Trädgårdsbestyr

Vårsolen ger energi, men den tar minst lika mycket. Klockan är inte ens halv tio (det vill säga inte ens halv nio enligt vintertid) och ändå går mina ögon i kors av trötthet. Men det har varit en fin helg och vi har fått mycket gjort. Ägnat två dagar åt att dra ogräs ur gräsmattan. Förfaras lite av hur mycket ogräs det blev där vi gick runt och trampade när vi planterade häcken. Men så tittar jag upp och ser ut över tomten. Tänker på hur här såg ut för bara ett år sedan och hur mycket vi egentligen har åstadkommit. Minns den där dagen då vi precis skrivit på huspapprena, då vi satt i bilen och såg ut över vår tomt. Vad har vi egentligen gett oss in på, har vi tagit oss vatten över huvudet? Blicken vandrade mellan vår vildväxande äng/skog med björkträd och grannens gröna fina gräsmatta. Det är alltså så det ska bli. På något vis. Och nu är vi faktiskt där, efter mycket slit så har vi faktiskt något som vi bara drömde om för ett år sedan. 

Men mycket vill ha mer - såklart! Det är svårt att bara vara nöjd. Marksten måste vi såklart ha, och den där altanen måste byggas. Och så är det ju allt det här ogräset som måste bort. Men sen... Eller? 

I helgen har våra nymålade odlingskragar kommit på plats i alla fall, likt torkvindan vi fick för snart 1,5 år sedan. Det börjar ta sig. 



:)

Det svider i händerna på grund av de spruckna blåsor som uppstått efter dagens trädgårdsarbete. Men det var så värt det. Faktum är att detta har varit den bästa dagen på mycket länge. Det värker i både armar och ben efter allt krattande, rensande och grävande. Kroppen är trött. Men på ett skönt sätt. Tankarna är stilla och fokuserade. Har inte känt mig som mig själv på sistone, mest känt mig som en tröttare och mer förvirrad (ja ni kan ju tänka er) version av mig själv. Idag känns allt perfekt in i minsta detalj. Till och med mina blåsor. Frisk luft och solsken gör underverk (och trädgården blev jättefin - i våra mått mätt!). 

Guldkant

Fredagar är bra dagar. Soliga fredagar är ännu bättre. För att inte tala om soliga fredagar med tidig hemgång. Tog en salladslunch på stan idag tillsammans med en vän. Och ja, det gick ju inte att motstå Gelatos glass. Men i solsken är det väl okej ändå? Fredags-passet på gymmet har jag i alla fall klarat av. Och vår squat-utmaning fortsätter - idag klarade vi av 100 stycken. Heja oss! 

Ikväll har vi besök i form av lillebror Simon. Killarna är just nu ute och fiskar, jag sitter hemma och njuter bara av ensamheten och tystnaden. Tänk att det är fredagkväll... 

Nu bränner det och det ska brännas - köööör!!

Det har varit en jobbig dag, varit  många sådana på sistone. Tankarna snurrar. Skriver gula lappar och sätter dem överallt. För att inte glömma. Måste ju. Fast det var ju det här jag skulle göra nu. Ett samtal. Mail. Vad var det jag gjorde nu? Här ligger en gul lapp. Känner mig som en senil gammal kärring. Det är då det är extra skönt att träna, extra skönt att bara få köra, känna det bränna och slippa tänka. Jag lär ha svårt att komma ur sängen imorgonbitti, det känner jag redan nu. 

Snart helg. De säger att vi kan vänta oss solsken. Det uppskattas. 

Överraskningsmiddag

Gästerna har begett sig hemåt och vi har landat i soffan. Idag fyller nämligen en väldigt speciell person år, världens bästa farmor. Efter lite smusslande så såg vi idag till att kusin Anna med Sambo "kidnappade" Farmor och körde hem henne till oss på Hasslö. Här väntades det lite alkoholfri bubbel, följt av middag, tårta och presenter. Trevligt med lite festligheter så här på en måndagkväll och tror att Farmor uppskattade vårt lilla upptåg. 

Men nu är energinivån låg. Varit en dag då nerverna har varit utanpå. Imorgon ska jag andas lite lugnare. 

Vår utan vårvindar

Sambon står ute i mörkret och kylan och grillar i denna stund. Är det vår så är det! Dagen har bjudit på lite plantering i trädgården, årets första glasspinne, korvgrillning på altanen och en långpromenad på Tromtö (där vi även skymtade årets första vitsippor). 

Igår tog vi den lilla blå bilen och begav oss till min forna hemstad Växjö. Sushi på bästa Maido, en kopp kaffe hos en Campus-stjärna, shopping av en helt ny garderob till sambon (näst intill i alla fall) och ytterligare en kopp kaffe hos en kusin. På kvällen hade vi fint folk på besök - en trevlig kväll blev en bra avslutning på en fin dag. 

Ny vecka och nya tag imorgon. Överraskningsmiddag för ett födelsedagsbarn står på schemat imorgon. En del att stå i, men det ska nog gå vägen. Nu vill jag ha mat!! 

Fredagskväll

Älskade fredagskväll - du är så välkommen. Maten i ugnen och benen i högläge efter en dag bestående av jobb, ett pass Cross-fit, 55 st squats (utmaning på jobbet, om en månad ska jag klara 250 i ett svep) och städning här hemma. Ikväll ska vi testa på något nytt i matväg - kycklingtacos men mer i form av pulled pork. Vi får väl se hur resultatet blir. I övrigt känner jag för ett glas vin, för nu tar jag minsann helg! 

Längtan efter kreativitet

Dagarna går i raketfart. Ägnar var dag åt  att äta, jobba, äta, jobba, träna, äta, sova. Ungefär. Ett bryt i vardagen vore fint. 

Och vart tog det fina vårvädret från helgen vägen? Sambon har ju tagit hem odlingskragar och det kliar just nu i fingrarna på mig. Vill måla. Plantera. Piffa. Dona. Jobba lite med händerna, istället för med huvudet som går på högvarv dygnet runt numera känns det som. Terapiarbete när det är som bäst. Håll tummarna för solsken i helgen. 

När lugnet har lagt sig...

En mycket lugn helg går mot sitt slut. Promenad i solskenet, en kopp kaffe på altanen, solglasögonen på - en helg när den är som bäst. Jesus Christ Superstar i fredags var en fin upplevelse. Våfflor hemma hos oss med familjen från Ronneby under gårdagen. En lördagskväll hemma själva. Bara det - när hände det sist? Kändes nästan lite märkligt att inte ha en enda gäst på besök, ingen att besöka - bara vi två. Men var välbehövligt.

Ny vecka tar fart imorgon. Vi känner oss utvilade och laddade. Men våren är ju här, och då går det ju inte annat än att längta till nästa helg. 
Chokladbollar a'la lchf

Välkommen till världen!

Vilken vecka! Av alla gravida vänner jag har för tillfället så bestämde sig två av småttingarna och komma till världen samma vecka. Stort grattis och all lycka till er!

Fredagen är kommen. Den här veckan har gått i väldig raketfart, värre än vanligt. Längtar efter att komma ifatt, men ska bli skönt med helg också. Kvällen bjuder på Jesus Christ Superstar, något som vi ser fram emot. Men innan dess väntar slutspurten på jobbet, samt ett lunch-pass med Crossfit. Nu kör vi!

Ha en fin fredag! 
Morgonens vy

Morgonstund

Solen lyser och jag är på väg till jobbet. Det är något speciellt med den här tiden på året, jag blir lite smått lyrisk över att det är ljust ute, över att det är så oändligt vackert att se solen stiga upp ur havet. Vi har glömt hur mycket solen gör för vår energinivå, och kan inte fatta att vi har klarat oss utan ljuset under hela vintern. 

Gårdagskvällen bjöd på kalas hemma hos föräldrarna då Pappa fyllde år. Åkte hemifrån tidigt på morgonen och kom hem lagom tills det var dags att sova. Idag ska jag hem efter jobbet. Ingen träning, inget jag ska-bara-handla-detta - punkt.

Sprudlande vårenergi

En solig helg går mot sitt slut. Trädgårdsmöblerna åkte fram, några vårblommor planterades, den nya altanen planerades, bilen tvättades, grillen dammades av, den befintliga altanen skurades av, löven krattades och fönstrena vid altanen putsades. Utöver detta har vi hunnit med en lördagskväll hemma oss med Linn och Marcus - middag, vin och melodifestival gifter sig bra. Bra helg helt enkelt. Väldigt bra helg. 

Maten står just nu i ugnen och en nyduschad Camilla har hamnat i soffan efter ett hårt Body Combat-pass. Bang, Bang, boom!! Härligt att få slå ur sig lite negativ energi och komma ut fylld med ny positiv energi. Ny vecka på ingång och det sägs att den ska bli lika solig som helgen. Härligt! Tagga, tagga. 

Beslutsångest

Lördagen är kommen och solen strålar - härligt! Får sådan energi som bara leder till beslutsångest - vill göra allt och helst på en gång. Vill ut i trädgården och fixa. Vill gå en långpromenad i solskenet och bara njuta. Vill ta en tur med kameran. Vill ge mig iväg och köpa nya dynor till utemöblerna samt lite blommor att plantera. Vill träffa någon kär vän och ta en promenad, alternativt en fika i solen. Känns som en bra dag för att tvätta den väldigt smutsiga bilen. Eller vill jag kanske bara ta en kopp kaffe ute på altanen och läsa en bok? Äh, jag vet inte... vilket i-landsproblem! Och när jag ser mig om här hemma så ser jag bara damm - överallt! Trots att jag städade senast igår. Sol ute är härligt, sol inne känns mindre härligt. Smutsiga fönster dessutom. Kanske skulle putsa dem?
 
Gårdagskvällen bjöd på en tur till Karlshamn för att träffa våra vänner som nyligen gått och blivit Karlshamnsbor. En middag på stan följt av en kopp kaffe hemma hos dem. Tack för en trevlig kväll! Ikväll står ännu mer trevligheter på schemat i form av middag och melodifestivalen.
 
Men nu ska jag ut i solen! Vad jag tar tag i får vi helt enkelt se. Ha en fin lördag!
Förra helgens tulpaner står sig fortfarande
Oopsies till lördagsfrukost
Äggleverans i vackra färger ifrån kollegan
 
 

:)

Ledig dag i Kalmar tillsammans med mamma. Jag vet inte om det berodde på ledigheten, eller att jag blev väldigt nöjd med mina Ikea-inköp, eller att jag fick stilla mitt shoppingsug, eller att jag fick skruva ihop lite Ikea-möbler, eller bara det att jag fick komma bort en liten stund - men det gjorde underverk! Energin är maxad och leendet går från ena örat till det andra. Det finns inga problem, bara möjligheter! I alla fall just nu. 

Tack fina Mamma för idag! 

När ljuset kommer åter

När dagarna blir ljusare ute, blir det också lite lättare i sinnet. Jag må vara lättirriterad nuförtiden, känner att det inte finns plats för så många droppar innan det rinner över, men känner mig ändå betydligt piggare än i höstas. Det går på rätt håll! 

Idag är det semledagen, och när det bjöds på semlor på jobbet ifrån Systrarna Lindqvists bageri (de bästa semlorna i stan), ja då gick det helt enkelt inte att tacka nej. Men blev i alla fall en lunchpromenad med mina kollegor på plan 4 idag, och så såg jag till att hoppa av bussen ett par hållplatser för tidigt för att hinna andas in lite havsdoft. Så en liten tugga av semlan måste jag väl ändå ha lyckats förbränna? 

Imorgon är jag ledig. Bara för att. 
Hasslö

Hej underbara måndag!

Det ena teknikstrulet har avlöst det andra - hela dagen lång! Tröttheten känns från topp till tå. Hej underbara måndag, vilken härlig start på veckan. 

Helgen har i alla fall varit fin. Hektisk, men fin. Umgänge med flera finingar i olika konstellationer. AW med kollegorna. Lunch med Niklas  Far och Farmor. Middag i Karlshamn med våra Kristianstadsfavoriter. Baby-shower för Josse. Fika hos Farmor. Besök hos familjen i Ronneby. 

Nu börjar vi om dem här veckan imorgon. Gör om, gör rätt. 

...

Tidig måndagmorgon på jobbet - men vad hjälper det när man varken kommer åt sitt rum, sin dator eller något annat. Kortstrul! Efter att ha städat fikarummet har jag nu landat i soffan utanför mitt rum med en kopp te. Och väntar.... Inte en kollega i sikte, inte en städare, inte ens en student. Är det söndag idag mån tro? Har jag missat något? Är så tyst att det nästan tjuter i öronen. 

Mindre bra start på veckan, riktigt dålig start till och med. Lite sällskap hade suttit fint nu. 

Det vackra i det vissna

 

AW

Afterwork igår med både mina nya och "gamla" kollegor. En liten "förfest" på jobbet, god tapas på Aromo, följt av goda drinkar på Nivå. Gapskratt och skvaller i en härlig kombination - tack för en fin kväll!
 
Niklas Pappa har anlänt till vår lilla ö. Lite senare i eftermiddag får vi ännu mer finbesök och denna gång ifrån Skåne. Tror på en fin dag, trots att regnvädret!