Armen i vinkel

Idag uppskattar jag den grå himlen och duggregnet, det legitimerar på något sätt min lust att vilja ta det lugnt hemma med en kopp te hela dagen. 

Igår var det dock lite mer liv här hemma.    En abborre/laxmiddag för sex personer, följt av ett besök på Hasslödoppet där evenemanget "Sommarrock" livade upp alla öbor. Hade en väldigt trevlig kväll (därav min lust att ta det lugnt idag). 

I övrigt bjöd gårdagen på fix i trädgården och putsning av alla fönster (välbehövligt, speciellt efter veckans spindelsanering!). Så vi är faktiskt värda lite lugn nu. Ikväll blir det mor-och-dotter-häng; bio!


Skallebankssoldater beväpnade med hammare

Lördagmorgon och jag vaknar med huvudvärk. Knappast förvånande med tanke på hur veckan har varit. Det är som om alla snurriga tankar under veckan har trängt sig in i mitt huvud och gör revolt allihop på samma gång. Med hammare. 

Niklas pappa och Chelsea begav sig hem igåreftermiddag, så nu är vi ensamma igen. Det är trevligt med besök och gäster, men ibland är det ganska skönt att bara vara ensamma också. Speciellt en dag med huvudvärk.

Valet

Det närmar sig val och det märks, inte minst i brevlådan då samtliga partier är omoderna nog att bombardera oss väljare med enorma mängder valmaterial. Var finns miljötänket här? Vågar nog påstå att en stor del av detta material slängs direkt i papperskorgen, så även i detta hushåll. Det enda material jag har läst igenom är det från Sverigedemokraterna. Inte för att jag har tänkt rösta på dem, utan snarare för att jag förfäras över det som står där. Har även tittat på SVT:S utfrågning av Jimmy Åkesson. Jimmy. En vältalig man som är ordentligt mediatränad, det vill säga en riktigt hal orm. Förfäras även över att en tidigare kollega, numera frontperson för Sverigedemokraterna, uttalar sig i tidningen om att asylsökande som kommer hit bara har märkeskläder och nya dyra mobiltelefoner. Citerar en nuvarande kollega "Tror hon på fullt allvar att alla som har Lacoste-tröjor på Kungsmarken har riktiga märken?!". Förfäras över det faktum att Sverigedemokraterna uppger att det är mer kostnadseffektivt att hjälpa invandrare "på plats". Helt ärligt, hur mycket kan vi hjälpa civila människor som befinner sig mitt i ett krig. Med filtar? Rent vatten? Jo det är ju jättebra. Men kan det verkligen ersätta att ge människor en chans till en riktig framtid i ett fredligt land. Om vi kan hjälpa de som behöver hjälp, ska vi då inte göra det? Jag förstår inte riktigt logiken. Varför denna girighet och egoism?

Så. Nu fick ni ta del av mina politiska tankar. Jag antar att ni förstår vad jag inte tänker rösta på i alla fall. 

Sist men inte minst - glöm inte att rösta! Det finns människor som fått ge sina liv i kampen om rösträtt. Visa respekt för det. 

Kusinträff i miniformat

Jag var trött igår och idag ännu tröttare. Men jag hade en mycket trevlig måndagskväll så det var det på något vis värt. Tog en tur hem till Morbror för lite grillning med honom och två av mina tjejkusiner. Skrattade tills jag fick ont i magen och undrade varför man inte gör sånt här oftare. Tack för en fin måndagskväll! 

Nu kör vi all in på jobbet. För att sedan hälsa på Niklas mormor på korttidsboendet där hon nu bor. För att sedan äta middag hos Niklas farmor. För att sedan ta med oss Niklas pappa (och Chelsea såklart) hem till oss. Sova snart?
Johanna och Emelie
Helgens plantering

Augustihelg med utropstecken

Fin helg. Finaste på länge. Var på barndop i Furuby igår, ett barndop som helt plötsligt också förvandlades till ett bröllop för kusin Mikael och hans fina fru Sandra. Stort grattis till dem! 

Idag har vi haft en sådan där härlig sensommar/förhöst-dag. Strålande solsken, och hög och frisk luft. Efter lite inköp av diverse höstblommor så blev det en dag med trädgårdsbesyr. Detta följdes sedan av en tur ut på det blå böljande havet och nu har vi precis avnjutit en riktigt god söndagsmiddag och blåbärspaj (tack för blåbären Mamma!). 

Så nu - efter både barndop, bröllop, trädgårdsbestyr och båttur - är vi redo för en ny vecka, en vecka då vi väntar finbesök från huvudstaden. 



En kväll med lugnet

Fredagkväll och jag är hemma själv. Har precis intagit en lite sunkigare version av en kräftskiva. Fast det där lät ju inte så gott. Men det var det. Och snabblagat. Och enkelt. Passande en ensam-hemma-kväll. 

I övrigt är jag trött. Tröttare än på länge. En kväll i tv-soffan med ett glas vitt kunde inte ha kommit lägligare. Morgondagen ska bjuda på mer fart och fläkt - jag lovar! 

Vittrar höstvindar

Höstkänslorna är påtagliga trots att det bara är augusti. Höstkänslor på både gott och ont. Vill förändra. Vill ha nytt. Det började på riktigt igår när jag fick för mig att städskåpet skulle passa bättre i ett annat rum. Den där känslan som uppstår när man har kommit på något och det inte finns plats för några andra tankar i huvudet än just det. Sambon hoppade in i duschen och när han kom ut igen så hade jag förvandlat huset till ett bombnedslag. Milt uttryckt. Men men - det blev bra i alla fall, och tänk att nu har jag en hel tom garderob över! Nästa projekt som jag funderar på är operation sovrum. Tapetsera och nya sängar. Fast då måste jag nog ha Sambon med på banan först. 

Har nu (äntligen!) landat i soffan framför ett väldigt intressant program - "Skilda världar - vad hände sen". Till en början tyckte jag mest att det var skrattretande - nu känns det mer som en riktig nostalgitripp. 

Intressant liv jag har va? 

2

Två år går fort. Minnena är fortfarande så där tydliga, detaljerade. Idag är det alltså två år sedan Farfar lämnade oss och fortfarande finns det stunder då jag glömmer bort att han inte finns kvar hos oss. Idag tänder vi ett ljus för honom och ägnar honom en extra tanke. 

Veckans höjdpunkter

Vardagen har intagit våra liv på allvar igen. Det är tidiga mornar, jobb och matlådor i ett enda virrvarr. Hallelulja för helgerna som bryter av emellanåt. 

I fredags intogs vårt lilla hus av åtta glada gäster. På med färgglada hattar, sörpla så det hörs ända in till stan och fyll upp glas i miniformat - nu vankas det kräftskiva! Tack alla för en trevlig kväll. I lördags vankades kräftskiva del två - denna gång i sommarstugan på Aspan och under lite lugnare former. 

Precis hemkomna från ett fint barndop i Nättraby. Efter en del missöden (såsom att snubbla in i kyrkan i sista sekund och sätta sig på fel sida i kyrkan), så välkomnade vi lilla Skye till svenska kyrkan, och fick bevittna ett frieri då Jim gick ner på knä framför sin Josefin. En och annan tår och kramar i mängder efter det.

Nu har finkläderna åkt av och ersatts med myskläder, tänt ljus och landat i soffan. Perfektion en regnig söndag som denna. 

Samla energi

Landat i soffan efter en promenix runt ön och en väldans god söndagsmiddag (grillad högrev). Går det att samla på sig en massa energi redan nu inför den kommande mörka och gråa hösten mån tro? Hoppas det. Hade precis ett telefonsamtal där en viss person påminde mig om att det nu är mindre än tre månader tills jag fyller år. Tack för den. Vart tog den här sommaren vägen egentligen? 

Nej, nu ska jag inte hamna där. Sommaren är inte slut ännu, nej inte på långa vägar. Många fina vardagskvällar att njuta av kvarstår, samt ett antal fina helger. Har precis haft en fin helg i Skåneland. Invigning-av-altan-fest/sommarfest/födelsedagsfest. Världens bästa värdpar och trevliga gäster. Synd bara vädret inte ville oss så väl. 

Då var vi igång igen...

Första dagen på jobbet efter semestern är avklarad och det kändes faktiskt riktigt bra. Fast jag kan förståss inte låta bli att längta till helgen, en jobbdag till och sedan får vi njuta av fredagskänslan. 

Började tidigt i morse vilket resulterade att jag kunde gå hem tidigt. Skönt! Blev en eftermiddag på altanen med lite hallonvatten - en ny storfavorit. I afton blev det en kvällspromenad på ön. Det gäller att passa på nu innan höstmörkret kommer och kväver energin. 

Allt har ett slut..

... Och så även semestern. Kändes både lång och kort på samma gång på något märkligt vis. Dags för vardag igen. Både lite ångestframkallande och skönt på samma gång. Det ska bli skönt att få lite rutiner igen. Faktiskt. 

Har i alla fall haft en väldigt fin dag idag på stranden med bästa Miriam. Bra avslut på semestern. Avrundade det hela med att besöka Niklas mormor på sjukhuset, middag hos Niklas farmor och en långpromenad på ön. 

Nu ger vi järnet. Fast blir nog mer av en mjukstart. 

En

En ynka semesterdag kvarstår. Fyra veckor går fort. Imorgon ska jag njuta. Och gå upp tidigt. Och få finbesök i form av Miriam. Och bada. Blir ett fint avslut. Håll tummarna för solsken.

Tur att det är helg efter två arbetsdagar. Man vill ju inte trötta ut sig direkt efter första arbetsveckan efter semestern. 

Dripp dropp

Näst sista semesterdagen är kommen. Regnet öser ner - så då fick jag min stund till att rensa ur garderoben också. "Check" på det. Nu kan det fina vädret komma tillbaka igen. 

Gårdagen började med ett dopp i det blå. Så borde alla dagar börja - blir en sådan frisk start på dagen. Sedan blev det en tur till Karlshamn med mamma och lillebror Simon, och hem kom jag sedan med ett par shoppingpåsar rikare. Lite ångestladdat idag när jag gick igenom min garderob. Hur kan man ha så mycket kläder och ändå ingenting? 

Nu blir det snart en tur mot Ronneby för en liten tjejdejt. Mysigt en dag som denna. 

En söndag i augusti

Då går vi in i slutet på min semester och augusti har anlänt. Tre lediga dagar kvarstår, mina tre egna dagar då Sambon  börjar jobba igen imorgon. 

Ligger just nu i soffan i sommarstugan och småtittar på tv:n. Farmor snarkar i ett rum lite längre bort. Två dopp i det blå har det blivit idag, en god laxmiddag tillsammans med familjen samt ett par glas vin på altanen. Bättre kan man knappast ha det en söndag i augusti. 

Det fina vädret håller i sig. Helt otroligt egentligen. Har de senaste dagarna hunnit med en träff med Josse och lilla Skye, en fika och promenix med finaste Sarah samt en lördagskväll i Gredeby med ett gott gäng. Skulle dock behöva ett riktigt oväder så jag får lite tid över till att rensa ur garderoben och andra tråkigheter innan semestern är över. Men behöva är inte samma sak som att önska.