Halloween 2011

Nog blev det en trevlig kväll alltid. Gott tilltugg, mysig tipsrunda i mörkret, fint pyntat, men framförallt goa människor! På grund av förkylningen blev det en helnykter afton för min del, men med rätt folk runt omkring en så fungerar det alldeles utmärkt att sippa på alkoholfria drinkar istället.

Tack alla ni som förgyllde gårdagskvällen!

Marcus och Lasse - första och andra pristagare

Veronica

Marcus, Per och Lasse

Värdinnan

Emelie



Halloweenfest

Ikväll är det Halloweenfest hos Linn och Marcus. Jag har genomförkyld och har knappt någon röst kvar överhuvudtaget, men det får gå ändå! De färgade linserna jag hade köpt till i afton är dock bara att glömma. Rödsvullna ögon gillar inte linser.

Tror på en skrämmande trevlig kväll!


Tjejkväll

Fredagskvällen är här, vilket känns skönt efter en hektisk vecka med en snorig näsa. Ikväll är jag sambofri och har därför bjudit hit barndomsvännen Brattan. Blir en lugn tjejkväll med lite god mat, onyttigheter och Idol. Lugnt, skönt och stilla. Morgondagen lär däremot bli mer hektisk. Halloweenfest på kvällen och mycket ska fixas och ordnas innan dess, inte minst jag själv. Dessutom får vi finbesök i form av en Helsingborgsbo. Blir nog trevligt!

Mot soffan!

En dag på jobbet

Mina bästa vänner denna arbetsdag.

Dessa fina ord, som numera pryder min dörr, fick jag av kollegan Linda.
Hon kommer att saknas på BTH, detta energiknippe!

Retur tack!

Inatt kom den. Från ingenstans. Som ett ovälkommet brev på posten. Hemska höstförkylning! Den som var (o)vänlig nog att sända den till mig får gärna komma och hämta den igen. Jag vill inte ha den och jag har framförallt inte tid att ha den.

Tack för mig.

Höstmys

Lite höstmys i höstrusket! ♥

Det stora grå

Idag kan vara dagen som Gud glömde. Eller ja, det var kanske att ta i, men i alla fall dagen då solen helt enkelt glömde att gå upp. Grått, mörkt och trist. Till råga på allt strejkade idag lamporna i lunchrummet på jobbet. Blev därför fika och lunch i ett dunkel (trots otaliga stora fönster). För att liva upp det hela tog vi visserligen fram ett par elektriska stearinljus, men ändå. Någon borde ta tag i det där med att installera vanliga hederliga lysen. Ni vet sådana där man bara trycker på en knappt och sedan tänds lamporna (och inte fem olika knappar bredvid varandra och dessutom en rörelsedetektor). Är det någon som har sett SVT:s program "Starke man" så tror jag att ni förstår vad jag menar. Det är förövrigt ett mycket underhållande program som jag varmt kan rekommendera.

Nu kom jag in på ett sidospår. Det jag ville ha sagt är att jag nu ska bege mig ut i höstrusket för en höstpromenad. Mot det stora grå!


Dagens "te-visdomsord"


Allt i en enda röra

Nya fönster är lika med inga rullgardiner uppsatta ännu. Men på hösten känns det ändå helt okej att få vakna med solen i ögonen, istället för att masa sig upp i mörkret som på vardagarna. Känner mig ganska utvilad idag och redo för en ny arbetsvecka, det har ju faktiskt varit en bra helg.

Fredagens after work på Stars var mycket trevlig och jag skrattade tills jag fick ont i magen (och lite till faktiskt). Vid niotiden bar det av mot biografen med Josse och Emelie. Svensson Svensson stod för underhållningen, vilket var okej (även om något inom mig gnager ändå att "det var bättre förr). Under gårdagen besökte vi Backaryd för att fira världens bästa morfar, som fyllt 85 år, med hela tjocka släkten. Blev en trevlig tillställning med enormt mycket mat (såklart!). Jag har en ganska knäpp och konstig släkt, men de är allt bra ändå!

Idag blir det till att ge sig ut i det vackra vädret!

Glad Morfar på 85-årskalaset


Vardagslyx

Blev hyffsat okej kvällsmat för att vara på en torsdag; räkor, mozzarellasallad, vitlöksbröd och ett glas vitt. Min skaldjursallergiska sambo ville ha kycklingklubbor (urk!) och då fick ju jag passa på att äta lite räkor. I övrigt känns livet allmänt bra idag. Inga systemfel, fönster på plats, härligt Indoor Walking-pass och en allmänt bra dag. Inte blir det sämre av att morgondagen bjuder på after work med lönetjejerna, följt av bio med några Nättrabyflickor. Det här kan inte bli annat än bra!


Renovering

Det är lite uppställt på hemmaplan just nu. På dagarna, när jag och sambon befinner oss på jobbet, råder det full aktivitet här hemma. Nya fönster ska på plats och de där fönsterkillarna är ganska duktiga på att skräpa ner. Men det blir nog bra, när allt äntligen är klart!

Because I´m worth it.

Dagen började allt annat än bra, ja egentligen en följd av gårdagens slut. Men dagen artade sig ändå ganska bra, mest tack vare mina väldigt fina arbetskamrater. Livet känns nu lite lättare igen. De är allt bra de! Igår förmiddag var jag dessutom på en hälsoundersökning på Previa, och det visade sig att jag är frisk som en nötkärna (bara att få höra det gör faktiskt att man känner sig lite friskare) - härligt!

Efter kvällens träningspass med sambon tänker jag nu unna mig en bit av något väldigt gott. Mmmm... för att jag är värd det!


.

Känner mig så fruktansvärt frustrerad. Maktlös. Förbannad. Jaha, och nu då....?

Måndagsexemplar

Har varit en måndag som har präglats av systemkrångel och stora tålamods-prövningar. Men jag har i alla fall överlevt, och till och med tagit mig igenom ett pass Indoor Walking. Nu sitter jag nyduschad i soffan med en kopp av mitt favoritte och inväntar "Ensam mamma söker".

I övrigt har ekonomiassistenten idag blivit ekonom. Befordran och ett steg i rätt riktning! :)


Dagen i bilder


Höstpromenad i Nättraby


Höstgrytan puttrar på spisen

Slog på stort och bakade kladdiga chokladmuffins..

...som jag nu har placerat i min fina kakburk!

En härlig dag! Ikväll blir det god söndagsgryta och kladdmuffins till efterrätt (såklart!) Mums!

Ett lugn.

Lördagmorgon och strålande solsken - härligt! Tror på en lugn dag med lite fix på hemmaplan, följt av en långpromenad i solskenet. Ikväll blir det sedan fest och firande av Alle. Ja, en bra lördag helt enkelt!

Det är ngt med orkidéer och denna lägenhet - de gillar varandra skarpt!


Favorit

Spenderar kvällen med att sitta bänkad framför Idol. Efter att ha varit Idol-fri ett antal år har jag fastnat i Idolträsket 2011. Och givetvis har jag en klar favorit. Hon är grym, detta lilla flickebarn!


Fredagsmys på hemmaplan



-

Äntligen fredag! Har varit en hektisk vecka och energinivån är idag låg. Det lär bli en lugn kväll, en mycket lugn kväll...

Stockholmskurs

SPV-kurs igår i Stockholm. Väldigt intressant, men man blir väldigt trött efter en sådan sådan dag där man bara matas med en väldig massa information. Då är det väldigt uppskattat att man har världens finaste sambo hemma som har fixat och donat lagom tills man kommer hem. Han är allt bra han. ♥

Nu bär det av mot jobbet. Har en hel del att ta tag i idag, en hel del....

Nyfriserad

Trött, proppmätt, nyfriserad och nyslingad sitter jag nu i soffan och tittar på "Ensam mamma söker". Har varit en lång dag och morgondagen lär bli ännu längre, då jag och Carola skall bege oss till Stockholm över dagen för kurs. Hej och hå, ett och två..!!


Värsta snyggga alien-mössan

En söndagseftermiddag

Ett träningspass och en långpromenad vid Trömtö i solskenet. Härligt! Ikväll blir det middag hemma hos Nikls mamma Anja.


Pumpafix

Min snälla arbetskamrat Cilla hade ett (gigantiskt) överskott av prydnadspumpor hemma och därför pryder nu dessa tre vårt köksbord. Höst är faktiskt ganska mysigt ändå.

Investering

Idag har vi vinterinvesterat i två nya täcken till mig och Niklas. Mycket välbehövligt, speciellt med tanke på hur kallt det är här om nätterna nu när de håller på och lägger nytt tak (takpannorna verkar skydda mycket). I övrigt har jag hunnit med en långpromenad med Josse, en fika hos farmor och farfar samt en liten svampjakt i skogen. Nu står en gryta och puttrar på spisen. Blir en kväll med god mat och slapp framför tv:n.


Fredagskväll

Blev en fredagskväll med tre vänner, i form av Brattan, Lasse och Emelie, hemma hos oss. En lagom lugn kväll med lite popcorn, Idol och någon något glas vin/cider/öl.

I övrigt är helgen ett oskrivet blad. Ingenting planerat, ingenting alls. Ganska skönt ändå. Av någon anledning brukar det hända en hel del ändå.

Kvällste

Ikväll blir det varsin kopp av mitt favoritte i mina nya favoritmuggar som jag köpte i Ullared under gårdagen. Vardagslyx!


Det finns en första gång för allt...

Ikväll serverades det tacopaj hemma hos oss, något som jag aldrig har tillagat tidigare. Det finns en första gång för allt, och pajen fick klart godkänt av både mig och Niklas. Kan vi nog tänka oss att göra om!


Gekås

En heldag med shopping är faktiskt ganska uttröttande. Kanske speciellt med tanke på att klockan ringde 04.25 i morse och att det hela involverade en väldigt lång biltur. Men vi hittade en hel del fint och hade på det stora hela en mycket trevlig dag tillsammans!

Tidigt imorgonbitti avgår bilen mot Kalmar. Det blir till att gå och lägga sig tidigt ikväll.


Mot Ullared!

Ikväll blir det till att sova i sitt gamla flickrum i Ronneby. Tidigt, tidigt imorgonbitti rullar nämligen bilen till Ullared och Gekås för en heldag med Mamma och lillebror Simon. Ska nog bli trevligt. Att jag sedan ska befinna mig i Kalmar klockan sju på torsdagmorgon för att lämna in bilen, väljer jag att inte tänka på nu. Försöker intala mig själv att man alltid orkar betydligt mer än vad man tror.


Och så var det måndag igen...

Jobb, jobb, jobb... det är det enda som snurrar i mitt huvud just nu. Det har varit mycket en tid nu, vilket är skoj, men det tar upp mycket plats bland alla tankar. Har i alla fall hunnit med att träna idag. Låta alla tankar rinna av mig och istället fokusera på att ge allt på Indoor Walking. Välbehövligt! Väl hemma hade fina sambon maten klar och tvätten färdigtvättad. Han är faktiskt inte så dum han. ♥


Söndag

En mycket lugn helg går mot sitt slut. Idag har vi verkligen inte gjort många knop. Bakat en kaka, ätit söndagsmiddag hos Niklas farmor Britta samt tagit en kvällspromenix med några Nättrabyflickor - ja, det var nog allt!

Imorgon väntar en ny vecka med nya utmaningar, en vecka som innehåller endast 3,5 arbetsdagar. Ska faktiskt bli ganska skönt.

Almö

En filt, en grill och ett par solglasögon och sedan en tripp ut till Almö. Mer än så behöver man inte för att få en fulländad lördagseftermiddag. Det gäller att njuta järnet nu innan den där ruskiga, mörka och kalla hösten når oss på riktigt.