Städ

Otroligt jobbigt att storstäda en 27-gradig lägenhet noggrannt. Håller nästan på att tuppa av. Men rent och fint blev här. Hela lägenheten är dammsugad och dammtorkad. All tvätt är tvättad (sedan igår visserligen) och just nu tvättas samtliga städsaker i tvättmaskinen. Har till och med städat handkammaren en aning - så pass mycket att jag och kombon nästan (med stor betoning på nästan) inte behöver skrika "NEJ, GÅ INTE IN DÄR!!" nästa gång vi har besök. Disken ska jag ta itu med om en liten stund när jag har hämtat andan. Soporna ska ut, all reklam vi har samlat på hög ska jag också bära ut. Sedan är det bara en sak kvar - uppfräschning av personen som bor i lägenheten!

Det är märkligt att hon som hela tiden gnäller om att hon inte har några kläder har en helt fullproppad garderob som just nu nästan är svår att stänga. Hm... 


Doften av sommarregn

Vilket väder det har varit idag - regn i mängder under flera timmars tid och åska som dundrade så att fönstrena på kommunhuset skallrade. Brandbilssirener har vint under hela dagen (vet dock inte om det beror på översvämning eller åsknedslag). Vädret i Blekinge verkar dock enbart innehållet inslag av solsken. Märkligt. Jag klagar dock inte, kan tycka att det är ganska mysigt med lite dundrande åska och regn som slår mot fönsterbläcket (i alla fall så länge jag slipper vistas utomhus). Dessutom älskar jag doften av sommarregn, hela naturen känns helt plötsligt nystädad och ren. Härligt!

Något annat som skall dofta nystädat om en stund är förhoppningsvis lägenheten. Måste ta ett rejält städsvep här hemma under kvällen. Så tråkigt med tanke på att jag spenderar ytterst liten tid på hemmaplan och då ändå inte får njuta av den städade lägenheten.


Måndag.

Ensam hemma idag också. Det är så tyst här. Så ensamt. Är dock glad att vi flyttade ifrån Campus, där är det väl verkligen dött så här års. Nu kan jag åtminstone höra barnens skratt (och skrik) från lekplatsen, grannen som ropar in sina ungar, hundarna som skäller och musiken som tonåringen någon våning ner spelar. Det stör mig inte det minsta utan känns enbart hemtrevligt en dag som denna.

Dagen på jobbet har gått bra - faktiskt! Allt stämde, inga motgångar. Känns otroligt skönt att få känna att jag kommer framåt. Kvällen spenderas nu i tv-soffan - alldeles ensam med en melonbit. Mums!

 

Bara för att jag är jag helt enkelt! :)

Åter i Smålands skogar

Åter i Växjö efter en helg i Blekinge innehållande sol, bad (både i sjö och hav), fönstershopping och fest. Med andra ord en helg i sommarens tecken. Åter i Växjö är det tyst och ensamt. Dock får jag förhoppningsvis lite sällskap från och med onsdag av Knäppot från Nättraby.

Sängen nästa. Behövs verkligen om jag ska klara av den kommande jobbveckan. Jag ska aldrig mer dricka på en lördag (som om jag inte har sagt det sista förut).

Godnatt!

Unik.. och kanske lite udda!

Idag är jag trött. Väldigt trött. Inte många lyckas dock med sådana bedrifter som jag gör när jag är trött. Jag måste minst sagt vara unik. Skulle ta bussen hem från jobbet idag lite över fem-tiden. Bussen stod där den skulle, pratade i telefon samtidigt som jag tryckte i busskortet vilket var lite knöligt - mobilen upptryckt mot örat med hjälp av axeln samt väskor och kassar i händerna. Väl på plats på bussen pustade jag ut. Äntligen på plats, äntligen på väg hem! Men hallå, vad nu då? Bussen kör ju åt fel håll! Jo mycket riktigt, jag hade satt mig på FEL buss och istället för att skjutsa hem en trött Camilla var den på väg ut mot Samarkand. Suck! Som sagt; jag måste vara unik.

Efter jobbet imorgon bär det av söderut mot Karlskrona. Förhoppningsvis kanske jag ska lägga till. Vem vet, kanske hoppar på fel tåg och får spendera en helg i Köpenhamn istället. Visserligen inte fy skam det heller.

Halvår

Tiden går fort. Månaderna har verkligen sprungit iväg.

Hade någon för ett år sedan berättat för mig hur mitt liv skulle arta sig hade jag protesterat vilt och skrattat åt det enormt dumma påståendet. Och nu är jag plötsligt här, det tidigare otänkbara är nu min verklighet. En helomvändning. När jag tänker tillbaka på det är det verkligen knäppt. Men kanske kan "knäppt" vara något väldigt bra ibland. 


Sommar(jobb)

Vilket sommarväder och vilken värme. Det är ju typiskt att detta fina väder skall nå oss under min första jobbvecka. Men det gör inte så mycket, är trevligt att ta en solskenspromenix på lunchen samt att cykla i den ljumma sommarvärmen på morgonen. Allt har sin gilla gång på jobbet. Nya saker uppkommer varje dag. Det är fakturor, inbetalningar, utbetalningar, konteringar, justeringar m.m. i mängder. Det är tungt och jobbigt så här i början men samtidigt väldigt roligt. Jag trvis - faktiskt! Man ska vara glad att man har ett jobb är det många som säger. Hur gärna jag än hade velat ha ett par dagar på stranden nu kan jag inte annat än att hålla med.

Nu ska jag sätta mig ner och plugga lite (hör och häpna). Dock ingenting som har med skolan att göra utan jobbet. Måste få lite ordning i alla mina anteckningar (och det är mängder kan jag berätta). Nog för att arbetskamraterna är strukturerade och noga, men pedagogik är nog inte deras starka sida.

Njut av sommarvärmen för mig också (alla ni som kan)!


Underbara ledighet






Första jobbdagen avklarad

Första dagen på jobbet är avklarad. Har blivit "buddy" med tre av mina nya arbetskamrater - Britt-Marie, Ewa och Ingrid. Det stämmer - tre damer i sina bästa år (50-60 år). Dock måste jag säga att jag varit orättvis i min bedömning tidigare, det är faktiskt tre mycket roliga och trevliga damer och inte alls så grå som jag fick intrycket av första gången. Dagen har varit intensiv, hård, fullproppad med information, nya intryck och ansikten. Med andra ord har det varit en mycket tung och jobbig dag men också rolig och spännande. Känns som om jag har tagit mig an en riktig utmaning vilket är skoj (usch, jag låter säkert äckligt nördig nu)!

Hade tänkt sammanfatta alla de anteckningar jag gjort under dagen egentligen men ärligt talat tror jag inte att jag orkar det. Jag är helst slut i huvudet och tror att det blir en kväll i tv-soffan istället. Måste dock fixa mat till morgondagen också. Suck!

"Va? Är du från Ronneby? Det hörs verkligen inte!" 
Det tar jag gladeligen som en komplimang - faktiskt!
 "Fikarasterna varierar väldigt beroende på om det finns någon chef närvarande eller inte!"
Det är bra att introducera de nyanställda ordentligt under den första arbetsdagen! ;)

Nervös.

Jag är mycket väl medveten om att jag borde sova nu. Tröttheten sviker dock och nervositeten tar över. Imorgon väntar ett nytt jobb, ett jobb innhållande fix med siffror och papper. Tänk om jag hatar det, tänk om jag vantrivs, tänk om de förväntar sig att jag ska kunna mycket mer än jag kan och tänk (det allra värsta) om jag inser att det inte alls är det här jag vill syssla med och att mina tre år här i Växjö har varit förgäves. Jag vet - jag är knäpp och paranoid. Men jag kan inte hjälpa det, tankarna snurrar.

Nähä, är väl bara att masa sig in på toaletten och borsta tänderna. Att vara överdrivet trött imorgon hjälper då verkligen inte. Endast morgondagen att utvisa vad som kommer att ske och snurrande tankar gör ingen som helst nytta.

Godnatt!

Ledigheten i bild

Min blogg tycks inte fungera som den ska idag. Hade tänkt lägga upp lite bilder men tycks enbart vara den här mobilbilden som fungerar. Nåväl, den här speglar nog min ledighet ganska så väl ändå - sommar och sol med gott sällskap i alla dess former (i det här fallet av Josse). Dessutom kom min kamera på villovägar under midsommarafton. Dock är den återfunnen igen men har ännu inte kommit i min ägo. Fler bilder är alltså att vänta. Håll tillgodo!


Saknad.

Tillbaka i Växjö. Här är tyst, tomt och ensamt. Känner en saknad, eller inte en utan många. Saknar Knäppot, saknar Kombon, saknar familjen, saknar Campusgänget. Ja, jag saknar faktiskt det mesta. Är i desperat behov av sällskap. Vilken tur att Lina skall rädda mig genom att ta en kvällspromenix med mig i afton.

I övrigt har jag storhandlat idag samt har nu tänkt ta tag i mitt berg av tvätt. Vad jag ska hitta på sen vet jag inte. Bita på naglarna och oroa mig inför morgondagen kanske..?

"Kärleken är blind, inget tvivel om den saken. Den kan dessutom vara döv, stum, dyslektisk, ha utslitna höfter och begynnande Alzheimers."
Så träffsäkert och så bra!
 

Midsommaraftons biverkningar

Midsommarafton är förbi och här har vi nu en midsommardag framför oss när regndropparna faller tätt. Knäppot ligger och sover, lagom bakis medan jag själv inte alls har några efterkänningar från gårdagen (bortsett från sömnbrist). Midsommarafton var.. ja, hur ska man egentligen uttrycka det? Oförglömlig kanske? Är dock inte säker på om det till hundra procent var en oförglömlig afton på ett positivt sätt. Ska satsa hårt på att enbart minnas början av aftonen och förtränga slutet, i sådana fall var det en mycket bra midsommarafton med strålande sol och skratt. Intrigerna lägger vi åt sidan. De vill jag helst bara glömma.

Imorgon bär det av mot Växjö igen. Har en del att ta tag i såsom handling av mat (till ett ekande kylskåp och en ekande frys) och tvätt (ett berg!) innan jobbet börjar på måndagmorgon. Är det nu nervositeten skall infinna sig på allvar?

 

Midsommarafton

Midsommarafton imorgon, något jag inte riktigt har fattat ännu. Dagen skall spenderas i Karlskrona, närmare bestämt i Sjuhalla utanför Nättraby. Ska bli skoj, förhoppningsvis! Sedan är det enbart två lata dagar kvar innan allvaret tar fart. Två veckor med ledighet går verkligen fort. Tur att det väntar ytterligare lite ledighet efter jobbperioden innan skolan tar fart igen.

Önskar er alla en glad midsommar!



Sju sorters blommor under huvudkudden kanske? ;)

Ledighetens under

Solen står högt på en klarblå himmel och jag är ledig. Kan ni fatta - LEDIG! Har nu varit det i över en vecka men trots detta tycks poletten inte riktigt ha trillat ner ännu.

Ja någon resumé av hur mitt liv har sett ut de senaste dagarna är det väl knappast någon som är intresserad av. Därav kommer jag att bespara er denna uttråkning och istället berätta att dagen kommer bestå av en dag i Ronneby - luncha med Josse samt besöka familjen. På torsdag har jag en dejt med Brattan i Karlskrona och sedan är midsommar här. Livet älskas och levs!


Uppdatering är kanske på sin plats..?

Nej jag har inte försvunnit, trots att bloggaktiviteten minskat rejält sedan sommarlovet satte sin fot i mitt liv. Dock har det varit fullt upp så bloggandet har fått stå i skuggan ett tag. Antar att det riktiga bloggandet sätter fart igen när jobbet börjar och jag återvänder till Växjö.

I måndags tog jag tåget till Kalmar där Johanna och Malin möttte upp mig. Åkte sedan över ölandsbron till tonerna av "Man ska ha husvagn..". Där väntade sedan en tre dagars lång husvagnssemster innehållande en hel del regn, lite sol, grillar som inte vill starta, rundvandring runt slottsruinen (med betoning på runt då vi inte ansåg oss vara rika nog att betala inträde för rundvanding där inne), yatzy-spel och en hel del fnitter.

Gårdagen var en dag i skolavslutningens tecken. Jag och Mamma var i kyrkan på Simons skolavslutning och fick se lillebror sjunga i kören. Många gamla minnen dök upp, alla de skolavslutningar jag varit med om i Heliga kors kyrka. Rektorskans läxa för sommaren var densamma som vanligt; "Gör någon glad var dag!". På eftermiddagen vankades det student - självaste lillebror Mathias var iklädd svart kostym och vit mössa och sjöng om studentens lyckliga dar. När började han egentligen växa och bli så stor..? Blev i alla fall fest hemma hos föräldrarna med nästan hela tjocka släkten närvarande. En mycket trevlig och somrig dag!

Snart är midsommarafton här, enbart en vecka kvar. Efter det bär det av mot Växjö igen för att sätta tänderna i min nya utmaning och se om jag kan fixa det nya jobbet. Innan dess skall jag dock se till och njuta av ledigheten (och förhoppningsvis bättra på brännan en hel del). Livet är inte så dumt ändå.

Examensbankett

Telefonsamtal med farmor:
- Nu är det så här att farfar säger att du inte kan ta dig hem själv med all packning på bussen så vi kommer och hämtar dig!
- Men nej, det behöver ni ju inte göra. Jag klarar mig!
- Nej nu säger farfar att du inte kan det så nu hämtar vi dig!


Jag måste ha världens bästa far-föräldrar. Sitter alltså just nu och väntar på att farmor och farfar skall hämta upp mig i Växjö. Sedan bär det av mot Blekinge, mot sommarlovet och ledigheten. Underbart!

Gårdagskvällen var magisk. Lite bubbel kan verkligen göra att det slår slint i huvudet. För visst drack jag inte mycket men blandningarna av mousserande vin, vitt vin, rött vin och cider gjorde att man blev lite glad i hatten. Men vad gör det, det var trots allt vår examensbankett, kvällen då det är meningen att vi ska ha skoj tillsammans och njuta av den sista tid tillsammans. För även om inte jag ska bege mig från Växjö och Växjö Universitet riktigt ännu är det många andra som ska det. Att säga hejdå till dem känns konstigt. Vad säger man till någon man har pluggat med i tre år? "Lycka till i livet!"? För flertalet av klasskamraterna är det ju trots allt högst troligt att man aldrig träffar igen.

Hur som helst, det var en underbart trevlig kväll som jag sent kommer att glömma. Tack alla som närvarade! Och till er som nu ska bege er mot nya äventyr; Lycka till och kom gärna och hälsa på (fast jag är mycket väl medveten om att flertalet nog inte vill detta)!

Nähä - Blekinge nästa! Glad sommar på er!

 






Färdigfixad.

Färdigfixad inför kvällens festligheter. Sitter just nu med ett champagneglas i handen innhållande lite cider. Väntar på att skjutsen, i form av Lotta och hennes sambo, skall anlända och sedan bär det av hem till Lina för att dricka lite bubbel. Anhalten efter det är examensbanketten där vi förhoppningsvis skall få en magisk afton.

Imorgon bär det av hemåt för lite avlämpning av packning och sedan väntas en helg i Karlskrona. På måndag bär det av mot Öland för husvagnssemester med Johanna och Malin. Återvänder sedan till Ronneby på onsdag då lillebror tar studenten på torsdagen. Med andra ord är det fullt upp de närmaste dagarna.

Kan ni förstå att vi faktiskt är lediga nu? Blir alldeles varm inombords..

En helt vanlig kväll - akutmottagningens väntrum

Ännu en kväll har spenderats i akutmottagningens väntrum. Börjar bli riktigt rutinerad på det här. Förklarade väl för Johanna och Martin hur man går tillväga på aktuen; något jag lärde mig av mitt förra besök då uttråkning ledde till att jag läste en broschyr om akutmottagningen och dess rutiner. Den här gången parkerade vi till och med på rätt parkering, något som jag och Malin inte riktigt lyckades med i förra veckan. Inte heller den här gången var det jag som var patienten, utan istället en klant som var på besök hos oss igårkväll för att fira examensdagen. Med andra ord firade jag, Johanna och Martin vår kandidatexamen (helt nyktra kanske man bör tillägga) på akuten. Så tokigt det kan bli. Hamnade i säng runt klockan ett i natt och John Blund kom på besök i nästan samma stund som huvudet slog mot kudden. Martin sover just nu på en madrass ute i vardagsrummet (han blev ordinerad att sova med någon, men vår gästfrihet sträckte sig bara till en sovplats i vardagsrummet) och kombon sussar sött i sitt rum. Är frukostsugen men vet inte om jag vågar störa sömntutorna.

Om en liten stund bär det av mot stan. Äntligen skall håret slingas och klippas. Verkligen efterlängtat! Ikväll vankas examensbankett och allt som hör därtill - finkläder, champagne och farväl.

Kandidatexamen i företagsekonomi

Vi är här. Dit vi längtat under hela vintern och våren. Tre år på Växjö universitet har nu resulterat i en kandidatexamen i företagsekonomi. Brukar vanligtvis vara något blygsam av mig men just nu måste jag få utropa "Fan vad vi är bra!".

Imorgon är det examensbankett. Ska bli mycket skoj men samtidigt lite sorgligt. Många lämnar just nu Växjö för gott och endast ett fåtal tappra personer ska ta sig igenom ännu ett år på ekonomprogrammet för att till slut nå en magisterexamen. Galet nog är jag en av dem. För nog kan jag väl absolut inte vara vuxen nog att bege mig ut i vuxenlivet på riktigt ännu...?

Slutseminarium kandidatarbetet.

Imorgon gäller det. Slutseminarium och sedan har vi en kandidatexamen att stoltsera med (i alla fall om allt går vägen). Woohoo!


4 år sedan..

Bara för att jag precis insåg att det under morgondagen är exakt 4 år sedan vi tog studenten. Och bara för att det nu bara är ett fåtal dagar till min lillebror är där jag var för fyra år sedan - skrikande och sjungande med en vit mössa på huvudet och med ett hopp om en ljus och helt fantastisk framtid. 4 år sedan - så länge sedan, så nära men ändå så långt borta...








'

.

Märkligt väder. Väntar på ett regn som aldrig tycks komma. Hörde till och med åskan ett tag men även den tycks ha begett sig vidare. Annars har dagen haft sin gilla gång, varit i bibblan hela dagen och fixat ihop opponering till två av uppsatserna. Morgondagen kommer väl se ut som idag antar jag, möjligtvis med lite mer regn. Intressant liv va?

Ja det är lågtryck över stan inatt och sommaren som just vaknat, ja den somnar om.
Ja det är höstsäsong i livet nu men utanför mitt fönster blommar träden och allting börjar om. Börjar om.

- Aguson -

Inlämnad, klar, färdigställd - allt!

Uppsatsen är inlämnad. Den är klar. Förstår ni, den är klar på riktigt. Eller ja, den är ju inte godkänd än men den är inlämnad och klar för tillfället. Solen har stått högt på himlen idag och vi har spenderat dagen i bikini nere vid sjön. Kan det bli bättre? Jag tror faktiskt inte det, för just nu känns allt bara så himla bra. Jag har blivit solbränd, visserligen med betoning på bränd och främst ena sidan (får nog sova på magen i natt) - men ändå! Prat om sommaren är ett ständigt återkommande ämne. Blir Öland i nästa vecka med stjärnorna Johanna och Malin. Vi tre på husvagnssemester - kan ju inte bli annat än bra!




- Har du frågat din mamma om hur världen stavas (med stort eller litet V)?
- Jaa..
- Jaha, vad sa hon då?
- Det behöver vi inte diskutera nu.


HAHA - tjejer är helt enkelt bäst! ;)