Kära läsare!

Jag är en mycket god bloggerska och vill gärna tillgodose mina läsares önskningar. På allmän begäran (läs Josses) önskades det (hör och häpna) fler foton i min lilla årsresumé. I jakten efter några ytterligare foton hittade jag några riktiga godbitar som aldrig ens publicerats. Se och le (klatschigt värre)!

Kvällen bjuder på ett biobesök för två. Det är mys det!

År 2010

Då börjar år 2010 lida mot sitt slut och det är dags för min årliga årsresumé (märk väl att jag absolut inte tvingar någon att läsa). Det har varit ett omtumlande år. Ett väldigt omtumlande år.

 

Vintern och våren 2010 kommer jag förevigt minnas som en stressig och väldigt intensiv period. Biblioteksdagarna blev bara längre och längre och antalet vetenskapliga artiklar som skulle läsas tycktes aldrig ta slut. Magisteruppsatsen var nästa projekt och jag, Johanna och Marcus spenderade otaliga timmar, dagar och kvällar för att försöka få ihop något vettigt. Svordomarna var många och antalet kaffekoppar kanske ännu fler. ”Tidigare forskning, tidigare forskning!”. När ska hon egentligen ge sig, räcker det inte snart? I övrigt bestod vinter/våren av småprojekt som förgyllde tillvaron. Vem minns exempelvis inte ”fem över sex hos mig” med ett leende på läpparna?


Våren nalkades mer och mer. Snön som aldrig tycktes försvinna började ändå ge sig och töa bort. Flickorna fniss begav sig till Malmö för att ta studieledig helg, innehållande shopping, god mat, drinkar och en hel massa fnissande. Sista allkårsfestivalen tog fart, sista kvällen med gröna overaller. Det var någonstans där, i geggan på festivalområdet, som jag kände den där riktiga känslan av att jag nu hade gjort mitt. Studentlivet kunde avslutas och det med flaggan i topp. Minnet av examensdagen med examensbanketten ligger mig varmt om hjärtat. Jag minns att jag den kvällen, på Sivans dansgolv, ville att tiden skulle frysas. Jag hade så gärna velat spara just den stunden och ha möjlighet att gå tillbaka emellanåt bara för att känna just den där fullkomliga lyckan. Kvällen avslutades i lite tårar och ”jag kommer att sakna er något enormt!”.


Sommaren kom och mitt liv som icke-student skulle ta vid. Vad skulle det egentligen bli av mig? Jag och Kombon tog vårt pick och pack och flyttade ifrån vår gemensamma lägenhet i Växjö. Började ett sommarvikariat på Tarketts ekonomiavdelning och där blev jag kvar sommaren ut. Hade jag inte bott i en resväska tidigare så gjorde jag definitivt det nu. I princip spenderade jag varannan natt i Ronneby och varannan natt i Nättraby. Mina tillhörigheter spreds ut och jag kände mig.. hemlös! I övrigt var det en mycket varm och fin sommar. Minns starkt sommarkvällarna på Café Grevens uteservering, ”nakenbadet”, de otaliga kvällsdoppen i havet, cykelturerna , Stockholms- och Halmstadsvisiten och känslan av att få uppleva en ”riktig” sommar efter ett par somrar i Småland.

 

Mitt vikariat på Tarkett tog slut. Jag tog mitt pick och pack och flyttade hem till Niklas i Nättraby. En bit in i augusti fick jag en ny visstidsanställning och denna gång på BTH:s ekonomiavdelning i Karlskrona, en visstidsanställning som skulle gå ut vid årsskiftet. Glad i hågen tackade jag ja och flyttade in i mitt kontor i den helt nytillbyggda delen av BTH. Köpte min första bil och känslan av frihet, att kunna ta mig vart jag vill när jag vill, var enorm. Rastlösheten kröp sig på framåt hösten – jag menar vad gör egentligen alla efter klockan 17 när arbetsdagen är slut? Den lugna tillvaron i Karlskrona kändes främmande jämfört med den tidsbrist som jag känt av under hela våren i Växjö. Hoppade på en distanskurs och började plugga på halvfart parallellt med jobbet. Införskaffade även ett gymkort för att fördriva tiden ytterligare. Hur jag tänkte? Så här i efterhand vet jag faktiskt inte. Hösten flöt förbi med ytterligare ett väldigt trevligt Malmöbesök tillsammans med Flickorna Fniss och även diverse fester i karlskronaområdet. I december mottog jag, Johanna och Marcus varsitt stipendium på Linnéuniversitetet för bästa magisteruppsats, något som kändes som lite av en seger. Efter alla motgångar vi hade under våren, kändes det otroligt skönt att få bekräftat att vi ändå presterat något bra. Julen 2010 firades i släkt och vänners tecken.

 

Ja, år 2010 har sannerligen varit ett omtumlande år. Livsavgörande steg har tagits och man skulle faktiskt kunna säga att jag nått ett nytt skede i livet. Kanske kan man till och med säga att jag blivit lite vuxnare, om inte mentalt och inte så mycket åldersmässigt, så i alla fall erfarenhetsmässigt. Jobbet på BTH har blivit förlängt till december 2011, vilket känns otroligt skönt och som en enorm trygghet. Efter två år tillsammans skall jag och Niklas flytta in i en ny lägenhet i januari, vår första riktigt gemensamma lägenhet, något som är väldigt efterlängtat. Lite av ett nytt kapitel skall ta fart, jag ska bli sambo och vuxen på riktigt. Hur det sista ska gå till vet jag dock inte riktigt, men det ska nog gå bra. Nyårsafton skall firas i goda vänners lag här i Nättraby och jag tror att det kommer att bli en mycket trevlig kväll som kommer att spegla år 2011 perfekt.

 

Tack alla ni som förgyllt mitt 2010. Tillsammans med er kan år 2011 inte bli annat än bra!

 

 


Åter till allvaret.

Efter fem dagars ledighet väntar idag lite jobb. I ärlighetens namn känns det inte särskilt tungt, utan snarare skönt att göra lite nytta efter några dagar bestående av enbart slappande. Att jobbveckan består av en riktig mjukstart i form av endast två jobbdagar gör ju inte att det hela känns sämre. Gårdagens spenderades i Karlshamn tillsammans med blubb. Vandra runt i staden, shoppa, planera inför hur den nya lägenheten skall se ut.. mys! Även lite firande av Niklas syster Lina som fyllde år.

Nähä - dags att bege sig ut i vinterkylan!

Kära flickorna fniss!

Var dag när jag duschar tänker jag på er. Eller oj, det där lät nog lite märkligt. Men egentligen är det inte så märkligt utan det är just schampot som får mina tankar att vandra iväg till er. Minns ni när vi var i Ullared för lite mer än ett år sedan, då samtliga plockade på sig exakt likadana hårprodukter? Vilket klipp vi gjorde tyckte vi då och faktum är att det verkligen var ett superklipp. Min schampoflaska börjar nu lida mot sitt slut, nu mer än ett helt år efter vår äventyrsresa. Tänk vad mycket vi sparade in på att göra det där jätteklippet. Vi är sannerligen tvättäkta ekonomer!


Avslagen

En huvudvärk har lagt sig över allt det som tidigare förknippades med julstress. Känner mig allmänt avslagen. Har varit en väldigt fin jul och vi har hunnit fira jul med väldigt många under dessa två dagar. En avslagen dag är faktiskt ganska välkommet just nu, en dag att bara pusta ut. Kanske ska betona att huvudvärken inte på något vis är förknippad med gårdagskvällen. Jag fick vara chaufför (ännu en dag) och borde därmed vara förskonad från all skallebank. Men tydligen inte.

Någon Stockholmsresa blev det dessvärre inte. Vädret uppåt i landet satte stopp för det och istället blir det några lediga dagar på hemmaplan. Att vara hemma och ta det lugnt en dag går ju an, men med tanke på att jag tagit ut två semesterdagar på måndag och tisdag vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Är det någon trevlig individ som är ledig och önskar ett besök ställer jag mer än gärna upp.

Julfirande

Julafton var faktiskt riktigt bra. Kan ha varit den bästa, i alla fall i vuxen ålder. Vem bryr sig om julklappar när man  har världens finaste människor runt omkring sig. Hur det gick på vägarna? Jo nog körde vi fast det första vi gjorde. En av våra grannar levererade dock årets finaste julklapp, putthjälp, och vi kunde därmed komma loss igen. Sådant uppskattas - mycket!

Idag fortsätter julfirandet med ett besök i Backaryd där den riktigt stora släkten befinner sig. Har hört ryktesväg att det skall serveras annat än julmat dock. Ett stort plus i kanten för det!

"Lägg i en högre växel. Ja så ja. Och så backar du!"


Julaftonsmorgon

Då var dagen här. Dagen med stort "D" när man var liten. Årets julafton kommer att se lite annorlunda ut jämfört med tidigare år. För första året någonsin (tror jag) ska jag inte fira hemma i Ronneby hela dagen. Dagen skall nämligen spenderas på Hasslö hos Niklas mormor och först ikväll beger vi oss till Ronneby för att träffa familjen, farmor och farfar samt familjen Norin. Senare bär det sedan av mot Nättraby igen för att gå på midnattsmässan med ett gäng vänner. Imorgon bär det av mot Backarayd för att fira jul med  den riktigt stora släkten hos mormor och morfar och på söndag bär det av mot Stockholm för att fira jul hos Niklas pappa. Vi skall alltså göra det man absolut skall undvika den här julen med tanke på vädret; köra runt! Men om allt går som det ska på vägarna  kommer det nog att bli en mycket bra jul. Julstämning och mycket kärlek i en härlig mix.

Önskar eder alla en riktigt god jul!


Gårdagen i bilder

Vad spelar 25 minusgrader för roll när det är så här vackert?

Gräsvik

Efter en trevlig middag hemma hos oss med Miriam som gäst, bar det av mot Ronneby för att klä familjens gran

Är det någon som vet vad som hände med "I år ska vi spara in på julklapparna!"?

Och fler är att vänta....


Planer

Den närmsta veckan är helplanerad, späckat schema från morgon till kväll. Mycket skoj på G, en hel del lediga dagar. Skoj och ledighet är faktiskt precis vad jag behöver ett tag nu. Det har varit mycket en tid nu och mer kommer det bli januari.

Nu kör vi - plugg nästa!


Morgonstund har guld i mund

Var effektiv nog att både laga mat och baka bröd samtidigt igårkväll. Det är uppskattat denna tisdagsmorgon då jag just nu äter en rejäl brödskiva av det nybakade brödet. Morgonstund har guld i mund. Kan behöva fylla på lite energi innan det är dags för att ge sig ut i vinterkylan och skrapa (eller kanske mer skotta) fram bilen.

Idag väntas julfika på jobbet. Märkligt hur en hel personalkår kan vara så tacksamma och glädjas åt något så litet egentligen. Men det är härligt med en stämningsförhöjare.

Dan före dan före dan före dan... det börjar närma sig nu! Lite ledighet är mycket uppskattat.

Julkort 2010

Det ena julkortet efter det andra dimper just nu ner i brevlådan. Vi tackar samtliga för er omtanke! Av miljömässiga och rent principiella skäl har vi i år beslutat oss för att begränsa antalet skickade julkort. Känns löjligt att gå och lägga ett kort på brevlådan när så många av er bor så nära. Då kan vi lika gärna lägga kortet i er brevlåda. Men ska vi ändå lägga det där kan vi ju lika gärna ringa på och säga god jul direkt. Men det känns ju onödigt att göra det när vi kommer träffa flera av er vid jul, i mellandagarna eller kring nyår. Ja ni kanske förstår vårt dilemma. Är ni inte nöjda med det får ni här ett par julkort i elektronisk form.

Vi önskar er härmed en riktig god jul och ett gott nytt år!


Julbak

Förhoppningarna om att utföra stordåd idag släcktes ganska snart när vi såg dagens väder; rikligt snöfall. Större delen av dagen har flutit förbi utan att något som helst har blivit gjort. En enda timme idag har vi varit effektiva och under den timmen hann vi både baka bröd och göra två sorters julgodis. Sedan återgick energin till låg nivå och vi hamnade i soffan igen. Ungdomar nu för tiden... Ikväll väntas spelkväll hos Per och Veronica. Precis lagom efter en mycket hård (?) dag på hemmaplan.

Middagen hos Niklas farmor under gårdagskvällen inkluderade att klä julgranen till tonerna av julmusik.  Sakta men säkert börjar julkänslorna att komma. Bara att hålla tummarna för att de utbryter ordentligt innan dopparedagen.


Snöbollar

Rocky Road

"Niklasbröd"

Niklas farmors klädda julgran

På G

Mycket på G just nu. Många tankar, många frågetecken, mycket planer. Hur det hela ska sluta vet jag inte men tror att vi är på rätt väg i alla fall.


Avsaknad

Jul, jul, strålande jul.... Julklapparna är inhandlade, julpyntet är framtaget, tredje adventsljuset är tänt, julskinkan är griljerad, marken är vittäckt, julafton är inom räckhåll - men var är julkänslorna? Jag kan inte riktigt ta på vad det är som saknas, men något är det.

Kanske är det stressen. Ja inte att den saknas då, utan att dess starka närvaro. Mycket nytt på jobb i kombination med mycket vad gäller pluggandet. Jo jag vet, det senare är väldigt självförvållat. Nu har vi i alla fall planerat in en lugn helg. Ja, tänk att det verkligen ska behövas planera in för att det ska bli av. Kanske blir det någon tid över till att göra lite julgodis då. Det kanske skulle göra susen, vem vet!

Snurrigt

När man inte har något vettigt att skriva gör man bäst i att låta bli va? Dessvärre är det där med tystnad inte riktigt min starka sida. På något vis tycks jag nästan alltid ha något att skriva, även om det är allt annat än vettigt. Som exempelvis nu. Ingenting vettigt men ändå något skrivet.

Blev det rörigt? Bäst att lägga ner. Kombinationen sömnbrist, hårt jobb, pluggande och huvudvärk är inget vidare för hjärnkapaciteten.


Christmas lights

Bäst just nu. Ville bara meddela det en tisdagsmorgon som denna.


Hipp Hipp Hurra!

Idag fyller en speciell person år.
En person som jag tycker väldigt väldigt väldigt mycket om.


Väntan

Tredje ljuset i adventsljusstaken är tänt. En väntan har infunnit sig i vår lilla lägenhet, väntan på gästerna. Niklas skall firas och delar av hans familj är på ingång. Lite mat och varsin bit nybakad mjuk pepparkaka. Hur vi ska få plats? Ja fråga inte mig, men finns det hjärterum så finns det stjärterum. I övrigt har dagen bestått av att titta på möbler, utgöra assistent till en julklappshandlande Niklas, ta tag i pluggandet, lägga ned pluggandet lika fort, inslagning av julklappar... ja egentligen inte så mycket med andra ord!

Nu åter till väntan!


Julklappar

Julklappshögen har växt en hel del de sista dagarna. Nästan samtliga julklappar är nu inköpta och endast lite kompletteringar kvarstår. Jag och mamma var ett ganska bra team idag.


Stiupendieutdelning

Det ska väl finnas en första gång för allt. Under gårdagen, på stipendieutdelningen, nämndes mitt namn och ordet "framgångsrik" i samma mening för första (och förmodligen även sista) gången. Jag, Johanna och Marcus tittade tvivlande på varandra. Vi blev överösta med komplimanger för vår uppsats. "Mot bakgrund av senare tids utveckling, dels på regleringsområdet inom Svensk bolagsstyrning och dels inom forskning på området, framstår ämnet för studien som brännande.". Vi var noggranna, ambitiösa... ja allt egentligen! En känsla av stolthet spred sig genom kroppen samtidigt som genansen värkte där inne någonstans, känslan av att "så bra var den väl ändå inte" kunde inte riktigt släppa.

En fin dag var det i alla fall. Och nog känns det bra att ha fått den där tavlan. Pengarna känns på något sätt betydligt mer oviktigt. Men trots att jag är väldigt stolt över den där tavlan så är det ytterst tveksamt om jag faktiskt kommer att våga sätta upp den. Där är jag nog dessvärre på tok för svensk, det är fult att skryta, det är fult att tycka att man har gjort något bra. Ska dock försöka att suga på den här karamellen ett par dagar till och tillåta mig att vara lite osvenskt stolt. Evenentuellt kanske stipendiumet kan få en liten plats i vårt sovrum när vi flyttat, i ett hörn där ingen omedelbart kommer att kunna se den. Då kan åtminstone jag titta på den emellanåt och kunna le vid tanken på vad vi, jag, Johanna och Marcus, har åstadkommit tillsammans.

Mer bilder och information
här.


Rulljans

Dagarna bara rusar iväg. Dagarna består i princip bara av fyra saker; jobb, träning, plugg och sömn. Mycket mer tycks inte hinnas med. Men imorgon har jag slagit på stort och tagit en semesterdag. Jag och min lilla blåa smurfbil ska rulla upp mot de småländska skogarna, till Växjö, och möta upp Johanna och Marcus.  Det är just det som känns som morgondagens höjdpunkt; att träffa Johanna och Marcus. I övrigt står stipendiumutdelning står på schemat. Stipendium. Känns faktiskt lite overkligt.

På kvällen skall Niklas firas och det med buller och bång. Är du inte bjuden? Ta inte illa upp (om du inte är en klasskamrat till Niklas), det är klassfest på G. Tror på tre fina (och välbehövliga) lediga dagar.

Utmaningen antagen!

Emelie; utmaningen är antagen! Fem ögonblick från Växjö som jag minns väldigt starkt. Har skjutit på det här ett tag för att verkligen komma på vad som var de fem bästa ögonblicken. Det har varit svårt, det finns ju trots allt så många och jag får nästan prestationsångest vid tanken på att jag kanske glömmer något riktigt bra. Ska i alla fall försöka så gott jag kan. Här kommer fem underbara ögonblick (utan inbördes ordning);

 

1. Studio 54 (2008)

Studio 54 i sig är kanske inget storslaget. Men när ett gäng fnittriga flickor samlas på en förfest, dricker vin, spacklar sig till förbannelse och klär sig i de mest märkliga kläderna kan det på något vis inte bli annat än bra. Klick, klick, klick – antalet kort var oändliga.

 

2. Allkåren (2008)

Visst var första allkåren 2007 härlig och även jag minns starkt kullerbyttorna samt när jag och Lina bytte om i trapphuset för att undvika att dra in alla sågspån in i lägenheten. Däremot är minnena från allkåren 2008 något starkare. Jag minns solskenet. Jag minns grillningen på slottsängen och förfesten på tufvanängen. Jag minns perfektion och lycka.

 

3. Måndagsmiddagarna

Detta återkommande moment som vi gick igenom varje måndag. Allt enligt ett schema. Vart tredje måndag stod man för maten, nästa måndag stod man för disken och måndagen efter det var man torkansvarig. Och tjejsnacket… var det någon som sa att dessa kvällar borde byta namn till ”sexmiddagar”?

 

4. Festen hos Malin precis i början av universitetstiden

Vi kände inte varandra så där jätte väl ännu. Universitetslivet var nytt och spännande. Efter lite vin dansade både jag, Malin, Johanna och Emelie på stolarna till tonerna av Björn Rosenström. Emelies kamera fylldes av bilder med rörliga fnissiga flickor. Det var en fin kväll.

 

5. Skidresorna till Stöten/Lindvallen

Jag kommer inte riktigt ihåg vilken av resorna som var bäst. De var så bra på olika sätt. Första året var ju klart speciellt och ”Sanningen om de fem ekonomerna” är ju en klassiker! Uppe i ottan, skidåkning, varm choklad i backen, after-ski och fniss, fniss, fniss….

 

Nostalgin blev plötsligt stor. Det finns så mycket mer jag egentligen vill skriva. Så många andra fina minnen. Men nu begränsades jag ju till att enbart nämna fem och det kanske var lika bra det, annars hade jag väl kunnat sitta uppe halva natten. Hur som helst; utan er hade universitetstiden aldrig blivit som den blev. Ni är allt bra ni!

 


Jag ser det snöar, jag ser det snöar....

 


Födelsedagsfest

Firandet av Per och Lasse under gårdagskvällen blev mycket trevligt. Födelsedagspresenten bestod av varsin ballongbil vilket tyckes vara mycket uppskattat. Varken Per eller Lasse lär få några framtida problem med att behålla barnasinnet - den saken är i alla fall klar! Idag är jag lite trött och seg. Dagen har hittills bestått av lite fix på hemmaplan samt inslagning av julklappar. Lite plugg är nu att vänta och förhoppningsvis även en promenix trots att snön faller tätt.


Bergslagen

Underbart vinterväder idag. Fortsätter det bara så här; strålande sol, fina vägar, inga mer snöfall men ändå tillräckligt kallt för att snön som ligger inte skall smälta bort - då är jag mycket nöjd! Dagen har spenderats i Ronneby där jag och farmor var på julmarknad i bergslagen. Mysigt! Ikväll väntas fest och firande i goda vänners lag.

Bergslagen



Istappar - farliga men ack så vackra!

Efterlängtad.

Gårdagens flygresor gick bra. Till och med mycket bra med tanke på vädret. Men den tröttheten som slog emot mig när jag kom innanför dörren på kvällen är verkligen svårslagen. Kändes som om jag blivit överkörd av ett tåg och allt som hänt under dagen snurrade i huvudet. Men nu är fredagen här. En efterlängtad helg och ledighet väntar. Helgen inleds med en middag för fyra och morgondagen kommer att bjuda på födelsedagsfest. Tror på en bra helg.


Snökaos på ingång?

Dagarna bara springer iväg och onsdagen går redan mot sitt slut. Imorgon bär det av mot Stockholm. Med flyget. I detta snöoväder. Jo, det känns lite sisådär. Om en stund ska jag bege mig hem till föräldrarna i Ronneby för att övernatta. Lite närmre till flygplatsen och därmed liiiiite längre sovmorgon, även om jag ändå måste bege mig hemifrån kring 6-snåret. Varit mycket stopp i trafiken på E22:an de senaste mornarna och vill gärna undvika det när man har ett flyg att passa. I Stockholm väntas konferens och sedan hem igen på kvällen. Förhoppningsivs. Håll tummarna för att vädergudarna är på min och Marikas sida.

I övrigt är det första december idag vilket innebär bara ett fåtal veckor kvar till julafton. Som sagt; dagarna bara springer iväg.

Okej nu skriver jag det alla tänker; "Kan det vara åldern tros....?"