En helg på vift

En fartfylld helg går mot sitt slut. Fredagslunch i Kristianstad med bästaste ex-kombon. En tripp till Värnamo för att hälsa på den forna uppsatskollegan. I Värnamo bjöds det på god mat, utsökt vin och trevligt sällskap. En tripp till Ullared på lördagen. Köa, fynda och shoppa, samt träffa en annan kär vän från Växjö-tiden. Stanna till i Halmstad på hemvägen och äta gott på Wild West. Tack allihop för det! 

Idag är jag trött. Det värker i benen och jag hoppas innerligt att det beror på köandet så att det inte är något annat. Fix i trädgården har det i alla fall blivit denna fina höstdag. Ligger just nu på soffan och väntar på att Sambon ska bli klar med söndagsmiddagen. Några tända ljus och en film och helgen har uppnått perfektion (förutom mina onda ben). Imorgon tar vi nya tag!










Guldkant

Då börjar det - ledigheten! Underbart! Varit en mycket bra torsdag, en bred guldkant på vardagen. Mysfrukost hos föräldrarna i Ronneby (morgontidningen - vilken lyx!), givande momsinfo i Växjö, en mycket god lunch vid Växjösjön, följt av en tripp till Älmhult och Ikeavaruhuset tillsammans med världens bästa kollegor. 

Morgondagen bjuder på äventyr tillsammans med bästaste ex-kombon. Finfint! Men först ska jag ha sovmorgon, en lång sådan. 

Bubbel och babbel

Ikväll har jag en träff med en gammal kär vän på Varmbadhuset. En sådan vän som jag ständigt bortprioriterar och som ständigt bortprioriterar mig. Enligt någon tyst överenskommelse är det okej, och det är nog just det det som jag gillar bäst med henne - alltid okej att trycka på stoppknappen och ställa in när det känns som om världen är på väg att trilla över en. Aldrig en sur min eller en syrlig kommentar. Alltid ett leende och en full förståelse. Bästa Miriam, ikväll ska vi äntligen bubbla och babbla. 



Höstmys

Ännu en fin helg går mot sitt slut, en lugn och fin helg. Fix i trädgården i solsken, Lillebror på besök, fiske för killarna, vänner på middag, Pappa och Farmor på fika, svampplockning, promenix på Tromtö, tända ljus och film. Mys med höst - trots allt! Mindre stress och mindre måsten. 

Nu ser vi fram emot en ny vecka, en vecka med bara tre dagar på kontoret, en dag med utbildning i Växjö, och tre dagars ledighet med lite roadtrip på schemat. Kan ju inte bli annat än bra. 






Fredagsbestyr

En träningsvärk från helvetet. Ni vet en sådan där träningsvärk när man stönar och ojar sig över att behöva böja sig ner, och när man väl gjort det funderar man över om det är något annat man kan göra när man ändå är här nere. Men så är det när man är otränad, och jag lär väl få stå ut med konstant träningsvärk ett tag till i höst innan kroppen vänjer sig. Börjat träna bodypump en gång i veckan, något som helt uppenbart behövdes. IW är svettigt, men någon värk efteråt får jag mycket sällan. Mot nya höjder (ett konstant jämrande). 

Igårkväll stod ensamma-hemma-myskväll på schemat. Det efter att Sambon klippt gräset och jag tagit tag i insidan av huset. Lite svampplockning hann vi också med, nu har det gula guldet äntligen behagat dyka upp. Kantarellsmörgås och kräftor för min del, och några rejäla köttbitar för Sambons - alla blir glada och nöjda! 

Nu har vi hela helgen framför oss - lördagsmornarna är de bästa! 



Helgtankar

Bara fredagen återstår innan helgen är här igen - skönt! En hel helg framför oss utan ett dugg som är planerat. Förutom... Nej, vi skulle ju inte planera något! Fast fix i trädgården är bara ett måste. Men i övrigt en helt fri helg. 

Igår firade vi lilla Mamma i Ronneby som fyllde år. Det är nu ett helt år sedan vi lapade sol på Rhodos, underbara värme - jag hade inte tackat nej till en resa nu. Planera in en snabbvisit i helgen kanske? Vad skönt om man någon gång i framtiden kunde göra det, att det då skulle vara så smidigt att flyga att man kunde ta en tripp till den grekiska ö-världen över helgen. 

Trött flicka (i både kropp och knopp) med många funderingar. Intelligenta resonemang sparar vi på.




Kristian

Någon vecka efter sommarsemestern upptäckte jag det här med olika former av podcast, något som jag har lyssnat på flitigt sedan dess. En tidig morgon i augusti, sittandes på bussen på väg till jobbet, skulle jag som vanligt sätta hörlurarna i öronen och lyssna ett tag. Jag hade nu börjat lyssna på Sommarpratarna, långt senare än alla andra men bättre sent än aldrig. Hade avverkat Jonas Gardell och Maja Ivarsson och nu var det dags för Kristian Gidlund. Jag hade ingen aning om vad jag väntade mig utan hade bara hört att det var ett av de bättre sommarpraten. Den morgonen, på bussen, trillade tårarna nerför kinderna. Kristian Gidlund. Hans ord berörde och jag bar med mig den sinnesstämningen flera dagar efter jag lyssnat på honom. Nu är han borta. All heder till honom. Vila i frid.

Lägg klagandet åt sidan. Vi har det väldigt bra. 

I olyckans tecken

Oturen ifrån fredagen den trettonde kom ett par dar försent tror jag minsann. Dagen har kantats av olyckor och kaos, både i det lilla och det stora. Tre sjukhusincidenter på en dag är helt klart för mycket. Kvällen blev i alla fall bättre än dagen, ett hårt och härligt IW-pass på gymmet och lite middag hos Niklas Mormor. 

Bättre dagar är att vänta! 
Helgens grävning i ösregn


En vänskapskamp

Gårdagen bjöd på fem-kamp i Kallinge - en femkamp med sumobrottning, bungyrun m.m. som resluterade i onda fingrar, knogar och en massa gapskratt. Vann gjorde såklart lag gul (mitt lag) - härligt jobbat! På kvällen blev det en middag på Stars, följt av hemmafest hos Helen och Tomas. En trevlig dag men många skratt - tack för det!
 
Idag har det varit full aktivitet hemma hos oss - det har grävts och härjats, i ösregn! Världens snällaste Kim är sannerligen en stjärna.
 
 

:)

Fin dag, fin kväll, fin nyhet. Känner mig lite så där extra glad och lycklig inatt när  jag ska krypa till kojs. 




Full fart mot helgen

Fredag, fredag, underbara fredag! Som du är efterlängtad. Visserligen råkar du idag infalla med den 13;onde, men just det faktumet väljer vi att utesluta idag. 
 
Har varit en fullspäckad vecka, både på jobbet men framförallt privat. Även helgen är fulltecknad, nästan varje minut inplanerad. Idag ska jag sluta tidigare, bege mig in till stan och bli lite ompysslad. Klipp och sling står på schemat, något som är väldigt välbehövligt. Ikväll väntar vi middagsgäster och på något vis ska vi få in att gratulera Niklas mormor innan dess. Hm, och städningen då...? Fick ett ryck nu på morgonen och dammsög och dammade av innan klockan slagit 06:05, det vill säga nästan innan solen hunnit vakna. Inte klokt egentligen tänkte jag för mig själv när jag sprang runt med dammsugaren i högsta hugg, hoppas verkligen inte grannarna såg mig. Men vad gör man när tiden inte räcker till (struntar i att städa tänker du med all säkerhet nu, men jag är väl lite skadad). 



Min vän "Spiken"

Stel nacke och en huvudvärk från helvetet. Ikväll har jag en dejt med min vän spikmattan. 



Isolering

Det är bara måndag och jag är nog den tröttaste flickan i världen. Om någon där ute, mot förmodan, skulle vilja ta kontakt med denna flicka per telefon eller sms så är det ingen idé att försöka. Tydligen är mitt nummer numera avstängt. Ska se om energin återkommer under morgondagen så att jag kan ta tag i det då (annars är det ganska skönt att vara lite isolerad ett tag). 

En söndag i september

En fin helg med sommartemperatur går mot sitt slut. Igårkväll blev det ett besök på Doppet innan höststängningen, tillsammans med Lasse och Emelie. På Doppet träffade vi på tre glada Hasslöbor och vips blev det en helkväll vid en bar i ett hus ner mot Garpen. Fem stycken killar vars ögon glittrade, medans jag och Emelie nöjde oss med varsin godispåse (det var ju trots allt lördag).

Idag har vi fortsatt med fixande i trädgården, fikabesök i form av Niklas Mamma med sällskap, samt beställning av häckplantor i Nättraby. I afton begav sig Niklas och lillebror Simon ut på fisketur, och jag och Mamma ut på en långpromenad. Killarna fick fångst, hela tre stycken. Vi fick också fångst, men en annan sorts fångst, händerna fulla.

När sensommaren är som bäst

Tänk att en sådan fin sommar följdes av en sådan fin höst. Ännu en dag med sommartemperatur och strålande solsken på en klarblå himmel har flutit förbi. Vi njutar - helt klart!
 
Gårdagskvällen bjöd en båttur till en liten ö utanför Hasslö tillsammans med Lasse och Emelie. Lite picknick i solnedgången, fiske för killarna och prat för tjejerna - det är sånt som man mår bra av. Idag begav jag mig ut till sommarstugan på Aspan tidig förmiddag. Blev en gó-frukost där, en långpromenad längs med vattnet med Farmor samt lite fika. Väl hemma igen har vi försökt att ta tag i trädgården. Vi har en grön matta nu, men frågan är om det är en gräsmatta eller en ogräsmatta. Vi har lite att ta itu med med andra ord. Imorgon blir det ännu mer jobb i trädgården och förhoppningsvis också beställning av den där häcken som vi vill ha på plats i höst. Är det inte det ena så är det det andra, men gillar det här med trädgårdsarbete - terapiarbete. 
 
Ut och njut!
 

.

Tagit mig in i min gamla dator, imponerad över att den fortfarande fungerar. Hittat mängder av bilder, texter och uppsatser som jag hade glömt bort. Hittat filmer - Campustjejer, kommer ni ihåg filmerna vi spelade in i samband med "Fem-över-sex-hos-mig-middagarna", då vi gav varandra poäng för maten? Ett stort leende. Fina, vackra minnen.

Morgonstund

Det är inte alla som har förmånen att se dessa vackra vidder på väg till jobbet.


Ordning återställd

Arbetstiderna på jobbet har återgått till det normala och 7,5-timmes arbetsdagar är ett minne blott. Jag har varit på mitt första IW-pass sedan i våras. Kondition är en färskvara och jag har lite att jobba för om jag ska komma igång på allvar igen. Beach 2014 känns inte så peppande, men tjejmilen 2014 kanske - någon som är på?!

Ordningen är återställd och ärligt talat känns det ganska skönt ändå (även om jag absolut inte tackat nej till ett par soliga stranddagar till).

Ett lugn

En lugn helg går mot sitt slut. En lugn helg bestående av fixande i trädgården, mysiga hemmakvällar, båttur i ösregn, mysfika hos Mormor och Morfar och en loppisrunda i Brunnsparken. Just i denna stund inväntar vi våra söndagsgäster i form av Mamma, Pappa, Lillebror Simon och Farmor och sedan blir det fisksoppa för hela slanten.
 
Årets första höstmånad har nått oss och höstvindarna med den. Men solen håller i sig och det uppskattar vi. Nu väntar en ny vecka med nya möjligheter. Gympass inbokat imorgon, som jag har längtat efter att komma igång igen.