Vill inte tänka framåt, men vill inte fastna här..

Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där.
Jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här.
Nu kan det vara för sent
att säga som det är.



Frihet under mycket ansvar..

Då var jobbet igång på allvar. Tagit samtal alldeles ensam idag. Blivit avlyssnad och godkänd så nu kan finansinspektionen klaga bäst de vill. Än så länge har väl inte Ikano kapejsat helt och hållet men det återstår väl att se vad som kommer att hända framöver nu när Camilla lämnats vind för våg.
 
I övrigt är tröttheten stor idag. Ska verkligen försöka att lägga mig tidigt ikväll, jag är inget vidare på det. Jag och min bok kanske.. hm, ingen dum idé!

Sex and the City

Vill bara skriva ett litet inlägg innan det är dags för att sova. Bion var kanon. Så tjejig, så underbar, så vacker, så rolig, så fnittrig (biosalen alltså)! Vad säger ni tjejer, ska vi hoppa ekonomistudierna och leva fartfyllt singelliv i New York istället? Fast då måste grabbarna dumpas först.. Eller kanske vi ska ta det lite senare i livet, om vi är ensamma och desperata när vi närmar oss trettio.  
 
Sex and the City - Me like!

Mkt sevärd film!

Aaatjoo..!

Aaa...aaa...aaaaa... AAAAAAATJOOOOO!!!

Jag måste ha nyst MINST 25 gånger idag. Stackars den som sitter framför mig på bion ikväll.. Ett tips vore kanske att medtaga paraply (Urk!).

50-årsfest

Tillbaka i Växjö igen efter en helg i Blekinge. 50-årskalaset (där Antons pappa var fördelsedagsbarnet) var trevligt. Kvällen präglades främst av diverse märkliga berättelser om kompisar som sprungit nakna (och fulla!) på Autobahn och då blivit tagna av polisen, cykelolyckor där ramen spruckit, avrättning av en jättegeting (hrm) med ett luftgevär, sentimentalitet och annat. (Säga vad man vill men den där familjen har varit med om mycket!) Alkoholen flödade (men inte för mig som valt att ta bilen till Karlskrona) och alla var glada och pigga även om Antons farföräldrar nu valde att åka hem med färdtjänst vid halv tolv istället för att dra till Nivå. Hehe!

Tog sovmorgon i morse, en sväng till Maxi med Mamma och åkte sedan mot Växjö med familjen Norin. Nu ikväll blir det bio med tjejerna och från och med i morgon väntar sedan en tio dagars (!!) lång arbetsvecka. Kommer nog bli hårt men längtan efter den fyradagarsledigheten (tors-sön) i nästa vecka ger styrka.    

Ett liv där tiden står allt annat än stilla.

Hoppar av tåget, vallfärdar med resten av den stora skaran mot Ikeavaruhuset. Under viadukten sprids skaran vind för våg och Ikeafolket skiljs från Ikanofolket. Någon tapper orkar ta upp sitt Ikanokort och slå in sin kod för att släppa in alla. Tanken som slår mig "Var det verkligen 24 timmar sedan det här hände sist?". Tiden går fort och imorgon är det egentligen sista dagen på den tre veckor långa utbildningen (även om den nog blir något förlängt till nästa vecka). Att det imorgon är tre veckor sedan vi gick på "sommarlov" känns väldigt märkligt.

Blir en liten Blekingevisit (igen) imorgon efter jobbet. Där skall helgen spenderas med lite shopping, ett 50-årskalas (för Antons pappa) och förhoppningsvis en liten träff med familjen Norin. Söndagskväll blir det en riktig tjejkväll med bio, Sex & the City. Wiihuu!

(Efter någon knapptryckning blev det plötsligt kusiv text som nu inte går att ta bort. Märkligt värre men ber er ha överseende med detta.)

Tidig hemgång

Fick gå hem tidigare idag. Ett besök hos farbror Doktorn stod på schemat. Var väldigt irriterad på sjuksköterskan i morse som envist menade att jag faktiskt inte kunde vänta till imorgon utan var tvungen att ta ledigt från jobbet och hoppa på tåget mot Växjö. Just nu kan jag dock erkänna att en ledig eftermiddag inte var så dumt ändå. Tänkte ta en sväng ner till stan om en liten stund. Besöket hos farbror doktorn gick också bra. Förklarade hur det låg till och fick själv vara med och bestämma vad som skulle hända härnäst. Ingen antibiotika just nu, men ett vilande recept på apoteket.

Förvirring.

Ännu en arbetsdag har försvunnit i ett svep. Tagit samtal idag. Var nervöst. Min första kund var lite förvirrad, för att inte tala om vad jag var. "Två förvirrade personer som talar med varandra, det kan ju knappast bli bättre. Två minus blir ju plus - kanonbra ju!" Hrm, jo så kan man ju också uttrycka det.. Kunden verkade i alla fall nöjd och glad när vi till slut lade på luren, även om svaret på frågan var svaret på en annan fråga och frågan var en fråga som inte gick att hitta något svar på då det fanns stora svårigheter att överhuvudtaget identifiera frågan. Förvirrat? Ni skulle bara veta..


Winnerbäck.



Winnerbäck-biljetterna till senare i sommar är bokade. Lovely!

Midsommar 2008

Jag vet inte om ni kommer ihåg den där tv-reklamen som gick för ett antal år sedan; den där midsommarfirarna först dukar upp långbord utomhus, när regnet kommer bär de in bordet, när solen kommer åter bär de ut bordet igen tills regnet börjar falla igen då det bara är till att ta in bordet igen. Midsommarafton 2008 utspelade sig på ett liknande sätt hemma i Ronneby. Finns ju trots allt någon charm över det hela. Vi njöt verkligen av de små solglimtar som kom emellanåt och vad är egentligen en svensk midsommar utan regn - ingen vanlig midsommar i alla fall!

Midsommarafton tillbringades hemma hos familjen dit släkt och vänner vallfärdat för att ta del av firandet. Blev ett trevligt traditionellt firande med stoj och stim. På kvällen bar det av mot Bökenäs Camping. Förhoppningen om en livad kväll gick i stöpet då jag insåg att jag hade flera biverkningar från veckans sömnbrist. Dock hade vi en ganska trevlig kväll ändå om än en ganska lugn sådan. Höjdpunkten var då husvagnsägarna bestämde sig för att låta oss ungdomar sova i husvagnen och själva istället ta det kalla tält som skulle bli vår nattbostad. Den lyckan går inte ens att beskriva.

"Jag har fått grus i sanden.. jag menar, sten i sanden.. nej.. grus i skon!" (Jo visst fanns det de som förtärade mer alkohol än andra)
"Titta vad mycket jag kan spreta med mina tår!" (Lovisa utom sig av lycka!)
"Brännvin och Tabasco, så blandar man det så får man en jäkla fylla. Och jag tål att grogga, det gör jag ofta..." (Eh, okeeej... coolt?!)
"Jaha, vad bra, så ni ska börja spela nu. Det är väl ni som ska spela uppe på scenen?" (Antons förvirrade blick gav nog svaret på frågan)



Lillebror Simon (som inte är så duktig på att visa sitt "naturliga" leende)

Lillebror Mathias

Shania föredrar skuggan.. hehe!

Förtäring av midsomartårta på altanen i solskenet
"Gubb-bordet"
 
TÅÅÅRTA! :)

Solskenet blir inte långvarigt. Plötsligt kommer mörka moln in som bär med sig regn.
Dock försvann regnet lika fort som det kom och solen kom åter.

Homosexualitet

"Peter Jöback gillar killar och Eva Dahgren gillar tjejer. Det tar då ut varandra."

Mycket enkel matematik!

Okej, jag inser att alla inte kommer att förstå det här. Jag är trött. Personen som sa det här var nog också trött. Och de andra två som skrattade var nog också trötta. Ni kan ju bara tänka er en kväll med fyra trötta och fnittriga tjejer.

Adjö!

Maskiner från helvetet

Får kanske göra en liten rättelse från gårdagens blogginlägg och säga att Anton nog är rätt okej ändå (han har varit min personliga it-support idag när datorn vägrade starta så får nog vara lite snäll i alla fall idag). Går bara att konstatera att datorer är djävulens verk som är till för att driva folk till vansinne. I övrigt har dagen sett ut som de allra flesta dagar har gjort den sista tiden. Jobb, kaffe, jobb, lunch, jobb, kaffe, jobb, hem. Har inhandlat en ny kalender så nu skall jag bli vuxen igen. När jag gick på gymnasiet kunde jag knappt leva utan min loggbok men numera har jag väldigt svårt att skriva ner saker i förväg. Från och med nu skall det bli ordning och reda i mitt liv igen (hm, har jag inte skrivit det där förr?).

Dagens faktum; man skall ha respekt för åskan och blixten. Man är inte så säker som man tror.


Anton Klanton

Anton åkte hem för ett par timmar sedan nu. Spännande äventyr. Började med att jag "vinkade av" den nye skåningen vid bussen. Hann precis upp i lägenheten igen då telefonen ringde. Anton hade glömt sina lägenhetsnycklar och hoppat av bussen (Varför?!). Jag som en räddare i nöden hoppar upp på min vita springare (min cykel) och far iväg i en väldig fart. Får fightas med hemska monster (anfallande fiskmåsar) men inget kan stoppa mig. När jag till slut når Anton inser vi att Anton inte kommer hinna med tåget om han skall invända en ny buss. Han får därför hoppa upp bak på min vita springare (fortfarande min cykel) och vi beger oss in mot stan. Efter ett tag inser vi dock att min vita springare (min vita cykel om ni inte fattat det än) inte riktigt orkar med både mig och en nästan 2 meter lång medpassagerare, springaren är som bekant inte så ung och stark som den var för sex år sedan. Som den räddare i nöden jag är fiskar jag upp min telefon och ringer efter första bästa taxi. Vad jag vet hann Anton sedan med tåget, tror dock inte att han anlänt till Lund ännu. Hur som helst kommer Anton numera gå under smeknamnet AntonKlanton - ett smeknamn han definitivt gjort sig förtjänt av! ;)
 
Efter en promenix med Johanna i afton är det nu dags att gå till sängs och förmodligen somna till något tv-program. Imorgon väntas en ny dag på jobbet, en början på den andra arbetsveckan.  


Ledig på riktigt för första gången på evigheter..

Tentan är avklarad. Sköönt! Gick bättre än väntat med tanke på att jag inte läst något på hela veckan, men betvivlar dock starkt att det kommer att räcka. Hur som helst är jag i alla fall ledig nu - underbart! Ska ner med lite tvätt och sedan invänta Anton.

Trevlig helg på er!

Avklarad.

Första arbetsveckan är avklarad. Jag är helt slut. Imorgon har jag tenta, en omtenta. Med tanke på att jag inte har pluggat överhuvudtaget under den här veckan väntar jag mig inga underverk direkt. Klarade VG i mikro 2, varför sätta ett VG på just den kurs där jag helt omöjligt kan få VG på den andra deltentamen? Suck!

Kanske skulle ta tag i mitt liv och åtminstone läsa sammanfattningen av sammanfattningens sammanfattning? Mycket bra idé! Ser fram emot morgondagens eftermiddag - efter klockan två väntar LEDIGHET, ngt som har varit efterlängtat länge nu. Dessutom kommer det ett helgbesök till Campus någon gång imorgoneftermiddag i form av Anton - Nice!

Me like!

Jag (eller snarare Anton) har hittat ett bostadsområde som jag fullständigt har förälskat mig i. Anton däremot verkar dock hata det. Hehe! Men visst är det fint?  Gammalt i en modern miljö - me like! Området heter Jakriborg och ligger mellan Lund och Malmö (om jag har fattat det hela rätt) 




Bakom mina solglasögon..






"Bakom mina solglasögon kan jag va mig själv!"
.. och vi är knäppa, härligt knäppa allihop!
(Varför har Emelie aldrig solglasögon på sig?).

Ingen kickar feotboll som han..

Blev trots allt lite mål igår och dessutom var det rätt lag som gjorde dem. Just nu är alla stolta svenskar och på Ikanobankens kontor hör man då och då kollegan sjunga "Ingen kickar fotboll som han - Zlatan, Zlatan..". Själv anser jag (är visserligen ingen fotbollsexpert) att matchen snarare visade hur dåliga Grekland var än hur bra Sverige var. Men kanske inte ska vara pessimist. Det andra målet var ju lite.. hm.. annorlunda? Hehe!

Ännu en arbetsdag har gått förbi. Lunchade med Malin och Lina på Ikea idag. Finns ganska mycket att prata om bara efter att ha varit ifrån varandra ett par dar. Hehe! I övrigt har dagen tillbringats med kreditupplysningar och anmälningar till kredit- och bonuskort.

Nähä. Ska väl bege mig upp till Johannas nu för att vattna hennes granar.. Blir till att gå och lägga sig tidigt ikväll i alla fall - det är en sak som är säker! (tentaplugget går det med andra ord inget vidare med!)

Det minsta man kan begära..

Vad är det för mening att titta på en fotbollsmatch där ingen gör mål? Måste väl vara det minsta man kan begära när jag offrar en kväll för fotbollen? Daaah.


Ikano

Andra arbetsdagen på Ikanobanken är avslutad. Räntor, krediter, avbetalningstid, kreditkort, nollavisering och betalningsfri månad är ord som har snurrat i huvudet hela dagen. Det är mycket att lära, väääldigt mycket att lära till och med men jag trivs. Det är faktiskt riktigt intressant och även om de andra gröngölingarna är tämligen små är de väldigt trevliga. Pendlandet är väl den jobbiga delen. Idag blev tåget stående mitt ute i ingenstans i 20 minuter på grund av nedblåstna träd. Till slut kunde vi förflytta oss till Alvesta där vi fick ta bussen till Växjö. Min och Linas cykeltur hem var ett riktigt äventyr. Blev ett evigt trampande genom hård blåst och runt omkring oss fann vi nedblåstna träd samt lösa grenar som blåst ner. Väl hemma märkte jag att en liten hustomte varit på besök, nämligen min mor. Jag har numera ett välfyllt kylskåp (i varje fall om man jämför med hur det brukar se ut) och en väldigt välfylld frys. Svenska jordgubbar är allt annat än fel, hehe! Skickar en rejäl tack-hälsning till mamma!

Lillkusinen Emelie har tagit studenten  idag. Tyvärr kunde jag inte närvara på grund av jobb. Hoppas i alla fall att hon haft en underbar dag!

Nu väntas Gossip Girl (och jo, jag ska se lite fotboll också men först efter tjejprogrammet!)

Söndag på ett folktomt Campus

Kvällen före första arbetsdagen - hur är läget? Börjar uppkomma en del nervositet. Jag och Lina skall cykla hemifrån halv sju imorgon bitti. Halv sex skall någon av oss skicka ett kontrollsms till den andra för att verkligen se till att ingen av oss försover oss första jobbardagen.
 
Hur har dagen varit annars? Vaknade vid nio. Tog en cykeltur till Willys där det blev veckohandling. Jag och Lina har gjort våra cyklar glada genom att tvätta dem, pumpa däcken och skvätta lite olja på kedjan. Efter det bar det av till biblioteket för att få in så mycket mikroekonomi som möjligt. Har tvättat, diskat och städat. Ser dessutom ut som om jag har gjort även min dator glad genom att göra den frisk från alla otäcka sommarvirus den hade åkt på (peppar, peppar och ta i trä - AJ!). Sammanfattningsvis har det varit en hyffsat effektiv dag som avslutades med grillning (eller jag fungerade som sällskap när de andra grillade) på Slottsängen med fem andra prickar.  

I övrigt har jag knottbett på hela j*vla kroppen. Ska aldrig mer sätta min fot i Furuby under kvällstid (eller ja, inte på ett tag i alla fall)!


"Palla shiden.."


Blivande pyromaner?

Landade åter i Växjö igen någon gång innan klockan slog tio. Har sedan spenderat dagen ute i solen tillsammans med Lina och diverse anteckningar om mikro I. Ser verkligen fram emot den dagen då jag kan lägga mig ute i solen utan några ekonomiböcker och dessutom utan dåligt samvete för att jag inte har dem med mig. Längtar efter lata dagar på stranden med en BRA bok och en jäkla massa bad. Just det, måste uppmärksamma alla om att jag tog årets första dopp (givetvis i havet) igår på Aspan (okej det kanske var någon månad försenat, sluta att håna mig för det nu!). Ikväll skall jag ta en sväng till Furuby där jag ska umgås med min lilla Favorit. Kanske blir ett dopp även där (första sjö-doppet för i år i så fall). 

Bloggbesökarna tenderar att minska under sommartiden. Vanligtvis brukar även mina blogginlägg minska i antal. Får dock se om de minskar lika mycket i antal i år som föregående år med tanke på att jag nu kommer att spendera i stort sett hela min sommar i Växjö. Å andra sidan finns det kanske inte så mycket spännande i mitt liv att skriva om under sommarmånaderna framöver. "Idag har jag jobbat". "Idag har jag jobbat igen". "Ytterligare en dag på jobbet". Fast vid närmare eftertanke brukar nog mina blogginlägg mest handla om "Idag har jag pluggat". "Idag har jag pluggat igen". "Ytterligare en dag med plugg". Spännande värre!

Jag och Lina funderar på att bli pyromaner.. vad tror ni om det?! ;)


Så det så.. !!

Då var tentan gjord och jag befinner mig just nu på "hemhemma"-plan i Ronneby. Blir dock ingen långvarig vistelse utan återvänder nog till Växjö på lördag.

Ni har skrattat åt mig. Ni har trott att jag har överdrivit. Ni har kanske till och med trott att det är något som jag har hittat på. Men se där har ni fel Johanna, Malin, Emelie och Lina! På väg hem från busstationen idag såg jag det än en gång - mannen som gick ungefär 7 meter framför mig blev attackerad av en FISKMÅS! Jo, det är faktiskt helt sant! Mannen blev rädd och började springa och jag likadant, fast jag sprang åt motsatt håll och över gatan. Så där ser ni - det finns visst aggressiva fiskmåsar som attackerar människor som går förbi deras revir - så det så!

Trots att ni inte riktigt trott mig tidigare skall jag önskar er en glad sommar tills vi ses snart igen (vissa ser jag tidigare än andra)!

En motivation som tryter

Tenta imorgonbitti. Vi skall cykla hemifrån kvart över sju för att vara säkra på att vi hittar i Kungsmadskolan (varför i hela friden skall vi göra tentan där?). Har väl gett upp. Har redan en omtenta släpande efter mig, vad skulle ännu en (i samma ämne) göra för skillnad? Motivationen tryter rejält. Alla andra ska gå på sommarlov. Men jag då? Jo jag ser fram emot en helg där det skall pluggas på en omtenta och på måndag börjar det nya jobbet på Ikanobanken. Kanske inte så konstigt att motivationen är begränsad egentligen.

Blir i alla fall en liten hemresa imorgon. Ska bli skönt. Middag ute på Aspan på fredag - underbart!

Sveriges suraste kassörska

Nu går jag ut offentligt och korar den bittraste kassörskan i Sverige (inte för att jag har träffat alla men ingen kan vara bittrare än vad hon är i alla fall, möjligtvis håller tjejen på Akademibokhandeln samma nivå). Tronen tillägnas citronen på Ica Teleborg.  Har aldrig mött en surare människa, inte ett leende, inte ett tecken på liv, ingen ögonkontakt, bara ett streck till mun och ett muttrande ljud. Hur kan man vara så bitter och sur vid en sådan ung ålder? Hur kan man stanna kvar på ett sådant jobb där man uppenbarligen vantrivs något enormt? Finns det ingen arbetsmanual som säger att man ska le och vara trevlig mot kunderna, att man ska säga "tack", "varsågod" eller åtminstone "hej". Det enda ljud jag fick av henne igår var "12!". Hmm..

Årets bästa kommentar: "Med den dubbelhakan som hon har skulle jag också varit sur!". HAHA!

Paniktentaplugg i skuggan

Smärtan igårkväll var outhärdlig. Gick inte ens att hålla tillbaka tårarna som bara strömmade ner.  Tack och lov gick det över efter en timme. En natt med den smärtan dagen innan sista pluggdagen hade varit mer än jag hade klarat av. Ingen långpromenix efter dagens solande. Ska nog försöka att undvika att sola också utan håller mig till skuggan istället.

Med andra ord en heldag med paniktentaplugg i skuggan. Dags att sätta igång!

Pluggfri afton

Ännu en pluggdag i solskenet har gått. Imorgon skall det sista tryckas in. Önskar att det sista inte vore så mycket. Vet inte vad jag ska fokusera vet inte vad jag inte kan, vet inte vad som är vettigt att kunna, vet inte om jag orkar göra något överhuvudtaget. Har i alla fall beslutat mig för att ta en pluggfri kväll nu med Gossip Girl och Desperate Housewives (de mest tjejiga programmen som finns!).
 
Längtar hem, hem till Ronneby och till sommarstugan på Aspan.. underbara Aspan.. Omtentaplugget lär få vänta lite, jag måste mellanlanda i Blekinge innan midsommar, så är det bara!

Visa

Det går en vind över vindens ängar,
det fladdrar till i en tyllgardin.
Och jag ska skriva en sommarvisa
med sol och blomdoft i melodin.
Det går en flicka i aspelunden,
jag har ett gulnat fotografi.
Med åren blev hon en dröm, en saga,
en ensam vandrares sympati.

Jag ville skriva en liten visa,
där ögonblick blir till evighet.
Men ord blir stumma och toner döva,
och visans tanke blir hemlighet.
Det bliver en hemlighet.

Bort med flugskit och spindelnät!

Det som är bra med tentaveckor är att helt plötsligt blir sådant som ofta glöms bort gjort i ett svep! Nu har jag exempelvis tvättat fönstrena. Kanske lite knäppt två dar innan tentan kan man tycka men å andra sidan var det verkligen välbehövligt. Nu slipper jag fundera på det mer (även om det verkligen var en "snabbtvätt").

Jaha, åter till mikroekonomins underbara värld kanske?


Visa vid vindens ängar

Kärleken är stor till denna låt. Om inte detta är svensk sommar vet jag inte vad.. Efter en hel dag i solen är jag lite matt just nu. En dusch och sedan måndagsmiddag hos Johanna - perfa!



Största underverk

Min granne har enligt radion blivit utsedd till Växjös största underverk. Jag pratar då inte om den festande grannen som jag bor vägg i vägg med utan grannen till hela huset - Teleborg slott!

Lite onödig fakta så här på morgonkvisten.


Hur länge skall det vara?


image764
Ännu en dag med underbart väder.. Hur länge skall lyckan hålla i sig?

Tröttare än tröttast

Var en kul afton igår. Det känns idag. Inga biverkningar från alkoholen överhuvudtaget (drack nästan ingenting) men väl är tröttheten påtaglig på grund av sömnbrist. Hamnade väl i säng närmare halv fyra. Wiihoo! Förfest hos Erica på Hov. Att bara hitta dit var en utmaning i sig. Tur att vi hade vår "scoutledare" Lovisa med oss. Hos Erica vankades det drickspel i flera omgångar, ett evigt rökande (inte för min del då), otroooligt starka chilinötter, "sexigt" krypande och ett väldigt tjatter från sju lite lulliga tjejer.

Taxituren till stan var även den en speciell händelse bara den, eller snarare min, Johannas och Marias uteblivna taxitur. Vi var mycket irriterade då taxibilen väl dök upp 35 minter försent, det vill säga 35 minuter efter att de andra redan åkt in. Efter att Maria hade skällt ut (?) taxitelefonisten fick vi till slut resan under halva priset. Hehe! På bussen hem utspelades frierier (?). Kan meddela att jag egentligen skulle befunnit mig på Slottsängen halv sex i morse där dagen skulle börja med en romantisk picknick (med varma smörgåsar med salami på, hrm!) och sedan vidare till slottet för att genomgå ett giftemål med en polisstudent (förmodligen en mycket bakis sådan också). "Kärlek vid första ögonkastet". Kan vidare meddela att jag inte dök upp. Hehe!

Ska försöka mig på lite tentaplugg idag. Motivationen tryter rejält coh ligger därför enormt mycket efter. Det tar vi i.. hm, eftermiddag?


image750 
Drickspel!
image753
Flyyyygplanet :)
image754 
"Hej jag heter Camilla och jag är gravid i.. hm.. 5:e månaden?" haha!image756 
Jag och Johanna
image757 
Jag med min stora favorit här i livet - Louie!image758 
Erica och Frida
image759
Frida - äntligen fångad på bild!
image760
Erica och Pernilla - haha!
image761 
Jooey flashar i stan..
 image762
Jag försökar hänga på! haha!image763
 Louie och Icca (och en jäkla cancerpinne, hehe!)