Nyårsafton 2013

Nyårsafton är här. Jag vaknar upp med gigantiska påsar runt ögonen (Niklas hostande gör mig galen) och känslan av fulaste-flickan-i-världen-vill-bara-gömma-mig-och-inte-gå-ut-på-hela-dagen. Men så är det ju nyårsafton då man ska vara finklädd, strålande och trevlig en hel kväll/natt - typiskt! Det är bara att på med lite spackel och ett stort leende och hoppas på att den hemska tröttheten inte lyser igenom för mycket. En promenad ska jag nog hinna med också idag, lite frisk luft gör kanske susen. 

Ett nytt år står alltså för dörren, år 2014. Alla är så skeptiska till nyårslöften, själv gillar jag den där känslan av att vara riktigt taggad inför något även om det inte håller året ut. De första månaderna på 2014 kommer nog att bli en ganska jobbig tid, men klarar jag mig bara förbi det så blir det nog bättre sen. Antingen ett lugn eller en stor förändring - vi får väl se. Många små nya människor ska ju komma till världen verkar det ju som under 2014. Det ser vi med spänning fram emot! 

Önskar eder alla ett riktigt gott nytt år (och råkar ni springa på mig under dagen/kvällen - ge f*n i att ta en närmare titt)! 

Mitt i ledigheten

Myser i vårt lilla hus på ön. Vårt lilla hushåll är en storförbrukare av värmeljus, speciellt den här tiden på året. Tre lediga dagar återstår. Ännu mer mys.

Ännu mer julfirande har stått på schemat idag (med Niklas farmor), samt en mysfika med våra kära vänner i staun. Imorgon väntar lite äventyr utanför länsgränsen. Ja äventyr blir det nog allt om jag och Sambon ska shoppa ihop. 

När julefröjden har lagt sig...

Det gråa och trista har tagit över denna dag. Börjar nästan att sakna vardagen igen, men bara nästan. Just nu bakar sambon citronkladdkaka. "Jag har alltid velat testa att baka det!". Jag undrar vem som ska äta upp den. 

Julen är så gott som förbi. Ganska skönt tycker jag nu. Bara tanken på julmat får mig att känna urk, allt socker som man har smällt i sig känner jag ännu mer urk över. Nu vill jag börja träna igen. Ikväll väntar ännu mer firande, men tack och lov inte julfirande, utan 25-årsfirande av Lina. Är det lördag idag? Det är det tydligen... Ha en fin lördagskväll då! 

God fortsättning.

Juldagskvällen är här. Ni vet då man super sig redlöst berusad, köar i timmar för att få komma in på ett överfyllt uteställe med ännu fler (och mer) redlöst berusade människor. Hm. Lite av en kontrast till min juldagskväll. Sitter här i soffan iförd mina nya pyjamasbyxor och nya innetofflor, och med en kopp te på soffbordet. Ungdomens ljuva dagar tycks vara ett minne blott. 

Julen har flutit på fint. Firande hemma hos oss, grattis-ljus hos finaste Farfar, firande med familjen i Ronneby och firande med släktingarna i Backaryd. God mat och fina klappar. Imorgon fortsätter firandet tillsammans med Niklas familj. 

God fortsättning på er! 

Dan före dopparedagen

För att tala emot mitt förra inlägg.... Julskinkan är griljerad, dukningen inför morgondagen är fixad, brödet är bakat och kompletteringshandlingen är gjord. Vi har till och med nu äntligen bestämt var vi ska vara under morgondagen (!!). Julgodiset hoppar vi i år, vet ändå vem som hade fått äta upp merparten (och det är inte Niklas). 

Nu är gästerna välkomna och tomten likaså! God jul önskar vi eder alla!

Hyper-jul

Dan före dopparedagen. Måste baka bröd, måste inhandla det sista till julbordet, måste stryka duken, måste göra lite julgodis, måste.... njuta! Vi stressar för mycket, kraven på oss själva är för stora. Det blir jul ändå. 

I förrgår firade vi lilla julafton ihop med Farmor. Fint. På kvällen blev det Tomterock på Hasslödoppet i trevligt sällskap. Fint. Igår blev det lite shopping i min forna studiestad Växjö. Fint. På kvällen blev det bio och en "fika" med barndomsvännen från Skara. Fint. Idag firar jag och Sambon 5 år tillsammans. Extra fint. 

Ta hand om varandra! God jul! 

Julledighet

Med hjärtat i halsgropen så gick jag till slut på julledigheten. Några tårar, några kramar, några "andas lugnt"-moment senare så väntar alltså fridfull jul hemma. Märkligt. Jullunch på Scandic idag tillsammans med kollegorna. Fick en liten julklapp av chefen; te, så vi kan slappna av ordentligt den kommande veckan. På Expressens löpsedlar stod det för någon vecka sedan att Polismyndigheten behöver spara pengar så därav får de anställda julklappar för bara 200 kr var, istället för 400 kr. Tydligen skandalöst. När vår myndighet sparar pengar så får vi inga julklappar, eller rättare sagt cheferna får i så fall betala dem ur egen ficka. Det senare tycker jag låter mer rimligt.

Men nu är jag ledig. Inga mer ekonom-tankar. Ser fram emot en kväll tillsammans med Sambon; god mat och film. Perfekt! 

Må bra

För att orka ta hand om andra måste man först och främst ta hand om sig själv, något som jag har tänkt på en del på sistone. Att sätta sig själv i sista hand gång på gång leder bara till bakslag. Kroppen ger vika, jag måste orka för att kunna ge. Så imorgoneftermiddag blir det lyx ihop med en kär vän. Lyx i form av ett besök på ett mini-spa, något vi har pratat om en tid nu. Ska bli skönt. Förutom det har jag idag köpt upp halva Apoteket. Nu ska jag må bra! Magont, tå-ont och ständigt kliande ögon - se upp! Nya glasögon på det, samt nalkande julledighet - jag kommer ju bli som en ny människa (förhoppningar på topp)! 


När firandet har lagt sig.

Regn och en grå massa, det är vad som väntar utanför fönstret. Till och med jag som inte är någon snö-fantast längtar efter att lite vitt puder ska täcka marken och ljusa upp. 

Idag är vi lite trötta och sega, detta efter två väldigt trevliga kvällar. Julfesten med Niklas jobb på Kastellet/Aspö var väldigt  lyckat. Hyrt en båt som tog oss till den lilla ön och la till precis vid Kastellet. God mat i trevligt sällskap. Dennis bjöd på underhållningen. Även Sambon sjöng en trudelutt (Stad i ljus), något som följdes av stående ovationer. 

Igår firade vi Sambon tillsammans med hans familj och vänner. En trevlig kväll i fint sällskap. De där magarna blir ju bara fler och fler, så om ett tag kommer antalet gäster på en sådan här liten tillställning att ha utökats en del. Mysigt!

Ha en fin tredje advent! 



 

Sambon.

Imorgon blir jag och världens bästa sambo jämngamla igen. Imorgon fyller nämligen världens bästa sambo år. Det är alltså imorgon fem år sedan jag var på födelsedagsfest hos en kille vid namn Niklas som bodde i en liten etta i Nättraby. Känns så nära men ändå så otroligt långt borta. Konstigt det där. 

Tycker lite synd om världens bästa sambo just i detta ögonblick. Det borde inte vara lagligt att födelsedagsbarn ska behöva gå upp kvart i fyra på morgonen (eller kanske mer tillhör natten), men det ska stackars Sambon behöva göra imorgon. Ett helt fång med sympati till honom. Så se till att uppmärksamma honom imorgon, han är värd alla gratulationer. 



Tjejhelg följt av hemmafru-arbete

Det var nog inte Sven som ställde till med de värsta tågproblemen för oss i helgen, nej det var SJ. Nog för att Sven kanske inte underlättade det hela, men ändå. Men så länge man har trevligt resesällskap så kan man stå ut med mycket. Hade en mycket trevlig tjejhelg i huvudstaden med några fd Campusstjärnor. Vi borde ses oftare, det borde vi verkligen. Med vissa människor finns samtalsämnena alltid där, man plockar bara upp allt från där det avslutades sist, även om det var ett halvår sedan. Vissa vänskaper värderar man högre än andra. 

Idag har jag haft en ledig dag hemma. Lyx på hög nivå att ha en ledig dag mitt i veckan utan något inplanerat, har nog aldrig hänt tidigare. Ordningen är återställd hemma efter helgen, det har bakats lussebullar och pepparkakssnittar, och alla julklapparna är inslagna. Känns skönt att återgå till jobbet imorgon utvilad och med förnyad energi. Endast två veckor kvar till julledigheten - nu kör vi! 

Sven Stormare

Sven är här och drar fram som en dåre. Träden bugar vart än han drar fram, paraplyerna reser sig i en hyllningsrörelse och vi håller oss inne för att inte vara i vägen. Men snälla herr Sven, vänligen lugna ner dig till morgondagen. Jag har ett tåg som jag behöver passa och jag skulle verkligen uppskatta om det kunde gå i tid imorgoneftermiddag. För att inte tala om det tåget vi ska med på lördagmorgon. Riv och slit lite i afton, men lämna oss gärna ifred under morgondagen. Tack! 

Har placerat mig i soffan och tänt värmeljus i alla hörn. Har blivit väl omhändertagen på Salong Stråh i eftermiddag, fått lite färg i håret och de slitna topparna avklippta. Känns skönt. Ser nu fram emot en fin helg i huvudstaden tillsammans med ett par favoriter! Men innan dess ska jag under morgondagen överleva ett pass Crossfit tillsammans med kollegorna. Funderar på om vi kanske borde ha hjärtstartaren nära till hands? 



Vardagslyx

Haft en mysig kväll i stan med bästa Miriam. Lite planering inför en lyxig kväll som infaller om ett par veckor, beställning av ett par nya glasögon, varsin god sallad på Café Gelato samt en massa välbehövligt tjejsnack. Morgondagen bjuder på lyx i form av klipp och slingor - väldigt välbehövligt just nu. Behöver ta hand lite om mig själv, det känns från tå till knopp. 



Känn in rötterna

Idag har jag varit på ett yoga-pass, jag och ett par kollegor. Slappna av. Känn lungorna fyllas. Känn in rötterna från tårna och ner i golvet. Andas in...... Andas ut..... 

Kan konstatera att yoga inte är något för mig. Tanken är väl att man ska finna lugnet, men jag blir riktigt stressad av allt det där andandes. Tankarna far iväg av sig själv på annat håll. "Måste skicka det där mailet, ringa det där samtalet. Äta ikväll? Behöver kanske handla något. Får inte glömma det där mailet. Undra vad klockan egentligen är. Hur lång tid är det egentligen kvar? Får inte glömma mailet!". Tacka vet jag träningspass där man fullständigt kör slut på sig själv, där man av ren utmattning inte orkar tänka en enda tanke till. Den sortens avslappning fungerar nog bättre på en lite smått förvirrad individ som jag. 

Julklappshandlingen har tagit fart. Det här med internetshopping är en väldigt bra uppfinning. Gillar skarpt att butikerna är öppna dygnet runt, slippa att leta efter parkeringsplats i en kvart, för att sedan köa till parkeringsautomaten, för att sedan stressa som en galning för att kunden före i kassan var så långsam att parkeringstiden gick ut. 

Nejdå, jag är inte alls i behov av yoga... Godnatt! 

Hemlängtan

Jag längtar hem igen... Bara 12 timmar till. 

Första advent

Det har varit ett par händelserika dagar, men nu börjar adventslugnet lägga sig i vår lilla stuga, i alla fall någon timme till. 

Torsdagskvällen bjöd på en kanonkväll tillsammans med bästa kollegorna. Fredagsmorgonen var mindre rolig kan jag ju bara konstatera. Fredagskvällen bjöd på glöggmys hemma hos Helen och Tomas - en boost för julstämningen. Igår tog jag och Niklas en tripp till Kalmar där vi mötte upp våra Kristianstads-favoriter. Julmarknad på Kalmar slott och givetvis besök på (de obligatoriska) varuhusen Bauhaus och Ikea. Hem kom vi sedan sent igårkväll med en salig blandning av julstjärnor, glögg, förrådsförvaring, julsill, julkorv, glas - ja det mesta! 

Idag ska jag ta tag i operation förråds-städning. Med hjälp av Ikea-förvaring så ska vi få ordning och reda. Eftermiddagen bjuder på middag hemma hos Farmor. Tända ljus och trallvänliga jullåtar - jo, jag gillar julen.

Nu njuter vi av nuet, försöker stressa ner och fokuserar på myset. Julledigheten är i sikte. Stora utmaningar väntar på andra sidan - men som sagt, nu ligger fokus på nuet. God första advent!