Valborg

Mysig kväll igår. Helmysigt! Först årets första grillmiddag på Aspan, tillsammans med bästaste farmor och farfar. Den nybyggda altanen blev helfin och jag tror bestämt att jag kommer spendera en hel del tid där i sommar. Efter det blev det lite "häng" hos oss med ett gäng, för att sedan övergå till årets första uteserveringsmys på Stars. Som sagt - helmysig!

Idag skall valborg firas in. Hur gör man det när det råder eldningsförbud i hela Blekinge? Jo, man tar med sig ett gäng härliga människor, åker ut till Almö, sätter sig i solen och grillar, picknickar och spelar spel - då kan det väl inte bli annat än bra?! Det blir nog fint det.


Raggarrunda

Under gårdagskvällen ringde en viss individ och frågade om vi ville följa med till Glassiären. Inte visste jag att en glass på stan inkluderade en raggarunda med en gammal jänkare. Hela bilturen kändes som en karuselltur. Det är något kittlande med att inte behöva ha bilbälten på sig, samtidigt som insidan av bilen som ut som farfarsbilarna på Liseberg. Men handen på hjärtat - det här med att åka genom stan med nedvevade rutor och hög raggarmusik som dunkar så att folk vänder sig om, det är inte riktigt min grej. Jag får en stark känsla av att jag skäms och helst vill göra mig osynlig. Jag tror att jag får hålla mig till min lilla blåa smurfbil som tyst och lugnt rullar på gatorna.


Campus

Tänk att det snart är ett helt år sedan jag flyttade ifrån Växjö. Vart tog tiden vägen? Tänk att studentlivet på Campus i Växjö rullar på, där finns studenter som njuter av våren, grillar på Sivansängen och ser med spänning fram emot Allkårsveckan - och vi är inte där! Ser nytagna bilder dyka upp på facebook på diverse grillfester och minnena återvänder. Campuslivet känns så nära fortfarande, men ändå så långt borta. Tänk att det snart är ett år sedan vi tog examen. Vi kan snart inte ens längre titulera oss som nyexaminerade. Vad fort det gick att bli vuxen på något vis.


Promenadstråk

Det gäller att testa lite nya saker ibland för att nya smultrunställen skall dyka upp. Vi har blivit ett riktigt pensionärspar som ägnar vår fritid åt att besöka nya promenadstråk och suckande säga "Vad fint här är!".


Skärva

"Även en blind höna kan hitta ett korn ibland"

Nej det där var kanske elakt. Men igår gav allt Niklas fiskande äntligen utdelning i alla fall - skam den som ger sig! Det var en mycket stolt Niklas som begav sig hem igår efter en heldag på Almö, innehållande korvgrillning, solning och allt därtill. På kvällen blev det sedan åter igen grillning på Per och Veronicas balkong - härligt!

Mot jobbet!







Gårdagen

Påskledigheten går mot sitt slut. Varit en fin ledighet och jag känner mig faktiskt ganska pigg och utvilad nu. Gårdagen spenderades med födelsedagsfirande, fixande på Aspan, fixande med bilen, promenix på Tromtö med Per och Veronica och det hela avslutades sedan med lite grillning och spel på Benabacken. Bra dag med andra ord! Har ett litet projekt på G som sysselsatt mina tankar sedan igåreftermiddag. Skall bli spännande att se vad jag kan göra utav det här.

Idag finns det bara en plan; njuta så mycket som möjligt av det underbara vädret (och färdigställa bilen) - härligt!


Födelsedagstårtan

Tromtö

Jag kan inte fatta det...

Idag är det en speciell dag, en väldigt speciell dag. Idag fyller lillebror Simon hela 14 år, och jag kan verkligen inte fatta det. Vart tog alla de där 14 åren vägen? Jag minns så väl när farmor väckte mig  på morgonen och berättade att mamma och pappa åkt in till BB. Jag minns så väl lillebror Mathias lycka när han fick höra att det blev en lillebror. Jag minns hur stolta vi var när vi fick ta hem lillebror och köra honom i vagnen. Jag minns namndiskussionen (Inte kunde han heta Anton!). Jag minns så väl den där dagen när han helt plötsligt stod upp alldleles själv. Men liten har blivit stor och det är nu bara ett år kvar innan han får köra moppe. Jisses!

Ett stort GRATTIS till världens bästa Simon idag!


Kalmarbesök

Den ena dagen är finare än den andra. Kunde vi önskat oss en finare påskledighet? Gårdagen bjöd på ett IKEA-besök i Kalmar. Lite av varje inhandlades, lite till oss själva men mest till sommarstugan på Aspan som behövde lyftas lite tyckte vi. Träffade på karlskroniterna Linn och Marcus och tog en lunch med dessa på restaurangen. På eftermiddagen begav vi oss till Björkenäs för att hälsa på Andy med familj. Fint ställe. En tomt som helt klart är utöver det vanliga, så strandnära som det bara går. Killarna fiskade mest och jag höll mig på beghagligt avstånd i lä.


En viss snedhet - ja!

Påskledighet

Påskledigheten har anlänt. Bestämde mig för att flexa hem tidigare igår, så efter en halvdag på jobbet blev det till att njuta av solen på Almö medans Niklas och Robin fiskade. På kvällen blev det lite grillning hos oss tillsammans med granngrabbarna, Per och Veronica. Lite spontant blev det även en sväng in till stan för kareokekväll på Fox. Hemma lagom till midnatt - lagom för en gammal kvinna som jag.

Idag blir det till att fira påsk för hela slanten. Vi skall alltså äta - hela dagen! Först blir det grillunch hos Niklas mamma och sedan påskbord hos min familj ikväll. Det där med att planera tillsammans på ett bra sätt har aldrig riktigt varit vår grej.


Almö

Hasslö

Det bästa med den här tiden på året är att man har möjlighet att utnyttja kvällarna. Efter dagens arbetsdag blev det först grillning med "grannkillarna" och sedan tog jag och Niklas en biltur till Hasslö för att hälsa på hans mormor. Det är vackert på Hasslö. Mycket vackert. En promenad längs vattnet och livet känns riktigt fint.


Glassiären

Åt årets första glass på Glassiären igår. För er som inte känner till Karlskrona kan jag berätta att Glassiären är ett ställe här som är närmast heligt. Ingen vår/sommar utan att köa utanför Glassiären! Underbart väder ute idag också. Dags och ta på sig solglasögonen och åka till jobbet.

Tjing!


Underbara söndag

Ja jag vet att jag har överstigit maxantal blogginlägg per dag för länge sedan, men sådana här fina dagar som dessa måste helt enkelt förevigas genom ett blogginlägg. Våren har verkligen anlänt till fullo, det firade jag och Niklas med att ta med oss en nybakad morotskaka till Aspan och hjälpa till och vårstäda sommarstugan. En ny rabatt och nu lagd och hela köket är städat. Snart kan farmor och farfar flytta in och då börjar sommaren ta vid.

Vi har även hunnit med en liten runda till Tallholmen och sedan blev det picknick vid Emmahultasjön tillsammans med snällaste Per och Veronica som bjöd på resterna från gårdagens fest. Mumma! Fler sådana här dagar - ja tack!


Sömnkonversation

Min kära sambo har en tendens att prata i sömnen lite mer än vad som kan tyckas vara normalt. Detta är en sömnkonversation med honom tidigare i veckan:

Niklas: Vad bra!
Jag: Vad är det som är bra?
Niklas: Att du är så duktig.
Jag: Jaha, på vaddå?
Niklas: Allt!

Det är inte svårt att tycka mer om honom när han sover...

Påskpiff

Påsken närmar sig och vi (jag såklart) har försökt att piffa lite på hemmaplan för att få känna att våren har anlänt även hit. Tema grönt? Jag förstår inte vad ni menar...


Nya "plattor" och ljushållaren blev som ny!

Två små hönor som egentligen utgör kylskåpsmagneter men jag tycker att de passar bättre på vårt köksbord!

Denna söta skapelse är en inflyttningspresent som pryder vårt köksfönster

En något mer färglös tupp vaktar tv-bänken

..och så avslutar vi det hela med ännu en inflyttningspresent - en fullt blommande orkidé!

Lördag

Gårdagen började med att jag kände mig otroligt rastlös och slutade med att jag kände mig något stressad. Typiskt Camilla-beteende skulle jag nog vilja påstå.

Efter att ha vandrat fram och tillbaka i lägenheten ett par rundor ringde jag mamma på förmiddagen och frågade om hon ville följa med till Karlshamn. Hon var på och vi tog min lilla blåa bil och begav oss dit. Blev en mor-och-dotter-dag fylld med shopping och fika. På hemvägen körde vi inom kusin Johanna (som idag fyller 19 år) för att överlämna en födelsedagspresent. Väl hemma var det till att stressa för att göra sig iordning för att till slut hamna på Veronicas 25-årsfest. Blev en trevlig kväll innehållande goa människor, otroligt god mat (exotisk planka är nog bland det bästa jag vet) och lekar. Jag och Niklas avslutade dock kvällen oförskämt tidigt och sussade nog kudde runt midnatt. Åldern? Nja, kanske mer dagsformen. Men ett stort tack till Veronica och Per för en väldigt fin kväll!

Skönsång (?) då födelsedagsbarnet anlände

Lekar


Det fina i det lilla.

Fredagskvällen är här, efterlängtade fredagskvällen. Hela helgen ligger framför oss som ett oskrivet blad. Och inte nog med det, det är vårfredagskväll vilket innebär att hela sommaren också ligger framför oss. Det känns bra nu, livet är lite härligare än vanligt och man uppskattar det lilla i vardagen lite mer än vanligt.

Ikväll väntas grillning. Tänk att det på våren kan räknas som ett helt projekt. "Vad ska ni göra ikväll?" "Vi ska grilla!". Inte brukar jag svara "Vi ska laga mat!". Imorgon väntas i alla fall en lite mer händelserik kväll då en nybliven 25-åring skall firas in med buller och bång. Tror på en bra kväll.

Morotskaka

Min sambo är förkyld och alla vet ju hur det är med killar som är förkylda. Så när han säger "Jag vill faktiskt ha morotskaka för jag är jätte sjuk!" så är det klart att jag bakar en morotskaka till honom. Inte så dum blev den heller.


Life.

Jobbrelaterade saker tar för tillfället upp en väldigt stor plats i mitt huvud. Det är mycket nu, mycket på G. En del jobbiga saker, men även mycket som känns spännande och roligt. Även i motgångar finns det gott om medgångar.

Mycket mer spännande än så är inte mitt liv för tillfället. Det känns som om livet har stannat av en aning och det är inte full gas sju dagar i veckan som gäller längre. Som den rastlösa individ jag är kan det givetvis kännas frusterande stundtals, men för det mesta känns det ändå ganska skönt. Ett inrutat liv kan låta väldigt trist men ack så tryggt. Om vardagarna känns för vardagliga får man försöka krydda helgerna istället helt enkelt. Maj tycks bli en sådan månad som bjuder på många välkryddade helger - det gillar vi!

Bara för att


Vårtecken 2

Värmen har kommit och för min del får den hemskt gärna stanna också. Underbart härligt! På kvällens promenad fann vi dessa små vårtecken - vitsippor! Det gillar vi!


Dagen efter

Det mest vettiga vi har åstadkommit idag (förutom städandet) är en frisk havspromenad vid Tjuraviken. Jag är fortfarande otroligt trött. Bara tanken på att klockan kommer att ringa halv sex imorgonbitti ger mig rysningar. Det är långt till lördagmorgon, väldigt långt. Nästa gång vi skall anordna en fest får det bli på en fredag - så det så!

Nu blir det lite grillning på gården tillsammans med grabbarna. Mumma!

Tjuraviken


Inflyttningsfest

Jag är trött. Riktigt trött. Det är inte var dag man är uppe till 04.30 och det känns i varje cell i hela kroppen att jag är på tok för gammal för sånt där. Men hur som helst hade jag en mycket trevlig lördagskväll och jag vill nog påstå att inflyttningsfesten var ganska lyckad.

Tack alla fina som fyllgyllde vår gårdagskväll!

Förlåt, men bilderna från igår var inte fullt så snygga med nyktra ögon.

Väljer därför (för allas skull) att inte publicera fler bilder än den här där Niklas är i sitt esse.


Lördagmorgon

Underbar morgon med strålande sol! Idag skall här fixas och trixas och sedan skall vi bege oss till sommarstugan på Aspan och ta tag i räfsningen. Ikväll slår vi sedan på stort och anordnar en lite försenad inflyttningsfest hos oss. Största bekymret just nu är att antalet stolarna är alldeles för få. Oops..


Vårtecken

Ett litet fynd från igår - ett sant vårtecken!

(Jaja, jag må vara sist med detta!)


.

Märklig dag idag. Slängs mellan hopp och förtvivlan. Många frågetecken. Så oändligt många frågetecken. Så vad händer nu? Lämna den sjunkande skutan så fort som möjligt, eller upp med hakan och stupa med flaggan i topp? Kanske är jag för spektisk och ser framtiden svartare än vad den egentligen är. Men fröet av oro växer sig ändå bara starkare, för var dag som går, och vi får bara mer och mer vatten på vår kvarn. Synd att det finns personer som uppenbarligen inte vill se det. 

Kanske kan huvudet sluta snurra nu när tankarna har fått utlopp genom dessa skrivna rader. Vem vet.

Vad man kan göra utav en dimmig helg

Dimmig dag igår (liksom idag), men vi lyckades utnyttja dagen till fullo ändå! Lite shopping följt av korvgrillning med goda vänner på Almö. På kvällen fick vi ihop ett litet trevligt sällskap hos oss och sedan somnade vi gott någon timme efter midnatt. Det var fint och.. precis lagom! Idag blir det en tur hem till mormor och morfar, några som jag försummat alltför länge nu.


Färgklick

När vädret är grått och trist får man ta till andra knep för att liva upp tillvaron. Igårkväll gjorde vi en fruktsallad (med påsktema?) med apelsin, papaya, mango, banan och äpple. Mumma!


Vem är min sambo?

"Niklas är en sur jävel som nästan alltid är på dåligt humör. Han har ett rysligt morgonhumör och tycker allt är tråkigt innan klockan 11 på dagen. Men på kvällstid blommar han upp och blir omtyckt, trevlig och skön kille med mycket humor och en stor portion självdistans. Mvh. 118 800"

Jag kunde inte sagt det bättre själv - förutom det där med självdistansen förståss!

April, april!

Första april idag, dagen då det inte går att lita på någon. Har funderat ett tag på att hitta på något bus, men insett att jag inte är något vidare på det där. Förra årets lureri slutade med att en viss person blev arg på riktigt. Så i år skall jag nog hålla mig till att inte bli lurad istället.

I övrigt står nu helgen och bankar på dörren. Den är välkommen!