Efterverkningar

Tröttheten hägrar denna söndagskväll. Har i alla fall lyckats få mig till att gå en långpromenix, laga och äta god mat, läsa min spännande bok och diska två diskberg. Just nu står dessutom en morotskaka i ugnen. Att genomföra allt detta med en dånande huvudvärk tycker jag är ganska storslaget.

Imorgon väntar en ny vecka, men inte en helt vanlig arbetsdag. Imorgon bär det nämligen av mot Jönköping för konferens och sedan vidare mot Lammhult för att slå läger för natten på Asa Herrgård. Skönt med ett litet avbrott i vardagen även om det är med jobbet. Då det dessutom är jag som stått för planeringen för denna resa är det lite spänt. Men jag tror att det kommer att bli bra.

Asa Herrgård


Halloweenfest

Bonustimmen kunde inte ha kommit lägligare. Vaknar och inser att halva dagen är borta. Bara att ställa tillbaka klockan en timme och vips känns det hela mer som en normallång sovmorgon.

Trevlig 50-talsfest igår. Veronica och Per hade verkligen fixat så fint med rekvisita, tävlingar och en hela massa tilltugg (som också var 50-talsinspirerat). Tack alla för en fin kväll!


En del av tjejerna

En del av pojkarna

Kim och Linn

Inte nog med att Lasse lätt hade snyggast kläder, han var även kung på dansgolvet!

50-talsfest

Halloweenfest med 50-talstema på ingång. Vi är fixade. Det här ska bli skoj!


Morgonstund har guld i mund

Lördagsmorgonen är nog den bästa stunden på hela veckan. Vakna utvilad, veta att man kan ligga kvar i sängen hur länge man vill, äta frukost utan stressm och veta att man har en hel ledig dag framför sig och ännu en sovmorgon på ingång. Härlig känsla! Det hela är ju dock ganska beroende på om man var ute kvällen innan. Då kan den mysiga lördagsmorgonkänslan bytas mot ett grönt ansikte och en enda tanke "Jag ska aldrig mer dricka!". Jag och Niklas avvärjde dock alla former av festligheter under gårdagen och valde istället en riktig hemmakväll. Förrätt och varmrätt tillagat av världens bästa kock (Niklas) och sedan filmmys med lite godis. Det är grejer det! Och som sagt; att sedan vakna utvilad och pigg dagen efter är ett stort plus i kanten.

Ikväll väntas dock festligheter; Halloweenfest. Fast särskilt skrämmande halloweenfest lär det inte bli. Temat är 50-tal. Jag är ännu inte riktigt på det klara på hur jag ska se ut men min förhoppning är att det ska uppenbara sig framåt dagen. Skoj ska det i alla fall bli, riktigt skoj!

Få till de här frisyrerna på mig om ni kan. Jisses...

Energireserven påfylld

Hemma igen efter träningen och fylld med ny energi. Molnet är som bortblåst. Härligt! Nu ska nörden krypa upp i soffan och ner med näsan i sin nya (lite otäcka) bok.

Glasögon eller linser, det är frågan.

Tankeverksamhet

Känns som om ett tungt grått moln bosatt sig i mitt huvud. Många tankar. Lite ork. Men snart bär det av mot Wellness studio för träning i form av Zumba och Body Combat tillsammans med Miriam. Ska bli skönt att fokusera på rörelser istället för problem.


Höstmys

Lugn dag på jobbet. Nästan alla på avdelningen har varit iväg på konferens (alternativt varit lediga) och ensam kvar på kontoret var jag för att hålla ställningarna. Kvällen har spenderats i Ronneby hos farmor och farfar. Jag och kusin Anna bestämde oss för att bjuda in oss själva på middag och oj vilken middag det blev. Världens bästa kock (farfar) hade lagat min favoriträtt och till efterrätt bjöds det på björnbärspaj. Mätt och belåten är bara förnamnet.


Det kunde börjat bättre..

Veckan startade allt annat än bra. Allt har gått emot mig idag, verkligen allt. Om det är så att det sitter en liten gubbe där uppe i det blå som försöker förstöra för mig så har han verkligen lyckats idag. Blev ett riktigt hårt träningspass ikväll där jag tog ut alla mina aggressioner som skapats under dagen. Ilska kan verkligen alstra mycket energi. Nu är dock energin slut. Helt slut. Orkar knappt titta på datorn samtidigt som fingrarna motsträvigt går över tangentbordet.

Ge mig en bättre morgondag. Snälla! Det är jag faktiskt värd nu.

Bil-, väg-, dator- och skrivarstrul. Det ä...

Bil-, väg-, dator- och skrivarstrul. Det är mer än vad en flicka kan klara av en tidig måndagmorgon.


Inte riktigt som planerat.

Lugn hemmakväll byttes på något vis mot en förfest hos oss. Själv höll jag mig nykter och fick agera fyllechaffis (med en väldigt snabb bil). Precis lagom kväll för min del skulle jag vilja påstå, med skratt, prat och kortspel. Blev en låååång sovmorgon idag. Blev näst intill chockad när jag slängde ett öga på klockan i morse. Men behövde få sova ut ordentligt för att samla energi för det som komma skall. Nu väntar lite fixande på hemmaplan, följt av middag hos Niklas farmor.

Tack alla ni som bidragit till en fin helg!


Ullareds-Morgan - ett stående moment de senaste helgerna :)

Växjövistelse

Hemkommen från ett dygn i min gamla hemstad Växjö. För er som liksom mig flyttade ifrån Växjö i somras kan jag informera om att det mesta var sig likt. Regnet öste ner (som vanligt). Alkoholen flödade (som vanligt). Biblioteket var sig likt. Ja, livet på Campus tycks rulla på med eller utan mig. Märklig känsla. Eller nej, en stor förändring upptäckte jag till min fasa. Priset på dumlekolorna på biblioteksfiket hade ökat med 100 %, det vill säga från en krona stycket till hela två kronor stycket. Det är sannerligen inte lätt att vara student nu för tiden.

Blev lite festligheter igårkväll med världens bästa Anna. Först mys med vin, räkor, ost och kex, en liten förfest hos Andy och sedan utgång i stan. Skoj! Idag på förmiddagen blev det frukostdejt med Jossan på biblioteksfiket. Orden flödade som aldrig förr. Avslutade Växjövistelsen med lite thaimat från Hot Wok vid Oxtorget. Ett mycket bra (och otroligt gott) avslut på en fin vistelse. Tack ni fina!


Myskväll med fina kusin Anna

Frukostdejt med fina Jossan

Kvinnligt/Manligt

Zumba följt av Body Combat igår. Två träningspass som är lite av varandras motsatser faktiskt. Det ena består av överdrivet kvinnliga rörelser medan det är andra går ut på att vara överdrivet manligt tufft. Börjar funderar på om jag ens har några riktigt kvinnliga eller manliga sidor. För hur mycket jag än försökte såg jag inte alls lite snygg ut som alla andra när de dansade Zumba. Och likaså såg jag inte alls lika tuff ut som alla andra när de boxades och sparkades. Men det viktigaste är väl att ha kul, och det hade jag garanterat. Och så är det såklart viktigt att träningsformen tröttar ut en, men jag behöver väl inte ens nämna att jag är öm i kroppen idag.

Nu jobb med möten hela förmiddagen och sedan bär det av mot Växjö ikväll. Gott!

Vargstyrning

Bjuder på lite konst från min arbetsplats. En vägg som facinerar mig och som jag beundrar var dag jag tar mig upp för alla trappor. Vargstyrning.




Brevbärarens överraskning

Väl hemma från jobbet idag möttes jag av två brev på soffbordet som var adresserade till mig. Två ganska besynnerliga brev.

Brev 1:
Försäkringsbrev. Tydligen har jag en bilförsäkring på en Fiat. Kan vara bra att ha tänker kanske du. Frågan är vad jag ska med det till (och dessutom betala för det) när jag inte ens äger en Fiat?

Brev 2:
Pensionsbrev. Blev informerad om att beräknad pensionsdag är 1/11 2051. Inte utan att man känner sig lite stressad.

I övrigt flexade jag hem lite tidigare idag då kroppen känns tröttare och tyngre än vanligt. Tänkte att det vore bra med en vilokväll för att kurera mig innan jag blir sjuk på riktigt. Nu har dock klockan runt halv sex och jag känner mig mest bara rastlös efter att ha både handlat, dammsugit och ätit (samt haft ett telefonsamtal om bilföräskringen). Rensa garderoben kanske?

Mörker.

Mörk dag. En mycket mörk dag. Ja alltså inte för mig personligen, utan snarare höstmörkt väder. Det är under sådana här dagar man inser hur mycket man kommer att sakna solen framåt november. Dagen har (hör och häpna) bestått av jobb. Har även hunnit med ett träningspass i form av styrketräning. Känns skönt i kroppen!


Höst i Karlskrona

Mon.

Då var en ny vecka påbörjat och den har faktiskt börjat ganska bra. Mycket jobb har det blivit, en del möten och sedan hårt träningspass i form av Indoor Walking. Jag gillar det! Väl hemma hade finaste lagat supergod middag. Nu är jag tröttt i huvudet, kroppen och mätt och belåten - soffan nästa!

Ikea igår, blev en hel del inhandlat för mammas del men även jag och Niklas fick lite nytt i lägenheten. Ibland kan småsaker göra ganska stor skillnad.


Helgen.

Många bilder togs i lördags. Och lugn, jag ska inte plåga er med alltför många.

Bara en bild på lite folk på festen...
... och så kanske en som påvisar hur roligt (i alla fall) jag hade...
...och såklart en på killarna som mitt under festen bestämde sig för att bada i havet...
...och sist men inte minst; en bild som påvisar hur kallt det var i havet!

Nu väntar jobbet. Ska även bespara er mitt tjat om hur trött jag är efter en mycket hård, men oerhört bra, helg.

En biltur..

En biltur till Hasslö för att träffa Niklas mormor. En biltur in till stan för att inhandla diverse (o)nödigheter, en biltur hem för att duscha och göra sig i ordning. En biltur till Hasslö för middag hos Niklas syster. En biltur hem för att hämta diverse (o)nödigheter. En biltur till Sjuhalla där det väntades partaj. En biltur in till stan runt midnatt. En biltur (eller egentligen taxitur) hem runt tre.

Ungefär så såg gårdagen ut, inkluderat en massa trevligheter mellan alla bilturer. Idag är jag lite trött, men nu väntar en biltur till IKEA.

Ping, pong... pang?!

Igårkväll kom tre självinbjudna tjejer väldigt spontant på besök. Lite dricka, skratt, "ping, pang, pong" och sedan försvann de tre fnittrande tjejerna ut i mörkret runt midnatt. Själv blev jag kvar hemma, då längtan efter att nana kudde var stor. Idag hägrar underbart härligt höstväder. Skillnaden mellan det fina vädret idag och det fina vädret tidigare i veckan är att jag idag har chans att faktiskt njuta av det på riktigt. Därför går det ju bara inte att ligga och dra sig i sängen halva dagen trots att tröttheten fortfarande ligger över mig.

Ikväll är det kalasdags! En viss herr Alexander skall firas och det ser vi fram emot.


Ni har säkert tröttnat på mina löv- och havsbilder för länge sedan.

Synd för er, för det har inte jag!


Karlskrona

Kallt. Brrr... Men ack så vackert!

Life.

Jobb, jobb, jobb... livet består inte av mycket mer än det nu för tiden Idag efter jobbet begav sig i alla fall jag och Niklas ut i skogen på svampjakt. Tog sedan bilen till Ronneby för en snabbvisit hos farmor och farfar. De blev mycket glada för den lilla påse med svamp vi fått ihop. Eller blev de mest glada för att vi överraskade dem med ett besök? Svårt att avgöra. Det finns många människor som jag som jag skulle vilja lägga mer tid på.

Imorgon är fredagen här. Var någon som sa "det känns som det är måndag, fredag, måndag, fredag, måndag, fredag hela tiden!", och nog stämmer det alltid. Blir inget Malmö för mig i helgen i alla fall, vilket egentligen var planerat från början. Istället blir det födelsedagsfirande på lördagen och IKEA på söndag. Mycket potential!


Tisdag.

Lång dag. Mycket strul. Två saker som sällan är uppskattade och i kombination blir det verkligen inte bra. En viss besvikelse också kanske. Ikväll väntar i alla fall (hör och häpna) fotboll. Fått med mig Niklas och Robin på att ha en riktig fotbollskväll. Heja Sverige!


Ståndet

Jag säger bara; Ica, Ica, Ica...


Frihet

Jag älskar min nyvunna frihet. Känslan att helt plötsligt kunna ta sig vart man vill och när man vill, efter fyra år som helt billös, är obeskrivlig. Men vardagslyx kan nog passa in. I Växjö bekymrade det mig aldrig att jag inte hade någon bil, utan en cykel och två ben fungerade utmärkt till det mesta. Men avståndet mellan mig och stan har ökat väsentligt sen flytten från Växjö, och därmed även behovet av en bil. På allmän begäran (läs Johannas) kommer här en bild på min lilla smurf, eller i alla fall en glimt av den. Den är inget utöver det vanliga, men den rullar och återigen; den är min (tjatat tillräckligt nu?).

Efter ett hårt träningspass tillsammans med Miriam ikväll är jag så gott som död. Slut. Färdig. Finito. Men det ska kännas och den kroppsliga tröttheten är betydligt härligare än den psykiska. Hjärndöd kväll framför en film? Ja tack!




Vän med en bil.

Jag och Niklas har fått en ny familjemedlem. Han är blå. Han har hjul. Han brummar. Han kan tuta. Han kan rulla. Och bäst av allt; han är min! Min smurf på hjul. Niklas har döpt honom till Optimus Prime. Dessvärre tror jag inte att han kan förvandlas till en lastbil hux flux. Men det gör inget. Sa jag att han var min? 

Det var banne mig på tiden! Två personer har ställt upp lite extra idag. Det är få förunnat att ha sådana vänner.

Sammandrag

Härligt höstväder. En styck promenad i solskenet. En påse trattkantareller. En sväng till Ronneby. Trevlig lördagsmiddag hos Mor och Far. Snabbvisit hos farmor och farfar. Jo, en lugn och skön lördag faktiskt.




Brummande maskin på hjul

Jag vill ha en bil. Och just nu vill jag har en bil mer än någonsin. De senaste veckorna har en helt ny värld öppnats sig för mig. Från att endast ha sett en massa likartade maskiner på hjul svischa förbi ser jag numera maskiner med en uppsjö av modeller, färger, storlekar och märken (även om de fortfarande har hjul). Antal mil, registreringsnummer, bytt kamrem, besiktigad, svensksåld...? Jag är förvirrad. Jag behöver hjälp. Ska det vara så svårt att köpa en liten brummande maskin på hjul?


Ekonomie Magisterexamen

Idag är det en stor dag. Något fint damp ner i brevinkastet. Något vackert. Något som jag faktiskt är mycket stolt över och skall vårda ömt. Låt mig presentera...


Ett lugn.

Fredag imorgon... igen! Veckorna går så otroligt fort. Ja jag vet att jag är tjatig, men de gör det! Så vad händer? Helgen är (hör och häpna) blank, tom, helt oplanerad! Skönt är första tanken som slår mig, en lugn och mysig helg. Men, tänker jag i nästa stund, vad ska vi göra egentligen? Jag är nog inget vidare på det här med att inte ha något att göra. Men det tänker vi inte på nu, den som lever får se vad som egentligen kommer att ske. Nu väntar mys i soffan med tända ljus och en filt!


Rutiner

Rutiner. Älskade och hatade på samma gång. Det är en trygghet att veta vad som ska göras, när det ska göras och hur det ska göras, samtidigt som man vissa dagar kan hata den totala avsaknaden av spontanitet. Mitt liv består för tillfället av väldigt mycket rutiner. Nu när jag har varit ett tag på BTH har jag även utvecklat en hel del arbetsrutiner. Att plocka ur diskmaskinerna samt plocka undan i köket på jobbet har blivit en av mina morgonrutiner, det första jag tar mig för när jag kommer till jobbet. Varför vet jag inte för vad jag vet är det inget som ingår i min arbetsbeskrivning, men trivs väl helt enkelt med att plocka lite det första jag gör för att sedan gå på det administrativa arbetet.

Just nu försöker jag även att utveckla fram lite nya rutiner, som det här med att träna. I Växjö fick jag trots allt ihop det där med träning och plugg ganska bra de sista åren och jag hoppas på att få ihop allt lika naturligt i mitt nuvarande liv. Tydligen behöver man göra samma sak 21 gånger innan det har blivit en riktig vana. Gäller alltså att kämpa på ett par veckor och sedan kommer allt ske betydligt mer naturligt.

Tromtö

Tromtö är en vacker plats så här på höstkanten. Tänkte bjuda på lite bilder från söndagens promenix. Dessvärre blir det inte bättre än så här med en mobilkamera.

 


.

Redan mitt i arbetsveckan. Var det inte nyss måndagmorgon? Inte mig emot dock om veckan går fort. Att festa om helgerna är hårt när man börjar att komma upp i ålder och den sömn jag hade  behövt komma ikapp med i helgen gick jag helt miste om. Längtar efter en tidig kväll och en sovmorgon på det. Nåja, så gammal är jag ju trots allt inte heller. Senast igår la halva avdelningen huvudena på sne och någon utbrast "24 år... det var tider det!". Njuta av nuet är väl det man ska göra även om det är svårt ibland.

Lite funderingar så här en tidig onsdagsmorgon. Dags att borsta gaddarna och sedan bege sig mot jobbet!

Tisdagsmys

En heldag med jobb följt av ett hårt träningspass. Nu har jag gjort mig förtjänt av att krypa upp i soffan under den nyinköpta filten, tända lite ljus och titta på säsongsstarten av de desperata hemmafruarna. Trots att det säkerligen inte kommer att bli detsamma utan min kära Kombo, så kan det nog bli ganska mysigt ändå.


Helg med finbesök.

Träningskort inhandlat och första träningspasset sedan maj är avklarat. Behöver jag säga att jag är trött? Det lär kännas i kroppen imorgon. Nu ska här bli andra bullar framöver (på kanelbullens dag och allt) (okej, den var dålig)!

Åter till helgen. Varit en mycket fin helg med fint sällskap. Festen i lördags var... enorm? Mycket folk som fick trängas i vår lilla lägenhet, men tycker nog att det gick ganska bra ändå. Utgång och dans på Harrys. Tack alla fina för en trevlig kväll (och även Emelie som "var med på ett hörn")! Något Ikea blev det däremot inte i söndags. Och svar nej, det berodde inte på mig. På riktigt! En otäck bakterie som angripit mamma var istället orsaken till att vi inte besökte möbelvaruhuset. Får ta det en annan gång framöver när mamma frisknat till.


Trattisar

Promenad på promenad, på promenad... lite över 25 000 steg har det blivit idag vilket är en hel del. Behövdes verkligen efter en syndig helg. Nu skall jag och Niklas avnjuta lite trattkantarellspaj (står och svalnar på spisen), en perfekt avslutning på en mycket fin helg. Övriga upplysningar om helgen återkommer jag med när orken har återvänt.


Nyfriserad

Nyfriserad och höstmörk. Niklas såg ingen skillnad. Jag har lite svårt att se att man INTE kan se en skillnad när vi träffas varje dag, men är väl något grabbigt. Nu väntar jag på mina två små Växjövänner som är på ingång när som helst. Jag säger bara en sak; det här kommer att bli grymt!