Kvällsbad

Drog med mig grabbarna Simon och David idag för ett kvällsdopp. Blev dock inte bara ett dopp utan ett ganska långt bad och jag simmade flera längder mellan bryggorna medan killarna ägnade sig åt att dyka och göra märkvärdiga konster. Kvällsbad är nog bland det bästa som finns. Folket har gett upp för dagen och begett sig hemåt så stranden är så gott som folktom, och solen sjunker sakta ner i det alldeles stilla vattnet. Finns nog bara ett ord som kan beskriva det hela; vackert.


Ut med det gamla och in med det nya

Jag fullkomligt älskar att rensa och slänga, finner en tillfredsställelse i att slänga ut det gamla för att ge plats till det nya. Flytten från Växjö till Blekinge har således inneburit kassering av mycket. För några dagar sedan hade jag utrensning av mitt gamla flickrum här i Ronneby. Fann då bland annat min gamla vykorts-samling och däribland ett mycket slitet kort som var cirka 20 år gammalt (kortet nedan) med texten:

"Hej Camilla!
Nu kommer jag och lillebror snart hem till dig och pappa.
Då får du passa lillebror och köra honom i vagnen.
Puss och kram från Mamma"

Den lillebror som då skulle få komma hem från BB är nu över tjugo år fyllda. Vissa saker går helt enkelt inte att slänga. På tal om gammalt och nytt har garderoben idag fått lite nytillskott, ett resultat av en snabbshoppingtur efter jobbet. Härligt!



Perfektion

Ledig dag och strålande sol på klarblå himmel, kan det bli bättre? Jo faktiskt, lägg till bad och solande samt en mysig middag i solskenet på balkongen så har vi nog nästan nått perfektion. Idag har livet varit fint, riktigt fint!

Imorgon återgår vardagen och jobb igen. Rätt okej efter tre dagars ledighet med finfint väder. Jag är nöjd. Eller nej jag är mer än nöjd. Hoppas att nästkommande helgen blir precis lika bra.


Midsommarafton 2010

Midsommarafton blev ett trevligt spektakel med fint väder, dans runt midsommarstång, vin och grill i det gröna och en värmande brasa till tonerna av en guitarr och allsång. Nu är midsommardagen här vilket är lika med bakisdag för merparten av alla svenskar kan jag tro, och så även här. Har spenderat dagen med en bok ute på balkongen och skickat iväg några jobbansökningarna (inget att hoppas för mycket på kanske, men ändå).






Glad midsommar!

...önskar jag eder alla. Känner på mig att det här kommer att bli en riktigt bra dag. Väderprognosen ser betydligt ljusare ut än vanligt en svensk midsommarafton. Grill och vin i det gröna med härliga människor. Livet är fint.

Nu kör vi!


Morgonstund har guld i mund.

dsc00574 (MMS)

Morgonstund har guld i mund.


Första doppet

En väldigt späckad dag går mot sitt slut. Man kan hinna mycket på en dag trots att jag jobbat över nio timmar. Jag och Miriam beslutade oss för att ta en cykeltur till Ekenäs för att ta premiärdoppet (för mig alltså, Miriam tog första doppet redan i april). Blev en härlig simtur mellan bryggorna och sedan lite picknick på stranden. Skulle nog vilja påstå att det är först idag (bara några dagar innan midsommarafton) som de riktiga sommarkänslorna funnits där. Underbart!


Ett och ett halvt.


Westling-prinsen är klok han:
"Störst av allt är kärleken."

Och bli inte arg, de få som läser denna blogg vet att att vi inte ser så här fåniga ut i normala fall.

Levande begravd.

Vilket härligt sommarväder; regn och rusk! Perfekt sommarkväll att stänga in sig i biomörket och titta på en spännande Beckfilm. Mycket bra plan Brattan!


En lördag som inte liknade någon annan.

Lördagen bjöd på mycket skoj. Vad sägs om en båttur in till stan med Axel, fika, shopping, solande, kungabröllop och sedan avsluta det hela med en lugn hemmafest (som visserligen utvecklades till något annat) med tillhörande utgång. För vad skall man egentligen säga om gårdagskvällen? Hisnande, överraskande och olydig kanske? Men det bästa ordet är nog framförallt; obeskrivlig. Eller kanske oförglömlig (och då syftar jag framförallt på hemfärden). Jag hoppas verkligen inte att kusin Anna får alltför svåra men för livet.

Idag finns det bara en enda sak på schemat; slappande! Gäller att komma ikapp inför den kommande jobbveckan där mitt ansvarsområde kommer att utökas rejält. Imorgon väntas bio i form av nya Beck-filmen. Fredagen bjuder  sedan på midsommar (trots att sommaren knappt har börjat). Kan bli en bra vecka det här!

Vacker.

Monarkins vara eller icke vara spelar för tillfället ingen som helst roll. Bröllop är vackra. Alla på bröllopet är vackra. Kärleken är vacker.

Inga som ska gifta sig snart och har för avsikt att bjuda mig..?

Full fart mot...

Helg, helg, underbara helg... Morgondagen skall (om allt gå som planerat) bjuda på en båttur, stadsbesök samt finbesök i form av kusin Anna. Me like!

Facebookbild på en utklädd kusin


Mitt smultronställe

Att jobba är konstigt. Man jobbar åtta timmar om dagen och sedan är man något som kallas för "ledig". Det är minsann en lyx som är få ekonomistudenter förunnat. Denna lediga sommarkväll har jag spenderat i sommarstugan på Aspan. Aspan är mitt lilla smultronställe här i Blekinge, ett ställe där tiden tycks stå helt stilla. Tog en långpromenad med farmor och njöt av solen och vågornas brus.




Blogg?

Varför blogga om livet när man knappt ens har något? Jo, jag har allvarliga funderingar på att sluta blogga. Deprimerande att sätta sig framför datorn, logga in på blogg.se som vanligt, bara för att inse att jag har ju ingenting att skriva om idag heller! Vi får se vad som händer framöver.

Dagen har givetvis bestått av jobb. Med jämna mellanrum har blicken lämnat datorskärmen för att drömmande blicka mot den blå himmeln utanför fönstret. Har även hunnit med lite grillning samt en långpromenad med barndomsvännen Brattan.

Nu är det dags för sängen! Två dagar kvar och sedan väntas helg. Jag längtar bort.

Sommarkväll

Nyss hemkommen från en riktig långpromenad med mor min. Vem hade kunnat ana att kvällen skulle bjuda på så fint väder? Jag och Mamma tog en omväg förbi stan och tog oss varsin glass i solskenet. Gäller att njuta när det finns möjlighet!


John Blund, var är du?

Visst är det underbart att cykla hem i ösregn när man är helt slut efter en heldag på jobbet? Väl hemma med droppande hår blir man så pepp på att ta tag i alla sysslor. Svar ja; jag är ironisk. Men ska väl inte klaga egentligen, för är ju väldigt skönt att kunna ta sig till jobbet utan att åka varken buss, tåg eller bil! Det är lyx på hög nivå.

Min högsta önskan just nu; en god natts sömn! Tröttheten har hägrat under en längre tid men John Blund verkar inte ägna mig en enda tanke för det. Sömnsvårigheter är jobbiga att komma tillrätta med. Livet har varit ett enda kaos under alltför lång tid och jag vill verkligen bara hitta tillbaka till någon form av trygghet med fasta rutiner. Vill hitta hem.


Ny på jobbet

Första dagen på nya jobbet är avklarad. Varit en givande och trevlig dag. Under dagen har ord som kaizen, målkostnad, balance scorecard och OH-kostnader bara haglat som om de vore självklara. Kul att få användning av sina ekonomikunskaper (och vem hade kunnat ana att ett Ronnebyföretag var så inne på Kaizen costing)! I övrigt har jag fått en detaljerad privatvisning av alla maskinerna i produktionen (då min kollega tyckte att det var en skandal att jag aldrig varit och tittat i fabriken) och det går inte annat än att vara mäktat imponerad. Imorgonförmiddag ska jag få jobba lite själv med det jag har lärt mig under dagen. Känns kul och spännande! Kan nog bli en bra jobbsommar det här ändå..

Ikväll blir det mys i Nättraby. Kan behövas en kväll som denna då alla nya kunskaper snurrar i skallen.

The end

Har under dagen skurit av mitt sista band till mitt forna Växjöliv. Lägenheten är städad och min lägenhetsnyckel finns nu i min forna Kombos förvar. Efter enbart 3,5 timmars sömn lyckades jag ta mig upp i morse, köra till Växjö, flyttstäda lägenheten och sedan köra tillbaka (utan att somna). Efterverkningarna är enorma kan jag lova och ögonlocken har nog aldrig känts så tunga.

Kommer att sakna Växjölivet många gånger om. Fina minnen har skapats, fina minnen som kommer att värma förevigt. Men Kombon är ju faktiskt allt annat än borta, och likaså samtliga "Flickorna Fniss" - livet vi delat kanske inte var bestående men väl vänskapen. Hur som helst är det nu dags för mig att gå vidare och skapa mig ett nytt liv. Veckan som gått har i stort ägnats åt att begrunda allt som skett och försöka att ta in alla förändringar. Imorgon väntas nya utmaningar då jag ska påbörja mitt sommarvikariet på Tarketts ekonomiavdelning. Okej, det kanske inte är världens mest spännande jobb men jag tror att det kan bli kul!

Nu är det nog dags att gå till sängs. Har en hel del sömn som jag behöver ta igen och morgondagen lär bli mycket tuff!

Bye bye!


.

Livet har tagit stora vändningar den senaste veckan och jag vet inte riktigt hur jag ska finna mig i allting som händer/hänt. Känner mig bestulen på något ovärderligt, och jag vet inte hur detta något (om det ens är möjligt) skall kunna ersättas. Hur ska jag kunna anpassas till allt detta "nya" utan att tappa mig själv alltför mycket?

På måndag börjar nya jobbet. Förhoppningsvis ljusnar allting då. "Du tänker för mycket.". Jo jag gör väl det.

Fredag.

Har under dagen prickat av ett tandläkarbesök i Ronneby. Det enda tandläkaren hade att säga var "Det finns ingen anledning att du ska ränna här och betala dyra pengar när du har så fina tänder!" och för det fick jag betala drygt 400 kronor. Åkte även hemom en runda för att säga grattis till Simon som dagen till ära slutar i sjätte klass. Liten har blivit stor (ja jag vet att jag har sagt det flera gånger förut).

Just nu fylls lägenheten av doften av nybakat bröd. Man måste ju ägna tiden åt någonting när man är ledig. Ikväll väntas lite grillning sägs det. Om vädret håller med om det återstår dock att se.

Dagens snyggning som var examensfin


Min ädla riddare

Kan vara ganska underhållande att se en yrvaken Niklas, med håret på sne, springa runt i lägenheten klockan fem på morgonen för att jaga ut en geting som tagit sig in genom balkongdörren. .

Haha!

Växjödag

Dagen har spenderats i Växjö tillsammans med Mamma. Lyckades hitta till Norremarks återvinningscentral utan varken karta eller vägbeskrivning. Det är vill jag lova ingen dålig insats (i alla fall inte av oss)! Kasserade diverse ting och avnjöt sedan en lunch på Coretto. Mätta och belåtna (samt varsitt par nyinköpta skor rikare) putsade vi  sedan fönster i en väldans fart.

Nu befinner jag mig åter i Nättraby och... ja och nu då? Rastlösheten gör sig påmind och det med rejäl kraft. Vad sysselsätter sig alla lediga människor med?! Ge mig sol, värme och vänner...



Shoppingtur

Blev en mycket bra shoppingdag. När vi tuffade hem i den lilla bilen var bilen ganska fullpackad och samtliga saker på shoppinglistan var avbockade. Inte för att vi köpt några möbler eller så (får inte riktigt plats med mer möbler i denna lilla lägenhet), men väl lite annat smått och gott som piffar upp tillvaron en aning. Och tro det eller ej; Niklas klagade mindre än väntat!

Nu är bilen åter igen fullpackad, men denna gång inte med nya prylar utan med skräp som jag skall slänga på tippen under morgondagen (tvingade stackars Niklas att gå igenom förrådet). Kvällen skall spenderas med tvätt och slappande. Dags att ta tag i maten!




IKEA

Bilen mot IKEA avgår om en liten stund. Väderlek; inget regn men inte heller något solsken. Perfekt shoppingväder!


Åter igen Blekingebo

Ja då var man åter blekingebo igen. Alla händelser som skett den senaste tiden har sakta men säkert börjat sjunka in. Examen i fredags, packande och firande med familjen på lördagen samt flytt under gårdagen. Igårkväll vällde alla känslor fram, allt som har hållts undan av alla planer och att-göra-listor. Vad har jag gjort? Har flyttat ifrån mitt liv i Växjö, allt som är jag, och sedan spritt de få tillhörigheter jag har kvar på olika ställen. Känner mig splittrad, som om hela jag har delats upp i olika delar. Det kommer att ta ett tag att vänja sig vid allt det här, att vänja sig vid tanken att jag inte ska tillbaka till Campuslivet.

Nog om det. Examensfirandet med min och Kombons (vi är minsann kombo fram till mitten av månaden!) familjer gick fint. Flytten flöt på bra under gårdagen, även om jag var helt slut på kvällen. Idag blir det en sväng till Aspan och imorgon väntas Ikea tillsammans med Blubbo. Kommer att bli bra det här. Trots allt.




Lucky me


Jag hoppas verkligen inte att du tar illa upp Emelie. Men jag tycker verkligen att den här låten ( Emelies låt som är skriven just till oss) är så otroligt fin och speglar precis det som jag känner. Lucky me som har haft er under dessa fyra år! Lyssna och njut (och undvik gärna att titta på bilderna, är ett antal år gamla).

Och bara så ni vet; mig blir ni inte av med så lätt! ;)

Magisterexamen

Vad finns det egentligen att säga om gårdagskvällen....? Ni får nog helt enkelt vänta med ett svar om det (måste landa ordentligt först). Tills vidare får ni nöja er med orden; fantastisk, underbar och tårfylld. Ville att kvällen skulle vara för evigt. Ni är alla så bra och jag kommer att sakna er något oerhört.

Sista blogginlägget i
Kombobloggen är skrivet (nej jag vet att vi inte har varit så aktiva på sistone). Idag är det dags för mig och Kombon att gå skilda vägar, efter 1,5 år tillsammans. Men först skall vi fira loss ikväll med våra familjer. Vankas middag för 14 personer på Båtsmannen. Ska bli myspysigt (och betydligt lugnare än gårdagskvällen)!

Vidare har vi fått betyget (vi är mer än nöjda) från gårdagen och jag har nu officiellt sett min magisterexamen. Lycka!

En bild från gårdagen - kommer att sakna dig!


Nu kör vi !!

Examen, examen, examen... den är här!

Om en stund anländer Marcus och då ska vi duka upp för pannkaksbrunch (istället för champagnefrukost). Klockan 11.00 är det dags för grillning av vårt magisteruppsats. Klockan 14 är det fix, fix, fix som står på schemat och SEN är det dags att korka upp. Champagnen skall flöda, leendena skall vara enorma, för vi är fan i mig (förlåt men är verkligen tvungen att ta i) enormt bra som klarat oss igenom denna hårda utbildning!!

För vi har tagit examen, för vi har tagit examen, för vi har tagit exaaameeen - FY FAN VAD VI ÄR BRA!!



Jag är kär i mitt liv

Ja det är precis så det känns just nu. Jag älskar mitt liv, men det är ett liv som går mot sitt slut. Ja jag vet att det låter lite väl dramatiskt, men morgondagen kommer att bjuda på slutet av en era - slutet på en fantastiskt underbar del av mitt liv. Efter morgondagens seminarium och efter en hejdundrande examensbankett är jag inte längre student. Det innebär inga mer kvällar på studentpubarna, inga mer grillkvällar på Tufvanängen, inga mer tentor eller arbeten, inget mer CSN, inget mer Campus... ja det innebär sannerligen mycket! Saken är den att jag inte riktigt vet vad jag ska känna. Ska jag hoppa jämfota av glädje? Ska jag gråta av förtvivlan på grund av allt jag kommer att sakna här? Just nu känner jag mig mest... tom! Ungefär som på min studentdag, kände mig aldrig riktigt närvarande på hela dagen utan mer som en åskådare som tittade ner på hela spektaklet.

Haft en underbar kväll tillsammans med "flickorna fniss" på Tufvanängen. Det är nog just det här jag kommer att sakna mest, att kunna samlas ett stort gäng, ta med lite mat och helt spontant har vi fått ihop en stor fest med diverse människor utan några som helst konstigheter. Runt omkring hänger andra gäng, någon spelar guitarr och alla ser allmänt glada ut. Framöver kommer det krävas planer veckor (minst) i förväg för att få ihop något liknande igen. September härnäst var det va..?

Dags att läsa igenom oppositionsarbetet tills imorgon. Gäller att vara förberedd till sin sista grillning. Morgondagens examensbankett ska vi göra till den bästa som någonsin skådats. Vi ska vara väldigt stolta över det vi åstadkommit under våra fyra år här och för en dag ska vi banne mig rakryggat kunna säga och säga "Fy fan vad vi är bra!".

Lite bilder från kvällens grillning:

Bilder från gårdagen

Tänkte bjuda på lite bilder från min gårdag


Sista dagen i biblioteket, vårt andra (ibland har det känts som vårt första) hem under dessa fyra år i Växjö.

Utsikten från grupprummet där vi spenderat många slitsamma timmar.

Nedan följer en fototriss på hur det kan se ut när tre studenter är på väg att gå in i väggen på Linnéuniversitetet
'


Gårdagen bjöd på mycket mer än vårt sista biblioteksbesök. Efter lite sushi tillsammans med tjejerna samt bion Sex & the City 2 (som jag för övrigt kom att älska, skratten blev många), bjöds på följande...


..förfest hos denna härliga tjej; Jossan!

Och jag och Johanna var verkligen i vårt esse (även om det dog ut en aning när vi väl kommit till Sivans).

Tack allihop för en mycket trevlig dag! Idag väntas läsande av magisteruppsatser. Skall ta mig igenom "Styrelsens funktion i ägarledda småföretag" och det hela skall ske i strålande solsken. Ikväll väntas grillning på Tufvanängen för sista gången tillsammans med gänget.

Bara två dagar kvar och som sagt ska jag njuta järnet!


Mobilblogg

dsc00543 (MMS)

Sista dagen på bibblan (någonsin!) är avklarad. Just nu väntar jag och Kombon på bussen in till stan. I stan ska vi möta upp de andra tjejerna och äta lite gott, följt av bio Sex & the City 2. Tjejkväll för sju är alltså att vänta en underbar sommardag som denna!


Livet i en kartong

Lägenheten börjar alltmer likna ett slagfält. Det känns lite märkligt att packa ner halva sitt liv i kartonger och kånka ner den andra halvan till soprummet. Om en vecka är jag inte längre smålänning utan återigen blekingebo. Livet, mitt liv som jag har levt i fyra år, kommer aldrig mer bli sig likt. Det behöver visserligen inte innebära något negativt, men för tillfället känns det faktiskt lite tungt. Alla de människor som finns här och som jag träffar nästintill vareviga dag sprids helt plötsligt med vinden och bosätter sig i olika delar i landet.

Men jag har mycket spännande att vänta. Ny bostadsort, ny bostad, ny sambo, nytt jobb. Mycket nytt och mycket spänning. Och nog ska tjejgänget från Växjö se till att träffas snart igen!


En förmiddag på stan.

Jag och Kombon unnade oss en ledig förmiddag idag med shopping i stan. En fattig period är att vänta men var ändå tvungen att inhandla diverse nödvändigheter inför den stundande examensbanketten.

Nu inväntar vi på att klockan skall slå 13. Då skall de andra gruppernas magisteruppsatser trilla in så vi kan påbörja vårt opponeringsarbete.