Visserligen gillar jag min vardag men hade varit kul om det någon gång hände något utöver det vanliga. Resan till Lindvallen är i alla fall bokad nu - underbart att åtminstone ha något att se fram emot. Kommer resan till Lindvallen bli hälften så lyckad som resan till Stöten är jag helt klart nöjd. Hehe!

Hm, tv nästa eller? Ja spänning är tydligen ingenting som tillhör min vardag...

Smarthet på hög nivå

Vaknade till tonerna av "My toyota is fantastic" (som jag förövrigt gått och nynnat på hela dagen), masade mig upp ur sängen, tvingade mig bort till bibblan med en förhoppning om en effektiv dag tillsammans med mina statistik-räkneuppgifter. Anlände till bibblan. Plockade upp väskan. Fan. Glömt miniräknaren hemma. Jaha. Bege sig tillbaka hem för att hämta den förbannade maskinen. Ingen bra start på dagen. Nu är jag hemma på lunch. Tvingat i mig lite soppa. Trött. Har dock gjort ett strålande drag, nämligen lämnat kvar mina saker på biblioteket. På så sätt MÅSTE jag gå tillbaka till bibblan, hur lockande sängen än är - det kallar jag smarthet på hög nivå! Jag är smart nog att lura mig själv, det ni! 


Rånarligan

Jag, Johanna och Malin ska satsa på ett nytt yrke; vi ska bli rånare. Säg att vi rånar en värdetransport på 3,5 miljon - det blir över en miljon var SKATTEFRITT - ingen deklaration - ingenting! Efter ett par värdetransportsrån kan vi sedan flytta utomlands och leva livet och då spelar det ju ingen roll hur efterlysta vi är här hemma i Sverige. Japp, här har vi verkligen tänkt till...

Men vad ska vi heta? För varje rånarliga måste väl ha ett namn, eller? Rånarligan i Kalle Anka heter ju exempelvis Björnligan. Hm.. "Töntligan" eller "Liga Blåsningen" kanske? Ett; vi är blåsta, två; personerna som vi rånar kan helt klart känna sig blåsta. Fan vad bäst vi ska bli! Hehe.

Tack för en lika bra måndagsmiddag som vanligt!



P.S. - Malin, lägg märke till att jag INTE skrev det jag inte fick skriva. Hehe.

Död

Trodde på fullt allvar att jag skulle somna på dagens föreläsning. Helt slut och ögonlocken ville bara sjunka ner. Citat från Emelie "Tittade på dig och du såg precis ut som jag kände mig!". Hm, vilken tur att man lyckas dölja sin trötthet..

Nu ska jag laga mat till mina två knäppisar. Precis varit och veckohandlat. Känner mig allt annat än hungrig just nu men det får gå ändå.

Back

Tillbaka på Campus i Växjö. Utvilad? Knappast! Trött? Oojaaa.. Känner mig duktig efter helgens produktivtet? Hrm, tyvärr inte!

Lägenheten är stökig, väskan står ouppackad innanför dörren, föreläsning vid ett och sedan måndagsmiddag med Johanna och Malin då det är jag som står för maten - och allt jag vill göra är att soooova! Att jag ens kunnat ta mig hem till min lägenhet med all den packning jag hade med mig är en prestation nog för den här dagen. Lär inte behöva gå på gymmet på flera veckor efter att burit de där tunga väskorna (eller är det precis det jag behöver?). Har i alla fall mat i frysen nu för en lååång tid framöver. Av någon anledning tycker folket där hemma att jag behövde mat med mig hem, riktig mat. Vad har de fått detta ifrån? Hm!

Förövrigt  har det varit en bra helg hemma i Blekinge - precis lagom! Nu väntas Växjö-vardag innehållande plugg, plugg, plugg.. Livet är allt bra härligt! Hrm.

Godnatt!

I Guds namn

Mörkt och ruggigt. Inget trevligt väder alls! Ändå väljer jag att stanna kvar en dag extra i Ronneby. Lillebror Simon spelar match och far och mor är där för att titta på lill-grabben. Matte ska snart bege sig iväg till gymmet för att träna bodypump med fotbollslaget. Själv har jag tänkt vara lat och.. ja vad ska jag egentligen hitta på? Plugga? Öh, nä vädret gör bara att man känner sig allmänt deppig. Titta på tv? Ja varför inte, söndagarna brukar vara fulla med en massa repriser från veckan. Nice! Eller kanske jag skulle gå och sova lite, har en väldans magvärk..

Vi såg den sista Beck-filmen igår, "I Guds namn" - helt klart godkänd! Jaha, inga fler Beck-filmer att se fram emot nu då? Suck!


Vild och skild?

Blev ingen dejt med Josse den här helgen, blev inställt både igår och idag. Väldigt tråkigt men så är det när två fattiglappar ska träffas. Hehe! Igår blev det shopping i Karlskrona med mor och lillebror. Mamma shoppade en massa kläder till sig själv och lillebror Simon fick ett par snygga skor. "Med de här kan man nog springa snabbt!!". (Ja åter igen; det där med snabbhet är viktigt!) Fick en mobil av mina kära föräldrar i födelsedagspresent så jag är nöjd! Världens bästa farmor och farfar var förbi i förmiddags med ytterligare ett par presenter. Blev fintallrik och lite pengar. Fick även lite mat; lövbiff och fläskfilé (varför tror de att jag inte har någon mat? Hm!). Tusen tack!

Fredagskvällen spenderades i soffan framför Idol och detta tillsammans med Matte och hans kompisar. Så vad händer då i afton? Mamma har beslutat sig för att laga min favoriträtt (behöver nog inte ens skriva ut vad det är!) och sedan blir det Beck-film hemma hos en viss filur. Hehe! Ha en trevlig afton! 


"Hallå där ute; jag är vild och skild, har ett tonårsbarn som bor varannan vecka, med den andra gör jag vad jag vill!" Hm, av någon anledning att detta familjens nya favoritlåt..

Hemmaplan

Befinner mig just nu på "hemmaplan" i Ronneby. Kan meddela att kylskåpet här är betydligt mer välfyllt än mitt hemma i Växjö (även om mamma påstår att vi måste åka och handla!). Klockan tolv står maten helt automatiskt på bordet och redan nu på förmiddagen har mamma utarbetat en plan över vad som ska serveras ikväll, imorgon och på söndag. Undrar om jag någonsin kommer bli lika duktig som hon...

Igårkväll när jag anlände fick jag min födelsedagspresent av Matte och Simme - en parfym! Simon berättade gång på gång att han minsann betalat den själv och han var även väldigt noggrann med att förklara hur dyr den faktiskt var. "Jag har betalat den själv, eller hur mamma, visst har jag betalat den själv?! Och den var jätte dyr och ändå betalade jag den själv!"

I eftermiddag var det tänkt att jag och mamma skulle ha en egen mor-och-dotter-dag med shopping på schemat men nu ska tydligen lillebror Simon följa med (trots att han hatar att gå i affärer!). Eller ja, shopping och shopping.. är mest mamma som ska shoppa och jag som ska vara smakråd (min plånbok tillåter bara inköp av det absolut nödvändigaste!).

I övrigt är det inte alls lika kallt här som det är i Växjö, ingen snö heller för den delen (vilket är lika med inget blask!).


Mitt kylskåp

Okej, det här är väääldigt pinsamt men tänkte att jag i alla fall skull visa er en bild på hur en fattig students kylskåp kan se ut (hade min mor fått se det här hade hon förmodligen svimmat!). Det ni ser här är:

- En flaska linfröolja
- En bag-in-box med vin
- En burk med minilite pesto (kvar sen pestobullarna i fredags)
- En burk currypasta
- En förpackning matlagningsgrädde
- Två flaskor med Smirinoff
- En flaska med liiiite Ozou kvar
- En halv lök

Visserligen är denna bild lite missvisande för jag har faktiskt lite saker i kylskåpsdörren också som ketchup, soja och buljongtärningar. Lyckligtvis är min frys inte riktigt lika tom som mitt kylskåp så det är i alla fall ingen risk att jag svälter ihjäl och dessutom förvarar man inte nudlar i kylskåpet (HAHA, det sista skrev jag bara på ren jäkelskap!).

image379



I gårdagens inlägg gick jag ut med att jag eventuellt ( på Johannas begäran) ska bli nykterist och ändå består större delen av mitt kylskåp av alkoholhaltiga drycker. Hm..


Fucked

"Sannolikhet är en sådan sak som man antingen förstår direkt eller så förstår man aldrig det!"
- Vår statistiklärare

Jag är körd!

Tekniskt fån

Mamma ringde och väckte mig i morse

-Varför har du inte hört av dig? Jag har skickat sms, jag har skrivit mejl men du har inte svarat på något! Varför har du inte hört av dig?
- Men mamma det har jag väl visst det - jag har ju svarat på ditt sms, i så fall har du väl tryckt bort det!
- Ahaaa....

Ett större tekniskt fån än det där får man väl leta efter.. Hehe!


Omdiskuterad måltid

Dagens kvällsmat ska bestå av räkor. Klagomål om detta har uppstått "Du kan väl inte bara äta räkor? Du måste ju ha något till!". Då kom jag på den brilljanta idén att räkor och ett glas vitt vin måste vara det optimala (har ju en hel bag-in-box här hemma!). Fast det är klart, låter ju näst intill patetiskt - att sitta här och pimpla vin i min ensamhet mitt i veckan. Dessutom ska jag ju tydligen bli nykterist nu. Förklarat för Johanna att jag ska med på hennes diet (vad den nu bestod av?) fast det var egentligen innan jag förstod att alkohol var bannlyst. Jaja, hur som helst - inget vin ikväll i alla fall. Får bli räkor och.. vatten... eller mjölk (måste göra slut på den innan jag åker hem)! Ja mycket får man vara med om som fattig student..  

VG i organisationsteori - wiihuu..!!

Fattar ingenting..

Klockan ringde klockan kvart i sju. Upp, någorlunda pigg (försökte jag i alla fall inbilla mig!), ut i snön(!!) och bort till bibblan för att göra lite statistikuppgifter. Riktigt effektiv fram till klockan 10 då det var dags för föreläsning. Gäspade ett antal gånger innan vi tog steget in i föreläsningssalen - ILLA! På dagens schema stod det "sannolikhetslära" - verkligen inte mitt favoritämne! Tog mig i alla fall igenom föreläsning, hem på lunch och sedan tillbaka till bibblan för ytterligare några timmars pluggande. Eller ja, pluggande och pluggande.. Konstaterade mest gång på gång "Jag fattar ingenting!" "Jag fattar fortfarande ingenting!" "Åååhh.. sannolikhet är verkligen inte min grej - jag fattar ingenting!!". Hm, hatar sannolikhet!

Efter en hyffsat duktig dag (trots allt protesterande mot sannolikhet) blev det måndagsmiddag hos Johanna (jo jag vet att det är tisdag idag!). Lika trevligt som vanligt och skönt att få skratta lite. "BAJSKORVEN ATTACKERAR!!". Shit, när ska jag och mina kära små vänner bli vuxna? Hehe.

Kollat upp skidresan.. nu är det nära! Jiiihaa..


Förevigt hemma

Hemresa till Ronneby på torsdag och av någon anledning längtar jag mer än vanligt. Vill bara hem, hem till vårt hus, hem till mitt rum, hem till min säng, hem till min familj, hem till min kära gamla hemstad. Hem, hem, hem.. Jo, Ronneby kommer nog förevigt att förknippas med "hemma".

Sen att jag förmodligen kommer klättra på väggarna av tristess när jag väl kommer hem är väl en annan sak kanske.. Hm!


Undrar hur det går/har gått för min kära lilla Stjärna..


Ingen kickar feotboll som han...

Har spenderat kvällen framför Fotbollsgalan. Jo det är faktiskt sant! Är nästan så att Far hade blivit lite stolt över sin dotter nu. Hehe.

Jag gillar Zlatan, kan inte riktigt hjälpa det. Snygg? Nä, knappast. Charmig? Jo, visst har han glimten i ögat alltid. Inte kan jag mycket om fotboll men en sak vet jag - "Ingen kickar feotboll som han ZLATAN ZLATAN!". Grymt bra låt dessutom, Johanna och Malin håller nog med.. Hehe!


Världens svåraste tjej

Tydligen är jag världens svåraste tjej, visserligen gjordes försök med att släta över, jag är också var världens gulligaste tjej - men ändå världens svåraste. Fast det är klart - kanske är bättre att vara världens svåraste än på andra hållet, eller vad säger du Malin? Hehe.

Dagens ord; Axelfett - väldigt bra då man slipper ha axelvaddar. HAHA!

Bilder från födelsedagen i helgen






Tack för allt - ni är bäst!

Tack för helgen!

Varit ett litet uppehåll med bloggandet (för en gångs skull). Önskar att jag kunde skriva att det berott på att jag har haft fullt upp men så är nog inte fallet. Har spenderat större delen av helgen framför tv:n. Du och jag - tv, mat, tv, luft, tv, sova, tv, äta.. Haha! Men helgen har varit mycket bra ändå - precis lagom!

Födelsedagen i fredags var kanon! På kvällen trillade Hanna, Henrik, Malin, Johanna, Lina, Martin, Lovisa och Anton in. Blev förfest här och sedan vidare till stallarna, en mycket trevlig afton och vill tacka samtliga som förgyllde min födelsedag!

Nu är jag ensam kvar här i min lägenhet, jag och en jättehög med disk. Kom precis hem från en bio - en väääldigt dålig bio - Lejon och Lamm. Fattar fortfarande inte poängen men kanske beror på att jag är trög (eller VI som är tröga?) - vad vet jag! Ikväll blir det tv, disken får vänta. För tv:n har jag ju inte varit nära den här helgen.. hrm!



Bilder från födelsedagen kommer en annan dag.. Den här sidan är ovanligt trög ikväll!

Min födelsedag

-PLING PLING PLING!!
- Vad sjutton är det nu? Drömmer jag?
- PLING PLING PLING!!


Bara att masa sig bort till dörren och öpnna...

- Ja må hon leva, ja må hon leva....
- Ungjävlar!


Den 9/11 1986 föddes en liten flicka med mörkt ruffsigt hår på karlskrona BB, en liten flicka vars namn skulle bli Camilla. Idag är Camilla vuxen (??!) och har nått en ålder på hela 21 år. Dagen började med att hon fick oväntat besök klockan sex på morgonen av tre små figurer vid namn Malin, Johanna och Lina som hade med sig skönsång, paket och fruktsallad (kan man få en bättre frukost?). Kan väl inte påstå att Camilla såg alltför glad ut när hon halvt död öppnade ytterdörren fast egentligen får hon väl ändå medge att det var väldigt fint gjort. Finare kompisar än så här kan man väl ändå inte få?

Tackar samtliga för de fina presenterna - tack till Lina, Anna, Emelie, Johanna, Malin, Pia och Martin! Vissa saker kommer nog till mer använding än det andra (OBS! Syftar på vinet nu och ingenting annat!).
 
Och som sagt - finare vänner än så här kan man nog inte få -
Johannas Blogg och Malins blogg (OBS - ta det hela med en nypa salt, hehe!)

Skumt

Det är något skumt på gång.. Jag känner det i luften, alla är så hemlighetsfulla och märkliga. Blickar.. hm, väldigt vilka blickar! Skumt är vad det är!

Antar att det är så det SKA vara dagen innan födelsedagen. Hehe!

Längtar..

Vill åka skidor och helst nu direkt. Dock lär vi få vänta ett tag innan vi kan svischa oss ner för de vita backarna. Måste se till att boka snart. För visst ser det underbart ut? Och finns det något bättre än after-ski? Hehe!



Ångest.

Min mamma är dum. Nu ska hon tvinga iväg mig till doktorn så jag ska kunna ta en spruta och sedan ska ytterligare två sprutor tas med ett par månaders mellanrum. Jag vill inte, jag vill inte, jag haaatar sprutor! Gaaah.. börjar få ångest av det här redan nu. Betala för att någon ska sticka in en stor nål i armen på en - hur dum kan man egentligen vara? Hjälp!

Vem vill få cancer? Inte jag! Vem vill ha nålar i kroppen? Absolut inte jag!

Elefantråttor

Kom precis hem från en trevlig tv-mys-kväll hos Anna. Väldigt fin lägenhet hon och Henrik hade - vore inte fel med några kvadrat större.. Tänk att kunna gå från ett rum och sedan in i ett annat - måste vara en märklig känsla! Hehe. Bonde söker fru var lika bra som vanligt - hoppas verkligen det blir Fredrik och Lena i slutet. 

Visste ni att det springer omkring Elefantråttor på Annas tak? Hehe.
 


Osynliga tårar

Det finns en flicka som gråter när ingen ser.
Det finns en pojke som gråter fast han ler.
Det finns en kvinna som gråter fast ingen vet.
Det finns en man som gråter i sin ensamhet.
Det finns många som gråter osynliga tårar.

Text som skrevs för många år sedan under en deppig tid. Never forget!

Det var tider det..

"Med sugfoten i marken och känselspröten i luften är vi i sakta mak på väg mot framtiden."

HAHA!

Första snön

image349


Växjös första snö (fotot är taget från mitt fönster)
- Nu ska jag bege mig ut i kylan!

Grannfejden

Har precis tittat på tv-programmet "Grannfejden". Otroligt pinsamt att fem fullvuxna karlar kan bete sig som ett gäng tjuriga 3-åringar, har nog aldrig sett något så pinsamt. En strid mellan två grannar har pågått i nästan 30 år - 30 hela år och allt handlar om en väg och om var tomtgränsen egentligen går. Någon meter hit eller någon meter dit? Att de bara orkar...

"Det är inte vårt fel - det är deras!"
"Okej vi kan väl gå med på att träffa dem då men det är egentligen inte lönt, det kommer inte hjälpa!"
"Visst skulle vi kunna flytta men vill inte ge dem den glädjen." 

Suck - dags för desperata hemmafruar...
 

Mat? Öh!

Jaha då har jag gjort min veckohandling för den här veckan. Bestod nästan enbart av chips och dylikt till mina gluppska födelsedagsgäster som kommer fredagkväll samt frukostvaror till lördagmorgon då jag har tre övernattningsgäster vars magar ska mättas. Så vad ska jag då äta resten av veckan? Ja, jag har ju inhandlat müsli och två paket nudlar också - så det blir väl det jag får leva av framöver. Stabilt!

Åldersnojja

Nya kursen verkar.. ja den verka innehålla en hel del matematik och en massa formler! Verkligen inget som intresserar mig.. Men nu ska vi tänka positivt; Kanske till och med kan bli lite avkopplande att bara koncentrera sig på siffor (plus x och y) och inte läsa 600-900 sidor teori.. Föreläsaren verkar för övrigt vara helt okej (för en gångs skull!) - väldigt strukturerad och ordningsam.

På fredag fyller Camilla.. gammal! Jo jag vet att det egentligen är lite tidigt att få åldersnojja - 21 år är väl ingen ålder, eller? Känns som om jag nyss fyllde 20 - vart tog det här året vägen? I helgen hittade jag min födelsedagspresent från förra året - en vit t-shirt som jag blev påtvingad inne på Sivans med texten "Grattis Camilla 20 år!". Bara så ni vet så har jag mognat (öh, eller nåt..) under det här året och kommer definitivt inte skämma ut mig på Stallarna med något liknande (oavsett tillstånd!) - aldrig i livet - så om det finns planer av liknande slag kan ni lägga ner dem direkt!

Dags för min andra föreläsning i statistik..

Dumpad?

Okej, jag har blivit dumpad för en annan! Tur att jag har Louie -  hon ställer upp och får bli mitt substitut..

HAHA!

Hjärna - vad är det?

Gjorde en klassisk "Barnen i Bullerbyn"-grej idag. Direkt efter vår första föreläsning i Statistik begav jag mig bort mot Willys tillsammans Lina - jag skulle inhandla anteckningsblock till den nya kursen! Väl där handlade jag lite av varje (Alltid samma sak!) och vid kassan kände jag en stark känsla av att jag hade glömt något. Jag och Lina betalde i alla fall och begav oss mot Campus igen. En bra bit därifrån utbrister jag:

- FAN! (Ursäkta svordomen men nu citerar jag)
- Vad glömde du nu?
- BLOCKEN!

Ja ibland kan man verkligen undra vad man har i det där klotet som sitter ovanför axlarna...


Förflutna - inte lika fint som framtiden

Jag tror på ödet och jag tror att saker och ting sker på grund av en anledning. Det är mitt sätt att leva och jag vill inte tro att allting är meningslöst. Jag tror att Du försvann av en anledning och att det faktiskt har gjort mig gott. Det fanns en tid då jag gjort vad som helst för att kunna backa tiden, gjort vad som helst för att ändra det som varit. Jag tycker fortfarande om att tänka tillbaka och minnas, minnas det hela med ett leende men jag vill inte längre gå tillbaka. Du och alla andra "där borta" är det förflutna och det förflutna är fint men inte lika fint som framtiden. 

Så sammanfattningsvis vill jag bara säga tack för att Du betedde dig som en idiot - Du fick mig inse saker som jag tidigare inte kunde se.. Kan bara önska dig lycka till med ditt egna liv - något du uppenbarligen behöver!

Julklappar

Jo jag vet att det är ett tag till julafton men det är många klappar som ska inhandlas, väldigt många, och alla ska ha sin ultimata julklapp och detta helst till ett rimligt pris. Julklappen ska vara personligt utformad och personen som får julklappen ska känna att jag verkligen har tänkt till (något som inte alltid är det lättaste!). Att jag dessutom inte är hemma så mycket som jag en gång i tiden var komplicerar julklappshandlandet ytterligare då man missar vad de kan tänkas behöva. Att hitta rätt priser är inte heller alltid så lätt då min studentbudget är väldigt begränsad.
 
Julklappsinhandlandet år 2007 ska dock avgränsas i förhållande till tidigare år - utvalda personer får ingen julklapp av mig i år (Josse och Lovisa kan känna sig träffade!). Istället ska pengar läggas på att hitta på något kul ihop med dessa - något som egentligen borde vara den ultimata julklappen för samtliga då vi inte träffas så ofta längre. Vad mormor och morfar ska få av mig i år är klart sedan länge; de ska få en tomte märkt med årtal och mitt namn - något som de fått av mig varje år sedan jag var mycket liten.


 

Härmed förklarar jag att mitt julklappsfunderande och -letande kan sätta igång! Önska mig lycka till.. 


Mitt drömboende

Mamma ringde precis och läste upp en liten text som jag skrev någon gång på lågstadiet..

"Mitt drömboende. Jag skulle bo i ett stort hus. Mitt rum skulle vara det största rummet i huset. Jag skulle ha en stor säng med en himmel ovanför. Det skulle finnas en stor matsal med ett stort bord och 20 stolar. Jag skulle ha en egen pool. Det skulle finnas ett stort tv-rum med 2 soffor och 2 tv-apparater. Min lillebror skulle ha sitt rum i garaget."

Om drömmen slagit in? Njaa.. Just nu bor jag i en studentlägenhet på 25 kvadrat, någon himmelsäng har jag inte (och vill för övrigt inte ha någon heller!), äger inget matbord överhuvudtaget (antar att mini tv-bord inte räknas) och någon pool har jag då absolut inte! Äger visserligen en soffa och en tv - men det är väl allt! Hur är det då med Lillebror? Nja, visserligen har han sitt rum i källaren hemma i Ronneby men dock inte i anslutning till garaget så inte ens den önskan slog in.. Hehe!

Bilder i mängder..

Gårdagen var bra - grymt bra faktiskt! Dog lite på slutet och gäspningnar blev enormt många men innan dess var allt kanon. 174 bilder (och då är de bilder på golv, tak m.m. borträknade!) togs under denna afton med min kamera. Är en del.. Kan väl dock inte påstå att det var 174 stycken bra bilder. Hehe. Björn Rosenström såg vi på nära håll - trångt som satan!







Tack för en kanonkväll!

Scones

Det sägs att man äter även med ögonen men jag ska säga er att mina nybakade scones var riktigt goda trots att de inte såg överdrivet aptitliga ut - så det så!

Tvivel?

Vissa dagar är tvivlena stora, andra dagar existerar de inte alls. Ibland är allting världens bästa, ibland är detsamma bara skit. Jag skulle ju aldrig försätta mig i en sådan situation, jag skulle ju aldrig klara det. Jag skulle aldrig hamna där, aldrig någonsin och skulle jag nu mot förmodan göra det skulle jag veta exakt hur jag skulle lösa det. Sådana var reglerna! Shit, de har jag nog brutit nu - big time! Vad har jag gett mig in på...

Fest ikväll - försenad tentafest, utgång i stan, ska lyssna till Björn Rosenströms stämma på Oleo - ett helt gäng med stjärnor i alla dess storlekar ska följa med. Ser fram emot en toppenkväll!


Kvällens planer

Brattan och Henrik gav sig av för en stund sedan.. Bailey är bara för söt även om han bits - hehe.

Kvällens planer; Myspys-afton hos mig med Johanna och Lina. Beck och popcorn, massor av popcorn..


Johanna: Popcorn är gott!
Camilla: Ja popcorn är jätte gott!
Lina: Ja det är det.. kaffe också!


HAHA!


Myror i benen..

Det här är inte klokt.. Hur länge har jag varit ledig nu? Ett par timmar? Känner redan att det spritter i benen - har ju inget att göra. Väntar bara på att det ska bli kväll så att något ska hända. Inte klokt egentligen! Blir väl likadant imorgon - en ständig väntan på kvällen då det vankas utgång i stan. Men vilken utgång det ska bli - längtar!


Tentan är gjord!

Shit, redan hemma från tentan! Bådar inte alls gott.. Vad hände? Jag brukar ju ALLTD vara den som är kvar sist, även om jag skrivit allt. Kände bara att allt i huvudet tog slut och inte nog med det, papprena tog slut! Läste inte ens igenom allt ordentligt utan tog mitt pick och pack och gick. Tog sällskap hem med Nybro-Anna och verkar i alla fall som om våra svar stämde någorlunda överens. Frågan är om man uttryckt sig ordentligt, att han förstår vad man vill ha fram..

Kom på en sak.. Stackars Peter (som ska rätta alltihop) har ett släng av dyslexi - hur sjutton ska han kunna läsa ens något av det jag skrivit? Usch, tycker synd om honom (eller snarare om mig själv som ska få betyg efter vad han faktiskt kan utläsa!).
 
Får se om Brattan och Henrik kommer på besök idag eller om de väntar till nästa helg.. hehe!

Ambitionsnivån?

Dagen innan tentan och hur är det med ambitionsnivån? Ja, vad har vi kommit fram till idag egentligen? Vi har diskuterat kinky saker som lack, läder och.. stickat! Japp för stickat är ju tydligen det nya enligt tidningarna. Blev en livlig diskussion kring detta ämne. Har även diskuterat det sexigaste yrket (efter att ha läst en artikel om just detta), mycket intressant.. Men hallå ekonomer då? Hm, fanns tydligen inte med på listan överhuvudtaget.. Och vad var det för speciellt med nano-fysiker? Något med provrören och de vita rockarna kanske? Haha.

Med andra ord har ambitionsnivån (i varje fall då det gäller organisationsteori) varit väldigt låg dagen innan tentan, dock inte för samtliga men tyvärr tillhörde inte jag den ambitiösa skaran. Har i alla fall lyckats trycka in de grundläggande antagandena i det politiska perspektivet. Synd bara att det är 99% säkert att detta INTE kommer på tentan..

Nu ska jag laga mat (kanske fisk, för det ska man väl bli smart av?), städa och titta på tv (trots att det bara går skit på tv:n idag!). Ha en trevlig kväll och håll tummarna för mig imorgon!

Spindelmannen och förvirring

Har nu ägnat en timme åt att få in de grundläggande antagandena om de olika perspektiven. Efter att ha konstruerat de mest fantastiska minnesbilder av strukturella perspektivet, HR-perspektivet och politiska perspektivet återstod sen bara  symboliska perspektivet. Hm, att rita minnesbilder om detta perspektiv var värre.. Plötsligt fick jag en jätte bra idé (tyckte i alla fall jag!) och var tvungen att berätta det här för Johanna. "Om vi tänker oss att du är Spindelmannen så är det ju ingen som vet om att du är det men du gör ju en massa bra saker ändå! Det är alltså vad som uttrycks som är det viktiga, inte vad eller vem som producerar det!" 

Så en av mina minnesbilder till det symboliska perspektivet är nu att Johanna egentligen är Spindelmannen fast ingen vet om detta.. En annan superbra minnesbild är på mig själv - en förvirrad individ och symboler verkar för att minska förvirringen i våra liv. Mkt bra, mkt bra - allt går framåt!

Snacka om bibliotekssyndromet... Är nu bara hemma en snabbis för att hämta min plånbok. Tydligen måste man ha en ny miniräknare i nästa kurs. Hm, ser verkligen fram emot detta.. blää!