Syster Fluff och Syster Platt på nya äventyr

Om det är någon som undrar är det jag som är syster Fluff och Johanna som är syster Platt. Fixat håret och tyckte det blev så väldigt fluffigt. Var tvungen att ta ett kort på mig själv för att se hur det egentligen såg ut. Kanske överdrev lite.. Hehe! 

Sitter just nu och väntar på att tiden ska gå så vi kan bege oss in mot stan. Det är därför jag sitter här och skriver detta otroligt onödiga inlägget..

image749

Shopping

Hmm.. jag skulle ju BARA köpa studentpresent till Emelie men ändå kom jag hem med ett antal påsar. Märkligt det där.. Tur jag hade "mamma" Johanna med mig som ändå tvingade mig att sortera bort lite saker. Hehe!

Ser fram emot fest ikväll! :)

Lördag

Uppe med tuppen idag. Solen gillar att tränga förbi mina gardiner om mornarna om man säger så. Kanske kan jag till och med få lite gjort innan det är dags för mig, Lina och Johanna att bege oss ner till stan. I stan skall studentpresent till kusin Emelie inhandlas. Hm.. långt ifrån lätt! Kanske ännu lite solning senare idag? Mina ben har fått en väldigt konstig solbränna, solen måste kommit från sidan eller nåt, haha! Ikväll väntas som tidigare nämnt fest hos Erica med lite blandat folk (både kända och okända) och kanske även utgång i stan (är väl bara jag och Johanna som är så dumma att vi går ut helgen innan sista tentan, haha!).

Någon är fortfarande i "skolan"... hehe!

Lite färg åtminstone..

Ännu en heldag i solen på bryggan vid sjön. Förmodligen är det helt klart synligt också.. Konversation med en dam i kön på Willys:
- Åh, har du legat vid stranden hela dagen....
- Hehe, joo. är därför jag börjar anta en rödare färg..
- Det är härligt!

Har svårt att tänka mig att min färg är "härlig". Men den lägger väl sig till imorgon skulle jag tro (och hoppas!!).

Fredag idag. Vad händer? Öhh.. inte mycket! En promenix med Lina om en liten stund men i övrigt blir det nog bara en ensam fredagskväll på hemmaplan. Imorgon vankas det däremot fest på/i (?) Hov med Lovisa och några andra spännande personer. Hm, ingen aning om hur man skall ta sig dit eller var det ligger men det kanske kan bli en spännande utflykt. Hehe!

image748
Bild från förra sommaren. Bikinilinjen är väl ungefär densamma.. Hehe!

Mäktigt!

Finalen av "So you think you can dance" är över. Är så impad och avundsjuk på dessa dansare. Sitter helt hänförd i tv-soffan. Det är bara så.. mäktigt!


Vi.

Livet förändras, var jag än går
och det kommer kanske inte alltid va vi två,
bara så länge det finns stjärnor över oss
och bara så länge våra hjärtan klarar av att slå.

Produktiviteten är låg - idag igen!

Mycket produktiv dag? Hrm, nej knappast! Men väl en härlig dag.. Landade i Växjö igen då det närmade sig lunchtid efter att ha spenderat kvällen och natten i Ronneby. Hem och bytte om för att sedan cykla ner till sjön tillsammans med Malin. På bryggan mötte vi upp en flitigt pluggande Johanna. Dock hade Malin och jag stora svårigheter att följa Johannas goda exempel (och dessutom la Johanna ifrån sig boken så snart vi dök upp). Därför blev det en heldag med solande på bryggan och med mikroekonomiboken som huvudkudde. Inte så dumt det heller! Ångesten börjar dock krypa på vid tanken på att det nu är en vecka kvar till tentan och jag har hittills inte gjort ett dugg. 

Ikväll blir det finalen av "so you think you can dance" och förhoppningsivs skall jag krypa ner TIDIGT i säng ikväll - verkligen välbehövligt!



 image746

 

Seminarie och kortvisit i Ronneby

Seminarie om drygt 1,5 timme. Särskilt förberedd är jag definitivt inte och ändå är jag nog den som är bäst förberedd i min grupp. "Seminarie? Imorgon? Läsa boken? Var hittar jag den då?". Hm.. Förhoppningsvis är det inget överseriöst annars får jag nog skämmas idag.

Sent i eftermiddag bär jag och Malin av mot Blekinge där jag ska bli avsläppt bland studentbostäderna i Ronneby. Blir dock ingen lång visit utan återvänder till Växjö igen imorgon bitti. Så nu vet du det Mamma (för antar att du eventuellt läser det här), att jag kommer till Ronneby idag men hinner tyvärr inte göra något besök hos er.

Nähä. Kanske borde läsa klart boken vi har till seminariet idag ändå?

Annorlunda?

Bilder och minnen. Tänk att livet där borta fortsätter. Att det bara fortsätter att rulla på precis som vanligt. Precis som vanligt utan mig. Är det vanliga livet utan mig annorlunda? Ibland önskar jag just det..

Plugg på hög nivå. Hm!

Då var denna dagen också till ända snart. Ännu en dag med ytterst lite plugg. Vad håller jag egentligen på med? Visserligen spenderades förmiddagen på bibblan där vi först fick vara med om en brandövning och resten av tiden diskuterades Martins (icke existerande?) sexliv. "Hon har mörkt hår, stora bröst och är ganska smal". (Öh, är inte det alla killar vill ha? Fattar nada..) På eftermiddagen var det dags för gruppövning - en mycket onödig sådan som mynnade ut i att klädesbutikerna befinner sig i monopolistisk konkurrens (något som vi egentligen konstaterade för flera veckor sedan på en föreläsning). Jag kunde till och med svaret på en fråga - det säger ganska mycket på hur hög nivå gruppövningarna håller. Hoppade andra delen av gruppövningen och tog en promenix runt sjön med Johanna, Lina och Malin istället.

Ikväll skall det serveras svensk nypotatis och lax här på Stallvägen. Mums! Har förklarat för Mr. A att jag under inga omständigheter tänker förtära hamburgare och stuvade makaroner under morgondagen - haha!


Måndag

Vilken märklig dag det här har varit. Kan väl inte påstå att jag har fått så mycket gjort. Finns mycket roligt att prata om, många intima detaljer som måste gås igenom. Haha!

Nu längtar jag bara till onsdag... faktist! :)

En helg då livet är som bäst..

Någon närmare genomgång av gårdagen och helgen orkar jag nog inte. Låter orden "underbart kul" och bilderna tala för sig själva. Idag blev det en spontantripp till mormor och morfar där jag överraskade världens bästa mamma (är ju mors dag idag). Ett mycket bra beslut!

image732image733image735image736image734image737image738image739image740image741image742image743image744

Ut med det gamla och in med det nya!

Jag blir många gånger väldigt märklig så här "dagen efter". I alla fall på förmiddagarna. En energi vaknar till liv. En vilja att förändra världen.. eller i alla fall mitt eget liv. Samma känsla infann sig idag på morgonen. Mitt "nya" liv började med en förändring av lägenheten. Fram med strykbrädet och strykjärnet långt innan jag själv ens tittat mig i spegeln eller än mindre tagit på mig några vettiga kläder - här ska vårgardinerna fram! Sängkläderna skulle bytas, vissa "höst-saker" skulle bort och våren in! Efter det var det dags att frosta av frysen. Slängde en väldig massa mat som ändå aldrig kommer bli uppäten. Ut med det gamla och in med det nya! Ja det gäller verkligen att passa på när orken finns där.. Även om denna ork förmodligen är ett sätt att hålla tankarna borta från vad som egentligen hände igår.. hrm!
 
Nu blir det en promenix med Lina och även lite handling.


Vad gör jag uppe nu?

Ja, det kan man verkligen fråga sig med tanke på gårdagen. Vaknade och kunde inte somna om. Kände efter om jag inte var lite hungrig. Vandrade upp till frysen. Tog ut en brödskiva. Hm. Ska frosta av frysen idag, mycket frost.. Sätter brödskivan under kranen och ska precis sätta på vattnet när jag plötsligt kommer på "Nej - vad gör jag?!". Som sagt, borde verkligen sova lite till..

Gårdagen med Fredagsfestivalen var helt.. ja.. kul hade jag i alla fall, enormt roligt! Blev lite mycket mer av allt än planerat. Drack jag verkligen tequila?! Diskuterade jag verkligen seminariet och kläduppgiften med en gruppmedlem? Propagerade jag och Malin för alla vi mötte att ansluta sig till gruppen "stolta nördar" på facebook? Vad var det för sms som skickades? Hur försvann vinflaskans innehåll utan att några glas fanns tillgängliga? Vart försvann Lina? Frågorna är många och svaren är lite tvekande. Lyssnade vi egentligen på så många band? Looptroupers (eller nåt) vet jag att vi diggade ett tag till i publikhavet, men några andra? Eller var det kareoketältet som var favoritplatsen större delen av kvällen? Härlig kväll var det i alla fall, bästa kvällen på mycket länge! Mina och Johannas skor var helt klart finast, och njae våra overaller var nog inte så tuffa i jämförelse med Idas och Emelies (men så är de från Karlskrona också där man tydligen får tusen olika märken).  

Kommer kanske bilder senare. Min kamera har övernattat hos Malin (tror jag i alla fall...) Ikväll väntas Grisfesten - med andra ord; ännu en helgalen kväll!

Fredagsfestivalen

Ikväll smäller det - fredagsfestivalen, here we are!!

image731
Förlåt men hittade ingen annan bra bild på våra snygga overaller!

Unik kanske?

Malin har flera gånger sagt att jag är en av de trögaste hon känner. Konversation igår:

C: Han är bara helt.. trög!
M: Jag gillar inte tröga människor..
C: Nähä?
M: Ja men alltså du är ju inte trög så.. du är ju mer trög på ditt alldeles egna sätt!

Slutsats; Jag är trög på mitt alldeles egna sätt. Måste väl finnas något fint och unikt i det också va?


Könsbyte..?

Trevlig utgång med mina stjärnor igår! Mycket känt folk ute. Imorgon är det fredag vilket är lika med Fredagsfestivalen och på lördag är det Grisfesten som gäller. På med overallen, en cider i handen och ha jäkligt roligt! Kommer dessutom lite Karlskronastudenter till stan. Vad jag har hört ska det inte bli regn heller (peppar peppar) - lyckan är total!

Såg första avsnittet av "bonde söker fru" igår. Vi var väl mest i jakt på en man till Johanna, det vill säga någon som söker en flicka som har nära till skratt och som har ett nära förhållande till sin mor, då Johanna helt klart är den perfekta svärdottern. Vet inte om vi hittade några som var av intresse. Den som var mest intressant var egentligen killen som var gay. "Vilken kille kan INTE gilla honom?". Men könsbyte var tydligen inte av intresse. Haha!

Jaha? Kanske skulle göra mig i ordning och försöka ta tag i mitt liv? Av någon anledning känner jag redan nu att detta nog kommer att bli ännu en mindre produktiv dag. Suck!


Allkåren 08

Då var allkårsveckan igång på allvar. Jag, Johanna och Malin tog en titt på vinbrännbollen idag och ikväll blir det lite fest och utgång på Sivans. Trevligt värre!

Plugg? Öh, vad är det?!


HIPP HIPP HURRA !!

image724





Här har ni henne - min absoluta favorit nummer 1 - Louie!

Louie är en liten ilsken smålänning som håller till i de småländska skogarna utanför Växjö, nämligen Furuby. Hon är oftast en glad och trevlig prick men med ett oerhört hett temperament. Akta er för att säga emot fröken Lovisa - då kan det gå illa! (Ärligt talat är jag lite rädd för hur hon kommer att reagera då hon ser ovanstående bilder) Vidare klyftig är hon väl inte direkt heller, vissa (läs Malin) säger till och med att hon nästan är mer korkad än vad jag är (jo det är sant) - med andra ord en sann blondin! 

Louies absoluta favoritsyssla är..  hm.. shopping kanske? Jo, helt klart shopping! Hon är nog lite av vad man kan kalla för en shoppoholic. Tidigare var nog hennes favoritsyssla rökning, något som tack och lov fröken Lovisa nu har lagt av med på allmän begäran. Ibland följer hon med sin favoritkusin (läs Camilla) på vilda upptåg (då oftast alkohol är inblandad). Det brukar oftast bli väldigt spännande kvällar med inslag av blåmärken (då man kan trilla både i trappor och annat). Dagen efter brukar däremot vara värre för fröken Lovisa då hon innehar en väldig huvudvärk och ångest över att exempelvis ha sagt att Camillas (något manliga) klasskamrat har en väldigt snygg rumpa.

Nog pratat om Fröken Lovisa. Det jag egentligen ville göra med detta inlägg var att hylla henne på hennes stora dag. Lovisa fyller nämligen hela 20 år idag. Vi hälsar henne välkommen in i vuxenklubben. Slut på tonårstiden - nu väntar det riktiga vuxenlivet med inslag av bingolotto- och sykvällar.

HIPP HIPP HURRA FÖR VÄRLDENS BÄSTA LOUIE IDAG!!

Hemlighet

Något märkligt har landat i min brevlåda (men det är egentligen en hemlighet).

När ska oturen vända?

Boken "Vägar till full sysselsättning" är verkligen ingen hit, nog bland det tråkigaste jag har läst (eller ja, försökt läsa i alla fall). I normala fall brukar faktiskt politik intressera mig men när det kommer till figurer och märkliga ord som jag inte förstår mig på, lägger min hjärna av automatiskt - då vill jag inte ens försöka att förstå. Men jag måste, särskilt med tanke på att jag har hamnat i en grupp med fyra personer, varav en kommer vara sjuk hela veckan och jag är ganska säker på att ingen av de andra två har läst någoting. Många andra grupper består av sex personer och vi bara av tre nu. Suck - hur ska detta sluta?

För övrigt ska jag spendera två timmar i stan idag där jag ska räkna kunder. Särskilt roligt idag med tanke på att det ser ut att bli regn..

När ska oturen vända?


Suget...

På grund av sjukdom blev den traditionella måndagsmiddagen inställd. Att umgås med två sjuklingar lär ändå inte vara någon höjdare. Hehe! Därför blev det matlagning på hemmaplan idag istället. Kokades potatis (för ovanlighetens skull) här på Stallvägen och inte vilken potatis som helst utan svensk nypotatis! Mums!

Just nu är jag ofantligt godissugen (framförallt naturgodissugen!). Suget har nog aldrig varit så stort som idag. Var en god granne för en stund sedan och lånade ut kaffe till grannen Lina och då såg till min förfäran att regnet öste ner ordentligt. Med andra ord blir det inget godis ikväll, typiskt då jag verkligen hade varit i behov av lite tröstätande idag.

Traditioner i livet

Jag är en konservativ person som gillar traditioner. Varför frångå sådant som redan fungerar bra? Exempelvis har jag kuggat på en tenta tidigare, nämligen "Kalkylering och Internredovisning", det vill säga den näst sista kursen förra året. Omtentan gjordes då alla andra gått på sommarlov. En mycket trevlig syssla att sitta här i ensamheten, inspärrad på ett bibliotek när alla andra åkt till sina hemorter. Härlig känsla att då och då slänga längtansfulla blickar mot fönstret där solen stod högt på den klarblå himlen, få samtal från personer som legat på stranden större delen av dagen och bara njuta av den något kvava luften i grupprummet. Att frångå en sådan tradition vore väl synd - så därför har jag nu kuggat på min andra tenta (mikroekonomi 1) här i Växjö - på den näst sista tentan i år. Traditionen är alltså upprätthållen - jag kommer ha något att göra i sommar (på den lilla fritid jag har när jag inte jobbar), mina ekonomiböcker kommer bli mina trogna följeslagare - kan det bli bättre?

(Hoppas ni förstår er på ironi)

Ingen som vet, ingen som vet..

Morgonen började inte bra. Yrsel och illamående. Lyckligtvis lyckades jag efter mycket om och men ta mig iväg till dagens seminare och tur var väl kanske det då bara en av mina tre gruppkompanjoner dök upp. (Seminariets resultat; det är på JET man ska tanka om man är student eller pensionär). Mår i alla fall bättre nu i eftermiddag, om än lite orolig. Var har J tagit vägen? Ingen som vet, ingen som vet..
 
Imorgon blir det räknande av Kompaniets kunder under ett två-timmarspass och eventuellt också lite intervjuer (om nu den fjärde gruppmedlemmen behagar höra av sig!). Kanske borde plugga lite idag? Läsa? Usch, det orkar jag nog inte.. Skriva anteckningar? Mer troligt. Ikväll blir det i alla fall måndagsmiddag hos fröken Stark. Trevligt värre!

Nähä. Nu ska jag bege mig in i Mikroekonomins underbara värld..

Tillbaka till tystnaden

Tillbaka igen på Campus. I normala fall brukar jag älska att bo ensam i min lilla lägenhet, brukar trivas bra med att rå om mig själv och brukar faktiskt njuta av tystanden. Efter en helg hemma hos familjen där stim och stoj är en del av vardagen blir dock tystnaden här i min lilla lägenhet främmande och otäck. För att vänja mig tog jag en promenix med knäppisarna på Campus, lyssnar på musik samtidigt som jag tittar på tv samt ringer ett par telefonsamtal.  

Helgen har hur som helst varit bra. Har byggt ihop ett trädgårdsbord, byggt isär det igen och byggt ihop ett annat, kånkat och burit på sängar (och våningsängar) som ska flyttas om på Aspan, shoppat med mor och skjutsat omkring lillebror. Jag och Josse skulle ta en liten spontanutgång. Hällde i oss en massa på en timme, gick till busshållsplatsen för att sedan komma på att vi inte orkade (eller egentligen hade råd) att gå ut. Hem igen för att dricka lite till och ha kul ändå, men istället somnade vi i soffan. Haha! Så gick det med vår utekväll.. 

Idag har det varit kalas i Furuby - vi hälsar Lovisa medlem i 20+-föreningen. Nu går det bara utför - rejält utför!

image712 
SKÅL!
image710 
Ingen smickrande bild på varken mig eller Josse kanske är jag rädd - hehe! image711
Mmm.. Dooleys! :)

Förvirringen är total

Härmed utser jag mig själv till den mest förvirrade person som vandrar i ett par skor. Ibland blir jag riktigt rädd för mig själv..


Saknad? Börja leta!

Fredag. Ännu en arbets(?)vecka har passerat. Idag ska jag styra kosan mot sydligare breddgrader, nämligen Blekinge. I ärlighetens namn beror det på att jag inte har så mycket annat att göra (men om någon hemifrån skulle råka läsa det här beror det givetvis på att jag är utom mig av saknad till er!). 

Innan jag beger mig hem ska jag dock ta reda på dagens bensinpris på Preem Sandviksvägen samt lämna in "bensinmackuppgiften". Hur mina kära gruppmedlemmar kunde lämna över denna viktiga uppgift till mig, utan någon möjligthet att kontrollera mig, är en gåta. Ska påpekas att jag ett antal gånger gått vilse bland alla lärarrum och nu ska jag gå dit ensam. Puh, hur ska detta gå?! Saknas jag någon gång under dagen vet ni i alla fall var jag befinner mig; någonstans i labyrinterna på andra eller tredje våningen i skolan.
 
Nähä. Kanske ska ta tag i mitt liv. Här ska det städas, packas och duschas. Trevlig helg på er!  


Spionuppdrag

Idag har jag och Maria bevakat bensinstationen Preem Sandviksvägen under en timmes tid (nej vi fuskade inte, killarna fick ta vid den sista timmen) och räknat bilar. Mycket viktigt och spännande uppdrag. Det är inte varje dag man blir vittne till ett slagsmål mellan två tonårspojkar eller då man ser en man med badrock (!!) vandra omkring fram och tillbaka på en bensinmack för att till slut (efter en halvtimme ungefär) bli upplockad av en bil. Herr Jerrling var också på besök på stationen. Vi var väldigt noga med att uppmärksamma vad han höll på med. Överhuvudtaget verkar Preem Sandviksvägen vara ett "hippt" ställe att hänga på. Många medelåldersmän som kom förbi vid middagstid, köpte en korv och en tidning och sedan satt där i bilarna och myste, nickade till lite då och då åt grannbilen där ännu en medelåldersman satt med sin tidning och korv. Vilken gemenskap!
 
För övrigt kan jag upplysa er om att bensinpriset på Preem Sandviksvägen ligger på 13,29 kronor idag, det vill säga en höjning på 20 öre från gårdagen.  

Tummen upp..

..för ica-butiken i Umeå som valt att sluta sälja cigaretter. Absolut inget fel i det (tycker jag som själv inte är rökare visserligen).

Skräppolisen

Jaha, då var det näst intill bevisat att det inte bara är unga och dumma studenter som skräpar ner här på Campus efter grillkvällar. Två gäng med medelålderspersoner har befunnit sig på Slottsängen ikväll. Nu har de gått och kvar är en massa burkar, kassar och inte mindre än åtta engångsgrillar! Någon som hört talas om ett ting vid namn papperskorgar? Inte det? Nä, trodde inte det..  (Lovisa har smittat mig - det är därför jag leker skräppolis).


Jo mycket riktigt, jag är trött - väldigt trött!

Knappar

Våra nya fina knappar som ska pryda våra overaller anlände idag på posten. :)

image709

Programbyte?

Kanske inte är så stor skillnad på en programmerare och en ekonom trots allt. De läser om sådant vi läste i statistiken och nu läser vi om.. spelteori! Man kanske skulle göra ett programbyte? Haha - nog ingen risk vid närmare eftertanke...

Stolta nördar

Sommaren närmar sig - dags för böckernas tid (svar nej; ingen kurslitteratur!). Som jag nämnt i tidigare blogginlägg har jag precis läst ut boken "Mias systrar" och nu är det dags att ta mig igenom en ny bok, nämligen "Känn pulsen slå" av Berny Pålsson. Ännu en verklighetsbaserad bok som förhoppningsvis (jo faktiskt!) kommer ge mig kalla kårar. "Vingklippt ängel" (en tidigare bok om henne) är sedan länge sönderläst så jag har höga förväntningar på det innehåll som döljer sig innanför dessa nya pärmar. Psykisk sjukdom, missbruk och självförnedring..

Då denna bok är utläst har jag tänkt ta tag i mitt nästa projekt; nämligen läsa Stieg Larssons böcker. Jag vet att det är dåligt, jag borde läst dem för läääänge sedan men har inte blivit av. Dock lär det få vänta tills sommaren har tagit fart på riktigt. Att börja läsa sådana böcker (för enligt många ska de vara riktigt bra!) under tentaperioden är förmodligen inte att rekommendera.

TVÅ inlägg om böcker idag. Lite snudd på nördigt. Tur att jag, Johanna och Malin numera har kommit ut ur garderoben och med stolthet i rösten kan säga att vi är "Stolta Nördar". Beställt fina knappar med detta budskap som ska pryda våra vackra ekonomoveraller. Känn hur avundsjukan stiger upp i huvudet på er! Haha!


Berny Pålsson

GRATTIS!

Hipp Hipp Hurra för Anton som fyller gammal idag - hela 22 år! Ytterligare ett steg mot 30 då ölmagen ska vara färdigväxt. Och glöm aldrig att även om jag fyller 22 år (huu..) i November så kommer du alltid att vara ett helt halvår äldre än mig! ;)

image707

Mias systrar

Jag har precis läst ut en bok som väckt många tankar. Skräckkänslor blandas med ilska. Jag blir arg, rent av j*vligt förbannad, speciellt vid tanken att allting faktiskt har hänt i verkligheten och här i Sverige. Hur kan detta få ske utan att något händer? Hur kan man faktiskt få för sig att man äger en annan människa, att man har "rätt" att slå och till och med döda denne? Varför är det den förföljda som får ändra sitt liv medan förföljaren kan leva som vanligt? Att anmäla verkar ju också hopplöst, i varje fall om man ser till kvinnorna i boken;"Härmed meddelas beslutat att lägga ner förundersökningen. Beslutsmotivering; brott kan ej styrkas."


"Var det den vintern Fadime mördades av sin pappa? Rätt åt horan sa pappa och farbröderna, men hon och systrarna hade letat fram tidningarna ur pappersinsamlingen och läst alla artiklarna i smyg.."


"Ur socialtjänstens dokumentation; Tidigt under samtalen fick vi veta att fadern slagit modern och hotat att ta Fredrik ifrån henne för gott. Fadern förnekade inte detta men ursäktade våldet med moderns beteende. Faderns ansåg sig inte behöva hjälp för egen del utan menade att det var modern som behövde hjälp."


Boken heter Mias systrar. Författarinnan är samma kvinna som är huvudperson i de välkända böckerna Gömda, Asyl och Mias hemlighet. Att läsa boken är ett hett tips i sommarvärmen!


Spänning..

Är det någon som vet vad det är? Det är nämligen precis vad jag längtar efter just nu. Riktig spänning. Nej jag menar inte att det ska bli spännande att se vad Carole ger oss för feedback på arbetet, nej jag menar inte vad som ska hända i nästa avsnitt av Desperate Housewives och jag menar inte heller att det ska bli spännande att påbörja ett nytt sommarjobb. Jag menar riktig spänning - spontanitet, äventyr, ökande puls och hisnanade känsla. Varför ingår det inte mer sådant i mitt liv?  

Nä jag vet, jag borde väl egentligen inte klaga. Livet är ju trots allt ganska bra just nu. Haft flera underbara dagar i solen, plugget går ännu inte på högvarv i den nya kursen och det mesta i livet går just nu att ta med en klackspark. Ändå kan jag inte låta bli att längta bort, bort till något annat.. Mycket vill ha mer - farligt, farligt, men ack så underbart! 

Doften - en hemlig doft som ger minnen - minnen om just spänning och äventyr. Som sagt; farligt, farligt..

  image706

En helg med "Knäppisen"

Ensamheten och tystnaden har infunnit sig igen i den lilla 25-kvadrat stora lägenheten på Stallvägen. Trevligt med lite sällskap. Ser fram emot att flytta ihop med Johanna, att inte bo ensam utan mer som "hemma". Har varit en mycket bra helg. Något plugg har det inte blivit men väl sol (mycket sådan vilket min hud inte tycks uppskatta), glasstårta på Slottsängen, middag på Båtsmannen, bio, grillning och sovmornar. Vad mer kan man begära?

Lärdomar från helgen:
1. Skor
Se till att alltid tänka på vad du har på fötterna. Ta inte på dig högklackat ÄVEN om du själv anser att du inte ska gå så mycket. Helt plötsligt inser ni att det inte går någon buss och att det är upptaget när man ringer till taxibolagen. Det man får göra då är att glatt traska hem (sakta men säkert). Risken är stor att du efter en bit kommer på den otroliga idén att det kanske funkar bättre barfota (det gör det inte!!), något man kan få efterkänningar dagen efter.

2. Överraskningar från ovan
Se upp vad det är du stoppar i munnen. Helt plötsligt kan en fågel få för sig att göra sina naturliga behov precis ovanför dig. Bli då inte förvånad om lite då hamnar på din halvätna fralla som du håller i handen. Bli dock inte ledsen, det hade ju trots allt kunnat vara värre, betydligt värre! (HAHA!).

3. Sol 
Akta dig för att sola för mycket! Att tro att solskyddsmedel är för mesar är ingen bra inställning. Att däremot se ut som en riktig kräfta gör inte bara ont, det är inte vidare vackert heller.

4. Solskyddsmedel 
Har ni någon gång funderat på vad solskyddsmedel egentligen innehåller? Jo det kan jag tala om för er, efter upplysning innehåller det "samtliga viktiga ämnen".

5. Tomma biosalar
Att komma in i en helt tom biosal (två personer) behöver faktiskt inte betyda att filmen är dålig.

6. Hamburgare + stuvade makaroner 
Oavsett Antons protester - hamburgare med stuvade makaroner till KAN INTE vara någon höjdare - that´s it!

7. Licens för att kasta frisbee?
Vad jag vet finns det ingen frisbee-licens? Eller?

Försommar

Hittade en ny brygga idag, en mycket fin sådan där jag, Johanna och Lina har spenderat eftermiddagen. Det känns om man säger så.. Om någon timme anländer Knäppisen nummer ett. Kul för honom att mötas av en röd kräfta när han anländer till Växjö. Hehe!

image702image703image704image705

Himmelriket

Hur kunde denna vecka förvandla hela Växjö till ett himmelrike - det är frågan alla ställer sig. Ännu en dag med en sol som står högt på den klarblå himlen. Snart blir det en cykeltur till den stora sjön och förhoppningsvis en hel eftermiddag på vår nyfunna brygga.

Lasse, Lasse, underbara Lasse...



Grillning på Slottsängen

image693 
Här är det grillning på G. Nä vi använde inte briketterna till engångsgrillen - så amatörmässiga är inte ens vi!
image694 
Här har ni den nya grillen. Målet är att vi ska få behålla den i år, det vill säga att den inte ska bli stulen igen.
image695image696 
Johanna och Malin kastar freesbee. Fler som anslöt sig senare. Bland annat var Lina en riktig höjdare! ;)
image697image698image700 
Förlåt Lina, förstår att du kommer hata mig nu men jag var helt enkelt tvungen att lägga ut den här bilden - den är helt enkelt alldeles för klockren! :)
image701

Bilder som säger mer än ord..

image686image687image688image689image690image692image691

Helt enkelt underbart! Ikväll blir det grillning på Slottsängen med de bästa - kan inte bli en bättre avslutning på en underbar dag!

Aldrig grå..

Ingen vind kan blåsa omkull oss nu.
De kan kalla oss fula men aldrig för grå.

image685
Lillebror på Aspans brygga

Promenix med Knäppisarna..

Två knäppisar kom på besök. Tog en promenix med dem runt Campus. Diskuterade viktiga saker såsom sjöodjuret i Trummen, freesbeegolf, "bröstknuffar" och hur man uttalar "liljekonvaljer". Hittade till och med ett par liljekonvaljer i backen vid Tufvan. Underbart!

image684
Här har ni oss då vi såg sjöodjuret i Trummen första gången, är nog ett år sedan nu..

Jag är helt klart bäst - så är det bara!

Säger som Lotta på Bråkmakargatan; Tänk vad duktig jag är egentligen, jag kan ju nästan allting. Är väl härligt när man vissa dagar kan tycka att man faktiskt duger till NÅGOT. Jag har en säng nu igen - en säng med ben, eller ja medar heter det egentligen. För stunden bryr jag mig inte om att jag egentligen tycker att medar är bland det fulaste som finns, jag är bara otroligt nöjd med min "nya" säng. Nu har jag också en nystädad lägenhet. Plugget? Nja, det har inte blivit så mycket med det idag. Tror jag lyckades ta mig igenom ungefär tio rader i boken. Men strunt i det - jag har ju fått ihop min säng. Och nybäddad med rena lakan är den också. Fan vad nöjd jag är (eller har jag nämnt det innan?)

Får be om ursäkt till Johanna också. Minnet är inte riktigt som det ska vara tyvärr. Är väl åldern, jag fyller trots allt hela 22 år i år, inte undra på att jag börjar bli senil.

image682

Effektiviteten är hög

Klockan är endast kvart över tolv. Jag har redan hunnit med en cykeltur till sjukhuset i stan (spenderade mest tid i väntrummet och endast fem minuter inne hos läkaren), varit på apoteket och hämtat ut min nya pencilin, varit på en tre timmars lång föreläsning, inhandlat ny kursbok, försökt samordna min grupp (inte det lättaste!), köpt biljetter till Allkåren och ätit lunch. Nu ska jag diska mitt jätte-diskberg och sedan bege mig ut i solen där det vankas läsning. Jysk-killen borde ringa om en stund och ska då rapportera att jag fullföljt mitt uppdrag. Förhoppningsvis har moster Ann-Marie tid även idag så jag kan ta en tripp till Jysk idag igen och få slut på allt det här tjaffset. Oj, måste boka tvätt-tid också - får icke förglömmas. 

Det var nog allt. Känns bra. Effektiviteten är hög. Undrar om dagens läsning kan bli detsamma. Hrm! 

- Hur länge tog du pencilin sist?
- 14 dagar.
- 14 DAGAR??!!
- Ja.. eh.. jo det var det.. 
- Det var.. länge..!! 

 
Jaha. Förlåt då. Eller nåt.

Så har ingenting doftat igen..

Jag vet vi var unga och somliga vill kalla oss för dumma,
men jag saknar vår naiva blick och att varenda känsla var på liv och jävla död.
Våra tonårsskinn var utan skuld och synd och du doftade som en trädgård efter regn,
så har ingenting någonsin doftat igen.

Favoritårstiden nummer ett!

Jag älskar denna tiden på året, då träden slår ut i grönska, fjärilarna svärmar runt de nyutslagna blommorna och solen glittrar så fint i sjön här intill. Visserligen nyser jag en hel del just nu (möjligt att det beror på all pollen), men det bortser jag mer än gärna ifrån. Det här är ändå min absoluta favoritårstid - då vårt avlånga land är som allra vackrast. 

Ringt till farbror doktorn idag. Vårdstrejken har gjort att jag får vända mig till de centrala delarna av Växjö (där jag svimmade sist). 

"Slå in ditt telefonnummer, inklusive riktnummer. Avsluta med fyrkant. Vi ringer. halv. elva. i förmiddag."

Alltid lika trevligt att bli så personligt bemött. Hehe! Dags att.. öh.. städa? Efter det blir det nog lite förmiddagsplugg i solen.

image681
Home sweeeeet Home!

Livets små händelser..

Första föreläsningen på Mikro del 2. Fick en rejäl genomgång om vad det är för skillnad på docent, dotorand, proffessor m.m. Mycket.. öh.. lärorikt inom mikroekonomi? Vi studenter har väl kanske för det mesta uppfattningen om att de som blir kvar på universitetet är de inkompetenta som inte får jobb någon annanstans. Kanske vi inte skulle berätta för skrytpelle dock som mer än gärna berättade att han tjänade runt 40-50 000 i månaden. Hehe!

Måndagsmiddag ikväll. Serverades "falsk fläskfilé". Mycket uppskattat. Särskilt av min mor tydligen som var så glad att jag fått i mig riktig mat. Haha!

Imorgon blir det samtal till fabror doktorn (passande så här i strejk-tider). Har varken lust, ork, tid eller råd men är villig att göra nästan vad som helst för att slippa onda njurar igen. Ska eventuellt även bege mig till Jysk och skälla ut den inkompetenta personalen (säger jag nu ja - kommer väl stå där och tacka så mycket i slutänden ändå, hehe!).


Tillbaka till allvaret

Tillbaka på Campus. Efter en snabb cykeltur ut till CityGross vågar jag nästan påstå att kinderna börjar återfå en normalfärg, till skillnad från den lakanfärg jag hade hemma i Ronneby i morse. Är nog nästan återställd, bara lite skakis.

Jaha, nu var det dags för allvar igen. Frågan är om jag lyckats återhämta mig ordentligt under dessa dagar. Underbara dagar har det i alla fall varit - verkligen välbehövliga lediga dagar! Hann nog nästan med alla de personer jag ville träffa - känns skönt! :) Här är lite bilder från helgens kalas hemma i Ronneby - Lillebror har blivit vuxen och fyllt hela 18 år - det ni!

image673 
"Ja må han leva, ja må han leva..."
image674image677
Tårtorna
image676
image679
image678image675
Lillebrors födelsedagspresent från mig - en fattig student har inte råd att köpa en bil hur gärna hon än velat - istället blev det därför en spargris så Matte får spara ihop till en bil själv! :) image680
Jaha, då har familjen fått en alldeles egen väderkvarn - den här har Morfar gjort alldeles själv. Nog är den lite söt ändå.. Hehe!


Denna underbara ledighet..

Ledighet - den underbara ledigheten är äntligen här och jag njuter i fulla drag. Tentan är gjord (åtminstone för stunden), tentafest kombinerat med valborgsfirande i onsdagskväll (superduper kväll!) och sedan hemresa mot Ronneby igår och det är här jag befinner mig just nu. Tröttheten under gårdagen var helt enorm, tentaveckor tar definitivt på krafterna.

Imorgon fyller lillebror Mathias 18 år och det ska firas med hela tjocka släkten. Hehe! På kvällen ska jag ha kul med lilla Josse - vad vi ska hitta på är dock ännu inte färdigplanerat. Vad händer då en fredagskväll som denna? Blir en mycket lugn kväll hemma hos mor och far, möjligtvis en liten träff med Mr. A.

Ha en trevlig kväll!