Tummen upp (och huvudet under armen)

När man lämnar jobbet efter en arbetsdag på nästan 13 timmar (lunchen borträknad) - ja då känns det fantastiskt fint att ha fyra dagars ledighet framför sig. 



Ända in i kaklet.

Idag har varit en sådan där dag när jag fått påminna mig själv om att andas lite då och då. Ungefär. Hög puls och hur många gula kom-ihåg-lappar som helst. Ena sekunden glädjs jag att vi har en kortvecka framför oss, i nästa förfaras jag över samma faktum. Jaja. Jag hann i alla fall träna efter jobbet idag. Välbehövligt då jag la all sådan aktivitet på hyllan förra veckan. I nästa vecka är det dags för vårruset. Det ska nog gå. 

Helgen har varit bra. Blev en lördagskväll hos några vänner på ön, och söndagen spenderades i Ronneby där släkten firade mina båda bröder.

Nu kör vi ända in i kaklet - sedan väntar fyra dagars ledighet! 

När liten blir stor

Godmorgon Lördag! Att vakna av att solens strålar letar sig in mellan gardinerna är en fin känsla. Det är annat än att vakna av en tjutande larm klockan fem på morgonen, varje vardag hela veckan. Helt klart. Att dessutom få starta dagen lite lugnt med en kopp te framför Nyhetsmorgon är nog den bästa lyxen som finns. 

Det har varit en intensiv vecka, en väldigt intensiv vecka. I torsdags när jag kom hem från jobbet så droppade jag alla väskor och påsar i hallen, la mig direkt på soffan och sov. En bra stund. Morgonen därpå märkte jag att bilnycklarna satt kvar i den olåsta bilen. Som sagt, det har varit en intensiv vecka. Förberedelser inför tertialbokslut och prognos har blandats med storbesök från Ryssland och Ukraina. Många långa arbetsdagar blev det - så ja, det känns extra fint att det är lördag idag! 

Igår fyllde Lillebror Simon 18 år. Mycket märkligt. Jag menar, är den lille knatten så gammal - hur gammal är då inte jag?! Men minstingen i familjen förblir ju ändå minstingen (bara det att man nu kan ta ett glas ihop på puben). Hela familjen (!) firade Lillebror hemma hos oss igårkväll. Blev Doppet-pizzor och kladdkaka - ett försök att få till Simons favoriter. Imorgon väntar mer firande, då tillsammans med hela släkten. 

Ha en fin helg! 
Lillebror Simon

Promenad bland sipporna

På grund av hantverkare fick jag åka hem tidigare från jobbet idag. Hantverkarna tar nämligen inte hänsyn till att vanligt folk jobbar om dagarna. Men det var inte så dumt med att gå hem tidigt just idag när solen stod högt på en klarblå himmel. Efter ett försök att jobba lite hemma vid köksbordet så la jag ner det hela och begav mig ut en sväng i skogen bland sipporna istället. Passade även på att ta med mig en liten bukett hem. Härligt!
 

När lugnet har lagt sig på ön

Söndagskväll och jag har en sådan där skön känsla i kroppen efter en bra helg. Man får så mycket gjort så fort solen tittar fram, energinivån på topp!

I torsdags hämtade Sambon hem en båt. Jo, en båt. Undrar om jag kommer att få träffa honom något överhuvudtaget i sommar, eller om han kommer att bli fiskare på heltid. Fast å andra sidan har jag ju ingenting emot att ta båten till en liten kobbe och spendera en varm sommardag där, så jag kan nog följa med emellanåt. Så ja, mycket putsande på den där båten har det blivit i helgen. Men mest för Sambons del, jag har riktat min uppmärksamhet mot trädgården istället. Nya krukor har inhandlats, samt lite nya blommor. Har satt potatis och lök, samt sått dill och planterat om jordgubbsplantorna - så vi ska nog hålla oss mätta i sommar också. Har grävt upp maskrosor till förbannelse och sedan fyllt igen alla hål med ny jord. Men det här med att få till den perfekta gräsmattan - det har jag ner för länge sedan. 

Utöver arbetet i trädgården och med båten har vi hunnit med att vara lite sociala också. Efter en middag för två i fredagskväll så fick vi lite sällskap här hemma av tre Hasslöbor (och en hund). Blev ett sällskap som stannade till framåt småtimmarna. I lördagskväll bjöds det på en trevlig middag i Björkenäs hos Hanna och Chrille. Tack för det! 

Nu taggar vi inför en ny vecka. Jag känner mig hoppfull om att få mycket gjort! 


Konsten att prioritera

Prioritera. Det är något som jag verkligen inte gillar att göra. Och jag är urusel på just detta. Speciellt den här tiden på året. Framåt vårkanten förvandlas den smått realistiska Camilla till en energisk person med stora ambitioner och en stor dos vilja. Ett av de vanligaste uttrycken jag använder är "Absolut, jag fixar det!". Så här på bussen på väg till jobbet inser jag att jag nog måste prioritera idag. Måste säga "vet du vad, jag fixade det inte". Och det bär verkligen emot. För jag vill ju fixa det, jag vill, jag vill. Men tidsbristen sätter krokben för ambitionen. 

Helgens bestyr

Helgen går mot sitt slut. Igen! Varit en bra helg, lugn men händelserik, och jag har kunnat bocka av flera saker på min att-göra-lista - skönt! Igår kom bästa Malin på besök, blev en frukost hemma hos oss och sedan en tur in till stan för att strosa och luncha. Ingenting som hör till vanligheterna för min del så det kändes enormt lyxigt, att bara få gå runt i sin egen takt och inte stressa. När Malin begett sig hemåt, blev det rejäla tag på hemmaplan - Sambon körde årets första gräsklippning (kanske lite tidigt men väldigt välbehövligt!) och jag tog tag i våra smutsiga fönster. På kvällen kom Emelie och Lasse förbi. Sambons kalufs åkte av, det serverades grillad mat och mycket prat om ditt och datt.

Idag har Sambon jobbat. Och jag också känns det som, fast på hemmaplan! En joggingtur i solskenet, putsat de sista fönstrena, fikabesök i form av familjen från Ronneby, en promenix bland vitsipporna, dragit ogräs i gräsmattan och lagat vinterns hål med fyra säckar top-dress. Så ja, jag är nöjd! Just nu står maten på spisen, jag är kvällens kock och det serveras burgundisk gryta.  Bra söndagsmiddag! 

Det blir nog tidigt sänggång ikväll, det värker i hela kroppen. Fast på ett bra sätt. Ha en fin söndagskväll! 

Lördagsmorgon

Lördagmorgon och jag sitter hungrig framför Nyhetsmorgon och inväntar finbesöket från Växjö. Blev en ljummen och skön promenix upp till Doppet för att handla lite frallor - så nu står frukosten redo! 

Var en lugn kväll hemma igår. Halvslumrade till en film hemma i soffan. Gick hem tidigt och åkte mot Grönadal då Sambon skulle kolla in en båt. Jag hälsade på Josse och Skye så länge, och det blev även en middag hemma hos dem. Tack för det! 

Ha en fin helg! 

Min egna jägare

Idag firar vi att Sambon har tagit sin jägarexamen. Han är glad så jag är glad. Typ. Eller jag oroar mig nog liiiite mer för var det där vapenskåpet ska stå, hur stor del av husbudgeten som nu ska bli en köpa-dyra-gevär-budget och om alla semesterdrömmar nu är grusade till förmån för älgjakten. Men bortsett från det så är jag såklart superglad. Om inte annat kan det ju vara tryggt att ha ett gevär hemma ifall ryssen skulle invadera ön. Eller zombies. 

Idag har jag provsprungit Blodomloppet på lunchen. Jobbiga backar, men det gick bra. Nu är jag laddad inför i maj. Lite mer intervallträning och sedan skulle jag kunna våga hoppas på att slå förra årets tid. Kanske. 


Påskledighet

Påskledigheten går mot sitt slut. Den gick lika fort som den kom känns det som. Men det har har varit en fin påskledighet som har uppfyllt alla mina förväntningar. Jag har hunnit träffa en hel del folk - både familj, släkt och vänner. Stort släktkalas i Backaryd där alla sju kusinbarnen fanns med - mysigt!   Igår firade vi påsk med Niklas familj i Nättraby, fick sedan besök av barndomsvännen Hanna med hennes blivande sambo, och sedan blev det en sen kväll hos Pelle och Karin (där Lina och Jonsthan också var). Utöver allt socialt umgänge så har vi hunnit mycket ute i trädgården, fixa med bilen, två springturer och äta enorma mängder godis. Precis så som en påskledighet ska vara! 

Nytt projekt på G

Igår var det verklig en härlig vårdag. Jag kom aldrig till Blekingeplantan, men jag höll på i trädgården dagen lång ändå. Gav perennerna till omtanke och började sedan att röja. Från början var tanken bara att jag skulle "fixa till lite" i den delen av trädgården som har stått helt orörd sedan vi flyttade in. Men ju mer jag höll på desto fler idéer fick jag till vad vi kunde använda denna yta till. Slet och drog en hel dag tills händerna var alldeles svullna och mina kläder fulla med taggar från taggbuskarna. Gjorde förmodligen av med mer kalorier igår med trädgårdsarbete än i torsdags när jag sprang en mil. Så ja, en hel del ris blev det och nu har jag tydligen satt igång ett projekt som jag inte alls hade tänkt till en början. Behöver en grävare, fyllnadsmaterial, grus och pallkragar... Det här ska bli skoj! 

Igårkväll blev det grill och vin - middag för sex hemma hos oss. En trevlig kväll. Idag blir det påskfirande hos mormor och morfar med hela tjocka släkten. Glad påsk på er idag - hoppas att ni får ett välfyllt påskägg eller två! 




Operation trädgård - ett ständigt pågående projekt

Påskledigheten är inledd. Jag var tog faktiskt ledighet hela skärtorsdagen också. För att jag kunde. Och för att flexsaldot hade skjutit i höjden igen. Idag skiner solen på en klarblå himmel och det kliar i mina trädgårdsfingrar. Läser på om beskärning av rosenmandel, lavendel och prydnadsgräs, om plantering av nya träd, gödsel av häck och gräsmattor, vertikalskärning, ogräsbekämpning - ja det mesta! Det är så mycket man kan göra, så mycket man kan göra fel och så mycket som man tydligen skall göra.
 
Sedan vi flyttade till hus har jag märkt att jag är obotlig akademiker. Ja faktiskt. När vi skulle anlägga gräsmattan så läste jag på om allt som hade med gräsmattor att göra. Ja verkligen allt. Sambon läste nog inte mer än någon rad och sedan tyckte han att han kunde det som behövdes. Jag däremot kunde rabbla varenda ogräs som fanns i gräsmattan, hur de skulle bekämpas, hur de sprids vidare etc. Vertikalbeskärning är ju enligt alla trädgårdssidor livsviktigt för att en gräsmatta överhuvudtaget ska överleva. Vi måste således införskaffa en vertikalskärare! Att jag sedan inte känner en enda som faktiskt har gjort en vertikalbeskärning av sin gräsmatta (trots att de har mångåriga gräsmattor) är ju en helt annan sak. Detsamma gällde häcken. Jag har nog läst nästan allt som finns att läsa om avenbok. Och när vår stackars häck tidigt förra våren blev attackerad av små larver - ja då kunde jag plötsligt allt som fanns att lära sig om dessa larver. För att inte tala om bygglovsregler, altanbyggen, stenläggningar etc. - det finns hur mycket som helst att läsa om! Det sitter någonstans långt in i ryggraden, att detta kan inte jag - jag måste läsa på!
 
Kanske blir det en tur till Blekingeplantan idag. Behöver nya trädgårdshandskar. Gödsel. Ja kanske något nytt träd. Kan bli dyrt det här.
 
Förra årets rädisor
 

Min första mil

Jag ser ut som ett vandrande stopplyse. Ett blött vandrande stopplyse. Anledningen är att jag precis sprungit min första mil någonsin. Jag är stolt och glad. Tiden är väl inget att skryta med, men för mig handlade det mer om att bevisa för mig själv att jag kan. 

Lite skryt från mig så här på torsdagen. Med en liten sharlett på huvudet och ett par prickar på kinderna (rouge behövs ju verkligen inte) så kan jag nu ta min kvast och ge mig av. Ha en fin skärtorsdag!