Förlorad.

Dags att erkänna sig besegrad på riktigt. Grattis du vann. Jag har kämpat, men måste inse att kampen är förlorad. Jag är hemma idag. Sjuk. Min första dag hemma på grund av sjukdom sedan jag började jobba. Och detta alltså på grund av en förkylning. En förkylning. Blä. Men jag kommer igen, redan imorgon hoppas jag på. 

Så vad hittar man egentligen på när man är sjuk? Jag har ockuperat soffan. Tittat på otaliga avsnitt av "Orange is the new black" (varför har jag inte tittat på detta innan?). Dagens mål är en kopp kaffe i solstolen på altanen. Om jag går sakta och lugnt så borde jag klara det utan hostattacker och pulshöjning. Kanske. 

Veronica och Pers bröllop

Några bilder ifrån gårdagens bröllop i Johannishus. Ett lite annorlunda, men väldigt fint, bröllop för Per och Veronica. All lycka till er!

Bakis utan alkohol

Bröllop igår. På grund av den här nedrans förkylningen så agerade jag chaufför. Likt förbaskat tillhör jag nog en av dem från gårdagen som mår absolut sämst - så väldigt orättvist! Men jag är glad över att jag kunde vara med igår på Per och Veronicas stora dag - även om jag hela kvällen var hög på Ipren, nässpray och halstabletter, och även om jag fick avstå från allt vad dans hette och istället sitta snällt på min stol. 
 
Idag är det horisontellt läge som gäller, inte röra mig ett dugg i onödan. För jag måste verkligen bli frisk nu. Orkar inte med det här. 
Gårdagen
 
 

Morgonens magi

Detta är första lördagsmorgonen på fyra veckor som jag får vakna till utan någon väckarklocka. Första lördagen på tre veckor som jag får vakna upp hemma i min egna säng, sätta på en kopp kaffe och lugnt slå mig ner i soffan framför Nyhetsmorgon. Föregående helger har varit väldigt trevliga, men det är ändå något visst med just sådana här mornar.  Synd att förkylningen tar udden av just den här morgonen. Eller kanske ska vända på det - tur att jag får en sådan här lördagsmorgon när jag är så förkyld. 
 
Solen skiner och det ser ut att bli en fin höstdag. Jag längtar efter skogspromenad på Tromtö, höststädning i trädgården - få vara aktiv ute. Men kroppen säger nej. Idag ska jag i alla fall på bröllop - oavsett vad kroppen tycker om det! 
 

OBS! Läses ej av känsliga personer.

Vad gör man en kväll när man ligger nerbäddad i soffan, röd om näsan och andfådd efter att ha gått ända ut i köket för att hämta en kopp te? Jo man plockar fram sin mobil och googlar på det enda man för tillfället har i sitt huvud, nämligen snor! Wikipedia är ju inget för den källkritiske, men just i afton är det ju knappast någon vetenskaplig artikel jag är sugen på att läsa. 

Visste ni att man kan producera upp emot ett par deciliter snor på en dag? Jo tack - det märks i dessa förkylningstider. Pappersnäsdukar har jag med mig vart jag än går. Snoret är i första hand till för att vara ett filter för att ta upp damm och partiklar som vi andas in via luften, detta för att skona våra lungor. Färgen på snoret beror på hur många blodkroppar det innehåller. Vid infektion så ökar blodkropparna, och ju fler blodkroppar desto gul/grönare. 

Mår du illa nu? Ursäkta i så fall. Men visst är det en gnutta intressant ändå? Det är något visst när man har en sådan här rejäl förkylning, just de första dagarna. Snoret är ju till bekymmer för precis allt - även om jag sitter alldeles själv på mitt kontor och jobbar så är det som om snoret har lindat in hela hjärnan, för tankarna når liksom inte ända fram.

Okej, utsäkta igen för nivån på inlägget. Men jag varnade er i alla fall i rubriken. 

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Ja ungefär så. I natt kom förkylningen och tog över min kropp. Har varit en mycket hektisk period, då bacilluskerna inte har fått en chans att gå till attack. Men nu, när det börjar lugna ner sig en aning, då såg bacilluskerna sin chans! Har i alla fall varit på jobbet idag, det fungerar ganska bra när jag får vara instängd på mitt kontor. Men minsta lilla ansträngning, såsom att gå upp två våningar till personalavdelningen, kändes som ett rejält spinningpass. Ungefär. 

Ligger just nu nerbäddad i soffan och här lär jag bli kvar hela kvällen. Jag tillsammans med mina två bästa vänner; Nässprayet och Halstabletterna! Tack för mig.


Bröllop i Flädie

Så kommer vi då till lördagen, lördagen med bröllop i Flädie utanför Lund. En vacker cermoni mitt bland vinrankorna, och en bröllopsfest som var bland det trevligaste på mycket mycket länge. Det är svårt att förklara hur bra det var, inte ens bilderna gör dagen rättvis. Men vi som var där vet.
 
Tack fina Emelie och Petter för denna fina dag! Ni får gärna gifta er oftare.
 

Veronicas Möhippa

På lördag är en stor dag - då ska vi på ännu ett bröllop, närmare bestämt Pers och Veronicas. I fredags hade vi därför en möhippa för Veronica. Kidnappade henne tidigt på morgonen, tog en frukost hemma hos oss på Hasslö, tog oss vidare till spa på Ronneby Brunn där bride-to-be även fick en behandling. Eftermiddagen bestod sedan av en tur till Boda Borg, lite uppdrag på stan, chokladprovning på bästa Elit-choklad och sedan middag hemma hos Tina (och utgång för de andra medans jag begav mig hemåt i någorlunda tid).
 
Jag hade i alla fall en mycket trevlig dag, och jag tror mig faktiskt veta att Veronica hade detsamma. Tack för en fin dag!

Emelies möhippa

Som jag skrev i förra inlägget så ämnar jag att plåga er med lite bilder från helgen som varit. Men vi börjar med förra helgen, som också var en förträfflig helg - Emelies möhippa i Malmö.
 
En skånska som vi alla tycker mycket om, och som är en självklar medlem i Flickorna Fniss, skulle få såklart få en fnissig möhippa -  en dag med inomhuspicknick, whisky-provning, hemmafru-förhör, så-kan-det-låta och en utekväll med drinkar.
 
 
 

Perfektion

Vilken vecka. På många plan. Jag kan inte för mitt liv förstå att det är måndag imorgon och att jag ska orka med en hel arbetsvecka till, men de senaste dagarna har varit fyllda med så mycket skratt och kärlek så det får helt enkelt vara värt det.

En torsdagskväll med födelsedagsfirande av min kära mor. En fredag med en händelserik och skrattfylld möhippa av fröken Fagerström. Och så var det ju lördagen då - en lördag med bröllop för Petter och Emelie. Det finaste och bästa dagen sedan... Ja den är nog i samma klass som examensbanketten! 

Tack alla för dessa fantastiska dagar. Jag kommer nog återkomma till dessa dagar för att plåga er lite med bilder, så snart jag har fått ordning på alla dessa delningar av bilder. Det finns nog inte något som får mig att känna mig så gammal som just det här med att dela bilder via datorn. Faktiskt. 

Knaster under skorna

Idag är jag värd ett glas vin. Eller ja, vad sjutton som helst. Känner för att fira. För att prognosen är gjord. Och kanske också för att varva ner, för det är förmodligen inte helt normalt att höra pulsen dunka i öronen. Men ja. Här sitter jag nu med ett glas vatten. Belönade mig istället med en  kvällspromenad. Det är något visst med en promenad på en grusväg en solig höstkväll. Något visst med den lugnande effekt knastret under skorna kan ha. 

Nu ska jag nog festa till det med en stor kopp te.

När hösten ger sig till känna

Om det inte vore för att hösten är tiden på året då det bara blir mörkare och kallare för var dag som går, så skulle hösten mycket väl kunna vara min favoritårstid. I alla fall dagar som denna. Solsken och hög luft - härligt! Efter jobbet idag tog jag och Sambon en promenad på Tromtö, mycket länge sedan sist. Hittade ett gäng kantareller också som fick piffa till kvällens middag. Samla energi inför kommande veckan. Välbehövligt.  

Emelies hippa

Sitter just nu på tåget, på väg hem från Malmö efter en väldigt trevlig helg. Nästa helg ska fröken bli fru, och det firade vi under gårdagen in med en möhippa för Emelie. Ser nu fram emot att få se det fina brudparet nästa helg. 

Men nu är jag trött. Och imorgon är det måndag. Tusan också. En flexdag den här veckan hade verkligen inte suttit fel.

Sensommarkväll

Idag har jag blivit ompysslad hos frisören. Håret fick lite ny färg och en stor del åkte av. Det är samma sak var gång jag klipper mig - slappnar av i den där stolen och vips har jag slängt ur mig "jadå, bara klipp!". Men det växer ju ut igen. 

På vägen hem ikväll åkte vi som vanligt över Hasslöbron. Vattnet var så stilla och solen sken på en klarblå himmel. Nej, den där matlagningen kan minsann vänta! Blev en tur ut till Garparhamnen - Sambon fiskade och jag njöt av solen. Det gäller att få ut så mycket det bara går ur de här sista sensommardagarna. Samla energi. Den behövs. 

En massa.

Vissa perioder på året är mer hektiska än andra. Just nu är jag nog inne i den värsta perioden. Eller bästa. Det beror på hur man ser det. Hur som helst så är det mycket nu på många plan. Mycket som är roligt. Mycket som är intressant. Men det kan ändå bli för mycket.

Helgen gick i en rasande fart. Jovisst, vi sov hemma båda dagarna men det var väl ungefär den stunden vi vistades hemma på hela helgen. Trevlig tjejträff i Karlshamn, trevlig middag på ön och trevligt kalas i Växjö. Den här veckan andas vi jobb. Det har varvats med lite fikabesök hos oss under gårdagskvällen, samt en tjejfika i stan ikväll. Har nu landat i soffan, utslagen. Imorgon tar vi nya tag. 

Just idag är jag stark...

.. Just idag mår jag bra! Efter ett par veckor av total förvirring så börjar nu bitarna att falla på plats - äntligen! En lyckad arbetsdag följdes av ett pass med Body Pump. Okej, vid det senare kände jag mig kanske inte så stark utan snarare svagare än på länge (träningsvärken kan vara en bidragande orsak). Men ändå - bra onsdag! 

Nu kör vi två dagar till - ända in i kaklet! 

"Slå skiten ur den jäveln!"

September är kommen och det är dags att ta tag i mitt liv igen - på allvar. Har sedan någon vecka tillbaka börjat med crossfit-passen på jobbet igen, men mitt vanliga gymkort har legat på hyllan länge nu! Idag var det dags att få lite valuta för pengarna igen. Det blev ett body Combat-pass - ni vet ett sådant där pass då man slår skiten ur (rent ut sagt) spöket Laban. Eller ja, det var i alla  fall vad alla andra gjorde. Själv spöade jag det där tertialbokslutet, knäade periodiseringarna, gav de där avtalen en rejäl uppercut och sparkade de där projektredovisningarna rejält i magen. Skönt att köra slut på kroppen efter en dag då huvudet har gått på högvarv. Mer sådant från och med nu. 

En kopp te i soffan nu och jag kommer sedan att somna utan några som helst problem. Over and out.