Halmstad

Japp, det är här jag befinner mig just nu - i underbara Halmstad! Fast det är klart, vädret i Halmstad kanske inte är så förträffligt underbart - molnigt och regn lär det väl bli senare under dagen kan jag tro (var i detta land regnar det inte denna sommar?!). Idag vankas förhoppningvis en liten shoppingtur inne i stan. Något dopp i Tylösand blir det knappast en dag som denna.

Funderat lite; varför inte Halmstad istället för Växjö? Varför valde jag bort sommarstaden med stort S, med de vita stränderna, den härliga pulsen, västkusten med den gögoa dialekten? Varför valde jag istället Sveriges regnigaste stad mitt inne i de småländska skogarna? Hm, mycket bra fråga! Men gjort är gjort och i ärlighetens namn ångrar jag mig nog inte ett dugg ändå!

Lite bilder som INTE är från Halmstad men väl från Blekinges Skärgård vid sommarstugan på Aspan. Titta och njut! (Badkillarna = Ludde och Simme)

image127
image128image129

Inge o gö..

Så illa är det faktikst idag! Inatt har jag sovit i lilla stugan på Aspan och det är också där jag har spenderat större delen av dagen (i blåsten!). Suttit på altanen och som en annan femåring gång på gång frågat min far "när ska vi åka hem?". Väl hemma beter jag mig lika småbarnsaktigt igen och går runt och gnäller över att jag inte har något att göra. Hm! När ska man växa upp egentligen? En trevlig afton igår med farmor och farfar hade jag i alla fall - en sån där kväll som stärker själen och värmer hjärtat (gud så filosofiskt!).

I onsdags var det mys-pys-kväll med Josse, Jim o Niklas i Nättraby (fast vid närmare eftertanke var nog inte Jim med). Blev film och popcorn och ett hundratal gäspningar. Tror jag har kommit in i en period där jag lider av kronisk trötthet för det spelar ingen roll om jag går och lägger mig tidigt - jag är ändå helt slut om dagarna och vandrar omkring som en nerdrogad mumie - ser mer död än levande ut. Hm!

Blir förmodligen en lugn afton ikväll. Alla är upptagna på sina egna håll så jag får väl spendera en fredagkväll tillsammans med mor och far. Oj, helt plötsligt blev jag ännu lite tröttare.. På söndag bär jag ensam av mot västkusten för ett litet besök i Halmstad - nice!

Lyckligt lottade

Tänk vilken tur vi har med sommarvädret i år! Vi behöver inte oroa oss för att få hudcancer, vi sparar pengar då vi slipper lägga ut pengar på dyra solkrämer, vi sparar ännu mer pengar då vi slipper inhandla solglasögon, vi behöver inte ha någon bikininojja för till stranden kommer vi aldrig i det här vädret ändå, vi slipper få en massa jobbig sand med oss hem efter en dag på stranden.. ja tänk vad lyckligt lottade vi är ändå!

Förrutom denna nyfunna positiva inställning kan bara min sinnesstämmning beskrivas med ett ord; trött! Faktum är att jag är dödstrött och känns som om jag lätt skulle kunna förvandlas till en liten Törnrosa och sova i hundra år. Hm, undrar om det hade kommit någon snygg prins och väckt mig också.. Inte så troligt nej! 

Eventuellt en sväng till lilla Josse idag (hoppas verkligen att jag kan hålla mig vaken tills dess). Ha det bra gott folk!

 


Förlåt

Ibland är jag nog en dålig vän, ibland försummar jag nog de som egentligen betyder mest, ibland är det så mycket runt omkring att jag inte hinner engagera mig i allt. Men varför just nu? Önskar att jag hade kunnat vara där.. Förlåt trots att jag inte vet vad jag skulle kunna göra annorlunda!

Ugglar i min ensamhet

Åååhh.. Satans myggor de har i Nättraby! Myggbetten från i onsdagskväll kliar något otroligt så jag håller på att bli galen! Sitter här hemma alldeles ensam just nu - en fredagkväll! Har ingenting att göra till skillnad från alla andra verkar det som. Vissa festar, andra har filmkvällar (långt härifrån!), vissa är på Östersjö, andra ute i sommarstugan och vissa får man helt enkelt inte tag på! Själv har jag jobbat till klockan 21 idag och imorgon bitti väntas jobb igen så är väl lika bra att jag är hemma kanske men känns otroligt ensamt att sitta hemma ALLDELES ensam en fredagkväll - suck! Känns som om jag blivit något jäkla toffel över sommaren. Är på fester lite då och då men är oftast nykter på grund av att jag ska köra, upp tidigt m.m. Usch, jag gör ju aldrig något kul numera och jag känner mig allmänt.. ja tråkig! Imorgonkväll ska jag i alla fall jag också ta en sväng förbi Östersjö och träffa Malin och Emelie - trevligt värre! Och då tänker jag dricka åtminstone lite trots att jobbet väntar klockan åtta dagen därpå.

Ha det så kul på denna fredagkväll - själv ska jag sitta här och uggla och bara tycka synd om mig själv.. Blää!

Men hjälp - vart är världen på väg?

Ja det kan man verkligen fråga sig, sol idag igen! Hur är det möjligt? Sol är ju något vi verkligen inte blivit bortskämda med den här sommaren..

Familjen Tersmark har varit på besök och bott i vår sommarstuga på Aspan i dagarna. Hade en heldag med dem i måndags då jag, Lovisa och Emelie spenderade större delen av dagen på klipporna vid vattnet. Vissa blev mer kräftfärgade (alltså kokta!) än andra, stackars Lovisa.. Kvällen avslutades med grillning på altanen och sedan sov vi allihop i den lilla stugan uppe på berget. Toppen!
 
Igår blev det en tripp till Kalmar tillsammans med lite folk från (o)verkligheten, nämligen Malin och Johanna från Campus i Växjö. Väldigt trevligt att få en uppdatering om vad som har hänt i sommar. Blev lite shopping samt en lunch på stan. Shoppingen bestod av lite smått och gott - mest uppseendeväckande var nog våra snygga blommiga shorts (köpte likadana alla tre!) samt våra matchande linnen som ska invigas när vi ska till Bulgarien (inte långt kvar nu!). Igårkväll blev det en tripp till Staun i Karlskrona tillsammans med Brattan där vi anslöt oss till alla skrikande tonåringar (svar nej; vi skrek inte!) och tittade på Sonja Aldén och Måns Zelmerlöw sjöng allsång i Hoglans park. Sammanfattningsvis; de två sista dagarna har varit kanondagar!

Är ledig även idag (sen dröjer det läääänge innan jag är ledig nästa gång) och hur lyder då planerna? Ska nog spendera större delen av dagen på altanen tillsammans med min nyinköpta bok (svar nej; det är inte någon tråkig ekonomibok!). Senare idag blir det förmodligen en tripp till Nättraby för att träffa Josse och eventuellt blir det även ett litet besök hos Niklas som tydligen ska ha grillfest ikväll.

Det var allt för mig - ut med er i solen nu och njut. "Sommaren är kort, det mesta regnar bort" - så sant att det nästan är skrattretande!


Världens bästa morfar

Tosia bonnadagarna har intagit Ronneby och den annars så tysta staden sprudlar nu av liv och rörelse. Tänk att en gång i tiden tyckte man att tosia var sommarens stora höjdpunkt. Mycket förändras på ett par år.. Gick i alla fall en sväng igår och träffade lite folk som jag inte sett på mycket länge.

Var dock lite nedstämd igårkväll. Jag och Emelie hade precis åkt en karusell när Lovisa och Mike berättade att morfar inte mådde bra. "Han är på väg in till lassarettet för han kan inte andas" sa Mike och nyheten bildade en stor klump i halsen. Inte andas? Lassarettet? Nu? Mitt i natten? Ringde till mamma som med ett par lugnande ord gjorde att allt kändes i alla fall lite bättre. Hon påstod att det inte var så farligt och att hon och min moster skulle följa med honom in till Karlskrona. Han skulle bara hämta lite medicin och sen skulle förhoppningsvis allt bli bra igen. Men innan man fick höra dessa ord hann man tänka mycket. Tänkte på hur det var med morfar, om han skulle bli kvar på lassarettet, hur orolig mormor måste vara, att jag inte varit och hälsat på dem på evigheter, att morfar faktiskt är 80 år fyllda (även om han alltid är VÄLDIGT pigg och alert), hur söt och underbar världens bästa morfar är o.s.v. Mycket riktigt var det inte så allvarligt med morfar, han hade fått ett astmaanfall. Morfar (som har den ständiga "äh-det-är-inget-fel-på-mig-inställningen) hade inte hämtat ut sin medicin och det var därför han hade mycket svårt att andas. Lilla morfar hade varit så imponerad av personalen på lassarettet ("tänk att det finns människor som är så snälla") och precis som vanligt hade han skämtat om allt med alla. Lilla lilla morfar..

Vad händer då ikväll? Ingen aning! Känner för att gå ut och ha lite roligt (svar nej - inte på tosia!) men å andra sidan blev jag rejält omskakad efter det här med morfar igårkväll och faktum är att det är grillkväll hemma hos mormor och morfar ikväll (något som jag hade tänkt att dissa från början) så får se om jag kanske åker dit ändå. Men vill ändå hitta på något annat kul också när det är lördagkväll och allt.. Hm!


Längtar till tisdag - jag, Johanna och Malin i Kalmar - Åh vad jag har saknat er!

Finast ändå..

"Känns som om jag har ett privat jävla moln över mig", jo så kan man nog känna ibland, skulle gissa på att mamma, pappa och Simon känner just så just nu då de varit i Halmstad ett par dar och vädret har varit urkasst samtidigt som det har varit jätte härligt sommarväder hemma hela dagen. Själv har jag spenderat större delen av dagen vid havet på Senoren tillsammans med Josse, Görel, Erik och Bella. Har varit min första riktiga sommardag för i år då vi solat och badat (inte bara doppat oss) och njutit av att det faktiskt är sommar!

Har nyss sagt ett par väl valda ord till en viss person och just nu sitter jag och är nervös över hur reaktionen på dessa ord ska att bli. Jag har varit ärlig, det har jag! Kan man vara för ärlig? Är det ibland bättre att hålla tyst, blunda och bara spela med? Har jag gjort för stor grej av det här eller har jag blundat för allvaret redan från början? Åh, varför kan jag inte vara lika taktisk som alla andra normala människor?!



Vissa saker kan man inte hjälpa, vissa saker kan man inte styra över - så är det nog bara! Ändå kan jag inte låta bli att bli irriterad på mina barnsliga impulser - att jag inte kan vara vuxen nog att inte bry mig! Tittade när ingen såg och allt var så välbekant men ändå så långt borta, linjerna, groparna, allt, som om det tillhörde något som tidigare väl väldigt betydelsefullt men som nu sedan länge är passé. Tänker sällan på det numera men så finns det stunder då allting kommer tillbaka. Det är någonting med doften som gör att jag helt plötsligt befinner mig i en helt annan värld där både tid och rum ändras liksom färgerna och miljön och direkt kommer osäkerheten insnubblande utan att ens knacka och fråga om lov först. Trots osäkerheten är jag plötsligt beredd att offra allt, allt det som jag egentligen älskar. Tack och lov brukar förståndet (det lilla förstånd jag har) ta överhand och jag återgår till verkligheten. Finast ändå, oavsett vad.. Vidhåller föregående inlägg - "Dom som säger att tiden läker alla sår dom ljuger" (Lasse Lindh)



Dom ljuger!

Dom som säger att tiden läker alla sår dom ljuger..

Vanlighetens vardag - suck!

En timme kvar tills jag ska befinna mig på jobbet för ännu en jobbardag. Om det känns jobbigt? Faktum är att det inte gör det, även om jag inte tycker att själva jobbet är speciellt roligt, utan för då händer det ju NÅGOT i alla fall. Dagarna bara flyter förbi, den ena mer lik den andra. Händer ju ingenting! Inte för att jag varit hemma så mycket heller precis, faktum är att i fredags spenderade jag min första hemmakväll med mamma och pappa sen jag flyttade till Ronneby för sommarlov. Försöker hålla mig sysselsatt, försöker hitta på saker att göra, försöker se till att det händer något men händer ju aldrig något som är utöver det "vanliga". Mamma blir irriterad på mig allt som oftast för att jag inte kan sitta still, för att jag näst intill klättrar på väggarna. Nu ska i alla fall större delen av familjen bege sig till Halmstad ett par dar vilket innebär att jag och lillebror Mathias får hela huset för oss själva ett par dar. Underbart, frihet - eller? Nja, egentligen innebär det ju bara att det är ännu mindre som händer, då har jag ju inte ens tillgång till någon bil!

Då var snart ännu en helg förbi. Jobbade hela fredagen till klockan nio och resten av kvällen spenderade jag som sagt hemma framför tv:n med mor och far. Lördagkvällen spenderade jag hemma hos Josse. Tog det lugnt framför tv:n, satt och pratade, vaknade(!!) runt tolv och insåg att det nog var tid att köra hem. Åh, jag vad jag har lust att gå ut någon kväll - en vanlig, härlig och rolig utekväll med mycket skratt och dricka. Saknar utekvällarna på Campus!

Nej nu ska jag sluta att klaga! Ska ge en eloge till världens bästa sommarväder (för de som jobbar). Känns inte ett dugg jobbigt att jobba hela dagarna då regnet öser ner och då det känns som om man ska blåsa bort (som idag!). Att det är samma väder under de lediga dagarna är kanske lite mindre kul men man kan ju inte få allt här i livet.. 

Allt för mig - tack och hej! 

image186image185image182image187

Här är lite bilder på folk (onyktra sådana?) som jag firade midsommar tillsammans med.. härlig afton!
1. Emelie, Louie, Josse. 2. Camilla, Emelie. 3. Jim, Alle. 4. Niklas.


Livet..

Då var det måndag igen. Varför känns det alltid som om det är måndag hela veckan lång? Har varit hemma i Ronneby ett bra tag nu och allt tuffar på i vanlig ordning. Tänk så lätt det är ändå att falla tillbaka till gamla mönster. Man tror att saker och ting har förändrats men nog är det så att vissa saker förändras aldrig. Har kanske varit lite för mycket på sistone, har varit lite för mycket av alla andra och för lite av mig själv. Försöker för mycket att jag till slut går av på mitten och någonstans där mittemellan försöker jag reda upp mitt egna lilla kaos (även om jag absolut inte har något emot att sopa det under mattan för en lång tid framöver).

Saker och ting börjar nå sin spets och ett beslut verkar vara klart. Själv känner jag mig som världens hönsmamma - självklart är jag glad men ändå är jag den som hackar mest, den som ska vara mest realistisk. Blir arg på mig själv när jag tänker på det samtidigt som jag faktiskt tycker att någon bör ta den rollen (hade dock önskat att någon annan hade kunnat göra det). "Vad hade du gjort?". Mycket bra fråga, det är lätt att säga en sak men när man väl står där och inser att nu händer det faktiskt på riktigt finns det inga rätt eller fel längre. En sak är säker - att ångra sig går aldrig och med dagens beslut kommer ånger aldrig ens att kännas vid - kanske positivt? 

I lördags var det lite jobb och resterande delen av dagen spenderades tillsammans med Josse. JAG HAR BADAT!! Så, nu vet alla det - var verkligen på tiden jag tog mitt första dopp i havet för i år. På kvällen blev det lite fest i Nättraby - jag, Josse och Nicklas medan Jim och Alle satt och spelade. Trippel-gänget tog en tur in till stan framåt småtimmarna där det vankades utgång. Vissa är mer konstiga än andra - så är det bara! Och "tsssss" är faktiskt ett jätte bra ord (eller kanske ljud?) trots allt hackande på mig! Tackar för en trevlig lördagkväll!
 
Igår hade Simon och Ludde ett försenat födelsedagskalas, fotbollskalas i Brunnsparken. Ett tjugotal barn spelade fotboll, grillade, badade på brunnsbadet och fick godispåsar då det var dags för hemfärd. Tjejerna var trötta då de var nyss hemkomna från fotbollsläger och det var tydligen mycket roligare att sitta och prata med mig. "Kan inte du komma hem till mig på lördag så kan vi vara då? Vet du var jag bor?". Haha, sååå söta! Idag vankas det lite jobb och ikväll blir det ett besök i Lyckeby (gäller att vara så effektiv som möjligt!).

Oj, hade tydligen mycket att skriva idag för dagens inlägg blev långt.. För er (eller dig) som orkat ända ner hit (antar de flesta gav upp någon gång i början) får jag väl tacka för visat intresse av mitt högst intressanta (hrm!) liv.. Gå ut i solen med er nu!