Sommarplåga?

Okej, här kommer återigen ett bevis på hur "ute" jag är.
- Vad är det här för låt?
- VA? Vet du inte det? Blev ju utsedd till årets sommarplåga eller nåt!!


Ja jag hade då inte hört den förrän i lördags. Kanske ett bevis på att jag spenderade på tok för mycket tid på Ikano i somras...



Var är boxen? Där är boxen!

Avklarad.

Tentan är gjord. Den gick ju inte lysande precis men vem bryr sig - den är gjord i alla fall! Nu väntas en hel eftermiddag bestående av enbart ledighet! Skall titta på tv nu (ja faktiskt!), diska lite och sen bege mig in till stan för lite shopping. Ikväll blir det måndagsmiddag (på en tisdag) på Båtsmannen med Johanna och Malin.

....

Sömn? Vad är det? Öh, tenta? Vilken tenta?

Bloggnörd

Tenta imorgon. Känner verkligen att jag borde se över mina anteckningar MINST en gång till. Är dock högst omotiverad. Orkar inte mer. Energin har tagit slut. Finns annat man kan göra, exempelvis läsa bloggar. Är en riktig blogg-nörd när man tänker efter. Inte bara bloggar jag ganska kontinuerligt, jag läser väldigt många bloggar också. Tänk om alla helt plötsligt skulle börja blogg-strejka, undrar vad jag skulle fylla ut mitt liv med då.. (Kanske hade jag då tentapluggat bättre)

Ändå läser jag faktiskt bara bloggar som skrivs av sådana som jag känner och inte exempelvis Blondinbella, vilken Malin tycker är ett måste. Tydligen är det väldigt pinsamt att inte veta vad Blondinbellas pojkvän heter. Han heter Nils för er få som inte visste det, det blev jag upplyst om på förra måndagsmiddagen. Jag får väl vara pinsamt ute, Blondinbellas liv intresserar mig inte ändå. Ikväll går Berny på tv, klockan 22.00 på svt1, författaren till "vingklippt ängel". Hennes blogg läser jag dock emellanåt, en av de få som jag inte känner ett dugg. Hennes kaos är spännande att ta del av på något hemskt sätt. Det intresserar mig betydligt mer än Blondinbellas modeliv i Stockholm. Hur som helst ska jag verkligen försöka att se dokumentären om Berny ikväll, trots att jag egentligen borde sova då för att orka med morgondagen.. Jaja, ni kan väl hålla ett par extra tummar för mig imorgon istället!

Dagen innan tentan..

Sista dagen på tentaveckan. Imorgon väntas domedagen. Känns lite spänt då det är första tentan för terminen, men är långt mycket lugnare än vad jag var inför första tentan för två år sedan. Ingen mening att stressa upp sig, går det så går det och gör det inte det så är det inte hela världen!

Kvällen skall spenderas i tv-soffan och kanske en promenix med Malin. Om det inte börjar regna igen. Märkligt väder här i Växjö. Ibland tittar solen nästan fram och sen kommer ösregnet. Blir inte klok på det.

Sänder en extra tanke till sjuklingen på PG-vejdes. Lider med dig din stackare.. Håll ditt borta från bacillspridare om helgerna! ;)

Kräftskivan 2008

Då var ännu en "pluggdag" över och vi är ytterligare en dag närmare tentan. Inte för att det har blivit jättemycket plugg idag, men åtminstone några timmar på bibblan. I övrigt har dagen bestått av sovmorgon och "bakispizza" hos Johanna i afton (även om jag var långt ifrån bakis idag).

Kräftskivan år 2008 blev en succé! Skratt, snapsar, kräftor, (snuskiga) snapsvisor och kräfthattar. Trevligt värre..


Kräftskiva

Kräftskiva på Campus i afton. Då skall det ätas, sugas, snapsas och sjungas.

"Vi skålar för våra vänner och dem som vi känner och dem som vi inte känner dem skiter vi i!"




Äntligen fredag

Puh... nu är jag mätt! Var på Subway (för första gången) med Johanna och Malin. Inte superimponerad direkt men mätt blev jag. Fick en smak av Bulgarien, huu...En bankman med en lite sur blick muttrande "Att slarva bort internetbankdosan är nästan värre än att slarva bort husnycklarna!" och hjälpte mig sedan att skaffa fram en ny då min varit på vift ett tag.
 
Nu blir det lite plugg på hemmaplan. Efter det blir det lägenhetsvisning uppe på Teleborg (Vill flytta nu!) och ikväll är det middag på Båtsmannen inne i stan som gäller. Morgondagen kommer bestå av ytterligare lite plugg och sedan kräftskiva! Tänk att det äntligen är helg...


Rättvisemärkta bilder

Vi är effektiva när vi är på bibblan. Mycket effektiva.. mest på att prata kanske och göra lustiga saker men ändå effektiva. Se exempelvis bilderna här nedan. Vi är mycket uppfinnesrika. Eller snarare Johanna (som förövrigt var en riktig jävel på att.. ja det vi nu gör här nedan!). Skall påpekas att jag nu har lagt upp bilder både på mig, Johanna och Jossan. På så sätt blev det rättvist, lika pinsamt för alla tre. Det kallar jag rättvisemärkt!

Skall noga ägna kvällen med att göra något som kräver minimal hjärnkapacitet...



Rubrik?

Torsdag. Ytterligare en dag närmare till tentan säger den pessimistiske. Ytterligare en dag närmare tisdageftermiddag då tentan är gjord säger den optimistiske. Ännu en dag med underbart  väder och jag måste sitta inomhus och plugga till tusen om det skall bära på tisdag. Känner sig lite lagom tråkig.

Nu har jag tagit långlunch och fixat och trixat lite inför den stundande helgen. Blir inte bara plugg utan även en kräftskiva.. Åter dags att ta tag i pluggandet!

Svårt att komma på en rubrik idag. Skall vara något klatschigt (stavas det så?), något intressant och något som passar till texten. Det enda som dyker upp i huvudet är "Tentaplugg". Vad annat finns i mitt huvud i tider som dessa förståss...

Tentaplugg

Underbart höstväder. Inte en dag man vill spendera inomhus med tentaplugg. Men har väl inget val antar jag. Speciellt inte med tanke på att jag nu skall få besök till helgen och då förmodligen inte kommer kunna plugga så mycket som planerat.

Var ute på en långpromenix igår i alla fall. Tittade in i Emelies och Petters nya lägenhet. Mycket fin. Jag vill också flytta!


Framtida barn?

Gör som alla andra och skaffar ungar på internet (tänk om Anton visste detta..). Här är i alla fall våra två döttrar! Har visserligen väldigt svårt för att tro att jag skulle få rödhåriga barn..

Hm, allt för att komma ifrån pluggandet.



.

What we see may not always be like what we thought,
Love is strange and can change.
How we feel about someone and what's right,
we can fight and win against love

Tisdag.

All planering framöver är nu omstuvad. Egentligen till det sämre men det får väl vara som det är, inte så mycket att göra åt. Idag blir det en heldag med tentaplugg. Om precis en vecka sitter jag och våndas i en tentasal o då ska allt sitta. Skall börja dagen på hemmaplan så får vi se vart jag tar vägen sedan.

"Är klämma finnar är en kärleksförklaring" Hrm, ledsen Malin men det är en kärleksförklaring jag inte förstår.

En students spännande liv

Seminariet gick bra. Vi blev inte alls så grillade som vi kanske hade trott. Tydligen var vårt arbete ändå helt okej vilket kändes som en lättnad. Nu är det glömt - dags att fokusera på tentaplugget. Går dock inget vidare. Är trött i huvudet. Har fixat lite här hemma istället. Har bland annat bäddat med mitt nya påslakan som jag köpte på IKEA i helgen (nytvättade dessutom!). Förra hösten var det tema grått och svart här i lägenheten. Känns trist i år! Vill inte lägga ut för mycket pengar på att köpa nytt då det är tänkt att jag skall flytta härifrån om ett antal månader. Nya påslakan gav dock en ganska bra färgklick till det övriga gråa och trista. 

Jaha, det var väl allt jag hade att säga. Ska se om jag kanske kan plugga liiiite till i alla fall. Eller kanske skall ta tag i disken istället? Högst spännande liv.. Tredje inlägget idag dessutom.


Höst

Har det blivit höst i Växjö över helgen? Helt plötsligt har löven färgats gula. Klagar egentligen inte, är rätt fint.

Här är lite bilder från en underbar höstdag år 2007.


Måndag.

Jobbhelgen är äntligen över och jag är nu på plats i Växjö igen. Nu väntar istället en hektisk tentavecka då jag kommer att tillbringa otaliga timmar på bibblan. Hade tänkt stänga in mig i min lilla lägenhet idag och plugga på egen hand - vilken osis, kom på att vi har seminarie idag och ännu inte förberett allt. Just nu är det tvätt som står på schemat. Efter det blir det då förberedelser inför seminariet, lunch, grillning på seminarie, lite plugg och sedan måndagsmiddag hos Malin ikväll. Jag måste leva världens roligaste liv. Hrm! Fast måndagsmiddagen är kul. Så ingen missförstår mig nu. Blev lite syftningsfel.

Längtar bara till tisdageftermiddag nu då tentan kommer att vara över. Eller nej förresten, längtar till helgen efter tentan då jag äntligen kommer få lite ledighet!

Helt plötsligt var du där och allt kom tillbaka som en blixt från klar himmel...

Helg = jobb

"Äntligen helg", är det säkert många som tänker. Själv skall jag strax bege mig mot Älmhult och jobba på Ikano hela helgen. Är helt slut i kroppen så hur jag skall klara av att jobba ända till klockan nio ikväll är för mig en gåta. Men det får väl gå! Mellan jobbandet skall jag försöka att plugga lite. Finns egentligen inte så mycket annat att göra när man är ensam i Älmhult en fredag- respektive lördagkväll. 

Visst låter det som om jag kommer att få en toppenhelg?! Ska hur som helst ändå bli ganska skönt att komma bort från Växjö en helg..
 



  

Hjälte i vardagen

Nu ikväll har jag nästan räddat livet på Johanna. Jag räddade henne från en stor, helt enorm, äckligt ful, monsterliknande PADDA! Tänk att ha en vän som mig! En som helt orädd (hrm) sträcker ut en hand och hjälper till när nöden är som störst. Sen att Johanna fick lite ont i armen och förmodligen blåmärken på köpet tycker jag är en småsak. Märkligt värre är dock att Johanna inte visade ett spår av tacksamhet.. ;)
 

Hurra Hurra Lilla Mamma!

Idag fyller världens bästa mamma xx år. Kanske lika bra att inte skriva ut hur mycket hon fyller, då hon nu har nått en ganska högaktningsvärd ålder och kanske föredrar att ha det osagt. Haha. Låt oss säga 36 år - det låter bra!

Ett stort GRATTIS på födelsedagen lilla Mamma (är ganska så säker på att hon kommer att läsa det här)!


Hade stora problem med att finna en bild på Mamma. Lyckades jag dock hitta en som är några år gammal - rätt passande! :)

Patrik 1,5

Nyss hemkommen från bion. Vacker film. En kärleksfilm. Med inslag av humor. Mycket skratt. Ja det var helt enkelt en mycket fin film.Satt mitt emellan en popcornätande lipsill (HAHA!) och en fnissfia (läs gapskratt). Spännande värre. :)




Nu ska jag nog slå mig ner i soffan innan det är dags för sängen. 

Saknar.  

Nu är det jul igen...?

Fick just ett mail "Julen på Jotex börjar nu!". Hur kommer det sig att jag plötsligt blev lite lätt illamående? Varför i hela friden skall julen börja i september? Räcker det inte med november, eller åtminstone slutet på oktober? Har knappt ens fattat att sommaren är över och genast skall julen ta vid. Nej, innan julen får börja skall jag minsann fylla år! Annars tröttnar man ju på julen innan den ens har börjat på riktigt.

Just nu är det bakning på Stallvägen som gäller (dock inte lussekatter eller pepparkakor). Här bakas det bröd och Nordenfältskaka. Härlig doft i det ruskiga höstvädret. Efter det blir det Top Model och sedan en promenix med Lina. Här är det fullt upp som vanligt med andra ord.

1 år

1 år är rätt lång tid när man tänker efter.. hehe!

Nakna golfmänniskor

Visste ni att det vandrar runt nakna människor i Småland som spelar golf med bandyklubbor? Inte vi heller förrän vid såg pålysningen för Outsiders-avsnittet för nästa vecka. Tanken på att träffa på någon sådan här i skogen bakom slottet utlöste stora skrattsalvor. Nu är måndagsmiddagen i alla fall avslutad och knäppisarna har begett sig hemåt. Ska försöka att hamna i säng tidigt ikväll för en gångs skull. Mina ögonlock är i stort "behöv" (Johanna fattar!) av lite sömn.

Ilska

När någon är elak mot någon man tycker så enormt mycket om går det inte annat än att bli ännu ledsnare än vad den lille krabbaten är..  

Effektivitet

Ska om någon minut bege mig bort mot skolan för att försöka att färdigställa vårt grupparbete. Efter det blir det lunch och sedan föreläsning. Har precis stekt kycklingfilé och tärnat paprika, lite förarbete inför kvällen då det är jag som skall bjuda på måndagsmiddag. Idag är effektiviteten hög (hoppas att det skall hålla i sig!). 

Det jag har att se fram emot i veckan: 4,5 dagars plugg och 3 dagars jobb.

Ha en bra dag! 

Helgen

Är i förträngarfasen. Ångest. Hoppas att det inte kommer några ovälkomna överraskningar under dagen. Dagen skall för övrigt spenderas i bibblan (lite lagom dagen efter) med grupparbete för att sedan eventuellt avsluta dagen med en bingolotto-afton.

Trevlig kväll igår annars. Många nya ansikten och många nya namn. Trevlig helg överhuvudtaget, inklusive fredagskvällen i Karlskrona med Josse. Nu blir det inga fester på ett bra tag, minst fyra veckor till nästa gång. Inte mig emot!

Here we go...

Ikväll är det fest som gäller - vi ses i dimman! Here we go...


-

Tanken på att du nu har fått det liv du förtjänar (även om det var helt utan mig) gör mig varm inombords. Du kommer alltid att vara speciell.


Full fart mot helgen

Godmorgon!

Uppe med tuppen. Fredag idag och "full fart mot helgen" som Gert på Rix Morgonzoo brukar säga. Skall snart bege mig till skolan för lite grupparbete och föreläsning. Hem på lunch, ännu lite grupparbete och sedan blir det tåget mot Karlskrona för att hälsa på Josse i hennes nya lägenhet. Återkommer dock till Växjö igen på lördagen för att gå på Jossans (skall ej förknipps med Josse i Karlskrona) inflyttningsfest med efterföljande utgång på Sivans! Med andra ord är det fullt upp och jag gillar det!  

Ha en bra dag!

Bibliotekssyndromet?

Spenderat en heldag i bibblan med effektivt grupparbete. Hrm. Eller det där med effektivit kanske vi skulle stryka. Grupparbete var det i alla fall. En del av tiden åtminstone. Typ halva. Eller en tredjedel. Okej, det blev kanske inte jätte mycket gjort idag. Vi kom fram till att jag har en leksaksbåt i min mage som brummar lite dovt medan Johanna har en trädgårdsmask i sin mage. Mkt viktig observation.  Kom även fram till att "hypotes" är ett jobbigt ord. Lätt att förväxla med "hypnos". Blir "hypnotes" eller något liknande. Mycket jobbigt.

Just nu är det matlagning på G. Serveras fisk och (hör och häpna) potatis. Verkligen inte ofta det serveras här på Stallvägen.

Lunch

Blev en lite märklig lunch. Hade tänkt slänga i mig en macka men insåg att jag inte hade något pålägg hemma (då jag inte heller äter något smör fanns inte heller detta hemma). Tog en halv macka med minilite keso på (det sista som fanns kvar så nu är även den slut. Till det blev det ett kokt ägg och minilite müsli (det sista även av det). Kanske dags att handla?

Eftermiddagen skall spenderas i skolan med att försöka komma igång med grupparbetet. Önska oss lycka till!

Vem?

Fått en envis hicka. Hm, undrar vem det är som tänker på mig...?

Bara en liten onödig notering.

Tankar om absolut ingenting..

Tisdag idag. Insåg precis att vi inte har gått mer än 7 dagar i skolan och redan känns sommarlovet väääldigt långt borta. Vardagen har verkligen kommit tillbaka med full kraft och dagarna spenderas med redovisningsböcker upptryckta i ansiktet på bibblan (okej, ska kanske inte överdriva men 50% av tiden vi spenderar på bibblan så läser vi faktiskt. Nästan i alla fall.) samt i föreläsningssalar. Det enda som inte riktigt är som förr är att "vår" rad i föreläsningssalen har minskat drastiskt. Faktum är att hela klassen har minskat och vi får inte längre ha föreläsningar i "jättesalarna". Malin, Emelie, Lina, Anna och Martin som tidigare alltid satt på samma rad som oss har nu lämnat oss för att läsa annat. Känns allt lite tomt och märkligt.

Jaha, det här var vad jag hade för funderingar en tisdagseftermiddag som denna. Allt för att slippa att ta fram mina ekonomiböcker - såklart! I övrigt skall vi inte se om vi kan få till en optimal plan för helgen där jag kan fixa in allt och alla jag vill hinna med (nästan i alla fall). Lite fest kan vi i alla fall räkna med i helgen! :) 

 

.

Jag dricker glögg med balkongdörren öppen inatt.
Jag är så trött på alla mail och koder.
Jag vill ha dig här på riktigt inatt.
Och suga liv ur din halspulsåder.
--
Som du sa det kan vara svårt att bli riktigt nöjd, det är så lätt att fantisera
Och mina tankar och minnen står mig upp i halsen men mycket vill ha mera

En students vardag

Måndagsmiddag om en liten stund. Sitter just nu här för att fördriva tiden. Undrar vad den där Jooeeehanna har kokat ihop för något till oss ikväll. Hm, mystiken tätnar. Min tur att diska idag. Suck! Andra planer för kvällen är att vi skall bege oss upp till Ica för att panta flaskor (Malins påhitt). Man skall vara rädd om miljön (vi får mer plats i våra skåp plus att det blir lite extra mynt i plånboken. Vi är faktiskt studenter OCH ekonomer!) I övrigt har dagen spenderats på bibblan. Spännande värre. Roligare att prata. På något sätt är det ändå väldigt anstängande att sitta på ett bibliotek i flera timmar. Gäspningarna blir flera. Eller beror det på boken kanske? Skratta kan man i alla fall göra mycket i ett bibliotek. I alla fall i rätt sällskap. Det är bra. Bra mycket bättre än att sitta här hemma.

Planerna för helgen är inte klara. Blir det en helg med kalas på Campus (eftersom det inte hände speciellt mycket här denna helgen) eller skall jag bege mig hemåt för en sväng till Kallekrona? Allt och inget känns lockande. Vill så mycket att jag till slut inte vet vad jag vill.. Förvirrad. 


 


Tomt.

Blev trots allt en väldigt lugn helg. Slappande, bio (Mamma Mia) och matlagning. Vi (mest jag!) lyckades göra både spaghetti- och fiskgratäng i helgen - blivit värsta mästerkocken!

Nu är det mest tomt, ensamt och jobbigt. En månad är lång tid, alldeles på tok för lång tid.


Friiiday

Då var det fredagkväll - det vi alla har längtat efter. Blir en lugn fredag men om allt går i lås blir det en mindre lugn kväll imorgon. :)
 
Trevlig helg på er!


Första Sivanskvällen för terminen förra året. Återupplevs gärna! :)

Ute

Blogg är omodernt och ute. I varje fall om man läser tidningarna. Synd att jag aldrig varit riktigt "inne" för då hade jag förmodligen inte suttit här utan istället sussat gott i sängen när det egentligen är DET jag behöver.

Fredag imorgon och alla vet vad som kommer efter fredag - precis Lördag! Och då väntas det efterlängtat Campus-partaj! :)

Tillbaka i min egna lilla värld..

Tillbaka i Växjö igen. Förhoppningsvis lite starkare än tidigare. Sömnen är fortfarande inte riktigt som den ska utan sover oroligt och är konstant stressad i drömmarna. Inte konstigt att jag är helt slut när klockan ringer på morgonen. I natt har jag exempelvis blivit bestulen på min plånbok och panikartat ringt runt och spärrat alla mina kort samt gång på gång utropat "Har ni hittat mina pengar?!". Jag har även varit ute och kört på vägar (som snarare såg ut som isbanor) i väldigt snöfall där både jag och mamma (som också var med i bilen) var helt säkra på att överlevnad inte var att räkna med. Så lite seg är jag idag efter sådana äventyr. Kanske inte ska skylla allt på drömmarna i och för sig, att jag gick upp 5.15 i morse kan också ha spelat en avgörande roll. 

Jag vet, jag bara klagar... nu ska jag se till att detta blir en produktiv dag så jag ikväll kommer kunna somna (tidigt) med gott samvete..  

Lund

Jaha, då var man i Lund. Fick en impuls igår, slängde mig på tåget och landade här vid nästan halv elva på kvällen. Anton jobbar så sitter här ensam. Tog sovmorgon (även om så inte var tänkt), har städat lite (ja förlåt, jag kunde inte låta bli), försökt att plugga lite (men boken är sååå tråkig) och har tittat en del på tv. Planen är att jag ska vara på plats i Växjö imorgonbitti igen. Skönt att komma bort lite från vardagen även om det bara var för någon dag.

Jaha, plugga var det man skulle göra va? Suck, kunde vi inte fått en roligare bok som åtminstone innehöll någon bild...

Allvarets tid?

Rymma

Vad sägs om att rymma bort från denna stad några dagar? Wiieehuu..  (ja jag vet att jag bara varit här i två dar men strunt samma!). Hejdå Växjö!

.....?

Det går precis som jag vill och ändå känns det inte bra. Ingenting var för mig någonting....

Verkligen ingenting?


Då var vi igång igen..

Måndagen den 1 september. Sommaren har lämnat oss och hösten har nu anlänt. Skolan har börjat och vardagen har gjort intrång i mitt liv igen. Tog precis en promenix runt Växjösjön och om en stund ska jag bege mig till Malin för måndagsmiddag. Rutinerna börjar sakta men säkert komma tillbaka och helt plötsligt känns sommarlovet sååå långt borta. Har det verkligen gått en hel sommar sedan sist?

Promenixen gjorde i alla fall sitt. Fick rensa tankarna (väldigt många sådana just nu) och det kanske inte är så hemskt trots allt att komma tillbaka ändå. Jag gillar ju trots allt det här. Studentlivet. Folket. Skratten. Festerna. Egentligen är det inte mycket jag vill byta bort (om jag veeerligen känner efter men är svårt när man spenderat en hel sommar här som endast har bestått av jobb).

Förvirring..