Stackars lilla mig..

Knappt varit i Nättraby i 20 minuter och nu sitter jag här i lägenheten helt ensam. Niklas är på Konsum och handlar med Andy och tydligen var inga tjejer välkomna att följa med. Taskigt värre (kan väl lite snyggt låta bli att informera om att killarna skall stå för maten ikväll, så ni kan tycka lite synd om mig)!

Halloween

Vill bara uppmärksamma om att Halloween skall firas idag, då det imorgon är allahelgona och då skall de döda hedras - inte skrika "bus eller godis" utklädda tll diverse monster.

Så det så!

Höstlov, om än för en dag..

Då har mitt höstlov börjat. En hel dag till höstlov är då inte fy skam! En hel fredag... undrar vad jag ska hitta på för spännande? Tog i alla fall en sovmorgon (ända till kvart över åtta), ska göra mig iordning, äta en god frukost, packa för att sedan ta tåget till Blubbo i Karlskrona.

Tentan är avklarad. Väntar mig inga underverk direkt. Skönt är i alla fall att kunna konstatera att en veckas extra pluggande inte hade hjälpt, jag hade inte kunnat mer än vad jag kunde nu. Hur det än går känns det som en lättnad att ha den avklarad just nu - rättningen är upp till lärarna!

Tentafirade lite igårkväll på sushirestaurangen med tjejerna. Tror bestämt att Ellen inte riktigt var lika förtjust i sushi som vi andra. Själv gillade jag inte det från början men har kommit att älska det - något enormt! Tack för en trevlig kväll!

Trevlig helg på er!

Nedräkning

Vaknade innan klockan ringde. Åt en god frukost med Kombon och Martin. Promenixade ner till Willys i solskenet för att panta flaskor och inhandla tentamat. Väl hemma igen blev det storstädning av lägenheten. Precis ätit lite mat och intagit en kopp kaffe. Nu har nedräckningen börjat på riktigt.

En timme och 13 minuter kvar...

Efter klockan 19 ikväll kommer lättnaden vara enorm!

.

Är helt slutkörd. Inte så konstigt kanske efter en heldag med redovisning. Dock varit en ganska rolig och givande dag. Imorgon väntas dock det riktiga allvaret, tentan!

Nu blir det träning. Kroppen skall bli lika slutkörd som huvudet.

Tjillevippen!

Slutet nära

Klockan börjar närma sig 18 och jag har varit här på biblioteket sedan klockan 8 i morse. Sista tentapluggdagen går mot sitt slut och det börjar kanske bli dags att plocka ihop och bege sig hemåt. Undrar om jag har lärt mig något nytt idag eller bara krånglat till det som jag trodde att jag kunde från början. Imorgon är det slutredovisning som gäller och på torsdag väntas då tentan. Går det som jag vill (vilket för närvarande är mycket osäkert) kommer det vara den sista juridiktentan någonsin. Räknar vi på det har vi trots allt läst juridik i en och en halv termin under dessa år på Växjö Universitet. Det är en hel del lagläsning vill jag lova!

Ikväll skall det tillagas varm smörgåstårta på Raskens. Något som jag har varit sugen på sen i somras. Mumma!

Referat

Läste precis Blondinbellas blogg (jo jag vet, ytterst pinsamt). Borde hålla mig ifrån det där men vad gör man inte för att komma ifrån tentapluggandet någon minut. I varje fall skrev hon faktiskt något väldigt vettigt, om vänner som tar allt för mycket energi och de man skall hålla sig borta ifrån. Märkligt nog kände jag igen en hel del - så väl! Låt min energi vara ifred!

"Vänner som mest vill prata om sig själv. Inte lyssnar alls
. (En hel timmas fika går åt till att prata om hennes liv, ditt är inte alls lika viktigt)"


Framtidsdrömmar

Måndagen är avklarad. Blivit (hör och häpna) en heldag på bibblan, med två-timmars paus för seminarium. Vi är ganska duktiga tycker jag! Kvällen spenderar jag och Kombon framför tv:n med våra bärbara datorer i knät. Tittar på bostadsrätter och drömmer oss bort. Vill flytta, vill fixa och inreda, vill till något nytt och spännande.

Studentlivet börjar kännas allt mer avlägset. Visst trivs jag med pluggandet i sig, att lägga upp sina egna arbetstider och att ta eget ansvar för att saker och ting skall bli gjorda, men samtidigt vore det skönt att få lite lön (inte i kunskap utan i pengar!) för mödan. Visst har jag trivts helt fantastiskt bra med att leva studentliv, med sittningar, overaller och allt som hör därtill, men även det börjar kännas allt mer avlägset. Det är helt enkelt dags för de gamla att vika undan och låta de nya och yngre ta plats för att leva studenternas glada dagar!

Bekännelse

Jag är inte typen som spenderar flera timmar framför datorn, helt hypnotiserad av diverse data-spel. Cs, Wow och dylikt har jag aldrig förstått mig på. Har avsagt mit allt såsom Farmville och liknande med motiveringen "det är inte min grej och jag skulle verkligen inte ha tid med sådant!".

Nu har dock Niklas smittat mig och då jag spenderat kvällen med att spela ett facebook-spel. Jag skäms verkligen när jag uttrycker dessa ord. Var tänkt som ett enminuts-spel men jag vet inte hur många gånger jag ikväll har tänkt "Sista gången nu" men på något vis blir det alltid en gång extra antingen på grund av att det har gått förbaskat dåligt eller att det har gått så bra att det är värt ett försök till.

Hoppas att finna bot på detta imorgon. Har inte tid med sådana här tramsigheter mitt under tentaveckan! Kanske där vi har svaret egentligen - finner alla utvägar som finns för att slippa plugga!

Vågar du anta utmaningen?

Blev en mycket lugn helg i Nättraby. Plugg varvat med att titta på film. Nu har jag åter landat i Växjö igen. Frusen har jag krypit upp i soffan med lite soppa. Konstaterar att borta är bra men hemma är bäst (även om någon gärna fick befinna sig hemma hos mig). Kvällen skall spenderas i soffan under en filt med varm choklad. Kvällens underhållning består av "Ensam mamma söker". Kan behövas en lugn kväll för veckan i övrigt kommer att bli stenhård då den stundande Handelsrättstentan är på torsdag.

Imorgon är det exakt två veckor kvar till jag fyller år. Jag har kommit på vad jag önskar mig, något som vore en dunderbra present - en snusfri Niklas! Så nu är det offentliggjort, vågar du anta det Niklas? ;)

Bibliotekssyndromet?

Veckans tentaplugg har faktiskt gått ovanligt bra och effektivt, men nu börjar det dala - rejält! Fått ett släng av bibliotekssyndromet tror jag. Tröttheten hägrar och tankarna flyr iväg när jag försöker fokusera på lagtexten. Måste dock plugga, i alla fall liiiiiite till. SEN kan jag ta helg!

Glömde min mobil hemma idag. Känns så tomt. Att man kan bli så beroende av en pryl är skrämmande.

Trevlig helg på er!


Little Girl

You self destructive,
Little girl.
Pick yourself up,
Don't blame the world.
So you screwed up,
But you're gonna be okay.

Now call your boyfriend,
And apologize.
You pushed him pretty far
Away last night.
He really loves you,
You just don't always
love yourself.

And all this time,
all this time,
You have had it in you,
You just sometimes need a push.
All this time,
all this time,
You have had it in you,
You just sometimes need a push.


Maria Mena

Trötthuvud

Ännu en långdag på bibblan är förbi, efter ett tio-timmarspass är man rätt trött i huvudet. Har dock gett en del, flera frågetecken har rätats ut. Har dock en bra bit på vägen innan allt är genomgånget. Efter plugget bar det av mot Willys där jag och Johanna stoooorhandlade! Skönt att kunna göra det dagen innan csn trillar in på kontot.

Vet fortfarande inte hur jag ska göra i helgen. Växjö eller Karlskrona? Behöver plugga men samtidigt avskyr jag verkligen ensam-helger. Det ryggonda gör inte det hela lättare. Bläää! Tröttheten är tung och strupen knyts åt.

Samröre med fienden

Sveriges Rikes Lag - konstigt att de inte uppdaterar den oftare, för vilken funktion kan den här paragrafen ha i dagens samhälle?

"Avsänder en krigsman obehörigen ett meddelande till eller träder han annars i förbindelse med någon som tillhör fiendens krigsmakt eller vistas på fiendens område, skall han dömas för samröre med fienden till böter eller fängelse i högst två år."

Brottsbalken 21 kap 9§

Biverkningar

Lägesrapport; ryggvärk till max! Ett resultat av en juridikkurs där man ständigt kånkar på en dator, lagböcker och annat tungt. Inte blir det bättre av ett ständigt pendlande mellan Växjö och Karlskrona med en mängd packning.

Borde kanske börja tänka på min hälsa. Eller så tar jag helt enkelt en värktablett och hoppas att det går över.

Biblioteksplugget fortsätter..

83

Varit en väldig produktiv dag på biblioteket idag. Det är inte mycket annat än handelsjuridik jag och Johanna har diskuterat mellan klockan 8 och 16.30. Jag förstår om ni höjde på ögonbrynen när ni läste föregående mening men det är faktiskt sant! Ändå känns det som om jag har mil kvar till att klara den här förbaskade tentan. Hade hoppats på en ledig helg, men för tillfället känns det inte så nära. Får helt enkelt se vad som händer; Karlskrona- eller Växjöhelg.

 

I övrigt fyller världens bästa Morfar hela 83 år idag! Önskar honom en toppendag och att han får lyckan att skjuta en älg under dagen (även om jag egentligen inte tycker om det)!

Att ta diskussionen när den uppkommer är alltid det bästa. Men ibland orkar man helt enkelt inte!


Tjejkväll

Biblioteksplugg står på schemat idag. Har dock inte börjat ordentligt ännu utan spenderat morgonen med att beställa böcker till nästa kurs. Som vanligt blev slutsumman allt annat än låg.

Hade en jätte trevlig kväll igår. Blev precis som jag hoppats på; fnitter (stundtals enorma skrattanfall), tjejsnack och gottigheter. Vinet hoppade vi, men vad gör det - Martin trodde ändå att vi var onyktra när han kom hem från jobbet. Tack allihop för en kanonkväll mitt i vardagen!

Nähä, nu är det nog dags att sätta fart! Idag skall stordåd uträttas (siktar man mot stjärnorna kanske man åtminstone kan hamna i närmsta grantopp) och ikväll väntas muskelträning.

"Jag gillar rejäla saker!"

Sverigedemokraterna

Då tycker jag att det kan anses bevisat; Sverigedemokraternas politik bygger enbart på okunnighet och ren dumhet! Jimmie Åkesson är en inskränkt och fördomsfull stackare som borde kolla upp fakta innan han skriver en debattartikel.

Fallet

Precis sett reprisen av "Fallet" som i detta avsnitt handlade om mopedgänget i Rödeby. Känner väldigt illa till mods för tillfället. Så fel det kan gå.

Ensam hemmakväll

Precis anlänt till Växjö. Kombon är fortfarande på villovägar och kommer hem först imorgon. Är inte riktigt van vid det här med att vara ensam. Undrar om jag någonsin igen kommer att kunna bo själv? Mycket tveksamt! Exempelvis består kvällsmaten i afton av två smörgåsar. Imponeras av de människor som orkar laga mat till sig när man är ensam hemma - det är ju fruktansvärt tråkigt! Kvällen i övrigt kommer att spenderas framför tv:n. Skall se reprisen av "Ensam Mamma Söker". Missade det igår, är ju inte Niklas favoritprogram om man säger så.

Imorgon väntas plugg i bibblan, lunchdejt med Johanna i skolan, föreläsning och sedan tjejkväll hos Emelie. Det sista är mycket efterlängtat! :)

Antar att jag gjorde ett val för länge sedan. Egentligen helt utan att tänka efter. Förstod aldrig vidden av konsekvenserna, utan hade en naiv syn på framtiden. Hade jag gjort annorlunda? Kanske. Ångrar jag mig? Absolut inte. Hur som helst är vi här nu och det gamla för förbi. Hur ska jag komma vidare..?

Måndagsplugg

Idag är det plugg i Karlskrona som står på schemat. Jag gillar måndagar, faktiskt! I alla fall ibland. Måndagarna brukar alltid kantas av storslagna planer som skall utföras under veckans gång. Sen att flertalet planer inte blir förverkligade är en annan sak, men just gnistan och viljan att uträtta något är härlig! Blev dock lite putt idag när jag insåg att föreläsarna ännu inte lagt ut några slides från föregående föreläsningar och energikurvan började dala direkt. Varför göra något nu som jag senare ändå måste rätta till och göra om? Tentan närmar sig dock med stormsteg så måste börja ta tag i mitt liv. Allt måste sitta, inga frågetecken får kvarstå.

Dagens planer i övrigt; hemfärd till Växjö. Får se om jag hinner träffa faster Karin och kusin Anna något innan Anna beger sig tillbaka till Holland igen.

En liten bild från i fredags, lånad från Linns facebook! :)


Tromtö

Precis hemkommen från en härlig (och mycket lång) höstpromenad längs Tromtö strand.



Det här med hål i träden var något Niklas fann väldigt roande
'
Vissa växer aldrig upp. En sten? Åh, måste försöka klättra upp!

Men han klarade det! ♥

Alias

Blev en precis lagom kväll igår i Nättraby tillsammans med Brattan och Henrik. Prat, lite gottigheter och sällskapsspel. Delades upp i lag - jag och Henrik mot Brattan och Niklas och sedan spelade vi "Alias". Vi förlorade dock (även om det var på håret), illa illa! Henrik skyllde på att det var mitt fel då jag var en dålig medspelare medan jag måste säga att han då inte var vidare klipsk han heller.
- Man har den när man sätter upp håret. Ett annat ord för att sätta upp håret i en hästsvans och kan även vara ett annat ord för hårsnodd. Man sätter upp håret i en...?
- Hm, vajjer!

Ordet jag försökte förklara var "tofs", men jag och Henrik var tydligen inte tillräckligt samspelta för att ro det hela i land.

Så vad händer idag? Tänkte ta en höstpromenix om en stund. Var ju superhärligt höstväder tidigare idag men nu tycks dock solen ha gått i moln. Typiskt!


Rapport från Karlskrona

Vilken slappdag det har varit idag. Har hittills vistats utanför Nättrabylägenheten en enda gång under dagen - för att köpa lite nödvändigheter på Konsum. Annars har vi mest bara.. varit! 

Hade en mycket trevlig kväll igår hemma hos Linn. Alkohol, skratt, prat, musik från förr och dans runt strippstången (!!) fungerar mycket bra tillsammans med trevligt sällskap. Det bästa på hela kvällen var egentligen när vi kom hem och jag somnade så snart huvudet slog mot kudden. Låg inte stirrade upp i taket i flera timmar i väntan på John Blund utan slocknade totalt. Ingen sömnlös natt utan riktig härlig djupsömn! Kvällens uppdrag blev alltså slutfört (visserligen somnade jag nog närmre klockan tre ändå men den detaljen utelämnar vi).

Ikväll kommer Brattan och Henrik förbi en sväng för att hälsa på. Hoppas med andra ord på ännu en trevlig kväll!



Man ska aldrig nöja sig med något som inte är det bästa!

Hårdsminkad hårdrockare

Varför lägga ner tid på att sminka sig på morgonen? Efter att ha hoppat upp på cykeln och susat iväg mot bibblan sprutar tårarna åt alla håll och jag ser nu mer ut som en hårdsminkad hårdrockare än en student med vardags-makeup. Detsamma gäller håret, varför lägga ner tid på att fixa sig i ordning när man sedan trycker ner en mössa på huvudet?

I övrigt har jag i natt sovit runt fyra timmar. Det går verkligen utför. Somnade runt två och vaknade vid fyra av att våra grannar hade ett storgräl. Ett himla liv förde de och skrek diverse fula ord till varandra. Om man har kommit till det stadiet att man inte kan diskutera med varandra på en normal ljudnivå (och på dagtid helst) bör man seriöst fundera på att bryta upp och gå vidare istället för att väcka hela huset. Att man dessutom inte verkar kunna respektera varandra utan kallar varandra för det ena fula ordet efter det andra gör inte det hela bättre. Orka bråka!

Plugg nästa, har jag tagit mig hit till bibblan på egen hand en fredag klockan åtta är det nog bra om jag kan få något gjort också. Seminarium klockan ett och efter det tåget mot Karlskrona där det väntas fest. Ska minsann dricka mig så pass onykter att jag somnar på direkt, inget annat verkar ju hjälpa!


Efterlyses

Jag vet inte om det var dejten med Lovisa som gjorde det, eller om det helt enkelt är så att jag fortfarande är hög på koffein, men plötsligt känns livet bara så j*vla bra! Har varit en jobbig vecka men efter bara några timmar med Lovisa kändes det som om alla spänningar bara släppte. Skratt, prat i mun på varandra och en ärlighet som slår det mesta gör helt enkelt susen. Imorgon är det fredag vilket är lika med stenhårt plugg fram till klockan fyra för att sedan slänga mig på tåget klockan fem och åka till Karlskrona. Väl där vankas en kväll med lite fest, vilket ärligt talat är precis vad jag behöver just nu!

I övrigt vill jag efterlysa något som jag har saknat väldigt mycket på sistone (insåg jag nog framför allt ikväll) - en tjejkväll! Och inte vilken tjejvkäll som helst, en riktig tjejkväll! Jag vill ha en kväll med töntiga samtalsämnen, fnitter och lite vin (kanske lite plötsligt i vinslöv). En kväll då samtliga killar är bannlysta (i alla fall pojkvänner). Hemskt gärna mitt i veckan om ni vill det. Är detta något ni är intresserad av (jag antar att det finns en viss grupp tjejer som känner sig särskilt träffade av frågan) - hör hemskt gärna av er!

Det där lät som en kontaktannons men ni förstår nog syftet i alla fall. Jag är i stort behov av att få vara töntigt tjejig för en kväll.

Världens finaste Lovisa

Kafferus

Två koppar kaffe inom loppet av ett par timmar, till en person som normalt inte dricker kaffe, kan ge oanade effekter. Speedad är vad jag är för tillfället. Ingenting är omöjlig och allt skall fixas inom kortast möjliga tid! Föreläsningen gick oerhört bra och pennan löpte på som aldrig förr över anteckningsblocket. Var en intressant föreläsning och eftersnacket var nästan ännu mer intressant. Går du ensam i skogen och blir lite halvtrakasserad av en stor man som taffsar på dig får du egentligen inte göra mycket till motstånd (möjligvis putta undan) innan det i princip är försent och en våldtäkt är i full gång. Gör du något större motstånd innan själva våldtäkten börjar kan du bli dömd för misshandel. Spännande rättssystem vi har.

Stan och Lovisa nästa!

Sömnbrist

15 oktober idag vilket innebär sista ansökningsdagen till vårens kurser. Jag har gjort mitt val. Framtiden är bestämd och nu finns det ingen återvändo.

Ännu en dag med enmanna-plugg på bibblan. Fortfarande ofantligt trött. Sömnsvårigheterna den här veckan har då inte varit nådiga. Har precis inhandlat en kopp kaffe så förhoppningsvis kommer energin tillbaka till mig om en liten stund. I övrigt förstår jag inte mer om fastigheternas pantbrev idag än vad jag gjorde igår. Komplext område, minst sagt! Eller är det jag som är för trött och trög helt enkelt, vem vet. Längtan till helgen är stor, behöver en natt med åtminstone sju timmars sömn.

Klockan ett väntas föreläsning. Kanske får inhandla en stor kopp kaffe till innan dess så jag orkar hålla mig vaken. Straffrätt är ju trots allt en ganska intressant område så det vill jag inte missa. Ikväll är det jag och världens bästa Lovisa över en fika i stan - mys!

Fråga Olle

Precis sett klart "Fråga Olle Dokumentären". Vilka märkliga människor det finns. För att inte tala om vilken fantasi de har, hur kommer de ens på alla konstigheter? På andra kanalen vann Sverige med dunder och brak. Inte så illa det även om det inte räckte till VM.

Nu ska jag sova. Väntar en hård dag imorgon. Godnatt!

Camilla testar

Brr... det är kallt på biblioteket idag. Kanske har vaktmästaren inte förstått att vi nu är inne i oktober nu, att det var fem minusgrader ute i morse och att värmen faktiskt borde slås på. Virat halsduken runt mig. Undrar om det går att skriva på datorn med tumvantar på sig..? fsfsdgsdgdsgdghhgfh Nej, det gick inte så bra! Undvik det om du vill ha något vettigt skrivet.

Jag är trött. Om det inte märks.

?

Det här med fastigheternas panträtt vid exekution är sannerligen inte lätt. Inte blir det lättare av att mina anteckningar är otroligt spretiga efter gårdagens föreläsning. Enmanna-pluggar på bibblan idag och större delen av tiden har jag spenderat med att likna ett frågetecken, något som jag själv tycker att jag har en riktigt talang för. För även titt som tätt en msn-konversation med kombon som befinner sig på hemmaplan idag. "Fattar du det här? Vad menas med det här då? Har du skrivit något om det här?".

Får se om det klarnar något framåt dagen. Just nu känns det totalt hopplöst och med en tenta på ingång (visserligen drygt två veckor kvar) är det rätt illa.

I övrigt står muskel-pass på dagens schema. Dags att åter igen få en rejäl omgång av träningsvärk. Imorgonkväll skall jag träffa världens bästa Louie över en fika. Tjejsnack med henne är verkligen efterlängtat!

Vardagens sysslor

Energin sprudlar på Raskens väg idag. Eller det där kanske inte riktigt var sant, men flitigheten sprudlar i alla fall. I afton har vi storstädat lägenheten, köttsoppan (eller snarare grönsakssoppan med lite kött i) puttrar på spisen och snart är det dags att ta tag i tvätten. Efter det har vi gjort oss förtjänta av en kväll framför tv:n. På dagens tv-tablå står de desperata hemmafruarna.

Efter att ha läst igenom den här texten ett antal gånger slår det mig vad otroligt trist mitt liv låter. Inte blir det bättre av att jag tillägger att dagen i övrigt har ägnats åt plugg. Men faktum är att jag för tillfället är ganska nöjd med livet ändå. Förmodligen gör det mitt liv ännu tristare va...?


Tisdagmorgon

"Rövtisdag idag igen!" var ett uttryck som var allmänt känt på Ikano Bank när jag jobbade där.

Min förhoppning var att jag under denna morgon skulle vakna pigg och utvilad. Så blev dock inte fallet utan känner mig allmänt seg i kolan. En god natts sömn räckte tydligen inte för att kompensera två tidigare sömnlösa nätter. Får dock bortse från tröttheten idag för under dagen skall här ske underverk (eller nåt). Plugg på hemmaplan fram till lunch sedan väntas tre timmars föreläsning. Efter det är det tänkt (eller har jag bestämt) att det hemma hos oss skall tillagas köttsoppa, dammsugas och plockas undan efter den före detta inneboenden.

Nu kör vi!


:(

Känns tråkigt att det skulle bli så här. Märkligt också för den delen. Vad hände egentligen? När gick allt helt snett?

Bollen är inte hos mig i alla fall...

En lyxdag i studentlivet

Vilken lyxdag jag och Kombon har haft idag! Visserligen spenderades förmiddagen med lite plugg på bibblan samt seminarium men efter det gick allt som hör till flitighet åt skogen. Åkte in till stan och åt varsin god bento-låda på sushirestaurangen, shoppade lite kläder i form av två tröjor, en klänning samt en mössa. Efter det tyckte vi att vi borde sätta ytterligare lite guldkant på vardagen och unnade oss varsin lyxchoklad på Askelyckan. Kan dagen bli bättre? Nu ikväll har det blivit en rask promenix runt sjön och sedan lite handling på Willys. Får plugga på allvar imorgon istället.

En Karlskrona-helg har precis passerat. Mysig hemmakväll under fredagen, bio på lördagkväll och sedan hamnade vi plötsligt och lustigt på en födelsedagsfest. Trots att jag nog var en aning frågande till kvällen (ärligt talat kanske till och med lite tjurig) så blev det en mycket lyckad kväll med tillhörande utgång. Skratt, alkohol och trevligt sällskap i en härlig blandning!

I övrigt är väl det si sådär med humöret för tillfället. Knappt sovit en blund i natt på grund av snurrande tankar. Ilskan bubblar under ytan men samtidigt har jag varken kraft eller ork att bry mig. Dagens aktiviteter har i alla fall gjort underverk för nog känns det lite bättre för tillfället. Tack Kombon för en toppendag!




Vara eller icke vara

Klockan är mycket, speciellt med tanke på att jag ska upp väldigt tidigt imorgonbitti och endast sovit ett par timmar i natt. Kan dock inte sova, känner mig speedad och kinderna blossar efter en upprörd diskussion. Jag orkar inte. Antingen får det vara bra eller får det helt enkelt inte vara alls.

Lördagsmorgon

Lördagmorgon, den bästa stunden på hela veckan. En underbart ledig dag framför oss då vi kan... ja vad ska vi egentligen hitta på?

Ha en skoj kväll alla andra festande studenter!

Underbara helg

Det är så lätt hänt att man tjuvstartar helgen redan på fredagen, gör om samma misstag varje vecka. Samma sak gäller idag; renskriver lite anteckningar nu på förmiddagen men sedan får det vara nog. I eftermiddag ska det göras stan tillsammans med Josse som jag inte har träffat på evigheters evigheter. Höstvädret är underbart, strålande sol på en klarblå himmel och lövens skiftande färger skimrar så fint i solen.

Livet är faktiskt inte så dumt ändå!

Ronnebybesök

Jaha, då har jag helt plötsligt och oplanerat hamnat i Ronneby. Ett litet spontanbesök en torsdagseftermiddag. Konversation direkt när jag kom innanför dörren;
- Ska du sova här i natt?
- Nää...
- Ska du till Nättraby?
- Ja.
- Men åhhh... Måste du alltid sova där? Kan inte du komma hit imorgonkväll då?


Lillebror har inte riktigt accepterat att storasyster har flyttat hemifrån, trots att det är över 3 år sedan nu. Om en stund bär det alltså av mot Karlskrona där jag ska spendera helgen. Med handen på hjärtat var det kanske inte riktigt självvalt den här gången, hade hellre stannat på småländsk mark. Men nu är det som det är och kan nog bli en skoj helg ändå!

Barcelona

Lade in lite bilder på datorn från min mobil. Fann ytterligare lite bilder från Spanien, bland annat från vattenspelen i Barcelona. Mäktigt!





Som ni nog märker går pluggandet sådär. Svårt att få inspiration till att läsa paragraf för paragraf i lagboken.. konstigt nog!

Hjärntvättade

"Jag hade inte haft något mervärde av att läsa det där. Alternativkostnaden var på tok för hög, så det var inte värt att lägga ner tid på att läsa de där fallen!"

Vi är skadade efter 3 år på ekonomprogrammet, något som Martin uppmärksammade vid min och Johannas diskussion.

Envishetens begränsingar

Jo jag vet, jag är envis som synden. När man då har en motpart som är minst lika envis blir det inte alltid så bra. Helt plötsligt ska man inte ge sig av principsak, för att det bara är så! Åter tillbaka i trotsåldern. Vill bestämma själv och inte att någon drar undan valmöjligheterna för mig. Jag vill, jag vill, jag vill!! Lutar dock mot att jag är den som får ge mig den här gången. Men jag tycker inte om det, vill inte släppa taget om min stolthet.

Gårdagen klaffade som planerat. Blev stövelinköp (en stövel med kraftig sula inför kommande snön - nog är jag ordentlig alltid!) under shoppingturen. Hade ett kvällsbesök igår i form av Jossan som vi inte har träffat på evigheter. Blev en trevlig kväll med mycket höga (av någon anledning blir de alltid höga) skratt och mycket prat. Idag väntas en dag med hemmaplugg. Ganska skönt när regndropparna faller tätt utanför. Ikväll är det muskelpass på Vugi som gäller. Med andra ord väntar en morgondag då jag kommer vara näst intill orörlig.



Schema

Dagen:
- Grupparbete i bibblan avklarat på en förmiddag
- Hem och plugga en halvtimme
- Lunch
- Storstädning av lägenheten
- Lite shopping i stan (förhoppningsvis)
- Klippning och slingor
- Jossan-besök ikväll

Går allt i lås är det på det hela taget alltså en mycket bra dag! :)

Spaghettikropp

Färdigtränad och helt slut i kroppen. Just nu tillagas lax på Raskens väg. Ska bli mumsigt värre nu när kroppen känns som spaghetti. Kvällens underhållning består av Svenska Hollywoodfruar och till det har jag lovat Kombon att en supergod mango skall serveras.

Imorgon är det plugg i bibblan som gäller hela dagen lång. På kvällen väntas klippning och slingor - något som är enooooormt efterlängtat (och ändå lär jag vara lika missnöjd som vanligt när jag kommer därifrån).


Ensamma tankar från en förvirrad student.

Sitter här och väntar på att tiden skall gå. Är inte ofta jag gör det! Skall på besiktning om en stund - fått det stora förtroendet att vara med vid besiktningen av Malins lägenhet.

Så vad gör man när man väntar på att tiden bara skall gå? Lyssnar på lite musik, tänker tillbaka på allt som har varit och även på det som komma skall. Så annorlunda allt var för ett år sedan, så mycket som har hänt sedan dess - mycket man aldrig någonsin hade kunnat tänka sig. Eller tänk fyra år tillbaka när vi precis lekt klart studenternas glada dagar. Inte hade jag kunnat ana att jag skulle hamna här! Hur skall man kunna göra upp planer för framtiden när det finns så många orosmoment, så mycket som är osäkert? Jag är kluven. På ett sätt vill jag helst ha hela mitt liv inplanerat, varje sekund skall vara bokad så jag vet precis vad som komma skall härnäst. Samtidigt inser jag att detta inte är möjligt. Men varför planera när det med all säkerhet inte kommer att gå som man vill ändå, då förutsättningarna hela tiden förändras?

Drygt åtta månader kvar (förhoppningsvis) tills det är dags att säga hejdå till Växjö Universitet och det studentliv som följer med det. Vad händer sedan? Är det en blankt blad jag har framför mig eller är det ett papper innehållande oändliga krav från olika håll? Jag vet faktiskt inte. Jag tror jag vet vad jag vill, men frågorna är för många för att jag skall kunna se det helt klart just nu. Snart måste jag dock ta ställning till vad det ska bli av mig, snart måste jag ta steget att göra jobbsökningar, snart är det dags att bli vuxen på riktigt.

Idol 2009

Jon var storfavoriten i Idol 2009. Såg på reprisen idag att han åkte ut. Gör som Sverker i Plus  brukar göra - dumpar Idol 2009 i soptunnan!

Jo jag vet.. Jag borde inte klaga när jag själv inte gjort något åt det, det vill säga rösta. Men ändå!

Rubrik saknas (brist på fantasi)

Gårdagen artade sig ganska bra senare framåt kvällen ändå. Åt gott med grabbarna och sedan blev det lite dricka och en trevlig kväll på "Lagerlunden" i stan. Tog ett glas martini medan killarna höll sig till starköl. Var en precis lagom lugn kväll på ett mycket trevligt ställe som jag mycket väl kan tänka mig att besöka igen.

I övrigt har Knäppot precis begett sig hemåt. Kvar är jag med vår inneboende Martin. Kombon är kvar i Kristianstad och återvänder till de småländska skogarna först imorgon. Martin har lovat mig att titta på "Ensam Mamma söker" ikväll. Till denna tv-fest serveras fruktsallad - Mums!


Lördagskväll

Jag ska spendera lördagskvällen med två killar som sitter fastklistrade vid "Transformer". Vad har jag gjort för att förtjäna det här...?

:(

Jag är sur och arg. Varför gick jag ens upp i morse när klockan ringde? Hade varit bättre att ligga kvar, dra täcket över huvudet och glömma att den här dagen överhuvudtaget existerade. Kanske borde göra det nu istället, jag menar varför riskera att göra en dålig dag ännu värre? Till råga på allt har jag två gäster jag borde ta hand om och dessutom två ytterligare på ingång.


Lockelser

Fredag och full fart mot helgen! Befinner mig just nu i Nättraby och sitter framför min dator och renskriver anteckningar. Tror inte att det kommer bli så mycket gjort idag, finns så mycket annat om lockar. Solen står högt på en klarblå himmel, helt underbart höstväder! Men måste renskriva klart åtminstone. Följde med lillebror igår till Elgiganten och inhandlade en ny dator. Tydligen har han stora svårigheter att få igång internet på den där hemma. Kanske skulle åka hem och hjälpa honom...? Nej, jag måste renskriva klart! Känner för att shoppa lite, en ny höstgarderob vore verkligen inte fel. Behöver vinterskor, vinterjacka... kanske skulle åka in en sväng till stan? Nej Camilla, du ska renskriva!

Det där med disciplin är sannerligen inte alltid så lätt! Ska försöka att vara effektiv fram till lunch men SEN tar jag ledighet - så det så!


Titta vad jag fick igår! :)

Lallalllallaaaa....

Känner mig hur pigg som helst. Johanna och Martin har precis lämnat byggnaden och kvar är jag med en hög av disk och en massa anteckningarna som skall renskrivas. Men jag har mer lust att sätta på hög musik och bara skutta omkring här hemma, rum för rum..

Karlskrona om någon timme...

Mycket gammal bild från en svunnen studenttid!