Man måste dö några gånger innan man kan leva

Tittar på filmen om Håkan Hellströms konsert ifrån Ullevi. Mäktigt. Avundas de  som var där, bland annat min lillebror. Det är något speciellt med ett hav med människor som med uppsträckta händer sjunger tillsammans. 

Året går mot sitt slut. Ganska skönt tycker jag på sätt och vis. Är i behov av en nystart. Jaja, jag vet nog allt att ni suckar nu - men jag gillar att lägga det gamla bakom mig och att börja om på nytt. Funderar på nyårslöften. Mindre fokus på jobb (både på hemma- och bortaplan) och mer på sådant som får en att må bra och le (en konsert ett måste). Mindre dåligt samvete. Inse mina begränsningar. Säga nej när det behövs. Säga ja när jag borde. Ingen puls som dånar så där öronbedövande. Träning som jag gillar och tycker är skoj. Mat som min mage uppskattar. Kärlek. Djupa andetag. 

Stort och smått med andra ord. Inga löften kanske, men ledord. År 2015 blir bra. Det ska det bli. 

Första vinterdagarna

Fint väder har det varit på sistone, soligt men iskallt. Passar mig bra. 

Julledighet

De jullediga dagarna bara rusar förbi. Heldagar hemma med en bok i knät har det inte varit tal om, utan snarare fullt ös (men åtminstone en del sovmornar). Efter julfirande i dagarna två med både min familj, Sambons familj och hela stora släkten i Backaryd, har vi både bjudit på middagar och blivit bjudna på middagar. Igårkväll firade vi exempelvis Niklas syster med buller och bång (vi kom hem vid halv tre i natt). Sovrummet har fått lite ny färg och är numera färdigställt. Skönt! 
 
Imorgon ska jag och Sambon iväg på en liten tripp, bara vi två. Sedan kvarstår bara nyårsfirandet och vardagen tar sedan fart igen. Som sagt, julledigheten går fort.
 
God fortsättning på er! 
 
 

God jul!

En dag med fint julfirande går mot sitt slut. Just nu sitter vi bänkade framför Svensson Svensson i Ronneby. Sambon har slumrat till i soffan och Lillebror Mathias har begett sig iväg på fest - med andra ord allt är i sin ordning. 

God fortsättning på er! 

Julstök

Första dag på julledigheten och jag har jobbat på som en riktig hemmafru. Städat huset skinande rent, bakat bröd, rullat köttbullar till förbannelse, kokat knäck, lagt på julduken och dukat inför morgondagen. Jodå, jag kan om jag bara vill. En liten joggingtur blev det också, skönt att springa av sig stekoset. 

Ikväll blir det en bit mat ute och bio för två. Jag också Niklas firar ju sex år tillsammans och ett år som förlovade. Som ni märker så hann vi inte med något giftemål inom ett år. Men vi hinner nog med det så småningom ändå. 

Ha en riktigt god jul. Ät ett par knäck och njut av nära och kära. Stor kram till er. 

Julledighet

Äntligen en bra känsla. En känsla att vara nöjd, i fas, ja ren och skär lättnad. Det blev en lång arbetsdag i fredags, väldigt lång. Till slut gav jag upp och insåg att den där julledigheten var bara att skjuta upp. Men dagens arbetsdag var bra, inte bara för jobbet i sig utan också för min egna skull. Ett lugn. 

I helgen mådde jag i ärlighetens namn sådär. Var helt slut, både kroppen och huvudet gick ut i strejk. Åkte ett ärende till stan på lördagsförmiddagen och sedan ägnade jag resten av dagen med att sova på soffan. Så det kan gå. Men lite trevligheter blev det ändå i helgen - en fredag med god mat hos Andy och Frida (och söta Villmer såklart) och en lördagskväll med tacos hemma hos Möller tillsammans med ett annat gäng goingar. Och Tomterock också såklart, icke att förglömma. 

Nu ska jag må bra, gå ner i varv och läsa böcker. Så det så. 

Julhybris minus jul

En ynka arbetsdag kvar tills julledigheten börjar. Länge har jag hört glada tillrop "Bara X antal dagar kvar till ledigheten (sååå skönt)!". Själv har jag bara känt "Bara X antal dagar kvar till ledigheten (gaaah... hur sjutton ska jag hinna?!!)". Jag är väl där fortfarande, att jag känner mig så stressad över allt som ska göras att jag är helt oförmögen att förstå att jag snart är ledig. Fast jag får kanske inleda min ledighet med att jobba ändå. Vi får väl se. 

Försöker i alla fall att förbereda mig inför ledigheten, om inte mentalt så på andra vis. På jobbet pratade de om att de skulle ägna ledigheten uppkuren i en fotölj med en bra bok. En bra bok - det är säkert bra att ha när man är ledig! Sagt och gjort så väntar jag nu på ett paket ifrån Bokus. Vi får väl se hur många sidor jag kommer att läsa. 

Jul i övrigt då, hur laddad är jag? Inte ett dugg. Hör när folk berättar om alla köttbullar de har stekt, om allt julgodis de har gjort och alla lussebullar och pepparkakor de har bakat. För att inte tala om det väldigt ståtliga pepparkakshuset. Det känns lite som ett hån. Jag har ungefär 0 % lust till att göra något av det där. Jag har köpt ett paket pepparkakor. Det får räcka i år. Om jag inte får plötslig julhybris i början av nästa vecka. 

.

Ni vet när man blir så arg så pulsen dånar i öronen, energin kommer med full kraft, man går fram och tillbaka, fram och tillbaka, vilt gestikulerande och känner bara "Nej nu jäklar får det vara nog!". Där har jag varit ikväll. Det positiva är att tröttheten plötligt är som bortblåst. Det negativa är att jag nog inte kommer kunna somna ikväll på grund av allt grubblande, och därav vara dubbelt så trött imorgon. 

Imorgon ska använda energin till att göra gott. Inte till att ge mig själv migrän. Men först ska saker och ting sättas på sin rätta plats. 

Snart är det klippt!

Sitter hos frisören och väntar på att det ska bli min tur. Just nu är det en liten kille som klipps, han får ständiga komplimanger för att han är så duktig som sitter så stilla. Undrar om hon säger detsamma till mig, när jag sitter blickstilla i frisörsstolen efter att ha slumrat till. En liten tanke bara. 

En dag värd att fira.

Idag är det inte vilken dag som helst. Nej, långt ifrån. Förutom att det är dagen då ett vitklätt tåg som leds av en flicka med ljus i hår intar vår tillvaro, så är det också en årsdag för mycket annat. Det är idag 28 år sedan världens finaste Sambo bestämde sig för att inta världen. Det är idag sex år sedan jag fick en första kyss av en yngling vid namn Niklas, i en liten trång hall i en etta där det rådde full fest. En yngling som idag sex år senare är min stöttepelare i vått och torrt, och min största kärlek. Det är idag också två år sedan vi satt på banken och skrev under diverse papper för att sedan åka hem med ett par nycklar till ett hus som vi numera kallar för "hem". 

Med andra ord är det en fin dag idag, helt klart en dag värd att fira. Med tanke på dagens väder så lär det bli ett stormigt firande. Håll i hatten idag! 

Andra advent.

Andra advent är kommen. Kurat upp mig i soffan (ni som läser här tror väl inte att jag gör annat) och kollar på diverse serier. Har ni sett "Gift vid första ögonkastet"? Om inte - gör det! Helt fantastiskt! Faktiskt. Inte alls som det låter. Hur som helst, det är andra advent idag. Ute råder riktigt höstväder, ni vet full storm och sex plusgrader. Inte en snöflinga har singlat ner över Hasslö ännu. Dock inget jag klagar över. Det blir jul ändå, som Ikea-reklamen säger så fint. 

Nu är nästan samtliga julklappar inhandlade i alla fall - skönt! Och idag har vi handlat oss sysselsättning till julledigheten - då är det operation målning av sovrummet som gäller. 

Ny vecka på G och kalendern är fulltecknad. Till helgen fyller finaste Sambon år. Det ska vi fira. 

När det gråa tar över.

Ute är det mörkt och grått, jag går fortfarande runt osminkad och i pyjamasbyxor efter att ha storstädat hela huset, och Sambon har ryggskott. Vi är alltså inte riktigt på topp idag. Behöver livas upp lite. Tips mottages tacksamt! 

Fredagen bjöd på en lång arbetsdag. Begav mig hemifrån vid halv sex på morgonen och var hemma igen när klockan var halv nio på kvällen. Jag och två kollegor tog nämligen morgonflyget mot Stockholm för en konferens om vår redovisningsmodell. Låter det inte så där superskoj? Med rätt medresenärer så blir det mesta faktiskt skoj, så även detta. En intressant dag som vi avslutade med en after work i miniformat på Bromma flygplats. 



Adventstider

Sitter här uppkuren i soffan. Det värker i hela kroppen efter dagens träningspass, myskläderna är på och ljus är tända - precis så som det ska vara en tisdagskväll i december. 

Ännu en helg har försvunnit förbi - de går fort de där rackarna! Fick en fredagkväll på Ronneby Brunns spa tillsammans med bästa Miriam, följt av en god bit mat i min gamla hemstad. Väl hemma tre trevliga gäster beslutat sig för att tillbringa sin lördagskväll hos oss. Bra kväll! 

I söndags var det första advent. Tänka sig, den tiden är verkligen här nu. Sambon har hux flux bestämt sig för att ta en jägarexamen och bestämde sig därför att spendera hela söndagen i skogen utanför Backaryd med en hel hög av mina släktingar. Lite smådrygt tyckte jag och tog därför en spontan biltur upp till Växjö och hälsade på kusin Lovisa. Blev en dag med shopping, fika och julskyltning - perfekt! 

Nu ägnar jag dagarna i ända med att lyssna på trallande julmusik - allt för att få in den rätta julstämningen. Det går väl sådär. Detta trots att jag nu har köpt nästan alla julklapparna. Men det kommer väl. Och gör det inte det så får jag ju en ny chans nästa år.