Glad påsk

Påskledigheten är här - underbart härligt! Jag slutade tidigare idag och nu väntar ett helt hus på att bli städat, en bamsehög med tvätt vill bli viken och maten ska lagas. Men det är inte så farligt som det låter, utan ganska skönt att få pyssla lite hemma i lugn och ro. Nu hoppas vi på några dagar med fint väder (ingen mer snö, tack!). 
 
Glad påsk på er!
 

Vardag

Vardagen knackar på igen, men med en 3,5-dags arbetsvecka så känns måndagen lite lättare. Eller? Kunde varit så om det inte vore för mina ögon. Dumma dumma ögon - jag vill bara bli bra nu!! Solen har i alla fall gett oss några strålar idag, härligt (med solglasögon på). Jag och sambon bytte torr kontorsluft mot frisk Almö-luft innan det var dags för hemdags, något som vi borde göra oftare.
 
 
 

Borta bra med hemma bäst

Precis hemkommen från vår lilla visit på västkusten. Farmor fyller dagen till ära hela 80 år, något som vi har firat med dunder och brak under både gårdagen och idag. Nu värker ögonen en hel del efter bilresan, så även om det var skönt att komma hemifrån ett tag så var det minst lika skönt att komma hem igen.
 
Stort grattis till fina farmor idag - en coolare och bättre farmor kan man minsann inte ha!
 


 
 

Vårtecken?

Ute råder full snöstorm. Vädergudarna verkar inte bry sig ett dugg om att vi går mot slutet av Mars och att marken borde täckas av vita små blommor istället för vita snöflingor. Hemma hos oss har i alla fall påsken flyttat in lite så smått. När våren lyser med sin frånvaro där ute får vi försöka att finna den inne istället.
 
 

Bakom mina solglasögon

Mina ögon spelar mig ett litet spratt, ett mindre roligt spratt. Läkaren säger att det är sår på hornhinnan, jag säger att det gör förbannat ont. Ilsket röda ögon och ljuskänsligheten själv. Idag har mina gamla solglasögon ifrån Grekland varit min ständiga följeslagare. Varit stencool på jobbet med andra ord. Värre blir det nog i helgen då vi ska fira farmors 80-årsdag. Plötsligt känns det där med klädval ointressant - jag menar; vad klär en zombie?

Bit ihop eller bryt ihop?

Har nu bitit ihop så att tandgnisslet satt en ilande huvudvärk som spår. Passade sedan på att även bryta ihop lite halvt hysteriskt. Nu är jag trött på både bit ihop och bryt ihop - dags att försöka FÅ IHOP det istället. Nu kör vi på. Tack för mig.



Skymning

Det blir många bilder på solnedgångar och -uppgångar. Om och om och om igen.. Men det får ni helt enkelt stå ut med! Är nog lite av en reaktion på denna sol-svält som har upplevts hela långa mörka vintern. Att bara att få skymta solen när man åker till jobbet och få skymta den på hemvägen känns som en befrielse. Att kunna vara hemma på en vardag när det är ljust ute - lycka!
 
 

Klackarna i taket

Dags att slå klackarna i taket på Linedancen. Jag är så ofantligt trött så tur att det är så ofantligt roligt så att jag orkar det ändå. Ett och två, nu kör vi på!



Helgfix

Ute råder det full storm. Inte har väl hösten kommit redan? Har haft en riktigt fin helg. I fredags kom kusin Lovisa med sambo på besök. Blev en trevlig fredags kväll hemma hos oss, då även Lasse och Emelie slöt upp senare under kvällen. Igår hann vi med en promenad på blåsiga Tromtö innan Växhöborna begav sig hemåt igen. På kvällens vankades det grillat hemma hos Kim följt av Melodifestivalen. Nu kvarstår den värsta delen av detta Melodifestivalsspektakel; detta eviga tjat om det var rätt person som vann eller ej. Skrik-killen vs Påskpyntskillen. Oroa er inte, ingen av dem lär vinna Eurovision ändå.
 
Dags att bege sig av mot Ronneby för att fira Pappa som fyller år idag. Imorgon väntar allvaret igen.

Fredagskänsla

En trevlig tjejfika igår då vi även fick träffa en liten going på 7 månader. Idag är fredagskänslan påtaglig. Vi väntar kvällen till ära finbesök ifrån Växjö. Innan dess ska dock högarna på jobbet minskas och ett litet gymbesök ska också hinnas med. Men sedan ska vinglasen fram - banne mig!




Se solen sakta sjunka ner i havet...

Vart papper på sin plats så blir plötsligt allt lite enklare att se, lite renare. En lättnad som nog få personer kan förstå.

Tisdagar är tråkiga men tisdagskvällarna är heliga. En helledig kväll hemma utan träning, storhandling eller folk att besöka. Tog en tur ut till Sandvik för att se solnedgången. Vackert och rogivande. Vi trivs bra här på ön. Det är långt till jobbet, långt till stan och med ganska dåliga förbindelser -men när vi väl kommer hem så är det lite lättare att andas.





Vårkänslor som spritter i kroppen

Känner mig ovanligt pigg och ovanligt trött på samma gång just nu. Vårens under kanske. Eller kanske bara jag som går på reservbatteriet för tillfället. I vilket fall som helst är det skönt med ljus (även om jag klagar på att det blänker i skärmen lite för mycket på jobbet). Det behövdes nu.





Vårsolens första strålar

Hela helgen har ett par tomtar beväpnade med stora hammare bosatt sig i mitt huvud. Inga värktabletter i världen har kunnat mota bort dem heller. Suck! Lugn sägs vara det enda som hjälper, så det är vad jag har försökt med.
 
Igår blev det en sväng till Backaryd för en mysig fika hos Mormor och Morfar. Idag intog den första riktiga vårvärmen Hasslö och vi kunde äntligen ta vår första kaffekopp på den soliga altanen - underbart! Har ägnat vår lilla bil lite omtanke så nu är den vårstädad och fin. Fina Miriam kom på besök och det blev en långpromenad på ön och sedan avslutade vi det hela med att grilla lite korv på altanen. Årets bästa tid är här - det är nu vi har allt det underbara framför oss. En myskväll med lite god mat och film väntar nu och sedan kan vi nog säga att det blev en väldigt bra helg (trots tomtar beväpnade med hammare).