En mix av strand, gräs och skog

Igår var en härlig dag! Hade tänkt att vi skulle åka och köpa färg till våra vindskivor efter jobbet, men efter ett sms ifrån Sambon så var de planerna inställda - "Vi skiter i färgen och tar stranden istället!". Inte kan man ju säga nej till det, så sagt och gjort - det blev en kväll på en folktom och solig strand med varsin (ljud)bok.

Väl hemma igen var det dags att ta hand om tomten. Gräset yrde och sambon svor, men nu har vi i alla fall en liten plätt i sommar där vi kan spendera alla ljumma kvällar.

När sambon sedan gick in och började med maten så tog jag en joggingtur i skogen. Göken gol hela rundan runt - koko koko koko... Det är alltså så här det är att bo pålandet.

.

Vissa är mer lyckligt lottade än andra, och jag är nog en av de lyckligaste.



Bzzzz....

Idag på lunchen så pratades det om myggor, myggor som nu har börjat komma men som inte är aggressiva. Inte än, nejdå, de bits inte alls utan det mest störande är ljudet. Inte ett enda bett har någon fått, inte ett enda... Jag kan härmed meddela att de visst är aggressiva, att de visst bits. En liten skogspromenad och jag är sönderstucken. Det värsta är myggbettet på knät där en rackare stack mig genom jeansen (hur är det ens möjligt?!). Nämnde jag att jag även hade en fästing som kröp på foten? Välkommen underbara sommar!

Tankar om sommaren

Trött flicka är på väg till jobbet. Soligt och fint väder idag också vilket inte är vidare bra för arbetsmoralen. Det pratas om vad som händer vid midsommar, vem som har semester när och vad som ska göras då. Jag är inte där än, inte ett dugg faktiskt! Jo jag begriper att datummässigt är midsommar nu nära, men i mitt huvud är det så mycket som ska hinnas innan dess - så mycket att jag bara blir alldeles matt. Hasslöfestivalsbiljetterna är i alla fall bokade nu, ett resultat av att någon sa att det var billigare att köpa dem innan 31/5. Annars hade jag nog fortsatt mina tankar på att det är låååångt kvar till allt vad sommar heter.

The lacy-dog

Det här med att hålla utbildningar på engelska, när man känner att det spårar i planeringsfasen - hur ska det då sluta? Tur att vi har en "lacy dog" att gå tillbaka till..... Nervositeten är bara måttlig.

Mor, lilla Mor, vem är väl som du..

Idag har det varit varit morsdag-firande för hela slanten. Liten brunch på Hasslö för att fira Niklas Mamma och Mormor, följt av en fika på Aspan för att fira lilla Mamma och Farmor. En myspysig dag i regnvädret.



En hård vind och en stark doft av hav

C: Vi har inte varit särskilt produktiva idag.
N: Inte produktiva? Vi har ju klarat flera nivåer av Candy Crash!
 
Jo, det finns ju olika definitioner av att vara produktiv och vem har bestämt att den ena ska vara mer rätt än den andra? I vilket fall som helst har vi ändå hunnit med att storstäda hela huset, tvätta tre maskiner tvätt, ta en långpromenad på Tromtö och storhandla inför veckan - inte så illa för två väldigt trötta individer! Nu är jag dessutom precis hemkommen efter en liten tur med min kära Monark och Canon. En cykeltur på ön i hård blåst var uppfriskande. Det är annorlunda att cykla här ute jämfört med att cykla inne i stan. Det är något visst med att cykla på exempelvis en grusväg, knastret och sättet som cyklen guppar fram. Kanske inte så bra för däcken, men är säker på att det är bra för själen. Nu väntar en kväll hemma med god mat (musslor med vitlök och pesto) och en god film - perfekt!
 

Full blom

Gick hem tidigt igår och begav mig ut till sommarstugan på Aspan för en lunch och fika med finaste Farmor. Sommaren står i full blom även om det blåste kalla vindar vid den lilla sommarstugan.
 
Efter storstädning av ett väldigt smutsigt hus (efter Niklas jobbfest här igår), så tar vi det nu lite lugnt på hemmaplan och tittar på när en lastbil kör fram och tillbaka för att lämna av fyllnadsmaterial på vår tomt.
<

.

Fest hos oss ikväll. Någon modern dunkadunka-låt strömmar ur högtalarna. Ett gäng överförfriskade människor som skriker till varandra och skrattar högt. Själv är jag spik nykter och nyss hemkommer ifrån mor och far där jag har spenderat kvällen med att titta på Let´s dance. Är alltså inte alls med i de här festligheterna och undrar om jag kommer överleva tolvslaget.

(Förv)irra

Den här dagen har mest innehållit en massa motgångar. Irrat omkring på jobbet som en stressad och förvirrad höna. Försökte varva ner mig genom att ta en joggingtur nu ikväll, men gick väl sådär. Andra joggingturen för veckan och kan konstatera att det känns tungt, som om jag inom loppet på en vecka lagt på mig minst 30 kg.
 
Vill ni se något annat som går tungt så har ni här min målgång vid Blodomloppet 2013.Se och le!
 

Trädgårdsmonster

Igår hade vi ett monster på besök på tomten, ett effektivt monster. Hoppas på ett nytt besök snart.

Söndagsmorgon

Att vakna en söndagsmorgon till tonerna av ösregn och ilsket mullrande känns helt okej när man kan ligga kvar under täcket, värre hade det varit en måndagsmorgon. Haft en riktigt härlig helg hittills, så idag känner jag för operation garderobsrensning. Men först ska jag nog ge mig upp till Doppet för att fixa en lyxfrukost. Mer lediga dagar åt folket!


Gårdagen

Inflyttningsfest

Igår var det dags - inflyttningsfesten på Hasslö. Ett gäng på cirka 20 finisar slöt upp och fyllde vårt hus med skratt, tjo och tjim. Sista gästen begav sig hem vid kvart i fyra och det måste väl ändå vara lika med en lyckad fest? Vi hade i alla fall jättetrevligt och tackar samtliga som deltog - ni är guld värda!

Idag är vi lite trötta och slitna (kanske inte undra på). Otroligt härligt sommarväder idag så vi har faktiskt tagit vår första stranddag - kunde knappast bli bättre en dag som denna. Nu ska vi snart bege oss iväg ett par hus bort för lite grillning. Ha en fin sommarkväll!
 

Status

En liten sten föll från hjärtat idag. Kanske en fundering mindre under alla dessa sömnlösa nätter. Det blir bra det här, det känns så i alla fall.


Blodomloppet 2013

Då var det avklarat - fy fan vad vi är bra, alla vi gröna bth:are ihop! Jobbigt var det, riktigt jädra jobbigt men känns riktigt skönt i kroppen nu. Kanske en repris nästa år (med bättre tid såklart). Nu laddar vi inför... ja vaddå egentligen? Till nästa års lopp? Hur laddar man egentligen om utan ett mål i sikte?







När tankarna hinner ikapp

Helt plötsligt känns det här med Blodomloppet inte alls som någon lysande idé längre.... På en måndag?! Kanske kan hitta en genväg och smita....?



Barndop

Jag gillar att jobba, men den här tiden på året skulle jag kunna tänka mig att gå hemma på heltid eller åtminstone jobba halvtid (med full lön såklart!). Det är härligt med lediga dagar. Gårdagen bjöd på barndop i Växjö. Axel var så snäll och tyst hela tiden. Sötungarna Oliva och Astrid var nog de som drog till sig mest uppmärksamhet under dagen. Kvällen bjöd sedan på mysigt balkonghäng hemma hos Lovisa och Johan.
 
Idag började vi dagen med en frukost på altanen - härligt! Sedan satte arbetet igång; operation fönsterputsning. Nu ska vi ut en sväng och skyffla lite grus och sedan blir det en glass i solen. Livet är fint nu. Man ska inte längta efter trädgård, semester, strandhäng och annat och istället njuta av nuet. Imorgon hägrar Blodomloppet så jag kan lova att i just denna stund längtar jag inte alls..
 

Kristiflygare

Det ryktades om att det skulle bli regn denna lediga dag, men överraskande nog bjöd dagen på riktigt fint väder - sådana överraskningar gillar vi! Blev en tur ut till sommarstugan på Aspan. Tyckte att vi nyss var där ute och plockade in trädgårdsmöblerna, men nu var det dags att plocka fram dem igen (en betydligt roligare syssla). En fika på den soliga altanen med havsutsikt - härligt! Efter lite grillning hemma i afton bar det sedan av till Tjuraviken för att möta upp Mamma, Pappa och Lillebror. Killarna fiskade medans jag och Mamma tog en promenad. Fem gäddor blev det allt som allt och killarnas lycka gick inte att ta miste på. Fin afton!
 
Imorgon väntar ännu en ledig dag (i alla fall för mig). Blir nog fint.

Vårruset 2013

Tisdagen blev en händelserik dag. Jobba halvdag, tåg mot Ronneby, bil till Växjö med lunchpaus vid Tingsrydssjön, shopping vid Grand Samarkand, ringa polis då någon stulit våra registreringsskyltar när Niklas var på jobbet, mot Vårruset, sprang 5 km, picknick med Mamma och Moster, se Lillebrors lägenhet, handla mat tillsammans med honom, duscha i hans lägenhet, köra mot Ronneby, hämta farmors bil (då vi inte fick köra vår) och sedan äntligen åka hem och sova. Kom i säng vid halv ett och klockan ringde sedan klockan fem igen. Lite tuff dag igår, men nu har jag fyra härligt lediga dagar framför mig så gör inget!

Själva Vårruset gick okej, lite mycket folk i början så stod och stampade en kilometer innan jag kunde springa på riktigt. Men vi hade ju i alla fall varmt och skönt och solen sken hela dagen - härligt! Nu laddar vi om inför Blodomloppet.



(Mamma; du blundade dessvärre på alla bilderna)

Vårruset

Idag är det dags, Vårruset i Växjö ska avklaras. Har redan träningsvärk i en stor del av kroppen, lite värk i ryggslutet och i höften - en bra början? Några timmar på jobbet nu och sedan bär det av tillsammans med Mamma. Har jag förresten nämnt att hon ska med och springa? Hon är bäst!



Fint liv

Kan återigen konstatera att helgerna är för korta, men har varit två fina dagar. Lördagen spenderades vid Tjuraviken med grill, fiske och fika tillsammans med sambon, Kim och Brattan (och tre små hundar såklart). Kvällen bjöd sedan på årets första kubbspel - det är nu sommarkvällarna börjar. 
 
En dag med solsken är härligt, två soliga lediga dagar är nästan för bra för att vara sant. En söndag med altanhäng hos Josse och Jim på Senoren, grillning hos oss tillsammans med Kim och Johan, och sedan en kvällspromenad på ön - en bra söndag! Nu laddar vi inför en ny fyra-dagars-vecka. 
 

Almö/Tjuraviken

Sovit tolv timmar i natt och likt förbaskat vaknar jag med skallebank. Tycker inte att det är rättvist att jag måste ingå i den stora skara som vaknar med huvudvärk en lördagmorgon - trots att jag inte drack en droppe igår och var i säng klockan 22. Men solen skiner i alla fall idag (också) - några ipren och lite frisk luft brukar ju bota det mesta.
 
Gårdagskvällen bjöd på fiske och foto för min och sambons del. Sambon fick inget napp, men jag fick en välfylld kamera. Efter det blev det lite grannhäng hemma hos oss. Idag var tanken att jag skulle hålla igång - en rejäl löparlunda för att vara i form tills på tisdag, men det verkar ju mitt huvud sätta stopp för nu. Nej, idag hägrar nog mer altanen verkar det som. Men det är ju fint det också!



Tjuraviken

Första maj blev en fin ledig eftermiddag tillsammans med Sambon, Lillebror, Morbror och Kusin. Lite fiske som resulterade i en nöjd Morbror (och en mindre nöjd Sambo som inte fick något napp, men däremot känna på vårvärmen i vattnet efter att draget fastnat).
 
 
 

Fredagsmorgon

Då var det fredag igen. Känns som att det har varit torsdag-fredag-lördag hela veckan lång - härligt! Solsken och fågelkvitter en fredagsmorgon får även den mest morgontrötta på gott humör. Har under min tid som Hasslöbo blivit en rutinerad bussåkare och sådana här dagar har jag absolut inget emot att åka buss - en liten ursäkt att få ta en morgonpromenad innan jobbet.

Ha en trevlig fredag!




Första maj

Valborg är förbi och vi hade en trevlig stund i Nättraby. Idag är det första maj vilket innebär ledighet, en av få lediga dagar på året som inte innehåller några som helst förväntningar utan bara en helledig dag - härligt! En långpromenad med sambon, ett besök av familjen och nu inväntar vi att morbror ska komma på besök. Sitter i skrivande stund på vår soliga altan, lite blåsigt men skönt. Vår, vår, vår - ge mig bara mer!