Aprilväder

Aprilvädret gjorde gjorde idag sin entré (trots att April ännu inte är kommen) med både regn, snö och hagel i en otäck blandning. Isch! Orken och energin har varit som bortblåst och i ärlighetens namn har det inte skett många knop idag. Jag och Sambon tog en tur in till stan och besökte Kims nya fina klädesbutik, men det var nog det hela.

Ikväll blir det i alla fall kalas och trevligheter. Vi behöver rycka upp oss!


Påskpynt

Idag är det många som går på påsklov. Något påsklov har inte jag, trots att jag jobbar inom skolvärlden. Däremot kände jag ikväll för att vårfixa lite hemma och passade därför på att städa in påsken. Lite tidigt kanske, men ska det vara någon mening är det lika bra att få upp det i tid.

Nu mys i soffan med tända ljus och ett glas rött. God kväll!


Friday

Det är fredag. Det gillar vi! Fredagsmys till max idag för att sedan se fram emot en mer fartfylld lördag. Nu; ut och skrapa bilen!


Mars?

Tog en kvällspromenad igår runt kvart i åtta. En känsla av sommarkvällsvärme. En tät grilldoft över hela Nättraby. Små nyutslagna vitsippor längs med ån. Det knoppas bland buskar och träd. Är det verkligen bara Mars?

Snart är vi här...


Rövtisdag blev tisdagsmys

Tisdag. Hör en röst i huvudet, en röst som kommer ifrån en gammal arbetskamrat på Ikano; "Rövtisdag!". För tisdagen är helt klart den tyngsta dagen på hela veckan. MEN det har vi försökt att råda bot på på jobbet. Vi är nämligen ett par stycken som i förra veckan införde "tisdagsmys". Idag bär det av in till stan för att äta lunch på Lisas Sjökrog, och genast känns denna tisdag lite ljusare och lättare! Väderprognosen gör helt klart sitt också - sommarvärme redan i mars är inte så dumt.

Mot en tisdag med mys!

Tjuraviken

Vår. Vår. Vår. Jag njuter i fulla drag. En söndagsfrukost i solskenet på Hasslö är nog faktiskt finare än en riktig hotellfrukost. Lite fiske och solning vid Tjuraviken på det och det kan vara en förmiddag med perfektion. Att Sambon sedan fick sin första första fångst för i år är helt klart ett plus i kanten (och för djurvännen; vi släppte i lille "Gäddis" igen).


Farmor

24 mars är en dag med många födelsedagsbarn i min bekantskapskrets. Ett födelsedagsbarn som vi ska fira i eftermiddag är min fina farmor som dagen till ära fyller 79 år. Fick ett samtal tidigare i veckan där hon undrade om jag inte ville veta vad hon önskade sig. Ett par nya fina tighta byxor ville hon ha som skulle passa perfekt till hennes lilla fina nätta jacka. Det är svårt att fatta att hon fyller 79 hela år. I nästa sekund ångrade hon sig och menade på att hon var för gammal för födelsedagspresenter ändå, och att jag kunde vänta med att köpa något tills nästa år då hon fyller 80.

Jo, min farmor är sannerligen en speciell farmor. Faktum är att hon är världens bästa farmor!


Farmor sommaren 2011

"Svisch"

Dagarna bara flyger iväg och tänk - nu är det lördagsmorgon! Vaknade i morse med en panikkänsla i hjärtat - klockan har inte ringt! Fast vänta nu, är det inte lördag? Jo, tänkt det är det. Underbara lördag.

Igår flexade jag hem redan vid tolv-tiden. Lite shopping i stan i form av bland annat ett löparställ, som jag sedan provsprang på eftermiddagen. När Sambon kom hem såg han väldigt skeptisk ut. "Är det där de nya kläderna? Ska du ha på dig det?". Ja tänk för att jag ska det. Och dessutom är det ingen som ser vad jag har på mig ändå, för jag löper förbi dem så fort att det enda de hör är ett "svisch". Såklart!

Igårkväll blev det sedan restaurangmys med Sambon, något som verkligen inte hör till vanligheterna (bara vi två på en restaurang kan väl ha varit nära 1,5 år sedan sist). Efter det blev det lite jordgubbar och melonbitar framför Arne Dahl, innan vi båda somnade i tv-soffan. Perfekt fredag med andra ord.


När tillfälle ges

Det sägs att våren/sommaren kommer med full kraft de nästkommande dagarna. Måste försöka att gå lite tidigare i veckan och njuta, för i nästa vecka lär det bli full fart igen.


Omröstning

En vild diskussion vid tre-fikat kan leda till konstiga omröstningar på kontorsdörrarna. "En rejäl och hårig karl ska det ju vara!". Generationsfråga? Kanske.

Och jo, vi jobbar faktiskt också. I alla fall emellanåt.


Finlördag

Nu sitter jag här mitt i natten färdigdiskad och allmänt nöjd med dagen (eller blir det gårdagen nu då?). En förmiddag med fina Miriam på Ronneby Brunns spa. Lite träning, lite bastubadande, lite badtunna, lite simning och sedan en väldigt god räkmacka till lunch på det. Ikväll bjöds det på tjejmiddag för sex hemma hos oss, medans Niklas befinner sig på annat håll. Tjejsnack, fnitter och lite vin - det är fint det.

Sådana här dagar mår man bra av.



.

Hur mycket ska en människa egentligen klara av på en gång? Puh... Mot jobbet!

Bunker

Idag skiner solen på en klarblå himmel och jag och Niklas passade på att åka ut till Aspan för att ta en titt på sommarstugan. Sommar. Tänk att vi verkligen är på väg mot sommaren och ska börja planera vilka veckor vi ska ha semester och vad vi kan tänkas vilja hitta på. Underbart! Passade även på att ta en liten promenad ute på Aspan och andas in den friska havsluften. Avnjöt sedan en god lunch på Niklas mammas altan i vårsolen.

Om en stund väntar gymmet. Borde väl egentligen ta mig i kragen och springa en runda nu när det är så fint väder, men håller mig nog till löpbandet ett tag till ändå.


Bunker på Aspan

Betraktelser i Nby


Lördagslyx

Lördagslyx när den här som bäst; hotellfrukost på Scandic tillsammans med kära Miriam, följt av en långpromenad med med tjejsnack på öarna i stan. Härligt!

Om en stund bär det av mot Ronneby för firande av Pappa som idag fyller år. Och givetvis ska vi även (som resten av svenska folket) även hinna se lite av melodifestivalen.

Härgårfru?

Tack för en fin förmiddag!

Fredag


Tända ljus och ett glas vin....


....och ett fång härliga tulpaner...

....det är så fredagarna ska vara!

Friday I´m inlove

Fullt ös från morgon till kväll hela veckan lång. Igårkväll bytte jag dock en träningskväll mot att krypa upp i soffan i myskläder och äta lite naturgodis. Kanske inte optimalt egentligen, men ack så välbehövligt. Efter en god natts sömn (den första på hela veckan) väntar nu fredag, underbara fredag!

Camilla

Idag är det min dag, Camilla-dagen. Har fått gratualtioner ifrån flera (oväntade) håll under dagen. Tänk att det kan krävas så lite för att känna sig glad - en liten tanke ifrån någon helt oväntad och man känner sig plötsligt uppåt och uppskattad.

Ikväll väntar en fika i stan tillsammans med några "Nättraby-flickor". Ska bli trevligt. Lite prat och en kopp kaffe känns precis lagom en onsdagskväll som denna. 


.

Kylan kom tillbaka men det fina vädret med solsken har stannat, och det är ju trots allt det som är viktigast just nu tycker jag - solen! Gasen i botten och solglasögonen på.

Vårruset 2012

För någon helg sedan (efter ett par glas vin) råkade jag i ett visst ögonblick utbrista "Jag vet, vi springer vårruset!". Vilken bra idé. En skål för det och allt var klart. Fast vänta nu, brukar jag springa? Nej. Springer jag någonsin överhuvudtaget? Nej. Klarar jag mig igenom en halvmil? Har jag ens någonsin testat? Aj då.

Ikväll gav jag i alla fall löpbandet på gymmet en chans och faktum är att det gick bättre än vad jag väntat mig. Nu ska jag bara få upp lite fart också och sedan ska det här nog gå bra. Mot vårruset!

Nu är jag allt värd en söndagsmiddag.

Hasslö

Idag har vi ägnat dagen åt att hoppa på stenar och andas havsluft på Hasslö. Fint det. Flytta ifrån Karlskrona någon gång, visst, men aldrig mer ifrån havet.


Almö

Har haft en härlig eftermiddag på Almö med solsken, fiske och korvgrillning. Underbart! Ikväll blir det grillning och ett par glas vin hemma hos ett par vänner.


Årets första fångst, fångad av Per

Ull-totten Niklas

Vårkänslor

Sätta sig ner på en varm sten och känna hur solens strålar värmer ansiktet. Vår. Underbara vår. Jag tror bestämt att du är här. I alla fall lite grann.


After Work

Gårdagskvällen bestod av en väldigt trevligt after work tillsammans med tjejerna ifrån både personal- och ekonomiavdelningen. Började kvällen med en workshop a´la Camilla&Carola, följt av en mycket god middag på Harrys. Skratt och vin i en härlig kombination - after work när den är som bäst!

Ikväll blir det förmodligen en tur till Ronneby för att (framförallt) träffa lillebror Mathias som vi inte har sett till på ett halvår. Förmodligen kommer han ha en sådan där äckligt snygg solbränna och vara så där äckligt full med härliga upplevelser. Avundsjuk? Förstår inte vad ni pratar om..