Hopp(löst)

Jaha, då var dagen innan den fruktade dagen här. Finns inte så mycket mer jag kan göra nu än att krampaktigt hålla mig kvar vid hoppet (hoppet är trots allt det sista som överger människan). Det får helt enkelt bära eller brista nu! Försöker fokusera på det som händer efter tentan istället; sushilunch med Johanna och Martin, julpyntande av lägenheten, byggande av papparkakshus och annat fixande. Ska bli mysigt!

Ikväll är det Ullared på tv - wohoo! Att det kan vara så roande att se när märkliga människor gör bort sig i tv. I nästa vecka är det vår tur att bege oss till Ullared. Jag har bara varit där en gång (för en väldig massa år sedan) och det jag minns starkast är att de ha-galna människorna skrämde mig. Ska bli en mycket spännande upplevelse med andra ord!

Helgens citat

- Så tittade vi på Manchester då.. ja alltså det är ett fotbollslag då...

Min lillebror Simon tror verkligen inte att jag kan ett dugg om fotboll. Faktum är att jag faktiskt kan en hel del, betydligt mer än vad fotbolls-ointresserade människor brukar kunna. Svårt att undgå fotbollsdiskussioner när man är uppväxt i en fotbollsgalen familj (minus mig och mamma då). Lillebror Mathias tyckte exempelvis att det var en skam att välja att gå på adventsmys istället för att sitta hemma och se alla de otroligt viktiga fotbollsmatcher som tydligen gick på tv:n idag (pratades om Arsenal, Liverpool, Barcelona, Real Madrid och jag vet inte allt).

Med de orden säger jag godnatt! Imorgon väntas det sista tentapanikpluggandet, gäller att få en god natts sömn nu.

Adventsmys hos Ellen

Blev en väldigt mysig adventskväll hemma hos Ellen. Och som hon hade bakat och fixat - hon är verkligen "wife-material" om någon! Lite spännande också att en grupp med utbytesstudenter närvarade. Var intressant att höra vad de tyckte om de svenska jultraditionerna och vad de hade för motsvarigheter i sina hemländer. Lite speciellt också att prata engelska också en hel kväll (fick mig att bli betydligt tystare än vad jag normalt brukar vara!).

Samtliga i sällskapet verkade i alla fall gilla glögg och fullkomligt älska Ellens godsaker (men gick nog inte att göra något annat). Tack för en mycket trevlig kväll!


Lite bilder med mobilkameran

Shut up and drive

Landat i Växjö igen. Vad mycket man egentligen kan hinna under en helg; fredagskvällen i Nättraby, lördagskvällen i Ronneby och söndagskvällen i Växjö!

Behöver peppa upp mig lite idag och lyssnar därför just nu på en låt gjord av Rihanna. Kom då att tänka på en viss konversation som jag hade med Martin för ett par månader sedan;

- Men Camilla, vad lyssnar du egentligen på?!
- Rihanna för att bli lite peppad. Vaddå då?
- Shut up and die - tycker du att det är en positiv låt?
- Nej Martin - Shut up and DRIVE!
- Ahaaa.....


Haha!


Adventsmys på ingång

Att inte plugga något under gårdagen och att ta det lugnt hemma i Ronneby med familjen gjorde nog mig gott. Känner mig mycket piggare idag (det vill säga oförskämt mycket piggare än vad jag hade varit om jag intog alkohol under gårdagen)! Redo att ta tag i plugget igen.. eller vänta, hur ska jag hinna med det idag? Fix och pack hemma, bussen mot Växjö (blir lätt åksjuk om jag ska läsa då), hem och fixa till sig och sedan adventsmys hos Ellen.

Första advent idag. Det går verkligen mot jul på riktigt nu. Julklappsinköp, julbak, tända ljus och julpynt. Ja julen består bara av mys! Julklappsinköpen i år känns dock som ett stort problem. Jag vet verkligen inte vad jag ska köpa till någon i år! Man vill ju att det skall vara något bra, något som personen i fråga vill ha men som denne ändå inte har tänkt på. Ett exempel på detta är för ett par år sedan när Simon fick en julklapp från mig och Mathias. Innan han slet upp presenten sa han "Jag vet vad det är, ett dataspel - som vanligt!". Mitt i uppslitandet stannade han dock till en kort sekund. Det var inget dataspel utan ett headset till datorn. Då tittade lillebror Simon upp på sin storasyster och sin storebror och sa "Ni är ju bara för bra!". Precis DEN känslan vill man att ens julklapp skall få!

Nähä, dags att fixa till sig och packa för avfärd. Ha en mysig första advent - det ska jag ha!

Ronnebykväll

Hemma i Ronneby. Mycket länge sedan jag befann mig här en lördagskväll. Niklas ska ha fest och med en tenta på tisdag känns en lugn hemmakväll som det lite säkrare kortet. Även om jag hemskt gärna hade druckit mig fördärvad just ikväll. Och även om jag ändå inte kommer att klara tentan på tisdag. Istället blir det en filmkväll med lillebror Simon.

Är så trött att jag knappt hänger ihop.

In i det sista..

Sista dagen med bibliotekstentaplugg för den här veckan. Hamnar väl åter igen på bibblan på måndag för det sista paniktentaplugget. Har varit en hård tentaperiod - det skall gudarna veta! Har nog aldrig pluggat så här mycket inför en tenta och ändå kan jag i princip ingenting. Den känslan går inte ens att beskriva, att läsa, läsa, läsa och läsa och ändå känna att det här kommer aldrig att gå. Men jag fortsätter, gå det åt fanders får det väl göra det men jag har i alla fall gjort precis allt jag har kunnat!

Blir enmannaplugg i bibblan idag. Tänkte ta lite ledigt från pluggandet i helgen. På ett sätt känner jag att jag verkligen borde läsa ännu mer, men kroppen säger ifrån nu och jag behöver verkligen koppla av åtminstone en dag innan jag kan ta tag i det här igen. Så ikväll bär det av mot Karlskrona. Får se hur länge jag stannar. Kanske åker tillbaka till Växjö igen på lördag, kanske åker till Ronneby - vem vet! På söndag blir det i alla fall adventsmys hemma hos Ellen. Skall bli mycket trevligt! Kan behöva lite julkänsla mitt i pluggstressen.


Klarhet?

Hemma från bibblan vid kvart i åtta, 12 timmar efter det att jag lämnade lägenheten. Har i alla fall hunnit gå igenom alla anteckningar (låter inte som så mkt men det var det!) samt haft otaliga diskussioner med Johanna och Marcus om diverse beräkningar. Hade vi tre gjort tentan ihop hade vi kanske klarat den - vem vet! Dock tror jag att Marcus klarar tentan bättre utan mig och Johanna. Ställer Marcus en fråga är det ytterst sällan jag och Johanna har ett svar, istället ställer vi hundra motfrågor tillbaka. Haha! Lite klarare har det nog dock blivit idag (inbillar jag mig i alla fall). Nu ska jag bara få det lilla som jag förstår att fastna också!

Ensam-hemma-kväll i afton. Kombon har gett sig av mot Kristianstad. Förbaskat tråkigt att laga mat till sig själv, så  kycklingsallad med keso blev precis lagom. Nu ska jag smaska på lite mango - mums!


Liten med stora problem

När man växer upp inser man att de stora problem man hade som liten inte var så stora egentligen. Men icke att förglömma är ändå att de problemen ändå är väldigt stora för de som är små nu. Inte ska man tro att det är lättare att vara liten inte!

?

Undrar om våra diskussioner kring investerings- och produktkalkyler gör oss klokare eller inte. Vissa saker klarnar men samtidigt öppnar det upp för ännu fler frågetecken.

Jisses... hur ska detta sluta?

Julmust

Inga biverkningar ännu (peppar peppar!). Kombon har dock värk i armen. Känns som om jag har en tickande bomb inom mig, bara att vänta på att det skall bryta ut. Eller så har jag helt enkelt tur - vem vet!

Årets första julmust av avnjutits i afton. Första klunken var underbar! Nu känner jag mig mest bara full av kolsyra (våga inte klaga Niklas!). Men gott var det!

P.S. Bonde-Roger är lätt den sexigaste mannen någonsin! Och vilken kock.... ojojoj! Haha! D.S.

 


Tji fick du Svininfluensan!

Sprutan är tagen. Gick väldigt smidigt, kändes knappt överhuvudtaget. Så nu sitter jag här med ett plåster på armen och inväntar feber, en värkande arm, illamående, huvudvärk, gå-baklänges-syndromet och alla andra biverkningar (håller dock tummarna för att jag skall slippa mestadelen)!

Hemma är jag nu i alla fall. Väldigt länge sedan jag var hemma så här tidigt från bibblan en vardagskväll. Men plugg slipper jag inte för det - nu blir det hemmaplugg!

Svininfluensa

:(

Koncentrationssvårigheter. Tänker bara på en sak; något vasst. (Verkligen dagens största I-landsproblem).

Dumma dig!

Höpplöshet

Tröttheten är enorm, dansar små stjärnor runt skallen. Ännu en långdag på bibblan, 8-19. Om man bara hade känt att det hade gett något också, men istället känns det som om jag hittar mer och mer saker som jag borde kunnat mer om. Suck - hopplöst!

Att kugga en tenta när man själv vet att man kunde pluggat mer är en sak. Men att kugga med vetskapen om att man har kämpat från tidig morgon till sen kväll är en helt annan historia. Som sagt - hopplöst!

Får helt enkelt hoppas på en bättre morgondag (och att sprutan inte ger några jobbiga biverkningar)!

Vaccin-beslut

Jag och Johanna har precis beslutat att vi skall ta svininfluensasprutan imorgon. Genast känner jag rädslan krypa på. Jag hatar sprutor, är livrädd för allt som har med nålar att göra (speciellt när de ska ta blodprov genom sänkan. Huu...!!). Hoppas på ett bokmärke kan väl knappast heller göra när man nått en ålder på hela 23 år.

Men jag tänker i alla fall ta sprutan. Spruträdslan får inte stoppa mig. Många har lagt fram argument som att "Man vet inte bieffekterna!". Nej, det är visserligen sant, men jag har då inte hört en enda läkare som förespråkar att man inte skall ta sprutan. Det är trots att de som är experterna på området och vilka skall man kunna lita på i detta fallet om inte just dem? Hellre en nål i armen och feber någon enstaka dag än att ligga plakat i svininfluensa i två hela veckor (för det har jag verkligen inte tid med)!

Ska försöka att fokusera på mina böcker nu och inte tänka på alla vassa nålar. Huu....

Nöff-spruta?

Halvdöd för tillfället. Effektivt pluggande 8-18.45 gör verkligen att man ser stjärnor. Blir Ullared på tv ikväll. Precis lagom IQ-befriande en dag som denna, IQ-befriande människor som strosar omkring på ett varuhus i tron om att de har hamnat i himmelriket.

Vaccin mot svininfluensa skall tydligen tas under veckan. Kunde landstinget planerat sämre? Vem har tid att bli sjuk (om man nu skulle få feber som följd) under tentaveckan? Suck..

Lägesrapport från UB*

Tar en försenad tre-fika mitt i tentapluggandet. Just nu avnjuts en nybakad lussekatt - årets första! Mums!

Funderar lite på hur jag egentligen ska få ihop den här kursen. Stackarna som vi läser med just nu har precis fått tentaresultatet från sin förra controller-kurs - 80% underkända. Det är hårt! Krävs verkligen att man lägger ner hela sitt liv i det här, någon fritid existerar inte överhuvudtaget.

Dags att återgå till "Cost Management"!


*Förklaring för icke-studenterna; UB=Universitetsbiblioteket

Fjantar

Blubbo har precis lämnat byggnaden. Håller tummarna för att han skall kunna ta sig hem till Karlskrona utan några SJ-problem. Har varit en bra helg. Precis lagom med fest på fredagen och sedan mys på lördagen. Behöver energi inför den kommande veckan - seminarium imorgon och sedan tenapluggande till max!

Niklas och jag spenderade sista stunden tillsammans i Växjö med att fjanta framför webb-kameran. Lite lagom flotiga (jag iaf), men vad sjutton..!!


Biverkningar från gårdagen

Vaknade idag med en enda tanke; "Jag ska aldrig mer dricka!". Efter ett par extra timmars sömn mår jag dock mycket bättre nu. Hade en trevlig kväll igår. Men varför lär man sig aldrig att när man har trevligt på förfesten skall man låta bli att gå ut?

Blir bara en mysdag idag för att kunna bli människa igen. Ikväll blir det bio med Niklas!


:)

VG i Handelsrätten. 15 högskolepoäng rikare. Det är lycka det! Blir till att fira med bubbel under kvällens inflyttningsfest.

Dessutom blir det nu Ullaredsresa den 10/12 istället för en omtenta.

Wohoo!

Friday I´m inlove!

Då var torsdagskvällen här. Dags att krypa ner i sängen nu innan klockan blir för myclet (återstår att se om jag kan somna innan klockan ett i natt). Lite trött i kroppen efter kvällens träningspass, men skoj var det!

Imorgon väntas seminarium. Förhoppningen är att några högskolepoäng till skall trilla in, men man ska väl aldrig hoppas på för mycket. Efter seminariet tar jag och Kombo helg och inte vilken helg som helst utan faktiskt en Växjöhelg - inte illa det! Fredagen kommer att spenderas med en sväng in till stan för att köpa diverse nödvändigheter (läs promille-drycker), Niklas skall anlända till Växjö (hör och häpna!) och sedan väntas inflyttningsfest hos Martin. Jag tror och hoppas på en toppenfredagskväll! Jag menar - det kan ju faktiskt inte bli annat än bra!

En bild från en kväll långt borta. Men nog var även detta en kanonkväll!


En ekonomstudents funderingar..

Ibland funderar jag på vad jag egentligen har lärt mig under dessa år på ekonomprogrammet. Kan jag verkligen något mer nu än vad jag kunde när jag började här? Hade föreställt mig att jag skulle kunna betydligt mer under mitt fjärde år, att vi skulle vara något av "experter". Till sommaren ska jag trots allt vara yrkesklar - hur ska det gå till? Inte ens nu under mitt fjärde år kan jag svara på frågan "Vad lär du dig egentligen på ekonomprogrammet?". Borde inte det kännas lite oroväckande?

Men ekonomi är så stort och näst intill omöjligt att förklara för något som inte är det minsta insatt. Hur förklarar man egentligen för sin 12-åriga lillebror att man sitter och läser om teoretiska avskrivningar vid ökande inbetalningsöverskott? Eller vad sägs om meningen; "Inflationseffekten kan elimineras genom övergång till en real räntabilitetsberäkning via avskrivningar på återanskaffningsvärdet, men detta löser inte realränteeffekten.". Vilka icke-ekonomer förstår ett skvatt av det?

Sammanfattningsvis; jag kan nästan ingenting om ekonomi och nästan ingenting om redovisning och revision (trots att jag går fjärde året med inriktigt på just det) men faktum är ändå den att jag kan oändligt mycket mer än vad jag kunde för tre år sedan!

Lite tankar från en förvirrad ekonomstudent på biblioteket. Har spenderat på tok för mycket tid här den sista veckan. Varit på plats klockan åtta hela veckan lång så ikväll tycker jag faktiskt att jag är värd att gå hem innan klockan 18!

God kväll!

Punkt.

11 timmars pluggtid på bibblan är ganska mycket. Inte konstigt att man känner sig helt bortdomnad i huvudet just nu. Väntas ännu en bibliotekspluggdag imorgon. På fredag är det seminarium som gäller men SEN tar jag helg med allt härligt som det innebär.

Känns som om punkten är ditsatt. Lika bra det. The End.

Biblioteksplugg

Regnet öser ner och Johanna har sagt att hon inte ska gå hem förrän det har slutat att regna. Jag lär väl göra detsamma. Hoppas vi hinner hem till Bonde söker fru, eller i alla fall till Greys Anatomy klockan nio! Har dock laddat upp med en kopp kaffe och en banan så jag klarar kvällen här.

;)


Man blir aldrig för gammal för att få det bästa av två världar


Det här är vad jag har sysselsatt mig med i afton (jo faktiskt på riktigt). Fick bland annat en målarbok och ett gäng tuschpennor av tjejerna + Martin i födelsedagspresent i fredags med motiveringen "Glöm inte bort att man aldrig blir för gammal för att få det bästa av två världar". Plockade därför fram denna present i afton och färglade samtidigt som de desperata hemmafruarnas intriger visades på tv. Fakutm är att det var riktigt roligt och något otroligt rofyllt! En precis lagom IQ-befriad aktivitet efter en heldag i bibblan.

Tack för den fina presenten (kunde dock varit bra med lite mer variation på färgpennorna, saknade färgen röd)! :)

Sängen nästa! Imorgon väntas genomgång av vetenskapliga artiklar - yippie!

Trappobservationer

Efter tio timmars pluggande på bibblan är man ganska mör ikväll. Puh.. Men duktiga har vi varit! Ikväll är det de desperata hemmafruarna och tvätt som gäller.

Några trappobservationer:

Någon av våra grannar tycks ha kommit på idén att använda trappräcket som torkställning. Smart! Eller? Lite märkligt är det allt..


Några ligister har brytit sig in i vårt förråd (fast inte in i just vårt förråd då utan bara gången). Växjö Hem löste det hela med att sätta upp en rejäl plåtplatta. Försök att komma in nu då era skit banditer!

Sen en tid tillbaka..

Sen en tid tillbaka har jag varit trött.
Försökt att vara allt på samma gång.
Så mycket man kan göra och borde och vill.
Mitt i allt så ska man räcka till.

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
och försökt att hitta spår som leder rätt.
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan.
Och mitt i allt så ska man vara sann.
Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
och försökt att känna efter hur det känns.
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van.
Men jag har tröttnat på att vara likadan.

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
och försökt att vara nån till lags.
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
och snart har man glömt vem man är.

10/12

10 december - omtenta i Handelsrätt eller resa till Ullared? Det återstår att se.. Väntar med spänning på tentaresultatet!

Ullaredsfenomenet på Växjö Universitet

Visst finns det välkända Ullaredsfenomenet på Växjö Universitet också. Varje morgon springer studenterna (i alla fall vissa) in på biblioteket vid öppningsdags klockan åtta. Man kämpar, man armbågas fram för att nå... ja inte är det de billigaste varorna man kan hitta på Ullared, utan det perfekta grupprummet! Jag och Johanna valde denna morgon att låta hyenorna slåss om sina grupprum själva, vi är mycket nöjda med vår lilla hörna i ena änden av bibblan.

Dags för plugg!

Annons

Härmed utlyser vi en förfrågan på en roadtrip till Ullared. Dessvärre kan vi inte bistå med något fortskaffningsmedel (om ni inte hade kunnat tänka er buss eller tåg förståss) (vid närmare undersökning visade sig detta vara svårt), men väl ett trevligt sällskap och goa skatt!

Vänligen kontakta oss omgående! :)

Camilla och Johanna

Måndag är så mallig först han är..

Ingen mjukstart på veckan här inte (lika bra det förresten). Har haft föreläsning, färdigställt grupparbetet (så gott som), läst vetenskaplig artikel om aktivitetsbaserad kostnadskalkylering samt tränat. Nu sitter jag utslagen i soffan och undrar om man verkligen måste vänta ända till klockan 22 innan det kan anses lagligt att gå till sängs.

Ser fram emot fredagens festligheter. Skall ladda veckan lång..

Heartbreak Hotel

"Jag som trodde att vi skulle strö kådisar men här går man hem med fulla paket!"

"Kan jag få se din batong?"

Myspys-helg

Varit en myspys-helg med filmtittande, sovmorgon, matlagning och höstpromenix i Karlskrona. Utomordentligt sätt att ladda batterierna inför kommande veckan som kommer att bestå av färdigställande av grupparbetet, läsande av vetenskapliga artiklar (alltid lika spännande!) och början till tentaplugg.

Nu fortsätter myspys-helgen med tv-mys i soffan med Kombon - Heartbreak hotel!


Snabbvisit i Karlskrona

Bär av mot Karlskrona om en liten stund. Dumt, oekonomiskt och korkat - jag vet! Men vad gör man inte för den knäppa filuren..

Födelsedagsfirande

Firande av mig ikväll för sista gången här i Växjö (förmodligen). Känns lite vemodigt. Har i alla fall varit en sån där precis lagom perfekt kväll med Campusflickor plus Martin (och Uffe en stund också).

Det finns inget så härligt som fnitter och fniss åt ingenting. Det finns inget så roligt som feltolkningar och associationer. Jag kunde inte ha fått en bättre födelsedagspresent. Och det finns helt enkelt inte några som är så bra som ni! Tack för presenten, tack för tårtan (som för övrigt gjorde att brandlarmet utlöstes) och tack för en mycket trevlig kväll!

Det var allt för ikväll (natt snarare). Känner att ögonen snart går i kors av trötthet.

Fredagsmys i Växjö

Som tidigare inlägg utlyst är alltså kvällens födelsedagsfest inställd. Dock ska vi inte sitta här och deppa utan nu laddar vi istället upp inför en tjejkväll (inklusive Martin) hemma hos oss med lite thaimat och vin (för de som önskar). Ska bli mycket trevligt! Mycket skall dock hinnas med innan gästerna anländer - dammsuga, diska, ta ner balkongmöblerna, upp med stolar och bord från förrådet så vi kan äta samtidigt allihop (8 stycken blir vi nog totalt) m.m. Bara att kavla upp ärmarna och sätta igång!

Jag och Kombon ser fram emot en trevlig fredagskväll! :)


Återblick

Nyss hemkommen från en promenix i höstmörkret. Kände att jag behövde rensa tankarna så drog på mig skidjackan, pluggande in hörlurarna i öronen och promenerade sedan i rask takt. Mycket välbehövligt! Har varit en lite jobbig tid den senaste veckan. Avslutade promenixen med en rundvandring på Campus. Kändes som om alla minnen kom tillbaka. Minnen är fina.

Grupparbetet går framåt, sakta men säkert. Finns ju så mycket annat att prata om som är roligare än kalkylsystem.  Blivit mycket prat om fågelholkar, fågelskådare och liknande internskämt som bara ett fåtal personer förstår sig på.


Upplysning

Vill bara upplysa er om att (ni få som läser) att födelsedagsfesten på fredag tyvärr är inställd på obestämd tid. Får ta en stor fest en annan gång framöver.

Ha en bra dag!

Återkomsten

Världens bästa Kombo är på väg hem! Perfekt en dag som denna - vad vore en onsdagskväll framför "Bonde söker fru" och "Greys anatomy" utan henne...?!

 

Så här pigg lär hon dock knappast vara ikväll efter hennes lilla äventyr.

Bara det går mot det bättre är jag glad och nöjd!


Tisdagstankar


Fick den här bilden skickad till mig under gårdagen av min kära Morfar. Är en bild som är tagen på mormor och morfars altan för en väldig massa år sedan. Slog mig plötsligt hur mycket det är som händer på ett par år, något man definitivt kan se på Simon på den här bilden. Jag är nog inte heller mig riktigt lik. Personerna på bilden har förändrats med åren men dock ser allt annat ut som vanligt. Faktum är att hela mormor och morfars hus ser ut som det alltid har gjort, ytterst små förändringar som har genomgåtts genom åren (exempelvis fick mormor nya dynor till stolarna förra året).

Kan liknas med en trygghet; att trots allt som händer omkring oss finns det ändå några få saker som består. Det är dock lätt att ta sådana saker för givet. Genast får jag ett släng av dåligt samvete. Jag borde vara ett bättre barnbarn och hälsa på lite oftare! Om bara tiden hade räckt till allt man vill här i världen..

Grattis !!

Känns som om det föll en tung sten från hjärtat.. Lycka!

10 november idag vilket innebär att min kära BB-kompis och bästis från förr fyller 23 år idag. Grattis Brattan! Kom ihåg; oavsett hur gammal du blir kommer jag alltid vara en dag äldre; det vill säga alltid något visare (och kanske något rynkigare)!



Festligt värre!

Johanna mår bra efter omständigheterna, i alla fall nu. Jag pustar ut för ikväll. Unnar mig nu en lugn födelsedagskväll i tv-soffan med en clementin. Festligt värre!

Ullared - vilket spektakel! Och vilka människor det finns... Men skoj är det!

Uppdatering..
Slog mig plötsligt att även om det är många som har gratulerat under dagen är det inte en enda som har sjungt för mig. Skärpning skulle jag vilja säga! Som väl var ställde Niklas upp på befallning i telefonen. Det är vad jag kallar en räddare i nöden! :)

Lycka

Inläggen har tenderat att bli lite deppiga av naturliga skäl. Vill dock verkligen tacka alla för alla grattis-önskningar under dagen. De värmer mycket och jag är verkligen lyckligt lottad som har sådana fina människor i min omgivning! :)

Födelsedag

Idag är det min födelsedag!

Hur det känns att vara ett år äldre? Åldern spelar ingen större roll, känner mig lika gammal idag som jag gjorde igår. Så alla blivande 23-åringar - ni behöver inte vara oroliga! Däremot har dagen inte varit på topp. Pluggat hela dagen. Har haft konstant koll på mobilen och då inte för att invänta grattis-sms eller -samtal utan enbart för att invänta rapport från sjuklingen Johanna. Är hos henne mina tankar har funnits under dagen.

Så vad händer ikväll? Har aldrig varit tanken att fira något idag utan det verkliga födelsedagsfirandet får vänta tills på fredag (om Johanna mår bra tills dess). Dock känns det inget roligt att spendera födelsedagskvällen helt ensam. Saknar min kombo! Har därmed näst intill tvingat hit Lovisa och Johan ikväll på middag. Så här i efterhand vet jag egentligen inte varför, lär ändå inte få i mig någon mat men kan ju vara skönt att få lite sällskap och tänka på något annat.

8/11

Då var kvällen här den 8:onde november här. Kvällen när man som barn hade svårt att somna. Vaknade i ottan den nionde november och lyssnade spänt efter familjens viskningar och prassel. Någon öppnade dörren, snabbt blunda och låtsas sova och sedan kom det man väntat på; "Ja må hon leva..".

Det där känns så långt borta. Hade god lust att stanna i Ronneby över natten bara för att uppleva just det där en gång till, den magiska känslan. Den nionde november har alltid symboliserat "MIN dag". Även den känslan känns förlorad. Har rättat in mig i vuxen-ledet och uttrycker numera orden "det är inget att fira!". Aldrig trodde jag att jag skulle hamna här.

Kanske känner jag annorlunda imorgon. Vem vet.

.

Borde ha varit en bra dag idag. Blivit firad hemma i Ronneby med familjen, Niklas, Farmor, Farfar, Mormor och Morfar. Fick god mat, en massa fina presenter. Borde vara jätte glad och tacksam för att jag ha sådana fina personer i mitt liv.

Som sagt, det borde varit en bra dag - men det är det inte! Johanna mår inte bra och jag oron gör mig tokig! Kom hem!

Just nu hade jag bara velat kunna vakna upp till en "vanlig" dag imorgon. Jag vill inte fylla år längre. Jag vill inte vara här i Växjö på min födelsedag när alla de närmaste befinner sig i andra städer, långt härifrån. Jag vill inte gå i skolan längre. Jag vill inte bo här. Jag vill ingenting! Känner mig som en tjurig femåring och inte alls som en blivande 23-åring.

Liten gubbe

Förlåt att jag härmar dig nu Ellen men denna blogg måste bara spridas vidare. Skänker många leenden i vardagen. Love it!

Liten gubbe

Mor-och-dotter-shopping

Sitter och väntar på att klockan ska gå. Mamma ska anlända klockan tio. Känner jag henne rätt kommer hon dock anlända efter klockan tio, men man vet ju aldrig. Ska bli mor-och-dotter-shopping i staun idag. Mamma är nog min bästa shoppingpartner. Hon är som jag - in i en affär, bildar sig en uppfattning inom 30 sekunder, finns det inget så går vi ut igen och in i nästa affär! Just den här månaden behöver jag tusen saker, dock lär väl inte pengarna räcka till skulle jag tro. Jacka står i alla fall högt i prioriteringslistan, något som normalt inte brukar bli så billigt heller så  pengar över till något annat  kan jag nog inte räkna med.

Ikväll blir det tydligen lite firande av mig här i Nättraby. Niklas har inhandlat oxfilé kvällen till ära. Det är verkligen sådant som normalt inte rymms i en studentbudget.


Murar raseras och byggs upp allteftersom. Ibland träffas man när muren precis har blvit raserad och en sådan skada är sätter livslånga spår.

Pluggis

Försöker få något gjort men det går väl sådär. Är ju trots allt fredag och motivationen tryter - som vanligt! Niklas sover fortfarande. Har god lust att krypa ner i sängen jag också - men icke! Måste ta tag i mitt liv på allvar snart (helst nu). Inte mycket jag har fått gjort den här veckan. Telefonkatalogen (vår ena kursbok som är i samma storlek ungefär) ligger på bordet framför mig. Ta tag i den kanske? Eller ska jag börja med anteckningarna?

BLÄ!

Tankehinder

Plugg, plugg, plugg... Börjar undra vad jag egentligen har gett mig in på. Kalkylering är inte riktigt min grej, har ganska svårt att finna det intressant. Samtidigt vet jag att detta är svårt och jag MÅSTE verkligen se till att klara av det här. Suck, varför valde jag egentligen inte immateriella rättigheter istället? Fast å andra sidan kommer förmodligen dessa kunskaper komma väl till pass i framtiden. Det är väl så man ska tänka - nyttan i framtiden och inte latheten idag!

Ska plugga ett tag till på hemmaplan och sedan bär det av mot Karlskrona. Imorgon vankas alltså pluggdag i Karlskrona och resten av helgen skall bland annat spenderas med lite firande av mig. Myspysigt!

Godnatt!

Varit en lång dag idag, på något sätt. Har tvättat, pluggat (inte så mycket som jag önskat dock) och tränat. Första snön (eller snöade det för ett tag sedan också?) föll idag. Vintern börjar sakta men säkert ta vid där hösten snart slutar. En månad och 20 dagar kvar till julafton. Dags att börja bli så där lite extra snäll så tomten kommer i år också (kanske äta lite pepparkakor för att få lite hjälp på traven).

Nu är jag bara trött - trött i huvudet och trött i kroppen. Dags att krypa ner i sängen som är bäddad med rena lakan - underbart!


Onsdags-göra

Har varit mycket annat i huvudet idag än just plugg. Men, men.. så kan det gå ibland! Mycket tvätt har vi i alla fall fått tvättad idag - två tvättider på raden för att få allt rent.

Tänk vad många jämnåriga (och till och med yngre) som har börjat föda barn på löpande band. Jisses! Är det så här det skall vara framöver nu?

Nu blir det muskelpass på Vugi! Efter det blir det tv för hela slanten - bonde söker fru och Greys Anatomy. Wohoo!


Veteraner

Haft en kanontrevlig företagskväll. En massa ettor, några tvåor, någon enstaka treor och... jag och Johanna!

"Åh, vi har aldrig träffat någon fjärdeårare innan. Undrade om ni fanns på riktigt! Är ni verkligen i skolan?"


Haha, som veteraner har vi tydligen blivit lite av en sevärdighet!

Företagskväll

Ger upp dagens pluggande! Tänk att det kan ta så lång tid att renskriva lite anteckningar. Inte blir det bättre av att föreläsaren pratar i rekordfart så att anteckningarna enbart innehåller lite lösryckta meningar ur ett resonemang. Har i alla fall precis haft en grundlig genomgång av kalkyleringens historia. Spännande värre (hrm)!

Ikväll blir det företagskväll med Ernst & Young på Sivans. Brukar vara trevligt!




Snarkvarning

Efter en 15-poängs kurs i juridik (vilket är lika med svensk kurslitteratur) har jag nog blivit lite bortskämd. Engelsk tjock textbook är inget vidare att läsa. Snarkvarning under denna kurs utfärdas!

Träning på Vugi nästa!

Kursstart

Ny kurs börjar om drygt 50 minuter - denna gången är det en 7,5 poängs kurs om Cost Accounting. Efter vad jag har hört skall detta vara en av de svåraste kurserna hittills under dessa år på Växjö Universitet. Är bara att bita ihop. Taggad? Inte direkt, men det får gå ändå.

November har redan nått oss. Åter igen; tiden går fort! Enbart en vecka kvar tills jag fyller gammal.

Nättraby igår

The Quiz

Lite dåligt samvete efter föregående inlägg. Har du inte redan läst det så läs det inte heller. Istället vill jag visa sällskapet från i fredagskväll vilken låt det var jag pratade om, angående foträdsla (ja jag tycker att fötter är bland det absolut äckligaste som finns). Är i alla fall en ganska fin låt med underbar text. "The Quiz" av Hello Saferide.

 

 

But there are things you need to know about me
I'm weak right now, so weak right now
I need proof before I dare to open this heart
So I've prepared a quiz for you

Would you freak out if I said I liked you?
Do you walk the line?
Is your IQ higher than your neighbours?
And is it very much higher than mine ?

Can you sleep when I grind my teeth?
Do you look away if I slob when I eat?
Will you let me be myself?
Can you at all times wear socks because I'm still scared of feet?

And if I'd fall, would you pick me up?
If I'd fall, would you pick me up?


Irritationsmoment

När jag ändå i inne i det (efter mitt förra inlägg) ska jag passa på och klaga lite ytterligare. Känns som om det är en hel del som behöver vädras ut. Vill varna känsliga läsare - läs inte detta! Irritationsmoment i mitt liv senaste månaderna, stora som små:
  • Varför ställa cyklarna utanför Bibblans nödutgång (hur många som helst som gör det)? Cykelförbudet finns där av en anledning!
  • De som hänger ut en person de känner agg för på bloggen istället för att ta upp det med personen i fråga.
  • De som ser ner på andra för att de festar/inte festar. Låt folk välja det levnadssätt de önskar och skött ditt eget liv istället!
  • Varma strykjärn som man kan bränna sig på (AJ, brännblåsan på mitt pekfinger gör ont)
  • Rökare som väljer att röka mitt bland folket i busshållsplatsen.
  • Otrevliga kassörskor på Ica. Säg upp dig och skaffa ett jobb där du trivs istället för att förpesta kundernas tillvaro med din sura uppsyn!
  • Människor som lägger sig i andras liv och hur de lever det.
  • Lärare som skall lära eleverna som går fjärde året på Universitetet hur man ska plugga bäst. Har det funkat så här långt lär det funka framöver också..
  • Alla facebook-bilder från utlandsstudierna runt om i världen (enbart irritationsmoment på grund av avundsjuka).
  • Bråk och tjaffs som inte leder någonstans alls. Glöm, förlåt och gå vidare och du kommer att dö lyckligare!
  • Damm som tycks komma från ingenstans - hur mycket man än städar!
  • Folk som bjuder in sig själva. Finns det något ofinare?
  • Kaffet och den "varma" chokladen man köper i bibblans cafeteria är inte alls varm!
  • Idioter som inte kan säga ett så enkelt ord som "hej".
  • Människor som förmänskligar sina djur. Jag kan tänka mig att se en bild på din häst/hund, kanske till och med fem men inte tusen!
  • Kurslitteratur som man betalar dyrt för och som sedan är skavd i kanten när de anländer.
  • Telefonpratande busschafförer.
  • Folk som kör rattfulla. Vidare förklaring lär knappast behövas.
  • Lärare som lägger ut föreläsningsinspelningarna EFTER tentan. Smart värre!
  • Människor som tränger sig före i kön till mikron vid lunchen.
Puh.. var en del jag hade på hjärtat idag! Hoppas att du (lär väl inte vara fler än du som orkar läsa så här mycket) inte känner av för mycket av den negativa energin. Inget är speciellt riktat till någon.

Sista punkten borde nog vara "Pessimistiska människor som lägger ut listor med saker de är irriterade på".

SJ ÄR SÄMST!

SJ är verkligen sämst! Inte nog med att de inte kan hålla tiderna, informationen man får när man står där på perrongen och bara väntar och väntar är totalt obefintlig (I Bergåsa finns det inte ens en skylt som anger att tåget är sent). Fem minuter går, tio minuter går... var är tåget?! Plötsligt ropar de ut i högtalarna att tåget FRÅN Emmaboda är på ingång ca. 45 minuter sent. Jaha? Vad säger det om tåget TILL Emmaboda då? Är det samma tåg? Är det därför vårt tåg inte kommer? Efter 25 minuter kom till slut tåget mot Emmaboda och jag hann turligt nog med tåget mot Växjö sedan i Emmaboda. Ronnebybon jag träffade på tåget skulle mot Kalmar och hade inte samma tur som jag, utan fick glatt spendera 1,5 timme på Emmabodas station i afton - i väntan på nästa tåg!

Mitt i all miljödebatt där man bör få folk till att åka mer kollektivt för att spara på miljön till de kommande generationerna är väl det minsta man kan begära att tågtrafiken skall fungera?!

Dagen-efter-söndag

Söndag. Lite dagen efter. Vad händer idag? Blubbo är bakis (jag önskar nästan att jag hade förmågan att sova lika länge som han kan), Mamma jobbar och vädret är sådär. Åka till Växjö kanske? Men kombon är inte hemma, lägenheten är redan klinisk ren så jag behöver inte städa och jag har inget att plugga på - vad ska jag göra där? Känner mig lite avskuren från verkligheten.

Helgen har varit trevlig (ett ord jag tycks använda på tok för ofta!). Lite fredagsmyskväll hos Linn och Andy i fredags med taco och lite drickande. Efter diskussioner hit och dit blev det till slut ingen piratkväll igår utan istället spenderade vi dagen med att klara av större delen av Niklas släkt. Först blev det firande av Niklas farmor och sedan lite guitarr- och vinkväll (efter att redan ha druckit en väldans massa vin hos Niklas farmor) hos Niklas mamma. Blev ingen utgång heller (vilket först var planerat) utan istället somnade vi nästan direkt när vi kom hem (även om Niklas emellanåt sluddrade något om att han ville ta taxin in till stan för att köpa en pizza).

Paranteser blev det mycket av i detta inlägg. Det är faktiskt så hela den här dagen känns - en liten parantes av allt som har hänt i veckan!