Skottdagen

Den 29 februari, skottdagen - dagen då alla tjejer kan spatsera ut på stan, införskaffa två ringar och sen gå raka vägen hem till pojkvännen och fria. Tror dock inte att jag har några sådana planer idag.. Bara tanken på giftemål gör nästan att jag ryser. Huu, läskigt! Lär dröja länge länge innan något sådant sker (undrar vad sannolikheten att det överhuvudtaget skulle inträffa är?).
 
Nu ska jag springa ner i tvättstugan och hämta den sista tvätten. Efter det blir det grupparbete, lunch (lite packning där också hoppas jag), föreläsning och sedan bär jag och Johanna av mot Ronneby. Vi får dessutom skjuts av Anna och Henrik - lovely!


Lääängtar..!!

Imorgon bär det av mot Blekinge och med mig har jag Johanna. På lördagen invarderar ytterligare två Växjöbor den lilla staden Ronneby; nämligen Malin och Lovisa. Kvällen kommer att spenderas i Karlskrona med dessa underbara individer samt Josse. Fest och melodifestivalen (dock bara på tv även om deltävlingen faktiskt befinner sig i staun) står på schemat. Kan det bli annat än bra?

Här är en bild från sist Johanna var på besök i Karlskrona. Ojojoj, vilken kväll det var! Kommer det då bli annat än bäst då även Malin och Lovisa tillkommer i gänget?! Läääängtar! :) 

image578



Ibland kan man ju undra...

.. hur det kommer sig att några av Sveriges mest inkompetenta personer har hamnat som anställda på Växjö universitet?!

Informationsmöte om civilekonomprogrammet. Viktigt att gå på tyckte vi, borde nog bli intressant. Givande? Knappast! De börjar mötet med att säga "Ställ alla frågor nu - det är bättre att göra det nu än senare!" och på varenda fråga svarar de ändå "Ja det kan vi inte svara på nu", "Det vet vi inte ännu.", "Det är inte riktigt klart än". "Det vågar vi inte svara på.". De ville att vi skulle ta oss en ordentlig funderare över om vi skulle fortsätta att gå på ekonomprogrammet eller övergå till civilekonomprogrammet men de gav oss ändå ingen information om vad en övergång egentligen skulle innebära, när treorna skulle bli tvungna att bestämma sig eller vilka kurser som skulle ingå. Jaha, vad finns det då att fundera på?

Sammanfattningsvis kan man nog säga så här; den nya civilekonomexamen innebär att du får en yrkesexamen, fortsätter man på ekonomprogrammet kan man bara få civilekonom som titel men inte som examen. När vi väl kommer ut i arbetslivet kommer arbetsgivaren inte veta skillnaden mellan dessa båda. Det kommer de först att förstå (eventuellt!) om kanske 10-15 år och då går de nya arbetsgivarna ändå inte på vilken examen du har utan bara på det faktum att du har en examen samt den arbetslivserfarenhet du skrapat ihop under dessa år. Så ska jag då övergå till civilekonomprogrammet (som dessutom innebär ett helt års extra pluggande samt att man läser flera kurser samtidigt i någon märklig kombination)? Eh, tror inte det du!

Dessutom är jag väldigt irriterad på denna näsvisa programansvariga. Att man bara kan ge ett sådant nedvärderande svar då eleverna ger sina synpunkter på hennes kurs känns som ett riktigt hån. En hel klass kan inte ha fel - du är helt enkelt värdelös (okej, ursäkta personangreppet men i det här fallet är det faktiskt befogat!).


Grattis !!

Idag har världens bästa Johanna (och alla andra som heter Maria) namnsdag - GRATTIS!


image576



Uppdatering... Efter "inside-information" har jag hört att även världens bästa Lina har namnsdag idag. GRATTIS till Dig också!

image577


Tidig kväll?

Skulle jag lägga mig tidigt ikväll eller hur var det? Suck! Att jag aldrig lär mig..

Jaja - nu ska jag i alla fall sova. Godnatt!


Bäst att göra av med pengarna innan de tar slut!

Jag och Johanna tog ledigt från studielivet i förmiddags och begav oss ner till stan - SHOPPING! Är ju dumt att låta pengarna vara kvar på bankkontot alltför länge - helt klart! Blev lite inhandlat inför den stundade utgången i Karlskrona i helgen. Efter en stund kom även Malin ner till stan - lunch på Coretto. Mumsigt (och egentligen lite onödigt)! 

Eftermiddagen har bestått av grupparbete. Träffat "vår" företagare och har pumpat henne på en hel massa information. Gillar henne, hon sa trots allt att jag var den som verkade mest mogen av oss tre. Hehe! 

Jaha. Planer för ikväll då? Lite greys anatomy samt några telefonsamtal (om en viss fröken kan behaga att ringa någon gång!). Mer än så orkar jag inte i afton - lär stupa i säng tiiiidigt ikväll.


Potential

Första föreläsningen på den nya kursen idag och hör och häpna; kursen verkar faktiskt ha potential till att bli intressant. Okej, jag vet att det är gryyyyymt jobbigt att läsa allt det där i boken (till idag skulle vi ha läst totalt 11 kapitel i en engelsk bok och till torsdag ska vi ha läst ytterligare nio kapitel). Ska väl inte ropa hej ännu, lär knappast bli några lättförtjänta universitetspoäng men förhoppningsvis en givande och intressant kurs. Dagens föreläsning var i alla fall inget sömnpiller - ett stort plus redan där!

Ikväll är det måndagsmiddag (ja jag vet att det är tisdag idag - FÖRSENAD måndagsmiddag då) hos Johanna. Det ska tydligen serveras "kycklinggryta eller något liknande". Låter ju spännande! Hehe.

I övrigt fortsätter jag att begrunda denna Björn Gustafsson - så lovely!


Me like!

Jag är kär - så jävla kär i Björn Gustavsson! Haha. Varför är det ingen som skriver sådana här fina låtar till mig? ;) Me like a lot!



Dolt nummer

Braveheart-låten spelas på mobilen
Dolt nummer.
Vad är klockan? 23.13
Vem ringer så här dags med dolt nummer?
- Eh, hallå?
Tyst.
Knäpptyst.
Någon andas.
- Hallå??!
Knäpper av mobilen.
Huu..
Braveheart-låten igen.
Denna gång ett välkänt nummer.
- Ringde du nyss?
- Nää..


Usch. Tur att du ringde där efter, annars hade jag aldrig kunnat somna!

Snödroppar i söder

I Ronneby (till skillnad från Växjö) vimmlade det av snödroppar. Passade på att ta en bild av en liten grupp (fanns egentligen ett stort hav av dem).

Till alla Växjöbor; ni kan väl njuta av dem på bild så länge (trots att bilden är tagen med en dålig mobilkamera)!


image575

Pinsamt..

Hm. Kände för att skriva ett blogginlägg men har inget att skriva om. Är mitt liv så händelsefattigt numera?

Inget roligt som hänt under dagen? Inget sorgligt? Spännande? Intressant? Ingen som sagt något roligt? Som gjort något dumt? Inget som går att rapportera om överhuvudtaget? Nä. Tydligen inte! 

Lite känslor då? Skriva om läget just nu? Tankar? Orosmoment? Lycka? Sorgsna tankar? Tankar som "tänk om"? Tankar om framtiden? Funderingar kring vad som kommer att ske? Om det känns rätt? Tankar kring kärlek och vänskap? Nä. Bara tomt!

Tankar kring nya kursen? Åsikter? Hur kommer det att bli? Kommer det funka? Nä. Blank!

Information om vad jag ska göra ikväll då? Hm. Inte mycket att rapportera här heller. Eller jo; jag kan meddela att måndagsmiddagen är inställd och omplanerad till imorgon istället. Blir en kväll med telefonen respektive tv:n. 

Fy vilket trist liv. Borde lägga ner bloggandet. Jag skäms!  

Världens elakaste..

Tillbaka på Campus! Allt ser ut som vanligt (kanske inte så konstigt när jag bara varit borta i två dar) förutom att hela gården är full med krossat glas och i trappuppgången står ett antal ölburkar uppradade. Någon granne som har haft fest trors?

Nya kursen verkar, ja lite flummig kanske? Har dock potential till att bli intressant. Mycket att läsa - ojojoj! Vi får väl se hur detta slutar. Hur som helst blir det en hel del pluggande framöver. Ingen vila här inte!


Känner mig som världens elakaste människa.. Tänka på sig själv eller alla andra hela tiden? Fan!

Öh?

Dumpad till max. Två tv-apparater i det här huset. Tv-spelande småkillar vid den ena och en fotbollstittande pappa vid den andra. Jaha.. Vad ska man då göra en söndag som denna?

Finns bara en sak att tillägga - jag älskar att bo själv och slippa ta hänsyn till alla andra!

Oxfilé? Öh, vad är det?

Fortfarande på hemmplan. Mot Växjö först imorgon bitti. Lite drygt just nu. Gick på en långpromenad i förmiddags, tog en sväng till Mio med Mamma på eftermiddagen samt hälsade på farmor och farfar. Det där med att studenter endast bör hålla sig till nudlar var inget farmor och farfar höll med om - nej istället prackade de på sitt barnbarn (som är fattig student) oxfilé. Oxfilé! När ska jag äta det? Vad är det för fel på nudlar och makaroner? Hehe.

Myskväll hos Josse igår. Bwo var bra - riktigt bra! Ser fram emot nästa lördag, vääääldigt mycket! Utgång i Karlskrona med nästan samtliga av mina favoriter (det vill säga en blandning av Växjöbor och "vanligt folk", hehe!). Sing star kanske? Och en jäkla massa meldifestival..  Nice!
 
För övrigt har lillebror Mathias namnsdag idag så ett stort grattis till honom, även om vi givetvis inte firar en sådan tramsdag! Den 7 mars är det dock Camila-dagen. Ojojoj, stooor skillnad! 




Tänkte på det igår när jag åkte hem från Nättraby vid midnatt. Exakt två år sedan. Samma väg, samma bil, men med en helt annan känsla och ett helt annat liv. Märkligare än någonsin!

Hemmaplan

Befinner mig på hemmplan i Ronneby just nu. Allt är som vanligt - mycket folk i rörelse. Vi blir tydligen sju personer till middag. Är annat än att äta själv i min lilla studentlägenhet. Ikväll blir det melodifestivalkväll hos Josse. Väntar mig ett och annat fyllesms i afton också från en viss person, inte mer än rätt efter alla fyllesms jag har skickat tidigare. Hehe.

Mamma och jag var i stan tidigare idag och köpte baby-kläder till Lindas 2-månaders dotter. Vad mycket söta kläder det finns! Hoppas på att någon av de närmaste vännerna skaffar sig en unge snart som jag kan få skämma bort (Mathias och Simon är dessvärre lite unga än!).

I övrigt är allt bra just nu. Gladare än vanligt! :)

Tentan avklarad.

Tentan är avklarad. Ska inte sitta här och beklaga mig - skulden är tll stor del min egen (och kärringen som tydligen tycker att bok-kunskap är viktigare än att förstå helheten). Jag vet i alla fall hur jag ska spendera min påsk, eller mitt sommarlov - tillsammans med min kära ljuva logistikbok.

Nu väntas städ (lägenheten ser förjävlig ut!), packning och inväntan av faster och kusin. Snart är jag på väg mot Blekinge och ledigheten!  

Ska vi bli bagare efter våra ekonomistudier...?

Faster Karin från Halmstad ringde precis. Skjuts hem imorgon - underbart! Komma hem och bara.. ja bara få vara ledig över en helg! Men innan dess ska tentan avklaras. Vet egentligen inte hur mycket som har klarnat idag. Har tryckt in en massa fåniga (men bra sådana) historier och kodord för att minnas alla dessa punkter (ytinlärning till max - jag vet!). Idag har vi diskuterat bröd, deg och liknande - hm, hur var det nu igen?

Konstruktion mot kundorder - Vi har då mjöl, jäst m.m. och utarbetar en deg efter kundordern.
Tillverkning mot kundorder - Degen är färdig - bakar klart brödet då vi fått kundordern.
Montering mot kundorder - vi har rulltårtan klar (som består av deg eller smet?) och ska sedan välja om vi ska bre på sylt eller marmelad (??!) utifrån vad kundordern säger.
Tillverkning mot plan samt lager - vi bakar en hel massa bröd och rulltårtor - gjort vissa prognoser och tror att våra studiekamrater är så pass hungriga och fikasugna att vårt utbud kommer att matcha efterfrågan. Eller så planerar vi att lägga bröden och rulltårtorna i frysen.

Spekulation sker vanligvis i en varudaglighandel som Ica maxi i Ronneby. Dock förekommer senareläggning (och posponement) "bakom kulisserna" där smörgårstårtor och vanliga tårtor görs efter beställningar. Hm, skulle det senare kunna vara grundutförande av varianter kanske? Landgångsbröden är desamma och antar att tillbehören specificeras i beställningen. Med andra ord är det nog inte modularisering, men gränsen är dock vag.  

Se vad man kan lära sig genom att ta ner logistiken på en vettig nivå. Hehe! (reserverar dock för att det inte stämmer helt och hållet!).


"Nu ska jag spela cs. Vi ses imon baby!" Haha. Lillebror Simon upphör aldrig att förvåna..


Fan.

Om nätan exakt 24 timmar är det dags för tenta. Jag viiiiill inte! Fan. Fan. Fan. (Jaja, ursäkta svordomarna men de är befogade!)

Heldag på bibblan väntas (för den som inte förstod det). Ser dock fram emot imorgoneftermiddag. Blekinge here I come!


Kört

Ojojoj, inte många blogginlägg skrivna av mig idag. Beror förmodligen på att jag är helt uppslukad av allt tentapluggande. Hrm! Ja, eller något sådant kanske.

Bara en pluggdag kvar och sedan väntas domedagen. Hjälp, jag vill inte. Inte redo, låååångt ifrån redo! Efter en hel del hjälp idag verkar det i alla fall som om jag förstår två uppgifter. Vilken framgång! Nu ska jag bara lära mig de andra räkneuppgifterna också samt teorin i de båda böckerna och jag kommer klara tentan galant.. (Jo jag vet - det är så gott som kört!).

Jobbigt

Jobbigt samtal med mamma. Av någon anledning orkar jag inte stå emot då hon frågar hur det är. Allt bara väller fram. "Lägg dig tidigt så är du pigg imorgon och då ordnar sig nog allt ska du se.". Jo om den tiden bara fanns..

Blev övertalad till att stanna i alla fall, bäst att lyssna på lilla mamma, hon vet säkert bäst!

Längtar till fredageftermiddag - hem till tryggheten, bort från stressen!

:(

Allt är skit. Det här kommer aldrig att gå. 1,5 uppgift nu på förmiddagen och har endast skrivit av facit. Bra Camilla! Funderar på att bege mig hem mot Ronneby och hoppa tentan på fredag. Känns bara meningslöst när jag ändå inte kommer klara den. Omtentan kommer inte heller hinnas med så får väl plugga logistik i sommar antar jag.

Kanske skulle se mig om efter andra utbildningalternativ? Hur kom det sig att jag började läsa ekonomi? Måste ju finnas något annat, något som intresserar mig en aning mer.. Hm.. Psykolog, personalvetare, ja till och med lärare! Juridik funderade jag på tidigare men knappast ett alternativ efter att ha läst en juridikkurs förra våren. Kommer dessa två år då bara vara bortkastade?

Usch jag vet inte, jag vet ingenting...


Du behöver aldrig mer vara rädd.

Vi träffades liksom på chans

På nå't sätt ramla' vi in varann

Och tänk att något som jag trodde var

Så svårt kunde vara så lätt

 

Vi träffades liksom på chans

Två katter i skydd ifrån regnet nå'nstans

Och aldrig har kärlek drabbat mig så

Och jag vet

Jag är hopplöst svår ibland

 

Men aldrig, aldrig att jag

Tänker låta något ont

Hända dig, jag håller dig hårt

Tätt intill mig genom regn och blåst som

Alltid, alltid att jag

Kommer vaka över dig

Genom mörkret jag leder dig

Jag finns i varje steg du tar så

Du behöver aldrig mer vara rädd

Ingen ser och ingen vet

Hur du lyser och hur du fångar

Upp min skugga när jag är svag

Och hur jag älskar att vakna

Upp bland dina blonda lockar

 

Och aldrig, aldrig att jag

Tänker låta något ont

Hända dig, jag håller dig hårt

Tätt intill mig genom regn och blåst som

Alltid, alltid att jag

Kommer vaka över dig

Genom mörkret jag leder dig

Jag finns i varje steg du tar så

Du behöver aldrig mer vara rädd

 

Alltid, alltid att jag

Kommer vaka över dig genom mörkret jag leder dig

Jag finns i varje steg du tar så

Du behöver aldrig mer vara rädd


Älskar



Jag älskar verkligen den här låten.
Jo, som vanligt är den kopplade till vissa starka minnen.
Men nog är den vacker alltid
- oavsett om man känner en viss koppling till den eller inte?!

Jag tänker nog alldels för mycket! Fina mail var det iaf..

Drabbar ingen fattig..

Första dagen på sportlovsveckan hemma i Ronneby. Hm, alla universitetsstudenter höjer på ögonbrynen; "Sportlov? Vad är det?!"

Prat med en telefonförsäljare:
- Vill du inte minska dina elkostnader?
- Äh, det drabbar ingen fattig!

HAHA! Du är för gó du Josse.. Ska försöka komma ihåg den repliken nästa gång någon envis telefonförsäljare försöker få mig att köpa något jag inte behöver.

Snark!

Jobbigt att gå på en tentagenomgång några dagar innan en tenta och inse att man inte kan någonting! Någon vidare ork har jag inte heller just nu. Hm. Har verkligen ställt till det för mig själv... Suck!

Gick på en promenix vid halv fem - till sällskap hade jag ett par hörlurar med hög musik. Tänkte bara gå en snabbrunda på tio minuter men slutade med en timmes promenad - underbart väder! Egentligen inget jag har tid med i nuläget men ack så välbehövligt..

Kvällen kommer att bestå av ytterligare lite plugg samt tvätt. Snark!

Hipp hipp hurra för snooze-funktionen!

Enligt någon expert (hörde bara med halvt öra) är det bra att snooza på morgonen. Nog för att det nästan är ännu svårare att gå upp när man har snoozat ett par gånger, men enligt vetenskapsmän vaknar hjärnan tydligen till lite fortare på morgonen genom att snooza ett par gången innan man går upp.


Hipp hipp hurra för snooze-funktionen!!

(jag snoozade ett tag i morse men inte verkade det hjälpa!)


Drömmar om paradiset

Skärgårdsdoktorn.. Ön där alla vill bo, flickan alla tjejer vill vara och alla killar vill ha, sommarvädret som inte existerar i verkligheten och de underbara vyerna.

Jag hade också velat ha en "Sören" att gå till med mina problem, en som säger "Här gör du som du vill! Kan jag bjuda på något medans du funderar på om det är något du vill berätta?". Eller nej förresten, jag hade nog velat VARA som Sören.. Bo ensam i min lilla sjöbod. Ha min båt och mina fiskenät. Aldrig ens komma på tanken att åka iväg på semester - varför överge paradiset man bor i?!

Ja drömma kan man ju alltid.. Just nu befinner jag mig i Växjö där jag försöker få mig en ekonomiexamen - med andra ord så långt ifrån Sören man kan komma! Kanske är det där med båtar och fiskenät ingenting för mig (som om ekonomi skulle vara det!).


Aj aj aj..

Jag börjar få ont i halsen. Inte bra, inte bra alls. Jag har inte tid att bli sjuk nu, inte under tentaveckan. Ska iväg och handla om en liten stund. Kanske skulle köpa lite glass. Det borde väl lindra halsont? Dessutom är det rätt gott, fast kallt.

Tenta förresten. Har verkligen målat in mig själv i ett hörn. Måndag, tisdag, onsdag och torsdag med tentaplugg. Fyra ynka dagar. Hur ska jag kunna läsa in en hel kurs på fyra dagar? Åh! Varför var vi inte mindre ambitiösa med grupparbetet? Varför slängde inte vi också ihop något på två dagar och ägnade resten av veckan till tentaplugg? Någon slags stolthet kanske? Eller kanske rent av dumhet? Suck!

Dags att dyka ner i min bok - "Logistik - läran om effektiva materialflöden" - precis vad jag känner för en söndag som denna! Suck.

Ett tips; Kolla in Skärgårdsdoktorn i afton! Finns det något bättre...?!


Skräckisafton

Vet man med sig att man blir jätterädd då man tittar på skräckfilmer som The Ring är nog detta något man bör avstå. Ändå satt vi där igårkväll, uppkurade i soffan och gömde oss bakom varsin kudde respektive tidning. För visst är det något speciellt med känslan av att bli rädd, det är det som avgör om en skräckfilm är bra eller inte. "The Omen" var dock ingen höjdare. Vi hade stora svårigheter med att hålla ögonen öppna (obersvera att det inte var av rädsla utan av trötthet).

För er som undrar; nej vi är inga miljonärer ännu. Bingolotto är skit! Melodifestivalen var ju spännande. Kebabpizza-låten var ju... hrm.. speciell?!

Är det någon som är sugen på popcorn idag? Välkommen hem till mig och sök igenom mitt golv - har ni tur lär ni få ihop nästan en hel skål. Hehe!


Försoning

Försoning måste vara bland det bästa som finns. Knuten i magen försvinner plötsligt och man kan tillåta sig att vara glad igen. Allt det onda försvinner, åtminstone för ett tag. Allt är bra och vi blir oförstörbara.


FAN!

Fan. Fan. Fan. Varför kan jag inte bara hålla tyst? Var jag tvungen att säga så där? Ååååhhh... som om jag inte har annat att tänka på, allt jävla tentapluggande som jag borde fokusera på, nu blev allt bara ännu värre!

Önskar bara att du förstod...

Dåtiden

Det är snart exakt två år sedan, två hela år! På ett sätt kan jag inte fatta att det gått så fort, minnena är fortfarande så klara och hela. Å andra sidan känns det som om det som om två år har varit en hel livstid. Hur kommer det sig att livet då var så annorlunda, att hela jag var annorlunda, att alla runt omkring mig var annorlunda, att framtiden såg annorlunda ut och att hela min syn på livet var annorlunda? Hur tänkte jag egentligen? Förstod jag aldrig..? Hur hade livet varit idag om allt bara fortgått?

Jo, allt var så märkligt på den tiden.. Faktum är att det hela mest känns som en märklig dröm, inget för verkligheten. Även om tankarna på "tänk om.." ibland finns där är jag ändå glad att det blev som det blev.

Det förflutna är fint men nuet och framtiden har mer att ge.



Musik som förstärker minnet (bortse dock från animeringen och lyssna bara på låten)

P.S. I love you

Innan jag skriver detta ska det klargöras att jag absolut inte är någon fantast av kärleksfilmer, nej långt ifrån..

Igår beslöt vi oss i alla fall att vi trots att skulle se en kärleksfilm "PS I love you" på bio (kan det låta töntigare). Redan under första scenen fnös vi på vår bioråd åt kärlekstramset. Väl en bit inne i filmen blev jag förälskad. Filmen (som jag verkligen inte hade höga förväntningar på) visade sig vara riktigt bra. Fin på något vis, väldigt fin - mycket sorglig men samtidigt humoristisk. Kände ett par gånger hur tårarna steg upp i ögonen och filmduken blev suddig (jo jag vet, jag är högst patetisk!). Dock klarade jag att behärska mig i biosalen, till skillnad från Malin som började storgråta. Hehe! Hur som helst; filmen var helt klart sevärd!

Lördagen ska bestå av lite fix och don på hemmaplan, förhoppningsivs ska även en liten promenix i solskenet och lite pluggande hinnas med. Kvällen ska spenderas med Johanna och Malin. Börjar kvällen med en bit mat, efter det vankas bingolotto, sedan melodifestivalen och till sist två skräckfilmer. Snacka om mix!


Full fart mot helgen.. och tentaångesten!

Seminariet är över. Känns ganska bra ändå. Totalt brädade blev vi inte. Skönt det. Vår analys var till och med "föredömlig" (hur den kan vara det när den innehåller en massa "vi anser" är en gåta). Det är egentligen nu den verkligen plugg-ångesten kommer att uppstå. Tentaångesten. Om precis en vecka kommer jag att vara på väg hem mot Ronneby. Hur jag ska kunna lära mig en hel logistik-kurs på en vecka har jag ingen aning om.

Tentaångesten får dock vänta lite. Ikväll blir det bio, "PS I love You". Jo jag vet, en riktig kärleksfilm. Med tanke på att det var alla hjärtans dag igår kommer det förmodligen vara en hel biosal med hånglande par.. och vi fyra då! Spännande värre.. 

 


Kärleksmums

.. har vi bakat i afton.  Romantisk afton för fyra (en stund med fem också). Funkar bra det också. Har dock inte sett till en enda ros idag. Hörde visserligen att de sålde rosor i gallerian (samtidigt som de delade ut gratis kondomer) men ändå tycks Campusområdet vara ganska ros-fritt. Malin påstår att det har vimmlat av hånglande par men även detta verka ha gått förbi obemärkt för min del. Med andra ord är allt som vanligt; jag bara ser och hör det jag vill se och höra.

Imorgon är det opponering. Nervös över vad Anna, Emelie och Anna-Karin har och säga om vårt arbete. Men det får gå. Är egentligen nästan ännu mer nervös inför en annan sak.. behöver väl bara säga högrött ansikte och dreglande så fattar väl iaf en del vad jag syftar på. HAHA

Godnatt!

Tack för att ni finns!

Mottog precis ett brev från världens bästa mamma, ett brev innehållande ett par väl valda ord, en trisslott samt en bit mörk choklad. Tänk att något så litet kan göra en dag lite lättare. Fick även ett vykort av mina kära farföräldrar. 

Blir middag ikväll samt bakning av kärleksmums och allt detta tillsammans med mina bästa (d.v.s. ingen romantisk middag för två utan en romantisk middag tillsammans med Campus tuffaste brudar. Hehe!) 

Till alla nära och kära (ni lär veta själva om ni bör känna er träffade); tack för att ni finns!

Lovely!

Vädret är underbart, lite kallt men vad gör det när det är stålande sol på en klarblå himmel?! Inte ett moln i sikte.. inte ett enda! Lite snö och den här dagen hade förvandlats till den perfekta skiddagen.

Nähä, ska inte sitta här och drömma om solskenet - istället ska jag ta en promenix med Lina och bara njuta av att det inte regnar.

Undrar om..?

Alla hjärtans dag

Tagit sovmorgon idag - ända till halv åtta! Ojojoj. Ni förstår lyckan va?

Alla hjärtans dag idag. En dag för romantiken, en dag för kärleken.. eller ja, snarare en dag för köpmännen kanske! Ingen romantik här inte, förhoppningsivs kommer jag i alla fall slippa sitta ensam i afton utan hitta på något skoj med ett par Campus-stjärnor. Kanske hålla traditionen med pyjamasparty och Bridget Jones-filmer vid liv? Hehe. I övrigt tycker jag att det är en alldeles utmärkt dag att ge de nära och kära en liten extra omtanke. Slå en pling, ge bort en kram eller skicka åtminstone ett litet sms. (Och för er som inte förstod det - det var en pik att ni bör höra av er till mig idag!)


Vårlängtan

Har vårlängtan. Tänk när vi kan ta med våra solstolar ut och sätta oss och plugga i solen. Underbart! (Dock verkar det som om en viss person har stulit min solstol). Fast sen är ju frågan hur mycket man får gjort utomhus.. Men en fest då; fest i det gröna - Lovely!




 

År 2007



 


Lycka!

Arbetet är inlämnat och klart. En väldig lättnad har spritt sig. Nu ska vi bara läsa igenom alla andras arbeten samt sätta igång med opponeringsarbetet. Vet inte om ett antal sidor med fakta, en halv sida analys, ingen slutsats och en väldig massa "man" kan räknas som en akademisk uppsats egentligen? Hm. Och vi som var oroliga för att vår uppsats - känns bra att det finns de som är betydligt sämre (jo, jag är nog en dålig människa!).

Ikväll är det säsongspremiär för Greys anatomy - lyckan är gjord!



Inte utan att man tänker tillbaka idag. Det som kändes så verkligt då känns nu främmande. Hur tänkte jag egentligen? Och hur tänkte du?

Planer.

Stora planer på G. Livet känns inte så illa trots allt. Och det jobbiga ordnar sig. Det gör det alltid, på ett eller annat sätt. Innan vi vet ordet av det är allt över.

Tack för promenixen ikväll - det var nog allt som behövdes för att jag skulle påminnas om vad det är jag älskar med livet på Campus! 



Love is Wicked

Ensamheten och jag

Uppkrupen i soffan med varm choklad, tända ljus och Gossip Girl på tv:n. Kan en kväll med ensamheten bli bättre?!


När tröttheten förvandlas till tjurighet...

Ber härmed om ursäkt till alla som har träffats av mina blixtattacker under dagen. Har känt mig som ett vandrande åskmoln, minsta lilla motgång och en jag har slängt en blixt i huvudet på någon. Fan, hatar när jag tar ut min trötthet på andra.

Kvällen ska spenderas med ensamheten. Precis vad jag behöver just nu - en kväll utanför skolan med mig själv som sällskap.




Har nog fastnat för det här med fotbollhuliganer..

Inte jagad

Studiebesök idag. En "redi smolänning" föreläste på Corporate Express. Fanns mycket att titta på men inte mycket man hörde i lagret. I eftermiddag blir det ännu mer grupparbete i bibblan. Förhoppningsvis ska vi kunna gå hem ikväll med en känsla av att ha lämnat oss allt det här bakom oss (därmed fokusera på tentan istället, suck!).

För första gången på länge blev jag inte jagad inatt. Istället drömade jag att jag skulle bli storasyster igen (lär knappast inträffa!) samt en mardröm om nästa kurs. Vad som helst men inte det!


Ondulera

Äntligen hemma efter en dag med hårt arbete. Jag och Lina led lite av bibliotekssyndromet den sista tiden.

Någon som har hört talas om "ondulera"?
Synonym för attrahera: Locka.
Synonym för Locka: Ondulera.
Ett mycket spännande ord. Tänkte få in det i en meningen "Kunderna onduleraras av...". Lät proffsigt på något vis, förutom det faktum att ondulera egentligen betyder något med vågigt. Alltid lär man sig något (även kl 21.30 på universitetsbiblioteket)!

På vägen hem:
Lina: Titta, det är klarblå himmel, eller vad heter det?!
Camilla: nej, sjärnklar himmel!

HAHA!

Otroligt spännande liv

Heldag på bibblan? Ja det kan man verkligen kalla det! Köade utanför biblioteket någon minut innan åtta (det vill säga någon minut innan öppning). För att optimera tiden under lunchen gick vi inte hem utan höll oss i lokalen intill biblioteket. Är just nu hemma för att få i mig lite kvällsmat, ska efter det ta en promenix med Lina för att fräscha upp huvudet och sedan blir det bibblan igen. Känns dock lite bättre idag än vad det gjorde under gårdagen. Ett litet litet ljus har gått upp och förhoppningsvis ska vi efter vissa justeringar precis klara godkänt-gränsen i alla fall (kanske inte ska hoppas på för mycket dock!).

"Omlastning tar tid och "tid är pengar" enligt citat från Joakim von Anka" - Passar inte i en akademisk uppsats på universitetsnivå? Skitsnack!


Har jag ett spännande liv? Ja vad ska man annars kalla det?!

Sabbatsår....?

Jo visst kommer tanken upp (trots min något "höga" ålder, hehe!).

Tillbaka till pressen

Jag är jagad. Jag springer. Måste skynda mig. De är efter mig. Måste skynda mig. Måste hinna. Måste. Måste. Måste..

Varje natt den här veckan har det varit samma sak. Jag blir jagad av de varse figurer; tjuvar, mördare, släktingar som förvandlats till hemska brottslingar och i natt blev jag till och med jagad av polisen. Måste, måste, måste..

Tillbaka i Växjö igen! Visiten i Ronneby var kort men ack så välbehövlig. Då bussen rullade in på Stallvägen idag kändes det ändå rätt okej att vara tillbaka. Efter dagens grupparbete i bibblan känns det dock mindre bra. Hur ska vi hinna? Hur ska vi få detta till något bra? Hur ska vi vända det hela till rätta igen? Allt känns skit, vill helst bara ta om allting från början, men hur skulle det hinnas med? Inlämning på onsdag - får göra det mesta möjliga av situationen och bara hoppas på att det räcker precis över godkänt-gränsen. Orkar inte med ett underkänt nu, minsta lilla motstånd skulle få mig att falla i tusen bitar. Beklagade mig hos mamma i helgen, om all press, om bristande ork, om alla skolarbeten, om alla krav, om alla måsten. Hon gav mig precis det jag vill ha - lite sympati. Jag har nog världens bästa mamma..




Ikväll ska jag gå och lägga mig TIDIGT!

Gammal och trist?

Hemma i Ronneby och vädret är (hör och häpna) UNDERBART! Solen skiner, när gjorde den det i Växjö senast? I övrigt är allt som det ska vara. Mamma springer omkring och stökar med det mesta, Mathias och Simon slåss lite på skoj samtidigt som man gång på gång får höra från Simon "Är du klar snart Camilla? Får jag sitta där snart eller?!".

Tänkte lägga mig tidigt igårkväll (med tanke på den bristande sömnen kvällen därpå) men så blev det dock inte. Som den goda storasystern jag är hämtade jag Lillebror Mathias mitt i natten (nästan i alla fall) hos en kompis. Körde förbi Deevas och kom på mig själv med att tänka "Herregud, vad gör folk ute så här dags?!". I nästa sekund inser jag att det faktiskt är fredagkväll. Fy vad jag har blivit gammal och tråkig på sistone!

Snart ska jag och Mor bege oss ut på en promenix ner mot stan för att hälsa på farmor och farfar. Kvällen kommer att spenderas på hemmaplan då jag ska vara barnvakt åt lillebror Simon. Eller ja, barnvakt och barnvakt.. Han är trots allt tio år gammal men nog inte tillräckligt vuxen för att vara hemma själv då mamma och pappa ska ut och roa sig hos vänner. Myskväll på hemmaplan blir det alltså (förhoppningsvis med melodifestivalen inräknad) - perfekt!

Hemlängtan

Om ett antal timmar är jag på väg mot Blekinge och Ronneby. Ska bli så skönt att få komma hem (hem-hemma!), denna gången har jag verkligen hemlängtan. Inte för att det blir någon lång hemvisit, för det blir det verkligen inte, men bara att få komma hem över någon dag känns avkopplande. En helkväll med Simon imorgon förhoppningsvis - ser jag fram emot!

Innan hemresan ska dock jag och Lina försöka få ordning på vårt arbete (absolut inte bland det lättaste!). Kämpa så gott det går..

Smittorisken är hög - varning!

Min kära gruppmedlem Malin har fått halsfluss.

"Det vanligaste sättet att smittas är genom handkontakt. Bakterier och virus kan också överföras genom kyssar, eller i luften av nysningar. Det brukar ta två till fyra dagar från smittillfället tills de första symtomen visar sig."

Vi har visserligen inte kysst varandra (haha) men handkontakt är nog svårt att undivka då vi gör ett arbete ihop för att inte inte tala om det här med nysningar då vi under gårdagen satt instängda i ett litet grupprum större delen av dagen och Malin inte gjorde annat än att hostade. Jag i mitten, en halsfluss-sjuk Malin till höger och en förkyld Lina till vänster. Kan jag då vara något annat än körd? (För att inte tala om Lina som redan fått alla de symtom som Malin hade i början av veckan).  

Imorgon väntas en hemtripp till Ronneby. Inte varit hemma på fem veckor nu så ska bli underbart! Bara vara hemma, gå runt i huset, umgås med familjen (och plusset i kanten - hehe!) och njuta av att få komma ifrån Växjö ett tag. Dessutom har jag ju nu en present med mig hem till familjemedelemmarna - ett härligt halsfluss-virus - kan de bli annat än lyckliga?!

"Problem vi stött på under arbetets gång; SJUKDOMAR!"


Gråtopp

"Hon skulle ha lite mer sådan hårfärg som du har, lite mer askfärgat. Lite gråare liksom.."

JAHA?! Så nu är jag tydligen gråhårig också.. Nog för att jag vet att jag blivit äldre de sista åren men trodde inte att de gråa håren skulle bli synliga riktigt än. Dessutom tycker Malin att det ser ut som om jag har gjort ett misslyckat ansiktslyft.

Hm, nog är jag vacker alltid.....

image564

Johanna och mitt hår. Klart att på den här bilden ser jag ju lite gråhårig ut!

HELVETESMASKINER !!

Grupparbete hela dagen. Tryckt på knappen "spara" frekvent under arbetets gång. Precis innan hemgång ska vi spara en sista gång - ett felmeddeleande och allt är borta! VAD FAAN??!!

Så var det med den dagen. Imorgon ska vi med andra ord göra om allt vi har gjort idag. Kul!


Är som jag alltid har sagt; datorer är inget annat än HELVETESMASKINER!!


Kalori-bakelser i mängder?

Undrar hur arbetet ska sluta. Ska vi verkligen hitta tillräckligt med väsentliga vetenskapliga artiklar? Kul svar vi fick av bibliotekarien; "Har ni sökt på "railway"?". Nja, alltså vi har suttit här större delen av dagen och letat på allla möjliga ord som alla förknippas med godstansporter på järnvägar - så givetvis har vi sökt på railway! Inte lätt att veta kanske..

Idag är det semledagen - dagen då man får frossa i bakelser med mängder av kalorier i. Har dock inte blivit något sådant för mig idag utan har hållt mig till kycklingsallad och frukt (jag gillar frukt!). Verkligen inte sugen på någon semla - illamåendet från kladdkakan igår gör sig fortfarande lite påmint.

Kvällen ska spenderas med att fortsätta letandet av artiklar (dock har jag ingen aning om vilka fler sökord jag kan tänkas använda). Vid klockan åtta ska dock dumburken igång - då är det dags för "Gossip girl" (måste vara bland det mest tjejiga som finns!).


Skoltrött.

Usch. Är trött på allt som har med skola att göra. Varför kan inte allt bara få vara lite lätt för en gångs skull? Måste de alltid krångla till allt?

Snart dags för seminarie. Sen vankas väl grupparbete innehållande genomgång av vetenskapliga artiklar. Någon som läst en vetenskaplig artikel om ekonomi någon gång (extremt långa artiklar som är skrivna av forskare för forskare - med andra ord ganska krångligt språk och dessutom är på engelska)? Jag lovar dig - det är allt annat än roligt och allt annat än lätt!

Ahlgrens bilar

Ahlgrens bilar ska ändra form (dock inte färg) och bli till volvo-bilar.. Vart är världen på väg?!

"Jag kan inte baka men jag är en jävel på att svälja!"

Mina kära vänner har nu left the building. Maten gick åt. Alla var mätta och nöjda.. trodde jag! Nej då var Malin sötsugen. Började baka kladdkaka vid lite i åtta (med stor betoning på kladd för kladdig blev den!). Eller vi och vi förresten.. Malin hjälpte väl mest till med att slicka skålen. Nej, hon är ingen höjdare på att baka den tösen men hon är en jävel på att svälja! Haha.

Kladdkakan gick åt helt och hållet och jag kan meddela att det INTE var jag och Johanna som var den bidragande orsaken till det. Malin är ett riktigt kladdmonster! ;)

image563


- Magarin.. men det har vi ju inte!
- Jo det finns flytande!
- Men det ska vara smält - ska vi smälta det då?
- Nää.. det ska man inte Malin!
- Men vaddå då! Camilla visste ju inte ens att det där var ett proppskåp..


Och vad hade DET med saken att göra? HAHA!

Matförgiftning?

Tänk vad lite solsken kan göra.. Efter en cykeltur i det underbara vädret känner jag mig nu mycket piggare och gladare. Livet är inte så hemskt ändå, trots att tiden framöver i skolan kommer att bli jobbig - riktigt jobbig! Men vi ska nog klara oss igenom det här ändå - allt kommer förhoppningsvis ordna sig till det bästa. 

Ikväll väntas det måndagsmiddag och idag är det jag som står för maten. Så om du inte ser till varken mig, Johanna eller Malin under morgondagen får ni gärna kolla upp det hela lite närmare - mycket möjligt att vi alla tre sjuknat in i matförgiftning.  


Vi hade köpt drycker av glömska och vi hade glömt tankar av gråt
Vi hade sagt allt som skulle sägas; Ett, en gång för alla, förlåt.

Och där satt vi på klippor av vemod med några sånger av andetag
Och jag var på gränsen till en annan människa men jag var fortfarande jag

Men när solen hade gått ned och när drycker av glömska gjorde mig till fler och fler och fler
så gick vi iväg till ensamheten
Iväg till hemligheten
Iväg till evigheten
Så långt, så långt från verkligheten, iväg.

Och nu sitter jag här med en skrivande penna som försöker vara speciell
Och jag undrar varför tiden dödar och jag undrar vart jag ska ikväll
Så ta mig iväg till ensamheten
Iväg till hemligheten
och iväg till evigheten
Så långt, så långt från verkligheten

Vykort

Ett kuvert i brevlådan idag innhållande ett vykort samt 100 kronor.

"Hej Camilla! Här får du en liten peng till frukt. Det finns goda päron på Willys. Jag tycker att kortet passade dig. "Finns det något paradis utom kärlekens min vän? Den som sover hos sin vän har väl funnit himmelen."Kära Hälsningar Farmor"

Kan man ha en gulligare farmor? Ska genast sticka ner till Willys och handla frukt tillsammans med Johanna! ;)


Sur

Okej, bortse från det jag skrev i föregående inlägg - nu är jag sur och arg! Är det någon på det här universitetet som faktiskt förstår att vi studenter också har ett liv utanför skolan? Är det någon som förstår att även vi är människor som mer än gärna vill ha våra åtta timmars sömn, vill kunna vara ledig om helgerna samt vill kunna åka hem en runda vid påsk? Är det någon som förstå att det vi inte har mer ork än någon annan och att vi faktiskt inte kan plugga dygnet runt? Tydligen inte..

Får väl se hur många som är kvar på ekonomprogrammet i Växjö till hösten - verkar vara flera som försvinner...

Overkligt

Mr. A slutar i skolan till sommaren, ska flytta till en "riktig" lägenhet. Tänk den dagen vi också får göra det, tänk att få komma härifrån, kommer bli så.. så... så... ja hur sjutton kommer det att bli? Underbart? Men jag har ju näst intill hela mitt liv här - ska jag bara lämna det? "Tack och hej - dags att börja om på nytt!". Hela min andra familj bor ju här, den så kallade "Campusfamiljen". Ska vi bara splittras, "Trevligt att lära känna er - ha ett bra liv!"? Och vart ska jag egentligen ta vägen? Tillbaka "hem" till Ronneby? Knappast! Jag har inte mycket kvar där nu (förutom familjen och ngra få vänner). Ny stad då? Ensam och övergiven i en ny stad med nya människor? Känns det så lockande att förändra livet så radikalt på egen hand?

Nej faktum är att jag nog ändå är ganska glad över att det inte är jag som slutar till sommaren. På något vis känns livet efter studierna inte tillräckligt lockande, inte i nuläget i alla fall (fast det är klart; en inkomst och en snygg och STOR lägenhet skulle ju inte sitta helt fel!). Hela grejen känns... overklig än så länge!



Självdiciplinen är hög, eller?!

Nog borde jag ha pluggat en del i helgen, eller hur? Har jag gjort det? Gissa! Nej precis, inte ett dugg! Det här är illa, mycket illa. Igår räckte inte tiden till och idag räcker definitivt inte orken till (dessutom är min läslampa sönder - mycket bra bortförklaring!). Självdiciplinen är hög! Hrm.

Fast det är klart; verkar finnas de som har haft en svårare dag - hehe!


Gång på gång idag har jag upprepat följande:
"Tre små apor hoppade i sängen, en trillar ned och slog sitt lilla huvud. Mamma ringde doktorn och doktorn svara; inga små apor i sängen får vara!"


Lars Winnerbäck-dag

Idag är en perfekt dag för Lars Winnerbäck-musik. Lagom djupt utan alltför mycket dunk (för det hade bara lett till huvudvärk). Med andra ord blir det nu, efter promenaden runt sjön med Sarah, en heldag i soffan med Lars Winnerbäck på hög volym - Me like!

Trevlig afton!

Trevlig afton igår - precis en sådan jag behövde! Allt var precis som det skulle vara; Alkoholen, kortspel, skratt i mängder, kameran i högsta hugg, utgång på Sivans och alltihop med stjärnorna på Campus.. Samtalsämnena under kvällen var kanske lite udda. Fick nog veta lite väääl mycket där ett tag. Hehe! Kvällen slutade dock ganska tidigt för min del. Både jag och grannen Lina begav oss hem innan klockan slagit ett, då hade jag bara ögon för min säng! (Jag hoppas verkligen INTE att Lina gick hem för min skull - förlåt i sådana fall!).

Dagen kommer bestå av en massa tv-tittande, en promenix med Sarah (mkt längesedan!) och lite tvätt i afton. Ska väl även se till att få bort det här hemska naglacket!




I övrigt undrar jag varför Johanna eller Malin inte gick hem med Mr. Hawaii-skjorta? HAHA!

hick

hick-hick-hick.... illa illa illa!

San Fransisco (låten) - me like!..

Tick-tack, tick-tack...

PANIK! Ska träffa Lina för att gå mot Malins om en liten stund. Men aj då. Mat kanske vore bra? Inte bra att göra om samma misstag två gånger, inte bra, inte bra.. Mat är viktigt om kvällen ska sluta på ett lämpligt sätt! Så varför sitter jag då här kanske ni undrar? Lugn, bara lugn - nudlarna står på spisen! (Ja någon annan mat hade jag inte att tillgå och jag hade varken orkat eller haft tid att äta något annat heller för den delen!).

Målat naglarna också kvällen till ära. Helt värdelöst egentligen med tanke på att jag klippte naglarna för ett par dagar sedan och nu knappt har några naglar kvar. Dessutom har jag tappat den här "nagel-målar-förmågan". När jag var yngre målade jag naglarna jämt och ständigt och dessutom i de mest anskrämliga färger som fanns (ni vet då det var modernt med orange, ill-grönt o.s.v.). Numera är det ytterst sällen jag målar naglarna överhuvudtaget (orka!) och när jag väl gör det blir det oftast i en genomskinlig färg (med andra ord är det då inte så noga hur man målar). Att då ikväll sätta igång och måla naglarna klar-röda i en stressad situation och dessutom på ett par mininaglar är med andra ord kanske inte det lättaste. 

Nu är nudlarna klara - dags att äta!
 

Efterlängtad fest

Hemma efter en shoppingdag i stan med Johanna och Lovisa. Blev en del kassar.. huu - har inte vågat kolla in saldot på kontot ännu. Åt gjorde vi också och onyttig mat dessutom. Så nu är Camilla mätt och känner sig ungefär som en uppblåst ballong.

Ikväll är det fest som gäller - Jiihaa! Verkligen länge sedan nu och verkligen efterlängtat. I eftermiddag ska jag väl gå igenom hela garderoben i jakt efter något att ha på mig ikväll (nej, inget av det jag köpte idag passar till kvällen!). Kanske även ska trotsa blåsten och gå åtminstone en liten promenix. Kan vara bra att rensa hjärnan och dessutom gå av lite av den mat vi åt idag.


image554

Skål för fan - hehe!

Elvismacka någon?

Nyss hemkommen från Emelie och vår filmkväll kan väl bara förklars med ett ord; Knasig!

Martin tror att pölsen är en morot (han tänker inte på annat nu när han börjat "sitt nya liv"), jag påstår att jag aldrig sett en pölse i ett korvbröd, Malin säger att jag är trög men sen visar det sig att Emelie egentligen är ännu trögare. Malin tror att min kusin är en sockerbit från böda, Emelie tror att den danska flaggan är skånsk (detta trots att hon själv är skåning!), Malin verkar vara märkligt besatt av mitt hår och Johanna och Lina förvandlades plötsligt till värsta chipsfantasterna (de var nästan till och med värre än mig!). Viktigaste slutsatsen i afton; Pepparchips är gott!

Filmen vi såg hette "Hata Göteborg". Humoristisk i rätt sällskap även om en mer seriös person nog skulle säga att den var på det hela taget sorglig. Fanns även en extrafilm tillhörande vid namn "Elvismacka", en så kallad konstnärlig film på 15 minter. Vad ni än gör - se inte denna! För visst finns det något läskigt med en ständigt bananätande man, en vit (naken?) katt, lådor som står staplade i stora högar (frågan Emelie ställde sig; hur gör man för att få tag på den nedersta lådan?), en flickvän som tycker att otrohet är bland det mest normala som finns då män har vissa "särskilda behov, för att inte tala om de lite väl vågade scenerna.

Nu ska jag sova; morgondagen kommer att bestå av en heldag i stan och sedan utgång på Campus på kvällen! Love it!

Bilder som säger mer än ord

En gång på gymnasiet gjorde jag ett arbete om klädeskedjan "United colors of Benetton". I samband med detta arbete hittade jag otaliga bilder - bilder som verkligen talar för sig själva och uttrycker något som kan kallas... ja vackert kanske?

image550image551image552image553


För visst är det fint på något vis?

Helst som en blixt

Blir ingen bio ikväll. Istället blir det filmkväll med tjejerna. Går väl lika bra det antar jag (så länge jag slipper se något tramsigt kärlekstrams!).

Vet inte om vi kom så långt med vårt grupparbete. Vi kom fram till två sökord men är inte riktigt säker på att frågeställningen och syftet är färdigställt. Förhoppningsvis kommer det att växa fram på måndag (helst som en blixt från en klar himmel).

Snön har (som jag förutspådde tidigare idag) försvunnit och det tråkiga höst-liknande vädret har infunnit sig igen!

Fredagen i stort

Fix och don på hemmaplan på förmiddagen. Nu vankas lunch (kycklinggryta från igår samt bulgur) och efter det lite grupparbete i bibblan med Malin och Lina.

Händer i afton då? Verkar som om det blir bio med tjejerna (vet dock inte hur många av dem ännu) - trevligt värre!


Oj!

Första februari idag och kan ni tänka er vad jag möts av då jag tittar ut genom fönsret? Jo hör och häpna - SNÖ! Dock inte alls lika mycket snö som i Sälen och ingen sol som glittrar i det vita vintertäcket, men ändå - det är ju snö!

Tyvärr är det också plusgrader ute så snön lär vara bortsmält inom ett par timmar. Får i eftermiddag istället njuta av de bilder jag tog från min balkong (eller ja, min halvbalkong) nu på morgonen (mycket dåliga bilder dessutom då jag helst inte ville öppna altandörren)..

image549image548