Göromål i ösregn

Regn och målning går inte ihop. Men regn och bakning är en ganska lyckad kombo. Så hittills har det blivit scones, kolakakor och kanelbullar. Nu är vi redo för sommarens fikagäster och picknickar i det gröna eller på det blå. Nu blir det film soffan. Film och regn är nämligen en annan bra kombo.


Tankar en söndagsmorgon

Legat vaken i sängen i 1,5 timme nu och tänkt att jag borde somna om. Det är fortfarande 1,5 arbetsvecka kvar innan jag kan släppa helgtanken på att jag måste sova ut så att jag orkar med veckan som kommer. Men som sagt, här ligger jag klarvaken så får väl välkomna John Blund i afton istället.
 
Hade en trevlig kväll igår med visafton på Café Greven. En blöt och trevlig kväll. Ja alltså blöt på riktigt i form av ösregn, då jag själv agerade chaufför. Sambon däremot lär vakna med ett tungt huvud idag (om han ens har tänkt vakna). Båthäng följt av livemusik på en bakgård i stan är mysigt, även om vinglaset är utbytt mot en kopp kaffe och även om kvällssolen är ersatt med skyfall. Men då Dan Viktor intog scenen runt klockan 23 så hade det faktiskt spruckit upp, och solnedgången gick att skymta. Fint det. I övrigt bjöd gårdagen på lite målning, planering av altan och bakning av Sambons favoritkaka - morotskaka!
 
Beroende på vädret (och Sambons huvud) så blir det kanske lite mer målning idag. Borde seriöst också ta tag i semesterplaneringen. Är det bara jag som blir lite stressad av semester? Tro nu inte att jag inte vill ha någon semester, nej jag har nog aldrig behövt semester så mycket som nu. Men jag önskar en mjuk övergång mellan hektisk vardag och lugn, något att varva ned med, istället för att springa i full fart in i mål och in i en vägg. Ibland förundras jag av min egna konstiga tankegång..
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar, sommar, sommar

Fredag och en och en halv vecka kvar till semestern. Strålande solsken och en lunch på stan med kollegorna är inbokad idag. Behöver jag säga att det känns bra nu? Gårdagskvällen bjöd på en tur till sommarstugan för en middag med familjen och Farmor. Kan knappt fatta att det är sommar nu, riktig riktig sommar, ni vet det där som vi längtar efter resten av året. Och semester... vi har ju inte ens bokat in något än (förutom Hasslöfestivalen såklart) eftersom den har känts så långt borta. Njut, njut ,njut!!

Ett inlägg i vardagen

Skrev ett långt blogginlägg i morse när jag satt på bussen på väg till jobbet. Ett blogginlägg om en trött tjej med en träningsväska bredvid sig. Ett blogginlägg om hur icke-flitig jag har varit på gymmet på sistone. Ett blogginlägg om att jag nu bokat in mig på ett pass, som jag kanske inte ens kommer orka gå på. Ett blogginlägg som jag av misstag sedan råkade trycka bort.

Nu sitter jag hemma i soffan istället. Och vet ni vad, jag tog mig till gymmet och nu känns det fint. Riktigt riktigt fint. Kan jag behålla denna känsla tros?

Penseldrag på penseldrag

Vi målar och målar och målar... tills det krampar i armen och vi inte orkar mer. Har nu färg precis överallt där det inte ska vara - på händer, armar, ben, fötter och säkert i håret också. Som tur väl var så hamnade det också lite färg där den skulle vara, nämligen på vindskivorna och på taket ovanför altanen.

Men vi har inte bara jobbat i helgen, nej igår hade vi en riktig slödag. Vaknade upp vid vackra Björkenäs och åt en god frukost. Åkte hem till Hasslö tillsammans med Johanna och Daniel. Medans killarna slöade i soffan så åkte jag och Johanna och badade vid Sandvik. En middag på Doppet innan skåningarna (jo Johanna, jag räknar dig som skåning nu) begav sig hemåt.

Imorgon väntar allvaret igen. Bara några ynka veckor kvar tills semestern. Kan knappt fatta det...



Midsommarafton

Tack för det mina vänner!











En dag med Lövmarknaden

Haft en ledig dag idag. En härligt ledig dag med huvudvärk (varför har jag alltid huvudvärk när jag är ledig?!). Storstädat huset grundligt och sedan blev det en tripp in till stan och Lövmarknaden för att möta upp fina Miriam. Varmt och mycket folk är inte riktigt min melodi egentligen, men att ta en bägare med Karlskronas egna glass på vackra Stakholmen är fint.

Väl hemma tog jag och Sambon en tripp till Sandvik för årets första dopp, ett svalkande dopp i solnedgången. Vi trivs bra här ute på ön.

Midsommarafton står för dörren, en dag som ska firas vid havet i goda vänners lag. Glad midsommar på er!




Terapiarbete

Tröttheten slog nu till med full kraft. Vet nu inte om jag ska glädjas åt det faktum att jag var förnuftig nog att ta ledigt på torsdag, eller förfäras över allt jag måste hinna för att vara ledig på torsdag. Ska nog fokusera på att vi ikväll ska måla istället. Att måla är bra, terapiarbete att se hur något växer fram, att man vid arbetets slut faktiskt ser ett resultat och en klar förbättring.

Några ynka dagar kvar tills midsommarafton. Vi har en någorlunda plan i alla fall vilket känns tryggt. Lite sol (utan hård blåst och regn) och det kan bli en riktigt bra dag.

"Flickorna Fniss" i Malmö

På väg hem ifrån Malmö efter en mycket trevlig tjejhelg i Skåneland. God mat, god dricka och fnittrigt sällskap är en fin kombo. Tack allihop för det!

I övrigt har veckan flutit förbi i en väldig fart samtidigt som förkylningen har haft ett hårt grepp om min kropp. En Stockholmsvisit i torsdags, där flygresan skapade stor olust för mina små förkylda öron. En fredagskväll med firande av lillebror som slutat nian. Och nu är det tydligen måndag imorgon och midsommar på fredag. Var det inte förste maj nyss?






En försmak av semestern

Fina lediga dagar har flutit förbi, fina dagar som inte bara ha gett en försmak av semestern utan också en mersmak. Sol, bad, ljumma kvällar och ledighet. Längtar nu!
Något som jag däremot inte har fått en mersmak av är den här förkylningen. Den årliga "semestersjukan" (ni vet den här som flyger på en första dagarna av semestern när man börjar gå ner i varv) kom lite tidigt i år. Tydligen trodde kroppen att jag redan gått på semester så i natt flög bacillerna på mig. Vänligen försvinn snarast.
 
 

Flaggan i topp

Två fina dagar, två otroligt fina dagar. Tog Kims båt in stan igår för lite båthäng vid Borgmästarekajen och middag på Foxen. Somnade sent i båten, men var ändå uppe i ottan i morse. Frukost på en tuffande liten båt i skärgården, en solig och vindstilla morgon är nog det absolut bästa som finns. Ja så är det, utan några som helst överdrifter. Haft en heldag med båtluffande i skärgården, klipphäng och grillning - underbart!

Två fina dagar, två otroligt fina dagar. Och vet ni vad det bästa är? Tre lediga dagar kvarstår. Livet när det är som bäst. Over and out.









Jag ska måla hela världen lilla mamma....

"Lycka är att känna arbetslust"

Något liknande brukar Mormor säga, och jag instämmer. Älskar känslan av att vara engagerad och pigg nog att ta tag i saker. Idag har vi lyckats bocka av i alla fall några saker på den milslånga att-göra-listan vilket känns skönt. Jag och sambon har målat på varsitt håll, målat i vitt. Jag gillar att måla och jag gillar särskilt att måla i vitt.

Imorgon väntar en ny vecka, en kortvecka. Kortveckor gillar vi. Se nu bara till att få fram lite sol.


Vinprovning

En lördagsfrukost bestående av ett par skivor vattenmelon och en Alvedon - det säger väl en hel del om hur fredagskvällen var? Vinprovning tillsammans med kollegorna på Castello, följt av drinkar på Stars - en mycket trevlig kväll!