Instängd

Har ännu inte vistats utanför lägenhetsdörren. Regnet öser ner och har gjort det hela dagen så har suttit inspärrad i min lilla lägenhet på 25 kvadrat heeeela långa dagen. Suck! Jag har i alla fall beställt nya gardiner nu (och med tanke på min beslutsångest så tog ju det här ett bra tag!) och har även letat fram blanketter för bostadsbidrag (måste försöka att ta tag i det här i år!).

Hur ska jag då spendera resten av fredagen? Förhoppningsvis kommer Per-Åke förbi ikväll för hade verkligen velat få min säng fixad och sen blir det middag tillsammans med Jooey.

Nähä, kanske skulle hitta på ngt nu.. Vad sägs som tv? Hm.. BLÄÄÄÄ!!

Inge o gö

Jag har ingenting att göra, ingenting alls.. Åh, vad är detta?! Är rastlös, så otroligt rastlös! Gaaah.. Jag kan inte ens städa för det har jag redan gjort - snälla hjälp mig!

Hon som egentligen inte finns

Tänk att vara hon som ingen ser, hon som aldrig får stå i centrum. Tänk att vara hon som bara sitter där, tittar och lyssnar men som aldrig märks. Tänk att vara hon som ständigt glöms bort, hon som ständigt bara är en skugga, en svans som bara följer med. Tänk att vara hon som ingen jätte gärna vill ha med, hon som får följa med enbart för att man ska slippa det dåliga samvetet. Tänk att vara hon som ingenting säger, hon som enbart svarar på frågor men som aldrig ställer en fråga tillbaka. Tänkte på det  - undrar om jag har varit som hon..


Campusfestivalen 2007

Då var Campusfestivalen till ända.. Förfesten innan festivalen var traditionell och som vilken förfest som helst på Campus? Nje, inte riktigt.. Min kamera strejkade (min splittans nya!!) och därför blev det inte ETT ENDA kort taget (förutom de Johanna tog med sin nya mobilkamera). Men i övrigt var nog förfesten ganska traditionell - det var samma gamla människor, samma gamla drickspel, samma gamla musik - ja allt var som det alltid varit! Och det är ingen som helst negativ klang i det hela - allt var precis lika roligt som vanligt (åtminstone om vi bortser från vissa tråkigheter).

Melody var bra tror jag.. Mitt starkaste minne från när vi tittade på Melody Club var att det var väääldigt trångt och tyckte synd som stackars Lina som är nästan ett huvud kortare än mig. Stod där i publiken där alla skrek och tjoade och tryckte sig framåt för att se så mkt som möjligt av Melody Clyb och det enda jag tänkte på var att jag var glad att jag hade gummistövlar på mig för var väldigt lerigt och att jag måste försöka att inte trilla för då kommer jag att bli ihjältrampad och hur kul är det liksom?! Hrm, klyftigt Camilla, otroligt klyftigt!

Johanna följde mig hem senare på kvällen trots protester från mitt håll. Så här i efterhand är jag ändå glad att du följde mig Johanna för kändes som om hela världen var en enda stor berg-och-dal-bana när sedan ensam banade upp för spiraltrappan. Hrm!

Idag vankas städ, tvätt, disk.. Välkommen tillbaka kära vardag!

Tack för en trevlig afton - we are back for real!


- Hej! Jag heter Johanna och jag är inte från Ronneby men jag hoppas att det går bra ändå! HAHA!

Middag för en?

Mat är tråkigt, riktigt jävla trist! Har ingen inspiration, har tappat förmågan att laga mat (Tyst, jag vill hemskt gärna inbilla mig att jag en gång i tiden ägt i alla fall lite av den förmågan!). Men spaghetti och ketchup funkar väl, eller? Hm, spaghetti och ketchup fram till jullovet - jippie! Kanske kan variera lite med knäckebröd med keso eller varför inte lite müsli?

Underbara vardag..

Då sitter jag här i min lilla etta på 25 kvadrat och äter frukost, den obligatoriska frukosten bestående av müsli. Av någon anledning smakar müslin mycket godare hemma i Ronneby. Här på Campus passar det egentligen bättre med.. knäckebröd och keso! Hur som helst, höll på att fixa och dona här i lägenheten nästan hela kvällen igår och jag har gjort framsteg - nu kan man till och med se delar av golvet men i övrigt är upp-packningen långt ifrån klar. Är mycket som ska upp på vinden också (Huuu.. ska besegra min rädsla och trippa upp på vinden alldeles ensam).


Dagens schema; Stan med Johanna (och Malin?) på förmiddagen, en liten promenix med Sarah under dagen, förhoppningsvis kommer Per-Åke hit och fixar min säng (satans jävla skitsäng! Har fått sova på en madrass på golvet i natt) lite senare på eftermiddagen och ikväll vankas såklart FEST och Campusfestivalen. Mellan dessa aktiviteter ska jag försöka att städa och fixa här i lägenheten så mycket jag bara kan och givetvis lyssna på Melody Club så jag värmer upp ordentligt inför kvällen. Med andra ord - vardagen har rullat igång och jag älskar det (åtminstone så länge vi slipper alla ekonomiböcker).

Kan även meddela att jag igår inhandlade en ny digitalkamera (det är därför det ekar så tomt på mitt konto just nu, hm!) så nu ska här tas kort! Så alla kameraskygga - sorry, ni kommer inte undan!!


Farväl Blekinge!

Idag bär det av med flyttlasset upp mot Växjö och Campus. Lämnar lilla Ronneby bakom mig och tackar för den här sommaren! Ska visserligen tillbaka hit igen om ett par veckor då mamma fyller 45 år (Glöm det sista - glömde bort att den födelsedagen absolut inte får offentliggöras. Hehe).

Idag ska dessutom slantarna rulla då det är mycket som ska inhandlas. Vill ut med det gamla, allt som kan anknytas till det som har hänt på sistone och in med det nya! Ska bli så skönt att kunna kalla sin lilla studentlägenhet på 25 kvadrat för "hem" igen.
 
Så hejdå Ronneby, hejdå Blekinge.. Vissa kommer saknas, andra inte. Se upp alla Campusbor - här kommer jag!





Skickar en liten grattis-hälsning till Josses Jim som fyller "gammal" idag.. Hehe!

Startskottet för nollningen 2007

Packa, packa, packa.. Var kommer alla dessa kläder ifrån och hur kommer det sig att jag inte ens använder hälften av dem? Kanske borde rensa ut? Svar; JA! Men det kan ju "vara bra att ha". Hm, smarthuvud...

Imorgon bär det av mot Växjö.. Åh, jag längtar (hur konstigt det än kan låta för en utomstående)! Idag börjar nollningen i Växjö så nu någon gång vid den här tiden kommer alla de nya små nollorna börja med att häva i sig öl efter öl eller cider efter cider och kommer sedan fortsätta med det veckan ut. Åh - det är inte utan att man blir lite avundsjuk för vem hade inte velat gå igenom nollningsveckan en gång till?! På onsdag vankas Campusfestivalen och det här året kommer vi förmodligen vara iklädda våra högt ärade gröna overaller (sådana har minsann inte nollorna!!)

Mer och mer dyker upp hela tiden. Förvånas inte över någonting numera.. Fest? Jaha ja, kunde man ju inte tro! Kommer mest att sakna umgänget runt omkring - dessa otroligt underbara människor! I övrigt är jag mest likgiltig - orkar inte bry mig, orkar inte vara arg och sur, orkar inte förlåta, orkar ingenting..

Jag trodde jag visste..

Var det så här det skulle vara? Var det verkligen detta som var tänkt? Jag trodde att jag visste vad jag ville, trodde att jag hade klart för mig vad mitt mål skulle vara, hur mitt liv skulle se ut och vilka som skulle ingå i det livet. Mitt liv skulle vara som en saga där som i alla sagor finns ett nästan förutbestämt slut och där alla (åtminstone alla goda) i slutänden får leva lyckliga i alla sina dar. Jag trodde jag visste vad som behövde göras, jag trodde jag visste.. Men plötsligt ändrades spelreglerna och ingenting blev som planerat. Liksom fia med knuff så spelades vissa ut under spelets gång och plötsligt var det som om jag inte hade något val, jag hade försatt mig i en situation där det inte längre fanns någon återvändo.

Jag vill strunta i allt, jag vill inget hellre än att ta tag i mitt liv, jag vill hoppa av, jag vill inget annat än att fortsätta, jag vill stanna kvar, jag vill inget annat än att försvinna härifrån, jag vill inte ha med det förflutna att göra, jag vill fläta ihop det förflutna med framtiden. Jag vill inte, jag vill, jag vill inte, jag vill, jag vill inte, jag vill... Detta ständiga pendlande - jag vet ingenting längre..


Bör väl också tillägga; Känn er INTE träffade! Texten är generell och gäller inte någon speciell händelse - inga missförstånd tack!

Längtar..

Passar inte längre in i min gamla verklighet. Allt och alla är så förändrade, eller är det kanske jag? Nej vill bara tillbaka till Campus, till Växjö - har fått nog av Ronneby nu. Ska bli så skönt att komma tillbaka till min riktiga verklighet, till mitt vanliga liv. Tisdag... DÅ! :)
 
Gårdagens afton spenderades hos Josse. Blev mkt prat (mkt att ta igen!), lite dricka och en hel del hostande från min sida. Blev även en liten utgång, en väääääldigt lugn sådan. Träffade många kända ansikten ute. Natten spenderades sedan i Nättraby. Kul att träffas i alla fall - väldigt kul!

Dags att försöka ta tag i sitt liv? Hm!


Bulgarien 2007

Hemma igen efter en kanonsemester i Bulgarien tillsammans med Malin och Johanna. Blev ungefär som planerat - en massa sol, en massa bad, en massa fest och givetvis en hel jävla massa skratt!

Veckans bästa; Hm, svårt! Kan det vara poolen? Eller kanske barborden som var helt otroligt roliga att dansa på? Hm..

Veckans tabbe; Malin låser ute sig själv (på fyllan) i korridoren iförd endast trosor och BH. HAHA!!

Veckans sämsta; ORMARNA! Gaaahh.. Dessa satans jävla jätteormar som en massa bulgarer försöker pracka på en och sedan bli fotograferas med. Mitt i min rädsla utbrister jag med Malin tätt intill mig (av ren reflex) "MAMMA!". Haha, utlöste en del skrattsalvor bland folk runt omkring. Hm!

Veckans tuffaste; Förmodligen att flyga parasail. Inte så särskilt otäckt (faktiskt!) men gud vad ont det gjorde i armarna. Tufft var det i alla fall att hänga där uppe i luften och se ner på hela Sunny Beach.

Veckans livsminne; Strippklubben.. Herregud, vi var i chocktillstånd när vi kom ut därifrån och det vi var mest chockade över var faktiskt INTE killarnas "dansuppvisning" utan hur tjejerna i publiken betedde sig. Tänker speciellt på en viss Inger (svensk tant i 60-70-årsåldern) som var där och som blev uppslängd på ett bord av en juckande bulgar. Urrk.. Nä, strippklubbar var definitivt inget för oss och tydligen inte för våra två norska väninnor heller. (Kan meddela Johanna och Malin att bilderna blev oooootroligt bra. Haha)

Veckans äckligaste mat; Hm, svårt att välja.. Nej, maten var verkligen ingen höjdare!

Veckans flirt; Hm, kan det vara Johannas dansk? Haha.

Veckans ajabaja; Malin fick för sig att hon skulle röka något som inte ser så coolt ut när man aldrig gör det annars. Haha!

Veckans dyraste; Förmodligen Malins telefonräkning. Ajajaj..

Veckans bästa drink; Hm, svårt att välja..

Veckans attack; Livsfarliga parasoll-spjut-spetsar som attackerar en i poolen. Gaaah..

Veckans bästa låt; "Giftig" med Mange Schmidt och Petter - Oh yeah!

Veckans skit-kortspel; Chicago.. Helt värdelöst kortspel, trots Malins och Johannas protester.. Fast det är klart - jag VANN ju ändå! Haha.

Veckans pucko; Ja, Malin och Johanna skulle väl säkert ge denna utnämnelse till mig fast jag skulle nog vilja kasta ett par extra strålkastare på alla dessa idiotiska inkastare. Ett nej är ett nej, ska det vara så jävla svårt att förstå!

Veckans cooling; Helt klart Johanna som vågar sig på att käfta emot en viss bulgar genom att göra något så coolt som att räcka ut tungan! Hahaha..

Veckans tuffaste brudar; Helt klart vi! :)



Sunny Beach - here we come!

En heldag har spenderats i staun i Karlskrona idag. Var länge sedan jag kom hem med så många shoppingpåsar (ändå var de inte överdrivet många!). För att jag inte ska verka vara en alltför egoistisk och självupptagen person vill jag även påpeka att jag faktiskt inte enbart har handlat saker till mig själv utan faktiskt en del presenter också. Känner mig riktigt nöjd med dagens inköp faktiskt! Hehe! Träffade även Josse en snabbis i stan vilket var nice..

Imorgon vid den här tiden kommer jag och de två av världens bästa att befinna oss låååångt härifrån, i Bulgarien. Vi har nu en helt underbar vecka att se fram emot, ett helt oskrivet blad som ska innehålla en hel jävla massa bad, sol, fest och skratt. Fan vad jag älskar livet ändå !! (Jag vet, jag försöker faktiskt sluta svära men ibland är det faktiskt tillåtet att ta till sådana här ord för att det ska gå att uttrycka en viss känsla riktigt ordentligt - så det så!).

Kommer alltså att dröja ett tag innan jag skriver här igen så alla mina trogna läsare (hm, kanske inte så överdrivet många men ändå!) får ha det så bra så länge! Nu ska jag återgå till min packning och svar nej, jag har ännu inte påbörjat den (har dock letat fram mitt pass!) men nu ska här bli ordning och reda!



Jääääävla mygg!!

Kräftskivan 2007

Söndag... Dags att börja packa på allvar kanske eller ska jag vänta tills imorgon kanske? Idag ska sista dagen på jobbet avklaras och sedan vankas SOMMARLOV på riktigt. Jippie!

Igår var det dags för den obligatoriska kräftskivan på Aspan tillsammans med familjen Norin ("Halmstadskusinerna") och farmor och farfar. Blev faktiskt en väldigt lyckad och trevlig tillställning, trots att jag sent på eftermiddagen inte alls kunde förstå hur jag skulle kunna hålla mig vaken en hel kväll. Kräftor i mängder på bordet, glas som fylldes på så snart de hade tömts, den ena snappsvisan avlöste den andra, mygg i mängder, glada rop och goda skratt. Trevligt värre! Vissa blev till och med lite på lyret (oberservera att jag var utsedd till att vara kvällens chaufför och därmed höll mig till mitt bubbelvatten hela kvällen!).





Här är lite bilder från kräftskivan.. Tack för en trevlig afton!

Noll koll!

Jag får inte klaga, jag får inte klaga, jag får inte.. Äh, skit samma; jag avskyr den här satans värmen, denna otäcka åskvärme som gör att skallebank uppstår och att man rent allmänt känner sig segare och trögare än vanligt. Fan också! Jag fick ju inte klaga - skit också! Positiva tankar, tänk positiva tankar.. Det har ju inte regnat på hela dagen (inte än i alla fall!) - lovely!

Var välbehövligt med en sväng till Växjö i veckan.. Nu kan jag slappna av och det känns underbart! Kontrollen är återfådd (åh, denna underbara kontroll!). Sedan fanns det ju en del tråkiga inslag under dessa dagar också. Sorgligt att allt blivit som det har blivit.. Otroligt kul att träffa Jooey i alla fall och nog kommer vi se mer av varandra nu framöver - vi och Malin! Tänk att vi är här nu, tänk så otroligt fort sommaren har gått. Slog mig på riktigt igår att nu snart ska vi bege oss iväg på en resa och vet ni vad - jag har noll koll! Jag har ingen aning om när flyget går, när vi är framme, vad hotellet vi ska bo på heter, vilken tid vi ska åka hem, när vi åter igen är tillbaka i Växjö, hur mycket pengar jag ska ha med mig, vilken solskyddsfaktor jag ska ha.. Jag har ju inte ens tillgång till mina egna biljetter till varken flyget eller tåget (Och tack gode gud för det kanske!). Vad skulle jag göra utan Johanna och Malin.. Hm, det vore kanske på sin plats att leta reda på mitt pass nu i dagarna?! 

Har påbörjat min packning idag, det vill säga jag har tagit upp resväskan från källaren och lagt den på sängen, jag har öppnat min garderob och sedan insett jag inte orkar ta itu med packningen - än! Det får vänta lite till för vi åker ju faktiskt inte förrän på tisdag - gott om tid! Vågar nästan satsa en slant på att åtminstone en av mina båda medresenärer har det mesta packat och klart.. Hehe!

Ikväll blir det en lugn kväll hos Brattan (har inte blivit allför många sådana i sommar precis!). Blir väl en massa prat och lite skvaller, en riktig liten tjejkväll helt enkelt!

Uppdatering.. Nya planer för kvällen; Vi ska följa med Henrik en bit utanför Backaryd (Brattans påhitt; fråga mig inte vad vi ska där och göra! Haha)

Sommardag på Öland

Blev en tripp till Öland idag tillsammans med mor och lillebror Simon. Första riktiga sommardagen då jag har legat på stranden hela dagen - Underbart! Var precis lagom varmt i luften, blåste precis lagom svalkande, vattnet var precis lagom varmt - ja allt var precis lagom vad man orkade med en dag som denna!

Imorgon bär det av mot Växjö. Ska bli trevligt med en tripp dit och hälsa på kära Campus o Jooey!

Här är lite bilder på världens bästa sommarkille - tagna idag!



Sailet 2007

Japp, igår var det Sailet i Karlskrona som gällde. Blev lite förfest i Nättraby hos Josse och sedan bussen in till stan när klockan började närma sig elva. Vet inte riktigt vad som hände men det där vinet slog på rätt rejält. Hehe! Kul hade vi i alla fall - riktigt roligt! Fick återse en del folk som jag inte sett på evigheter, bland annat Amelie, Sara från Campus (Ja din rubykompis Johanna!), Marielle som också är från Campus (Ja, din kompis Emelie!), Isak m.fl. Trevligt värre!

"Du borde vara vara full jämt för väldigt vad du pratar då!". Haha.. Hm, jadu Jim.. har dock en förmåga att ibland säga lite FÖR mycket. Ibland är det bättre att bara hålla tyst för då har man åtminstone inte sagt något (ganska logiskt egentligen!). 

Tack för en superkväll Josse (med en dubbelbemärkelse på super) !! 

image138image139
image140

GRATTIS !!

Idag fyller världens bästa Jooey 20 år - Hurra Hurra! Välkommen i icke-tonåringaa-klubben. Nu är det dags att köpa anti-rynk-cremer, börja pensionspara och göra allt för att se så ung ut som möjligt.. Men också dags för att gå till systemet och trycka upp körkortet under näsan på den snorkiga kassören (inte att förakta!).
 
Hoppas i alla fall att Du får en toppendag! Tyvärr lyckades jag inte få tag i något strippogram (Eller vänta, Petter hade väl en kompis som kunde ställa upp?). Får vänta till nästa år, hoppas att du inte är alltför besviken.. Annars kan säkert jag och Malin beställa ett extra förmånligt strippogram till Dig i Bulgarien om lite mer än en vecka (med tanke på vad det står i tidningarna). Haha!


Joooey - yes yes..


Ikväll är det Sailet som gäller - Oh yeah!

Besviken, ledsen och sårad

..japp, det är så det känns just nu! Tog steget, direkt en klump i halsen, ilska, frustration som bara växte, ett utrop och sedan bara tomhet. Någon ilska finns inte kvar, möjligtvis mot mig själv för att jag var så jävla naiv och dumsnäll. Varför lyssnade jag inte på varningarna? Hur kunde jag vara så korkad? Och hur kunde du? Hör hela tiden "Vad var det jag sa? Sa jag inte det kanske?". Jag vet - snälla jag vet! Jag trodde på dig, jag har fan alltid ställt upp, men du svek och den här gången med råge.

Besvikelsen och sorgen är stor..

Fan vad jag saknar Campus nu!