2012

År 2012 lider mot sitt slut och av traditionsenliga skäl är det ju nu dags för en liten årsresumé. År 2011 beskrev jag som ett lugnt och tryggt år och till viss del skulle jag nog vilja beskriva även 2012 som ett sådant år, eller i alla fall den första halvan.

 

Året började med skålande på Johanna och Daniels balkong i Kristianstad. Vinterns händelser beskrivs bättre i bilder än i ord. Lillebror Simon fyllde 15 och fick en moped (!!). Hade en trevlig April-helg i Malmö med 25-årsfirande av finaste Emelie. Våren inleddes med för-valborgsfirande hemma hos Linn och Marcus i Gredeby. Jag och Miriam laddade järnet inför vårruset i Växjö och jag lyckades bli genomförkyld lagom till dagen var kommen. Men ändå, vi sprang (jag som aldrig springer) och i mål kom två väldigt lyckliga tjejer (tillsammans med flera hundra andra lyckliga tjejer förståss). Sommaren kom och vi spenderade otaliga sommardagar på Aspan. Lill-kusinen Fille (som nog är längst av alla mina kusiner) tog studenten (!!). Midsommarafton spenderades i Tryneboda, en bit utanför Kristianstad, i goda vänner lag. En mysig (och regnig) dag med många skratt. Hasslöfestivalen kom till Hasslö och vi var ju bara tvungna att gå. Oturligt nog måste festivalen ha tågat in med årets regnigaste sommardag, men turligt nog hade vi nog den roligaste sommardagen på hela året. Underbart! Grillkvällarna avlöste varandra. Semestern kom och inga var lyckligare än vi. Vi tog vårt pick och pack och fick några fina dagar i huvudstaden. Tog vårt pick och pack ytterligare en gång och fick ett par otroligt fina dagar i Fasters fritidshus vid sjön Bolmen. Ovärderligt.

 

Augusti anlände och vi fick vara med om en väldigt trevlig kväll i Nättraby med 55-årsfirande (25+30). Jag och Johanna fick ett par semesterdagar själva och tog en liten minitripp genom Sverige med ett antal stopp hos före detta Växjöstjärnor. Fina dagar. Sommaren fick dock ett snörpligt slut. Världens finaste farfar gick bort och lämnade ett stort mörkt tomrum efter sig. Det går inte en enda dag utan att jag tänker på honom och det hela lämnade en mörk skugga över resten av året.

 

Livet rullar dock vidare vare sig man tror det eller ej. Den första september fick vi vara med på Linn och Marcus vackra bröllop på Aspö och innan dess fick jag vara med om en möhippa som jag sent kommer att glömma. Mamma fyllde halvvägs till 100 och efter otaliga diskussioner lyckades vi till slut boka in en resa till Grekland. Blev en vecka innehållande fina, soliga och välbehövliga dagar. Sist men inte minst gjorde jag och Niklas något livsavgörande – skrev under lite papper och vips hade vi blivit både husägare, öbor och vuxna(?). Hösten har sedan fortsatt i flyttens tecken och först för några veckor kom vi sedan äntligen på plats – i vårt alldeles egna hus. Nästan samtliga tidigare årsresuméer har innehållet ordet ”flytt”, men nu är det meningen att det ska vara slut på det. Nu ska vi bo här och inte flytta var och vartannat år och det känns faktiskt väldigt bra.

 

Nyårsafton ska firas hemma hos oss i goda vänners lag. Dessvärre har våra fina Kristianstads-vänner blivit sjuka och kan därför tyvärr inte komma. Vi hoppar fortfarande till då mobilen plingar i hopp om ett sms där de har ångrat sig och kommer ändå. Men, vi ska ha en trevlig kväll ändå – helt klart! Vi önskar ”krya på er” till Johanna och Daniel och Gott Nytt År till alla er andra (ja, till Johanna och Daniel också förståss)! Må 2013 bli ett riktigt bra år!

   

 

 

 


Mittemellan

De lediga dagarna springer iväg och än så länge har vi nog inte hunnit spendera en enda dag med att bara vara på ön. Men å andra sidan är ju nu lägenheten flyttstädad, besiktigad och nycklarna inlämnade, julen är firad med all släkt på både min och Niklas sida, vi har hunnit med ett besök på det nya Ikea-varuhuset i Älmhult, otaliga besök på Mio och även lite rea-shopping i stan. Vi har haft flera vänner på besök, senast igår hade vi en väldigt trevlig kväll med middag för åtta. Vi har kommit någorlunda i ordning i huset, en del möbler kvarstår men de är beställda och på väg. Nyårsmenyn är bestämd, maten är inhandlad och gästerna är inbjudna. Nu kvarstår bara lite förberedelser under morgondagen och sedan kan vi invänta våra fem nyårsgäster. Tror på en kanonfin nyårsafton och en bra början på det nya året. Sedan KANSKE jag är redo att återgå till vardagen och jobbet, trots att ledigheten inte har varit så ledig.
 
Gott Nytt År!

Hasslö-promenad

Underbart vinterväder idag (trots att snön har så gott som smält bort). Tog vår första promenad på ön som Hasslöbor. Här trivs vi bra.



Julafton


Julfirande

Julmaten ligger som en klump i magen. Julklapparna är uppslitna. Släkten har återvänt hemåt igen. Och vi? Vi ligger utslagna på soffan och tittar på... ja vad tittar vi egentligen på? Ja, det är i alla fall något avsnitt av något som vi har sett förut - allt för att undvika att behöva anstränga sig. Har varit en fin jul och vi känner oss mycket (mätta och) belåtna. Imorgon bär det av mot Ikea. Dags att ta tag i inflyttningsprojektet igen efter att nu ha julpausat ett par dagar. Ska även hinna med julfirandet del 4 imorgon, den sista delen. Tur att det bara är jul en gång om året.
 
God Jul och Grattis till lilla Farfar
 

Nu är det jul här i vårt hus..

Kvällen före julafton är kommen. Fjärde ljuset är tänt och det känns faktiskt som att vi är ganska redo för tomten ankomst. Dagen till ära har jag stått i köket nästan hela dagen. Eftersom adecember har varit en ganska hektisk månad så har jag inte hunnit med så mycket julstök - förrän nu. Just nu står två burkar med Saffransknäck och Mariannetryffel i vårt kylskåp - två riktiga kaloribomber, men det är ju bara jul en gång om året. Två limpor bröd står just nu i ugnen och några nejlikorklädda apelsiner har hittat till vårt hem. Lite god mat nu och en skål för lill-julafton med våra glöggmuggar (och kanske lite också för vår 4-årsdag) - God Jul på er!
 



Hem

Äntligen fredag och julledigheten tar fart - underbart! Ikväll kör vi all in på hemmakväll. Ännu mer underbart. Och så kan jag kvällen till ära bjuda på en liten liten titt in i vårt nya hem, som för tillfället (likt alla andra svenska hem) går i jultema. Lägenheten är ett minne blott (i alla fall efter flyttstädningen imorgon).
 
Nu ska jag bara njuta.
 

.

Det är fullt upp just nu kan jag säga. Kanske inte så konstigt med tanke på att det närmar sig bokslutstider, vi har precis flyttat och mitt i alltihop är det jul! Jobb, jobb, jobb för att sedan hem och skruva, spika, hamra och packa upp. Även om jag stormtrivs just nu så måste jag medge att kroppen är ytterst tacksam över att det nu bara är två jobbdagar kvar och sedan väntar lite julledighet. I vilket fall som helst börjar vårt nya hem ta form. Med tanke på vilket kaos det rådde i lördags (jag lovar, ni anar inte!) så har vi nu kommit riktigt långt. Tror att slutresultatet kan bli bra, det känns som"vi".
 
Sitter just nu på bussen på väg till jobbet. På grund av ett besök på vårdcentralen fick jag sovmorgon. Gårdagskvällen bjöd på en ytterst trevlig kväll tillsammans med kollegorna på personalavdelningen. Det var välbehövligt.

Husägare

Idag är en bra dag. Lucia-dagen, fint väder, världens bästas födelsedag och vi har blivit husägare. Som sagt, idag är en bra drag.
 

Tips!

Har ni inte sett detta klipp så bör ni verkligen göra det. Det går inte annat än att le. Underbara unge!
 

Kära Vädergud!

Snön faller och faller och verkar aldrig ta slut. Som jag har nämnt i tidigare inlägg så gillar jag snö - men snälla räcker det inte nu? Det kan väl komma lite puder var tredje dag så att snön håller sig vit och fräsch, men sedan räcker det. Och om detta nu är för mycket begärt så önskar jag åtminstone att snön uteblir nu torsdag, fredag och lördag (det vill säga under flytten) och sedan kan det då få snöa lite extra de efterföljande dagarna istället. Deal? Snälla Vädergud, du kan väl åtminstone fundera på det?
 
I övrigt har jag idag tagit mig igenom ett IW-pass på gymmet, första passet sedan förkylningen tog över min kropp. Kändes faktiskt riktigt riktigt bra och ska verkligen försöka att unna mig dessa stunder framöver (och inte skylla på vädret för att slippa).

Lite japanskt?

Vi säljer ut en del av våra tillhörigheter och resten packar vi ner i diverse kartonger och påsar. Soffan sålde vi i eftermiddags så just nu är vi sofflösa. Rullgardinerna och mattan kommer att försvinna under veckan. Att sitta på en kudde på golvet går väl an en liten stund, men efter att ha tittat på en hel film är det inte utan att man får lite träsmak i rumpan.
 
Varit en bra helg i alla fall och vi har fått mycket gjort. Hann med en myskväll hos Farmor igår också medans sambon var på julbord. Nu är det bara några ynka dagar kvar. Nedräkningen har startat på riktigt. 

SMHI, hur var det nu igen....?

- Det ska inte snöa nu står det på smhi - det ska vara sol och snöa först ikväll!
- Jag tror inte att snön vet att smhi säger det..
 
Nej, det är väl ganska uppenbart. Det fullkomligt vräker ner och jag som hade tänkt bege mig till Ronneby för en dag där tillsammans med farmor. Håller tummarna för att det ska ge sig om en stund så att jag sedan vågar ge mig iväg. Men visst är det lite mysigt att vara insnöad också, om det inte vore för alla flyttlådor som fullkomligen skriker "Fyll mig"" medans huvudvärken skriker tillbaka "Jag orkar inte just nu!". 

.

Idag har världens finaste sambo namnsdag. Jag uppvaktade honom genom att dela med mig av min ögoninflammation. Tror inte att han blev så glad och nu tycker jag mest bara synd om honom. Förlåt!
 
I övrigt är det en ynka vecka kvar tills vi får nycklarna till huset. En ynka vecka...

Tisdag

Idag är jag inte lika förtjust i snön som igår. Slask, slask och åter slask. En av de stora nackdelarna med att bo långt söderut och dessutom längs med kusten.Idag har jag varit hos tant (?) Doktorn för att kontrollera mina ögon. Hämtat ut en kur antibiotiska så nu ska jag väl ändå bli bra snart? Lagat mat, kvällen till ära har det serverats lammfärspaj. Nu har jag landat i soffan med en kopp av mitt favoritte. Ska lyssna (ögonen behöver vila lite) på tv:n och sedan blir det nog en tidig kväll i sängen.
 
Tack för mig! 
 

Snön ligger vit på taken

Tog en kvällspromenad i vintervädret. Jag tillhör nog den lilla skara i Sverige som gillar snö. Framförallt så gillar jag det där mysigt knarrande ljudet under skorna när man går. Det får mig att länga mig bort lite till en härlig skidbacke - skidsemester! Det hade varit härligt. Men det får nog vänta - allt som hör flytt och hus till står överst på vårt schema för tillfälle och jag har en känsla av att det kommer att göra det en lång tid framöver nu.
Tandådalen 2011

Välkomna hem till oss!

Så här ser ena änden av lägenheten ut för tillfället....
Och så här mysigt har vi det i andra änden...
 
Hela ens liv och tillhörigheter ska packas ner i bananlådor och ikea-påsar. Längtar nu. Galet mycket.

Första advent

Eller okej då, jag struntar i det där med att gå emot strömmen och gör helt enkelt som alla andra. Vinterns första snö kom precis lagom till första advent. Lite mysigt faktiskt! En adventsljusstake står i köksfönstret, och jag har tänkt att jag under dagen ska få fram lite adventsljus så att vi kan ikväll kan tända det första ljuset. I övrigt ska vi idag flyttpacka så resten av julpyntet får vänta tills efter lucia helt enkelt.
 
God första advent!

Mauritius för en timme

Idag ska jag gå emot strömmen och inte kommentera det snötäcke som har lagt sig över staden. Istället tänkte jag berätta om vår gårdag då vi för en timme befann oss på Maruritius. Blev nämligen en liten sväng till "Sol Sand och Strand", en liten inomhusstrand här i Karlskrona. En timmes avkoppling i en solstol med ett glas juice i handen och ett fat med frukt i knät. Inte så dumt faktiskt!
 
I övrigt bjöd gårdagen på lite shopping, en promenad i ett soligt Nättraby samt lite firande av Per på kvällen.
 

Julmarknad i Kalmar

Igår hade jag en myspysig dag på Kalmar slott tillsammans med Johanna och Daniel. Hem kom jag sedan en glöggflaska rikare, med några inhandlade julklappar och utan att ha kört vilse en enda gång. Visst är ni lite imponerade?