Mors dag

Fyra dagars ledighet för hela familjen och det i högsommarvärme - härligt! Växthuset börjar ta form och det går nu att ana hur resultatet kommer att bli. Längtar efter att det ska bli klart! Kanske just nu främst för att vi ska få lite ordning och reda, samt tid över åt att bara njuta i solstolen - men också för att få gå där i växthuset och plocka.


Idag har jag firat min första mors dag som mamma. Mamma, den finaste titeln man kan ha. Jag har fått mängder av kramar och blöta pussar av den lilla solstrålen idag - bättre present går väl knappast att få. Blev en eftermidddag med middag i sommarstugan på Aspan i mammornas ära. 

Nästa vecka fyller trollungen ett år. Ett helt år. Galet! I brevlådan har vi fått besked om dagisplats. Stoppa tiden! 




Sommarvärme

En härlig helg med sommarvärme. Lillan har vandrat fram och tillbaka på gräsmattan med sin gåvagn. Perfekt att gå på gräsmattan; lagom motstånd, mjukt att landa och stor yta utan något i vägen så mamman slipper vända vagnen gång på gång. Niklas har grejat lite med det blivande  växthuset; gjutit och fyllt på med sand. Små steg i taget. 



Mitt i vardagen

Lilltjejen sover i vagnen. Jag har precis placerat mig i solstolen en molnig tisdag efter att ha småfixat lite i trädgården. Idag har vi sådan dag då vi inte har något planerat - ingen att träffa, inget att besöka, inte ens en bil har vi. Slås av tanken att snart fyller Lillan ett år. Till hösten börjar hon på dagis. Snart är denna bubbla ett minne blott. 


Igår var det dags för blodomloppet. Ett par timmar innan det var dags var jag fast besluten om gå. En stund innan ångrade jag mig och sprang istället. Och trots att mitt halsonda nu har kommit tillbaka igen så är jag ändå nöjd med det beslutet. Det är något visst med att springa ett lopp. Ett pepp som jag helt omöjligt kan uppbringa en vanlig joggingtur hemma. Härligt! 

Helgen gick i en rasande fart som vanligt. I fredags blev det en kväll på Doppet med våra Hasslöfavoriter. I lördags fick vi spontanbesök från Växjö i form Lovisa, Johan och Ville, och på kvällen var vi hembjudna till familjen Elmér. En söndag med lite trädgårdsfix på förmiddagen då familjen från Ronneby agerade barnvakt, och en mysig eftermiddag med babyshower för Emelie. Livet på en pinne. 


Mitt i grönskan

I helgen var det sommarvärme, idag kyla och hagelskurar. Aprilväder i maj. Vi hade finbesök i helgen i form av våra Skånefavoriter. Passade bra när Lilla Hawaii visade upp sig från sin bästa sida. Grill och altanhäng - det är sånt som får en att må riktigt bra. Häcken börjar slå om till grönt, silverpäronträden är täckta med vita blommor och björkarna på tomten har fått löv. Vackraste tiden på året. Växthuset har anlänt och nu ska det "bara" upp också. Har nog insett att det inte är så "bara", speciellt inte när man ska jaga en vilding samtidigt. Det får ta tid. Det bara är så. 


I övrigt är vi trötta för tillfället. T:s tänder gör sig påminda var natt vilket innebär väldigt lite sömn för samtliga i hushållet. Helt fantastiskt egentligen hur mycket människor vi egentligen sover - när vi tydligen kan klara oss på så här lite! Fast kanske inte helt symtomfria. 11 månader har lilla damen hunnit fylla. Nästa vecka är det terminsavslutning på sångstunderna. Dessa sångstunder har vi verkligen glatts åt både jag och Tilde. Längtat efter. Känns så märkligt att det snart är över. Att hon har blivit så stor. Min lilla stora tjej.

I veckan vankas Vårruset tillsammans med Mamma. Sjätte året i år för min del om jag har räknat rätt. Har nog aldrig varit så dåligt förberedd som jag är i år dock. De där springturerna är lätträknade. Men runt kommer jag ju. Det vågar jag tro på. I vilken takt är något helt annat.


Möra ben och lätt sinne

Den där känslan när man en ledig måndagkväll i maj ska krypa ner i den renbäddade sängen - efter en dag innehållande strålande solsken, härligt slit i trädgården (barnvakt inkluderad) och en halvmil med springskorna. När helgen har bestått av ännu mer trädgårdsslit (och ännu mer barnvakt), en Ikea-tripp med mamma och en massa kompishäng (inklusive en valborgskväll i gott sällskap). DET är en riktigt bra känsla. Bara så ni vet.


Godnatt!