Skogens guld

Idag har vi varit ute i skogen och jagat skogens guld. Sex liter blev det - inte så dumt det! Mmmm....


Regniga semesterdagar

Vad gör man på semestern när regnet vägrar att sluta ösa ner? Igår följde jag lite spontant med Mamma och Pappa till Kosta Outlet. Lite småtrevligt! På kvällen kom Brattan förbi på lite middag och sedan hade den dagen förflutit förbi.

Idag smög sig rastlösheten på på allvar. Kom på att vi faktiskt måste göra något med de där blåbären som legat i frysen sen förra sommaren och bakade därför en krispig blåbärskaka. Den tog vi sedan med oss och begav oss ut på Hasslö. Ikväll blev det sedan middag för sex hemma hos oss. Lite tacos och någon bit blåbärskaka senare har nu gästerna begett sig hem och jag och Niklas gör oss nu redo för en filmkväll.






Konsten att skratta


Jag är en ganska lättroad person.

En önskan

Varit en lugn dag bestående av ett stadsbesök, lite handling, fika hos Niklas farmor Britta och tvätt. Ikväll blir det grillning hos ett par vänner i Nättraby. Idag gör det inte så mycket att solen inte står högt på en klarblå himmel, för det har varit en skön semesterdag ändå. Men snart får gärna det där härliga sommarvädret infinna sig och väldigt gärna till nästa ecka då vi ska ha det härligt på Västkusten - tack!


Stockholmsvistelse

Nu åter i Karlskrona efter några fina dagar i huvudstaden. Har varit världens röj dagarna igenom och vi har verkligen gjort Stockholm osäkert! Eller nja, kanske inte. Har snarare varit ett par väldigt lugna dagar. Lite shopping, Nordiska Museet, restaurangbesök, filmtittande och mycket läsning på balkongen. Hann även med en dejt med Lina och Uffe och tillsammans åkte vi till Gustavsberg för att kolla in alla fina porslinsföremål.

Som sagt är vi nu åter på hemmaplan och i ärlighetens namn är det faktiskt riktigt riktigt skönt; borta bra men hemma bäst!


Ska vi flytta till Stockholm får vi nog bo här; eller vad tror ni?

Stockholmshunden Chelsea älskar att bada!

Gustav Vasa var en STOOOR man!

Ett riktigt snyggt namn på en stol jag känner väl igen! :)

"Har ni ALDRIG ätit på Pizza Hut?" Nu har vi det!

Tack för ett par fina dagar!

S E M E S T E R

Den är här. Den är verkligen här. Vädret skulle visserligen kunna vara bättre. Min hälsa likaså. Men det struntar vi i nu - för jag har minsann sommarsemester, min första någonsin!

Efter lite funderande och vägande fram och tillbaka har jag kommit fram till att det blir Stockholm ikväll ändå. Lite hosta och en igentäppt hals har väl ingen dött av. Eller, det finns det säkert visst de som har gjort vid närmare eftertanke men jag kommer inte att göra det i alla fall. En vis personalchef sa idag "Du är ung - det är klart att du ska åka iväg och ha roligt. Lite värktabletter och storstadsluft på det, kan ju inte bli bättre!". (SMHI spår dessutom bättre väder i Stockholm än i Karlskrona). Så om ett par timmar bär det av mot flygplatsen.

Åter i Blekinge på tisdag! Ha en fin helg! :)

Pryder just nu dörren till mitt kontor :)


Snart.....

En arbetsdag kvar, en ynka arbetsdag (kanske till och med bara en halv om jag lyckas få till det som jag vill) sen är den här - min efterlängtade semester! Bara åka hem, hämta väskorna, åka till flygplatsen och sedan rivstarta hela semestern med en tripp till huvudstaden. Hoppas jag i alla fall! För tillfället finns det en överhängande risk att jag får fira min semester nerbäddad i sängen istället. Halsen ömmar och mandlarna är enormt svullna. Lite hosta på det och läget är fulländat.

Hoppas på ett mirakel och tar mig en isglass. Godkväll!

:(

Suck! Gör inte annat än att knapra värktabletter känns det som. Så fort effekten av dem minskar får jag ont i hela kroppen. Idag gjorde jag i alla fall något som jag borde gjort tidigare i veckan; gick hem efter lunch, bäddade ner mig och sov! Har nu vaknat till efter att ha sovit ett par timmar. Rastlös men orkeslös på samma gång så ligger just nu nerbäddad i sängen med datorn på magen. Dumma dumma bacillusker - försvinn !!

Grill

Ligger nu hostande och utslagen i soffan efter en kväll med lite grillning. 3 dagar kvar. Nu kan vi snacka om riktig nedräkning!


Yes!

Ingen feber idag! Wiiiee...!! Visserligen känner jag mig inte så pigg i övrigt, men ändå. Kom hem ifrån jobbet på tok för sent igår, hade tänkt gå tidigt för att gå hem direkt efter lunch för att sova men det kunde jag ju glömma. Väl hemma somnade jag dock som en stock och lyckades nog sova bort febern där. Dock har jag fortfarande väldigt ont i halsen, en väldigt retande hosta, ont i kroppen och ingen som helst matlust - men ändå, ingen feber! Tryckt i mig fem olika tabletter nu på morgonen (vitamin, Probimage, hosttablett, värktablett och strepsil), de måste ju hjälpa mig att överleva dagen.

Mot jobbet!

Sjuk

Jag är sjuk. Det är ytterst sällan det händer, och av alla veckor som finns på ett år så måste jag tydligen bli sjuk just den här veckan - veckan då jag absolut inte under några omständigheter har tid att vara sjuk! Jag är ensam på jobbet. Ingen har överhuvudtaget reflekterat över vad som sker om jag inte kan komma till jobbet, inte ens jag själv. Så nu sitter jag här, fullproppad med värktabletter för att mota bort febern, redo för en dag på jobbet. Bara det inte blir värre, det får absolut inte bli värre.

Ett djupt andetag - nu kör vi!

Söndag.

Gårdagskvällen blev en trevlig kväll. Jag var lite inne på att kvällen skulle utvecklas till en utekväll, men istället tog huvudvärken i överhand så när alla tog taxin in till stan traskade jag hem till min säng. Lika bra det känner jag idag. Den där semestern är sannerligen efterlängtad. Jag tror att jag får ta ett par dagar bara till att sova för att komma ikapp.

Idag är det väldigt lugnt på Hallengrensvägen. Det enda vettiga jag har tagit mig för idag är att gå och handla och att baka en morotskaka till min lille sjukling. Om en stund är det dags att ta tag i söndagsmiddagen och sedan blir det eventuellt en liten runda ut till Hasslö för att bjuda på morotskaka.


Tromtesunda Gårdsbutik

Igår besökte jag och Niklas Tromtesunda Gårdsbutik. Visst inger det en viss känsla och plocka till sig grönsaker och ägg som kommer just från den gården man är på. Inte nog med att det faktiskt är billigare och mer miljövänligt än att handla där än i den vanliga matbutiken, det är också så mycket godare (och nej; det är inte inbillning)!

Det blir nog fler besök dit skulle jag tro..


Solen - var är du?!

Hade en väldigt trevlig fredagskväll hos Moe och Helen. På grund av ihållande regn tog jag dock bilen och kunde därmed undvika både att bli bli blöt och att somna med huvudet i tallriken - två flugor på smällen! Elller hur var det...

Just nu inväntar vi solen. Den skulle lysa starkt idag har vädergudarna (smhi) förutspått, men än så länge lyser den bara med sin frånvaro. Men då hoppet är det sista som överger människan tror vi att den kommer vid lunch. Ikväll blir det sedan lite lördagsfestligheter. Vart vet jag ännu inte, men det ordnar sig alltid!


Semesterbokning

Helgen är här och nästan alla på jobbet gick idag på semester. Ensam kvar är jag. Eller ja, nästan i alla fall - jag och några få stackare till. Sambon går också på semester idag, det har vi firat med att boka in en liten semestertripp. Efter mycket om och men ser det nu ut som att det blir en liten roadtrip längst västkusten. Tror faktiskt att det kan bli riktigt bra. Nu hoppas vi bara på lite solsken också och det kan bli en riktigt lyckad semester!

Ikväll blir det middag hos ett par vänner i stan. Ska bli trevligt. Efter ett glas vin finns det visserligen stor risk för att jag somnar, men får väl kämpa på så gott det går.


Grått

Så skulle man nog kunna sammanfatta dagen. Regnet har öst ner konstant. Någon gång på förmiddagen ringde dessutom sambon mig från sitt jobb och det var bara att sätta sig i bilen, lämna jobbet en stund, och köra och hämta en febrig Niklas. Lite tungt här hemma idag med andra ord.

Men, men.. Imorgon är det fredag och full fart mot helgen! Välbehövligt. Bara en arbetsvecka kvar och sedan är den här - underbara, härliga, fantastiska semester!


Piff

När man flyttar in i ny lägenhet uppslukas man av all inredning, allt fixande och donande för att göra det fint. Men efter ett tag ebbar allt det där ut och det är nog där vi är nu; köper vi något nytt till lägenheten innebär det att något annat måste ut. Fråga 1; Behöver vi detta? Fråga 2; Finns det utrymme? Fråga 3; Kan vi skapa utrymme genom att byta ut något?

Men nu har vi ändå varit lite wild and crazy och gjort något så radikalt som att köpa nya påslakan. Inget speciellt på något vis, men i alla fall något som piffar till tillvaron en aning.


Avsked?

I tidningen varnade de under gårdagen för att skriva för mycket om sitt arbete i sociala medier (innefattar kanske blogg också?). Det stod bland annat följande formulering "Undvik att skriva vad du egentligen tycker om din chef, då en sådan handling kan leda till avsked.". Egentligen? Det är alltså givet att alla människor tycker illa om sina  chefer? Faktum är att jag själv tycker väldigt bra om min chef! Shit, nu har jag ju skrivit vad jag egentligen tycker - avsked på ingång?

En sommarhelg i Juli

Lördagen utvecklade sig väldigt bra, i så väl väder som händelser. Började dagen med en liten shoppingtur och lunch på stan tillsammans med Veronica och Tina. Åkte sedan ut till Saltö och bosatte oss på stranden resten av dagen. På kvällen åkte sedan jag och Niklas ut till Backaryd där nästan hela tjocka släkten hade samlats. Blev en trevlig kväll innehållande grillning, kubb och en hel del drickande för en del personer. Avslutade sedan kvällen med att hänga med kusinerna (och morbror förståss) in till Tosia för lite karusellåkning och uteserveringshäng.

Som sagt; blev en mycket bra lördag! Morbrors ord från gårdagen har också på något vis etsat sig fast; "Om ett par år kanske vi inte alls har samma möjligheter att träffas så här allihop och bara umgås". För nog är det ganska unikt att tio kusiner träffas hos sin mormor och morfar på landet ett par gånger om året, med både föräldrar, respektive och till och med egna barn, bara för att umgås utan några som helst planer eller krusiduller. Det är något man bör ta vara på och inte ta för givet.

Idag är det söndag och de enda planerna vi har idag är stranden, tvätt och middag hos Niklas farmor. Blir nog precis lagom innan det är dags för ännu en jobbvecka.


Lunch på 3 G

Per-Åke och Morfar

Ett suddigt gäng ägde radiobilarna!


Helg

Blev en lugn kväll igår. Vi åt gott och gick och la oss på tok för tidigt, så pass tidigt att jag inte ens kan skriva klockslaget för då skäms jag. Men nog var det skönt att vakna utvilad för en gångs skull. Niklas klocka däremot ringde klockan fyra och det var bara för honom att ta sig upp och iväg till jobbet. Stackarn! Har varit en hård andra veckan på nya jobbet för honom.

Idag blir det stranden med Veronica och Tina för min del. Hoppas jag i alla fall. Alla vädersidor på internet visar att det skall bli strålande solsken, men utanför fönstret ligger en väldigt tät dimma. Ikväll blir det sedan Backaryd för lite sommarfirande tillsammans med släkten. En årlig tradition som jag inte närvarat på sedan.... jag var tolv år? Men i alla fall, ska bli trevligt!


Bokningar

Sommarvädret återvände igårkväll. Niklas jobbar väldigt mycket för tillfället och jag känner mig lite rastlös efter jobbet om dagarna. Igår eftermiddag begav jag mig därför ut till farmor och farfar på Aspan. Lite kvällsmat på altanen i sommarvärmen är inte så dumt.

I övrigt gjorde vi under gårdagskvällen lite bokningar inför semestern. Det börjar närma sig nu. Två arbetsveckor kvar och sedan hela tre veckors semester. Min första riktiga semester någonsin. Det ska bli fint det.


Tjejkväll på Stars

Blev en trevlig gårdagskväll. God mat på Stars, härligt väder och trevliga tjejer. Vi bröt dock upp ganska tidigt (var nog fler än jag som var trötta), och några av oss avslutade hela kvällen med en promenix ner till Stumholmen.

Mot jobbet!

Vardagsfunderingar

Dagarna flyter förbi. När jag ser mig själv i spegeln varje morgon slås jag av tanken att det är väldig tur att smink existerar, de där ringarna under ögonen är inte alltför vackra. Med andra ord; jag är trött! Skall bli skönt med en lugn helg.

Igår efter jobbet blev det stan där jag mötte upp Brattan. Blev lite sushi i Hoglandspark och sedan bio. Ja, bio! Nej, jag vet att det kanske inte är det mest optimala man kan ägna sig åt en vacker och varm sommarkväll, men så blev det. I vilket fall som helst såg vi "Kronjuvelerna". Vad jag tyckte? Märklig film, jag är nog inte tillräckligt djup av mig för att jag skall kunna tycka om den. Men någon stjärna får den nog ändå, bara eftersom Björn Gustavsson var med. Eller var det bara för att Björn Gustavsson klädde av sig i en scen? Nej det var det såklart inte, han är bättre med kläder på!

Ikväll skall jag ägna mig åt något som hör mer sommaren till - uteserveringshäng! Och inte med vilka som helst, utan med "Nättrabyflickorna" (Tadaaa...!!)! Jag är så trött så att ögonen går i kors (och är därmed ganska nöjd med mitt beslut att köra och inte intaga något vin), men tror att det kan bli väldigt skoj ändå!



Tjejweekend i Halmtstad

Efter tre fina dagar i Halmstad har vardagen återvänt. Blev en tjejweekend med god mat, solsken, strandpromenader, utgång och en hel massa skratt. Idag är jag trött. Väldigt trött. Har blivit en halvdag i Kalmar för att fixa bilen och sedan stressa på jobbet för att försöka hinna ikapp med allt jag missat på 1,5 arbetsdag. Soffslapp är helt klart kvällens ledord!


Strandpromenad

Fredagkväll på Wild Western Steakhouse

Frukost - Mumma

Lördagkväll; fest hos Ellen

En glad värdinna

Kusin Anna tittade förbi

Hallfest?

En söndag med mycket sol

En trött och sliten Camilla på väg hem

- Tack allihop (speciellt Ellen) för en förträfflig helg!

Full fart mot tjejhelg!

Klockan slår snart åtta, det är fredagmorgon och här sitter jag - hemma! Jag har nämligen tagit semesterdag idag. Det märks tydligt på vädret, från att ha varit strålande solsken hela veckan är det idag molnigt - så typiskt! I vilket fall som helst ska jag om en timme ta mitt pick och pack och bege mig till Halmstad för en hel tjejhelg där tillsammans med "Flickorna Fniss". Ska bli oerhört roligt och jag tror att vi kan få en fin helg ändå, trots vädret! Största bekymret just nu är vad jag ska ha med mig. SMHI har haft fel tidigare, det kanske blir lite solsken i alla fall, kanske tar vi ett dopp även om solen inte steker, eller blir det ihållande regn hela helgen, men det kan förståss vara varmt ändå, kanske till och med åskvärme, inte för mycket kläder men inte för lite heller... suck!

Hur som helst; trevlig helg på er - det ska jag ha! :)