2009.

Nyårsafton är här, sista dagen på år 2009 och sista dagen på detta decennium. 2009 har verkligen varit ett händelserikt år (för att inte tala om vad decennium 00 har varit).

 

År 2009 började vid fisktorget i Karlskrona där jag vid tolvslaget skålade med champagne i goda vänners sällskap. I januari tog jag mitt pick och pack och flyttade ifrån min lilla studentlägenhet på Campus i Växjö. Istället intog jag tillsammans med min nära vän Johanna en lägenhet utanför Campus på hela 80 kvadrat. Vintern och våren kantades i övrigt av plugg, fester, jobb på Ikano och en väldig massa pendlande till Karlskrona (närmare bestämt Nättraby). I juni kom stunden då jag, Johanna och Markus mycket stolta kunde lämna in vårt kandidatarbete och examensbanketten var ett faktum. Vi sa ”adjö” till vissa ”på återseende” till andra och sedan var sommarlovet här!

 

Sommaren spenderades med ett evighet pendlande mellan Växjö och Karlskrona. Sade upp mig från tjänsten på Ikano Bank och sommaren spenderades sedan arbetande på Växjö Kommuns ekonomiavdelning. Midsommarafton spenderades hos Alle i Sjuhalla, en midsommarafton jag sent kommer att glömma (dessvärre mer på grund av negativa minnen). Andra lediga sommardagar spenderades med att sola, bada, en campingsemester med Johanna och Malin, en Stockholmstur med Mamma och lillebror Simon och ytterligare en Stockholmstur med Niklas. När jobbperioden var avslutad och strax innan skolan satte fart igen blev det en semestervecka i Spanien med Johanna. Nog var det en bra sommar alltid!

 

Hösten tog fart och skolan lika så. Inget var sig egentligen likt; från att i ettan varit en hel rad i föreläsningssalen återstod egentligen bara fyra tappra studenter från vårt ”gäng”. En juridikkurs avslutades och sedan började pluggandets tunga börda på riktigt. Vi praktiskt taget bosatte oss i bibblan - aldrig har jag pluggat så mycket och ändå har jag aldrig känt att jag har kunnat så lite.  Ännu jobbigare blev det när kombon Johanna blev mycket sjuk och åkte in för operation under min födelsedag! Trots alla motgångar och trots att jag flera gånger om ifrågasatte mitt val av kurser klarade vi Controller-kursen och kalkylering är nu ett minne blott! Nu var det dock inte bara tråkigheter som kantade vår höst 2009; Ullaredsresan med tjejerna, Winnerbäckskonserten med de bästa och julmyset hos Ellen och Lina är ljuspunkter som lämnar ett leende på läpparna.

 

Sammantaget har år 2009 varit ett härligt år med kärlek och vänner, där skratt varit en given faktor. Visst har det funnits tråkigheter också, missförstånd som lett till oanade konsekvenser och bråk, men det där lägger vi bakom oss nu. Istället blickar vi fram emot 2010. År 2010 kommer att bli väldigt händelserikt för min del – studentlivet skall avslutas för gott (förhoppningsvis), jobbsökningar kommer att stå i fokus och jag skall finna en lämplig plats i Sverige att bosätta mig på. Oron inför det kommande året är stor, men förhoppningarna är ännu större. Låt oss göra år 2010 till det bästa året någonsin!

 

Nyårsafton skall spenderas hos Linn i Nättraby. Jag är taggad och tror att nyårsafton 2009 kan bli mycket mycket bra!

 

Gott Nytt År!

 


Vem bryr sig?!

Videobloggar når nya höjder! HAHA!

Ja jag är uttråkad. Extremt! Men klockan är ju mycket så kan nog anses lagligt att gå till sängs nu.


Julen 2009

Tänkte att det kanske vore på sin plats att tömma kameran så den är redo inför morgondagen. Här kommer därför lite bilder från julafton 2009 (om det skulle vara någon stackare som är intresserad).

Julbordet

Kan faktiskt vara en av de klenaste granarna någonsin? Fördelen är att ju färre grenar, desto mindre barr (enligt Pappa)!

Alla stannar upp och gapar; Lillebror Mathias är fångad på bild!


Tomten från skogen knackar på

Farmor och Farfar - mycket nöjda med årets julklappar!

Men gladast blev nog lillebror Simon för sitt Playstation 3

God fortsättning!

Gott slut!

Stärkande promenix med Miriam idag. Underbart väder och orden flödade som aldrig förr (såklart!). Ändå känns det som om jag knappt fick höra någonting om hennes tid i London, det fanns helt enkelt så mycket annat att prata om. Lär bli fler träffar nu när hon har flyttat tillbaka till Sverige - definitivt!

Nu är nyårsdryckerna inhandlade för andra gången. Av någon konstig anledning tog alla alkoholhaltiga drycker slut i kylskåpet under gårdagskvällen. Även maten är inhandlad, klänningen är utvald (tror jag i alla fall, har inte provat den ännu) och festligheterna är planerade. Med andra ord är vi redo och fullt utrustade för att få ett gott slut på 2009 och välkomna 2010 med dunder och brak! Ser fram emot en toppenkväll!

Promenix längs Ronnebyån


Onsdag.

Oj vilken kväll det blev igår! Men mycket trevligt var det (även om jag vid fyra-tiden i morse hade kunnat slå ihjäl killarna i köket när de hade sitt "man-talk" och jag försökte sova). Tackar samtliga för en trevlig kväll!

Nu bär det av mot Ronneby. Skall träffa min kära vän Miriam som nu äntligen flyttat hem till Sverige igen. Nyttiga som vi är ska vi gå på långpromeninix (och nog måste den vara lång alltid om vi ska hinna ta igen allt prat efter dessa år!).

Ha en trevlig dag!

Tisdagens planer;

Idag ska Camilla göra stan (utan några killar!). Förhoppningen är att jag sedan ska plugga i alla fall lite (lär vara trög i starten så slänger nog in MKT lite för säkerhets skull) i eftermiddag och ikväll blir det sedan middag och trevligheter med Brattan och Henrik.

Kan nog bli en bra dag! :)

Killar, killar, killar..

Man ska inte gå i stan med killar. Jag om någon borde väl ha lärt mig det efter att ha vuxit upp med två småbröder - men icke! Blev inget stan (i alla fall inte i Karlskrona) överhuvudtaget idag - killarna tyckte att det räckte med Elgiganten och OnOff. Jag och Niklas gick i alla fall inom systembolaget för att inhandla förnödenheterna till nyårsafton, det enda inköpet vi gjorde idag! Sedan blev det en sväng till Ronneby så att killarna kunde inhandla det som tydligen inte gick att finna i Lyckeby. Har i alla fall varit en trevlig dag (och tänk att två små killar kan fnissa så mycket!).

Åter till en lugn hemmakväll!

Måndag.

Frukost med egenbakat bröd och egenbakade frallor är mumma (pizza från gårdagen för Niklas)! Om en stund bär det av mot stan med grabbarna. Byte av julklappar, inköp av nya och lite spanande på rean.

Ha en bra dag!

Söndag.

Johannas fråga; Hände det något spännande? Nja, spännande är väl att ta i men blev i alla fall en promenix i skogen med Niklas, en biltur till City Gross för att shoppa loss och sedan har det full sjå i köket; baka pizza (inte vanlig sådan heller), frallor och bröd. Just nu är vi dömätta och väntar på att brödet skall jäsa klart (och att jag ska ta tag i berget av disk).


Pizza Moreno

Den mycket goda fisksoppan från gårdagen

Överenergisk

"Jag kan riktigt se hur du klättrar på väggarna!"

Citat från min kära mor och nog känner hon mig väl alltid. Jag har full förståelse för att man vill ta det lugnt ibland efter en hård skol/jobbvecka. Men när man har varit ledig i flera dagar - vad finns det då att ta det lugnt ifrån? Kanske är jag överenergisk, vad vet jag! Nog tycks jag i alla fall ha svårigheter med att ta det lugnt i flera dagar i sträck då frustrationen över att inte göra något vettigt blir stor. Saknar Vugi, hade varit skönt att få göra av med lite överskottsenergi där.

Nähä, nu ska jag sluta att klaga - får se vad det kan hända för spännande i Nättraby en söndag som denna! :)

Promenix i N-by


!

Efter en lång sovmorgon är nu rastlösheten enorm. Vill hitta på något, uträtta stordåd! Dock är det grått och trist ute och med tanke på hur mycket jag har fart hit och dit de senaste dagarna behöver jag kanske en lugn och stilla dag. Men tro inte att jag inte avskyr det!

Skrivkramp

Skrivkramp har drabbat mig. Känns som om jag har hur mycket som helst att säga, många små glädjeskutt som skulle behöva komma ut i bokstäver, men tycks tappat förmågan att kunna formulera mig. Kanske går det helt enkelt inte att sammanfatta allt underbart i ord på ett rättvist sätt.

Hur som helst har jag haft en mycket bra jul, en av de bästa på länge. Jag är mycket lyckligt lottad.

God fortsättning och på återseende!

2009.

Efter att ha läst igenom förra inlägget insåg jag att det kanske vore på sin plats med en resumé av året. Då en bild sägs säga mer än tusen ord, har ni nu flera miljoner ord framför er om mitt år 2009.






















Årets sista.

Årets sista biblioteksdag är avklarad. Kan ni tänka er - efter alla otaliga timmar, dagar och veckor vi har spenderat där så är de nu till ända för i år! Blev dessutom en kortdag idag och vi kunde för första gången på mycket länge vandra hemåt när det fortfarande var ljust ute. Har i eftermiddag inhandlat några av de sista julklapparna och nu har jag bara en person kvar att köpa till - det stora frågetecknet! Blir till att panikshoppa den 23:e och hoppas att insikt om den perfekta julklappen trillar ner från ingenstans (hoppet är det sista som överger människan).

Imorgon väntas årets sista redovisning. Oron är inte jätte stor (även om den kanske borde vara det). Skulle vi bli totalt sågade lär vi inte vara ensamma om att bli det. Jag är faktiskt stolt och nöjd med det vi lyckats få ihop på dessa ynka veckor, sen får vi se hur långt det räcker.

God Jul!


Uppgiven.

Åter igen på småländsk mark. Har spenderat dagen i stan tillsammans med mor och far. Väldigt imponerad av att pappa inte klagade en enda gång under dagen, utan snällt följde med mig och mamma in och ut ur affärerna. En stor eloge! I övrigt var väl shoppingturen inte så lyckad - hittade ingenting! Känner mig lite halvt uppgiven, vad ska man egentligen köpa till den där Niklas? Alla förslag mottages tacksamt (speciellt ifrån Niklas)!

Två skoldagar kvar. Åh vad jag längtar tills på tisdagkväll!

Nu ska jag klä mig varmt och bege mig ut i kylan. Känns som att en liten promenix vore på sin plats.


Jul, Jul, strålande Jul...

4 dagar kvar till julafton, det börjar verkligen närma sig på riktigt nu! Trots detta skall jag dock återvända till Växjö idag. Har två dagar med stenhårt pluggande kvar men SEN nalkas det jullov även för mig. Får dessutom skjuts upp till Småland idag av mor och far idag och förhoppningsvis skall vi hinna med lite julshopping i Växjö. Enormt mycket snö ute för att vara så här långt söder ut. Inte utan att man blir lite skidåkningssugen!

Helgen i övrigt har varit mysig. Julfirande hemma hos Niklas farmor under gårdagen och på kvällen blev det lite trevligheter hemma hos Linn. Nu är det dags att packa ihop det sista och sedan ringa mor och fråga var de befinner sig i tidsschemat.

Trevlig fjärde advent!

Tokkär

Precis tittat på dubbelavsnitt av "Bonde söker fru" och jag blir bara så tokkär när jag ser det extremt nyförälskade paret Thilde och Stefan. Så sött!

Dagen har givetvis bestått av grupparbete i bibblan. Anlände vid 8.00 och lämnade byggnaden vid 18.15, vilket nuförtiden känns som en ganska lagom lång dag. Den här terminen har verkligen gjort mig skadad. Vi ser i alla fall ett slut just på vår uppsats om företagsvärdering av Securitas. Därmed kan jag också se fram emot en Karlskronahelg - härligt!

Dags att packa lite nödvändigheter inför morgondagens avfärd och sedan läggdags. Godnatt (och grattis till alla er fuskisar som redan gått på jullov)!

Campusjul

Klockan är mycket och jag borde verkligen sova nu men vill ändå spendera mina sista vakna minuter med att skriva ett litet blogginlägg om dagen. Årets och kursens sista föreläsning har avklarats, en föreläsning om optionsprissättning (tror jag det var). Från och med nu är det slut på alla "vanliga" ekonomiföreläsningar. Nu skall bara (visserligen inte så bara) arbetet, redovisningen, finansieringstentan samt magisterarbetet avklaras och sedan är jag färdigpluggad och redo för arbetslivet. Eller ja, det sista var kanske är att ta i för jag känner mig långt ifrån redo men färdigpluggad är jag åtminstone då.

I afton har vi även avklarat den traditionella julmyskvällen med Campusgänget (som numera till största del består av icke-campusbor). Faktum är att detta var vår sista julmyskväll tillsammans här i Växjö. Lite sorgligt är det allt. Får därför redan nu utfärda en inbjudan om julmys hemma hos mig nästa år (vart jag än kan tänkas bo då)! Blev i alla fall en helmysig kväll med julklappsutdelning, julgodis, julmusik, glögg och självklart "Plötsligt igen" (premiär av uppföljaren till Plötsligt i Vinslöv). Tack för en helmysig kväll (och tack för julklappen Lina)!

Godnatt!

.

"Man ska inte kasta sten i glashus!"

Kalasbilder

Snön har kommit till Växjö och inte lite heller. Lyser upp den annars så grå vardagen. Även denna dag har kantats av effektivit arbete innehållande grupparbete, föreläsning, workshop och ännu mer grupparbete.

Här är lite bilder från helgen bravader. Varit lite dålig med att ta kort på sistone, inte alls som när vi levde studenternas glada dagar på Campus.




Fairy tale of New York

Det går verkligen mot jul på riktigt nu. Visst är julstressen påtaglig men när man väl sitter där hemma i Ronneby på julafton kommer alla spänningar att släppa och det finns då all tid i världen till att faktiskt njuta. Tre julklappar till skall inhandlas, snön skall falla men sen är jag redo (vi ska bara se till att få det fördömda arbetet inlämnat också)!


Måndag.

Grupparbete, lunch, föreläsning, handla, storstädning av lägenheten, paketinslagning och nu äntligen blir det någon timme i soffan innan det är läggdags. Sista avsnittet av Ullaredsprogrammet är ju bara ett måste!

Orden räcker inte ens till..


Diagnos

"Förmodligen beror det på för mycket stress. Förhoppningsvis blir det bättre över jul när du får ta det lite lugnt annars måste du höra av dig till oss igen!"

Lugnt vid jul?! Det är ju då jag ska tentaplugga är det tänkt. Men jag ska faktiskt ta det lite lugnt där i mellandagarna. Kan nog stämma att det varit lite mycket på sistone.

HURRA!!

Idag fyller världens finaste Niklas år, något som har firats under hela helgen. Skoj fest igår med trevliga männisor, det gillar vi!

Nu ska jag gå till sängs. Sömnbrist inför den kommande väldigt hårda pluggveckan är inget vidare. Godnatt!


Födelsedagsfirande på ingång

Lördag igen och jag befinner mig i Nättraby. Idag är det födelsedagsfirande av Niklas som gäller och det hela dagen lång. Visserligen fyller han inte år förrän imorgon men av någon anledningen känns det ganska givet att han inte kommer att må så bra under morgondagen.

Ullareds-trippen var skoj! I en fullpackad Volvo V70 (var det va?) begav vi oss tillbaka till Växjö i torsdagseftermiddag - mycket nöjda med våra inköp. Tack för en trevlig dag!

Nähä, dags att fixa i ordning sig och ladda inför kvällen kanske..

Ha en trevlig helg!

Bo Ko!

Konversation i grupprummet på biblioteket:
Marcus: Det finns billiga skor på Sko-Bo i Ullared.
Johanna: Bo-sko!
Camilla: Bo ko!

Och sedan blev vi sentimentala..


Magisk

På tok försent att skriva ett blogginlägg men känner att jag ännu inte kan slappna av och låta ögonlocken falla ihop.

Varit en magisk afton. Först lite tacos hemma hos oss med tjejerna och sedan väntades Winnerbäckkonsert. Konserten började visserligen lite ljummet men sedan tog det fart och det på allvar. Visserligen kan en inomhuskonsert inte på långa vägar jämföras med en sommarkonsert utomhus, men just i den stunden när Lasse (och hela publiken) sjöng "Solen i ögonen" kändes det som om det inte spelade någon roll var vi befann oss. Tänk att tonerna från en skäggig och långhårig man med en guitarr kan skapa ett sådant lyckorus för flera hundra människor i en varm och svettig sporthall. Lasse är speciell, så är det bara. På gott och ont kanske många tycker. Men det går inte att komma ifrån att han skriver otroligt vackra texter som de allra flesta kan känna igen sig i. Att han dessutom är lite tystlåten, blyg och egen gör faktiskt bara det hela bättre. Han är Winnerbäck - the one and only!

Ja, det var nog allt jag hade att berätta för ikväll. Tycker synd om min kära Kombo som inte fick uppleva en lika trevlig kväll som vi andra. Får helt enkelt bli en sommarkonsert också så vi kan ta igen det då. I övrigt tackar jag för en mycket trevlig kväll! Nu ska jag somna med ett leende på läpparna..

Godnatt!

Bild från Smp

Dumhet?

Niklas påstår att man blir dum av att titta på dumma tv-program. Med tanke på att jag älskar att titta på alla tokstollar i Ullared, Grannfejden m.m. lär jag nog definitivt vara i riskzonen. Men det är SÅ intressant att granska alla märkliga människor som gör att man stundtals tappar hakan och stundtals vrider sig av skratt. Underbart!

Winnerbäck

Är väl inte 100%-ig idag men har likväl bestämt mig för att bege mig bort till Vugi och träna lite ikväll. Förhoppningsvis piggnar jag till istället för att trötta ut mig totalt. 

Imorgon väntas den efterlängtade konserten med underbara Winnerbäck. Lite tjejmiddag (väldigt enkel i form av tacos) skall avnjutas hemma hos oss först och sedan bär det av ner mot Teleborgshallen. Här är lite bilder från förra Winnerbäckskonserten (sommaren 08). Självklart är en sommarkonsert på Stumholmen svårslaget, men kommer nog att bli super ändå - vad annars i goda vänners sällskap!



Pepparkaksbak

Tillbaka i Växjö igen. Pigg och stark inför en ny tuff vecka.. eller? Nja, kanske är att ta i.

Har i alla fall varit en mycket bra helg och den bör ge mig energi till den kommande veckan. Dessutom innehåller den kommande veckan en massa skoj utöver det stenhårda pluggandet. Vad sägs om en Winnerbäck-konsert, Ullared-besök samt födelsedagsfirande av Niklas. Veckan har verkligen potential till att bli kanon!

Pepparkaksbak i Ronneby igår - verkligen pepparkakor i alla dess former!


Andra advents-mys

Varför skall helgerna alltid gå så fort? Man tycker att man har ju heeeela helgen på sig men likt förbannat är hela helgen försvunnen i ett ögonblick. Jag skall i alla fall stanna i Blekinge hela söndagen också och återvända till Växjö först imorgon bitti, vilket gör helgen något längre.

Idag står "julmys" på schemat. Jag och Niklas skall baka pepparkakor hemma i Ronneby med familjen. Har även hört rykten om att det skall serveras mammas dillkött i Ronneby (min favoriträtt). Finns alltså potential till att denna söndag skall bli en mycket bra dag!

Lagligt?

Kan det verkligen vara lagligt att ha föreläsning 15-17 en fredag? Daah..!!

Inte mycket vi har fått gjort idag. Kunskapen kring Securitas AB har väl påökats en aning men det är väl allt. I övrigt har dagens grupparbete (jag, Johanna, Marcus och Anna-Karin)  bestått av att prata, skratta, luncha i stan och besöka JULA (där det finns extremt roliga tomtar).

Nähä, dags att gå iväg mot föreläsningssalen kanske.

Trevlig helg på er!


Vi går mot underbara härliga helg!

Imorgon är det fredag - igen! Veckorna går så otroligt fort. Åter igen är resväskan packad och imorgon bär det av söderut mot Karlskrona. Längtar faktiskt! Får se vad helgen har att erbjuda, eventuellt är ett biobesök i nya biosalongen inbokat.

I övrigt hade vi en trevlig kväll med KPMG i afton. Hade tusen frågor till den godkända revisorn, men han verkade gilla att prata på så han misstyckte nog inte. Blev ingen vinst på kvällens tävling (till skillnad från förra gången). Bättre lycka nästa gång kanske!

Nu ska Camilla gå till sängs. Tänkt vakna lagom till morgondagens julkalender. Förmiddagen skall spenderas i bibblan med början till grupparbete och sedan föreläsning 15-17 (sämsta tänkbara tiden en fredag). Sedan är den här - underbara lediga helgen!

God natt!

3 timmars malande..

Föreläsning om drygt en timme. Hur jag skall kunna hålla mig vaken i tre timmar när det är den föreläsaren som maler (i exakt samma tonläge hela tiden) där framme är för mig en gåta. Men vem vet - kanske sker underverk! För säkerhetsskull kanske jag borde dricka lite kaffe innan..

Ikväll väntas företagskväll med KPMG. Brukar bli skoj så ser fram emot det!

Hösten 09

Framkallade lite bilder under gårdagskvällen som skall användas till en speciell julklapp. Hittade en massa bilder både i kameran och i datorn som jag tidigare inte ägnat så mycket uppmärksamhet åt. Här är lite bilder från de härliga stunder under hösten! :)








Start.

Kursstart idag, blir finansiering fram till mitten av januari. Stenhårt grupparbete fram till den 22/12 och sedan har jag heeeela julen på mig att plugga till tentan - visst är det underbart (ironi)! Verkar i alla fall som om vi fick igenom vår vilja att arbeta i en grupp på fyra personer. Bra det!

Tänkt att jag ska träna om en stund. Välbehövligt då träning inte gick att pressa in i föregående veckas schema. Den dunkande huvudvärken gör dock att orken inte är på topp. Får försöka att fokusera på den härliga känslan efteråt - behöver det här!

Ikväll skall det i alla fall serveras fruktsallad på Raskens. Mumma!

Morgonmys

Precis avnjutit en frukost framför julkalendern (fick se båda avsnitten idag eftersom vi inte hann igår). Tänt första ljuset i adventsljusstaken (jag vet, vi är några dagar sena) och stjärnan i fönstret lyser så fint. Det går verkligen mot jul...


Full fart (mot julafton)

Tentan är över, åtminstone för den här gången. Varför ställa frågor om nyckelteman (Horngren sidan 15)? Är det bokkunskaper vi behöver i framtiden (vad som står på sidan 15) eller skall vi faktiskt lära oss något om kalkylering? Hur som helst känner jag mig väldigt lättad för tillfället att tentan är över, men ställer samtidigt in mig på en omtenta i januari.

I övrigt har dagen bestått av lunch med Johanna och Martin i stan (blev kinabuffé istället för sushi), julklappshandlande (ganska nöjd med mina inköp) samt julpyntande av lägenheten. Har varit full rulle hela dagen idag och ändå känns det som om jag inte riktigt har hunit så mycket som jag önskat. Som tur är börjar inte nya kursen "Finansiering" förrän klockan 13 imorgon så skall nog hinna med det resterande imorgonförmiddag.

1:a december idag. Nedräkningen har börjat på allvar...