Gårdagskvällens biverkningar

Lina fick sina födelsedagspresenter under gårdagskvällen. Gissa om hon blev glad?! Bilderna säger mer än tusen ord - helt klart!

I övrigt känner jag inga vidare biverkningar. Ingen huvudvärk eller liknande - sköönt! Däremot har jag väldigt ont i näsan (!!) som jag under gårdagen fick förklarat för mig är av "standardmodell" (Eh, hur fan ser en näsa utav standardmodell ut? Jo tydligen som min men är det positivt eller negativt? Hm...) Finns för övrigt en hel del glas att diska, en hel del flaskor att slänga och en hel del popcorn att dammsuga upp. Det ska göras innan Josse inträder Växjö för att lägenheten ska se någorlunda respektabel ut (borde nog göra mig iordning själv om jag också ska se lite respektabel ut).

Ikväll är det fest igen som gäller - denna gång inträder vi Sivans! :)

image627image628

Kvällens citat

Tidig hemgång. Jag är trött.

Kvällens citat:

"Hjäääälp! Han är tysk och jag vill inte ha honom! Han luktar illa, han luktar rök!"

"Är du svensk? Men du är ju inte blond?!"
(sades ju givetvis inte till mig!)

"Han som står bakom Camilla, han är fruktansvärd men ganska underhållande...."

"Älmhult... det ligger i Halland!"

Öppet brev till Josse

Jag ska tydligen ha förfest här ikväll, så du skulle bara våga att antingen ringa mig tidigt imorgon bitti eller helt plötsligt dyka upp utan förvarning. Innan jag släpper in en levande människa här imorgon ska jag själv ha vaknat till liv samt städat ut alla minnen från kvällen. Hehe - bara så du vet!

Underbara, efterlängtade fredag!

Skulle haft sovmorgon idag men vaknade superpigg klockan sex. Hm, så kan det ju vara..

Dagen kommer bestå av slutseminarie och opponering. Får väl se hur långt ner vi blir sågade. Hehe! Efter det blir det shopping i stan, bland annat ska systemet belägras. Ikväll blir det party party på Campus. Mycket efterlängtat och mycket länge sedan sist! Får dock se till att det blir en någorlunda lugn afton för imorgon blir det ännu en utgång då Josse kommer på besök. Wiiihuu! Med andra ord finns det mycket att se fram emot (i alla fall efter det att seminariet är gjort)!

image626
Haha, fruktansvärd bild men kul afton!

En dag på biblioteket

Intressant dag på biblioteket. Malin var på hugget och delade ut elakheter till höger och vänster. Hehe! Fast superelak är hon såklart inte, det kan jag absolut inte påstå med tanke på att hon ska bjuda mig och Johanna på mat ikväll!

- Han låg och kollade in min rumpa hela tiden, kändes ju inte så bekvämt precis.
- Men varför la du dig inte på rygg då?
- Men där finns det ju inget att kolla på precis...

HAHA!



Känsliga ombedes att inte läsa det här

Fan. Fan. Fan. Känner mig som världens förrädare. "Bra Camilla, då räknar jag iskallt med dig nu då!". Helvetes j*vla skit.....

Ursäkta svordomarna - men jag varnade i förväg!

Världens falskaste människa?

Vilket vackert väder det är ute. Solen strålar på den klarblå himlen, glittrar så fint i snön (även om jag helst hade sett att marken var snöfri).

Dagen kommer att bestå av att läsa diverse uppsatser, skriva en opponering samt lite planering inför morgondagens presentation. Johanna har varnat mig för att deras uppsats är ett sömnpiller - tur att jag har kaffe redo i skafferiet ifall sömnpillret skulle bli allför starkt.

Har en del telefonsamtal jag måste ta tag i idag också. Suck. Helst av allt hade jag velat avstå från allt.... Känner mig som världens falskaste människa.

En dag i Älmhult

Så var vi tillbaka i Växjö igen efter en dag i Älmhult. Träffade till och med på Hanna, kusinens flickvän. Kassörskan på Ikea var ingen höjdare. Inte mycket jag fick betala för mina saker om man säger så. Klagar dock inte, kassörskan kanske såg att jag var en fattig student och ville vara lite givmild - bara att tacka och ta emot! På vägen hem från Älmhult ägnade jag och Johanna oss åt att vara spioner. Mycket spännande yrke som jag tror att vi är lite av specialister på!

Har efter ett halvårs letande äntligen hittat en ram till mina smårbröder (kanske inte identisk med den jag egentligen hade i tankarna men den får duga!). Har även inhandlat en hushållspappershållare så nu ska jag bara knalla iväg och köpa hushållspapper också.

Kvällen ska spenderas hos Johanna - saft- och kexkalas - det ni! ;)


image625'
Jag gillar min nyinköpta ram även om jag inser att speciellt en av bröderna kommer bli sur när han ser vad jag har placerat i bokhyllan. Hehe!


Klara, färdiga... GÅ!?

Öh, rubriken blev lite märklig, för att inte säga missvisande. Klara och färdiga är vi i alla fall med grupparbetet (Underbart!). Gå ska vi kanske inte göra, men väl åka till Älmhult om en stund! Ska på arbetsintervju (inte alls speciellt nervös, väntar mig knappast att jag ska få jobbet) och givetvis ska jag och Johanna ta en sväng in på Ikea också. Wiihuu!

Fröken Duktig

Tänk vad mycket man kan få gjort när det inte är något "vettigt" på tv. Helt plötsligt är tvättkorgen tom. Lådan i hyllan är städad. Räkningen betald.

Nu ska jag bara ta tag i disken också sen blir det nog sovdags. Fröken Duktig är tillbaka! :)


Hittade en text i lådan jag städade ur. En text från förr, eller ja, "förr" i det här fallet ligger mindre än ett år tillbaka. Märkligt hur tankarna gick då. Idag är allt annorlunda, idag finns ett hopp, ett ljus och en saknad.

Alperna

"En hälsning från alperna.
Här är det fruktansvärt kallt,
men det är inte allt:
jag är kinkig och ständigt nysande,
läget är inte direkt lysande.
Lyckligtvis finns det gott med bier,
und es schmeckt viel gut enligt mir.
Hoppas du har det bra där hemma,
nu ska jag åka lift
(jag vet att det rimmar illa,
jag har druckit så mycket öl att jag kommer trilla).
Hälsningar Emelie"


Hehe - låter hääärligt att vara i Alperna! ;) Arbetet är så gott som färdigställt nu - underbart! Ska bara läsa igenom allt ikväll och sedan träffas en timme imorgon. Nu tänker jag nog bege mig ut på en cykeltur - mot Willys för att inhandla något att förtära. Kvällen i övrigt kommer att spenderas i min ensamhet på hemmaplan. Inte har jag något att göra direkt. Ska försöka att inte klaga utan bara njuta av att vara ledig för en gångs skull!

Halmstad

Påsken är över (i alla fall om ett antal timmar). Jag har åter igen landat i Växjö efter några dagar hemma i Ronneby och några dagar i Halmstad. Känns tomt att vara tillbaka - det är så tyst! Både i Ronneby och Halmstad är det alltid tjo och tjim. Här är det bara jag, brummandet av datorn samt tv:n. Det är då bloggandet kommer in - någon att konversera med då ensamheten slagit till!

Igår anlände vi till fasters fina hus i Halmstad. Vid fyra-tiden anlände faster, kusin, farfar och den nyblivda 75-åringen (farmor). Farmors ansiktsuttryck när hon såg oss var obeskrivligt - gick inte att ta miste på att hon blev glad i alla fall. Kvällen spenderades på "Fridolfs Krog" (eller "korg" som Simon trodde att det stod). Serverades god mat i gott sällskap till en nota som absolut inte hade hört hemma i en studentbudget. Alkoholen flödade (Niklas övertygade mig om att det inte var någon fara att dricka trots pencilinkur), det stank vitlök om oss och Simon blev en riktig kändis på restaurangen - "Korvkillen", där det endast är riktig Ica-Allköps-korv som gäller.

Idag på förmiddagen tog vi en biltur ut till fasters andra fina hus i Ugglarp. Där blev det traditionellt firande av farmor (det är idag hon fyller år) med smörgåstårta och marsipantårta. Begav oss hemåt på eftermiddagen och familjen släppte av mig här hemma i Växjö. 

Är det nu allvaret skall börja igen? Suck.. 


image610 
"Nämen nää.. är ni här?!"
image611 
Skit i pencilinen - farmor fyller bara 75 en gång! :)image613 
Farmor på "Fridolfs krog" med en drink!image615 
"SKÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!"image614 
Lillebror Simon, även numera kallad "korvmannen"image616 
Kusin Anna med sin efterrättimage617
 Födelsedagsbarnet med sin efterrätt - ännu en drink! ;)image618 
Faster försöker sig på en snygg pose! image619 
Lille kusin Filip (som inte alls är speciellt liten längre!)image620
Uppdukat för kalas i Ugglarpimage621 
Farmor öppnar paket
image622image623image624
Farmor och Anton väntar på att hugga in på tårtan!

En påskafton på hemmaplan

Påskafton. Två påskägg ligger och vilar inne på mitt rum (och jo; några godisbitar fattas det allt). Imorgon bär det av mot Halmstad för "överraskningsfest". Niice! 

Egentligen borde man väl gå ut ikväll. Hade varit superkul! Men nu är det som det är (pencilinhelvete)! Hinner förmodligen inte träffa Josse heller. Med andra ord ser det ut som om det blir en lördagskväll hemma hos far och mor. Min huvudvärk säger mig att det nog är bäst så ändå..    


Förhoppningsvis har jag ÄNTLIGEN lyckats övertyga Josse om att komma och hälsa på mig i Växjö - nästa lördag då jävlar! ;)


Ögonen

Märkliga drömmar inatt. Hur vore det om..? Hur skulle det kännas att...? Tomt? Ensamt? En liten form av lättnad? Hade jag någonsin vågat? Ögonen var värst, de sorgsna ögonen..

Snart bär det av till Mormor och Morfar för påskfirandet med hela tjocka släkten.

Glad påsk på er!

Såå.. Nu var jag nog så färdigpackad och färdigstädad som jag kan bli idag. Vill bara passa på och önska alla Campus-stjärnorna en riktigt Glad Påsk innan jag drar mot sydligare breddgrader (Blekinge)! Njut av er lediga tid från Campus de här dagarna - ses åter i nästa vecka!



Ett tips till alla som ska träffa mig i Påsk
Verkar jag ovanligt förvirrad i helgen beror det på TVÅ saker:
1. Jag hittar inte min klocka. KATASTROF för mig som är väääldigt klockberoende!
2. En av biverkningarna till pencilinen är förvirring. (väldigt bra att skylla på!)

Tentan avklarad

Tentan gjord. Gjorde så gott jag kunde utifrån de bristfälliga kunskaper jag hade. Nu ska jag tokstäda och tokpacka och förhoppningsvis hinna med den tidiga bussen mot Ronneby - lovely!

Suck!

Okej, jag kan ingenting inför morgondagen - det av en bra anledning (i alla fall enligt mig själv och antar att jag är min värsta kritiker). Så vad har jag gjort för att styra upp situationen idag (för idag har jag ju ändå mått lite bättre)? INGENTING! Läst igenom mina anteckningar EN ENDA gång.. Vad är det för idiotiskt? Varför inte försöka att lära mig det lilla jag har svart på vitt? Varför bara lägga mig ner, hissa vita flaggan och skrika "Jag ger upp!"? Vad är det för jävla stil? Var är motivationen? Var är viljan? Vad är det här för mesig attityd? Är det sån jag har blivit? Vad hände med den gamla Camilla?


Suck.. trött på allt och mest av allt är jag trött på mig själv!

Starkare

  • Telefonmöte på bibblan med Carole, verkade som om vår uppsats inte var ett hopplöst fall trots allt (sköönt!)
  • Tog sällskap med Johanna upp mot Ica. Nästan framme kom jag på att jag lämnat plånboken hemma. Suck! Johanna blev räddaren i nöden som fick bistå med ett pengar-stöd.
  • Givetvis hade Ica tillgång till ALLA mina "tur-grejer" (som jag traditionsenligt BÖR ha på tentan), den här gången var det dock inte så viktigt då även hoppet övergett mig. Inhandlade därför (hör och häpna) en Loka med helt NY smak, en liten ask Extra (observera dock att jag redan har öppnat den) och något nytt tuggummipaket (som annars är superviktigt) blev det inte.

Just nu känner jag mig mycket starkare (i alla fall just i detta ögonblick), om inte fysiskt så i alla fall mentalt. Ser fram emot morgondagen, ser fram emot att få komma hem, få ta lite påskledigt, ser fram emot att få överraska farmor i Halmstad på söndag, ser till och med nästan fram emot att få sätta igång med vårt grupparbete så att det blir färdigställt på ett ordentligt sätt den här gången. Ser dessutom fram emot att få flytta ihop med Johanna, även om det är lååååångt kvar tills dess! Är det någon som hittar någon snygg ROSA kristallampa kan ni väl hojta till - DEN ska vi ha!

Har ingen tentaångest inför morgondagen, har inte ens bestämt mig för om jag ska gå dit eller inte. Får se vad jag känner för imorgon bitti! En tenta mer eller mindre i eftersläp kan väl ändå inte spela någon roll. Kursen är dessutom långt ifrån ointressant så att läsa in mig på den en gång till ordentligt gör egentligen inte så mycket (bara det inte blir i anknytning med en annan tenta). Skönt att inte känna någon press, skönt att inte ha någon anledning till att bli besviken, skönt att bara vara...


Förhoppningsvis bättringsvägen på riktigt den här gången!

Usch igårkväll var allt bara skit. Orkade inte med mig själv och än mindre några andra. Insåg inte att det kunde vara så ansträngande att ta sig fram och tillbaka till biblioteket. Helt slut i hela kroppen när jag kom hem (ska tilläggas att det inte tar mer än två minuter att ta sig dit). Tårarna strömmade nerför kinderna när jag tidigt på kvällen la mitt trötta huvud på kudden och somnade in.  

Idag känns det mycket bättre, vaknade upp i morse utan feber - underbart! Tenta imorgon, mindre härligt.. Ska väl gå dit och se hur den ser ut men har inga större förhoppningar om att kunna klara den, kan man knappast ha efter att ha tentapluggat totalt kanske 6-7 timmar den här veckan. Hade ju tänkt hårdplugga lördag, söndag, måndag, tisdag och onsdag men kroppen ville något annat, något helt annat!

Imorgon bär det av mot Ronneby också - längtar, längtar, längtar..  Och på söndag bär det av mot Halmstad där vi ska överraska farmor som fyller 75 år. Hon ringde nu på morgonen och jag fick ljuga henne rakt upp i ansiktet (genom telefonen då) och säga "Men vi hörs ju på måndag, ska ringa och säga grattis då!". Hehe, hon har ingen aning om vad som väntar henne! :)


....

Bättringsvägen var nog fel ordval. Känns som om jag ska falla samman...

Hur jag än gör blir det fel. Känner att jag måste vila, bara vila bort all skit - sova, titta på film och annat man gör när man är sjuk. Samtidigt kan jag inte göra det, drabbas hela tiden av en skuldkänsla - tenta på torsdag och jag kan ingenting - måste plugga, måste plugga, måste, måste, måste.. Det hela slutar med att jag sitter där med boken utan att lära mig ett enda dugg då orken inte räcker till.

En väktablett några timmar innan sovdags är förmodligen ingen bra idé. Att gå och lägga sig nu är förmodligen ingen bra idé det heller, kommer bara sluta med att jag vaknar mitt i natten och inte kan somna om. Har i alla fall varit på bibblan nu ikväll och återlämnat boken samt skrivit ut lite papper så kan nog bli en heldag i lägenheten imorgon också, möjligtvis en sväng till Ica.

Fan vad jag längtar till torsdagkväll.....

Godnatt!

Världens bästa "Ammai"

Världens snällaste Moster Ann-Marie (eller "Ammai" som jag sa när jag var liten) kom just förbi med en hel ica-kasse fylld med äpplen, apelsiner, bananer, vindruvor och tre stycken chokladbitar - så kallad krya-på-dig-mat. Finns det någon snällare? :)


Bättringsvägen mån tro?

Ätit lunch, var till och med hungrig - lycka!

En viss person har tydligen njursten, legat på sjukhus och blivit ipumpad en massa morfin. Jag ska verkligen inte klaga över mitt ryggonda..

Tydligen snö hemma i Ronneby också. Jag som sett fram emot att kunna plocka vitsippor hemma vid påsk, för några sådana har jag inte sett till i Växjö. Suck!




Har nu till och med fått i mig lite kaffe - kanske kan få lite uträttat idag ändå! :)

Mornarna är värst

Inte alls bra idag. Mornarna är helt klart värst (nätterna också kanske). Tänk om det är så här på torsdagmorgon, kommer helt omöjligt kunna ta mig till tentasalen. Ryggen värker väldigt, känner mig som en gammal kärring. Kan i alla fall meddela mina extramammor att jag druckit fruktdrycken nu på morgonen - så det så! Hoppas bara på att värktabletten ska börja verka snart så jag kan bli som vanligt igen.

I övrigt är det ännu mer snö ute idag. Plogbilen drog nyss förbi. Inte klokt det här. Tur att jag skall stanna hemma större delen av dagen.  

Nyponsoppa.. eh fruktdryck menar jag!

Vårt grupparbete är en katastrof. Hur ska vi kunna fixa till allt det här? Tentan innehåller många specifikfrågor - perfekt nu när jag läst så mycket - NOT! Har jag någon ork att bry mig - det är väldigt knappt!

Johanna och Malin har nu tvingat mig att inhandla nyponsoppa.. eller nej, förlåt Farfar; FRUKTDRYCK heter det (Provivas nämligen). "Du måste ju äta när du tar medicinen, annars blir du aldrig frisk!". Kanske är tur att jag har ett par extra mammor här på Campus. Hehe.
 
image609

Duktig

Har varit duktig idag. Lyckats få i mig lite soppa, blivit av med diskberget samt läst lite i boken. Betydligt mer än vad jag i morse trodde skulle kunna vara möjligt. Mycket stolt! Hehe. 

Är inte alls engagerad i tentapluggandet. Känns som om det redan är kört och att jag därför inte behöver bry mig. Orken räcker inte till för att jag ska kunna få in en hel bok.


Aprilväder i Mars

Igår var det tio plusgrader och sol i Växjö. Då jag cyklade in till apoteket gick folk klädda i vårjackor. Idag är marken helt vittäckt. Så mycket snö som det är idag har det nog inte varit i Växjö på hela vintern.

 Vädergubben har fått fel för sig - påsken kommer tidigt i år, det vill säga det är inte april än! 

image608 
Dagens utsikt från min franska ballkong


Illamående.. Fick dock i mig ett glas mjölk nu på morgonen men nu mår jag ännu mer illa. Skittabletter!

Vi

Vi träffades liksom på chans, på nåt sätt ramla vi in i varann och tänk att något som jag trodde var så svårt kunde vara så lätt. Vi träffades liksom på chans, två katter i skydd ifrån regnet någonstans och aldrig har kärlek drabbat mig så och jag vet att jag är hopplöst svår ibland.

- Lasse Lindh -

Brrrr...

Huu.. frossan är tillbaka. Nog dags att stänga av här och gå och lägga sig. Brr... Förhoppningsvis är det en helt ny (och frisk) människa som vaknar upp i min säng imorgonbitti - en människa som känner ett enormt sug efter att sätta sig ner med boken " Strategic Entrepreneurship".

Godnatt!

Soppa?

Borde faktiskt äta något. Har fortfarande inte fått i mig mer än en apelsin och ett antal glas med bubbel-vatten idag. Är ändå inte hungrig men ack så orkeslös. Soppa kanske, det borde väl kunna slinka ner lätt?  

Otrevliga gubbe!

Hemkommen från sjukhus-apoteket. Var där någon minut efter de öppnat och ändå fullt med folk. Fick slå mig ned bredvid ett äldre par, ett väldigt märkligt par. Konversation mellan de båda:

Gubben: Var jobbar hon?
Damen: Hon jobbar med ekonomi. Jobbat som xxxx tidigare, men nu är hon ekonom.
Gubben: Är du dum eller? VAR jobbar hon?
Damen: På Sant Sigfrid
Gubben: Ja men säg det direkt då så hade jag sluppit få höra på allt det andra tjaffset!

Gubben spanar in en tjej som går runt och tittar på diverse varor på apoteket, bland annat schampo och liknande, då hon väntar på att det ska bli hennes tur.
Gubben: Jag HATAR människor som är så veliga som hon där. Bara gå runt och inte veta vad man ska ha. Har hon inget bättre för sig?

Riktar efter ett tag blicken mot en grönklädd man i kassan
Gubben: Ska man gå klädd så där? I helgrönt?
Damen: Är han klädd som en militär kanske?
Gubben: Du ser väl för helvete att det inte är några militärkläder. Det är ju jägarkläder! Hur kan man gå klädd så bland folk?

Hur orkar en så pass otrevlig människa ens med sig själv, det kan man verkligen undra! Tyckte så synd om den lilla damen - att hon inte gör sig av med honom så fort hon bara kan!

För övrigt var det en uppfriskande cykeltur till stan, om än en väldigt jobbig sådan. Inte lätt att cykla när benen känns som kokt spaghetti. Hehe!


Ingen ork

Ont i kroppen. Illamående. Yr. Hela världen är som en karusell. Illamåendet = ingen mat. Ingen mat = ingen energi. Ingen energi = går absolut inte att plugga. Inget tentaplugg = jag är körd. Fan!

Citat: "Han är den mest översexuella hetrokillen som finns". HAHA - utlöste en del skrattsalvor ömse kvälvningar (om ni visste vem personen i fråga syftade på skulle ni förstå).

Discokungen nummer 1

Här har vi favoriternas favorit. Kan tilläggas att det var ett gäng tjejer satt och skrek igår i tv-soffan då han visade sig i tv-rutan. Hade det gått att rösta på Björn Gustafsson under gårdagens tävling hade han vunnit med hästlängder - garanterat! Det går bara inte att inte älska honom. :)



I övrigt mår jag inte 100% idag heller. Kroppen är som en geléklump. Tenta på torsdag - fan! Måste ju verkligen plugga... :( Fokus ligger just nu på att ta en värktablett och sedan ta mig ner till apoteket för att hämta ut mina tabletter - absolut prioriterat!

Jourmottagningen - händelsernas centrum

Vilken dag.. Efter samtal med sjukvårdsrådgivningen och jourläkaren fick jag till slut en tid nere på jourmottagningen på sjukhuset. Vännerna ställde upp något enormt - Emelie ringde till sin mor för att fråga om råd, Johanna följde med mig till sjukhuset och Lina skjutsade oss. Tack för allt - mycket uppskattat!

Några detaljer från sjukhuset behöver vi kanske inte dra, men kan i alla fall berätta att jag måste vara en av de mesigaste som finns (förmodligen lika mesig som min far och min bror). Mitt under samtalet med doktorn utbyts orden:
Jag: Ursäkta men jag mår jätte illa.
Doktorn: Ja så kan det vara med sådana här infektioner.
Doktorn fortsätter prata på om vad som framkommit under testerna medans mina normalt så rödrosiga kinder får en väldigt vit nyans.
Doktorn: Men hur är det egentligen med dig? Sätt huvudet mellan knäna!

Någonstans där svimmade jag. Minns bara att allt började snurra och att det sedan blev svart. Vaknar av att doktorn ruskar om mig hårt och nyper mig i armen samtidigt som en annan läkare rusar in i rummet då doktorn tryckt på larmknappen. Hm, någorlunda pinsamt får jag väl ändå ta och medge. "var det din kompis som satt ute i väntrummet? Ska vi hämta in henne?".

Får väl också påpeka att melodifestivalen 2008 var ett fiasko. Hur kunde Perelli vinna då folket ville ha Sanna på en förstaplats? Gaah, blir så arg!


Dags för sömn - efterlängtad sömn - och innan dess ska pencilinen intagas. Blä!

Gammalt dagboksinlägg

Hittade ett gammalt dagboksinlägg. Det fina (eller hemska) med gamla dagboksinlägg är att minnena blir så levande, jag minns precis känslan då jag skrev detta. Det är läskigt, skrämmande men ändå fint på något vis.

"Ibland tror jag att det är just det jag absolut vill och sen när det väl inträffat, och jag inte längre kan göra något åt det, märker jag att det var exakt så som jag hade det från början som jag ville ha det. Plötsligt raseras muren mellan mig och verkligheten och plötsligt börjar jag förstå även om det nu är alldeles försent för att göra något åt det. Snigel? Ja, kanske ändå.. Nu har jag svårt att släppa det ur tankarna. Plågar hela tiden mig själv genom att hålla mig uppdaterad istället för att bara släppa. Blundat länge men någon gång måste jag öppna ögonen och att det då är försent beror endast på en person - nämligen mig själv!"


Väntar samtal från jourläkaren.. väntar och väntar..

Skit.

Jag har inte tid med det här. Det är vid sådana tillfällen jag blir liten igen och helst av allt bara vill ha min mamma här, mamma som säger vad jag ska göra (helst gör det åt mig också) samt säger att "allt ordnar sig".

En lördag som denna

Ännu en frukostfri dag, tredje dagen i rad nu faktiskt. Kan inte riktigt beskriva känslan men ungefär som att en enda tugga på något skulle leda till att magen blev tvungen till att vända sig ut och in. Nej, det enda jag får i mig nu på morgon är vatten, vatten i mängder (Svar NEJ; jag intog inga alkoholhaltiga drycker under gårdagen).

I övrigt har jag ont i hela kroppen. Som några av mina klasskamrater kanske minns så var jag högröd i ansiktet för ett antal veckor sedan, hade en hög temperatur i kroppen samtidigit som jag frös. Dock infann sig aldrig "feber-känslan", då det känns som om kroppen är gjord av spaghetti och det är tungt att ens lyfta ett glas vatten. Den känslan har istället infunnit sig nu, flera veckor efteråt, dock fryser jag inte så mycket som jag borde göra vid feber. Snurriga tankar..

Idag ska tentaplugget ta fart (ni behöver inte påminna mig om att det är lördag - jag vet). Egentligen vill jag bara ta en värktablett och krypa ner under täcket men så lätt ska det inte gå - nej här ska det pluggs! Med andra ord kommer dagen till största del bestå av städning, diskning och liknande då tankar som "jag ska bara.." hela tiden kommer finnas tillgängliga.

Ikväll är det final i melodifestivalen - wiihuu!


Förnyelse

I brist på annat att göra, en fredagskväll (jo jag vet, patetiskt!) som denna, har jag fixat till bloggen. Var tänkt att bloggen skulle inge ett lite mer "vuxet" intryck (för jag är ju en sååå mogen och vuxen individ, hrm!), vet dock inte om jag lyckades något vidare med det. Jaja, resultatet blev kanske inte kanonbra, men det blev i alla fall lite förnyelse och det skadar väl aldrig!

Kanske kan säga att bloggen blev lite mer "stilren", vilket osökt leder till ett gammalt minne.
"Hon är inget för dig, hon gillar mer stilrena killar.."
HAHA! Så fel du hade, hehe!


Slut.

Grupparbetet är så gott som färdigställt, bara finliret kvar och det får vi ta efter påsk. Just nu är orken slut. Död. Hela kroppen är helt bortdomnad.

Så vad ska jag göra en fredagkväll som denna? Malin är i Karlskrona ikväll, hon frågade mig om jag inte ville följa med i bilen och bli avsläppt hemma i Ronneby. För ett ögonblick tändes det en ljus i ögonen.Slog sedan bort tanken, får inte - måste, måste, måste... Så vad ska jag då göra ikväll? Ingen aning. Jag hatar verkligen att sitta själv en fredagkväll, det är bland det värsta som finns (visserligen tror jag inte att någon skulle tycka att en vandrande död mumie skulle vara särskilt trevlig som sällskap ändå), men nu väntas ändå en kväll med ensamheten. Kanske kan vara skönt? Ska snart till Willys med Johanna, ska passa på att köpa lite saker som kan behövas ikväll - bara rå om mig själv!

Imorgon väntas tentaplugg - dags att ta tag i den delen av mitt liv också (ligger lååååångt efter).

Godnatt.

Hög intrelligensnivå i grupp nio? Hrm!

Malin: Jag vill bli en sån där.. vad heter det.. en sån där skorstensgrej..
Martin: Sotare?
Malin:  JAA - precis! Det är så manligt!

Malin: Men.. så kan du ju inte göra!
Camilla: Nä men skriv själv då!
Malin: Nej!
Camilla: Men jag är jätte trött.. jag har suttit och skrivit hela dagen både igår och idag!
Malin: Tror du inte att jag är trött då? Jag har suttit och klagat på dig både igår och idag!

Haha. Malin ska fan inte klaga på min intelligensnivå - hon är inte vidare klyftig hon heller! ;)


Företagskväll på schemat

Slutade plugga tidigt idag - fick gå hem från biblioteket redan klockan halv fem (vi hade ju bara varit där sen klockan åtta i morse, hm!). Äntligen har vi nått den punkt då vi känner att vi har koll på läget - underbart! Nu har vi bara det värsta kvar och sedan ska det nog arbetet vara så gott som klart. Då är det fokus på tentan som gäller. Måste ta tag i mitt läsande, fan, fan, fan..!!  

Ikväll väntas företagskväll inne i stan. Ska bli intressant. Om inte annat så bjuds det på mat. Inte illa med tanke på hur tunn min plånbok är för tillfället.


Snurrigt

Äntligen hemma! En enda tanke i huvudet just nu; MAT!

Dagen har spenderats med grupparbete i biblioteket. Arbetet går.. ja det går i alla fall framåt! Problem uppstår då jurister, rektorer, böcker och skolverket säger olika saker. Vem eller vad ska vi lita på? Vad får och vad får man inte göra med små barn i skolan egentligen? Lärarnas eller företagets uppgift att informera föräldrarna? Är det saker man inte FÅR göra eller saker man inte BÖR göra? Jo jag vet, egentligen är detta så långt ifrån ekonomi man kan komma men väl så viktigt att få klargörelse i för vårt företag.

Göra något vettigt ikväll? Knappast, just nu snurrar bara hela rummet.. Eller kan Greys anatomy räknas som vettigt?

03.37

Vaknade och nästan hoppade upp ur sängen. In på toaletten och hade tankar på att hoppa in i duschen. "Måste skynda mig, måste skynda mig så jag inte kommer försent". Till slut lyckades jag samla mig och plötsligt vaknade jag till på riktigt. Tittar på klockan - 03.37! "Ehh... kanske skulle gå och lägga mig igen...?"

Dagen kommer att bestå av plugg, plugg, plugg i form av grupparbete i bibblan. Mycket att göra men vi ska fixa det galant!


Milano

Lillebror är tydligen i Milano och tittar på Inter-Liverpool. Hm. Vissa har det bra...

Oj, förlåt!

Idag är en sån där dag då allt bara känns bra. Inte för att det är något särskilt som har hänt men jag har bara känt mig glad, som om livet trots allt går att ta sig igenom. Nog för att jag har varit trött idag och nog för att jag har sagt många korkade saker under dagen. Kanske är det tröttheten som gör att jag är glad, att jag inte orkar vara orolig och stressad.

Martin: Jag ska nog gå hem och hänga mig.
Malin: Säg inte så!
Jag: Nej usch.. Då blir jag ledsen.
Malin: Blir du ledsen då?
Jag: Ja.. hur ska vi då hinna klart arbetet?

Jo förlåt, var kanske elakt sagt. Tröttheten har också lett till att jag inte orkat tänka på konsekvenserna av mina uttalanden. Hehe! Strongt av Malin och Martin att stå ut med mig hela dagen - en stor eloge till dem!


Sitting here alone with my memories..

Jag bara älskar texten till Sanna Nielsens låt i Melodifestivalen 2008 och jag skiter i hur nördigt det än må vara!



Sitting here alone with my memories
Staring at a picture of you and me
They say I look fine but if walls could talk
They'd tell you all about how much I break apart
I think we were right but we did it all wrong
Ever since you left me I just can't go on
No, I can't even read the news today
'Cause everything reminds me of yesterday

Empty room
Empty heart
Since you've been gone
I must move on
Empty room

I never realised it could make me cry
To hear the children laugh and play outside
A walk in the park, shouldn't be that bad
But everything without you seems to make me sad
I thought we were good, we were meant to be
The way it turned out is still a mystery
No, I can't even read the news today
Reminds me of yesterday

Empty room
Empty heart
Since you've been gone
I must move on
Empty space
Lonely days
My life goes on
Just like the moon

And to sail across the sky alone
Forever trying to find its home
I can't believe I have to say
I don't know where you are today

Empty room
Empty heart
Since you've been gone
I must move on
Empty space
Lonely days
My life goes on
Just like the moon
Empty room
Empty room

Tårtmästarna

Dagens föreläsning var lika med ett sömnpiller.

Möte med en nästan lite irriterad företagare.

En minst sagt förvirrad måndagsmiddag hos Malin.

Sa hejdå till Malin. Upp till Johanna, hämtade tårtan och mötte upp de andra. Pling Pling på Malins dörr och där stod en minst sagt förvånad Malin. Hehe, hon verkade bli glad i alla fall (även om hon nästan började gråta). Även Malins tårta var väldigt speciell. Den hade formen av en kageman (eller hur fan det nu stavas), en dansk företeelse som förekommer på de danska barnkalasen. Det hela går ut på att födelsedagsbarnet skär halsen av gubben medans de övriga gästerna skriker och när hela halsen är uppskuren tystnar alla (liksom Kagemannen för då är han död). Man kan ju undra hur danskarna i grannlandet egentligen är funtade.


image605image606image607

La in Martins tårta igen bara för att trycka på vilka tårtmästare vi är. Vid beställning hör av er till mig! HAHA!

Helgens bravader

Ojojoj. Var ett tag sedan jag skrev. Mistern som har övernattat här hela helgen åkte hem i morse. Kvar lämnades en hög med disk samt en öl i kylen. Hehe.

Helgen har varit bra, inte det minsta effektiv men bra. I lördags var det födelsedagsfest hos Malin. Drickspell och dans på stolar (det säger väl en hel del, hrm!). En person lyckades till och med supa bort sina strumpor, haha! Någon utgång blev det inte för min del men de övriga verkade haft det desto livligare.

Idag fyller Malin och Martin 42 år (dock 21 år vardera) - ett stort grattis till dem båda. Även min far fyller år idag - dock varken 21 eller 42 (den åldern har han passerat sedan länge, hehe!). Vi överraskade Martin klockan halv sju i morse med en mycket speciell tårta (se nedan så förstår ni nog). Särskilt god kan jag väl inte påstå att tårtan var (trots att det var vi som hade gjort den), en tårta innehållande en massa grädde klockan halv sju på morgonen är verkligen inget jag rekommenderar (särskilt inte om man inte ens gillar tårta i normala fall). Morgonbesöket hos Martin satte väl sina spår på förmiddagens grupparbete. Märkliga konversationer uppstod om man säger så. Helt plötsligt utropar Malin "Skinka!" och Martin säger på hemvägen "Nähä, nu ska jag hem och äta upp mitt bröst". HAHA!

Här är lite bilder från helgen (dock inte på alla) samt en bild på Martins högst speciella tårta (HAHA - ser ni vad den föreställer?).

image599
Jag och Johanna löjlar oss som vanligt - hehe, tuff bild ändå!image601 
Fotografen Emelie med sin kamera
image602
Födelsedagsbarnet själv med sina ballerinakläder på (födelsedagspresenten)image603
Lina på G!
image598 
En födelsedagspresent till Malin - Hehe!
image604
Martins tårta


Vad är det för en dag, är det en vanlig dag.. ;)

Klockan sju i morse började Malins bil rulla mot Älmhult och där har jag, Malin och Martin spenderat större delen av dagen och utfört diverse marknadsundersökningar på olika skolor. Eller ja, det hela slutade egentligen med att Martin fick göra alla undersökningarna själv per telefon medans jag och Malin lekte med Harry (som förövrigt är såååå söt!) (Harry alltså). Tror faktiskt att vi kommit fram till en hel del under dagen och absolut fått information som kan vara bra för vårt företag.  

Nu tänker jag (precis som alla rektorer i Älmhults kommun gjort) ta helg! Helgen kommer bestå av.. hrm ja vad kommer den bestå av? Ska tvätta ikväll (jo jag vet, känns ofantligt patetiskt och dumt att göra det på en fredagskväll) och förhoppningsivs kommer även Anton förbi (om han inte missar bussen förståss, hehe). Morgondagen kommer att bestå av hemliga uppdrag samt födelsedagsfest för Malin och Martin på kvällen. Wiihuu! 

För övrigt är det en viktig (hrm) dag idag. Får väl se om min kära mor kan komma ihåg det (verkar dock inte som det).. Om Mamma läser det här nu - kolla in vad det står i almanackan idag egentligen!  

"Hemma kan vi minsann springa ut mitt i vägen - traktorerna får stanna.." HAHA!


image597

Gammal bild på Harry - sist jag såg honom - han var lite större den här gången. hehe!

(kär) gammal vän

Pratat med en kär gammal vän i afton. Eller ja, kär förresten.. Det brukade vara en kär gammal vän, nu kanske det mest är en gammal vän (om än saknad ibland). Märkligt det där; hur saker och ting kan förändras så fort men ändå kändes allt som förr där en liten stund.

Saknar dig ibland - det ska du verkligen veta!


Galen? Vrickad? Eller bara förvirrad?

Dagen började med ett samtal till Malin några minuter i åtta. Antar att hon blev lite orolig då en fnittrig Camilla ringde och sa "Jag vågar inte gå ut för det står några där och det är en spegel precis utanför min dörr.", ja Malin blev till och med så pass orolig att hon erbjöd sig att komma och hämta mig.

Det som egentligen utspelade sig var att jag hörde en massa oväsen och då jag tittade ut genom dörrhålet stod det två män utanför, varav den ena stod på en stege (med andra ord ingen spegel!) mitt framför min dörr. Jag vågade inte gå ut då jag var rädd att han på stegen skulle trilla. Då jag ringde till Malin för att berätta att jag nog skulle bli lite sen kom jag på hur dumt det nog egentligen lät och började fnittra samtidigt som jag försökte förklara situationen - med andra ord förstår jag verkligen om Malin trodde jag hade rökt på, intagit något pulver, piller eller liknande.

Dagen i övrigt har till största del bestått av Amår - en arbetsmarknadsdag här på Växjö Universitet. Blivit mycket prat med olika företag och på det hela taget en mycket givande dag! Har kommit fram till att en civilekonomexamen inte gör någon skillnad, liksom en magisterexamen - det viktiga är tydligen att man hade en kandidatexamen samt man är rätt person för jobbet. Pennförrådet har byggts på en hel del (mycket behövligt) och har även fått en egen lite gran som jag tydligen ska plantera här i lägenheten (hm, frågan är bara var?!).

Lite grupparbete har det blivit i eftermiddag och imorgon bär vi av mot Älmhult för att göra en marknadsundersökning. Fått stränga order av Malin att klä upp oss så att hon slipper skämmas. Hehe! Klockan sju imorgon bitti avgår alltså bilen (hur hon kan tro att vi ska se pigga och fräscha ut vid den tiden är dock en gåta).


Klämkäck?

Johanna tyckte inte att "klämkäck" var något bra ord. Vad är det för fel på det? Klämkäck är nog ett klart underskattat ord. Fast det är klart - klämkäck kanske inte passar in på den här bilden trots allt.. "Pigg och glad" då, passar det fröken bättre? Eller kan kanske säga så här - jag gillar den här bilden för att det är en typisk "Jooey-bild"! :)

Lite läsning har det blivit idag. Tar lång tid för mig att läsa engelska - ja man kan nog till och med säga att jag läser i snigelfart..


image590

Seminarie

Vårt företags affärsidé blev rätt dissad. Många upprörda röster.

- Ta inte illa upp men...
- VI tar inte illa upp, det är inte VÅR affärsidé!

Vi är en grupp med tre studenter som ska hjälpa ett företag, vad vi sedan tycker om dess affärsidé är väl en annan sak? Hur som helst har vi en del att ta tag om man säger så..

Fler bilder från helgen i Karlskrona

Uppmanar känsliga personer att inte ta någon närmare titt! ;)

image586image590image587image588image589image591image592image593image594image595image596

Oj, vilken dag..

Dagen började illa. Upp tidigt, in i duschen och plötsligt känner jag hur allting börjar svartna för ögonen. Ut igen, känner ett väldigt illamående och i spegeln möts jag av ett kritvitt ansikte. Ajajaj. Halvkröp till sängen och placerade mitt blöta huvud (mkt blött hår!) på huvudkudden. Smsade mina gruppkamrater att jag förmodligen skulle bli lite sen (ett jobbigt sms att skriva då jag hade stora svårigheter att se vad jag själv skrev). Efter många om och men lyckades jag till slut få ordning på vad som var tak och vad som var golv och kunde då bege mig iväg till biblioteket (cirka 30 minuter sen). 

Vid lunchtid hörde faster Karin från Halmstad av sig. Hon ville hämta sina rullgardiner som jag hade tagit hem från Ronneby. Rusade hemåt! Karin hade med sig lunch i form av kyckling- respektive räksallad. Jätte gulligt, men med tanke på att illamåendet fortfarande satt i kändes det bara som en ytterligare press, att äta för att inte verka otacksam (det lilla jag till slut fick i mig).

Eftermiddagens grupparbete kan kanske beskrivas som kaos. Vet  sjutton vad det är vi egentligen har fått ihop men lång tid verkar det ta i alla fall. Helt plötsligt dyker en glad och rödrosig figur (läs Emelie Stjernfeldt) upp i dörröppning - med sig hade hon kanelbullar, äppel- och apelsinsaft samt c-vitaminer i form av brustabletter. "Lite energi!" säger hon och strålar med hela ansiktet. Ett välbehövligt brejk i pluggandet och ett klart ljus i mörkret - tack så mycket!


Jag är trött. Motivationen är låg. Önskar att jag kunde vara lite mer positiv och glad men orken räcker inte riktigt till. Pressen och stressen finns ständigt där liksom en vilja om att bara få lägga ner allt och strunta i hur det går i framtiden. Fan. Vill bara hitta tillbaka, vill bara hitta rätt i allt detta virrvarr..

Dumpad

Knäppisarna has left the building - jag är dumpad! Verkade som om laxbiffarna var ätliga ändå. Vill ju inte skryta men är ju nästan lite av en mästerkock (hrm).

"Är det soffan som luktar svett? Nää.. det är nog min armhåla.." HAHA


Magpumpning på G?

Måndagsmiddag hos mig ikväll. Väntar just nu in Johanna och Malin. Serveras laxbiffar. Grymt spännande med tanke på att jag själv varken har ätit det eller lagat det. Så saknar ni tre glada små filurer från Växjö universitet imorgon har vi förmodligen bara blivit inlagda på sjukhuset för magpumpning. Vi återkommer så småningom..

Ruta ett för en stund.

En blick av stål, ett leende som aldrig dör och allt det gamla är tillbaka igen.. Är fan helt jävla otroligt (ursäkta svordomarna)!

"Remember the feelings
Remember the day
My stone heart was breaking
My love ran away
This moment I knew I would be someone else
My love turned around and I fell"

Jo, mycket riktigt en gammal hatad (iaf av mig) Cascadalåt. Det var tider det, mycket gamla tider.. Kommer aldrig bli som förr!

En lördagskväll när den är som bäst!

Johanna, Malin, Lovisa och jag har nu landat i Växjö igen efter en toppenhelg i Ronneby/Karlskrona. Går inte att beskriva i ord hur kul vi egentligen har haft så tänker inte ens försöka. Förhoppningsivs talar bilderna här för sig själva. Kan i alla fall berätta att lördagskvällen spenderades hos Josse i Nättraby där det vankades fest med melodifestival (det lilla vi hörde), sing star (det lilla Anton och Malin fick sjunga) och alkohol (inte lika lite av). Kvällen kantades av dans och skratt i gott sällskap - en lördagskväll när den är som bäst! Träffade även på ett par högst oväntade personer. Skapade för ett ögonblick förvirring, men ack så kul! Sammanfattningsvis; en bättre kväll hade varit svårt att få samman! 

Tackar samtliga personer i sällskapet för en toppenkväll! Och Malin; Min Mamma var väl inte så farlig ändå va? Hehe.


image579
image580image581image583image584image585

Mycket möjligt att ytterligare bilder dyker upp vid ett senare tillfälle. Hehe!