Tjejhelg

Hemkommen från en tjejweekend i Malmö tillsammans med bästa Flickorna Fniss/Växjöpinglorna - ett tjejgäng på åtta personer. Det är nu snart sju år sedan vi sa adjö i Växjö. Sedan dess har vi försökt att träffas ett par gånger per år, men nu var det nästan ett år sedan sist. Men ändå - ingen stelhet, inget "göra sig till", inga krusiduller - utan allt var som vanligt. Det är verkligen ingenting som man ska ta för givet. En trevlig helg men många skratt, god och intressant mat och drinkar - tack alla inblandade för det! 


Första helgen ifrån Tilde. Första gången sedan Tilde kom till världen som jag har sovit en hel natt. Och visst kände jag att det värkte av saknad emellanåt - men oj vad betydelsefull en helg som "bara Camilla" ändå kan vara. 




När man vet att träningsvärken väntar

Pyjamasklädd och nyduschad har jag landat i soffan. Har en skön känsla i kroppen efter kvällens träningspass. Köpte mig lite träningsinspiration i helgen i form av nya träningskläder - verkligen välbehövligt! 


Idag har jag och Tilde haft en riktig hemmadag utan något umgänge alls. De dagarna är ofta lätträknade. Två långpromenader har det visserligen blivit - sovstund för Tilde och podstund för mig. I övrigt har jag idag haft fullt upp med att öva med Tilde - öva på att rulla boll till sin mamma, öva på att peka på lampan och öva på att förstå vad "ajabaja" betyder. Jag tror att hon EGENTLIGEN förstår det sistnämnda men helt enkelt låtsas vara ovetande (lusten att dra ut sladden är helt enkelt för stor). 

I helgen ska jag på tjejhelg i Malmö. Min första natt ifrån Tilde. Tänk att få sova en hel natt. Om man nu ens kan somna eller om saknaden kommer att banka för hårt. Men det ska nog gå bra. Ser fram emot en tjejhelg med de forna Växjöpinglorna. Snart sju år sedan vi sa adjö till varandra i Växjö. Tiden går verkligen galet fort. 



Framstegens glans

Onsdagkväll igen. Lite som söndagskväll för mig då det imorgon väntar jobb för mig. Trivs ganska bra som det är just nu - ren kvalitetstid med den finaste som finns fem dar i veckan och egentid på jobbet (med vuxenumgänge, kaffe och ensamhet på toaletten) två dar i veckan är helt okej! 


Så vad har hänt på sistone? Förra veckan var ju Tilde genomförkyld men hann repa sig till helgen - och tur var väl det för då vankades det födelsedagsfest hos Amanda. Vi tog en tur till Näsabacken och åkte pulka. Eller jag vågade inte åka pulka (backen såg ju livsfarlig ut) men övriga i gänget gjorde det - ja förutom barnen (!) då. Inget konstigt med det. Har blivit otaliga långpromenader i ett soligt vinterlandskap. Vi har varit på två sångstunder den här veckan (förra veckan led vi av ren abstinens). Flera dagar med kompisbus. Tilde har lärt sig att ta sig framåt. Visserligen med enbart armstyrka - men det går ändå framåt. Det händer saker varje dag nu. Igår lärde hon sig att äta smörgås alldeles själv. I förra veckan visade hon att hon kunde digga till musik. För någon dag sedan visade hon att hon visste var lampan fanns. Att se henne lära sig saker och bli till en individ som "kan själv" är verkligen superhäftigt. 


8

Idag fyller Lillan 8 månader. Det firar vi med... en sjukstuga! En mer förkyld och hostigare tjej får man verkligen leta efter. Stackars liten. Vi har i alla fall tagit en promenad med Amanda (som äntligen har kommit hem!) i "snöstormen". Hon följde även med hem till oss och fikade lite - helt orädd trots alla baciller. 


Att vara hemma med barn är en sak. Att vara hemma med ett sjukt barn en helt annan. Dålig sömn. Väldigt lite mat. Väldigt mycket snor. Mycket gnäll. Mycket kel. Lilla pluttunge! 

I helgen var vi hemma hos vänner och "tittade" på Melodifestivalen. Dem som vi var hos har barn. De andra gästerna har också barn. Vi har ju Tilde. Så för er som inte har barn (eller som har så pass stora barn att ni har glömt bort hur det var) så kan jag meddela att när man tittar på Melodifestivalen med små barn så varken ser eller hör man någonting. Jag hörde i alla fall inte en enda låt. I helgen har vi andra helgplaner vilket kanske är smart. Om lilltjejen hinner friskna till det vill säga.