Grytunderlägg

Ytterligare en liten "inblick" i vår lägenhet. Det här är ett grytunderlägg från Halmstad som jag har fått av min faster. Gillar den skarpt, trots att de båda figurerna ser minst sagt elaka ut.


.

Övning ger färdighet och jag måste säga att kvällens träningspass (Our House) var riktigt skoj! Det gillar vi!

En liten notis så här en måndagsafton för alla icke-intresserade.

Inblick 2

Ytterligare en liten inblick i vårt hem, men denna gång i vårt kök.


Inför

Igår började jag planera inför den stundande skidresa och för att tagga riktigt inhandlades nya skidkläder. Okej, det var kanske inte jättenödvändigt - men vips är jag betydligt mer taggad inför att svischa nerför de vita backarna. För nog kan jag hålla med om att jag inte är lika förväntasfull som vanligt inför denna skidresa, med tanke på vilken vit vinter vi har haft i år. Men ändå, det är ju inte alls samma sak att pulsa runt i snö på väg till jobbet som det är att stå på en vit alptopp och bara slänga sig utför ett "stup". Det kommer att bli bra det här. Jag längtar.

Och svar nej; det är inte någon som har hängt sig i vårt sovrum!



Utekväll

Hade en trevlig kväll igår. En mycket trevlig kväll till och med. Festerna har inte direkt haglat tätt de senaste månaderna och jag har haft en mycket långt uppehåll från allt vad utekvällar heter. I ärlighetens namn ger dagens känningar mig svaret på varför det har varit så. Men trevligt var det - som sagt! Men idag blir det en mycket lugn dag hemma och sedan lite firande av Niklas mor ikväll. Det här med att röra på sig, städa och åka och handla är överskattat. Soffan nästa!

Tack alla fina för igår!

.

Då var det bestämt. Om precis en vecka vid den här tiden kommer jag  att panikpacka inför resan till Sälen. Känns härligt nu när jag äntligen har bestämt mig. Jag behöver semester, något som känns i varje cell i hela kroppen (speciellt efter den här veckan). Så vad händer en fredagskväll som denna? Vad sägs om att sova och för en stund bara koppla bort att man ens existerar. Slutkörd. Hoppas att sjukdomarna kan hålla sig borta från avdelningarna i nästa vecka så att pulsen kan börja gå normalt igen.

Om det inte varit så långt hade jag mer än gärna satt mig i bilen ikväll och gasat iväg

- bara för att få lite fniss


Gryning

Morgonen gryr utanför fönstret och jag ska nu bege mig mot jobbet. Vilket skillnad det är nu jämfört med bara  några veckor tillbaka - det är ju riktigt ljust ute så här dags! Då känns det betydligt lättare att bege sig till jobbet. Att det dessutom är fredag idag gör ju inte det hela svårare om man säger så. Ut, iväg och vidare...!!


Inblick

En liten, liten inblick i vårt hem (mobilkamera)

Sälen?

Dagen artade sig ganska bra ändå. Jag tror att jag har återfunnit både Ork, Lust och Energi (även om Inspiration fortfarande är spårlöst försvunnen). Har hunnit med både det ena och det andra efter jobbet; övningskörning, besök hos familjen i Ronneby samt inköp av 50-årspresent.

På tal om 50 år. Snart bär familjen av mot Sälen för att fira Pappa som fyller 50 år. Jag står fortfarande i valet och kvalet om jag ska följa med eller ej. Men när jag ser nedanstående bild vet jag inte hur jag ska kunna stå ut med beslutet att jobba en hel vecka när jag vet att jag skulle kunna befinna mig här istället. Hm. Tufft val.


Sökes

Tappat Ork, Lust, Energi och Inspiration på vägen. Jag saknar dem. Mycket. Vänligen vänd er till undertecknad om ni hittar dem.

Rövtisdag

Jag hör en gammal arbetskollegas röst i huvudet; "Rövtisdag!". Det är ungefär så det känns, för tisdagarna är de värsta dagarna på hela veckan. Man är trött efter en arbetsdag, samtidigt som det är långt kvar till helgen. Till det hela hör att snön vräker ner idag. Snö!! Det är inget som uppskattas idag skall jag säga er. Men vad bryr sig vädergudarna om vad jag tycker och tänker. Det är bara att ta på sig mössan, se glad ut och ge sig ut i yrvädret.

Nu kör vi!

Ljushuvud

Ibland är jag så smart att jag nästan slår mig själv med häpnad. Det ni! :)

Start.

Måndag och start på en ny vecka. Efter en relativt onyttig helg hade jag bestämt mig för att skärpa till mig lite den här veckan. Efter jobbet bar det (motvilligt) av mot gymmet för ett pass. Väl hemma hade Niklas maten redo. Gyrostallrik. Gyrostallrik! Jag skulle alltså lika väl kunnat strunta i det där passet, ätit en sallad och fått tillbringa hela kvällen hemma istället. Men icke! Det var det. Imorgon är väntar en ny dag och en ny start. Ny dag och nya möjligheter. Det gillar vi.

Dagens goda gärning

Idag när vi var ute och gick en sväng längs Nättrabyån möttes vi av en hel flock änder som alla var ute efter en enda sak - en liten ynklig brödbit. Vi tyckte så synd om de små hungriga stackarna att vi gick och köpte en hel limpa som de gladerligen smaskade i sig. Slog mig plötsligt hur ofta vi slänger bröd som blivit torrt, sådant bröd som änderna halvt biter ihjäl varandra för att få en liten smula av. Så härmed vill jag uppmana er att tänka efter innan ni slänger er mat - ge den hellre till de hungriga och kalla stackarna i ån! Icke att förglömma är faktiskt att det är ganska roligt att mata fåglarna - precis som när man var liten.


Helg

Lite melodifestival hemma hos oss igårkväll tillsammans med ett gäng Nättrabybor. Trevligt! Playtones gick vidare till final och trots att jag är allt annat än ett fan av dem så glädjs mitt lilla småstadshjärta åt blekingekillarnas (gubbarnas?) framgång. Märkligt det där. Är nog en känsla som en 08 aldrig känner av.

Idag får vi en middagsgäst i form av Niklas farmor och ikväll skall vi sitta bänkade framför bingolotto tillsammans med två andra nättrabybor. Någon miljon har ännu inte trillat in, men ikväll tror vi att det vänder. Jag har faktiskt inte så höga krav egentligen, det räcker bra med en pensionärsresa till någon varm plats.


Lite bilkörning och vips hamnade vi vid Gö. En uppfriskande (läs iskall) promenix i det härliga solskenet - det är fint det. En sak är säker - jag kommer aldrig att flytta till inlandet igen!

Och vad är det med killar och stora stenar?

"Åh, där måste jag klättra upp!"

Livsfarligt!


Friday I´m inlove

Rubriken säger allt. Mot jobbet!

?

Förvirrad. Jo jag vet vad ni tänker; "Som om hon inte alltid är förvirrad!". Och det stämmer ju säkert, men för tillfället känner jag mig något mer förvirrad än vanligt. Det är som om huvudet är fullt med en massa tankar att det helt enkelt inte får plats för mer nu. Igår skulle jag träna efter jobbet. Flexade hem lite tidigare, ringde Niklas för att meddela att jag nu skulle bege mig till träningen, satte mig i bilen, rattade lite på radion och vips befann jag mig på E22:an - det vill säga på väg hem, i helt motsatt riktning från vart gymmet är beläget. Lång svordomsramsa. På grund av min sinnesförvirring missade jag därför gårdagens afro-pass.

Det finns många olika kurer man kan köpa nu för tiden, exempelvis rena porerna, rensa tarmarna, avlägsna hårväxt m.m. Är det någon som har hört talas om en kur där man dammsuger huvudet på gammalt och ge plats för nytt - vänligen kontakta mig snarast!

Hemmagjord sushi

Uteseendemässigt är jag väldigt nöjd med våra amatör-sushibitar. Smakmässigt, nja. Fortsättningsvis kommer jag garanterat att enbart äta sushibitar gjorda av proffs (det vill säga inte av mig och Niklas). Men som sagt; för ögat tycker jag att nedanstående bilder är lite av en fröjd.


Jag är mycket lyckligt lottad. Övriga ord är överflödiga.

Tavlor

Två tavlor blev inhandlade under gårdagen. Vi spräckte vår budget kan man säga men jag tror att det var värt det.



Almö

Varit en ganska späckad söndag, men en promenix i solskenet vid Almö hann vi i alla fall med. Det var fint det.


Helg

Myspyskväll igår med ett gäng killar, inklusive mina båda bröder. Minstingen Simon sov också över här i natt. Idag lyser solen på en klarblå himmel, det är vad jag kallar livskvalitet. Nu ska det bära av mot Karlshamn där vi förhoppningsivs skall göra en del tavelinköp och ikväll blir det sedan melodifestivalen i goda vänners lag. Det här med helger är sannerligen en fin uppfinning!

Ha en trevlig helg!

Mot ett rosa kort

Tiden går och det är nu ganska många år sedan jag var i extas över att det där rosa kortet äntligen var mitt. Nu ska jag agera handledare. Dagens kurs med 16-åringar och tonårsföräldrar lämnade en känsla att känna sig både gammal och ung i ett enda svep. Hur som helst var det en ganska nyttig kurs, för hur många har  egentligen koll på vad nedanstående nya skyltar betyder? I övrigt var lille Niklas duktigast i "klassen" och därmed numera en stolt (med betoning på stolt) ägare av ett körkortsspel.

Imorgon är det fredag och full fart mot helgen. Det kunde inte kommit lägligare. Ledighet (och framförallt sovmorgon) är varmt välkommet!


Onsdag.

Mer än halva arbetsveckan avklarad och bara två dagar återstår. Morgondagen bjuder på en halv arbetsdag och sedan en kurs tillsammans med sambon. Blir nog bra. Efter den korta rapporteringen är det nu dags att gå till sängs. Kanske läser några sidor ur min nya bok som min fina sambo överraskade mig med i veckan. Godnatt!


Fångad av en stormvind

Jag är trött. Väldigt trött. Jag trodde att jag var trött i söndagskväll, men ack så fel jag hade. Efter en nästintill sömnfri (men ack så stormig) natt, och sedan ett träningspass på det, är nu ögonlocken tyngre än någonsin. Så kära vädergudar, jag vore ytterst tacksam om ni skulle kunna leka hela havet stormar en annan natt istället.

Stockholmsweekend

Åter på hemmaplan efter en mycket fin helg i Kristianstad och Stockholm. Välbehövligt att lämna allt det vardagliga för ett par dar och ännu mer välbehövligt med en massa tjejsnack. Önskar att jag kunde säga att jag nu känner mig pigg och utvilad inför den nästkommande arbetsveckan, men ärligt talat känner jag mer depp än pepp. Det är långt till våren och jag saknar verkligen de där flickorna - big time - något som jag inser mer och mer varenda gång vi ses. Men det är som det är. Tack ni fina för den här helgen, den kommer jag att leva länge på!

Och nästa gång ska ni andra med - bara så ni vet! ;)


Tjejweekend på ingång

Den kommande helgen har något speciellt att erbjuda; tjejweekend i Stockholm med mina fina Campus-stjärnor. Dessvärre är vi några man (kvinnor?) kort den här gången, men fyra tappra flickor kvarstår och jag tror att vi kommer att få en väldigt fin helg med mycket fnitter. Jag är laddad!


Vem fan komponerade modemljudet?

Idag damp något hårt ner i brevinkastet, en bok vid namn "90talet.se eller vem fan komponerade modemljudet?". Jag har ikväll börjat lite smått med att läsa några sidor och förundras över författarnas sätt att skriva. De beskriver oss; 80-talisterna. Vi som ett enda folkslag, "en förlorad generation".

"Vi är ett gäng individualister med nätverkskompetens som hellre går med i en grupp i facebook än i facket. Som hellre SMS-röstar ut folk från såpor än in i riksdagen. Som hellre säljer drinkar i Second Life än jobbar på ICA. Vi är fyllda av liberala tankar. FRA, IPRED och Docklands – det är politik det. Uppvuxna med valfrihet och möjlighetsdörrar i alla riktningar, saknar vi paradoxalt nog ändå förmågan att få något gjort. Med allt detta sagt kan vi kallt konstatera att vi 80-talister är övertygade att vi kan bli allt vi drömmer om – utan ansträngning."


Jag ler. Jag instämmer. Jag tror att jag kommer att gilla den här boken. Och till bokens slutpoäng; "80-talister är en offensiv, bekräftelsekåt och lat generation som tror att kändis är ett yrke. Det är 90-talets fel att vi blev som vi blev.".


Klant

Vill bara rapportera om att nya brödkniven på jobbet är vass. Kan vara bra att veta. Ja kanske inte för er få som läser den här bloggen, för mig veterligen hör ingen av er hemma på BTH. Hur som helst kan det kanske vara bra att veta att man helst bör hålla mig och knivar isär från varandra. Av någon outgrundlig anledning brukar nämligen min knivanvändning alltid sluta i att jag skär mig. Det blöder och gör ont. AJ! Och skär jag mig inte kan man ju alltid ge sig tusan på att jag ska få ett brännmärke istället.

Oj, märkte plötsligt att det här kan missuppfattas. Jag vill genast mota bort alla era tankar om att detta kan vara något destruktivt beteende som jag tar till vid ångestladdade tillfällen. Jag är helt enkelt bara klantig. Väldigt klantig. Kanske till och med världens klantigaste. Nu ska jag ta min onda hand och gå till sängs!

Morgon

Morgonen gryr ännu en gång. Jag är trött och ärligt talat hade jag mer än gärna velat krypa ner i sängen på nytt. Men icke! Idag väntar dock en kortdag på jobbet då det i eftermiddag skall klippas och slingas för fulla muggar. Mer än välbehövligt!

Bara att ta ett djupt andetag, på med ett leende och sedan bege sig. Ha en fin dag!