Happy Halloween

Har haft en ledig fredag idag - väldigt lyxigt och väldigt skönt. Ägnat dagen åt att storstäda, rensa garderober, ta en joggingtur längs med havskanten och shoppa lite i stan. Just nu inväntar vi gäster, det blir middag för fem ikväll. Eller ja, i alla fall för fyra - minstingen har nog med sig något eget i så fall. 

Halloween är det också idag. Hittills har barn i fyra olika omgångar knackat på och sagt "Bus eller godis!". Som tur väl är så köpte jag hem lite godis idag, men det börjar nu sina. Fram med lite småpengar och hoppas att man kan muta barnen med det istället. 

Happy Halloween! 

Ljusets hastighet

Det blir mörkt tidigt nu, väldigt tidigt. Det första jag gjorde när jag kom hem från jobbet var att byta om till träningskläder och ge mig ut i joggingspåret, allt för att hinna med ljuset - ändå var det kolsvart ute när jag väl var hemma igen. Får väl börja springa fortare. Eller börja använda pannlampa. Det senare är kanske lättare. 

Nu har jag krupit upp i soffan med lite tända ljus, inväntar med spänning att klockan slå halv åtta. Ikväll är nämligen deltagarna i "Halv åtta hos mig" från Karlskrona. Endast en småstadsbo tycker nog att en sådan sak är intressant, men det är också en tidigare kollega som ska stå i köket under veckan. Här på Tempelvägen är maten redan lagad och uppäten. Serverades köttfärssoppa med vitkål och glutenfria lchf-scones till det. Knappast något som passar i ett tv-program, men väl en måndagskväll i oktober.

25 h

Ibland räcker inte dagarna till och man hade kunnat göra vad som helst för att få en timme extra. Idag är den dagen på året då vi får just det, en timme extra till att göra vad helst vi vill. Den timmen har jag utnyttjat till fullo idag. Det är i alla fall inte var dag jag brukar hinna ta en sovmorgon, ta en joggingtur innan frukosten, ge sig in till stan på ett ärende, åka ut i skogen på svampjakt, bjuda mamma, pappa och Simon på fika, ut på långpromenad på Tromtö och rensa ogräs i häcken - allt innan klockan har slagit 17. Maten står i ugnen och har gjort det sedan lunchtid, ikväll serveras det riktigt långkok i form av pulled pork. En mycket bra söndag. 

Men förutom det här med att jag just idag uppskattar den där extra timmen, så gillar jag inte alls det här med att vi ställer om klockan till vintertid. Vad ska det vara för vits med det? Det kommer fortfarande att vara beckmörkt imorgonbitti när jag ska till jobbet, den enda skillnaden är att det nu kommer att vara mörkt när jag kommer hem också. 

Men inte mycket att göra åt det, bara att anpassa sig. Ny vecka imorgon, höstlovsvecka. Det innebär ofta lite mindre folk på jobbet, och när katten är borta dansar råttorna på bordet... Eller nåt! 


Finbesök

Lördagsmorgonen är kommen och jag sitter framför Nyhetsmorgon med min favoritfrukost; kvarg, hallon, lite mandelsmör, stora kokosflingor och solrosfrön - mumma! Igårkväll hade vi finbesök i form av Andy, Frida och lille Vilmer. Väldigt länge sedan sist och Vilmer hade hunnit bli en riktigt pigg och energisk liten kille. Det händer mycket på ett par månader. 

I helgen ska vi ha det lugnt och skönt. Ikväll kommer Lillebror Simon hit på besök. Blir mysigt. 

Ha en riktigt fin helg! 

Full koll - såklart!

 Listor och gula lappar - det är mitt knark när det blir lite för mycket att göra på hjärnkontoret. Har nog alltid fungerat så att när det snurrar för mycket i huvudet så krävs det bara att jag skriver en lista på allt jag behöver ha gjort och helt plötsligt känns det som om halva jobbet redan är gjort. 

- Alltså, har du koll på allt nu efter budgeten? Rekvisitionerna, projektavsluten och månadsprognosen? Allt som behöver förberedas inför bokslutet? 
- Jadå! Jag har skrivit ner allt på en lapp... här... någonstans... 

Som sagt; full koll! 

(Behöver kanske skriva en lapp så jag kommer ihåg var jag lägger mina listor.)

Nedförsbacken är här

För en tid sedan skrev jag att jag hade glömt bort hur det kändes att ta ett riktigt djupt andetag. Det var såklart ingenting som jag menade ordagrant, utan mer en känsla av att pulsen har varit för hög för lång tid - som om man ständigt kämpar med en uppförsbacke som aldrig tar slut. Idag slog det mig plötsligt att jag hade glömt bort hur det kändes att vara mig själv som glad. Insåg det mitt när jag med stor entusiasm skulle förklara för Sambon hur jag ville göra om i sovrummet. Sådan färg på väggen, den sänggaveln, lampan där... Energin är tillbaka och jag känner mig glad igen. Äntligen lite nedförsbacke att andas i!

Idag har jag haft ledig dag och jag har gjort stan tillsammans med Mamma. Eller ja, snarare så att Mamma har gjort stan tillsammans med mig. Men ändå. Lyxigt att strosa omkring i stan en måndag och luncha på Nya Skafferiet. Tack kära Mamma! 
Dagens inköp



V(b)ästkusten

Hemma igen efter en fin helg på västkusten. Borta kan vara fantastiskt bra, men jo - hemma är ändå alltid bäst! God mat, gott vin och gott sällskap är alltid en lyckad kombo. Lite shopping i stan (och spontantrip till Gekås) och helgen är helt enkelt fulländad. Blev även besök i Annas och Jonas nya fina lägenhet, och även i Filips tuffa lägenhet (som inte är så ny längre, men som jag inte hade sett). Blev till och med ett träningspass på lördagsmorgonen, så jo vi har hunnit med mycket. Tack fina Halmstads-gänget för denna helgen! 

Imorgon tar en ny vecka fart. Och vet ni, den börjar på bästa möjliga sätt - med en ledig dag. Det ni! För att jag var värd det helt enkelt. Eller kanske mer för att jag behövde det. Oavsett så ska det bli skönt. 



När stormen har lagt sig.

Den värsta tyngden från axlarna är borta - så skönt! Känner mig nöjd och belåten efter höstens största utmaning. Nu vill jag ha lite ordning och reda, var sak på sin plats, lite lugn. 

Imorgon efter lunch så tar jag mitt pick och pack, hämtar upp bästa Farmor - sedan ska vi på roadtrip hon och jag! Blir en helhelg på västkusten, närmare bestämt Halmstad. Skönt att komma bort en stund. Från allt. 









Grönt är skönt

BodyCombat. Det är vad jag skulle ha tränat idag, men bara någon timme innan sa kroppen stopp. Typiskt, jag hade sett fram emot att ge alla budgetankar tokstryk. Det blev i alla fall en joggingtur ikväll. Att ge sig ut i joggingspåret är något som har känts motigt länge nu, men ikväll kom den där sköna känslan tillbaka. När fötterna rör sig av sig, när man kommer in i andra andningen och kroppen känns lätt - så ska det vara att springa var gång!

Ikväll har det serverats en ypperligt god grönkålswok hos oss. Vi lever på kål i olika former för tillfället, eller ja det har vi gjort ganska länge nu. Kan inte förstå att jag bara för ett år sedan på sin höjd kunde äta kålrot utan att rynka på näsan- idag slukar jag nästan all form av kål. Mer grönt åt folket! 




Karlsnäs

När jag vaknade i morse så räknade jag med en dag med regn och rusk (så även väderleksrapporten på TV4) - men oj så fel jag hade! Blev ännu en härlig höstdag med solsken och hög luft. Jag och Sambon gav oss iväg på en utflykt, närmare bestämt till Karlsnäs. Karlsnäs ligger utanför Ronneby och där har jag tillbringat otaliga friluftsdagar - men det är säkert 16 år sedan sist. Kommer inte dröja lika lång tid till nästa gång. Avslutade promenixen med lite lunch och fika hemma hos mamma och pappa. 

Ny vecka tar fart imorgon. Deadline på onsdag. Jo, jag längtar till onsdagkväll. 


Lördagar när de är som bäst

Söndagmorgon och jag ligger kvar i sängen. Bara för att jag kan och bara för att jag vet vilka tidiga mornar jag har framför mig. 

Gårdagen bjöd på lite shopping i stan, följt av en fika på Espresso House, med barndomsvännen Hanna. Ärligt talat minns jag inte när jag gjorde sådant senast t i Karlskrona. Oftast så bestämmer jag mig för att jag ska köpa något speciellt i stan, punktmarkerar den butiken där jag ska handla och lägger in parkeringstid för max 20 minuter. Blev lite smått lycklig igår av att få gå in och ut i olika butiker utan någon stress, vilket såklart också resulterade i ett par shoppingpåsar för mycket. Höstvädret visade sig från sin bästa sida igår, solsken genom diset, 18 grader varmt och vindstilla. Blev en promenad med Sambon på ön. På kvällen väntade abborremiddag hos makarna Elmér. Vi tog med oss abborrar (ja vi har ju frysen full) och en flaska vin, och de fixade resten. Efter fina fisken blev det lite bubblande i spabadet under den stjärnklara himlen, och lite sällskapsspel, innan Niklas syster hämtade oss vid midnatt. 

Så ja, lördagen får fem plus av mig. Svårt att slå det idag. Tack alla igår som förgyllde min dag!



Hyper

Gick en kvällspromenad längs med havskanten alldeles ensam i afton, och insåg plötsligt att jag glömt bort hur man tar ett riktigt djupt andetag. Pulsen har varit hög i veckan och andningen har följt den. Känns det som i alla fall. En fredagskväll med Sambon, innehållande god mat och soffhäng framför Dicte, råder bot på det mesta. Klarar jag mig undan lördagsmorgonens migrän mån tro? 


Indoor walking

Idag har jag varit gymmet och kört mitt favoritpass Indoor Walking, något som jag inte har gjort sen i våras. Jag behöver väl knappast säga att det var jobbigt. Efter uppvärmningen så trodde jag att jag skulle dö. Ungefär. Lite överdrivet kanske, men inte mycket. En trött och glåmig tjej med alldeles för många jobbtankar i huvudet gick in på gymmet, och ut kommer sedan en rödrosig tjej med tomt huvud. Skönt! Nu är det bara att fortsätta med detta så att konditionen kommer igång igen. 

Ikväll har det serverats något nytt på Tempelvägen, nämligen bönpasta med pesto. Annorlunda, men gott. Och perfekt med mycket proteiner efter ett träningspass.


Förändring

Oktober är kommen, något som definitivt inte märks på vädret. Strålande solsken på en klarblå himmel och tjugo grader varmt på altanen förknippar jag mer med försommar, men de skiftande färgerna i skogen vittnar dock om något annat.
 
Oktober är alltså kommen och det är dags för mig att ta tag i min hälsa igen. Senaste tiden har bestått av på tok för lite träning, lite för mycket stress, för mycket av det goda och en grym förkylning som har satt tydliga spår i mig. Det är dags för förändring. Från och med idag. Och ännu mer när känningarna i luftvägarna börjar ge sig. I fredags däremot så haglade onyttigheterna. Blev en kväll på restaurang Sjörök tillsammans med Lasse och Emelie. Åt den godaste pizzan jag någonsin ätit och avslutade kvällen med smågodis i soffan. Så det kan gå. Igår hade vi Krille och Hanna på middag hos oss. Blev en pajkväll med först tacopaj och sedan blåbärspaj, och så en hel del goda drinkar förståss. Men som sagt, från och med idag är det bättring som gäller.
 
Förutom alla onyttigheter så har helgen också bjudit på härlig höstpromenad längs med havet, svampjakt i skogen och höstfix i trädgården. Tänkte fortsätta denna söndag i samma anda.
Gårdagens skörd. Bara (!) rensning återstår.
Våra jordgubbsplantor tror också att det är försommar. Stackarna.
 

.

Den här dagen har varit överjävlig. Ja faktiskt. Jobbmobilen åkte i tvättmaskinen, något som ledde till en uppsjö av följdproblem. Brandlarmet på jobbet gick tidigt på morgonen. En fakturafil som ledde till 166 sidor med fellistor (jag har tidigare i vår hotat med att sätta mig under skrivbordet och hyperventilera om detta skulle ske). Ett på tok för långt möte som mest bestod av kaos (i alla fall i mitt huvud).
 
Så vilken tur att det är fredag! Det blir en middag i stan för fyra. Ett kaosartat kök här hemma är nämligen det sista jag önskar mig just nu. Den här helgen ska jag bara ha det lugnt och skönt. Punkt.