.

Äntligen helg! Ikväll ska jag bara njuuuuuta av ledigheten och känna mig allmänt nöjd med veckan. Lite Idol på det, samt något glas innehållande något alkoholhaltigt, och jag tror på en mycket bra fredagskväll. Det här med att vara social är överskattat.

Vacker höstkväll

Har varit en hård vecka på jobbet och det känns skönt att det idag äntligen är fredag. Igår var jag på jobbet extra tidigt på morgonen för att jag skulle hinna träna på kvällen. Det hjälpte dock inte, så blev ingen träning igår ändå. På ett sätt kanske det var lika bra för det var ju en underbart vacker kväll igår. Därför blev det istället en kvällspromenad vid Tromtö med min kära sambo. Det var fint det!


Dagens "te-visdomsord"

Idag har vi skrattat mycket.


Tisdag

Den här bilden kan nog representera min dag. Det finns ett ljus i slutet på tunneln och jag tror banne mig att vi är på rätt väg även om det är en bra bit kvar att gå. Med lite vilja och hårt jobb kan man faktiskt komma långt. Imorgon kör vi på igen!


Västra Köpmansgatan i Karlskrona

Fönstertittare

Vi bor som bekant i takvången på fjärde plan. Gissa om vi blev förvånade när vi ikväll helt plötsligt såg den här lille kabbraten utanför fönstret. Stackarn hade väl klättrat upp i byggställningen på andra sidan huset och sedan gått över taket. Var bara att släppa in honom/henne (trots att Niklas är kattallergiker) och sedan få ut honom i trapphuset. Ja ni kan ju tänka er själva; en pyjamasklädd Camilla som går runt och säger "Kom kissekisse..." medan grannhunden ylar. Nu har grannarna något att prata om!

Hur som helst fick jag inte ens ut den stackars lilla katten, utan så fort vi närmade oss utgången sprang han upp igen. Lämnade dock entrédörren öppen så förhoppningsvis är han ute innan det blir morgon.


Puh..

Tuff dag. Minst sagt. För att inte tala om vad de nästkommande dagarna kommer att bli. Men får väl ta och se det som en utmaning - det här kommer att gå finemang (eller rättare sagt det måste gå finemang)! Dags att börja praktisera de gamla projektledningskunskaperna, vilket egentligen är ganska roligt ändå.

Nytränad och nyduschad blir det nu tv-soffan resten av kvällen och "Ensam mamma söker". Heja Jane!

Karlskronavy


"Jättar" i skogen

Stora trattisar i år. Genmanipulerade på naturlig väg...?


Trattisar

Idag är det en seg söndag. Väldigt seg. Jag och Niklas har i alla fall lyckats med den stora bedriften att städa av lägenheten, plocka mängder med trattkantareller samt storhandla på Maxi. Nu återstår dagens tråkigaste syssla; rensa all svamp.

Mot köket!


Lördagskväll

Igår var en ganska omtumlande dag. Ta en fika hos Niklas mormor på Hasslö följt av en fest i Trummenäs utvecklades till att bli laga middag på Hasslö följt av en fest hemma hos oss. Lite stressigt men vi hann och det blev ju faktiskt en ganska rolig kväll ändå.


Höst.

En fredagskväll på hemmaplan innehållande sushi och film var inte så dumt. Precis lagom faktiskt. Varit mycket på jobbet på sistone och mer lär det bli nästa vecka så skönt om man kan vara utvilad tills dess. Om en stund bär det av mot Aspan för att städa undan inför hösten. Ja, nu är det verkligen klart att sommaren är över.

Vad kvällen har att erbjuda återstår att se...


.

Då var det andra kusinbarnet på G. Så mysigt. Stort grattis till Mikael och Sandra!

Favoriträtt

Igår blev det middag hemma hos Niklas farmor Britta. Det serverades min favoriträtt; dillkött! Mums! Hon är så snäll lilla Britta och hade till och med sett till att laga tillräckligt med mat så att vi kunde få med oss varsin lunchlåda idag. Tack snälla söta du! 

Nu bär det av mot jobbet och efter det ett pass IW. Let´s go!

Dagens "te-visdomsord"

 


Kvällsmat

Mums!

Dagens "te-visdomsord"

....tror jag inte att ni vill....


Rosa Bandet

Årets "Rosa Bandet-armband" är riktigt snyggt! Ett sådant, tack!

Vart tog helgen vägen?

Måndag!? Är det verkligen möjligt? Jag var inte riktigt färdig med helgen ännu, men inte är det någon som bryr sig om det - hej och hå och full fart framåt! Efter en heldag på jobbet väntade (som varje måndag) ett pass på gymmet. Indoor Walking på måndagar är det tuffaste. Dels för att det faktiskt är måndag, och dels för att instruktören är stenhård. "Det som inte dödar härdar!". Jo tack. Jag skulle nog räkna mig själv som halvdöd ändå.

Soffan resten av kvällen är MIN!

Hipp Hipp Hurra !!

Idag fyller världens finaste mamma år. Hur mycket väljer jag att inte kommentera i detta forum, då det inte anstår en kvinna att berätta om sin ålder har jag hört. I vilket fall som helst blir det idag firande i Ronneby tillsammans med familjen och mor- och farföräldrarna. Tror på en trevlig dag.


Grattis lilla Mamma !!

Jobbfest

Idag har jag spenderat större delen av dagen i Ronneby på jobbfest tillsammans med Niklas och hans arbetskamrater. Blev ett väldigt ståhej med tipsrunda, lekar och öl-brännboll. Jag och Veronica lyckades komma på delad förstaplats på tipsrundan. I och med det blev jag två pingisrack (av plast med barbiemotiv) rikare (men gav genast bort min vinst till en liten pojke). Kallt var det i Brunnsparken, men ju mer man drack desto varmare blev det. Kanske det är av just den anledning som jag just nu sitter här hemma helt ensam i värmen med en bit vattenmelon framför mig? Jag och Veronica drack nog inte tillräckligt mycket för att kunna vara ute i kylen hela kvällen lång och åkte därför hem i förtid. Killarna var (som vanligt) av lite hårdare virke och lär inte ramla hem förrän om ett par timmar. 

Nu lite film i soffan!

Dagens "te-visdomsord"


Hösttecken

Vid kvällens Nättraby-promenad stötte vi på det första riktiga tecknet på att hösten är här, ett höstfärgat träd. Vackert? Ja, visserligen. Men nej, inte än..!!


Jämförelse

Gräsvik idag

Samma vy som ovan, men från i vintras.


Det är svårt att greppa att om ett par månader kommer vattnet att vara fruset, marken snötäckt och luften kall - igen!


Livskvalitet även på jobbet.

Det är få förunnat att ha en arbetsplats med ett sådant fint läge som BTH har. Det är något som jag funderar över varje (ja faktiskt!) morgon när jag vandrar genom den folktomma skolan (varken personalen eller studenterna är särskilt morgonpigga). Idag unnade jag mig att flexa hem lite tidigare och då ta en liten promenix vid Gräsvik innan jag satte mig i bilen. Jag borde göra det oftare.


Dagens "te-visdomsord"

Let Silence talk to you.

Byggarbetsplats

Vårt bostadshus har förvandlats till en byggarbetsplats. Taket skall läggas om, något som är lite smått jobbigt när man bor i takvåningen. Rätt som det är kan en främmande man (och säkert kvinna också för den delen) titta in genom fönstret och skrämma halvt ihjäl en. Då är det ändå rätt skönt att man ska bege sig iväg tidigt på morgonen så att man slipper allt ståhej.

Mot jobbet!

Utsikten från sovrumsfönstret

Status

Hungrig.
Trött i huvudet.
Lagom mör i kroppen efter ett pass Indoor Walking.
Hungrig.
Nyduschad.
Längtar efter en mysig fredagkväll på hemmaplan.
Sa jag att jag var hungrig..?

Hur lång tid kan det egentligen ta för maten i ugnen?!

Firande av åttioåring

Igår fyllde Niklas mormor Sigrid 80 år. Det firade vi med att en tvårätters på MonteMartre, följt av kaffe, tårta och paketutdelning i Nättraby. Med andra ord blev det en ganska sen kväll igår och jag är lite lätt trött idag. Men det blev i alla fall en trevlig kväll och hoppas att lilla Sigrid tycker detsamma!

Mot jobbet!

Dagens "te-visdomsord"


Efterkänslan

Just nu sitter jag slutkörd och nyduschad i soffan och väntar på att köttsoppan skall koka klart. Dagens Indoor Walking-pass var hårt men skoj. Betydligt bättre än förra gången då jag mest kände mig som en överviktig elefant som inte hade någon som helst ork att röra på sig (dels för att jag kanske är lite av en överviktig elefant och dels för att jag inte hade ätit tillräckligt till lunch). Men ikväll gick det bättre. Efterlämnar en härlig känsla i kroppen. Resten av kvällen ska jag nu bara njuta!

Dagens "te-visdomsord"

Ett motto som jag brukar köra med. Även erfarenheter av en del tabbar kan leda till kunskap. :)


Köttbulledag

Idag slog jag på stort och lagade köttbullar med sås och potatis. Det kanske inte låter så stort, men det är definitivt inte något som brukar tillagas hemma hos oss. Köttbullarna blev helt okej, men brunsåsen får jag nog ta och öva på ett par gånger till. Eller den var ju ätbar, men inte på långa vägar så god som mammas "köttbullesås".

I övrigt har vi hunnit med en långpromenad vid Gö i Ronneby, storstädning av lägenheten och tvätt. En lagom lugn söndag som kommer att avslutas med en film hemma i soffan.


Lördagens spektakel

Någon gång om året blir det en sådan där fest där som börjar lugnt och stilla men som sedan blir helt crazy. Jag tror att vi var på en sådan fest igår. Efter lite grillning och lite drickspel så ler hela världen. Dans på stolarna? Javisst! Shotar? Javisst! Avklädda festdeltagare? Javisst! Blev faktiskt en väldigt trevlig kväll med hemmafest i Gredeby. "Nättrabysekten" är faktiskt ett väldigt trevligt gäng! :)


Grillmästaren Marcus

Lite guitarrspel och vacker (?!) allsång.

Dagens "te-visdomsord"

We came here to serve each other


Shoppingförbud

Har spenderat förmiddagen med att rensa ur garderoben. Jag skäms! Jag har på tok för mycket kläder, speciellt med tanke på att jag använder knappt hälften. En stor kasse med kläder skall idag skänkas till någon klädcontainer. I övrigt har jag från och med idag shoppingförbud. Jag måste börja använda de kläderna jag faktiskt har istället för att köpa nya. Att köpa något nytt att ha på sig till festen ikväll blir alltså inte aktuellt. Istället kan jag gott använda någon av alla de där kjolarna som jag använt någon enstaka gång och som ligger längst in i garderoben.

Om en stund ska jag och Niklas bege oss in till stan. Nej, jag ska inte köpa något. Det är Niklas som behöver nya kläder. Jo, jag lovar - det är sant! Visserligen skulle jag verkligen behöva någon ny kofta att ha på jobbet och ett par vinterstövlar vore ju faktiskt bra att ha i vinter.... Men ingenting annat!

Fredagskväll

Det är något härligt befriande med att ta på sig gummistövlar och bege sig ut i naturen för att leta svamp efter en hel vecka instängd på ett kontor. Höstsolen riktigt bländar de kontorströtta ögonen. Att flytta till exempelvis Stockholm lär aldrig bli aktuellt för min del. Fredagskvällen avslutades sedan med en myskväll a´la Niklas och Camilla. Precis vad jag behövde!

 


Dagens "te-visdomsord"

Truth you speak, trust you get.


Full fart mot helgen

En hemmakväll med god mat, tända ljus och ett glas vin - det är vad jag hoppas på att kvällen har att erbjuda. En film (som man kan somna till på soffan) på det och kvällen vore fulländad! Hm, vad hände med tiden då man såg fram emot en fredagskväll med drinkar och dans hela natten lång....?

Dagens "te-visdomsord"

Live and let live.


Suck!


Regnet öser ner och jag har ingen som helst lust att bege mig iväg till jobbet.
BLÄ!

Dagens "te-visdomsord"

Good to know!


Tv-tips

Ett litet tips; titta på säsongsstarten av "Ensam Mamma söker" ikväll. Där skall nämligen en liten Karlskronakändis vara med, närmare bestämt Linns syster Jane (ja inte som mamma då). Det ni! :)

En söndag...

Tvätten är i tvättstugan. På spisen står söndagssteken och puttrar. Dagens skörd av kantareller/trattkantareller står nyrensade på diskbänken redo att bli stekta. I kylskåpet står nya hemmagjorda proteinbars och stelnar innan det är dags är skära upp dem. Själv sitter jag hemma i soffan i den nystädade lägenheten och känner mig allmänt nöjd med dagen. Kanske till och med känner mig så pass nöjd att jag tar ett glas vitt ikväll, något jag i övrigt har avstått hela helgen. Vi får se.

Imorgon väntar en ny vecka och då tar gymmets höstschema fart. Längtar till morgondagens release av "Our House", tror att det blir grymt!





Yogi Tea

Jag har hittat en ny drog; yogi-te, ett örtte som finns att köpa på hälsokost. Oerhört gott och välgörande, och till varje tepåse finns det några fina visdomsord som man kan ta in varje morgon. I veckan inhandlade jag en liten "skattkista" där jag nu förvarar mina små tepåsar.


Jolly Maith Craic

Bara för att vi hade en väldigt fin fredagskväll. Middag på stan med Veronica och Per, följt av konsert på Café Greven med Linn och Marcus.

 

Bra drag, fin afton - kan inte bli mycket bättre!


Familjedag

Har varit en lugn lördag, en välbehövlig sådan! Tog en långpromenad med Josse innan frukosten, inhandlade lite frallor på hemvägen som jag och Niklas sedan åt tillsammans innan jag sedan begav mig till Ronneby. I Ronneby väntade sedan en mor-och-dotter-tur på stan, ett besök på urmysiga Café Mandeltårtan, och sedan var det bara att bänka sig på Brunnsvallens läktare för att se lillebror Mathias spela fotboll (tänkte skriva spöa Högadal, men det var ju precis det de inte gjorde). Kvällen har jag spenderat uppkrupen i soffan hemma i Ronneby, "Fångarna på fortet" på tv:n och en godispåse nära till hands - precis som förr i tiden!

Nu är jag trött och skall gå till sängs. Min bättre eller sämre hälft (vilket det nu är) är på villovägar i staden men kommer väl hemvinglandes om ett par timmar skulle jag tro. Själv är jag fast besluten om att vakna pigg och utvilad imorgon. Godnatt!


Mamma och Lillebror

.

Har varit en hård vecka på jobbet. Ser fram emot en helg där endast en sak är planerad; lugn!

Sista rycket; nu kör vi!

Besprutning


Väl hemma från jobbet letar en småhungrig Camilla fram ett äpple längst in i kylen. Ett fantastiskt gott äpple, var köpte jag det? Eller hrm eller kanske mer när köpte jag det. Slår mig att det säkert är över en månad sedan, och se så fint det är fortfarande! Får en att fundera på vad det egentligen är besprutat med... Usch, mota bort alla otäcka tankar, sköljer äpplet ordentligt och sen är det inget mer med det. Borde börja handla mer ekologiskt. Jag borde verkligen det.