Ljumma sommarkvällar

Ännu en fin sommarkväll. Begav mig ut till Skavkulla Brygga efter jobbet och satte mig där i solen med en bok. Underbart! Efter en stund kom Josse och Johanna förbi en sväng, men de åkte igen efter en stund, och jag satt åter igen där ensam med min bok. Efter en stund tog jag mitt pick och pack och hämtade upp Niklas och sedan begav vi oss ut till Hasslö för att grilla tillsammans med Lina och Alle. Sommar, sommar, sommar..


Båtutflykt

Vilken underbar sommarkväll! Efter jobbet var det bara att packa picknick-korgen, hämta grillen och sedan åka båt ut i blekingska skärgården för att till slut landa på en liten ö. Det är sommar det! Svensk sommar när den är som bäst..


Svensk skärgårdssommar

Efter en lång och varm arbetsdag är det inte så dumt att köra ut till havet och sänka ner kroppen i det kalla vattnet för att sedan torka till lite i den ljumma sommarvinden. Mer sådana kvällar tack!


Sunny Sunday

Sommarvädret har återvänt och vi har haft en fin och innehållsrik dag. Startade dagen med en joggingtur i skogen, tog en biltur till Intersport för att inhandla diverse nödvändigheter och sedan vidare mot Aspan för att njuta av solen på altanen. Blev sedan en väldigt god söndagsmiddag hos mina föräldrar i Ronneby. Sist men inte minst fortsatte vi till Vieryd för att säga hej till Niklas pappa Micke med familj innan de ger sig iväg upp mot huvudstaden igen. Nu ligger vi utslagna i soffan och lär göra det tills det är dags att inta sängen.

God kväll!


Cheesecake

Slog på stort och bakade en jordgubbscheesecake denna midsommardag till ära. Tog sedan med oss denna och åkte till Brattan i Ronneby för att fika lite. Dock såg den godare ut än vad den faktiskt var. Men, men.. nu vet jag det och nästa gång får jag ge mig på ett annat recept!


Bara för att.

Att sitta på Pappas axlar medan han springer runt med mig runt midsommarstången är skoj. Runt, runt, runt.... Undrar varför allas ögon är på mig och varför alla skrattar...?!

God Jul!

Igår var det julklappsutdelning. Japp, ni läste rätt - julklappsutdelning! Planen var att vi skulle besöka Stockholm i julas för lite julfirande, men det snöiga vädret hade andra planer och därför fick vi ställa in det hela. Men det gick ju alldeles utmärkt att fira julafton ett halvår senare, den 24/6 istället för den 24/12. "Svärfar" verkade uppskatta sin julklapp, ett "Alfapet", medan jag blev jätteglad för både min och Niklas julklapp - parfymer! Vi tackar och bockar. God Jul!


Midsommarafton 2011

Blev en lyckad midsommarafton med uppehållsväder hela dagen. Först traditionellt midsommarfirande i Vieryd med långbord och midsommarstång och sedan grillning och spel med vänner i Nättraby.

Så vad händer idag? Lutar mot att det blir en väldigt lugn dag innehållande endast lite tvätt.


3 generationer

Far och son

Resning av Midsommarstången



Fjant-Niklas!

Sådan far....

...sådan son!

Farmor Britta

Stockholmshunden Chelsea

Typiskt midsommarväder

Ett fint avslut med i Nättraby med fina vänner!

Fortsatt trevlig midsommar alla!

Midsommarafton

Midsommarafton. Dags att klä sig i blommig klänning, ha midsommarkrans i håret, dansa små grodorna runt midsommarstången och leka med alla barnen... eller vänta; det där var nog midsommarafton för en väldig massa år sedan! Så vad är midsommar nuförtiden? Hm. Sill och nubbe? Men jag gillar ju varken sill eller nubbe!

Hur som helst. Vi skall fira dagen i Vieryd, en bit utanför Ronneby, tillsammans med Nilklas Pappa och hans familj som har tagit sig ner från huvudstaden. Ikväll blir det sedan ytterligare firande i Nättraby med fina vänner. Nu gäller det bara att hålla tummarna för att mörka moln med mycket väta i håller sig på långt avstånd och att solen är närvarande större delen av dagen. Kom igen; nu gör vi soldansen allihop - wohoo..!!

2,5 år


Inför

Då var midsommarafton planerad. Inte en dag för tidigt. Tror nog att det kan bli bra!


:)

Vi borde fira i afton. Niklas börjar nytt jobb imorgon och jag har fått en tillsvidareanställning (och lönehöjning på det). Känns fint! Men har blivit mycket firande på sistone, så vi hoppar det ikväll. Kan Spara firandet till ett senare tillfälle, förslagsvis på fredag när vi ändå firar midsommar.

Dags för matlagning!

Sommar, sommar, sommar...

Märkligt väder ute. Ena sekunden är det strålande solsken och i nästa vräker regnet ner. Vill ha sol, bad och lata dagar på stranden - underbara sommarväder, kom tillbaka (gärna till midsommar)! För inte kan väl sommaren redan vara över?

Aspan

Helgen

Redan måndag, vart tog helgen vägen? Lite har vi i alla fall hunnit med. Examensfirande av Niklas, shopping, middag med Niklas farmor, födelsedagsfest hos Simon, tvätt, städning, träning, långpromenix vid Tromtö och söndagsmiddag hos snälla Per och Veronica.

Nu gasar vi och laddar järnet inför midsommarafton! Mot jobbet!

.

En jobbdag innehållande ännu mer firande av den blivande 50-åringen. Och vet ni vad som händer imorgon? Jo, självklart står ytterligare firande på schemat - men denna gång av Niklas. Jo mycket firande har det blivit på sistone.. Det får bli en lugn (och kalorifattig) helg på detta!


50-årsfirande

Gårdagens festligheter blev trevliga. Vi på avdelningen "kidnappade" chefen, för inte ska hon tro att hon kan komma undan firande av sin 50-årsdag! Blev en trevlig kväll i Torhamn med exotisk planka och lite vin på det. Det gillar vi!

Nu mot jobbet!


Firande

Igår blev det firande av min fina sambo i form av att jag överraskade med god mat. Serverades oxfilé med ugnsstekt nypotatis och till det ett glas rött. Till efterrätt serverades det sedan jordgubbar och glass. Inte varje dag vi lyxar till det så (och speciellt inte mitt i veckan), men så är det ju inte varje dag som Niklas tar examen heller. Och vet ni vad det bästa är - det blev några jordgubbar över som jag sitter och smaskar på nu till frukost. Mums!

Ikväll blir det ytterligare firande. Men av vem och varför är fortfarande lite hemligt....


Högskoleexamen

Enmannakväll på hemmaplan i afton. Min kära sambo har tagit högskoleexamen och är ute och firar med sina klasskamrater. Själv avnjuter jag underbart goda räkor framför tv:n, och väntar på att telefonen skall ringa så att jag kan agera fyllechaffis.

Det var nog allt jag hade på hjärtat för ikväll. Ny vecka är påbörjad och jag har en känsla av att den kommer att bli tämligen fullspäckad och innehållande en hel del firande.

En liten gratulationsblomma till sambon



Tysklandsresa

Tysklandsrunda igår. Klockan ringde vid kvart över två (somnade runt tolv) och det var bara att gå upp och bege sig iväg för nu skulle det ju handlas sprit! Lite korkat kan det tyckas, men vi hade en trevlig dag tillsammans med Per och Veronica. På kvällen blev det sedan grillning på Långö tillsammans med Niklas klass för att sedan bege oss hem till Per och Veronica för att provsmaka lite av det inhandlade. Vid midnatt räckte det med att huvudet nuddade kudden för att sömnen skulle infalla.

Idag har vi i alla fall sovit ut (även om jag är fortfarande är väldigt trött) och jag har nu tankar på att bege mig iväg på en enmannatur. På återseende!


Studentfirande

Studentfirandet i Ronneby blev blött, och då menar jag inte av alkohol utan av regn. När man tänker efter känns det konstigt att det är sådant ståhej kring det här med att ta studenten - stort grattis till vaddå? Grattis till arbetslösheten? Okej, nu låter jag så där gammal igen.

I natt bär det av mot Tyskland. Tydligen. Hur jag skall orka det vet jag faktiskt inte men det går nog bra. Men lite kaffe ordnar väl det mesta?


För Johanna har tagit studenten, för Johanna har tagit studenten...

Student

Imorgon tar min kusin Johanna studenten. Får mig att tänka tillbaka på min egna student. Det är sex år sedan nu - sex hela år sedan! Jag tror bestämt att jag har gått och blivit gammal.

SMSP3A - 2005


Vardagen

Arbetet har satt igång igen. Det är inte utan att jag känner mig lite "efter" idag. För det första är det extremt svårt för kroppen att förstå att det inte är måndag idag. För det andra är det precis som om fingerfärdigheten har kommit av sig efter bara ett par dagars ledighet. Undrar just hur jag kommer att känna mig efter den tre veckor långa sommarsemestern. Hm. Imorgon är det i alla fall en ny dag och förhoppningsvis är jag mer fit for fight då!

Efter jobbet blev det storhandling. Kylen är nu så gott som fullproppad (slår vad om att vi säkerligen har glömt något som vi ändå måste köpa imorgon) och jag har fixat lite hemma med tvätt och plantering. Förstår om ni tycker att det är extremt roande att läsa om min otroligt spännande vardag. Dags att ta tag i matlagningen på allvar och sedan blir det förmodligen ett dopp i havet innan vi bänkar oss framför tv:n resten av kvällen.


Lite färg har jag allt lyckats få under ledigheten -
dock floss jag redan på näsan!

Söndagen.

Blev en heldag på Aspan igår tillsammans med familjen och farmor och farfar. Badade? Eh, nej! Den behagliga vattentemperaturen från i lördags var som bortblåst och istället ersatt med väldigt klart och fint vatten men ack bara tio grader. Istället ägnade vi dagen åt att sola och sjösätta båten. På kvällen följde lillebror med mig och Niklas hem och jag fick därmed spendera hela söndagskvällen tillsammans med mina två favoritkillar. Vi tog en sväng ner till Emmahultasjön där vi grillade korv, badade och fiskade tillsammans. Mys!

Dessa underbara lediga dagar går mot sitt slut och imorgon är det dags att åter infinna sig på kontoret. Idag blir det lite nationaldagsfirande med picknick på en ö i den blekingska skärgården - mer svenskt än så kan det ju faktiskt inte bli!


Sol, vind och vatten...

Ännu en fin dag igår och det ser ut som om vi har ännu en fin dag att se fram emot. Gårdagen spenderades på Almö tillsammans med ett gäng fina människor. Det blev sol (mina knän har fått en ilsket röd färg som följd) och jag och Linn gav oss på årets första dopp. Tämligen behagligt vill jag påstå, så det blir nog ett nytt dopp inom en snar framtid. Efter det blev det gymmet (efter påtryckningar av sambon, självmant skulle jag aldrig bosätta mig på ett gym när det är strålande solsken ute) och sedan grillning på Aspan med farmor och farfar. Vi avslutade sedan denna utomordentliga fina dag med fiske vid Emmahultasjön tillsammans med fina Per och Veronica.

Ledighet och sol är helt klart en lyckad kombination!


Fiskeafton

Examensfest igår för Josse som nu har tagit lärarexamen. Vi dissade dock festande och alkohol (trots att det var fredagskväll) och begav oss istället iväg vid halv nio -tiden mot Emmahultasjön för att fiska och kvällsfika i solnedgången. Det var fint.

(Parantes efter påtryckning från sambon; Niklas fick napp i form av en gädda!) :)


Värnamo

Hemma igen ifrån min Värnamovistelse. Hade en mycket trevlig kväll igår tillsammans med mina fd. uppsatskompanjoner. Tänk att det nu är ett helt år sedan vi avslutade vår sista biblioteksdag i Växjö någonsin. Det var en stor dag (som avslutades med shotar hos Jossan, men det är en helt annan historia). Tiden går fort, ack så fort.

Kvällen har jag och Niklas spenderat på Hasslö i solskenet. Det är fint det! Och vet ni vad det absolut bästa är - helgen har inte ens börjat än och jag har flera lediga (och förhoppningsvis soliga) dagar kvar att njuta av!


100602 - Sista biblioteksdagen