Älmhult-Karlskrona-Ronneby-helg

Åter i Växjö igen efter en Älmhult-Karlskrona-Ronneby-helg. Sista dagen på Ikano Bank i fredags. Fick många hejdå och lycka till samt en mycket fin blomma (Oroa er inte, blomman är i säkert (hrm?) förvar hos min mor i Ronneby). Många härliga människor på Ikano som man förmodligen aldrig mer kommer att få återse. Har i alla fall haft ett mycket roligt och lärorikt år på Ikano Bank som jag sent kommer att glömma. Resan bar sedan vidare mot Karlskrona och landade mitt i Karlskrona centrum halv tolv på löninghelgens fredag, då merparten av Karlskronas vakna invånare var onyktra. Med mig på bussen mot Nättraby hade jag alltså både packning och enorm blomma vilket resulterade i flera frågande blickar samt ett långt samtal med en påtagligt onykter bussresenär. Blev sedan en lugn lördag i Nättraby med lite glass i solskenet. Dagen till ära (mors dag) blev det besök hos familjen i Ronneby, grillning och svenska jordgubbar i solskenet på altanen. Mums! Tog även en tripp till Backaryd för att hälsa på mormor och morfar.

Säga vad man vill om mig - men jag är en jäkel på att vara effektiv om helgerna, för nog har jag hunnit med en hel del! 

Nästa - Slänga mig i soffan för att se Gossip girl! Stenhårt plugg väntas från och med morgondagen och fram till torsdag eftermiddag. Sedan är vi där, dit vi alla har längtat - vid examensbanketten och sommarlovet!



Ps. Ett stort grattis till Mamma på mors dag - bara för att du är världens bästa!

En lyxdag i Camillas liv - Lantcafé och shoppingterapi

Blir en Camilla-kväll ikväll. Är nämligen ensam hemma då Johanna övergett mig för pojkvännen i Kristianstad. Det innebär Camilla-musik på hög volym samtidigt som jag skuttar omkring här och fixar med tvätt, disk och mat. Kommer förmodligen serveras någon form av wok ikväll innehållande allt möjligt som annars kommer bli dåligt efter helgen (eftersom inte heller jag kommer befinna mig på hemmaplan i helgen). Oj, det där lät högst osmakligt märkte jag nu. Vi får väl se vad det kan tänkas bli.

Idag har jag, Johanna och handikappade Malin (hon är gipsad) varit på Lantcafét i Öhr. Mycket mysigt ställe med gammaldags inredning som ligger en bit utanför Lammhult. Efter det blev det shopping i stan. Vet inte riktigt vad som hände men på vägen hem insåg jag helt plötsligt att jag hade en hel drös med kassar med mig. Var kom de ifrån? Hur kom det sig att jag helt plötsligt fick för mig att jag kunde shoppa en månad som denna, då plånboken är tunnare än någonsin? Jag är knäpp. Dock känns det bra på något vis. Efter allt slit med uppsatsen inbillar jag mig att jag var värd det här. Shoppingterapi är väl alltid bra. Får se hur tankarna går i slutet på månaden.

Nu ska jag skutta ut i köket och påbörja min kvällsmat - ett kokhop av allt möjligt!


 


Så snopet det kan bli..

C-uppsatsen är så gott som färdigställd. Går nu på en minivariant av lyckorus. Tänk att vi har tagit oss ända hit. Efter allt slit, efter alla otaliga timmar i bibblan/skolan, efter alla uppoffringar har vi nu snart en kandidatexamen i företagsekonomi. Men än är det inte klart, man skall vara försiktig med att ropa hej innan man är över ån (eller är det bäcken eller floden?). Opponeringen kan fortfarande gå fel, vi kan bli totaldissade av examinatorn trots att handledaren tycks gilla vårt arbete. Men ändå. Tänker ändå unna mig att vara lite lycklig idag.

Hade planen klar för mig igår vad som skulle ske igårkväll och vad som skulle göras idag. Men istället för att äta middag i stan med Lovisa och sedan ta tåget till Karlskrona, spenderade jag och Malin över fem timmar på akuten. Så snopet det kan bli. Därav blir det idag ingen Karlskronadag med Knäppisen utan istället en Växjödag med Johanna och Malin. Funkar väldigt bra det också faktiskt. Bara att få ledig känns som en enorm lycka och att få spendera dagen med mina stjärnor är guld värt. Imorgon är det min sista jobbdag på Ikano Bank. Lite vemodigt. Lite trist. Men just nu ser jag bara framåt - nya utmaningar skall erövras och jag känner mig spänd inför det som komma skall! Efter det bär det av mot Karlskrona och på söndagen blir det Ronneby för att fira Mamma på mors dag.

En vecka kvar till slutseminariet. En vecka kvar till sommarlovet. En vecka och en dag kvar till examensbanketten. Jag är lycklig. 

Ha en bra dag!

Kött.

Jag har alltid propagerat för att man ska köpa svenskt kött. Undvika danskt i den mån det går. Inbillar mig att djuren har det bättre i Sverige, i alla fall säger ju ryktet det. För vem kan äta kött med gott samvete när djuren mår så här? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5226879.ab

Picknicka i solen

Det känns i kroppen idag vill jag lova. Känner mig som en klen kärring som gnäller så fort hon behöver resa sig från stolen, böja sig ner för att plocka upp något från golvet eller måste sträcka på sig för att nå något högt uppe på hyllan. Johanna har inte alls lika mycket träningsvärk som jag. Antingen är jag extremt otränad eller så är jag fenomenal på att göra övningarna så de tar på exakt rätt sätt. Sorgligt nog tror jag att det är förstnämnda som stämmer.

Dagen har givetvis spenderats i bibblan tillsammans med Johanna, Marcus och C-uppsatsen. På eftermiddagen insåg vi dock att det inte är sunt att spendera för mycket tid framför datorn när solen står högt på himlen. Därav slutade vi tidigt och begav oss hemåt (vi hade faktiskt slutfört det vi hade tänkt för dagen, otroligt vad effektiv man kan bli när man längtar efter solsken). Väl hemma plockade jag och Johanna fram en picknick-korg, en filt och lite fika och begav oss ut i det gröna. Otroligt härligt att bara få njuta en liten stund i solen med muffins och saft i vinglas. Sedan att solen gick i moln efter en tre kvart behöver jag kanske inte ta upp här när när jag ger ett sken av att vara otroligt positiv.

 

Hårt arbete.

Måndag. Dagen har bestått av sluthandledning, plugg, mathandling och träning. Kvällen avslutades sedan med att ligga avtuppad på soffan tillsammans med kombon. Var en hård träning idag, på tok för hård för en liten Camilla som inte har tränat på flera veckor på grund av förkylning, körtelinfektion och inställda pass. Skall bli spännande att se om jag överhuvudtaget kommer kunna ta mig upp ur sängen imorgonbitti. Härligt också på något sjukt vis.

Planerna för veckan? Plugg, plugg, plugg.. Vi har nu gått in i slutfasen på C-uppsatsen. Hårt plugg som förhoppningsvis skall ge någon form av utdelning. På fredag väntas det sedan jobb - min sista arbetsdag på Ikano Bank. Lite märkligt och vemodigt.

Nähä, nu ska jag ta min arma kropp och bege mig bort mot sängen. Godnatt!

Allkåren 09

Då har knäppisen gett sig av och här har jag lämnats med ett tomrum. Helgen och allkåren har passerat och morgondagens arbete ligger som ett tungt moln över mig. Med handen på hjärtat kan jag väl säga att  helgen inte blev som planerat. Det är väl så när man längtar efter något för mycket, förväntningarna är svåra att uppfylla.Missförstå mig inte nu - jag har verkligen inte haft tråkigt, men hade inte skadat om alla kunde uppskatta allkårens skönhet lika mycket som jag. Skall dock inte klaga, jag har i alla fall fått spendera en hel helg med de människor som jag tycker absolut mest om. Det är få som är så lyckligt lottade som jag.




 



Tycker om dig.. mycket!

Välbehövlig vila.

Då var arbetet inlämnat och nu väntar vi bara på sluthandledning som är först på måndag. Vi har planerat in det hela bra för att få ett par dagars välbehövlig vila!

Vädret är mycket märkligt idag. Ena stunden åskar det och regnet öser ner och i nästa stund är det strålande sol på en klarblå himmel. Varit en sväng och tittat vinbrännbollen. Lite studentkänsla när det vandrar omkring overallklädda människor med vin i handen mitt på ljusa dagen och musiken dånar bakgrunden. Härligt!

Ikväll anländer familjen Norin till Växjö för att hämta upp mig. Ska nämligen få skjuts söderut mot Ronneby. Där ska jag hälsa på familjen och sedan åka vidare mot Karlskrona. Åter i Växjö på fredag - sedan väntas det allkårsfest hela helgen låååång! Livet är inte så dumt ändå.


You're in ruins

When you're at the end of the road
And you lost all sense of control
And your thoughts have taken their toll
 When your mind breaks the spirit of your soul
Your faith walks on broken glass
And the hangover doesn't pass
Nothing's ever built to last
 You're in ruins.

Utkastet klart - gött!

Utkastet till en färdig uppsats är klart. Slutsatsen är skriven och vi har satt punkt för vad vi har kommit fram till i studien. Märk dock väl att bara utkastet är klart. Misstänker starkt att mycket kommer att ändras flera gånger om innan det är dags för den riktiga slutinlämningen.

Idag har det varit plugg i bibblan med Marcus. Köade utanför vid åtta, armbågade oss fram när det var dags för öppning och lyckades få tag i ett grupprum. Inte klokt att kön utanför bibblan skall påminna om kön i Ullared och att folk verkligen trycker sig in för att komma in före alla andra. I bibblan satt vi i alla fall fram till klockan slog ett (sen var det väl någon lycklig som fick grupprummet som råkade komma någon minut försent till bibblans öppning). Därefter tog vi oss bort till Amfium för att se fotbollsstjärnan Malin göra succé på planen i World Cup. Blev ju i alla fall 0-0 i matchen när vi var där så det var ju inte fy skam. Efter det begav jag mig ner till stan för shoppingterapi. Kände att jag var i behov av det efter otaliga dagar i bibliotekets källare plus en tids sjukdom. Skönt att bara få lyxa till det lite alldeles ensam. Ja, inte för att jag inhandlade några onödigt lyxiga saker precis. Väldigt nödvändiga inköp men väl så inte lämpliga för min redan ekande plånbok.

Soffan nästa - jag, kombon och de desperata hemmafruarna - perfa! 

Svärmödrarnas påverkan

Spenderat min busiga och mysiga ensam-hemma-kväll med att titta på ett tv-program vid namn "Momma's boy". Fruktansvärt program där mammorna skulle vara närvarande för att välja ut deras framtida svärdöttrar. Kravlistorna hos vissa av mammorna var enorma. Som om inte svärmödrar är skrämmande nog som de är. Visserligen kanske jag kan medge att tjejerna som medverkade inte kanske tillhörde världens elit vad det gäller IQ-nivå. Men vem vill egentligen ha en pojkvän som skall hålla sin mamma i handen när han skall träffa sin livs kärlek? Hela paketet känns patetiskt, sjukt och... ja, det är väl därför jag gillar det helt enkelt! Lär nog sitta som fastklistrad framför tv:n även nästa måndag. Undrar vem det är som är den patetiska då..?

På tal om patetiskt, eller ja brist på mognad i alla fall. Hade en sms-konversation med min lillebror idag:
- Vilket datum är det nu igen du tar studenten? Och när var det balen var nu igen, den nionde?
- No Idea!

Är det konstigt att man blir orolig för hur han skall klara sig där ute i världen på egen hand så småningom?

Ensam och busig

Ikväll är det ensam hemmakväll som gäller. Kombon har begett sig iväg på fylleäventyr. Och alla vet ju att när katten är borta dansar råttorna på bordet.. Eller ja, jag diskar, plockar, tvättar och lagar mat. Mer spännande än så kan det väl knappst bli? Fast det är klart, det är MIN musik som viner på högsta volym genom lägenheten. Det kan väl ändå räknas som lite busigt. Lyssnar för tillfället på Green Day, några som jag egentligen inte har lyssnat på ordentligt sedan "jag var ung" (det är sådana uttryck man kan använda när man uppnått denna högaktningsvärda åldern på 22 år), det vill säga på gymnasiet.

I övrigt är det mest uppsatsande som gäller för tillfället. Det är C-uppsats vi andas, tänker, drömmer och lever. Tror att Marcus börjat tröttna på de två fnittrande grupptjejerna, men vi skulle ju "inte ta det personligt". Jag börjar också tröttna på arbetet. Ska bli så skönt att få det klart, att få det inlämnat och förhoppningsvis godkänt. Att det redan är mitten av maj känns som en gåta. Vart tog vintern väg? När började våren? När blev träden helt plötsligt så gröna? Och hur kan sommaren helt plötsligt vara så nära? Det märks att vi spenderar större delen av våra vakna veckotimmar instängd i en datasal i bibliotekets källare - vi missar allt det underbara som hör våren till.

Men till helgen ska det bli annorlunda - då är det allkår som gäller! Fredagsfestivalen och Allkårsfestivalen med grillning, dricka, overaller, härliga människor och musik i det soliga gröna (förhoppningsvis soliga). Jag har längtat, jag har sett fram emot det här och det kommer förhoppningsvis att bli till det bästa på länge. Ska för säkerhets skull be en bön till vädergudarna ikväll.

Lite bilder från föregående års Allkår - minns och le!




Ett litet meddelande till Marcus och Johanna - märk väl den snygga och mycket raka högerkanten på texten! ;)

Fairytale

Favoriten vann igår. Förälskade mig i låten från Norge direkt. Känner nästan en sådan där töntig tonårsförälskelse till hela honom faktiskt. Går det att känna annat..?

I övrigt känner jag mig faktiskt mycket bättre idag överhuvudtaget. Nästan ingen feber alls. Lyckan är total!


Måste man heja på Sverige?

Måste man heja på Sverige bara för att man råkar vara svensk? I sådana fall har jag en annan favorit i smyg.


:(

Nähä. Blir en Växjöhelg för min del. Sjuklingen får stanna hemma. Jag är trött på det här. Så otroligt så jag nästan blir arg. Men alldeles för orkeslös för att bli arg på riktigt.

Kombon är ett riktigt stort stöd. Har handlat frukt, gjort nyponsoppa och servat mig med alvedon. Vad skulle jag gjort utan henne?




Brr....

Blir inget Karlskrona för mig ikväll. Istället blir det en hemmakväll i Växjö där jag skall kurera mig ordentligt så jag blir frisk någon gång! Är trött på det här. Trött på att känna mig alldeles avdomnad i kroppen och att minsta lilla rörelse skall kännas som en plåga (utan värktablett i kroppen då såklart - annars är det nemas problemas!). Snälla försvinn! Får se vad som händer under morgondagen, kanske bestämmer mig för att åka söderut då istället.

Nähä, nu börjar frossan komma. Soffan nästan med en filt uppdragen till hakan!

Tablettmissbrukerskan.

Så känns det just nu. Tablettknaprandet fortsätter. Faktum är att värken faktiskt har blivit värre, penicillinen har då inte gett några resultat ännu. Har under dagen varit helt inställd på att hoppa Karlskrona  i helgen och ha en hemmahelg här istället för att krya till ordentligt. Men då värktablettens verkan lindrar smärtan för tillfället känns allt mycket ljusare. Helt plötsligt glömmer jag bort hur dåligt jag mådde i morse. Klart att jag inte ska ligga nerbäddad en hel helg! Märkligt hur kort minnet kan vara. Hoppas dock på en bättre dag imorgon så det blir Karlskrona i alla fall - någon gång måste väl penicillinen börja verka!

I övrigt har analysen i kandidatarbetet tagit fart idag på riktigt. Vi ser ett litet litet ljus långt där framme i tunneln. Det är inte starkt, men det lyser åtminstone.

Nu ska jag plaska lite i badkaret - det är lyx!
 

Den baddräktstid nu kommer..

Sms från min kära kusin:

Ny text på psalm 199:
Den baddräktstid nu kommer,
när magen är för stor.
Då valkar bara sväller
och celluliter gror.
Generande behåring
lyfts fram i solens ljus.
Nej stranden verkar boring,
 vi stannar inomhus.
De krav som sommrn ställer,
förstör vår ledighet.
Vi sitter där och gnäller,
fy fan vad jag är fet.
Fast vem vill motionera,
när man kan sitta still.
Nej låt oss revoltera,
vi tar en kaka till!



Konstaterande

Kan inte annat än att konstatera att Spotify är en mycket bra uppfinning. Och när jag är ändå är på gång med mitt konstaterande kan jag väl konstatera att jag även är lite sen av mig.

Och hon sa:
Egentligen är du inte kär i mig.
Och egentligen är det okej med mig.
För jag blir aldrig kär i nån.
Sånt där är slöseri med tid.
Men då slösar vi bort våra liv.

Egentligen älskar du inte mig.
Och egentligen är det okej med mig.
För jag älskar ingen alls.
Sånt där är slöseri med tid.

 

Analys på framgång..?

Att säga att läget är toppen idag vore helt klart att överdriva. Dock mår jag mycket bättre idag än vad jag gjorde under gårdagen. Lite feber kan man bota med en värktablett. Bara de svullna och ömma körtlarna som leder till besvär. Men det kan jag leva med ett par dar till.

Kandidatarbetet går framåt. Eller gör det det? Vi backar lite då och då för att justera, klippa och klistra. Skulle påbörjat med analysen i måndags men har fortfarande inte kommit längre än ett par rader. Dock har nog kvaliteten på resten av arbetet höjts. Handledarmötet idag tror jag dock gjorde under och jag känner mig hoppfull inför det vi skall åstadkomma under morgondagen. Vi ska nog få kläm på analysen ändå tror jag. Det måste jag tro.


En saknad..
 


"Det är bara en som ser livrädd ut!"

- Ska alla gå in och ta prover?
- Nä, det är bara en som ser livrädd ut!


Svullen körtel bak i nacken sen i fredags. Ajaj. Till vårdcentralen. Ska ta sänka. Svimmar. Tvingas ta ytterligare tre sänkor. Två olika sköterskor försöker. Funkar inte. Ligger i en provstol i 45 minuter. Inser att det inte går att ta någon sänka. Blir skickad till sjukhuset i stan. Ringer Johanna för att meddela att jag inte kommer till bibblan. Bryter ihop totalt. Blir skjutsad till sjukhuset av Malin. Tar mig in där efter en viss tvekan då de faktiskt skall stänga. En sköterska försöker göra en sänka. Går inte. Blodkärlen på tok för tunna. Ytterligare en gör ett försök. Fungerar fortfarande inte. Sedan kom den femte och sista sköterskan och äntligen en lyckad sänka.

Alltså sammfattningsvis; Efter sammanlagt 7 stick i armen och en massa grävande under skinnet har jag klarat av en dag då jag har blivit behandlad av sammalagt en läkare och 5 sköterskor. Jag har svimmat en gång och gjort att sköterskorna börjat fundera på om de verkligen är vidare bra på sitt yrke. Just nu ser jag fullkomligt nedknarkad ut då ögonen är rödsprängda och glansiga samtidigt som armarna är alldeles sönderstuckna.

Jag fick i alla fall penicillin utskrivet - för något som varken jag eller läkaren visste vad det var. Det känns som en strimma ljus i denna hemska dag i alla fall. Hoppas dock på besked imorgon. Något bör väl den där sänkan visa efter allt detta besvär.

Tack så mycket Johanna och Malin - ni är de finaste vännerna man kan ha!

Update.

Var det någon mer i Växjö som hörde åskan precis? Kan väl inte ha varit en inbillning? Hm.

Helgbesöket begav sig hemåt tidigare idag så nu är jag och Johanna åter ensamma i lägenheten. Fyra blev plötsligt två. Tänk så fort man vänjer sig. Har varit en bra helg innehållande både biobesök, fest och sol i gräset. Härligt! Ikväll ska vi åter igen (hör och häpna) ha måndagsmiddag på en måndag. Denna gång är det Malin som står för maten. Hoppas att jag och Johanna kan ta oss dit hela utan att vi får någon blixt i skallen.

Trevlig kväll på er!

Helgens bravader

Vad är det som har hänt? Kan det verkligen vara sant? Solen skiner trots att jag är ledig! Ett stort kryss i taket!

Helgen lider snart mot sitt slut. Har varit en trevlig helg med fest här hemma hos mig och Johanna igårkväll. Förfesten resulterade i en utgång på Sivans.

Mycket mer orkar jag faktiskt inte skriva just nu. Lider lite av skrivkramp, något som är enormt ovanligt för min del. Låter istället bilderna tala sitt tydliga språk.








BRIO

Idag har vi varit på besök i Osby. Japp, det stämmer, Osby i Skåne. Intervjuade en styrelseledamot på BRIO. Japp, det stämmer, leksaksföretaget. Efter det blev det en guidad rundvandring på Lekoseum, japp det stämmer.. förlåt, ska sluta nu! Har i alla fall varit en mycket intressant och givande dag och det är svårt att inte bli nostalgisk när man vandrar omkring bland alla leksaker. Tänk den som fick vara liten igen..


Underbar tjejkväll!

Hade en helt förträfflig afton igår. Först en jätte god middag på stan med mina stjärnor Johanna och Malin. Hämtade Lina på Campus och styrde kosan mot Söder där vi överraskade Emelie rejält med presenter. Närvarande var redan Ellen, Lotta och Jessica. Blev en kväll med mycket tjejsnack och väldiga skrattattacker. Några tjejer som blev extra fnittriga av ölen och tre (gissa vilka det kan vara?) som nog kände sig lite extra bubbliga efter colan vid middagen. Hade i alla fall en väldigt rolig kväll och vill tacka samtliga!

Dagen skall bestå av plugg på förmiddagen och sedan skall jag, Johanna och Marcus bege oss mot Osby för att besöka BRIO. Skall bli skoj! Har bara befunnit mig på Osbys station tidigare (då tåget har stannat) och ska bli intressant att utforska denna plats lite ytterligare. Ikväll får jag och Johanna besök i form av en Karlskronabo (eller Nättrabybo kanske). Ser sedan fram emot en kanonhelg!


Transkibering

Har precis transkiberat klart intervjun vi gjorde på Lammhults Design Groups. Låter jag så där fruktansvärt? En rysning for genom kroppen och det är på snudd att jag önskar att jag vore stum. Tur att man inte hör sig själv oftare. Nu ropar dock kombon att jag inte låter som jag gjorde på inspelningen. Skönt att höra.

Ikväll blir det middag ute med mina två stjärnor. Ska bli skoj!

Watch out all dammrats!

57 minuter i bibblan. Måste väl ändå vara rekord? Tycker synd om stackars Marcus som åkt ända från Värnamo för att närvara i bibblan för 57 minuters grupparbete. Ingen kan anklaga oss för att vara ineffektiva i alla fall.

Nu är det storstädning som gäller. Då spelas min favoritstädmusik. Se upp alla dammråttor!


Kusinkväll

Hemma från en trevlig kväll i stan tillsammans med min favorit Louie Ouie. Har infört en ny tradition som innebär att vi en gång i månaden skall gå ut och äta och uppdatera varandra om vad som hänt i våra liv. Blev lite shopping (med betoning på lite då endast en bikiniöverdel införskaffades, resten var mer fönstershopping) och sedan blev det ett besök på Sushirestaurangen (igen!). Har verkligen fått Lovisa att fastna för rå fisk, hon som var så skeptisk i början. Jag är en stjärna! Har i alla fall haft en mycket trevlig kväll med denna dam och skratten blev många.

I övrigt har dagen bestått av plugg. Inte mycket annat som händer i mitt liv om veckorna, tragiskt men sant. Kvällen kommer bestå av att sitta nersjunken i soffan tillsammans med Kombon och titta på de desperata hemmafruarna. Vardagen har verkligen sin gilla gång..


Ett Campusliv.

Måndagen går mot sitt slut. Blev 1,5 timmes plugg i bibblan idag. Svårslaget måste jag säga. Dock blev det faktiskt lite plugg på hemmaplan också så fruktansvärt lat har jag inte varit. En promenix med Malin och Johanna runt femsnåret och sedan bar det av hem för att laga måndagsmiddag till mina kära vänner. Kan ni tänka er - en måndagsmiddag på en måndag! Inte ofta det sker nuförtiden.. Trevligt med lite middag och tjejsnack med väldiga pauser för fnitteranfall.

Till helgen väntas Campusfest med mina favoriter. Har allt som allt varit ute EN gång som Sivans i år (och en gång på Stenladan men gills väl knappt). Det är dåligt och jag har förvandlats till en ofantligt misslyckad student. Ser dock fram emot lördagen nu - upprättelse erfordras! 

Lite bilder från en tid då Campuslivet egentligen var som bäst.. Någon som minns? ;)


Test.

Sysselsatt mig den senaste stunden med att göra olika tester på facebook. Väldigt spännande. Kom fram till att jag var "Glader" i de sju dvärgarna - med andra ord glad och social som behöver tänka på vikten. Vidare har jag koll på trafiken, bör bli advokat, har inga större fel utan är enbart tråkig och är faktiskt (hör och häpna) NORMAL!  Tänk så mycket spännande det finns att lära sig om sig själv..

Nu skall jag återgå till min bok för dagen "Svensk kod för bolagsstyrning", då jag utvecklar texten om vad revisionsutskott har för syfte. Är det därför de tog mig för att vara tråkig tros..?

Vi kan andas ut...

.. Livsmedelsverket slår tillbaka. "För att komma upp i samma koncentration av fruktos som försökspersonerna måste man äta 25 äpplen eller 28 bananer per dag". Vem gör det? (Läs http://www.expressen.se/Nyheter/1.1555096/livsmedelsverket-slar-tillbaka)


Så här mycket har vi att göra på jobbet idag..

Frukt gör dig fet!

Det nyaste inom hälsonyheter; Frukt gör dig fet! Så nu är det slut på fruktätandet. Lika bra det då frukt är oändligt dyrt numera. Strunta i C-vitaminerna, lite förkylning till följd av C-vitaminbrist har ingen dött av. Nej, nu är det vikten vi ska tänka på då bikinisäsongen närmar sig. Frukt är ju enligt forskarna rent skadligt. Hur kan Ikano uppmuntra sina anställda att äta frukt genom att ställa ut fruktkorgar i fikarummet - det är ju skandal. (Läs artikeln på http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5052459.ab)
 
Eller vad sjutton.. Ska nog bege mig ut i fikarummet och ta mig en clementin. Jag ska nog till och med äta den med gott samvete. Någon måtta får det vara på forskningen.

Små blir stora.

Då var jag här på Ikano igen en halvtimme innan jag börjar. Idag lyckades jag till och med att tända lamporna här på banken alldeles själv - det går framåt! Om ynka 12 timmar kommer jag befinna mig i Växjö i lägenheten igen. 12 timmar är rätt lång tid va? Härligt att det är lite molnigt ute idag i alla fall - plötsligt känns det inte längre så hemskt att sitta instängd på en bank.

Idag fyller min lillebror Mathias hela 19 år. Liten har blivit stor. Bara ett år kvar tills han kan knata bort till systemet alldeles själv. När blev han så stor? Kalas med stora släkten på hemmaplan i Ronneby idag men som den hårt arbetande (hrm) storasyster jag är kan jag dessvärre inte närvara. Lillkusinen Filip fyller också år idag, hela 16 år. Inte heller han är liten längre men minstingen kommer han förevigt att vara! Jag då? Ja uppenbarligen är jag enbart gammal och snart börjar jag väl bli gaggig på allvar också. Det är väl sant som man säger - det är på småttingarna man märker att man har blivit äldre.

Nähä, nu ska jag ta tag i min sista helg på Ikano!

Väntan...

Mindre än två timmar kvar till hemgång. Hela helgens jobb är avklarat så vad vi ska göra under hela morgondagen har vi ingen aning om. Middag hemma hos Malin igårkväll. Var trevligt med lite grillning och allsång i soffan framför Singing Bee. Att slippa sitta instängd i Ikanolägenheten ensam en fredagskväll är guld värt! Även ikväll tycks jag få lite sällskap då jag och en gammal arbetskamrat som jag inte har träffat på länge skall ut och äta en bit. Ska bli trevligt med en liten uppdatering om vad som har hänt det senaste året.
 
Gör upp planer inför den kommande tiden. Upprymd och fylld av förväntan. Mitt liv skall återupptas igen. Kan det vara våren mån tro?

Nedsläckt bank

9 minuter kvar tills jobbdags. Sitter på en nedsläckt (!!) bank och väntar på att klockan skall slå 10.00 så arbetet kan dra igång. Väntar även på att Emelie skall anlända då jag inte har en aning om hur man tänder lamporna. Så här sitter jag ensam i mörket på Ikano Bank, hör radion lite tyst i bakgrunden och slänger drömmande blickar mot fönstret (som för övrigt är nedrullat men solens strålar lyser liiiite igenom).
 
Alla andra är väl bakfulla idag kan jag tro (speciellt en person) - lite skadeglad är jag allt. Njut av solen och sommarvärmen lite för mig också! 

6 minuter kvar!