Plingat

Tog mig tid i afton och plingade både Lovisa och Josse. Görs alltför sällan numera vilket är synd för alltid har vi något kul att prata om. Jag har dessutom slutfört Johannas uppdrag och pratat med Josse angående vår utgång i Karlskrona den 2 mars. Hehe, gäller att vara ute i god tid!

image546image547

Camilla och Josse respektive Louie och Camilla

Skillnad i världen

Hm, funderar på att göra något - något som förhoppningsvis kan göra en liten skillnad i världen även om det bara är ett litet ekonmiskt bidrag. Kanske skulle bli fadder i SOS-barnbyar eller något liknande. Nog för att jag är fattig student men 100-200 kronor i månaden borde jag väl ändå kunna undvara?


Läsa är trist!

Är såååå trött på att läsa just nu. Att räkna, skriva, lyssa m.m. är en sak men att sätta sig rätt upp och ner med en kursbok i handen och bara läsa känns högst omotiverat just nu. Däremot hade jag inte haft något emot att läsa något annat - en skönlitterär bok av något slag (det vill säga egentligen vad som helst som inte är kurslitteratur!). Dessutom verkar det som min läslampa har gått sönder, något som är mindre bra i min i vanliga fall ganska mörka lägenhet (visserligen en mycket bra anledning till att jag inte KAN läsa).

Så vad händer i afton? Ingen aning! Verkar inte vara något vettigt på tv heller. När ska alla "vanliga" tv-program återgå till tv-rutan? Vad sägs som Desperate housewives och Grey's Anatomy? Nähä, lär väl få sitta här i min ensamhet och känna efter om jag inte håller på att bli lite sjuk ändå (med tanke på att jag i mitten av två halv-sjuklingar under hela dagens föreläsning så borde jag ligga rätt risigt till). Ett stort grattis till mig!

Oj "Du blir vad du äter" är tydligen ikväll - alltid något!


Favoritlista



Köpte en liten liten mörk chokladkaka idag och den sitter jag och mumsar på just nu. Finns nog inget som är så gott som mörk choklad. Eller..? Nej, jag kan då inte komma på något i alla fall. Mörk choklad och givetvis frukt står högst upp på min favoritlista!


Världens bästa dotter?

image545


Julklapp av mina föräldrar - en spargris med texten "Världens bästa dotter". Känner mig dock inte så ofta som världens bästa dotter, snarare som en av de sämre. Hade nyss ett samtal med min mor och tydligen hade hon fått för sig att jag skulle komma hem i helgen.

Ska verkligen försöka att ta mig söderut mot Blekinge nästa helg - då är det fem veckor sedan sist (mycket dåligt med tanke på att jag bara har tio mil hem).

Haha!

Bäst att förvarna INNAN ni läser det övriga; Jag är ofantligt trött och har nog drabbats lite grann av bibliotekssyndromet trots mitt korta besök där. Hur som helst har hittade jag dessa söta figurer när jag var i jakt på ngt annat. Tihi!


Det här är Orvar den försiktige. Orvar är tyst, långsam, försiktig och ibland rädd för myggor. Han tycker om att prata i telefon med de tre små fisarna. De tre små fisarna heter Prutt, Brak och Fis och dessa luktar  som fotsvett, gammal disktrasa och en skruttig fabrik. De hjälper alla barn som gjort sig illa och skrämmer iväg dumma vuxna. Deras stora idol är Orvar den försiktige.


Det här den vilda ormen Wilma. Yrvädret Wilma gör inte som hon blir tillsagd utan bara som hon själv vill. Hon är kär i monstret Mange.

 
Det här är Monstret Mange. Alla är jätterädda för monstret Mange men han är inte så farlig som han ser ut. Han kan ändra färg och hans favoritmat är pärmos och metmask.



Svar till Johanna; Nej jag har INTE rökt på eller något liknande.. HAHA!

Sällskapssjukan

Dagen har knappast varit lika produktiv som gårdagen och ändå har jag då spenderat ett antal timmar på biblioteket med min logistik-bok.. eller ja kanske inte så mycket tid med min bok egentligen utan mer med mina studiekamrater. Läsningen fick väl egentligen inte fart förrän Johanna bestämt sig för att överge oss. Haha! Förlåt Johanna!

Precis ätit en tallrik med soppa så nu är jag mätt och belåten. Ikväll ska jag.. ja vad ska jag egentligen göra? Är det något på tv som ens är värt att se? Möjligtvis "unga mödrar", ett rätt intressant program men i övrigt inte mycket att hänga i julgranen.

Kanske kan ringa ett par telefonsamtal för att boka sällskapssjukan som har drabbat mig..

Falskhet?

När jag var yngre hade jag en bästis - ni vet en sån där man gör allt med, som man delar hemligheter med och som man ska vara vän med livet ut. I ungefär samma ålder hade vi en tjej i vår klass som inte hade någon bästis. Jag tyckte inte om henne, det beslutade jag mig för i tidig ålder. Hon var knepig, mycket märklig, blev lätt sur om hon inte fick som hon ville och skulle alltid skvallra för antingen sin mamma eller för fröken om det var något som hade hänt henne. Visst lekte jag med henne ibland i tidig ålder men tyckte aldrig det var roligt - vi hade inget gemensamt, vi var högst olika på alla sätt och vis och alltid skulle hon försöka att bestämma över mig. 

Denna tjej ville i alla fall ofta cykla tillsammans med mig och min bästis till skolan något som jag och min bästis starkt ogillade. Att säga nej fanns dock aldrig (trots att vi inte var mer än nio år), det vore ju rent av elakt. Istället försökte vi undvika att svara när hon ringde på morgonen, la kanske till och med av luren på morgonen (hade ingen nummerpresentatör på den tiden och mamma skulle ju inte få veta vad det var vi höll på med) så det tutade upptaget och hoppades helt enkelt på att hon skulle fatta själv att vi inte ville ha henne med. 

Det var aldrig så att den här tjejen gick ensam på skolgården. Nej, alltid umgicks hon med någon, alltid var det någon hon följde efter och alltid var det någon som fick "offra sig". I klassen försökte vi tjejer nog till och med att turas om för att det skulle bli rättvist "Nu har hon varit med oss flera raster i rad - kan hon inte vara med er lite också nu?!". Visst snackades det om henne bland tjejerna i klassen, alltid bakom hennes rygg. Jag tror inte att jag själv sa speciellt mycket vid sådana tillfällen men å andra sidan sa jag nog aldrig emot heller. "Hörde ni vad hon sa till fröken idag; hon frågade henne om hon inte tyckte att hennes nya byxor var fina! Hallå?! Vem säger sånt liksom?!".

Än idag får jag dåligt samvete när jag ser den här tjejen på stan. Inte blev hon egentligen mobbad i klassen, ingen var direkt elak mot henne och hon fick alltid vara med även om ingen egentligen ville ha med henne. Dessutom var hon själv många gånger rent elak då hon ljög ihop historier om vad vissa i klassen hade gjort med henne på skolgården (något som alla och till slut även fröken insåg var ren lögn). 

Ska jag vara helt ärlig vet jag inte ens vad jag skulle ha gjort annorlunda. Jo givetvis skulle vi låtit henne cykla med oss till skolan (vilket hon oftast ändå gjorde), ingen vidare stor uppoffring direkt. Men skulle jag verkligen bli bästis med någon jag inte tyckte om bara för att vara snäll? Om det vore jag; hade jag verkligen velat umgås med människor som egentligen inte vill umgås med mig men som gör det bara för att vara snälla?

Än idag finns det stunder som påminner om detta scenarie, trots att jag nu är hela 21 år fyllda. Än idag fortsätter jag i sådana situationer på samma linje, hoppas att de ska fatta utan att jag är elak. Hade hon gått i min klass idag hade varje stund tillsammans med henne känts som en uppoffring, jag skulle umgås med henne för att döva mitt dåliga samvete och inte av fri vilja - detta trots min något höga ålder! 

Större falskhet än så får man egentligen leta efter..  


Leende

Mår bra idag. För första gången på mycket länge känner jag mig som mig själv igen, som den Camilla jag en gång var. Har fått saker och ting gjort, sånt där jag tidigare inte orkat med, allt i en väldig fart och allt med ett leende på läpparna. Ingenting har varit jobbigt, ingenting har känts omöjligt och för en gångs skull känns allt bara bra. (Jag svor inte ens när jag insåg att den ena tvättmaskinen inte funkade!)
 
Klockan är mycket men fortfarande pigg. Men när jag väl kommer i säng ska jag somna med ett leende på läpparna..

image541

Ser fram emot helgen - träffa världens bästa Louie som jag inte har sett på evigheter och sedan utgång på lördagkväll med mina Campus-stjärnor - kan det bli bättre?!

Bantning av tjockisen

Nyss hemkommen från föreläsning. För en gångs skull är jag positivt inställd till vår nya föreläsare (även om han pratar lite väl mycket om sådant som är lite onödigt och sedan i slutet kör allt i rekordfart för att hinna med). Norsk var han också - har alltid gillat norska, låter så hurtigt på något vis!

Nu väntas matlagning och städning och gärna i en kombination så jag blir så effektiv som möjligt (ska försöka att inte bränna vid maten). Efter det blir det biblioteksgenomgång av artiklar och liknande. Ikväll ska här tvättas för fulla muggar! Om någon skulle komma hit (givetvis skulle jag aldrig släppa in någon som här ser ut nu) så skulle denne genom att bara slänga en liten blick in i badrummet se att tvätt är något som är högst prioriterat just nu. Min tvättkorg har blivit en riktig tjockis och är både dubbelt så bred och dubbelt så hög som den egentligen ska vara. Djupt imponerad att det överhuvudtaget inte spricker... Men ikväll blir det alltså bantning!
 

Dags att sätta fart!
 

Vi är knäppa!

En framtida karriär som hembiträde, stjäla min arbetsgivares pengar och sticka fort som tusan - allt för att kunna betala av mina studieskulder? Bra plan! Fast det är klart, det där med att putsa skor känns långt ifrån lockande..

Pony play

Nyss hemkommen från måndagsmiddagen hos Johanna. Tittade på Outsiders på kanal 5 där dagens avsnitt handlade om "Pony play". Underligare ting får man nog leta efter, eller snarare underligare människor. Hur kan man tända på att den ena partnen klär ut sig till häst och den andra ska agera ryttare/tränare?

Jo säkert sant; jag är vääääldigt pryd!



Han ska ha en glugg mellan tänderna, vara skelögd och ögonen ska sitta tätt ihop - då är han perfekt! Förmodligen bara jag och Johanna som inte har fattat det där..


Något vettigt?!

Jaha, så mycket för den nystarten.. Förmiddagen har bestått av att snooza i en halvtimme, till sist masa mig upp och in i duschen, diska berget av disk, tänka att jag borde plugga, läsa diverse bloggar samt blt och sydöstran på internet, läsa några ytterst få sidor i logistikboken (oj vilken prestation!) samt komma med insikten att jag är ofantligt skoltrött just nu (vilken överraskning)!

Drygt en timme kvar till räkneövning. Efter det väntas förhoppningsivs (öh, eller nåt...) plugg och sedan en traditionell måndagsmiddag hos Johanna ikväll.

Ehh.. kanske skulle göra något vettigt?


image540

Ja jag är trött - Daaah...

Noll

Ensam igen. Mister har begett sig hemåt. Lite tomt här just nu - är bara jag och disken!

Imorgon ska jag börja om på noll. Dags att ta tag i logistiken. Läsa, räkna, kämpa! Måste även ta tag i mitt övriga studentliv. Vad hände med alla fester? När försvann plötsligt dessa ur mitt liv? Sist jag var ute på Campus var.... hjälp, min födelsedag?!  Hur som helst var det vääääääldigt länge sedan så jag hoppas att åtminstone någon av Campus-stjärnorna har lust att hänga med ut nästa helg?

Tiden står stilla. Tankarna rusar. Sårbarhetens centrum. Vakande öga. Sluta innan slutet?


image538

Rofylld bild tagen från tåget på väg hem från Sälen. Lägg märke till de märkliga men ack så vackra molnen (samt den snygga bilden i vänsra hörnet, hehe!).



Lördag

Regn, regn, regn vilket har resulterat i en heldag framför tv:n. Ingen fest för min del ikväll, har helgbesök så blir bara bio. Däremot ska två andra muppar ut och göra Campus osäkert i afton men jag var ju ändå inte välkommen, eller hur var det?! Hoppas ni får en trevlig afton i alla fall och håll er borta från alla stygga pojkar! Haha.


"Gillar min storasyster mycket"

Simons text på msn; "Jag gillar inte min storebror, jag gillar min storasyster mycket!"¨

Undrar vad Mathias har hittat på för jäkelskap för att Simon ska tycka så bra om mig.. Haha

Skidresan 2008


image537



Då var skidresan 2008 (2007 enligt Malin) till ända. Resan var toppen, skratten var många, människorna underbara, korten flera och vädret helt klart godkänt!

Söndag - Upp tidigt. Mådde jätte dåligt och trodde att jag skulle få stanna hemma. Svartnade för ögonen och ett tag trodde jag att jag skulle svimma. Som tur var ordnade det sig och klockan 7.05 begav sig Lina och jag upp till Teleborg för att möta upp Emelie, Malin och Johanna vid busshållsplatsen. Resan upp till Lindvallen gick bra - inga större katastrofer. Ett tåg ersattes med buss (på hemresan insåg vi att tåget egentligen var en rälsbuss och därmed var bussen betydligt bekvämare!). Väl uppe i Lindvallen fick vi kånka våra tunga väskor i den höga snön. Trodde aldrig att vi skulle komma fram till vår lilla stuga. Veckans första vurpa gjordes utanför stugan (utan skidor!) av mig såklart. Ajajaj! Väl inne slängde vi i oss lite egenvärmd pizza (med stor betoning på slängde), drog på oss någorlunda respektabla kläder, lite smink och en borste genom håret - Redo för fest! Begav oss bort till Elin (Malins kompis - vår alldeles egna liftvakt) där det väntades förfest till vackra toner (min brända skiva) och sedan utgång på HC (Högfjällshotellet). 

Måndag - Upp klockan åtta, trötta som få! Hyra skidor och köpa liftkort och sedan upp i de vita backarna. Framåt eftermiddagen sken solen på den klarblå himlen - Underbart! Kvällen spenderades i stugan framför tv:n med varsin varm choklad.

Tisdag - Andra dagen i backen. Vädret lite sämre än dagen innan men ändå lite sol som skymtade i fjärran. Lina och Johanna hade övat upp sina skidåkningskunskaper och åkte mest röda backar tillsammans med oss andra. Jag tvingade (nästan i alla fall) till och med upp stackars Johanna i en svart backe och visst överlevde både hon och jag! På kvällen blev det after-ski på Wärdshuset. Livemusik, cider och öl efter en heldag i backen - kan det bli bättre?

Onsdag - Jag och Johanna först ut i backen. Snön yrde och vinden piskade i ansiktet uppe på toppen. Bestämde oss att hålla oss i de nedre backarna (det vill säga barnbackarna) för att skydda oss mot den värsta vinden. Jag och Johanna fann vår favoritbacke - Snögubbeborg - en äventyrsområde med diverse talande figurer. Det bästa med detta område var att man kunde åka off-pist och hoppa på en hel rad olika gupp. Min första vurpa (på skidor i alla fall) gjordes givetvis under denna dag och nog var det nära att det blev fler än en. Även veckans pinsammaste minne upplevdes under denna dag. Jag och Johanna tog oss in i ett litet leksakshus med våra skidor på för att titta vad som fanns där inne. Det var lätt att åka in men betydligt svårare att ta sig ut - först ut ur en liten dörröppning och upp på en liiiiiten backe med skidorna på. Först ut var jag - täckte väl förmodligen hela dörröppningen samtidigt som jag höll i mig i ett träd för att inte åka baklänges - då en skidskolelärare (en ganska snygg sådan dessutom) och alla hans skidskolebarn kom förbi och han tittar på mig och säger "Eeehh... det ser ut som det är upptaget där - vi får nog åka vidare!". HAHA! 

Efter lunch någon gång lurade vi med oss även Lina och Emelie till Snögubbeborg och även dessa blir märkbart förtjusta i off-pisten. Endast Malin (som aldrig ens besökte Snögubbeborg) blev vurp-fri efter semesterveckans slut. Någon gång vid två, halv tre fick vi dock nog av vädret och begav oss hemåt. Jag, Johanna och Lina beslöt oss för att leka lite i snön. (blir vi någonsin för gamla?). Hittade en pulka och en stjärtlapp som vi sedan susade (hrm!) vi ner i backarna. På kvällen kom Malins kusin och hans kompisar förbi. Sex killar plus Emelie och Lina drack öl medans jag, Johanna och Malin drack otaliga vinglas (mitt och Johannas fnitter var ett faktum!).   

Torsdag - Dags för hemfärd! Klockan ringde klockan sju och fem trötta ekonomer skulle nu ta tag i städningen! Det hela gick faktiskt väldigt smidigt och vi var ute ur stugan runt halv nio. Släpade åter igen våra väskor i den höga snön till bussen, lämnade dem i ett bagageutrymme och spenderade sedan ett par timmar i receptionen respektive McDonald´s i väntan på att bussen skulle avgå. Hemresan gick hyffsat lindrigt den också. Skrattsalvor utlöstes då två förvirrade individer (nej för en gångs skull syftar jag INTE på mig själv) trodde att "Stillastående på grund av tågmöte" innebar att personalen på tåget mitt under resans gång fått för sig att ha ett litet personalmöte. HAHA! En bit av resan lyssnade vi till radiomannens stämma då det vankades handbollsmatch mellan Sverige och Tyskland. Vi anlände till Växjö i tid - klockan 21.47!

Fredag - Lite smått irriterad över att resan redan är över och lite smått orkeslös vid tanken på att jag nu ska behöva ta igen ALLT det som har missats tidigare i veckan. Fått mitt statistik-resultat - skönt att ha det över! Ikväll kommer en viss Mister förbi och stannar här i helgen. Inget plugg i helgen heller med andra ord  - ska se vad jag kan tänkas hinna med nu i eftermiddag.

Veckans klant: Jag som trillade redan innan den riktiga skidsemestern börjat!
Veckans trillare: Lina blev överlägsen vinnare av denna plats!
Veckans vurpa: Hm, lite svårare.. Men jag tycker nog ändå att Johanna kan knipa åt sig den platsen då hon trillade vid liftkön med varsin skida om sig och ropade "Kan ngn knäppa av mig skidorna?!" HAHA!
Veckans fyllo: Elin var nog värst men om vi bara tittar på oss fem vinner garanterat Malin!
Veckans tumme - ägs helt klart av Emelie (endast jag och mina medåkande förstår nog det här!). HAHA!

Har Du verkligen orkat läsa ända ner hit? Du är inte klok! ;) Tackar i alla fall mina medresenärer för en underbar resa - ser fram emot en eventuell skidresa 2009 (eller blir det 2008 nu då Malin?).




I´m back!

Hemma igen! Ska strax slänga mig i sängen( I MIN egna säng!). Resan har varit toppen och att komma tillbaka hit känns.. ja det känns fruktansvärt rent ut sagt! Nu väntar allvaret, allt det tunga och jobbiga som jag slagit bort ur huvudet den sista veckan ska jag nu ta tag i. Var ska jag finna motivation? Vad ska jag nu se fram emot? Sommaren? Öh.. är ju ett tag tills dess.. Imorgon väntas i alla fall en tentagenomgång (tydligen!) och ett tentaresultat som jag bävar inför. Ska väl även försöka få fart på mitt logistik-pluggande (suck !!)

Återkommer med diverse spännande historier om äventyren i Lindvallen och även lite bilder på fem ekonomer som försöker överleva i de snötäckta backarna. HAHA - vill med all säkerhet inte missas! ;)

Adjö kära vardag!

Är ej färdigpackad, är ej färdigstädat och ska vara hos Malin om fem minuter. Varför sitter jag då här nu kanske du undrar? Givetvis sitter jag inte här och latar mig utan äter lite kvällsmat samtidigt (man är väl inte mer än kvinna!).

Imorgon bitti bär det av mot Lindvallen och Sälen. Känns lite märkligt, har inte riktigt hunnit vänja mig vid tanken. Vankas semester och då även semester från bloggen. Kan därmed meddela mina kära blogg-läsare att ni kan återkomma igen på fredag! Adjö kära vardag - vita backar, här kommer vi.. !!

Konversation med min äldsta Lillebror:
- Camilla? Du råkar inte vara rik just nu?
- Rik? Jag? Du vet att det är en fattig student du pratar med va?
- Men jag skulle inte kunna få låna lite pengar av dig? Typ 200 kronor till pokern?
- Nu? Det kan inte vänta till måndag? Då får jag pengar..
- Äh, du kan väl klara dig utan 200 kronor? Snäääälla...
- Jaha, ta dem då! Bara råna mig - gör det!

Så nu är jag 200 kronor fattigare - jätte bra innan resan då jag redan nu är fattig. Fattas bara att pengarna inte kommer på måndag...







Lite bilder från skidresorna år 2007 respektive år 2005

Dagen innan skidresan

Upp tidigt, bege sig ner till stan tillsammans med Johanna. Skulle ENDAST vara sällskap men slutade med att jag gjorde av med långt mer pengar än jag egentligen hade råd med. Resten av dagen ska det tvättas, städas och packas. Måste upp på vinden och hämta min stora resväska (Huu, denna läskiga vind!). Ikväll blir det filmkväll med Malin, Johanna och Lina. Vi ska värma upp inför morgondagen med Sällskapsresan, Snowroller. Oh yeah!



Riktigt avundsjuk på Stig-Helmers nässkydd. Med ett sådant på mig hade ju jag blivit hetast i hela skidbacken..

Drömma

Nu ska jag sova och drömma om de vita backarna - det är där jag lägger all min fokus nu (samt på all tvätt som ska tvättas innan och allt som ska packas, puh!).


Plötsligt i Vinslöv

Tentan är gjord. Vill helst inte kommentera resultatet för då kommer jag bryta mitt nyårslöfte "Du skall icke svära". Nu är det HELG! Kvällen ska bestå av att umgås med Lina och Johanna. Titta på "Plötsligt i Vinslöv" - vad kan få en på gott humör om inte det?!



Sjukt dåligt

I brist på annat att göra (eller i ett försök att lugna mina nerver innan tentan) har jag städat ur datorn en aning. Tagit bort musik, bilder, filer m.m. som är onödiga att ha. Då jag var i full färd med detta hittade jag en hel mapp med låtar som en viss person lagt in på min dator för ungefär 1,5 år sedan. Någon som har hört talas om "Dom viktiga skorna", "Keffat liv" och "Färska prinzen"? Hur som helst är det sjukt dåliga låtar som dessa har spelat in (nog bland då sämsta jag någonsin har hört och jag brukar ändå tycka att dåliga låtar ibland kan vara så dåliga att de till slut blir ganska bra ändå - hrm, snurrigt värre!). Ändå kunde jag inte låta bli att spara filen - förknippas med en del minnen.

Hittade även en musikfil som en viss person skickade till mig i höstas någon gång. Minns att jag då tyckte att den var hyffsat dålig men en ganska bra låt då man behöver lugna nerverna lite innan tentan..
 
Kanske skulle titta lite på anteckningarna ändå? Hm, vill, vill inte, vill, vill inte.. Ibland är det lika bra att inte veta hur dålig man är (även om jag i detta fallet är ganska medveten om mina begränsningar). Hur som helst - tänk på mig och håll tummarna extra hårt mellan klockan 14-19 idag, då jag sitter i en tentasal och våndas något enormt över alla statistikuppgifter..


D-DUNK..

Vakna med huvudvärk samma dag som en tenta ska fixas är inte så bra va? D-dunk-d-dunk-d-dunk.. Som tur är (??!) börjar inte tentan förrän klockan två. En ipren eller två ska nog hinna verka innan dess.

Innan tentan ska ett skidmöte avklaras. Är egentligen en hel del som ska planeras innan söndag då vi beger oss mot vitare platser.
 

Håller tummarna för Malin som redan våndas med sin första tenta...


Raggningsreplik

Har väl egentligen inte så mycket att skriva idag (för en gångs skull). Dagen har givetvis bestått av panikplugg då det vankas tenta imorgon. Just nu känner jag mig ganska lugn, inte för att jag kan utan snarare för att jag har gett upp. Det jag inte kan nu lär jag inte hinna lära mig tills imorgon - det får bli som det blir helt enkelt.Vill bara fokusera på EN enda sak nu - skidresan! Jiiihaa!

Raggningsreplik inför skidresan - "Jag har inget under understället!" HAHA! Sexigt värre...

Leave behind

Är rastlös. Börjar snart klättra på väggarna. Daaah.. Vart ska jag ta vägen? Vad ska jag göra? Jo jag vet väl vad jag borde göra  - plugga vore väl det allra mest optimala vid ett sånt här tillfälle men NEJ TACK! Har fått nog av det där för idag.

Här är ett litet musik-klipp som Emelie spelade upp för mig för länge sedan och som jag av någon anledning kom och tänka på idag. Kan inte låta bli att gilla låten (oavsett texten) - så lyssna och njut!



Go away Paris Hilton

"Vad frågar de efter??!"


Gick hem tidigare än väntat idag. Huvudet orkade inte mer! Det slutade att fungera någon gång efter att jag irriterat sagt "Men jag fattar inte den här uppgiften; vad är det de frågar efter??!" och de övriga svarar "Men Camilla, det där är ju facit!". Ajajaj, då är det illa..

Har varit här i Växjö i en och en halv vecka nu och det känns redan som en evighet. Jullov? Kan det verkligen ha varit alldeles nyss? Hade allt behövt ännu ett lov just nu - åtminstone lite tid som ägnas åt något annat än tentaplugg. Blev nudlar till kvällsmat, orkade inte göra något annat. Tröttheten har tagit överhand och jag ser fram emot en slö-titta-på-tv-kväll i min ensamhet. 

Vilken tur att vi beslöt oss för att boka den där skidresan - den gör att jag överhuvudtaget har en möjlighet att överleva veckan ut..

Tentaplugg..

Tänk om man kunde få göra tentan på fredag tillsammans med någon - då hade jag, Malin och Martin klarat det här galant! Hela förmiddagen har ägnats till att göra övningstentor tillsammans med dessa filurer (Malin bara en del av tiden) och första övningstentan känns nog ändå inte helt omöjlig. Med lite noggrannhet och  kontrollräkning hade man nog kanske till och med klarat den.

En och en halv pluggdag kvar (om man räknar bort förmiddagen på fredag). Jag ska klara det galant - så är det bara (även om jag så kuggar så ska jag göra det med glans!)!

Snart dags att bege sig iväg till biblioteket (mitt andra- eller till och med första-hem den här veckan)..

Besök universitetsbiblioteket

I huvudet på Gynning

Tittat lite på "I huvudet på Gynning" på kanal fem. Säger bara en sak; Till och med jag skulle nog kunna bli en bättre mamma än henne - då är det illa! Knappast något program jag kommer att titta på igen..


Prisvärt köp

Smaskar just nu på en kopp varm choklad MED skum. Gillar min nya mjölkskummare, en väldigt effektiv liten sak som kan köpas på IKEA för endast 9 kronor. Nog ett av de mest prisvärda köp jag någonsin gjort. (Och JA jag menar en riktig mjölkskummare och inte en sån där som ni med snuskig fantasi genast tänker på).


PRODUKT Mjölkskummare

Bodylotion omanligt?

Jo det förklarade mina kära studiekamrater för mig idag - att det var högst omanligt av en kille att använda bodylotion. Alltid lär man sig något nytt för detta har då jag aldrig insett tidigare.

Förövrigt har mina studiekamrater idag kommit fram till att jag är den som är absolut osmartast (hm, kan man säga så? Minst smart i alla fall) av oss. Tydligen är jag även en av dem som kan anses vara mest "flickig", till skillnad från Malin som tydligen ska anses vara mest manlig enligt en experts uttalande. Själv håller jag varken med om att Malin är särskilt manlig eller att jag skulle vara speciellt flickig (visserligen tycker jag att bollar är otäcka ting som absolut bör hållas borta från mig och mitt huvud).


Ikväll ska det serveras bakad potatis (om jag nu lyckas; när det gäller mig finns det inga garantier!). Trevlig kväll på er (särskilt Jooey som ska ut på gallej  i afton).

2in1

Tenta på fredag.. fredag, fredag - denna fruktade men ack så underbara (efter klockan sju) fredag! Förstår inte hur jag ska ro detta i hamn eller hur jag överhuvudtaget NÅGONSIN ska kunna klara av detta. Hjärnan går verkligen på högvarv just nu men ändå verkar jag aldrig riktigt kunna nå ända fram till den där aha-upplevelsen jag så gärna vill nå.

I övrigt har jag drömt de mest märkliga drömmar i natt. Träffade en person med dubbla personligheter, en person som var två samtidigt - en så kallad 2in1! Förmodligen den mest perfekta personen i världen.. Drömde om det förflutna, om allt jag trodde var glömt. Sådant tycks jag inte ha så svårt för att komma ihåg (snarare att glömma) - men statistik är tydligen inget som mitt minne vill beblanda sig med överhuvudtaget.  

Suck...


image506

Visserligen en bild från en tidigare tentavecka men känslan är densamma just nu!

Inställd

Måndagmiddagen blev inställd. Fanns inte tid och förmodligen inte ork heller för att ordna en sådan idag. Nästa vecka blir det inte heller någon måndagsmiddag för om precis en vecka kommer vi befinna oss i snötäckta Sälen. Underbart? Visst - helt fantastiskt! Men visst känns det lite jobbigt att bara vara fyra dagar från skolan och missa hälften av den nya kursens (Logistik) föreläsningar. Hur vi ska ta igen detta är för mig näst intill en gåta, särskilt med tanke på att jag med nästan all säkerhet kommer att få göra en omtenta på den här s*tans statistik-kursen.
 

image505


 

Sälen 2007 - Underbart! Blir skidresan 2008 hälften så bra så är jag helt klart nöjd!
Längtar, längtar, längtar...


"Vad är exponentiellt i en exponentiell utjämning?"

Dagens sensation; Föreläsaren har lärt sig att säga ordet MINIRÄKNARE istället för fickräknare (han använde visserligen bara ordet en gång men ändå ett framsteg).

För övrigt kan man undra om alla professorer på universitet/högskolor får genomgå något sorts märklighets-test innan de anställs. För nog finns det flera orginal till föreläsare på universitetet i Växjö alltid.. Var har de egentligen hittat alla dessa märkliga människor?


Nu väntas plugg. Inte många pluggdagar kvar till tentan. Gaaah..!! Tentaångestens lilla frö har börjat växa.




Svaret på rubriken kan jag tyvärr inte riktigt förklara. Själv tycker jag att det är  svårt nog att ens kunna uttala frågan.  

Tack gode Gud!

Trafikolycka med skadade på vägen mellan Tingsryd och Älmhult.
Skadade?
NU?
Mamma, Mormor, Morfar, Morbror och kusin kör den vägen.
Pulsen ökar.
Är det dem?
Upp med mobilen fort.
Slår mammas nummer.
Signal efter signal.
Ingen svarar.
Ringer till morbror.
Mobilen avstängd.
Hjärtat i halsgropen.
"Käre Gud, gör så att dem är i säkerhet!"
Ringer Mamma igen.
Ton efter ton..
Ser Mosters panikslagna blick
Mamma svarar på sista signalen.
"Vi sitter fast i en bilkö här, verkar som om det varit en bilolycka."


Det är vid sådana här tillfällen jag börjar tro på Gud och inser hur skört livet egentligen är.

Nytt syndrom

Då är det bekräftat; det finns något som liknar bibliotekssyndromet men som är något helt annat; dock har detta syndrom ännu inte fått något namn. Hur som helst är symtomen desamma som för bibliotekssyndromet; man säger märkliga saker som helt plötsligt blir hysteriskt roliga och sedan skrattar man något enormt utan att ha en aning om varför man skrattar eller vad det ens var som var så roligt. Skillnaden mellan bibliotekssyndromet och detta andra syndrom är att det även kan drabba de som inte är i närheten av ett bibliotek.

Detta syndrom drabbade mig, Lovisa och Johanna igårkväll när vi skulle gå och se Arn på bio. Helt plötsligt var det väldigt mycket som var hysteriskt roligt och jag antar att uppsynen av oss då vi gick gågatan fram någon gång efter elva på kvällen (efter bion) såg allt annat än nykter ut (bör poängteras att vi vid tillfället inte intagit en droppe alkohol eller något annat drogklassat preparat heller för den delen). Det vi kan konstatera är i alla fall att expediten på Videomix var en väldigt trevlig individ (även om han tyckte att jag nog hade gjort mig förtjänt av att kallas för satmara) och att Johanna och Lovisa kan bli Växjös nya stora våldtäktsmän(kvinnor kanske?) då de hade stora planer på att hoppa på två individer som kom ut från en restaurang (tydligen väldigt snygga sådana). För övrigt var väl Arn okej men inte mycket mer än så. Särskilt rolig var den väl kanske inte förutom att de gång på gång använde ordet "köttsligt umgänge" något som gjorde att åtminstone jag och Lovisa inte kunde hålla oss för skratt, för att inte tala om vad som hände då Arn skulle kyssa sin älskade och Lovisa utbrister (en ganska hög viskning) "Ojojoj, nu blir det snusk!". HAHA!

Nä nog om detta högst oseriösa prat. Folk som inte vet vem jag är kan tro att jag är en högst oseriös människa (hrm!). Därför är det väl bäst att tillägga att jag har spenderat hela fem timmar på biblioteket idag - högst ambitiöst med tanke på att det är söndag och knappast något som en oseriös människa skulle göra. (Sen kanske det egentligen inte bör tilläggas att jag inte gjorde mer än fyra uppgifter under denna tid men det är en annan sak!).


3 min

Lite smårolig låt - mycket cool sådan! Det är värt att lägga undan tre minuter av ditt liv för att lyssna på denna text!



In Benny we trust

Idioter

Hej,

någon eller några individer har gjort intrång i Bilddagbokens system och kommit över en databaskopia från maj 2007. Den aktuella databaskopian innehåller bland annat lösenord till dagböcker samt e-postadresser.

Vi ser mycket allvarligt på det som inträffat och väljer därför det säkra före det osäkra och bytt ditt gamla lösenord mot ett nytt (se nedan).

OBS! Använder du lösenordet du hade på Bilddagboken på andra ställen rekommenderar vi dig att byta lösenord även för de platserna. T.ex. din e-post och MSN.

Byt genast lösenord på Bilddagboken och tänk på att inte byta tillbaka till ditt gamla lösenord.

Vi jobbar för fullt med att utreda saken.




Men suck! Bara att byta ut lösenordet på msn. Tack så mycket era idioter!

Kväll med ensamheten som sällskap

Helgen är här. Fredagkvällen har varit vit som snö (inte vädret då!) - inte en droppe alkohol. Ätit tacos med Malin och Martin och just nu tittar jag på Let´s dance här hemma i min ensamhet. Carl-Petter från "Bonde söker fru" ska ju tydligen vara med - har inte sett honom dansa ännu men han är helt klart min favorit!

Kan ni gissa vad jag har gjort hela dagen? Jo mycket riktigt har jag pluggat! Känns som om jag har förvandlats till en riktig toffel som inte gör annat än att tentapluggar. Suck! Imorgon ska jag i alla fall ta ledigt från allt vad statistik innebär och beger mig istället  mot Älmhult för att fira Stefan som fyller 25 år (Givetvis innebär Älmhult även IKEA - Jippie!). På kvällen blir det bio (Arn) med Lovisa och Johanna.
 

Och Malin - jag har slagit mitt rekord på mobilen än en gång! ;)

Privat moln

Hösten 2006 - Jag flyttar till Växjö och det sägs att Växjö är Sveriges regnigaste stad. Typiskt!

Sommaren 2007 - Jag tar sommarlov och flyr till Ronneby. Ronneby utnämns till sommarens regnigaste stad.

Början av vintern 2007/2008 - Jag befinner mig i Växjö och Växjö utnämns till den stad som har haft minst soltimmar under den tidiga vintern. Futtiga 20 minuters sol i Växjö under December till skillnad från en "normal stad" som exempelvis Stockholm med 24-25 timmars sol!


Slutsats; Ja det vi kan konstatera är att jag har ett privat litet mörkt moln över mig som förföljer mig vart jag än går...

Otrolig!

Precis dammsugit och dammtorkat golven i lägenheten (undrar vad mina närmsta grannar tycker om det egentligen). Jag vet - jag är helt enkelt otrolig! Nu kan jag med gott samvete krypa under täcket och sova.. ända fram till halv sju imorgon bitti! 

Natti Natti!  


Pratkvarnen nr 1

Heldag på bibblan idag igen (såklart!). Uppstod en diskussion i vårt lilla grupprum och tydligen var de flesta eniga om att jag var den största pratkvarnen i rummet. Nog för att jag vet att jag ibland har svårt för att hålla tyst men jag kan väl då inte vara ensam om förstaplatsen, eller? För visst kan jag säkert prata en del men inte är de andra så sena på att haka på. Vad hände med den gamla goda tiden då jag ansågs vara tyst och mest höll mig i bakgrunden? Ett mellanting kanske inte vore helt fel egentligen?

Kvällen ska bestå av städ. Julen ska städas ut! Tog ner julgardinerna och strök och satte upp de andra gardinerna samtidigt som jag lagade mat. Nog är jag effektiv alltid och maten brändes faktiskt bara lite grann. Tomtarna har åkt ner i en låda och nu ska jag bara ta bort mina julstjärnor också så har vardagen gjort ett rejält inträde i lägenheten igen.

Intressant samband

Dagen har bestått av statistik-pluggande (såklart!). Kom fram till ett mycket intressant samband (må hända att det är ett linjärt samband?). Då statistikpluggandet ökar ökar även antalet svordomar. Med andra ord kanske jag borde hålla mig borta från statistik om jag ska lyckas uppfylla mitt nyårslöfte och svära mindre? Ojojoj vad det gnistrade till i mina ögon nu. Hehe.


Du?

Vaknade med ett ryck och jag kände din närvaro. Drömmen var så verklig, så läskigt verklig. Du var precis som jag hade kunnat förvänta mig; nonchalant som om ingenting hänt men ändå med det nervösa leendet på läpparna. Försökte bete mig även om närvaron av ilskan var stark. "Du är så feg, så jävla feg!" (usch; jag svär till och med i drömmarna).

Avskyr dig på många vis men samtidigt kan jag ibland inte låta blir att sakna dig. Sanningen är väl den att jag har ingen aning om HUR jag skulle ha reagerat om drömmen blev till verklighet. Hade jag ens orkat bry mig?
 


God morgon?

Otroligt svårt att ta sig upp ur sängen i morse. Hade från början planer på att bege mig till biblioteket innan föreläsningen men ångrade mig och prioriterar istället att hålla mig vaken under dagens föreläsning.

Grått och trist är det ute. Inte ens en gnutta solsken. Dessutom tycks msn inte fungera (är det bara här eller överallt?!), en av de få länkar jag har till omvärlden.

Nu ska jag ta tag i disken (som jag aldrig orkade med igår) och sen blir det promenix upp till skolan för en föreläsning om tidsserieanalys. Högst intressant (hrm)!

Humor?

- Har ni några exotiska frukter?
- Vi har... gurka!
- Gurka? Men det är väl inte exotiskt?
- Jasså exotiskt, jag tyckte du sa erotiskt..

Efter uppmaning tog jag en titt på Falkenbergsrevyn på tv:n. Jag veeeet - jag har fruktansvärt dålig humor! HAHA!

Mycket spännande liv

Öööööö - Ööööööööööö - Ööööööö - HÄR KOMMER CAMILLA AIRLINE KAAABOOM! 

Sex timmars plugg på bibblan är väl ändå inte så dåligt? Att jag dessutom hunnit med en sväng till stan på förmiddagen gör att jag nästan kan kallas för effektiv. Visserligen har kanske inte dagen på bibblan bestått av enbart av plugg om man säger så. Vika pappersflygplan är en väldigt trevlig syssla som man borde göra oftare. Emelie, Lina och Pia verkade verkligen uppskatta Johannas och mitt påhitt. Hehe.

Vad händer annars i afton? Tänkte att jag skulle ta tag i min tvättkorg. Minst sagt behövligt! Disken ser också lite halvt hotfull ut så kanske är lika bra att ta tag i den också. Jo, jag förstår verkligen om ni är avundsjuka på mitt otroligt spännande liv...


.

Why does it feel the same to fall in love or break it off.
And if young love is just a game then I must have missed the kick off
Don't depend on me to ever follow through on
Anything but I'd go through hell for you and

I haven't been this scared in a long time
and I'm so unprepared so here's your valentine
bouquet of clumsy words, a simple melody.
This world's an ugly place but you're so beautiful to me

Busig

Ska vara lite busig idag och hoppa förmiddagsplugget (kanske egentligen inte så smart då det närmar sig tenta och då mina statistik-kunskaper är minimala). Istället bär det av mot stan tillsammans med Johanna och Malin (och eventuellt Emelie). Behöver inhandla en ny mössa men hittar ingen passande. Ska det vara en svårt att hitta en svart gullig mössa (det vill säga en svart mössa som INTE är av kill-modell)?

Fick ett jätte gulligt mejl igår av min kära morfar. När jag blir gammal vill jag bli precis som han - 81 år fyllda men absolut inte gammal i sinnet för det! Välja och vraka? Knappast lilla morfar, knappast..

Återgången

Återgången till vardagen var inte så farlig trots allt. Klarade mig igenom en hel föreläsning utan att somna (till skillnad från kamraten bredvid mig, hehe!), hem på lunch (och lite våra bästa år) och sedan vankades det plugg i bibblan. Eller plugg och plugg förresten... Ja, det är nog sant att jag mest pratade om annat och inte ägnade allt för mycket tid åt mina studier. Förlåt mina kära studiekamrater, ännu ett nyårslöfte; lära mig att hålla käften!

Måndagsmiddagen ikväll var lika knäpp som vanligt. Malin ska börja med handklovar (balett-tema kanske?) och Johanna söker en blivande make som håller på med flugfiske. Savannah är enbart.. hrm, kär kanske? Haha.


"Vi har diskuterat och kommit fram till att han inte är tillräckligt hård.." HAHA!

Allvaret

Idag sätter allvaret igång igen. Snart dags för årets första föreläsning och efter det vankas säkerligen lunch och sedan plugg i bibblan eller något liknande. Som tur är kan jag förhoppningsivs se fram emot kvällen då det vankas måndagsmiddag hos Malin (har i alla fall inte hört något annat).

Bilder från jul och nyår





Nystart

Knäpp som jag är (Johanna påstår i alla fall det) fick jag ett ryck. Funderade ett ögonblick på om jag skulle låta mina väskor stå innanför dörren någon vecka eller om jag verkligen skulle orka packa upp allting redan ikväll. Äh, what the heck - lika bra att ta tag i det! Började med att plocka upp maten. Öppnade kylskåpet. Något slags ryck - tog ut det lilla som redan fanns i kylskåpet och torkade av samtliga hyllor och lådor - ordentligt! In med maten i det nya fräscha kylskåpet - mycket nöjd! Dags att packa upp kläderna. Började med att slänga ut de kläder som redan fanns i garderoben - fyllde två ica-kassar med kläder som åkte upp på vinden och resterande ligger nu prydligt i den nyutrensade garderoben. Mycket nöjd!

Efter det blev det en promenad till Willys där diverse saker inhandlades. En massa frukt blev det (måste ha C-vitaminer för att slippa fler sjukdomar!) och även laktosfri mjölk (nu ska det bli ordning och reda!).

Den friska luften rensade tankarna en aning. Nu ska här bli ordning och reda. Jag ska fixa det allt det här - så är det bara - och jag ska fixa det galant!
-   Jag ska klara denna jävla statistik (även om det just nu känns som en omöjlighet).
-   Jag ska INTE bli sjuk. (inte mer än min nuvarande förkylning) Så är det bara och jag skiter fullständigt i vad alla jävla infektioner säger.
-   Jag ska sluta vara så jävla pessimistisk som jag varit den sista tiden och uppskatta alla de små ljusglimtar som finns i mitt liv.
-   Jag ska sluta att svära så jävla mycket!

Där har ni mina nyårslöften i efterhand. Nu ska jag slå mig ner framför tv:n och njuta av att jag är tillbaka i Växjö!



Tack för mig!


...

Brast. Inte nu. Snälla inte nu. Orkar inte. Har inte tid. Snälla försvinn. Snälla kom tillbaka.  

Måste ta mig samman. Nu. Inga sjukdomar. Inte nu. Inga dumma tankar. Inte nu.

Måste ut. Bort härifrån. Promenix i sikte.


Magiskt snöfall

Just nu ligger hela Ronneby under ett vintervitt snötäcke. Dock så regnar det så snön lär väl inte bli långvarig antar jag. Var vackert inatt, väldigt fint. Näst intill orörd snö, gatlyktornas sken och stora snöflingor som föll från den mörka himlen. Nästan en lite magisk filmkänsla över det hela.  

Om ett par timmar går lasset mot Växjö. Brukar kännas så skönt att åka upp dit, till sitt egna lilla liv, till vardagen med alla små figurer som förgyller vardagen. Men idag känns det tungt, riktigt tungt. Har nog aldrig känts så tungt att bege sig upp till Växjö. Sammanlagt har jag nog fem stycken väskor som ska med upp till de småländska skogarna - fem väskor och två händer, hur ska det gå ihop? Hm. Väl där uppe ska vardagen ta fart - laga mat, städa, diska, tvätta m.m. och dessutom väntar två veckors stenhårt tentaplugg. Kanske är en del nyårslöften ska tas tag i då det riktiga livet tar fart igen? Allt detta samtidigt som jag med nöd och näppe precis orkar hålla mina rödögda ögon öppna och då och då springa in på toaletten med min snuviga näsa. Vill helst bara krypa ner under täcket här i min säng i Ronneby och sova bort hela min förkylning och vill inte alls bege mig ut i snövädret för att åka upp till (o)verkligheten.


Kommer att sakna, ajajaj vad jag kommer att sakna...

Trettonhelg



Trettondagsafton idag. Fick höra av min morbror att det var då de vise männen anlände till Jesus. Söte tid vad lite jag kan om kristna traditioner - riktigt pinsamt! Kvällen till ära (eller kanske inte berodde på att det var trettonhelgen förresten..) ska vi ha en middagsgäst. Mamma städar och fejjar och lagar mat samtidigt som jag lite matt säger "Som om han skulle bry sig!". (Hrm, förlåt!).

Imorgon blir är det tillbakafärd till Växjö som gäller, blir nog inget Ronneby på ett bra tag framöver. Först vankas två veckors intensivt tentaplugg och sedan ett par dagar i snötäckta backar tillsammans med Campus-stjärnorna. Sälen - here we come!



A-a-a-a-aaaatschooooo.....!!

A-a-a-a-aaatschooo.... puh... a-a-a-a-aaaatschoooo... nä inte igen.. a-a-a-a-aaatschoooo..!! (ett prosit tack!)


Bättre med halsen idag men ack vad jag nyser. Däsan fortsätter att ridda.. I övrigt är jag pigg och överskottsenergin är stor. Jag, Simon och Daniel har spelat eye-toy nu på förmiddagen och ojojoj vad jobbigt det var (faktiskt!). Har sprungit 400 meter, hoppat säck, bowlat, varit dj, spelat volleyboll m.m. Till slut bestämde jag mig att utse mig själv till vinnare och struntade i att småkillarna skrek "Snälla, bara eeeen gång till?!".

Får se vad som händer i afton. Hade vissa planer men frågan är dock om min förkylning kommer att sätta käppar i hjulet. För min egen del är det lugnt (jag har som sagt överskottsenergi i mängder) men frågan är dock hur sugna andra är på att bli smittade med en härlig vinterförkylning?

I övrigt har ångesten börjat komma krypande. Pluggandet har som väntat uteblivit under hela jullovet och jag ligger verkligen risigt till inför den stundande tentan. Suck!

Däsorna ridder...

Förkylningen har lagt sin otäcka hand på mig och just nu går vi under namnet "Familjen Förkylda". Däsorna ridder och halsarda är alldeles igedsvullda. Det är vid sådana här tillfällen man förstår reklamen till Nezeril. Hehe.

Snön yr utanför fönstret - fint att titta på så länge man är inomhus men inte lika kul att gå ut och känna snöflingorna som piskar en i ansiktet. Ska nog dock trotsa vädret i eftermiddag och ta en långpromenix. 



Önskar bara att du ville höra av dig..  

Nyår

Nytt år, ny tid, ny start och nya möjligheter.. I år ska jag skärpa till mig så, jag ska studera flitigt, inte slösa upp för mycket pengar på utgångar, jag ska diska efter varje måltid och inte låta disken växa till stora högar, jag ska dammsuga varannan dag så det inte uppkommer stora dammråttor under sängen, jag ska... Äh, vem fan försöker jag lura?! Lär inte blir ett dugg bättre detta år!

Nyårafton var i alla fall underbar - firades i Växjö tillsammans med mina bästa. Blev trerätters (beställd - vi orkade inte laga mat själva!) hos Malin och sedan utgång på Grace inne i stan. Stod på uteserveringens trappa vid tolv-slaget och jisses vad kallt det var klädd i enbart klänning och med jackan i garderoben. Malin, Johanna och Emelie var som bortblåsta så vi andra två stod där tappert på trappan i 5-10 minuter. 
- S-s-ska v-v-vi g-g-gå in?
- V-v-v-vänt-t-ta lit-t-t-te t-t-till b-b-b-b-ara...


Ytterligare ett par dar i Ronneby och sedan bär det av till Växjö igen - till (o)verkligheten och allvaret!