Fartfylld helg

Sitter här i soffan iförd en gammal uttvättad t-shirt och pyjamasbyxor, helt utpumpad efter en fartfylld (och härlig) helg. En bit renfilé står i ugnen och vi inväntar nu en riktigt god söndagsmiddag. Gårdagen bjöd på kräftskiva med badtunna-bad hos Linn och Marcus. Eller ja, kräftskiva och kräftskiva... Ärligt talat tycker jag nog att samtliga i sällskapet var riktigt dåliga på att äta kräftor - alla utom jag då såklart. Men en trevlig kväll blev det i alla fall (även om kanske bilderna inte ser alltför uppmuntrande ut). 
 
Idag har vi höststädat i sommarstugan på Aspan så nu är det gjort. Tyckte nyss att vi städade in sommaren, men tiden går fort. Efter det bar det ut till huset för att röja. Huset ja, tänk att vi ska bli husägare. En märklig och härligt pirrande känsla. Det här blir nog bra. Det känns så.

Rhodos del 3

Fredag, underbara fredag! Lägenheten är nystädad, vi är fixade och i tvättstugan kör maskinerna för fullt. Nu väntar vi bara, väntar in våra kära Kristianstads-favoriter för att sedan bege oss in till stan och äta lite gott. Vi har ju trots allt lite att skåla för också en dag som denna.
 
Nu åter till Rhodos-fotona (ni trodde väl inte att de var slut redan?!). Under vår semestervecka blev det en liten tripp till Rhodos-stad. Annorlunda. Vackert. Och mängder av mopeder.





Rhodos del 2

Första dagen på jobbet efter semestern är avklarad och då var allt igång igen med dunder och brak. Imorgon ska jag bege mig upp mot Gävle en sväng för att lära mig allt om e-inköp. Ska bli spännande.
 
Ytterligare lite foton ifrån Rhodos kommer här (ni har väl inte tröttnat redan?). Min kära Mamma firade sin stora dag i Grekland. Hur mycket hon fyllde får jag kanske inte lov att skriva här, men det är i alla fall halvvägs till en tresiffrig ålder som slutar på 00. Hur som helst, på den stora dagen hyrde vi en bil och utforskade ön. Jag körde. Jo ni läste rätt - jag körde. Och faktum är att både vi och bilen kom hem helskinade - det ni! Blev en lyckad dag med fina vyer.




Rhodos del 1

En vecka på Rhodos och jag förvandlades till en tvättäkta charterturist och drog dessutom med min mor ner i fördärvet. En solhatt på och vattengymnastik varenda dag - det ni! Klappade jag inte till och med när planet landade? Jo, jag tror det. Känns befriande att erkänna det här för alla. Men nog var det en härlig vecka...
 
Första dagen på svensk mark och vi har spenderat dagen med att packa upp alla väskor, tvätta all tvätt, fylla kylskåpet och frysen med mat samt ta en höstpromenad på Hasslö. Är nu redo för en ny fartfylld vecka!




Semesterlugn

Den värmande solen och ljudet av vågorna som slår mot stranden är ersatt med en huttrande kyla och smattrande på taket. Den dagliga klädseln bestående av bikini eller en svalkande sommarklänning är ersatt med en tjock luvtröja. Underhållningen vid strandbaren där vi satt med varsin drink i handen är ersatt med soffhäng; tända ljus och en film. Vad hände?
 
Jag har i alla fall haft en riktigt skön vecka. Kanske är det först nu jag verkligen fattar hur mycket jag behövde den där semestern. Det är alltså så här det ska kännas i kroppen - ett lugn. Sitter just nu och sorterar alla 500 bilderna ifrån vår fina semester, funderar på vad jag ska göra med alla. Några hamnar kanske här. Eller rättare sagt; några hamnar med största sannolik här. Det får ni stå ut med.

På återseende!

Just denna tidiga lördagsmorgon, väntandes på Sturup, känns livet lite extra fint. Vi behöver lite semester nu, jag behöver lite semester nu..Längtar efter att kunna komma hem igen med en stor dos ny energi. Den lär med all säkerhet att behövas i höst och vinter... Mot Grekland och en fantastisk vecka!

Planer

En hektisk vecka går mot sitt slut - tack och lov för det! Om allt går som vi har tänkt oss ska idag stora planer sättas i verket, väldigt stora planer! I natt ska vi sedan bege oss till Malmö och sedan vidare mot Grekland. Jag har lyckats med bedriften att ta fram passen, resten får ordna sig ikväll. Just nu har jag ändå bara sikte på eftermiddagen. Nu kör vi!

Ett farväl

Idag är en jobbig dag. Vi ske bege oss till kyrkan och ta farväl av en mycket fin person - en liten man med stor respekt och ett lika stort hjärta. Jag kan idag säga att farfar har gått bort utan att brista ut i storgråt, men jag har nog ännu inte fattat att det är min farfar jag pratar om. Min visslande farfar som är expert på att lösa korsord och lagar världens godaste mat - menar ni att han inte längre kommer sitta där i sommarstugan på Aspan?
 
Ett djupt andetag. Tack för allt!
 



Söndag

Efter en dag i Ronneby, med en tur i Brunnsparken och en middag hos Farmor, har vi nu äntligen landat i soffan. Imorgon tar en ny vecka fart, en händelserik vecka. Det är så mycket som är på G nu, lite väl mycket kanske. Jobbiga och roliga saker i en salig röra och det blir svårt att sortera bland alla tankar. Framtidsdrömmar blandas med sorg och semesterplaner. - en märklig mix för en lite halvförvirrad individ som jag. Men med ett djupt andetag och en hand att hålla i så kommer nog allt att bli bra.

Linns möhippa

Jag har ju tidigare utlovat bilder ifrån Linns möhippa, men det har helt enkelt sedan fallit i glömska. Så här har ni dem. Avråder känsliga personer att scrolla ner.


Bollö

En sommardag med höstvindar - så skulle man nog kunna beskriva dagen. Vi har spenderat dagen till havs, en tur ut med båten tillsammans med Pelle, Karin och Lina, och utforskat Karlskronas Skärgård. Fina dag!


.

Att bara få sätta sig ner på ett fik tillsammans med en kär vän och bara prata, prata, prata - det kan vara guld värt! Tack för ikväll fina Miriam. Det var välbehövligt vid stunder som dessa.

(T)rött

Tröttheten har tagit över min kropp. Hösttröttheten mån tro? Skulle bege mig iväg för att träna ikväll, men istället somnade jag i soffan med mobilen i handen och var helt borta i 45 minuter. Min fina sambo slavar just nu i köket och har hällt upp ett glas rödvin (på en tisdag!) till mig för att jag ska tina upp. Det är kärlek det. Nej en liten paus nu vore fint. Tur att vi har en inom räckhåll, bara 1,5 vecka kvar nu. I övrigt flyter det mesta på bra just nu känns det som. Ett par "yes!" har jag kunnat utbringa under dagen och det känns bra. Som pricken över i:et gick bilen felfri igenom besiktningen idag. Bara det är ju värt att fira med ett glas rött egentligen. Skål på er!

Kastellet

Passade på (som den foto-nörd jag är) att fota lite när vi var ute på Aspö under gårdagen. Kastellet är ett imponerande ställe må jag säga och så vackert beläget. Hit får vi nog återvända snart igen.

Bröllopsyra

Igår tog vi färjan över till Aspö, och vidare bort mot Kastellet, för att vara med om Linns och Marcus stora dag. Blev en fin dag, väldigt fin. Strålande solsken på dagen, en stjärnklar natt, ett mycket vackert brudpar och väldigt många trevliga gäster. Tack Linn och Marcus för att vi fick vara med och dela er stora dag!