Adventspiff

Idag har vi adventspiffat på jobbet. Så roligt kan man ha när ekonomisystemet ligger nere en hel eftermiddag på grund av uppdateringar. Adventsljusstakar, stjärnor och till och med en julgran åkte fram. Just nu lullar jag runt hemma till tonerna av julmusik. Jo, jag har nog kommit lite i stämning nu. Inhandlade en ny adventsljusstake igår samt slog in den första julklappen. Ska ju inte julpynta här hemma då allt ska vara nerpackat i flyttkartonger inom två veckor, men en liten stjärna kan man väl få sätta upp ändå?
 
Nu ska jag göra mig iordning och sedan bär det in till stan och Castello för en bit mat med kollegorna. Eller göra i ordning... det är inte så lätt att piffa till sig när ögonen nästan är självlysande röda. Kollegorna befinner sig just i detta nu på varmbadhuset, något som jag med mina röda ögon fick hoppa över. Men ändå - tror på en trevlig torsdagskväll! Imorgon tänker jag skolka en aning och vid lunchtid bege mig mot Kalmar för att gå på julmarknad på Kalmar slott tillsammans med fina Johanna. Det gillar vi!

Mitt kontor

Rödögd

Orkeslösheten har lagt sig. Inte fullt så täppt i näsan längre. Taggtråden i halsen har blivit något mjukare. Vad händer då? Då blir plötsligt ögonen helt rödsprängda och heshet uppstår. Just idag dessutom - när vi har hållt utbildning i Karlshamn. "Goddag allihop! Vill bara inleda det hela med att poängtera att den här whiskeyrösten och dessa rödsprängda ögon endast beror på en rejäl förkylning och inget annat. Nej alltså på riktigt!". Riktigt så inledde jag inte det hela med, men ändå. 
 
I övrigt har det varit en bra dag. Campus i Karlshamn visade sig vara ett riktigt guldställe - vilken utsikt!

Lördagskväll

Trött, snorig och gnällig med en ond hals. Trodde att jag hade en ensam hemmakväll tillsammans med en bunt näsdukar att invänta, men så blev det inte. Istället ska jag slå mig ihop med en förkyld Miriam och så kör vi en kväll med lite god mat och bio. Det blir nog bra. Jag har ju trots allt vilat hela dagen.

Kära Bacillusk!

Hoppas att du känner dig allt annat än välkommen och att du ser till att dra vidare så fort som möjligt. Visserligen har du varit vänlig nog att hålla dig borta ovanligt länge, det var ju ett bra tag sedan sist jag kände känslan av orkeslöshet, en svullen och öm hals och en täppt näsa. Ta nu inte miste och tro att du har varit saknad - nej din frånvaro tar jag tacksamt emot. Nu ska jag bara se till att fördriva dig med lite lugn och ro samt c-vitaminer i alla dess former, och sedan hoppas jag att du förstår att du bör hålla dig borta minst ett år tills nästa gång du beslutar dig för att beslagta min kropp.
 
Det var allt för mig. Känn dig hotad!

Botemedel?

Surfar omkring bland hälsobutikerna på nätet, på jakt efter något som botar trötthet. Hur är det ens möjligt att känna sig så här trött trots att man är noga med att komma i säng i vettig i tid (visserligen ringer ju klockan okristligt tidigt varje morgon, men ändå)? Mörkret tar musten ur mig fullständigt. Hittar dock ingen solenergi som man kan köpa på burk. Däremot har jag dagen till ära bokat in mig och Niklas på något spännande - en inomhusstrand här i Karlskrona. Vi ska sitta i varsin solstol med en juice-drink i handen, stoppa fötterna i varm sand och lyssna på inspelat vågbrus. Visst låter det lite skumt?
 

Dimma

Ett dimmigt Karlskrona en vanlig måndagskväll. Som den fotonörd jag är kunde jag helt enkelt inte låta bli att plocka fram mobilen idag när jag var på väg till gymmet, trots att fingrarna värkte av köld. Ren dumhet.

Lördag

Blev en väldigt trevlig kväll igår ändå. Höll mig pigg ovanligt länge för att vara mig (somnade inte en enda gång) och blev en hel del goda skratt (stortjut). Gick till Statt och konstaterade att det har händer något mellan ålder 18 till 26 år, och jag kände mig helt enkelt... gammal! Men som tur är finns ju Stars & Stripes, där man snarare sänker medelåldern än höjer den. Kom i säng när klockan var närmre halv tre - får man väl ändå se som en lyckad tjejkväll!
 
Så vad händer mer i mitt otroligt spännande liv (kan tro att ni sitter på helspänn nu!)? Vårt hem förvandlas mer och mer till en krigsplats. I ena änden av lägenheten kan man bygga en krigsborg av kartonger och i andra änden kan man göra stridsflyg tillverkade av reklamtidningar (sådant man ska slå in ömtåliga ting i). I veckan anlände våra nya rullgardiner (min lycka var total). Samma dag anlände en liten box som trådlöst ska kunna koppla ihop datorn och tv:n i vårt nya hem (sambons lycka var total). Idag ska vi bege oss till Hemma-butiken och beställa duschdörrar. Kanske tar jag en tur till Sängjätten också och inhandlar lite till det nya sovrummet. Om en månad är vi på plats i vårt nya hem. Bara en månad. Kanske kan jag till och med börja packa lite i helgen?

Tjejkväll

Taggar inför en tjejkväll i stan. Eller taggar och taggar, gäspar mest stort och funderar på om jag blir hängd ifall jag somnar i soffan på festen innan klockan slagit nio. Nej, skärpning nu! Efter ett par glas ska jag nog piggna till. Glas ja... slog mig för stund sedan att jag varken hade vin, cider eller öl hemma (eller en bil!). Sådant händer nog bara mig, alla andra tycks vara betydligt mer välplanerade och ordningssamma. Funderade ett tag på att köra en fest a'la 15 år och ta med mig en häxblandning, men tror inte att det skulle vara någon vidare hit. Nej, det får bli lite drinkar i afton. Mycket att ta med sig på bussen (definitivt 15-årsvarning att bära runt med en skramlande påse en fredagskväll - barnbiljett på det), men det blir nog bra ändå.
Om en stund så..

Höstens små glimtar

När de färgglada löven har fallit återstår enbart en sak med hösten - mörker. Det är mörkt när man går till jobbet och det är precis lika mörkt när man går hem. Just den här veckan är det min buss-vecka, det vill säga den här veckan är det Niklas tur att ta bilen till jobbet (något som inträffar vad femte vecka så jag kan inte klaga). Faktum är att det här med att åka buss har sina fördelar, exempelvis vardagsmotionen. Idag när solen äntligen sken, efter ett par dagar då vädret bara har bestått av en grå massa, bestämde jag mig för att gå ifrån jobbet några minuter tidigare och ta en promenad innan mörket åter lagt beslag på dagen. Och eftersom jag inte hade någon bil kunde jag lika väl promenera in till stan och ta bussen därifrån hem. Perfekt. Knäppte några bilder med min kära mobilkamera på vägen. Det här med riktiga fotografier blir det inte så mycket av så här års.
 

Tacksamhet

Sorgen som uppstår när man slagit sig ner på bussen och inser att man tappat sin favorithandske. Lyckan som uppstår då man tagit bilen tillbaka till Bergåsa och ser att någon vänlig själ hängt upp favorithandsken så att ingen ska trampa på den. Jag gillar mina handskar.
 
Ibland krävs det inte mycket för att bli glad.

Snyltare

Har sjunkt ner i soffan framför Solsidan efter en riktigt snyltar-dag. Frukost på Hasslö, tog bilen ett par hus bort och blev bjudna på fika, en långpromenad på Tromtö och sedan avslutade vi dagen med en middag hos Niklas Farmor. Oroa er inte - vi har hunnit trycka in ett gym-besök också så vi ska inte rulla fram än i alla fall. Sa jag att vi blev bjudna på middag i Ronneby igår också?
 
Ny vecka, nya utmaningar.
Tromtö-får

Födelsedagsfirande

Födelsedagen är förbi, men inte firandet. Gårdagen bjöd på lite skönsång från kollegorna, paketöppning på hemmaplan, en middag för två på Antons och filmmys på hemmaplan. Precis lagom! Idag bär det av hem till Mamma och Pappa för en födelsedagsmiddag kombinerat med fars-dags-firande. Men innan dess har vi en del att ta itu med - förrådet ska rensas och det ordentligt. Nu kör vi!
 
 

26.

Så här ser alltså en helt nybakad 26-åring ut. Inte några nämnvärda skillnader ifrån en 25-åring, möjligtvis lite tydligare ringar under ögonen men det bör helgens sömn kunna bota.
 

25.

 Att få sätta sig ner efter jobbet, med en tidning, en kopp kaffe och en liten chokladbit, samtidigt som man blir ompysslad - det är lyx det! Ju äldre man blir desto mer uppskattar man kanske det här med att gå till frisören. Idag tycktes jag nämligen uppskatta det lite extra, och mycket riktigt blir jag ju också ett år äldre under morgondagen. Min födelsedag. Förr var var den förknippad med en kittlande känsla, men den har numera en annan betydelse. Åldersnojja? Nej, men jag kan inte längre se poängen med att fira att man har blivit ännu ett år äldre. Men något ska jag ju såklart hitta på imorgon - en middag för två på Antons är inbokad. Lite lagom för en gamling som mig. 
 
Det var vad 25-åringen hade på hjärtat denna afton. Återkommer när det är definitivt att jag är närmre 30 än 20.
 
 

Tankar

Dagarna far förbi i en rasande fart och jag spenderar allt mer av min vakna tid med att fundera på vårt framtida hus och hem. Hur skulle det bli... tänkt om...fast... undra om... å andra sidan... Och så fortsätter det!
 
Behöver jag säga att jag längtar nu? Galet mycket!
 

Spontanitet

Det här med en spontan Halloweenfest kan vara väldigt bra. Hade en mycket trevlig kväll igår, kanske just för att den blev så där väldigt spontan. Tack alla inblandade!
 
Har nu sjunkt ner i soffan med en kopp kaffe. Spenderat förmiddagen med en frukost på Hasslö, en titt på huset och en sista svamprunda för i år. Om en stund ska vi bege oss iväg för att lämna iväg vårt gamla soffbord och sedan blir det en runda till kyrkan där de idag ska hedra alla de som har gått bort under året. Avslutar dagen men en myskväll hemma med lite god mat. Jag gillar söndagar!
 

Bus eller godis?

Sitter just nu och inväntar våra middagsgäster. Eller middag och middag - det bjuds på hemmagjord pizza i afton. Efter det bär det av på en lite spontan halloweenfast. Inte lätt att klä ut sig när man inte börjat förbereda sig förrän någon timme innan. Här har ni mig i alla fall, i all fägring. Visst är jag snygg? Och visst är mina brillor stentuffa? Faktum är att det är mina glasögon som jag har använt på riktigt en gång i tiden. Men det var många år sedan nu, över 20 år sedan faktiskt, så det borde ju vara preskiberat. Över 20 år... jisses tänk att jag också har blivit stor!
 
En ipren och skål!

Alla helgons dag

Idag har jag haft en Camilla-och-Farmor-dag. Det är mys! En tur till Bräkne-Hoby och den nyöppnade Mairo-butiken, Hallabro och Harrys möbler samt en tur till Bredåkra och Farfar. Inte köpte vi något, men vi kom i alla fall hem lite nyinspirerade. Sa hej till Farfar och tände ett ljus. Har inte varit där sedan begravningen och det hela känns fortfarande som en främmande tanke. Avslutade vår dag med en "go-fika" hos Farmor.
 
En fin dag. Ibland behövs det sådana här dagar, mer än vad man tror.
Ett ljus för Farfar. <3

Ledighetens effektivitet

Skrev jag inte igår att jag skulle ta sovmorgon idag? Hm, det gick ju sådär. Vaknade till när sambons väckarklocka ringde vid 05:30 och sedan var det kört - det gick bara inte att somna om. Nåväl, klockan är inte ens halv elva ännu men jag har ändå hunnit städa lägenheten, äta en frukost tillsammans med morgontidningen och måla både ett bord och en pall. Inte illa! Så nu då? En promenad kanske i väntan på att tvättiden ska börja? Fast kanske skulle börja med att fixa till mig lite först och byta från "målarstänk-kläder" till en lite mer civiliserad outfit.

Fredagskänsla en torsdag

Nyss hemkommen ifrån ett 86-årskalas med god mat. Mätt och belåten har jag nu kurat upp mig i soffan med laptopen i knät. Imorgon är jag ledig. Det ni! Beslöt mig för det idag och det är nog ett av de bättre besluten jag har tagit under den här veckan. Varför? Tja, jag känner helt enkelt för det. Alla andra har ju höstlov - varför ska inte jag få ha det?! Vad jag ska göra? Ja, någon bil har jag inte imorgon så blir svårt att ta sig någonstans. Har mer tänkt mig att sova lite längre, städa hemma inför helgen och ge mig på att måla ett soffbord. Om vädret vill kan jag tänka mig en promenad, annars kan jag även tänka mig att krypa upp i soffan med en bok. Låter inte det som en ganska bra fredag? Behöver det här just nu.
Niklas farmor Britta 86 år