En bild på en potatisnäsa

Dagarna går och imorgon går vi in i vecka 37. Galet! I veckan har vi hunnit med både ultraljud, föräldragrupp och visning på förlossningen - allt på samma dag. Fick med oss en 3D-bild hem på ett litet ansikte med en plutmun och en liten potatisnäsa. Bilden pryder just nu vårt kylskåp och jag kan inte låta bli att le (eller snarare skratta) så fort jag ser den. 

Fredag imorgon - skönt med helg! Förra helgen bjöd på mycket trevligheter, men så mycket gjort blev det inte. Hoppas på en mer effektiv helg nu, så vi får lite gjort innan det lilla pyret kommer. En höggravid kvinna som ligger på marken och målar hussockeln - kan väl bli en intressant syn. 

Babyshower

Gårdagen var en fin dag. En sådan där dag med extra guldkant. Johanna och Daniel har varit på besök fredag till lördag. På lördagseftermiddagen begav sig killarna iväg några hus bort för att "bära fönster". Jag och Johanna tog en liten promenix. Väl hemma igen så gömde sig åtta tjejer (plus två små barn) i vår tvättstuga och bordet var uppdukat med tårta, kakor och ballonger. Blev en eftermiddag med fika, lekar och presentöppning. Så oerhört tacksam över det faktum att jag har så fina vänner. Tack för allt - för alla fina presenter, men framförallt över det faktum att ni planerat, koordinerat och fixat med detta bara för mig. Jag ler fortfarande vid bara tanken på gårdagen. 

Idag har vi varit på lille Arians barndop. Lillkillen skötte sig fint i både kyrkan och efteråt. Skrek inte ens den stunden som gudfar Niklas höll honom i kyrkan. Ikväll blir det firande av en annan lillkille, som numera är allt annat än just liten - lillebror Simon, som fyller 19 år idag. Hipp hipp Hurra !! 

När veckan lider mot sitt slut.

Helgen står för dörren, endast en dag på jobbveckan kvarstår. Imorgonkväll får vi finbesök i form av våra Kristianstadsfavoriter. Ett barndop, samt födelsedagsfirande av Lillebror 19 år på det - och ja, helgen har verkligen potential till att bli bra. Kan vi hoppas på lite fint väder också kanske? Jag vill ha altanen laserad, gå på promenad i vitesippeskogen och fixa i trädgården. Snälla, snälla, snälla... 

Men först vill jag sova. Har varit en tuff vecka. 

Det här med jobb

En gårdag med revisorsbesök och avlämning av arbetsuppgifter - en dag som jag och min kompanjon Josefine sett fram emot kändes nu plötsligt lite snörplig. Jaha, och nu då? Ska vi inte jobba ihop mer? Vi skulle ju fira med att dricka drinkar när det här var över, och det gick ju liksom i stöpet nu. Ja jag skulle väl visserligen kunna beställa en alkoholfri drink men är ju inte riktigt samma sak. Vi fick i alla fall fira med varsin chokladbit - alltid något! 

Dagarna rullar verkligen förbi fort nu. Att jag faktiskt ska gå hem från jobbet börjar bli allt mer påtagligt. Mötesinbjudningar på datum då jag helt omöjligt kommer kunna närvara haglar in. Jag förstår att jag kommer att ha annat att fokusera på då, att jag kommer att vara helt nöjd med den tillvaron när det väl är dags - men just nu känner jag mig nästan lite utanför. Jag vill ju också vara med! Löjlig tanke men som ändå gnager lite. Vissa kan säkert vara helt oförstående, medan andra förstår precis. 


Solenergi kombinerat med hosta

Söndagsförmiddag och solen skiner på en klarblå himmel. Visserligen så blåser det ganska bra också, men eftersom man inte märker av det inomhus så sprudlar energin ändå. Idag vill jag plantera blommor, bringa ordning i odlingslådorna, rengöra altangolvet inför kommande lasering, planera sommarens projekt, putsa fönster... Tyvärr kommer nog lungorna sätta en del käppar i hjulet. För hur energisk jag än kan känna mig i huvudet så säger fortfarande kroppen och förkylningen stopp. Men jag är helt klart mycket piggare nu än tidigare under veckan, så lite ska jag väl orka med. 

Helgen har som vanligt förflutit förbi fort. I fredags blev det en spontan kväll med Hasslögänget. Igår blev det i alla fall lite fix i trädgården, samt riktigt fikakalas hemma hos farmor (för sent födelsedagsfirande). Lördagskvällen spenderades med film i tv-soffan. 

Och magen den växer. 39 dagar kvar enligt appen. Skräckblandad förtjusning vid tanken på hur nära det är. Jag längtar ju (såklart) samtidigt som jag har gått in ett ett mode då jag vill hinna med så mycket som möjligt innan. Min app har sagt till mig för flera veckor sedan att jag bör ha packat den berömda väskan. Men nej, den är inte packad ännu. För jag är inte redo ännu. Och okej, jag fattar att Pyret struntar fullständigt i om jag känner mig redo eller inte, eller om väskan är packad - men ändå.

Kampen mot bacillerna

Halva veckan har passerat och jag har mestadels hållt mig hemma. Förkylningen från helgen blev outhärdlig. Hosta av västa sort. Jag trodde att jag inte hade någa magmuskler kvar alls efter den här graviditeten - men oj vilken träningsvärk man kan få i magmuskler som inte finns.
 
Under dessa dagar har det i alla fall blivit lite jobb hemifrån. Att sitta framför en dator funkar nämligen fint. Att däremot behöva förflytta sig, om så bara till köket för att ta ett glas vatten - det har varit en utmaning! Idag utmanade jag mig själv rejält och tog mig ända upp till affären för att handla lite frukt. Och vet ni, jag klarade det. Det gick inte fort utan i väldigt sakta mak, men jag överlevde. Så om jag inte plötsligt blir sämre under kvällen så ska jag ge mig på att gå till jobbet imorgon. Ikväll har jag bakat lite småkakor också. Mest för att se om jag skulle klara att hålla igång en liten stund. Så nu har jag frysen fylld med kolakakor och sega chokladsnittar - bra inför sommarens fikastunder. Så varmt välkommen hit på en kopp kaffe och en liten kaka. Men först ska jag bli frisk.
 
 
 
 
 

Vårdag i april

Solen skiner och jag har placerat mig i solen på altanen. Sambon har i veckan klippt gräset för första gången i år och just nu fixar han med båten tillsammans med Pelle. Ja vårkänslorna spirar. Det ser man nog inte minst på min historik på Google. Jag har googlat på allt som har med att göra med vårgödsling, droppslang, robotgräsklippare, lasera altangolv, måla husgrund, vertikalskära gräsmatta, rengöra stenbeläggning, och beskärning av buskar och träd. Det finns mycket att ta tag i här hemma - minst sagt - men just på våren finns det något hoppfullt i det. 

I övrigt har jag åkt på en vårförkylning. Halsont och hosta. Därav mest googlande och inte så mycket göra. Som alla andra år så har jag klarat mig fint från sjukdomar och förkylningar hela vintern, men framåt vårkanten - då hugger bacillerna tag i mig. Hoppas på en snabb återhämtning, för hosta med en mage av modell större är inte rolig. 

Ha en fin helg och njut i vårsolen! 

Gekås

Då var jag hemkommen igen efter en tripp till Ullared tillsammans med två Nättrabytjejer. Begav oss iväg i ottan och kom hem igen nöjda med en fullpackad bil. Var helt klart mitt dyraste Gekås-besök hittills, men 98% av prylarna var nödvändiga så är klart nöjd ändå. 

Tack för en trevlig dag! Nu är jag trött.

Familjehelg i Malmö

Ligger lite halvt utslagna i soffan medan tvättmaskinen mullrar i bakgrunden. Vi är precis hemkomna efter en helg på vift, en helg i Malmö tillsammans med familjen. När pappa fyllde år för ett par veckor sedan fick han nämligen en Malmövistelse tillsammans med familjen i present, biljetter till allsvenska premiären och hotellvistelse inkluderad. Blev en trevlig helg i gott sällskap och med god mat - så tack hela familjen för det! 

Imorgon är det måndag, men jag ska inte till jobbet. Nej jag har tagit en ledig dag, och i ottan avgår bilen mot Gekås tillsammans med ett par Nättrabyflickor. Tjoho!