Spanien - here we come!

Imorgon bär det av. Klockan 05.00 skall jag lämna Ronneby för att dra mig söderut mot Malmö. På vägen någonstans skall jag möta upp Johanna och sen bär vi av - mot värmen, mot stränderna, mot Spanien! Jag har inte fattat det än. Inte en enda liten pinal är nerpackad ännu. Men det hinner jag väl ikväll...?

Så vad har hänt sen sist? Jag och Josse hade en mysig picknick på Stumholmen med liten tjejsnack i måndags. Trevligt värre! I tisdagas tog jag och Niklas bilen till Åhus för en endags-visit. I onsdags åkte jag och Mamma till Växjö för att lämna av mina två väskor med kläder som kan vara bra att ha när jag återvänder dit efter Spanien. Vi gick även på stan samt fikade med kusin Emelie som fyller 20 år på tisdag. Igår var jag och Niklas på besök sommarstugan på Aspan. Vi badade, hittade kantareller samt blev bjudna på en kanongod torsdagsmiddag av farmor och farfar. Med andra ord har det varit fullt upp de senaste dagarna. Idag är det en runda till staun som gäller samt det absolut tråkigaste som finns (förutom att packa upp) - packa ner allt som behövs för resan!

Förutom Spanienresan ser jag faktiskt fram emot att få flytta tillbaka till Växjö igen. Längtar efter att få komma hem till min egna lägenhet (eller vår egna snarare). Längtar även efter att hösten skall ta fart på riktigt. Färggranna blad, tända ljus, nya höstkläder, krypa upp i soffan under en filt. Inga höstdeppkänslor här inte! För någon dag sedan längtade jag faktiskt till och med lite efter att få börja i skolan igen och komma in i rutinerna. Dock ströps den längtan när Johanna ringde och berättade hur den första kursboken såg ut - drygt 300 sidor i lagtext-form utan en enda bild. Bläää!!

Det var nog allt jag hade på hjärtat för idag. So long på er! Återvänder till Växjö sent på kvällen på söndag i nästa vecka. Och lycka till alla ni som börjar första skoldagen på måndag - njut av studentlivet!

Lite bestyr

Ännu en ledig vecka har snart passerat förbi. Känns i luften att hösten har börjat närma sig. I Costa Brava i Spanien (dit vi ska på lördag) är det dock 30 grader varmt för tillfället. Det ni!

Idag har vi varit och storhandlat på City Gross. Just nu står middagen och puttrar på spisen och vii har precis rensat bläckfiskar. Eller ja, inte "vi" kanske. Snarare Niklas men jag var modig nog att titta på ett tag. Mycket läskigt. I förrgår var vi ute på skogspromenad fast beslutna om att hitta lite kantareller. Det gjorde vi inte och dessutom öste regnet ner. Däremot hittade vi en hel drös med blåbär som vi plockade istället. Väl hemma bakade vi sedan blåbärsmuffins. Eller ja, inte "vi" här heller egentligen utan snarare jag!

 


Doften av kanelbullar..

Nu luktar det nybakta bullar på Hallengrensvägen i Nättraby. Så kan det gå när man är ledig, vädret är halvdant och rastlösheten är enorm!



Full fart mot helgen..

Fredag och full fart mot helgen! Visserligen ser nästan alla dagar likadana ut när man är ledig. Igår tog vi exempelvis en spontanutgång med Linn och Andy efter middagen hemma hos Niklas mamma (tycker inte om ordet svärmor så håller mig till det). Så vad händer i helgen? Inget planerat. Vad jag vet. Men jag hänger väl inte riktigt med i svängarna som vanligt. Surrades nog något om någon grillning förresten samt Kreativum. Hmm.. Får se vad som händer! Saknar nog lite egen Camilla-tid. Har varit lite för mycket alla andra och lite för lite Camilla på sistone. Tröttheten tar ut sin rätt.

Just nu ligger en bakfull liten filur och sover. Lika bra att låta honom vara. Blev ju ett väldans liv igår! ;)

 

Halmstad

En liten uppdatering från semestern i Halmstad. Dagen har bestått av en lång strandpromenad i fina Ugglarp, en god lunch på laxresturangen i Falkenberg, lite slappande på hemmaplan samt en shoppingtur i Halmstad centrum (inget inhandlat för min del men ändå). Ledigheten känns som en välsignelse.

En resa är nu bokad. Om 11 dagar beger vi oss mot Spanien. Längtan efter solande på en kritvit strand är stor. Det kommer nog att bli kanon och precis vad jag behöver innan det är dags att ta tag i ännu ett läsår på Växjö Universitet. För ärligt talat känns inte studierna så lockande för tillfället, hade velat ha en förnyelse i mitt liv men det får väl vänta. Efter det här året kommer ju trots allt en radikal förändring att ske då flytt och jobbsökande är prio ett. 


Västkusten nästa.

Blev en mycket skoj lördagskväll. Alkoholen flödade och skratten haglade. Sällskapet var helt klart i världsklass. Dock var nog förfesten en större succé än utgången, men då är det väl som det ska antar jag. Att man aldrig lär sig!

Om några minuter bär det av mot underbara västkusten och Halmstad. Hoppas på ett par soliga dagar längs den kritvita stranden. Får se om om väderprognosen grusar mina förhoppningar än en gång.


Sailet 09

Hade ett par trevliga dagar i Huvudstaden med Mamma och Lillebror Simon. Blev Skansen, Grönan (igen!) och lite shopping. Man glömmer lätt hur det är att ha småsyskon när man inte bor hemma längre. Allt är inte kanon utan de där småbröderna kan vara riktiga plågor stundtals, speciellt när lillebror surar till max när storasyster ska gå in i en affär som han inte vill gå in i. Sömnbrist ledde till att tålamodet brast ett antal gånger men i det stora hela hade vi mycket roligt ihop. Jag och Simon åkte ( och köade till) samma berg-och-dalbana 7 gånger. Slå det!

Igårkväll var det lite förfest inför Sailet (kan man nog kalla det) i Nättraby. Blev vanlig poker, klädpoker (jag vann, det vill säga jag tog inte av ett enda plagg!) och killarna plinkade på sina guitarrer. Ikväll är det dags för den riktiga Sailetfesten. Inväntar Växjöbesök i form av Johanna och Malin. Även Ronnebybesök skall ankomma i form av Brattan och Henrik och lite Karlskronafolk på det. Kan väl inte bli annat än bra?!

Ses i dimman!

Sthlm

Att ha semester är härligt. Det är nästan så att jag hade kunnat vänja mig vid det här livet.  En dag i solen på klipporna utanför Hasslö, lite solande i Niklas mammas trädgård, lite grillning, drickande och bio. Jag njuter i fulla drag. Dock har jag haft en väldig huvudvärk tre dagar i streck. Pappa påstod att det kan vara en följd av att kroppen inte är van vid att vara ledig. Jaja, allt kan ju inte vara på topp! Om ett par timmar bär det av med flyget mot huvustaden tillsammans med Mamma och Lillebror Simon. Var visserligen där för ett par veckor sedan men skall bli roligt att resa dit med Simon och få en mer barnslig prägel på det hela.

Sailet till helgen och då väntas Växjöbesök. Yay!

Sussa gott!

Jag är helt slut. Dags att gå till sängs. Imorgon väntar sista dagen på jobbet. Ska tydligen få en avslutningsfika tillägnad till mig. Var gulligt av dem tycker jag! Efter det bär det av ner mot Blekinge. Fredagskvällen skall spenderas med lite trevligheter tillsammans med Niklas, Linn och Andy. Förhoppningsvis somnar jag inte mitt i en konversation.

Godnatt och trevlig helg!


Pack.

Om jag börjar nu kanske jag är färdigpackad till midnatt? Ja alltså inte packad som man blir av alkohol utan ska packa ner allt som man ska ha med sig inför den stundande semestern. Det krävs en hel del packning för att överleva 3-4 veckor, speciellt när man inte riktigt vet vad man ska göra eller vad det kommer att bli för väder. Jag kommer väl som vanligt packa ner på tok för mycket, kånka omkring på fem väskor eller något liknande (som först ska med till jobbet imorgonbitti, sedan på ett tåg och sedan på en buss innan jag når slutanhalten för kvällen) och sedan inte ens använda hälften av det som medtagits. Behöver dessutom städa av lägenheten en aning så att jag och kombon inte drabbas av en allergichock när vi  återvänder i slutet på augist/början av september. Kommer att bli en låååååång natt.

Har dock pausat någon timme på den soliga balkongen nu med en bok som kombon lämnade efter sig. Den handlar om Mengels barn. Så fruktansvärt, så otäckt, så gripande och så påfrestande. Att allt dessutom är sant gör att känslorna bara bubblar fram - ilska, förtvivlan, hjälplöshet. Hur kan en människas hjärta bara bli så svart och vissna bort totalt?

 Väderprognosen för min första semesterhelg ser ljus ut. Jag är lycklig!


Jag och Malin i Bulgarien 2007

Vänskap

Vänskap varar förevigt sägs det. Dessvärre är det nog inte alltid sant. Vänskap är som en blomma som behöver vårdas för att kunna hålla sig stark. Den klarar sig ett tag men likt en blomma som inte får någon näring börjar den så småningom att vissna bort. Helt plötsligt kan den som tidigare stod en närmast vara blott en främling, någon man säger hej till på stan. Människor förändras helt enkelt och kanske är det bara till att acceptera, hur tråkigt det än kan kännas. Egentligen vet jag inte ens om jag saknar dig eller om jag bara saknar minnena vi delar.

Undrar om du ens känner dig träffad. Förmodligen inte.

Sommarjobbet 2009

Britt-Marie är åter tillbaka på Ekonomikontoret och min vikarieperiod är snart över. Vad jag ska göra de nästkommande två dagarna är för mig en gåta. Ska jag verkligen fortsätta att göra allt när den ordinarie personalen trillat in igen?

Hur har vikarieperioden på Växjö Kommuns ekonomiavdelning varit då? Ärligt talat var jag mycket skeptisk till en början. Skulle jag sitta instängd på ett kontor alldeles ensam en hel sommar, utan några jämnåriga arbetskamrater. Oron för att jag skulle vantrivas med arbetet fanns, tänk om jag skulle komma till insikt med att jag valt helt fel utbildning - efter tre hela år! Om jag nu ska utvärdera arbetsperioden i efterhand har jag faktiskt trivts väldigt bra. Nog har jag kanske stundtals saknat mina gamla arbetskamrater på Ikano Bank som jag hade lite mer gemensamt med, men tanterna på jobbet är faktiskt inte så dumma de heller. Och vad mycket jag har lärt mig! Inte bara vad det gäller redovisningsekonomi utan även annat som vilken färg man bör använda när man ska måla huset, vilken ordning planeterna ligger i från solen och utåt samt när Carl von Linné är född. Det självständiga arbetet har jag kommit att älska – att kunna göra allt i min egen takt och i den ordning jag önskar. Att slippa pendla och själv kunna bestämma sina arbetstider har varit underbart och verkligen något jag önskar mig även i framtiden.

Summan av kardemumman - positiva överraskningar är aldrig fel! Och beröm har haglat över mig idag, jag har tydligen skött mig bra. Känns bra att veta.

Nedräkning

Onsdag, torsdag, fredag och sedan är det semester! Längtan är stor nu. Har inte haft en enda morgon i sommar då det har varit jobbigt att stiga upp ur sängen och ta sig till jobbet men i morse tog det emot. Förmodligen har kroppen börjat ställa in sig på att ledigheten närmar sig och gör sig därför beredd på att slappna av. Sista kvällen med Johanna i lägenheten ikväll. Imorgon påbörjas hennes semester. Nog är jag en aning avundsjuk, speciellt med tanke på att en Köpenhamnsresa väntar henne.

Blev en promenix med Sarah runt sjön i afton. Samma sak som alltid; man tror att man ska ha en massa tid över på sommaren, att man ska hinna med så väldans mycket. Vi skulle promenixa mycket denna sommar men det här var faktiskt vår första och sista promnix för sommaren. Att jag aldrig lär mig att dämpa min tidsoptimism. Samma sak gäller under den stundande ledigheten; jag ska hinna till Stockhom med Mamma och lillebror Simon, några dagar i Halmstad, en utlandsresa med Johanna, vara på Aspan så mycket som möjligt samt hinna träffa alla i Blekinge som jag har träffat på tok för lite på sistone (Knäppot, kompisar, familjen, farmor och farfar... ja ni fattar). Hur ska detta gå ihop?

 
Aspan 2009

Sommar i Blekinge

Är nu hemma efter en ovanligt lång arbetsdag (nästan tio timmar med lunchen borträknad) samt en trevlig sushikväll med tjejerna. Lagom mör i kroppen just nu men lär ändå somna på tok för sent som vanligt!

Lite uppdatering från helgen kanske. Kräftskivan på Aspan i fredags var super. Kräftor, snapsvisor, mängder av snapsar, skratt och pikar kvällen lång. Jag och smågrabbarna (som inte längre är så små) tog även en båttur bort mot Ronnebyån. Perfekt sommarkväll! Helgen spenderades vidare i Karlskrona med lite fest (grabbfest till max) och utgång på lördagen. Dagen har satt sina spår så orkar nog inte berätta så mycket mer än så utan låter bilderna tala sitt tydliga språk.

 






Ja må hon leva..

Lunchrast på jobbet. Varit här sedan 6.45 i morse. Så går det när man går upp extra tidigt för att sjunga för kombon som fyller 22 år idag. Vet i sjutton om hon uppskattade mitt kraxande till skönsång men det är väl tanken som räknas antar jag. Ikväll efter jobbet blir det mer firande av Johanna på Sushirestaurangen tillsammans med tjejerna. Ska bli gottigt.

Ett stort GRATTIS till dig Jooeee och hoppas du får en kanonfödelsedag (även om det kanske är svårt framför skrivbordet på jobbet)! Vad skulle jag egentligen göra utan dig? Förmodligen missat en hel massa skratt och varit sprängfylld av saker som jag hade behövt ventilera. Tillägnar en särskild låt till dig. Hoppas den uppskattas. Haha!