När världen ler

Måndagkväll och kvällens träning har efterlämnat en sådan där skön känsla i kroppen. Träning varje dag i förra veckan blev det ju inte - men fyra dagar av sju tycker jag ändå är klart godkänt. Är på g nu, tillbaka, och det känns superskönt. Taggad inför att springa en mil nu. Har aldrig gjort det, men det borde jag ju fixa. Är i behov av lite utmaningar tror jag. 

Helgen som flöt förbi var fin. Efter ett morgonpass på gymmet lördagmorgon så hälsade jag på de nyblivna stadsborna familjen Olander/Franzén. På kvällen fick vi middagsgäster i form av fyra pigga Nättrabybor, en trevlig kväll med skratt och melodifestival. Söndagen bjöd på sol och promenader i vårvädret. 

Dags för ny vecka. Jag har tyckt att det har varit lite tråkigt på sistone, man går i samma gamla spår dag ut och dag in. Men den här veckan händer det faktiskt en hel del skoj. Lite utöver det vanliga som piggar upp. Och till helgen bär det av mot Växjö för en tjejkusinträff. Är liiiite oroad över hur jag (gamlingen!) ska  orka hänga med i "småkusinernas" tempo. Blir spännande. 

Ha en fin vecka! 

Vårtecken i februari

Det är mitten av februari. Det är nu det ska vara vitt ute. Snö som gnistrar i solen och som knarrar så där mysigt när man går. Men någon snö har vi inte sett till i år. Inte alls faktiskt. Inte på Hasslö i alla fall. I stället gör sig våren påmind var och varannan dag. Härligt på ett sätt, särskilt när solen tittar fram som den har gjort idag. Men samtidigt så känns det lite retfullt - våren blir inte fullt så härlig om vi inte får längta efter den ordentligt. Dessutom vill jag ge mig ut och ta vinterfotografier. Istappar som gnistrar och snö som glittrar. Isen som lägger sig som ett täcke över havet och frostbitna rutor. Har fortfarande en längtan efter skidåkning, även om jag inser att det inte kommer att bli verklighet i år. Det är bara att vänta ett år till.
 
På jobbet sägs det att snödropparna och krokosarna har börjat titta fram, men i vår trädgård så sover de ett tag till. Njuter av tulpanerna inomhus istället, det går bra det också.
 

En måndag i februari

Godmorgon! Måndag morgon och Niklas körvecka, vilket innebär bussvecka för min del. På ett sätt ganska skönt, då jag helt plötsligt får sovmorgon (åker hemifrån halv sju istället för kvart i sex). Måndagar är ofta bra dagar tycker jag. Förhoppningar omsvärmar en. Nu ska här bli bättring! Idag ska det tränas, välbehövligt efter en träningsfri vecka. Planen just nu är att träna varje dag hela veckan. Det lär ju dock aldrig att slå in. 

Helgen är förbi, blev en lugn helg på hemmaplan. I lördags fick vi finbesök från Växjö lite spontant, kusin med bihang. Hann även med lite möbelbygge, ett resultat av fredagens Kalmarbesök. På kvällen kom Möller förbi på lite sushi. Ja som ni märker - romantiska stämningen på alla hjärtans dag låg verkligen i luften. Igår fick vi ännu mer fikabesök i form av familjen ifrån Ronneby, Farmor inkluderad. 

Dags att göra sig redo för att gå ut i blåsten. Ha en fin sportlovsvecka. 

Ledig dag med fullt ös

Igår hade jag och Mamma ledig dag. Vi tog bilen och begav oss till Kalmar. Dagen började inne i Kalmar stad där vi inhandlade lite nytt till garderoben. Åkte sedan vidare till Ikea där vi både lunchade och shoppade ännu mer. Lite för mycket kanske till och med. Efter en heldag med shopping så åkte vi mot Karlskrona igen där mamma släppte av mig i stan - dags för After Work på Harrys tillsammans med bästa kollegorna. Och jo, man kan gå på after work trots att man har haft en ledig dag. Hade en mycket trevlig dag och en mycket trevlig kväll - tack alla för det! 

Idag är jag trött. Man blir det av att ha en ledig dag. 

Boosta med d-vitaminer

Soffan med en kopp te. Fortfarande ingen träning i sikte, men väl ett par promenader har det blivit. De senaste dagarna har varit fyllda med vårkänslor, solsken och plusgrader. Så otroligt skönt att det verkligen märks att vi går mot ljusare tider. D-vitaminerna - jag behöver er! 

En arbetsdag till den här veckan och sedan tar jag helg. Gillar verkligen det här med kortveckor. Men AW:n på fredag tänker jag inte missa ändå! 

Host host!

Måndag. Träningsväskan var packad i morse. Jag hade den med mig till jobbet. Jag kände peppet. Men nej. Hostan sa nej. Och väl hemma känner jag att det nog bara var huvudet som ja, för hela kroppen fullkomligt skriker ju nej. Träningsväskan står kvar på jobbet, så hoppas på bättring tills dess.

Inväntar just nu Sambon. Han hade minsann ingen hosta som sa nej, så han är på gymmet. Leker hemmafru och har maten fixad. Ikväll serveras det köttgryta hos oss. Köttgryta som inte blev klar förrän klockan 22 igår, och som därmed aldrig blev till någon söndagsmiddag. Smidig mat en måndag. 

Over and out. 

Tog en tur till stranden för ett dopp i det blå... eller inte!

Solig och fin dag idag - men blåsig! Med rejäla kläder på så tog i alla fall jag och Sambon en tur ut till Sandvik - han för att fiska och jag för att fota. Nästan så att man var sugen på ett dopp. Eller inte. Men om ett par månader så kan vi besöka samma strand iklädda enbart badkläder (istället för att ton kläder) och känna den varma sanden mellan tårna (utan rejäla kängor). Det ser jag fram emot.
Som sagt - sanden mellan tårna!
 

Tulpaner

... är mitt knark den här tiden på året. Ett sätt att påminnas om vad som komma skall; våren! Här är två buketter som jag fick i fredags - en fin bukett av min kära Sambo och en bukett av fredagsgästerna. Tack för det!
 
 

En grå helg i februari.

Igår hade jag en ledig dag. Ja jag vet att det nästan var lite väl lyxigt, med tanke på att jag var ledig i måndags också (och jag ska faktiskt vara ledig nästa fredag också!) - men när tempot lugnar ner sig efter bokslutet så gäller det att ta  ut inarbetad tid innan nästa topp tar vid. Blev en fredag med fix och städ hemma och en promenix i sakta mak (för att undvika hostattacker). Märklig hosta som jag har fått, jag känner mig inte ett dugg förkyld i övrigt. Jaja, på kvällen fick vi i alla fall finbesök i form av Sambon favorit-lillkille  med familj - lille Vilmer och hans föräldrar Andy och Frida. Vilmer höll låda hela kvällen och vi bjöd på paj i två olika former, tacopaj och hallonpaj. 

Idag råder lugnet hos oss. Planerna för dagen är obefintliga. Märklig känsla. Men ikväll ska vi i alla fall vara lite sociala i Nättraby, ska bli trevligt. 

Lägesrapport

Då var det onsdag igen, min ensam-hemma-göra-vad-jag-vill-dag, då Sambon är på jägarkurs. Oftast innebär det samma sak, slötitta på tv - något som inte sker så ofta veckans andra dagar. Kvällen till ära så har en bacillusk gjort sig hemma i mina luftrör - ska försöka att vräka den snarast möjligt. Har googlat fram att ingefära ska kunna göra underverk, så varmt vatten med ingefära är det som jag dricker ikväll. Går knappast att jämföra med ett glas rött en fredag, men det funkar! Tränade både igårkväll och idag på lunchen, med facit i hand så var kanske inte det så där supersmart. 

Måndagen hade jag ledig dag. Efter en välbehövlig sovmorgon så bar det av till Ronneby för en mor-och-dotter-dag på spa. Superskönt! Efteråt bjöd mamma mig på årets första semla (hemmagjord). Lyx så som lyx ska vara - tack för det! 

När helgen når sitt slut.

Då sitter jag här igen, uppkuren i soffan med en kopp te framför ett fat med tända ljus. Ännu en helg till ända, de går ju så förbaskat fort. 

Gårdagskvällen bjöd på god mat och trevligt sällskap ett par hus bort. Efter det var det dags för Vinterrock vid Folkets hus. Ja, och alla som någon gång har bott på en liten ort vet att om det händer något lokalt - ja då är man så gott som skyldig till att gå dit också. Blev i alla fall en tidig hemgång för min del (och en hel söndag med en Sambo som lätt skulle kunna förväxlas med en zombie). Idag började jag dagen med att ta bilen till Nättraby, för en frukost tillsammans med flickorna Franzén/Olander i Nättraby. Myspysigt! Efter en eftermiddag med promenix i det gråa vintervädret, så avslutade vi sedan denna söndagen med kroppkakemiddag hos Niklas farmor.

Måndag igen imorgon. Dags för nya ta... Eller vänta; jag är ju ledig! Lyx!