Skottdagen

Sms-konversation med sambon:

C: Idag är det skott-dagen. Ska vi gifta oss?

N: Ok. Puss


Romantiska ord är överflödiga.


För den som undrar skjuter vi på bröllopet till framtiden.

Sovmorgon

Att ha sovmorgon ända till klockan sju är lyx på en onsdag. Nu blir det Stora Lönedagen på Statt. Tror på en intressant dag! :)

Måndag

Att komma hem svettig ifrån ett träningspass och tvingas ta en kalldusch då varmvattnet är på rymmen är inget vidare. Verkligen inget vidare alls. Huttrar fortfarande lite smått. Men det är väl också vad man kan kalla ett I-landsproblem. Nu sitter jag ju i alla fall här i soffan med myskläderna på, tvätten i tvättstugan, maten uppäten och disken i diskstället. Skönt! En kopp te och Familjen Annorlunda på det och det blir en ganska bra måndagskväll!

Knäckebröd

På allmän begäran (läs Josses) kommer här receptet på knäckebröden som bakas flitigt hemma hos oss;

2 dl grahamnsmjöl (eller majsmjöl)
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl solrosfrö
1/4 dl pumpafrön
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
Flingsalt

Rör ihop allt utom flingsaltet. Bred ut det tunnt på en bakplåtsklädd plåt. Strö över flingsalt. Grädda i 1 timme i 150 grader. Skär/bryt i bitar.


Fina dagar

De senaste dagarna har varit fina och välbehövliga på många sätt och vis. Torsdagskvällen spenderades på varmbadhuset följt av ett besök på Michelangelo tillsammans med Nättraby-flickorna. Mysig kväll med mycket prat, en del avslöjanden och lite förvirring (som jag givetvis stod för). Fredagskvällen spenderades hos Miriam i hennes nya lägenhet i stan. En helkväll med tjejsnack, god mat, vin och jordgubbar. Igår styrde jag och Niklas sedan kosan mot Kristianstad, till Johanna och Daniel. Lite shopping, en tjejpromenad, goda drinkar samt mongolisk buffé för sju.

Som sagt; varit ett par väldigt fina dagar. Dock har det också blivit mycket (god) mat de senaste dagarna, så efter en långpromenad i Nättraby har jag nu även bokat in mig på ett kvällspass på gymmet. Efter det väntar en lugn härlig kväll på hemmaplan, har varit ont om sådana på sistone...

Tjejkväll med Miriam

Bånken med Johanna, Daniel och Niklas

Söndagspromenix i Nättraby med Finaste


Tronföljare

Då har vi fått en liten tronföljare morgonen till ära. Så fint, oavsett om man är royalist eller inte.

Nu väntar en heldag med jobb. Ikväll bär det av in mot stan för tjejkväll. Bad på varmbadhuset följt av mat på Michelangelo står på schemat. Blir nog bra!

.

Det är mycket nu. Men det känns bra. :)

Självförvållad smärta

Träningsvärken från lördagen är inte nådig, det ska ni veta. Känner mig som en stapplig kärring som knappt kan gå. Att jobba på sjätte våningen är för tillfället ingen hit. Håller mig krampaktigt i räcket när jag ska ta mig uppför (för att inte tala om nedför) alla trappor.

Men nu ska jag sluta klaga, det har ju trots allt varit en ganska bra dag. Har bringat lite ordning på sådant som legat på hög ett tag, planerat och fixat inför de närmaste dagarna. Var även på ett mycket taggande Indoor Walking-pass nu ikväll. Måndagspassen är de bästa - helt klart!


Firande

I förmiddags styrde vi bilen mot de småländska skogarna för att till slut hamna utanför Växjö, närmare bestämt i Furuby. Blev en heldag med goa släkten och firande av Moster som fyllde halvvägs till 90. Blev som alla andra släktträffar; äta, äta, äta och så äta lite till! Lagom mätt just nu men gott var det. Får bli mycket tränande i veckan om jag ska kunna väga upp det här. Trots att vi egentligen var på plats för att fira Moster så var det två andra guldklimpar som stal all hennes uppmärksamhet; Astrid och Oliva. Goingar!

Ny vecka påbörjas imorgon och det ser ut att bli en vecka med mycket skoj. Ser fram emot två tjejkvällar och en Kristianstadstur. Laddad!

Pina

Började dagen med mitt traditionella lördagsmorgonpass (tre lördagar i rad måste väl ändå anses vara en tradion?). Det är väl nu jag ska skriva att det var skönt, stärkande, en bra start på helgen - men nej, det var det inte - det var en pina. Bytte ut det vanliga indoor walking-passet mot ett pass body pump. Genomled passet med på tok för tunga vikter och lämnade sedan gymmet gående som en gammal tant med väldigt värk i hela kroppen. Så jo, jag behövde nog verkligen det här men det var som sagt en pina.



Vinterfrost

Dekoration i köksfönstret för tillfället


Vardagslyx

Att gå tidigare ifrån jobbet, åka in till stan, sätta sig ner i en stol, bli serverad kaffe, få en skvallertidning i knät och samtidigt ha någon som håller på och pysslar om ens hår - det är lyx! Det är också precis vad jag gjorde för någon dag sedan. Att jag sedan kom hem helt förtvivlad över att slingorna inte blev som jag hade tänkt mig (citat Niklas; "har du gjort röda slingor?!") och att håret kändes alldeles för kort bortser vi ifrån nu. Jag börjar faktiskt att vänja mig (även om det är en helt hopplös längd att ha på håret när man ska träna).

På allmän (läs Hannas och Sannas) begäran kommer här en bild.


Den kortklippta nacken fick jag dock inte med.

Vintervitt

Snön kom i år igen... trots allt!


....


Lugna söndagen

Började dagen med en hederlig söndagssovmorgon - härligt! Har sedan hunnit med ett träningspass på gymmet, storhandling samt en fika hos Niklas farmor Britta. Ikväll kom Mamma, Farmor och lillebror Simon förbi en runda och det blev ytterligare en omgång fika. Nu har vi precis avnjutit en god gulaschsoppa och tillbringar resten av kvällen med att ladda inför morgondagen.


Bukett av tulpaner av Mamma

.

Ett glas rött ikväll sitter verkligen helt perfekt! Nu inväntar vi gästerna och ser på mello.


Lördag

Strålande solsken idag - härligt! Började dagen med att åka in till stan och gå på ett Indoor Walking-pass. I eftermiddag tvättade vi sedan den smutsigaste bilen i stan (vår) och tog sedan den nyttvättade blå bilen med på en tur till Almö (vilket resulterade i att bilen nu är smutsig igen). Var vackert på Almö idag, stillsamt och fint. Någon månad till och sedan kan vi åka ut dit och grilla.

Ikväll serveras det hemmagjord pizza i Nättraby och sedan gör vi nog som resten av svenska folket; ser på melodifestivalen!


Blekhet

Ser mig i spegeln och möter en trött blek individ med påsar under ögonen. Det var ett tag sedan man var solbränd nu. Min hudfärg börjar alltmer tillta en blå-lila ton under den genomskinligt bleka huden. Huu... Slog en pling till ex-kombon igår och föreslog att vi skulle säga upp oss ifrån våra jobb med omedelbar verkan, packa väskorna, åka till Australien och spendera resten av våra liv med att plocka bananer. Dock verkade hon inte riktigt nappa på mitt förslag så får väl lägga de drömmarna på hyllan ett tag till. Det är faktiskt inte så dumt att arbeta som ekonom heller (men solbränd blir man inte!).

Men nu ska jag inte klaga. Det är ju trots allt fredag!

Längtan

Då sitter jag här igen; färdigjobbad, färdigtränad, färdigduschad och färdigäten. Trött. Det är precis vad jag är hela tiden nuförtiden. Längtar. Efter vad? Efter något att längta efter kanske. En lång hektisk period följdes av några lite lugnare dagar och nu när det är dags att ge järnet igen känner jag att jag har tappat energin. Som att försöka hoppa men inte orka att ta sats. Behöver komma bort ett tag tror jag, bort från vardagen och andas in lite ny energi. Bort. Bort. Bort.


Skallebank

Att gå och lägga sig med sprängande huvudvärk på söndagskvällen är en sak. Att sedan vakna med sprängande huvudvärk på måndagsmorgonen en helt annan. Efter ett antal värktabletter beslutade jag mig för att gå hem tidigare ifrån jobbet idag. Träningen är avbokad och jag ligger just nu och slöar i soffan samtidigt som jag tittar på tv3-play. En mindre bra start på veckan med andra ord.

Smyckeskrin

Detta lilla smyckeskrin inköptes för ett tag sedan för att få ordning och reda även bland smyckena.


Dagens skapelse

En sats knäckebröd och en blåbärscheesecake blev det idag. Den sistnämnda bjöd vi middagsgästerna på ikväll.


Vinterdag

Just nu vräker snön ner utanför fönstret, men för bara en liten stund sedan sken solen och jag och Josse tog en härlig vinterpromenad i kylan. Idag står storhandling, städ, tvätt och bakning på schemat. Dagen skall sedan avslutas med att vi får två middagsgäster på besök.



Brunnsparken

En strålande lördag (om än en väldigt kall sådan). Började dagen med ett indoor walking-pass på morgonen/förmiddagen - en härlig start! En frallfrukost på det och förmiddagen var fulländad. På eftermiddagen styrde jag och Niklas den lilla blå mot Ronneby för en liten kylig promenad i Brunnsparken följt av en väldigt god middag hemma hos farmor och farfar. Det här med lediga helger är en bra uppfinning.

Det sägs att det ikväll vankas bad i badtunna igen. Vi får väl se.


.

Visst är det bra att ta på sig ordentligt med kläder när det är så här kallt ute. Visst är det klokt att ta på sig en reflexväst när man ska ut i vinterkylan. Och visst är det gulligt att gå hand i hand när man är ute på en promenad. Men om man som vuxen kombinera allt detta ser man mer ut som två förvuxna dagisbarn.

Tack för mig.